2011. január 4. kedd

jan. 4
0:00
Vörös hús: Mennyi a még nem ártalmas mennyiség? (WebBeteg)
Nagyobb a szélütés kockázata azoknál a nőknél, akik sok vörös húst esznek - állapították meg egy tíz évig tartó, több tízezer nő bevonásával készült tanulmány eredményeként svéd kutatók.
jan. 4
0:48
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 4
1:09
Vírusfertőzés okozhatja az elhízást (HáziPatika)
Azt hiszi, hogy a testmozgás hiánya miatt jönnek fel önre a fölösleges kilók? Lehet, hogy rosszul gondolja, mert egy friss tanulmány szerint az igazi tettesek vírusok lehetnek.
jan. 4
1:13
Végzetes elnevezés (HáziPatika)
Kell-e kezelni, és lehet-e gyógyítani a meddőséget? Kell-e vele orvoshoz fordulni, és mikor? Egyáltalán betegség-e a meddőség? A legfontosabb, hogy a párok időben kérjenek segítséget.
jan. 4
3:09
Mennyi folsavat szedjek a terhesség alatt? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Terhességem hatodik hetében járok és szeretném megkérdezni, milyen vitaminokat fogyasszak a várandósságom ideje alatt? Drága készítményekre nincsen pénzem, a táplálékokban is van elegendő vitamin és folsav? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 4
5:36
Visszatér a Terminátor? (Infostart)
A Terminator mindig is azt mondta, hogy visszatér. Arnold Schwarzenegger, a kaliforniai kormányzói poszttól hétfőn megváló, dúsgazdag egykori filmsztár előtt számos út nyílik a fényes politikai karrier után: többek között sokan vevők lennének emlékirataira, de a filmszakma is tárt karokkal várja.
jan. 4
6:18
Antibiotikumok okozta bélgyulladás (WebBeteg)
Az antibiotikumok a bélben található normális baktériumflóra megbontása és más mechanizmusok révén gyakran okoznak hasmenéssel járó gyulladásos bélbetegséget. A lefolyás az enyhétől a nagyon súlyosig a legkülönbözőbb lehet.
jan. 4
6:45
2011-ben végre valóra váltanád újévi fogadalmaidat? Nézz szét a spájzban! (HarmoNet)
Új év, új élet. Nagyjából mindenki vágyik a megújulásra, fogadkozik, hogy mit hagy az elmúlt esztendőben és mit akar elkezdeni az újban. Mégis a változtatás sokszor igen nehéz! Mintha az Univerzum nem venné komolyan a fogadkozásunkat, ugyanazok a dolgok történnek megint és megint. A változtatási szándék kifejezésére igen jó módszer a tárgyi szintű, konkrét változtatás - aminek kézenfekvő módja a…
jan. 4
6:48
Súlyos betegség: szerencse, ha felismerik (HVG)
A Crohn-betegség ezerarcú kór, diagnosztizálása nem egyszerű. Van rá példa, hogy a beteg tíz-tizenöt évig is tünetmentes marad. A gyógyszeres terápiák mellett is előfordulhat olyan eset, hogy műtéti beavatkozás is szükséges. A betegségről, gyógymódokról, illetve a páciensek esélyeiről kérdeztük Kriszt Magdolnát, a Crohn- és Colitises Betegek Egyesületének elnökét.
jan. 4
8:15
Keddi HarmoNet horoszkóp 2011-01-04 (HarmoNet)
Örülünk, hogy visszatérhetünk a munkás hétköznapokhoz, hasznossá szeretnénk tenni magunkat. Sokkal többet dolgozunk ma, és ráadásul pontosan. Annyira a munkára koncentrálunk, hogy közben elfelejtkezünk a szükségleteinkről. Ma törekednünk kell rá, hogy szervezetünk ásványi anyag utánpótlását biztosítsuk. Fogyasszunk több kalciumot, hiszen ezzel megelőzhetjük a későbbi csontritkulást. Ha több…
jan. 4
8:17
Heti általános horoszkóp 2011. január 4-től 10-ig (HarmoNet)
Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
jan. 4
8:18
A zsírsejtből nyert őssejtek előnyei (MaHu)
A zsírsejtekből nyert őssejteket kiválóan fel lehet használni a plasztikai sebészet területén és a szövetek helyreállításakor.
