2011. január 4. kedd

jan. 4
0:00
Vörös hús: Mennyi a még nem ártalmas mennyiség? (WebBeteg)
Nagyobb a szélütés kockázata azoknál a nőknél, akik sok vörös húst esznek - állapították meg egy tíz évig tartó, több tízezer nő bevonásával készült tanulmány eredményeként svéd kutatók.
jan. 4
0:48
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 4
1:09
Vírusfertőzés okozhatja az elhízást (HáziPatika)
Azt hiszi, hogy a testmozgás hiánya miatt jönnek fel önre a fölösleges kilók? Lehet, hogy rosszul gondolja, mert egy friss tanulmány szerint az igazi tettesek vírusok lehetnek.
jan. 4
1:13
Végzetes elnevezés (HáziPatika)
Kell-e kezelni, és lehet-e gyógyítani a meddőséget? Kell-e vele orvoshoz fordulni, és mikor? Egyáltalán betegség-e a meddőség? A legfontosabb, hogy a párok időben kérjenek segítséget.
jan. 4
3:09
Mennyi folsavat szedjek a terhesség alatt? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Terhességem hatodik hetében járok és szeretném megkérdezni, milyen vitaminokat fogyasszak a várandósságom ideje alatt? Drága készítményekre nincsen pénzem, a táplálékokban is van elegendő vitamin és folsav? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 4
5:36
Visszatér a Terminátor? (Infostart)
A Terminator mindig is azt mondta, hogy visszatér. Arnold Schwarzenegger, a kaliforniai kormányzói poszttól hétfőn megváló, dúsgazdag egykori filmsztár előtt számos út nyílik a fényes politikai karrier után: többek között sokan vevők lennének emlékirataira, de a filmszakma is tárt karokkal várja.
jan. 4
6:18
Antibiotikumok okozta bélgyulladás (WebBeteg)
Az antibiotikumok a bélben található normális baktériumflóra megbontása és más mechanizmusok révén gyakran okoznak hasmenéssel járó gyulladásos bélbetegséget. A lefolyás az enyhétől a nagyon súlyosig a legkülönbözőbb lehet.
jan. 4
6:48
Súlyos betegség: szerencse, ha felismerik (HVG)
A Crohn-betegség ezerarcú kór, diagnosztizálása nem egyszerű. Van rá példa, hogy a beteg tíz-tizenöt évig is tünetmentes marad. A gyógyszeres terápiák mellett is előfordulhat olyan eset, hogy műtéti beavatkozás is szükséges. A betegségről, gyógymódokról, illetve a páciensek esélyeiről kérdeztük Kriszt Magdolnát, a Crohn- és Colitises Betegek Egyesületének elnökét.
jan. 4
8:18
A zsírsejtből nyert őssejtek előnyei (MaHu)
A zsírsejtekből nyert őssejteket kiválóan fel lehet használni a plasztikai sebészet területén és a szövetek helyreállításakor.
jan. 4
8:18
Egy sávon megnyitották az M1-es autópályát (Infostart)
Kevéssel reggel negyed nyolc előtt egy sávon újraindulhatott a forgalom az M1-es autópálya baleset miatt lezárt szakaszán - közölte a rendőrség.
jan. 4
8:24
A különböző doppingszerek hatásai és veszélyei (WebBeteg)
Minden ember szép testre vágyik, sokan tesznek is érte. Az izmos test érdekében néhányan különböző anyagokat visznek be a szervezetükbe. Meg sem fordul a fejükben, hogy akár mérgezhetik is magukat.
jan. 4
8:54
Nem tud lakást venni? Nincs egyedül! (Infostart)
Még a legfejlettebb országokban is sokaknak okoz súlyos anyagi gondot a lakáshoz jutás - derült ki egy 128 országra kiterjedő nemzetközi felmérés eredményéből. Átlagosan minden harmadik embernek okoz gondot, hogy megfelelő otthont biztosítson maga és családja számára.
jan. 4
8:56
Ovisokkal a terhes tinik ellen (Infostart)
Óvodásokat bíznának az iskolásokra Nagy-Britanniában, hogy visszaszorítsák a teherbe eső tizenévesek számát. A szigetországban ez komoly probléma: Nyugat-Európában ott a legtöbb várandós tini.
jan. 4
9:27
Hójárás: sportág vagy közlekedési forma? (WebBeteg)
Mi is a hójárás? Lényegében nem más, mint egy 6000 éves múltra visszatekintő, egyszerű közlekedési forma, amely a kijutást, túlélést szolgálta. Mára azonban sportággá alakult.
jan. 4
9:30
A Vízöntő ma nehezen rázódik bele a munkába (Borsa)
Napi horoszkóp, kedd
jan. 4
10:12
Plasztikai műtétek, négyszáz évvel ezelőtt (Borsa)
Valódi ritkaságnak számít az a 16. századi könyv, mely részletesen ismerteti a korabeli plasztikai műtéti technikákat. Elárverezték.
