2011. január 4. kedd

jan. 4
0:00
Vörös hús: Mennyi a még nem ártalmas mennyiség? (WebBeteg)
Nagyobb a szélütés kockázata azoknál a nőknél, akik sok vörös húst esznek - állapították meg egy tíz évig tartó, több tízezer nő bevonásával készült tanulmány eredményeként svéd kutatók.
jan. 4
0:48
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 4
1:09
Vírusfertőzés okozhatja az elhízást (HáziPatika.com)
Azt hiszi, hogy a testmozgás hiánya miatt jönnek fel önre a fölösleges kilók? Lehet, hogy rosszul gondolja, mert egy friss tanulmány szerint az igazi tettesek vírusok lehetnek.
jan. 4
1:13
Végzetes elnevezés (HáziPatika.com)
Kell-e kezelni, és lehet-e gyógyítani a meddőséget? Kell-e vele orvoshoz fordulni, és mikor? Egyáltalán betegség-e a meddőség? A legfontosabb, hogy a párok időben kérjenek segítséget.
jan. 4
3:09
Mennyi folsavat szedjek a terhesség alatt? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Terhességem hatodik hetében járok és szeretném megkérdezni, milyen vitaminokat fogyasszak a várandósságom ideje alatt? Drága készítményekre nincsen pénzem, a táplálékokban is van elegendő vitamin és folsav? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 4
5:36
Visszatér a Terminátor? (Infostart)
A Terminator mindig is azt mondta, hogy visszatér. Arnold Schwarzenegger, a kaliforniai kormányzói poszttól hétfőn megváló, dúsgazdag egykori filmsztár előtt számos út nyílik a fényes politikai karrier után: többek között sokan vevők lennének emlékirataira, de a filmszakma is tárt karokkal várja.
jan. 4
6:00
Napi Horoszkóp - január 4. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
jan. 4
6:03
Első kertünk! (Édenkert)
Az legelső kertre mindig emlékezünk, attól függetlenül, hogy milyenre sikeredett. Őrizzük ezeket az emlékeket!
jan. 4
6:18
Antibiotikumok okozta bélgyulladás (WebBeteg)
Az antibiotikumok a bélben található normális baktériumflóra megbontása és más mechanizmusok révén gyakran okoznak hasmenéssel járó gyulladásos bélbetegséget. A lefolyás az enyhétől a nagyon súlyosig a legkülönbözőbb lehet.
jan. 4
6:45
2011-ben végre valóra váltanád újévi fogadalmaidat? Nézz szét a spájzban! (HarmoNet)
Új év, új élet. Nagyjából mindenki vágyik a megújulásra, fogadkozik, hogy mit hagy az elmúlt esztendőben és mit akar elkezdeni az újban. Mégis a változtatás sokszor igen nehéz! Mintha az Univerzum nem venné komolyan a fogadkozásunkat, ugyanazok a dolgok történnek megint és megint. A változtatási szándék kifejezésére igen jó módszer a tárgyi szintű, konkrét változtatás - aminek kézenfekvő módja a…
jan. 4
6:45
A pozsgás pozsgafa (Édenkert)
A Crassula nemzetségbe tartozó pozsgás növények általában igénytelenek, a legtöbb fajt szép formájú levelei miatt szeretik. Egyes fajok virágot is hoznak. A pozsgafa (Crassula ovata) ősztől egészen télig virágba borul. Nagyon könnyű gondozni, ezért gyerekeknek is ajánljuk.
jan. 4
6:48
Súlyos betegség: szerencse, ha felismerik (HVG)
A Crohn-betegség ezerarcú kór, diagnosztizálása nem egyszerű. Van rá példa, hogy a beteg tíz-tizenöt évig is tünetmentes marad. A gyógyszeres terápiák mellett is előfordulhat olyan eset, hogy műtéti beavatkozás is szükséges. A betegségről, gyógymódokról, illetve a páciensek esélyeiről kérdeztük Kriszt Magdolnát, a Crohn- és Colitises Betegek Egyesületének elnökét.
