2011. január 9. vasárnap

jan. 9
0:00
Primera División: a Barcelona négyet rúgott a Deportivo vendégeként (She)
A címvédő Barcelona könnyedén, 4–0-ra győzött a Deportivo La Coruna otthonában a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 18. fordulójában.
jan. 9
0:36
Portugália: bombagólokkal győzött a Porto, nyert a Sporting is (She)
A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a Porto többek között két bombagólt rúgva nyert 4–1-re a Marítimo ellen, és továbbra is veretlenül vezeti a ligát. A Sporting CP 2–1-re győzött a Braga ellen.
jan. 9
2:06
NFL: a lesajnált Seattle az első körben búcsúztatta a címvédő Saints-t (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának első mérkőzésén az előzetesen lesajnált Seattle Seahawks 41–36-ra legyőzte a címvédő New Orleans Saints-t, így bejutott a Nemzeti főcsoport (NFC) elődöntőjébe.
jan. 9
6:54
NFL: a Colts is kiesett, az utolsó pillanatokban kikapott a Jetstől (She)
A címvédő New Orleans Saints után a másik tavalyi döntős, az Indianapolis Colts is kiesett a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának első (úgynevezett wild card) fordulójában, miután kikapott a New York Jetstől.
jan. 9
7:12
Portugália: az év menedzsere szerint C. Ronaldo minden idők legjobbja lesz (She)
Jorge Mendes, akit a 2010-es év legjobb labdarúgó-menedzserének választottak meg, azt nyilatkozta, hogy Cristiano Ronaldo minden idők legjobb futballistája lesz.
jan. 9
7:14
NBA: az Orlando Magic sorozatban kilencedik meccsét nyerte meg (She)
Az Orlando Magic folytatta jó sorozatát: kilencedik meccsét nyerte meg zsinórban, miután 117–107-re megverte a sérülésekkel sújtott Dallas Maverickst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 74. játéknapján.
jan. 9
8:42
Tenisz: Söderling megnyerte a Roddick elleni döntőt Brisbane-ben (She)
Az első helyen kiemelt svéd Robin Söderling nyerte meg a Brisbane-ben zajló ATP-tornát, miután legyőzte a második helyen rangsorolt amerikai Andy Roddickot.
jan. 9
9:00
Honvéd: a kemény talaj miatt hárman is térdproblémákkal küszködnek (She)
Hárman is térdproblémákkal küszködnek a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvédnál.
jan. 9
9:02
MTK: Garami József a Budaörs 24 éves védőjét teszteli (She)
Próbajátékon vesz részt Hegedűs Norbert a labdarúgó NB I-ben szereplő MTK-nál.
jan. 9
9:18
DVSC: Itthon kevés olyan játékos van, aki erősítést jelent számunkra - Szima (She)
Szűkebb kerettel kíván nekivágni a tavaszi szezonnak a DVSC-TEVA. A labdarúgócsapat elnöke, Szima Gábor a klub honlapján megjelent interjúban kijelentette, hogy azért egy csatárt és egy kapust mindenképpen szeretnének igazolni.
jan. 9
9:30
A Barcelona 4-0-ra győzte le a Deportivót (Metropol)
Az FC Barcelona 4-0-ra győzte le a Deportivo La Corunát stadionjában, a Riazorban a spanyol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának szombat éjszakai találkozóján.
jan. 9
9:54
Videó: remek emelés, a kapus csak nézte a kapuba hulló labdát (She)
Nagyszerű gólt szerzett Juan Carlos Medina a mexikói labdarúgó-bajnokságban lejátszott Monterrey–San Luis (0–2) összecsapáson. A vendégek játékosa a 93. percben talált a kapuba egy remek pörgetéses átemelést követően. A kapus is csak nézett...
jan. 9
9:56
PMFC: az NB II-es klub fél éve vár Lovrencsics Gergő válaszára (She)
Játékosa válaszára vár a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Pécsi MFC vezetősége, miután csaknem fél évvel korábban ajánlatot tett Lovrencsics Gergőnek a nyáron lejáró szerződése meghosszabbítására.
jan. 9
10:06
Mányoki Attila negyedikként úszott célba (Metropol)
Harmincan indultak, s a magyar résztvevő, Mányoki Attila negyedikként ért célba a szombati, görögországi nemzetközi hosszútávúszó versenyen, Kefalónia szigeténél.
jan. 9
10:12
Vb 2022: Wenger és kollégái felemelték a szavukat a téli rendezés ellen (She)
Több Premier League-ben dolgozó menedzser, így Arsene Wenger (Arsenal), Steve Bruce (Sunderland) és Mark Hughes (Fulham) is felemelte szavát Joseph Blatter javaslata ellen, amely szerint a 2022-es katari világbajnokságot télen kellene megrendezni.