jan. 4
8:18
Egy sávon megnyitották az M1-es autópályát (Infostart)
Kevéssel reggel negyed nyolc előtt egy sávon újraindulhatott a forgalom az M1-es autópálya baleset miatt lezárt szakaszán - közölte a rendőrség.
jan. 4
8:18
Anya, kövér vagyok? Amit tudnod kell a tinik testképéről (kamaszpanasz)
A divatmagazinok nem foglalkoznak a tini testképpel, vagy többet kéne foglalkozniuk azzal, hogy egészséges férfi és női testeket mutassanak. Ehelyett, nem titkolják azt, hogy társadalmunk a soványság megszállottja. A modellek és filmsztárok úgy vannak prezentálva, mint a társadalom által vonzó példaképek.
jan. 4
8:24
A különböző doppingszerek hatásai és veszélyei (WebBeteg)
Minden ember szép testre vágyik, sokan tesznek is érte. Az izmos test érdekében néhányan különböző anyagokat visznek be a szervezetükbe. Meg sem fordul a fejükben, hogy akár mérgezhetik is magukat.
jan. 4
8:33
A széncinege az év madara 2011-ben (HarmoNet)
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a széncinegét választotta a 2011-es év madarának. A széncinege (Parus major) hazánk egyik legelterjedtebb énekesmadara, mindenhol költ, ahol mesterséges vagy természetes fészekodúkat talál. Kedveli az idősebb tölgyeseket, fenyveseket, de a mezőgazdasági területeken, városi parkokban és kertekben is elterjedt. A széncinege pont gyakorisága…
jan. 4
8:51
Mire figyeljünk Napfogyatkozás idején? (HarmoNet)
A napfogyatkozás olyan jelenség, amely minden évben összesen kétszer válik lehetségessé. A mai napon erőteljesen nyilvánul meg hatása az országra és az egyes emberekre nézve egyaránt.
jan. 4
8:54
Nem tud lakást venni? Nincs egyedül! (Infostart)
Még a legfejlettebb országokban is sokaknak okoz súlyos anyagi gondot a lakáshoz jutás - derült ki egy 128 országra kiterjedő nemzetközi felmérés eredményéből. Átlagosan minden harmadik embernek okoz gondot, hogy megfelelő otthont biztosítson maga és családja számára.
jan. 4
8:56
Ovisokkal a terhes tinik ellen (Infostart)
Óvodásokat bíznának az iskolásokra Nagy-Britanniában, hogy visszaszorítsák a teherbe eső tizenévesek számát. A szigetországban ez komoly probléma: Nyugat-Európában ott a legtöbb várandós tini.
jan. 4
9:27
Magyarország napi Harmóniakártyája (2011-01-04) (HarmoNet)
Különleges esély mutatkozik ma az újrakezdésekre és elindulásokra - az újhold is támogatja ezeket a folyamatokat. Nézz magadba és gondold végig, mit szeretnél megteremteni ebben az évben.
jan. 4
9:27
Hójárás: sportág vagy közlekedési forma? (WebBeteg)
Mi is a hójárás? Lényegében nem más, mint egy 6000 éves múltra visszatekintő, egyszerű közlekedési forma, amely a kijutást, túlélést szolgálta. Mára azonban sportággá alakult.
jan. 4
9:30
A Vízöntő ma nehezen rázódik bele a munkába (Borsa)
Napi horoszkóp, kedd
jan. 4
10:12
Plasztikai műtétek, négyszáz évvel ezelőtt (Borsa)
Valódi ritkaságnak számít az a 16. századi könyv, mely részletesen ismerteti a korabeli plasztikai műtéti technikákat. Elárverezték.