jan. 4
10:24
A nők 90 százaléka sötétben szexel (MaHu)
A TeenProblem által-, 18-55 év közötti nők körében készített felmérés szerint, a nők 90 százaléka sötétben szeret szexelni.
jan. 4
10:30
Új gyógyszer a "jó" koleszterin szintjének növelésére (WebBeteg)
A szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának megakadályozásakor az első számú szabály, hogy csökkentsük a vér "rossz" LDL koleszterinszintjét, ugyanakkor növeljük a "jó" HDL koleszterin mennyiségét.
jan. 4
11:00
A tökéletes éjszaka (HVG)
Egy friss tanulmány szerint a kellő mennyiségű alvás nélkülözhetetlen az egészséges, sikeres életvitelhez, továbbá nagyon fontos az egész éjszakát végigaludni, főleg annak, aki dolgozik.
jan. 4
11:02
A légúti betegek veszélybe kerülnek (HVG)
A hét közepén fronthatás nem terheli a szervezetet, de hózáporra, havazásra elszórtan számíthatunk - figyelmeztet a Meteoklinika.hu.
jan. 4
11:15
2011-re várható 5 mikrotrend (Borsa)
jan. 4
11:18
Anyaság és öröm együtt jár? (MaHu)
Néhány újdonsült anyuka közvetlenül a szülést követő időszakban nem túl sok örömöt lel az anyaságban. Aggódva teszik fel maguknak a kérdést: mikor lesz már könnyebb?
jan. 4
11:33
Rák felismerés: biopszia helyett vérteszt? (WebBeteg)
A Johnson and Johnson gyógyszeripari óriás bejelentése szerint együttműködésbe kezd amerikai orvosokkal, hogy továbbfejlessze vértesztjét, amely helyettesítheti a biopsziát, és átalakíthatja a daganatos betegségek kezelését.
jan. 4
11:54
Rendkívüli tanítási szünet Pilismaróton (Infostart)
A hét végéig rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a Komárom-Esztergom megyei Pilismarót általános iskolájában. A polgármester elmondta: a gázkazánok használatbavételi engedélyének hiánya miatt nem lehet fűteni az épületben.
jan. 4
12:12
Hány éves kortól érdemes a gyerekeknek síelni? (MaHu)
A havas sportok kedvelői egyetértenek abban, hogy minél hamarabb megismerkedik a gyerek a síelés nyújtotta élményekkel, annál jobb.
jan. 4
12:12
2012 – és a Sors törvénye (astronet.hu)
Ha hagyjuk, hogy eluralkodjon a rossz, a negatív energia – bennünk és a környezetünkben – akkor valóban világ végéhez hasonló...
jan. 4
12:14
Meditációval a boldogabb új évért (astronet.hu)
A 95 esztendős Dadi Janki időtlen bölcsességét próbálja megosztani azokkal, akik boldogságra vágynak.
jan. 4
12:30
Nem is okoz depressziót a dohányzásról leszokás (HVG)
Megalapozatlan a dohányosoknak az a félelme, hogy a cigarettáról való leszokás során a depresszióval is meg kell küzdeniük - derült ki egy amerikai tanulmányból.
jan. 4
12:39
Ünnepi maradékból készült süti (Borsa)
Eljött az ünnepekről megmaradt nyersanyagok felhasználásának ideje. Mi most maradék áfonya és mák felhasználásával próbáltunk rögtönözni.
jan. 4
12:48
A ráksejtek megértésében segít egy vérteszt-fejlesztés (HVG)
A Johnson and Johnson gyógyszeripari óriás bejelentése szerint együttműködésbe kezd amerikai orvosokkal, hogy továbbfejlessze vértesztjét, amely helyettesítheti a biopsziát, és átalakíthatja a daganatos betegségek kezelését.
jan. 4
13:06
Javult a levegő minősége Miskolcon (Infostart)
Már nincs szükség a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartására Miskolcon, miután jelentősen javult a levegő minősége.
jan. 4
13:42
Még mindig gyakori az amalgám fogtömés (HVG)
Nincs még egy olyan, a fogászatban használatos anyag, ami akkora vitákat váltott volna ki, mint az amalgám. Ezt az anyagot megjelenése óta számos kutató támadta, ugyanakkor sokak szerint, azóta sem készült még az amalgámhoz hasonló tartós anyag, ami – különösen rágófogak esetében – hosszú távú megoldást jelent a szuvasodás kezelésében.
jan. 4
14:03
Kiderült, mit fogadtak meg a legtöbben újévkor (Borsa)
A Yahoo jóvoltából most mindenki megtudhatja, mit fogadtak meg a legtöbben újévkor - a dohányzásról leszokás csak a nyolcadik. Újévi fogadalmak toplistája.
jan. 4
14:18
Érzelmi problémák és masszázs (MaHu)
A masszázs óriási segítség depresszió valamint a mentális betegségek, például a bánat és a gyász esetén.
