2011. január 6. csütörtök

jan. 6
0:18
"A számítógép előtt sokszor kancsalítok, miért?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"A számítógép előtt ülve előfordul, hogy a jobb szemem beugrik az orromhoz és percekig kancsal maradok. Gyakoribb gondom, hogy amikor középen élesen látok egy kb. 5 miliméteres lyukon, körülötte úszkál valami mindkét szemen egyszerre, és percekig." A WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 6
0:36
Két gyümölcs a végzetes betegségek ellen (HáziPatika)
A legújabb kutatások szerint a lila gyümölcsök fogyasztása csökkentheti az olyan, korral együtt járó krónikus megbetegedések kialakulásának esélyét, mint az Alzheimer-kór, a szív- és érrendszeri megbetegedések és a rák.
jan. 6
0:40
Házi kencék, profi kozmetikumok - melyik a jobb? (HáziPatika)
Ha jó volt nagyanyáink bőrének a reszelt uborka meg a nyers krumpli, akkor nekünk miért nem? Mi jut be a bőr mélyebb rétegeibe?
jan. 6
0:48
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 6
3:27
Milyen tünetek esetén gondoljunk refluxra? (WebBeteg)
A refluxbetegség (GERD) legjellemzőbb tünete a gyomorégés érzése, néha azonban egyéb panaszok is jelentkeznek, az emésztőrendszeri panaszoktól a légúti tüneteken keresztül a fogászati problémákig.
jan. 6
5:33
Mikor alkalmazható sürgősségi fogamzásgátlás? Mik a veszélyei? (WebBeteg)
Nem megfelelő (esetleg teljesen hiányzó) védekezés esetén jöhet szóba a sürgősségi fogamzásgátlás, amelyet a gyakorlatban egy tabletta bevételét jelenti, a szeretkezés utáni 48-72 órán belül.
jan. 6
7:24
Új allergén a fogászatban: a titánium (HarmoNet)
A fogászati allergiás panaszok elkerülésére a fogorvosok a titániumból készült fogpótlások alkalmazását javasolják. A legújabb kutatások szerint azonban ez az allergénmentesnek vélt anyag is problémát okozhat.
jan. 6
7:24
Hosszú ideig tartó traumás stressztől szenvednek a 9/11 túlélői (Infostart)
A Világkereskedelmi Központ 2001. szeptember 11-ei megtámadásának civil túlélői közül sokan szenvednek a poszttraumás stressz tüneteitől még évekkel az események után is - állapították meg amerikai kutatók.
jan. 6
7:39
Dopping: Sportágak és eredmények (WebBeteg)
Ma iszonyúan dopping-fertőzött a sportvilág- állítja Dr. Bakanek György a Sportegészségügyi Szakmai Kollégium tagja, a MOB Orvosi Bizottságának meghívott tagja, nőgyógyász, életmód-szaktanácsadó, doppingszakértő, aki a Debreceni Sportcentrum vendége volt. Lehet-e ma dopping nélkül világszínvonalon is eredményes egy sportoló? Hogyan táplálkozzon a minél jobb eredményhez?
jan. 6
8:18
Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2011-01-06 (HarmoNet)
Ma már nyoma sem lesz az elmúlt napok visszafogottságának. Mindent megteszünk, hogy kifejezésre juttassuk az egyéniségünket. Szívesen barátkozunk, nyitottak vagyunk az új kapcsolatokra is. Ma legyünk óvatosabbak! Ha kapkodunk, vagy rohanunk, akkor könnyen idézünk elő baleseteket. Különösen érzékeny a bokánk, megránthatjuk, meghúzhatjuk, vagy kificamodhat. Semmiképpen ne hágjuk át a közlekedési…
jan. 6
8:18
Okok, amiért érdemes pihentnek lenni! (MaHu)
Egy friss tanulmány szerint a kellő mennyiségű alvás nélkülözhetetlen az egészséges, sikeres életvitelhez, továbbá, nagyon fontos az egész éjszakát végigaludni, főleg annak, aki dolgozik.
jan. 6
8:18
A vizsga előtti napokban... (kamaszpanasz)
Hogyan lehet a szervezetünket felkészíteni egy nagyobb megpróbáltatás, például nyelvvizsga vagy az év végi hajtás előtt? Milyen ételeket javasolt enni, hogy formában tartsuk az agyunkat?