jan. 4
10:21
Karrierépítés már középiskolában? (HarmoNet)
Nehéz helyzetben vannak a mai fiatalok, már a középiskolában el kell kezdeniük a jövőjükön gondolkodni. Az ilyen korú diákok jövőbeni céljai között ma Magyarországon már nem a világmegváltó álmok szerepelnek. Egy részük vezető pozícióra vágyik, másik részük nem tartja fontosnak a szakmai karriert. Kalandot, szabadságot, anyagi függetlenséget kívánnak elérni és teremteni maguknak felnőtt korukra,…
jan. 4
10:24
A nők 90 százaléka sötétben szexel (MaHu)
A TeenProblem által-, 18-55 év közötti nők körében készített felmérés szerint, a nők 90 százaléka sötétben szeret szexelni.
jan. 4
10:30
Új gyógyszer a "jó" koleszterin szintjének növelésére (WebBeteg)
A szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának megakadályozásakor az első számú szabály, hogy csökkentsük a vér "rossz" LDL koleszterinszintjét, ugyanakkor növeljük a "jó" HDL koleszterin mennyiségét.
jan. 4
11:00
A tökéletes éjszaka (HVG)
Egy friss tanulmány szerint a kellő mennyiségű alvás nélkülözhetetlen az egészséges, sikeres életvitelhez, továbbá nagyon fontos az egész éjszakát végigaludni, főleg annak, aki dolgozik.
jan. 4
11:02
A légúti betegek veszélybe kerülnek (HVG)
A hét közepén fronthatás nem terheli a szervezetet, de hózáporra, havazásra elszórtan számíthatunk - figyelmeztet a Meteoklinika.hu.
jan. 4
11:03
Nem vagyok belé szerelmes, mit tegyek? (kamaszpanasz)
Szerelmes belém egy fiú, és én belé egyáltalán nem! Nem szeretném megbántani, mert jó vele nevetni stb. De mégis meg kellene neki mondanom, hogy én nem úgy érzek iránta. Hogy tegyem ezt meg finoman?
jan. 4
11:15
2011-re várható 5 mikrotrend (Borsa)
jan. 4
11:18
Anyaság és öröm együtt jár? (MaHu)
Néhány újdonsült anyuka közvetlenül a szülést követő időszakban nem túl sok örömöt lel az anyaságban. Aggódva teszik fel maguknak a kérdést: mikor lesz már könnyebb?
jan. 4
11:33
7 álomszép pulcsi - hogyan viseld őket? (HarmoNet)
Kétségtelenül beköszöntött a zimankó, ha eddig még nem tettük volna meg, itt az ideje beszereznünk néhány jó meleg téli ruhadarabot. Ki tudna ellenállni egy pihe-puha kasmír- vagy angórapulcsinak vagy egy jó meleg, popsit takaró kardigánnak? Szerencsére színekben és fazonokban elkényeztet minket az idei divat, kedvünkre válogathatunk a különböző hosszak, a karcsúsított és bő fazonok és egyéb…
jan. 4
11:33
Rák felismerés: biopszia helyett vérteszt? (WebBeteg)
A Johnson and Johnson gyógyszeripari óriás bejelentése szerint együttműködésbe kezd amerikai orvosokkal, hogy továbbfejlessze vértesztjét, amely helyettesítheti a biopsziát, és átalakíthatja a daganatos betegségek kezelését.
jan. 4
11:36
Anya, kövér vagyok? Amit tudnod kell a tinik testképéről (kamaszpanasz)
A divatmagazinok nem foglalkoznak a tini testképpel, vagy többet kéne foglalkozniuk azzal, hogy egészséges férfi és női testeket mutassanak. Ehelyett, nem titkolják azt, hogy társadalmunk a soványság megszállottja. A modellek és filmsztárok úgy vannak prezentálva, mint a társadalom által vonzó példaképek.
jan. 4
11:54
Rendkívüli tanítási szünet Pilismaróton (Infostart)
A hét végéig rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a Komárom-Esztergom megyei Pilismarót általános iskolájában. A polgármester elmondta: a gázkazánok használatbavételi engedélyének hiánya miatt nem lehet fűteni az épületben.
jan. 4
12:12
Hány éves kortól érdemes a gyerekeknek síelni? (MaHu)
A havas sportok kedvelői egyetértenek abban, hogy minél hamarabb megismerkedik a gyerek a síelés nyújtotta élményekkel, annál jobb.
jan. 4
12:12
2012 – és a Sors törvénye (astronet.hu)
Ha hagyjuk, hogy eluralkodjon a rossz, a negatív energia – bennünk és a környezetünkben – akkor valóban világ végéhez hasonló...