jan. 4
15:30
Vörös hús: Mennyi a még nem ártalmas mennyiség? (MaHu)
Nagyobb a szélütés kockázata azoknál a nőknél, akik sok vörös húst esznek - állapították meg egy tíz évig tartó, több tízezer nő bevonásával készült tanulmány eredményeként svéd kutatók.
jan. 4
15:45
Téli utak veszélyei (WebBeteg)
Egy turistaútra minden évszakban, de télen különösen körültekintően kell felkészülni, hiszen fogvacogtató hidegből utazunk az izzasztó nyárba.
jan. 4
15:47
"Állandóan puffad a hasam! Miért?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Tisztelt Doktor Úr! Egy idő óta állandóan felpuffadt a hasam. Szeretném tudni, mitől? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 4
16:06
A zsiradék csökkentheti a cukorbetegség kockázatát? (MaHu)
A teljes zsiradékot tartalmazó tejtermékek olyan ritka zsírt tartalmaznak, mely csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
jan. 4
16:24
A koránérő lányok hajlamosabbak a tinédzserkori depresszióra (HVG)
A koránérő fiatal lányok nagyobb valószínűséggel küzdenek majd mentális egészségügyi problémákkal kamaszéveik alatt, mivel az átlagosnál korábban kell szembenézniük a szülőkkel való konfliktusokkal és a szívügyekkel - derült ki egy új tanulmányból.
jan. 4
17:00
15 ok, miért együnk banánt (HVG)
A banánt leginkább ízéért fogyasztjuk, valamint azért, mert telítettségérzést ad, legtöbben azonban egyértelműen alacsony ára miatt kedvelik ezt a gyümölcsöt. Azt azonban kevesen tudják, hogy a többi gyümölcshöz hasonlóan a banán is rendkívül tápláló és egészséges, és óriási előnye, hogy egész évben hozzájuthatunk.
jan. 4
17:36
Tízéves kislány észlelt szupernóvát (Infostart)
Tízéves kanadai kislány lett a világ legifjabb csillagászati felfedezője, aki szupernóvát észlelt az égbolton.
jan. 4
17:51
A fogamzásgátlók és egyéb gyógyszerek kölcsönhatásai (WebBeteg)
Jó tudni, hogy az orális fogamzásgátlók kölcsönhatásba léphetnek más, egyidejűleg alkalmazott szerekkel.Összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló eseteket és lehetőségeket.
jan. 4
17:54
Az amerikaiak azt hiszik, egészségesen táplálkoznak (HVG)
Tíz amerikaiból kilenc abba az illúzióba ringatja magát, hogy egészségesen táplálkozik, holott csupán negyedük korlátozza cukor- és zsírbevitelét, kétharmaduk pedig nem fogyaszt elég zöldséget és gyümölcsöt.
jan. 4
18:30
A kövér autóvezető gyakrabban belehal a balesetbe (Infostart)
Amerikai kutatók kimutatása szerint a túlsúlyos autóvezetők számára gyakrabban végzetes a közlekedési baleset.
jan. 4
20:18
Téli kúrák: mi kell a bőrünknek? (HVG)
A bőr rugalmasságának elvesztése a harmincas éveinkben kezdődik, és ötven felett egyre gyorsabbá válik. Ehhez hozzájárul, hogy idővel csökken a kollagén és elasztin termelődése, valamint a bőr vízmegkötő képessége. A folyamatot lassítani azonban minden életkorban lehetséges.
jan. 4
22:03
Dohányzás: Aki leszokott, boldogabb! (WebBeteg)
Megalapozatlan a dohányosoknak az a félelme, hogy a cigarettáról való leszokás során a depresszióval is meg kell küzdeniük - derült ki egy amerikai tanulmányból. "Akinek sikerül leszoknia a dohányzásról, boldogságot érez - fejtette ki a Rhode Island-i Brown Egyetem vizsgálatára hivatkozva Stefan Andreas kasseli tüdőgyógyász, a Német Pneumológiai és Tüdőgyógyászati Társaság (DGP) tagja.
jan. 4
22:05
Krioterápia: A DVSC sportolói is kipróbálták a fagyasztást (WebBeteg)
Az ATC (Aero Cryo Terapia), levegő- (aero-) krioterápia, hidegterápia vagy hidegszauna néven ismert kezelés egyre népszerűbb hazánkban, már a focisták is felfedezték. A lényege, hogy a szervezet saját védekezőrendszerét mozgósítja. Azonkívül, hogy gyógyít, még a sok nő által legyőzhetetlennek hitt narancsbőrt is eltünteti.
jan. 4
22:07
Miért jó banánt fogyasztani? - Orvosi szempontok (WebBeteg)
A banánt leginkább ízéért, állagáért fogyasztjuk, valamint azért, mert telítettségérzést ad, legtöbben azonban egyértelműen alacsony ára miatt kedvelik ezt a gyümölcsöt.
jan. 4
23:00
Az alvási helyzetből is lehet következtetni a személyiségre? (HVG)
Gondolta volna, hogy az alvási helyzetből is lehet következtetni a személyiségre?

Keresés