jan. 6
8:20
Heti anyukák és babáik horoszkóp 2011. január 6-tól 12-ig (HarmoNet)
Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
jan. 6
8:36
Csökkentsd ökológiai lábnyomodat Ökofitnesszel! (HarmoNet)
Mutasd meg barátaidnak és ismerőseidnek, mennyire vagy zöld és közösségi - a Facebookon is elérhető alkalmazás kiszámolja, mennyi ivóvizet, áramot vagy szén-dioxid kibocsátást spóroltál meg.
jan. 6
9:12
Mit jelezhet, hogyan kezelhető a merevedési zavar? (MaHu)
A merevedési zavar gyakori, ám nem szükségszerű probléma a cukorbetegségben szenvedő férfiaknál. Az alábbiakban a megelőzésről és a kezelési lehetőségekről olvashat.
jan. 6
9:30
Erős melegfronti hatás, migrén várható (HVG)
Csütörtökön a migrénre, fejfájásra hajlamosak számíthatnak panaszaik erősödésére. Fokozott folyadékbevitel ajánlott a következő napokban.
jan. 6
9:45
Egészséges táplálkozás: Hosszabb élet (WebBeteg)
Ma a legtöbb ember szív- és érbetegségben vagy rosszindulatú daganat következtében hal meg. Egészséges étkezéssel ezek kockázata jelentősen csökkenthető - igazolta egy tanulmány, melyet a Journal of the American Dietetic Association közölt.
jan. 6
10:06
Súlyos tévhitek a gyomorégésről (MaHu)
A gastroesophagealis reflux betegség az emésztőrendszer megbetegedése. A tüneteket az okozza, hogy a gyomor savas tartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe. Összegyűjtöttük a leggyakoribb tévhiteket a gyomorégéssel kapcsolatban.
jan. 6
10:18
A Bika ma hallgasson (Borsa)
Napi horoszkóp, csütörtök
jan. 6
10:18
Melltől lélekig (NLCafé)
Soma Mamagésa idei első üzenete a női mell szépségéről szól: „nincs szép és csúnya, csak a VAN van.”
jan. 6
10:20
Négy évvel öregít az egészségtelen életmód (Borsa)
Ha nem figyelünk oda kellőképpen magunkra, négy évvel látszódhatunk öregebbnek a valós életkorunknál. Erre kivételesen nem a brit tudósok jöttek rá.
jan. 6
10:24
A 3 leghátrányosabb helyzetű álláskereső a munkaerőpiacon (HarmoNet)
Elképzelhető, hogy rosszul szerepeltél az interjún, vagy kiderült, hogy mégsem neked való az állás - bármikor, bárkivel előfordulhat. Vannak azonban néhányan, akiknek képességeiktől függetlenül különösen nehéz elhelyezkedniük, mert bizonyos szempontból hátrányos helyzetűnek számítanak a munkaerőpiacon. Aggodalomra azonban nekik sincs okuk, csak tisztázniuk kell képességeiket és előnyeiket - saját…
jan. 6
10:30
"Végre megnyílt előttem a barátom" (kamaszpanasz)
Ez nem csupán egy beszámoló akar lenni arról, hogy hogyan töltöttem a szilvesztert. Biztos nem sikerült, hogy leírni, mint ahogy azt átéltem, de remélem, meglátjátok benne a lényeget.
jan. 6
10:48
Fogászati problémák és az allergia (WebBeteg)
A fogászati allergiás panaszok elkerülésére a fogorvosok a titániumból készült fogpótlások alkalmazását javasolják. A legújabb kutatások szerint azonban ez az allergénmentesnek vélt anyag is problémát okozhat.
jan. 6
11:18
Egészséges táplálkozás = hosszabb élet (MaHu)
Ma a legtöbb ember szív- és érbetegségben vagy rosszindulatú daganat következtében hal meg.
jan. 6
11:30
A jó szex hatása (astronet.hu)
Akinek jó a szexuális élete, az nem keseredik meg, nem rosszindulatú, nem keres mindenben és mindenkiben hibát. A jó szex hatására nemcsak az...