jan. 4
7:48
Fogyókúra horoszkóp - január (Ezoterikus.hu)
Hiszel benne, hogy a kalóriák, akárcsak a tenyeres-talpas kis szörnyetegek éjszaka a ruhásszekrényben lapítanak és titokban szűkebbre szabják a ruháinkat? Nem?
jan. 4
8:06
A világ misztikus helyei XI. - Málta jóstemplomai (Ezoterikus.hu)
A Mnajdra templomkomplexum 4 km-re észak-nyugatra található Qrendi-től, közel a tengerhez egy kis völgyben, ahol a Hagar Quim templom is áll.
jan. 4
8:09
A legfontosabb januári kerti tennivalók (Édenkert)
Ha úgy gondoltuk, hogy január a kertészkedés uborkaszezonját jelenti, akkor tévedtünk. Habár ilyenkor kertünk még téli álmát alussza, ez nem jelenti azt, hogy mi is azt kell tegyük. Lássuk, melyek a januári teendőink!
jan. 4
8:15
Keddi HarmoNet horoszkóp 2011-01-04 (HarmoNet)
Örülünk, hogy visszatérhetünk a munkás hétköznapokhoz, hasznossá szeretnénk tenni magunkat. Sokkal többet dolgozunk ma, és ráadásul pontosan. Annyira a munkára koncentrálunk, hogy közben elfelejtkezünk a szükségleteinkről. Ma törekednünk kell rá, hogy szervezetünk ásványi anyag utánpótlását biztosítsuk. Fogyasszunk több kalciumot, hiszen ezzel megelőzhetjük a későbbi csontritkulást. Ha több…
jan. 4
8:17
Heti általános horoszkóp 2011. január 4-től 10-ig (HarmoNet)
Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
jan. 4
8:18
A zsírsejtből nyert őssejtek előnyei (MaHu)
A zsírsejtekből nyert őssejteket kiválóan fel lehet használni a plasztikai sebészet területén és a szövetek helyreállításakor.
jan. 4
8:18
Egy sávon megnyitották az M1-es autópályát (Infostart)
Kevéssel reggel negyed nyolc előtt egy sávon újraindulhatott a forgalom az M1-es autópálya baleset miatt lezárt szakaszán - közölte a rendőrség.
jan. 4
8:18
Anya, kövér vagyok? Amit tudnod kell a tinik testképéről (kamaszpanasz)
A divatmagazinok nem foglalkoznak a tini testképpel, vagy többet kéne foglalkozniuk azzal, hogy egészséges férfi és női testeket mutassanak. Ehelyett, nem titkolják azt, hogy társadalmunk a soványság megszállottja. A modellek és filmsztárok úgy vannak prezentálva, mint a társadalom által vonzó példaképek.
jan. 4
8:24
A különböző doppingszerek hatásai és veszélyei (WebBeteg)
Minden ember szép testre vágyik, sokan tesznek is érte. Az izmos test érdekében néhányan különböző anyagokat visznek be a szervezetükbe. Meg sem fordul a fejükben, hogy akár mérgezhetik is magukat.
jan. 4
8:33
A széncinege az év madara 2011-ben (HarmoNet)
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a széncinegét választotta a 2011-es év madarának. A széncinege (Parus major) hazánk egyik legelterjedtebb énekesmadara, mindenhol költ, ahol mesterséges vagy természetes fészekodúkat talál. Kedveli az idősebb tölgyeseket, fenyveseket, de a mezőgazdasági területeken, városi parkokban és kertekben is elterjedt. A széncinege pont gyakorisága…
jan. 4
8:42
Asztrológiai tippek a fogantatáshoz! (Ezoterikus.hu)
Egy gyermek fogantatása az egyik legszebb dolog, ami történhet egy nő életében. Bár tudományos folyamatnak tűnik, mégis inkább a természethez köthető, - legalábbis az indiai asztrológia szerint.
jan. 4
8:51
Mire figyeljünk Napfogyatkozás idején? (HarmoNet)
A napfogyatkozás olyan jelenség, amely minden évben összesen kétszer válik lehetségessé. A mai napon erőteljesen nyilvánul meg hatása az országra és az egyes emberekre nézve egyaránt.