jan. 9
10:14
Női kosárlabda: az edző és a kulcsember is felmondott Szegeden (She)
A Győr elleni vasárnapi rangadón megbízott edző irányítja majd a MediTeam Szeged női kosárlabdacsapatát, miután az együttes szakvezetője, Bencze Tamás távozott posztjáról. Ráadásul nem egyedül: a gárda kulcsembere, Németh Bernadett a trénerhez hasonlóan felmondott.
jan. 9
10:16
Hosszútávúszás: Mányoki Attila 4. helyen végzett Görögországban (She)
Harmincan indultak, s a magyar résztvevő, Mányoki Attila negyedikként ért célba a szombati, görögországi nemzetközi hosszútávúszó versenyen, Kefalónia szigeténél.
jan. 9
10:48
NB II: Koplárovics Béla és hét társa távozik a Kozármislenytől (She)
Távozik a Kozármisleny SE-től Koplárovics Béla, miután a vezetők közölték, a szerény költségvetés következtében a játékosok fizetését csaknem a harmadára csökkentik.
jan. 9
10:50
Kecskemét: három légiós és két magyar játékos hiányzott az első edzésről (She)
Öt játékos hiányzott az első osztályban szereplő Kecskeméti TE-Ereco labdarúgócsapatának első idei edzéséről, számolt be róla a klub honlapja.
jan. 9
11:42
Légióssors: Rudolf egyre közelebb a Barihoz - lapértesülés (She)
A calciomercato.it értesülései szerint Rudolf Gergely egyre közelebb kerül ahhoz, hogy az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) sereghajtó Bariban folytassa pályafutását.
jan. 9
11:44
Chelsea: a MU-szurkoló biztonsági őr beperli az őt meglökő Terryt (She)
A Wolverhampton egyik biztonsági őre beperli John Terryt, a Chelsea futballistáját, mivel a játékos a két csapat szerdai meccsén meglökte őt.
jan. 9
12:00
Videó: briliáns dekázás után adott gólpasszt a ketteringi játékos (She)
Ritkán látható gólpasszt adott Jean-Paul Marna, a Kettering játékosa a Rushden & Diamonds elleni mérkőzésen az angol ötödosztályú bajnokin. A vendégek játékosa Iyseden Christie-nek továbbította a labdát, méghozzá egy igen látványos dekázás után.
jan. 9
12:18
Videó: nagyot kacsázott a labda, óriási bombagól 35 méterről (She)
Nagyon nagy gólt lőtt Freddy Guarin, a Porto játékosa a Marítimo elleni (4–1) portugál bajnoki mérkőzésen szombaton. Guarin 35 méterről célozta meg a kaput, amelybe egészen érdekes módon, gyakorlatilag védhetetlenül repült be a híres-hírhedt labda, a Jabulani.
jan. 9
12:36
Újabb rekordokat dönt a Barcelona (Infostart)
A Barcelona idegenben 4-0-ra győzött a Deportivo La Coruña ellen a spanyol bajnokságban. A találkozón csúcstartóvá lépett elő Carles Puyol, a Barcelona csapatkapitánya: Puskás Ferenc és Luis Del Sol rekordját megdöntve a spanyol bajnokságok történetének első játékosa lett, aki sorozatban 19 megnyert mérkőzésen játszott.
jan. 9
12:38
Petíció Czene Attilának (Infostart)
Petíciót nyújtanak be a magyar műkorcsolya-szakágvezetők a sportért felelős államtitkárnak, miután a hazai sportági szövetség négy szakágat kizárt a január 27-én kezdődő téli Universiadén való indulásból.
jan. 9
12:54
Zenit: Husztiék edzője Alexis Sánchezt csábítja Szentpétervárra (She)
Luciano Spalletti, az orosz bajnoki címvédő Zenit labdarúgócsapatának olasz vezetőedzője Alexis Sánchezzel erősítené meg keretét.
jan. 9
13:12
Görögország: Leandro követheti volt edzőjét a Panionioszba - lapértesülés (She)
A ghánai Bennard Yao Kumordzi távozása után keletkezett űrt a ciprusi Omonia brazil-magyar légiósa, Leandro töltheti be a görög élvonalban szereplő Panioniosz labdarúgócsapatánál, legalábbis a gazzetta.gr információi szerint.