jan. 6
11:36
2011 - hogyan vészeljük át a változásokat könnyedén? (HarmoNet)
Az élet napjainkban rettentően felgyorsult, mindannyian rengeteg kihívással nézünk szembe nap mint nap. Ha egyszerű és hatékony módszert keresel saját életed égető problémáinak megoldására, nézd meg a Brahma Kumaris Egyetem ingyenes előadását!
jan. 6
11:36
Csalónak bizonyult az MMR-oltásokkal foglalkozó orvos (HVG)
"Aprólékosan megtervezett" csalást követett el az adatok meghamisításával Andrew Wakefield, aki 1998-as, a The Lancet folyóiratban közölt tanulmányában összefüggést vélt felfedezni a kanyaró, mumpsz és rubeola elleni vakcina, az MMR és az autizmus között - írja a British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóirat.
jan. 6
11:38
A fehér zsír barnává alakítható (HVG)
A fehér zsírt alkotó sejteket bosztoni kutatók kísérleti egerekben képesek voltak kalóriaégető barna zsírsejtekké alakítani.
jan. 6
11:42
Túlélni a telet - divatosan (Borsa)
Télen gyakran választás elé kényszerülünk: vagy melegen vagy divatosan öltözünk fel. Itt egy példa arra, hogyan tehetjük mindkettőt egyszerre.
jan. 6
11:48
Erőteljes és egyenletes vérnyomáscsökkentő hatás - az Európai Bizottság engedélyezte az új, fix kombinációt tartalmazó vérnyomáscsökkentőt (sajtokozlemeny.com)
Az újfajta molekulakombinációból előállított tabletta napi egyszeri adagolása szignifikánsan nagyobb mértékben csökkenti a súlyos hipertóniás betegek vérnyomását. Magyarországon több mint 2,5 millió embernek magas a vérnyomása, de sajnos túlnyomó részüket nem kezelik megfelelően. Az Európai Bizottság új terápiás kezelést hagyott jóvá olyan hipertóniás felnőttek kezelésére, akiknek vérnyomása nem…
jan. 6
11:50
Áttörés a stroke rizikó csökkentésében - 50 év óta először engedélyeztek orális véralvadásgátlót (sajtokozlemeny.com)
Az egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető új, szájon át szedhető készítményt kifejezetten a stroke kockázatának csökkentésére fejlesztették ki, s az amerikai gyógyszerhatóság nem billentyűeredetű pitvarfibrillációban szenvedő betegek kezelésére engedélyezte. A lépés fontosságát az tükrözi, hogy az USA-ban az elmúlt 50 évben most először fogadtak be új orális antikoagulánst. A…
jan. 6
11:52
Áttörő eredmények tüdőrák kezelésben (sajtokozlemeny.com)
Egy új vizsgálati szer négyszeresére nyújtja a progressziómentes túlélést a tüdőrákos betegek egy részénél, akik jelentősen tovább élhetnek a kezelésnek köszönhetően. A hatóanyagot tanulmányozó nemzetközi vizsgálat frissített eredményeit nemrégiben ismertették a Chicagóban megrendezett Mellkasi Onkológia Szimpóziumon. Az új terápiát úgynevezett nem kissejtes tüdőrákos EGFR pozitív betegek…
jan. 6
11:54
A H1N1-influenza okozott halált Ausztriában (HVG)
A H1N1-vírus okozta influenzában halt meg egy német turista Ausztriában - közölte egy egészségügyi illetékes.
jan. 6
12:03
Mi lesz ebből a gyerekből? (astronet.hu)
Ma már bárki nyomon követheti a bolygók vonulását, és egy nagyon jól működő iránytűt kaphat csemetéje neveléséhez, ha időben...
jan. 6
12:30
A turkálók 13 vastörvénye (HarmoNet)
Szeretsz turkiban vásárolni? A legjobb gönceidet bruttó hatszázért vetted bálanyitáskor? Vagy éppen csak irigykedsz azokra, akik ilyen mázlisták? Ne tedd! A turiban vásárlás remek játék, csak szekrénnyel győzze az ember lánya! Manapság már az ún. használtruha-boltokban nem az ócska holmikat árulják. Fővárosunk legnagyobb útjain egymásba érnek az angol, amerikai és holland használtruha-boltok, és…
jan. 6
12:45
Cucckereső - leárazás körkép: ruhaboltok (Borsa)
Ezen a héten nem egy konkrét ruhadarabot céloztunk be. Inkább feltérképeztük, mi a helyzet kedvenc ruhaboltjainkban a téli árleszállítások második hetében.