jan. 4
8:54
Nem tud lakást venni? Nincs egyedül! (Infostart)
Még a legfejlettebb országokban is sokaknak okoz súlyos anyagi gondot a lakáshoz jutás - derült ki egy 128 országra kiterjedő nemzetközi felmérés eredményéből. Átlagosan minden harmadik embernek okoz gondot, hogy megfelelő otthont biztosítson maga és családja számára.
jan. 4
8:56
Ovisokkal a terhes tinik ellen (Infostart)
Óvodásokat bíznának az iskolásokra Nagy-Britanniában, hogy visszaszorítsák a teherbe eső tizenévesek számát. A szigetországban ez komoly probléma: Nyugat-Európában ott a legtöbb várandós tini.
jan. 4
9:27
Magyarország napi Harmóniakártyája (2011-01-04) (HarmoNet)
Különleges esély mutatkozik ma az újrakezdésekre és elindulásokra - az újhold is támogatja ezeket a folyamatokat. Nézz magadba és gondold végig, mit szeretnél megteremteni ebben az évben.
jan. 4
9:27
Hójárás: sportág vagy közlekedési forma? (WebBeteg)
Mi is a hójárás? Lényegében nem más, mint egy 6000 éves múltra visszatekintő, egyszerű közlekedési forma, amely a kijutást, túlélést szolgálta. Mára azonban sportággá alakult.
jan. 4
9:30
A Vízöntő ma nehezen rázódik bele a munkába (Borsa)
Napi horoszkóp, kedd
jan. 4
9:36
Mi a SORSszámod? Ezt NE tedd januárban! (Ezoterikus.hu)
Nélkülözhetetlen információkhoz juthatsz sorsszámod segítségével! Nagyon fontos, hogy tudd, mi az, amit egyáltalán nem szabad csinálnod ebben a hónapban!
jan. 4
10:12
Plasztikai műtétek, négyszáz évvel ezelőtt (Borsa)
Valódi ritkaságnak számít az a 16. századi könyv, mely részletesen ismerteti a korabeli plasztikai műtéti technikákat. Elárverezték.
jan. 4
10:21
Karrierépítés már középiskolában? (HarmoNet)
Nehéz helyzetben vannak a mai fiatalok, már a középiskolában el kell kezdeniük a jövőjükön gondolkodni. Az ilyen korú diákok jövőbeni céljai között ma Magyarországon már nem a világmegváltó álmok szerepelnek. Egy részük vezető pozícióra vágyik, másik részük nem tartja fontosnak a szakmai karriert. Kalandot, szabadságot, anyagi függetlenséget kívánnak elérni és teremteni maguknak felnőtt korukra,…
jan. 4
10:24
A nők 90 százaléka sötétben szexel (MaHu)
A TeenProblem által-, 18-55 év közötti nők körében készített felmérés szerint, a nők 90 százaléka sötétben szeret szexelni.
jan. 4
10:30
A spiritualitás segít a szenvedélybetegeknek (Ezoterikus.hu)
Aki eljár az Anonim Alkoholisták gyűlésére, fogékonyabbá válik a spirituális dolgok iránt, és ezáltal könnyebben hagy fel az alkoholfogyasztással.
jan. 4
10:30
Új gyógyszer a "jó" koleszterin szintjének növelésére (WebBeteg)
A szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának megakadályozásakor az első számú szabály, hogy csökkentsük a vér "rossz" LDL koleszterinszintjét, ugyanakkor növeljük a "jó" HDL koleszterin mennyiségét.
jan. 4
10:36
A sóska (Rumex acetosa) (Édenkert)
Már nem ismerem fel olyan könnyen a vadvirágokat. Régen mindegyiknek a nevét ismertem és azt is tudtam, hogy mi mindenre lehet felhasználni őket, de mostanában már nem mindig jutnak eszembe.
jan. 4
11:00
A tökéletes éjszaka (HVG)
Egy friss tanulmány szerint a kellő mennyiségű alvás nélkülözhetetlen az egészséges, sikeres életvitelhez, továbbá nagyon fontos az egész éjszakát végigaludni, főleg annak, aki dolgozik.