jan. 9
13:30
Tour de Ski: Kowalczyk nyert, Johaug a második helyig hajrázott (She)
Az olaszországi Val di Fiemmében a záró szakaszához érkezett a Tour de Ski, amelyen 9 km-es hendikepes indítású, szabad stílusú versenyt teljesítettek a hölgyek, amelynek a vége az alpesi sípálya, de fölfelé. A Tourt a lengyel Justyna Kowalczyk nyerte meg, de ezen a szakaszon a norvég Therese Johaug volt a leggyorsabb, aki az ötödik helyről a másodikra jött fel összesítésben. A harmadik az…
jan. 9
13:32
Alpesi sí: Lara Gut még Lindsey Vonnál is jobb volt (She)
A hölgyeknek az ausztriai Altenmarktban szuper G futammal folytatódott az alpesisí-világkupa sorozat. A győzelmet a svájci Lara Gut szerezte meg az amerikai Lindsey Vonn, és honfitársnője, Dominique Gisin előtt. Mivel az összetett világkupában vezető német Maria Riesch ezúttal hatodik lett, így Vonn 40 pontot hozott rajta, s már csak 86 pont a hátránya.
jan. 9
13:34
Hollandia: Babos Gáborék csapata eladná részvényei felét (She)
Részvényeinek felétől megszabadulna a holland élvonalban szereplő NEC Nijmegen labdarúgócsapata.
jan. 9
13:48
Olympiakosz: ha Némethék távoznak, új csatárra lesz szüksége Valverdének (She)
Az sday.gr értesülései szerint amennyiben még a téli átigazolási időszakban – végleg vagy akár kölcsönben – elhagyja a görög Olympiakosz labdarúgócsapatát a több klub által megkörnyékezett Németh Krisztián és/vagy Kosztasz Mitroglu, akkor Ernesto Valverde vezetőedző máris jelezte az igényét egy támadó szerződtetésére.
jan. 9
13:50
Tottenham: úgy tűnik, Beckham csak edzeni megy a londoni csapathoz (She)
A legutóbbi hírek szerint David Beckham mégsem kerül kölcsönbe a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatához, amelynek csak az edzéseit látogatja majd a következő hetekben.
jan. 9
14:06
Fogadási botrány: szexfotókkal zsarolhatták a Hapoel brazil játékosát (She)
A Süddeutsche Zeitung úgy tudja, az Európai Labdarúgó-szövetség vizsgálódik az október 20-i Schalke–Hapoel Tel-Aviv (3–1) Bajnokok Ligája-csoportmérkőzéssel kapcsolatban, miután Ázsiából 12 millió euró értékben fogadtak az izraeli csapat kétgólos vereségére.
jan. 9
14:08
Primera División: Madridban nem hiszik, hogy Pepét a Barca vinné (She)
A spanyol Real Madrid labdarúgócsapatánál nem hiszik, hogy a Barcelona érdeklődése és ajánlata van amögött, hogy a fővárosiak portugál légiósa, Pepe egyelőre nem hosszabbította meg 2012 nyarán lejáró szerződését.
jan. 9
14:24
Fiorentina: a Rangers gólvágója érkezhet a renitens Mutu helyére (She)
A Sport Italia értesülései szerint a Fiorentina szeretné megszerezni a Rangerstől Kenny Millert, akinek a renitens viselkedése miatt felfüggesztett és valószínűleg távozó Adrian Mutut kellene pótolnia.
jan. 9
14:26
Primera División: David Villa a 150. bajnoki gólját szerezte (She)
Százötvenedik bajnoki gólját szerezte az élvonalbeli spanyol labdarúgó-bajnokságban (Primera División) David Villa. A Barcelona világ- és Európa-bajnok támadója a szombati, La Corunában végül 4-0-ra megnyert bajnokin a 26. percben juttatta vezetéshez övéit.
jan. 9
14:42
Zalaegerszeg: Illés Gyula a debreceniek ajánlatát fogadta el (She)
A Nemzeti Sport információi szerint Illés Gyula a ZTE és a DVSC ajánlata közül az utóbbiét fogadta el, így a 28 éves labdarúgó minden bizonnyal a bajnoki címvédő Loki színeiben kezdi meg a tavaszi idényt.
jan. 9
14:44
Alpesi sí: Kostelic nyerte a szlalomot, és élen áll összetettben is (She)
A svájci Adelbodenben műlesikló futammal folytatódott a férfiak alpesisí-világkupa sorozata. A győzelmet a horvát Ivica Kostelic szerezte meg két osztrák, Marcel Hiescher és Reinfried Herbst előtt. Kostelic – köszönhetően remek januári mérlegének (két első, egy második és egy harmadik hely) – az összetett világkupában is átvette a vezetést.