jan. 6
13:06
Öröklődik a reggeli rosszullét (MaHu)
Egy új tanulmány szerint a reggeli rosszullétet produkáló terhes nők lánytestvéreinek tizenhétszer nagyobb esélyük van arra, hogy ők is így fognak járni.
jan. 6
13:42
Szerinted ki 2010 legjobbja? (HarmoNet)
Az Antropos.hu magazin oldalain szavazhatsz, hogy szerinted ki volt a tavalyi év legjobb zenésze, énekesnője, írója, költője, együttese, és melyik koncert, esemény, alkotás, helyszín, album tetszett a legjobban 2010-ben.
jan. 6
14:00
Méhlepénnyel pózolt a Facebookon, kirúgták (HVG)
Etikátlan viselkedésük miatt ápolóhallgatókat függesztettek fel egy amerikai főiskolán. Az intézmény szerint az esetből kiderül az is, hogyan nem etikus használni a közösségi médiát.
jan. 6
14:09
5 újévi fogadalom, amit máris sikerült megszegni (Borsa)
jan. 6
14:21
A hideg jótékony hatása, nem csak focistáknak (kamaszpanasz)
A hideg szauna, vagy más néven a krioterápia, egy új módszer, mellyel szervezetünk fittségét, általános jó közérzetünket, immunrendszerünket erősíthetjük.
jan. 6
14:36
Nőstény majmokat védett meg a HIV ellen egy gél (HVG)
Egy kísérleti gél hatásosan védte a nőstény majmokat a HIV-nek megfelelő majomvírussal való fertőződés ellen abban a tesztben, amelyben az emberi szexuális úton való vírusátadást utánozták - közölték amerikai kutatók szerdán.
jan. 6
14:54
Vízkereszti varázslat karácsonyfa bontáshoz 2011-re! (HarmoNet)
Még ma, vagyis a karácsonyfa lebontáskor ajánlott aprócska "varázslat", mely biztosan megaranyozza az idei karácsonyodat!
jan. 6
14:54
Első körben közel ötszáz embert oltanak be Újfehértón (Infostart)
Első körben 495 embert oltanak be hepatitisfertőzés ellen a jövő héten Újfehértón. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere elmondta: a vakcinát már megrendelték, a védőoltásról szóló értesítőket a háziorvosok és a gyermekorvosok küldik el az érintetteknek.
jan. 6
15:12
Új allergén a fogászatban: a titánium (MaHu)
A fogászati allergiás panaszok elkerülésére, a fogorvosok a titániumból készült fogpótlások alkalmazását javasolják. A legújabb kutatások szerint azonban ez az allergénmentesnek vélt anyag is problémát okozhat.
jan. 6
15:12
2011 legjobban és legrosszabbul öltözött pasija (Borsa)
Bár még csak öt nap telt el, megvan 2011 legjobban és legrosszabbul öltözött pasija. David Beckham csak a tizenhatodik a ranglistán.
jan. 6
16:03
Hepatitisfertőzés ellen oltanak Újfehértón (WebBeteg)
Közel ötszáz ember beoltását tervezik a jövő hét folyamán a belvízzel sújtott Újfehértón. A vakcinát várhatóan a jövő héten adják be.
jan. 6
16:24
Ne hagyjuk abba a futást, ha fáj? (MaHu)
Annak ellenére, hogy ésszerűen azt gondoljuk: ilyenkor jobb leállni, mégis úgy tűnik, "átfuthatunk" a fájdalmon.
jan. 6
17:06
Egyszerű tippek, hogy megszabadulj az ünnepi kalóriáktól! (kamaszpanasz)
Töltött káposzta? Vajjal sütött pulyka? Diós és mákos bejgli? És az ünnepi ételek elolvasása nem juttatja eszedbe a kívánatlan ajándékként érkező plusz kalóriákat?

Keresés