jan. 4
12:14
Meditációval a boldogabb új évért (astronet.hu)
A 95 esztendős Dadi Janki időtlen bölcsességét próbálja megosztani azokkal, akik boldogságra vágynak.
jan. 4
12:30
Nem is okoz depressziót a dohányzásról leszokás (HVG)
Megalapozatlan a dohányosoknak az a félelme, hogy a cigarettáról való leszokás során a depresszióval is meg kell küzdeniük - derült ki egy amerikai tanulmányból.
jan. 4
12:39
Ünnepi maradékból készült süti (Borsa)
Eljött az ünnepekről megmaradt nyersanyagok felhasználásának ideje. Mi most maradék áfonya és mák felhasználásával próbáltunk rögtönözni.
jan. 4
12:45
Táltos dobolás Fergeteg havában (HarmoNet)
Januártól folytatódnak a Tűzmadár Táltos Dobkör összejövetelei Budapesten és vidéken egyaránt, a női lélek gyógyításáért és teremtőerejének újraélesztéséért pedig látogass el a Női őserő körbe!
jan. 4
12:48
A ráksejtek megértésében segít egy vérteszt-fejlesztés (HVG)
A Johnson and Johnson gyógyszeripari óriás bejelentése szerint együttműködésbe kezd amerikai orvosokkal, hogy továbbfejlessze vértesztjét, amely helyettesítheti a biopsziát, és átalakíthatja a daganatos betegségek kezelését.
jan. 4
13:06
Javult a levegő minősége Miskolcon (Infostart)
Már nincs szükség a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartására Miskolcon, miután jelentősen javult a levegő minősége.
jan. 4
13:21
Jézusom! Szvingerklubba akar menni a férjem! (HarmoNet)
Akkor már vagy 10 éve éltünk együtt, döntő részét házasságban. Szexuális életünk szerintem tökéletes volt, eltekintve attól a pár évtől, amit a 3 gyermekünk érkezése okozott, de gyorsan túljutottunk rajta. Egy-egy jóképű férfi láttán persze eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne ha..., de a tettek mezejére sosem léptem. Egy nehezen indult, de annál jobban sikerült este története egy…
jan. 4
13:42
Még mindig gyakori az amalgám fogtömés (HVG)
Nincs még egy olyan, a fogászatban használatos anyag, ami akkora vitákat váltott volna ki, mint az amalgám. Ezt az anyagot megjelenése óta számos kutató támadta, ugyanakkor sokak szerint, azóta sem készült még az amalgámhoz hasonló tartós anyag, ami – különösen rágófogak esetében – hosszú távú megoldást jelent a szuvasodás kezelésében.
jan. 4
14:03
Kiderült, mit fogadtak meg a legtöbben újévkor (Borsa)
A Yahoo jóvoltából most mindenki megtudhatja, mit fogadtak meg a legtöbben újévkor - a dohányzásról leszokás csak a nyolcadik. Újévi fogadalmak toplistája.
jan. 4
14:18
Érzelmi problémák és masszázs (MaHu)
A masszázs óriási segítség depresszió valamint a mentális betegségek, például a bánat és a gyász esetén.
jan. 4
14:21
Milyen a kapcsolatod igazából? (kamaszpanasz)
A kapcsolatok igazán bonyolultak... ha benne vagy egyben, akkor van millió kérdésed (Boldog vagyok? Ő jó hozzám? El kell válnunk?), és ha nem akkor van millió egyéb (Mikor fogok találkozni valakivel?)
jan. 4
15:30
Vörös hús: Mennyi a még nem ártalmas mennyiség? (MaHu)
Nagyobb a szélütés kockázata azoknál a nőknél, akik sok vörös húst esznek - állapították meg egy tíz évig tartó, több tízezer nő bevonásával készült tanulmány eredményeként svéd kutatók.
jan. 4
15:45
Téli utak veszélyei (WebBeteg)
Egy turistaútra minden évszakban, de télen különösen körültekintően kell felkészülni, hiszen fogvacogtató hidegből utazunk az izzasztó nyárba.

Keresés