jan. 9
15:36
Teremlabdarúgó-bajnokság: nem bírt egymással a DVTK és a Tatabánya (She)
Az újonnan megrendezett téli teremlabdarúgó-bajnokság első, nyíregyházi selejtezőjén, a B-csoportban nem bírt egymással a Diósgyőr és a Tatabánya, 1–1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés.
jan. 9
15:38
Tenisz: Wawrinka a második chennai döntőjét már nem bukta el (She)
Igazán jó hetet zártak a svájci teniszezők, hiszen Roger Federer dohai tornagyőzelme után Stanislas Wawrinka megnyerte a chennai viadal döntőjét. Wawrinka tavaly is finálét játszhatott az indiai városban, ám akkor kikapott Marin Cilictől, most viszont három szettben megverte a belga Xavier Malisse-t.
jan. 9
15:54
Teremlabdarúgó-bajnokság: fölényes Szpari-siker az MTK ellen (She)
Az újonnan megrendezett téli teremlabdarúgó-bajnokság első, nyíregyházi selejtezőjén, az A-csoportban a hazai csapat 5-1-re nyert az MTK ellen.
jan. 9
16:12
Görögország: Szélesiék mérkőzésén ezúttal sem született gól (She)
A Szélesi Zoltánt végig a soraiban tudó Olympiakosz Volosz egymás után a második mérkőzésén játszott 0–0-s döntetlent a görög labdarúgó-bajnokságban, ezúttal az Ergotelisz otthonában.
jan. 9
16:12
Illésnél játszik Halmai fia (Blikk)
Szombathely – Illés Bélánál (42) futballozik Halmai! Az MTK egykori kiváló labdarúgója Szombathelyen működteti fociakadémiáját, amelynek egyik legtehetségesebb növendéke korábbi csapattársa, legjobb barátja, Halmai Gábor (38) fia. Ramon (16) már hároméves kora óta focizik.
jan. 9
16:14
Sírepülés: Morgenstern nyerte meg a második vk-versenyt Harrachovban (She)
Thomas Morgenstern nyerte meg Harrachovban a sírepülők második világkupaversenyét. A folyamatosan kavargó szélben megrendezett viadalon az osztrák mögött a svájci Simon Ammann lett a második, a harmadik hely pedig meglepetésre a hazai színekben versenyző Roman Koudelkának jutott.
jan. 9
16:16
Felkészülés: a BVB és a Schalke is nyert, a lett bajnok legyőzte az észtet (She)
Hajnal Tamás együttese, a Borussia Dortmund felkészülési mérkőzésen 4–0-ra győzött a svájci FC Basel ellen. A magyar válogatott középpályás a 64. percben csereként lépett pályára a találkozón.
jan. 9
16:30
Munkába áll az új szakmai stáb Debrecenben (Infostart)
Új szakmai stábbal és részben új menedzsmenttel kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra január 10-én a Debrecen labdarúgócsapata; Szima Gábor elnök vasárnapi debreceni sajtótájékoztatóján elmondta: a klub életében bekövetkezett "radikális változások" után is a bajnoki cím megszerzése a céljuk.
jan. 9
16:30
Sílövészet: kettős norvég siker – Bö szűken nyert Svendsen előtt (She)
A németországi Oberhofban a férfi 15 km-es tömegrajtos versennyel folytatódott a sílövő-világkupa. A győzelmet az összetett világkupában is vezető norvég Tarjei Bö szerezte meg honfitársa, Emil Hegle Svendsen és az orosz Ivan Cserezov előtt.
jan. 9
16:48
Tenisz: Kuznyecova az 1. fordulóban búcsúztatta Dokicot Sydneyben (She)
Szvetlana Kuznyecova 6:2, 6:2-es győzelmet aratott a hazai pályán szereplő Jelena Dokic ellen a Sydneyben zajló női tenisztorna első fordulójában.
jan. 9
17:00
DVSC: munkába áll az új szakmai stáb (Metropol)
Új szakmai stábbal és részben új menedzsmenttel kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra január 10-én a Debrecen labdarúgócsapata; Szima Gábor elnök vasárnapi debreceni sajtótájékoztatóján elmondta: a klub életében bekövetkezett "radikális változások" után is a bajnoki cím megszerzése a céljuk.
jan. 9
17:06
Kenny Dalglish balszerencsés bemutatkozása (Infostart)
A Manchester United egy góllal legyőzte a vendég Liverpoolt, ezzel bejutott a legjobb 32 közé az angol labdarúgó FA Kupában.

Keresés