jan. 4
11:02
A légúti betegek veszélybe kerülnek (HVG)
A hét közepén fronthatás nem terheli a szervezetet, de hózáporra, havazásra elszórtan számíthatunk - figyelmeztet a Meteoklinika.hu.
jan. 4
11:03
Nem vagyok belé szerelmes, mit tegyek? (kamaszpanasz)
Szerelmes belém egy fiú, és én belé egyáltalán nem! Nem szeretném megbántani, mert jó vele nevetni stb. De mégis meg kellene neki mondanom, hogy én nem úgy érzek iránta. Hogy tegyem ezt meg finoman?
jan. 4
11:15
2011-re várható 5 mikrotrend (Borsa)
jan. 4
11:18
Anyaság és öröm együtt jár? (MaHu)
Néhány újdonsült anyuka közvetlenül a szülést követő időszakban nem túl sok örömöt lel az anyaságban. Aggódva teszik fel maguknak a kérdést: mikor lesz már könnyebb?
jan. 4
11:33
7 álomszép pulcsi - hogyan viseld őket? (HarmoNet)
Kétségtelenül beköszöntött a zimankó, ha eddig még nem tettük volna meg, itt az ideje beszereznünk néhány jó meleg téli ruhadarabot. Ki tudna ellenállni egy pihe-puha kasmír- vagy angórapulcsinak vagy egy jó meleg, popsit takaró kardigánnak? Szerencsére színekben és fazonokban elkényeztet minket az idei divat, kedvünkre válogathatunk a különböző hosszak, a karcsúsított és bő fazonok és egyéb…
jan. 4
11:33
Rák felismerés: biopszia helyett vérteszt? (WebBeteg)
A Johnson and Johnson gyógyszeripari óriás bejelentése szerint együttműködésbe kezd amerikai orvosokkal, hogy továbbfejlessze vértesztjét, amely helyettesítheti a biopsziát, és átalakíthatja a daganatos betegségek kezelését.
jan. 4
11:36
Anya, kövér vagyok? Amit tudnod kell a tinik testképéről (kamaszpanasz)
A divatmagazinok nem foglalkoznak a tini testképpel, vagy többet kéne foglalkozniuk azzal, hogy egészséges férfi és női testeket mutassanak. Ehelyett, nem titkolják azt, hogy társadalmunk a soványság megszállottja. A modellek és filmsztárok úgy vannak prezentálva, mint a társadalom által vonzó példaképek.
jan. 4
11:42
Szerelmi horoszkóp 01.04. - 01.10. (Ezoterikus.hu)
Mit rejt a most következő hét nap számodra? Megérkezik a szerelem vagy továbbra is magány lesz a társad? Heti szerelmi horoszkópunk kapaszkodót nyújt szingliknek és párban élőknek egyaránt.
jan. 4
11:54
Rendkívüli tanítási szünet Pilismaróton (Infostart)
A hét végéig rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a Komárom-Esztergom megyei Pilismarót általános iskolájában. A polgármester elmondta: a gázkazánok használatbavételi engedélyének hiánya miatt nem lehet fűteni az épületben.
jan. 4
12:12
Hány éves kortól érdemes a gyerekeknek síelni? (MaHu)
A havas sportok kedvelői egyetértenek abban, hogy minél hamarabb megismerkedik a gyerek a síelés nyújtotta élményekkel, annál jobb.
jan. 4
12:12
2012 – és a Sors törvénye (astronet.hu)
Ha hagyjuk, hogy eluralkodjon a rossz, a negatív energia – bennünk és a környezetünkben – akkor valóban világ végéhez hasonló...
jan. 4
12:14
Meditációval a boldogabb új évért (astronet.hu)
A 95 esztendős Dadi Janki időtlen bölcsességét próbálja megosztani azokkal, akik boldogságra vágynak.
jan. 4
12:30
Nem is okoz depressziót a dohányzásról leszokás (HVG)
Megalapozatlan a dohányosoknak az a félelme, hogy a cigarettáról való leszokás során a depresszióval is meg kell küzdeniük - derült ki egy amerikai tanulmányból.

Keresés