2010. december 28. kedd

dec. 28
5:06
Kormányon nem kell a demokrácia? (Népszava)
Nincs igénye a vitára az Orbán-kormánynak. Legalábbis ez látszik abból, ahogyan a kabinet megalakulása óta kiiktatott minden ellenzéki jogosítványt, érdekvédelmi jogkört.
dec. 28
5:24
Rejtélyes halál: a romák a rendőröket vádolják (168 Óra Online)
Az előzetes igazságügyi boncjegyzőkönyv szerint természetes úton, keringési elégtelenség miatt halt meg a rendőrök által vasárnap elfogott kemecsei férfi - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.
dec. 28
5:24
Alaptörvény - változik az elfogadás menetrendje (Népszava)
A politikai porhintésen túl nem sok értelme van annak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök március 15-én alkotmányozó nemzetgyűléssé alakítaná a parlamentet - véli Fleck Zoltán. A jogszociológus szerint egy alkotmányozó nemzetgyűlésnek rögtön fel kellene oszlatnia magát, miután elvégezte munkáját. Erre azonban kevés esély van.
dec. 28
5:24
Most már biztos: nem folytatja vállalkozását a magyar színész (ATV)
Sok dolga van a színpadon.
dec. 28
5:26
Súlyos a belvízhelyzet, újabb havazás várható (Népszava)
Kilenc embert kellett kitelepíteni otthonából az ár- és belvízi helyzet miatt karácsony utolsó napján, ezzel 88-ra emelkedett azok száma, akiknek az árvíz vagy belvíz miatt el kellett hagyniuk lakásaikat. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tegnapi közlése szerint 13 megyében, 206 településen van ár- és belvízi védekezés.
dec. 28
5:26
Veszélybe kerülhet a hivatalok működőképessége a leépítésekkel + videó (ATV)
Túlzónak, elfogadhatatlannak, és megoldhatatlannak tekinti a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete a 40-50 ezres leépítésekről szóló híreket.
dec. 28
6:54
Folyamatosan tisztították éjszaka a fővárosi utakat (Infostart)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az éjszakai műszakban 36 munkagéppel folyamatosan síkosságmentesítette Budapest útjait, hajnalban a közösségi közlekedés rendben elindult.
dec. 28
7:12
Virágzik az áldiplomák és bérvizsgák piaca Magyarországon (HVG)
Magyarországon is virágzik a diplomagyártás, és egyre többen próbálkoznak sokévnyi tanulás helyett gyorsan, olcsón felsőfokú oklevélhez jutni - írta a Magyar Nemzet.
dec. 28
7:12
Elképesztő prognózisok a svájci frankról - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság egy több mint száz országot érintő médiavizsgálat eredményeit teszi közzé, a Magyar Nemzet pedig arról ír, hogy a MÁV belső ellenőrzési főosztálya programot dolgoz ki a vasúttársaság teljes beszerzési rendszerének átvizsgálására. Az Index.hu-n a svájci frank szárnyalásáról lehet olvasni.
dec. 28
7:14
Szlota János, a zsolnai magyar? (HVG)
Etnikumra való tekintet nélkül bárki megkaphatja a magyar állampolgárságot, aki magyar állampolgár fölmenőket és minimális magyar nyelvtudást tud felmutatni – hangsúlyozta az új állampolgársági törvény január 1-i életbelépésének apropójából tartott sajtótájékoztatóján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Némi magyar nyelvtanfolyam elvégzése után bátran folyamodhatnának magyar állampolgárságért…
dec. 28
7:30
A nő főként anya vagy diák a hírekben (HVG)
Magyarországon a híradókban, rádiókban, lapokban megszólaló szereplők mindössze negyede nő, s bár igaz, hogy öt éve még feleennyien sem voltak, ez az arány még mindig messze nem tükrözi – idézi egy 108 országot érintő médiavizsgálat megállapítását a Népszabadság.
dec. 28
7:30
Új helikopter a légimentőknek (Népszava)
Másfél éve tartalék gép nélkül működik Magyarországon a légimentés. 7 bázison 7 helikopter áll készenlétben, és többször előfordult, hogy javítás vagy karbantartás miatt egy adott térségben szünetelt a légimentés - írja a Magyar Nemzet.
dec. 28
7:30
5 milliárdot osztanak szét az általános tartalékból (ATV)
A legtöbbet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kapja.
dec. 28
7:32
Újabb hivatallal ellenőrzik a hivatalokat (HVG)
Nemzeti Államigazgatási Központ (NÁK) néven központi hivatal alakul, amely egyebek mellett a fővárosi és a megyei kormányhivatalok integrált ügyfélszolgálatának működését ellenőrzi.
dec. 28
7:32
A nő főként anya vagy diák a hírekben (Népszava)
Magyarországon a híradókban, a rádiókban és a lapokban megszólaló szereplők csak 24 százaléka nő, derül ki egy 108 országot érintő médiavizsgálatból, amiről a Népszabadság számol be.
dec. 28
7:48
A jeges Budapesten küzdöttek éjjel a munkagépek (HVG)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az éjszakai műszakban 36 munkagéppel folyamatosan síkosságmentesítette Budapest útjait, hajnalban a közösségi közlekedés rendben elindult - közölte a cég az MTI-vel kedden.
dec. 28
7:48
Virágzik az áldiplomák és bérvizsgák piaca Magyarországon (MaHu)
Magyarországon is virágzik a diplomagyártás, és bizony egyre többen próbálkoznak sokévnyi tanulás helyett gyorsan, olcsón felsőfokú oklevélhez jutni.
dec. 28
7:48
A posta továbbra is elfogadja az APEH megnevezést tartalmazó csekkeket (168 Óra Online)
Az APEH átalakulása kapcsán a készpénzátutalási megbízásokon szereplő számlaszámok nem változnak, ezért a Magyar Posta Zrt. továbbra is elfogadja a korábbi APEH megnevezést tartalmazó csekkeket a befizetések teljesítésére - tette közzé az adóhatóság a honlapján.
dec. 28
7:48
Lehallgatják Földesi ismerőseit? (Népszava)
Valószínűleg lehallgatják a milliárdos áfacsalás miatt hét év börtönbüntetésre ítélt exrendőr, Földesi-Szabó László ismerőseit és hozzátartozóit, hogy a nyomára bukkanjanak -írta kedden a Bors.
dec. 28
8:06
Nem a jegyző dolga a vörösiszap-tározók ellenőrzése (MaHu)
"A vörösiszap-lerakással ártalmatlanítható a hulladék", a hulladéklerakó létesítéséhez pedig egységes környezethasználati engedélyre van szükség, mondta ki a közelmúltban hozott jogerős végzésében a Fővárosi Ítélőtábla.
dec. 28
8:06
Európa aggódik: mi folyik nálunk politika gyanánt? (168 Óra Online)
Unket, Ungern. Ennél kínosabb jelzést aligha kaphattunk volna a svéd sajtótól karácsonyra. S távolabb sem kerülhetünk a derűs 'Underbara Ungern' kifejezéstől, mellyel gyakran illetett bennünket korábban, amikor az elvágott vasfüggöny, az irodalmi Nobeldíj és a fapados repülők révén Magyarország még szimpatikus asszociációkat keltett. Csodálatosból dohossá vált. Unket, Ungern – e lemondó címmel…
dec. 28
8:06
Lehallgathatják a milliárdok miatt üldözött exrendőr ismerőseit (ATV)
Földesi-Szabó ügyvédjét pedig megfenyegették.
dec. 28
8:08
Saját magát rabolta el az asszony: csak tesztelte a férjét (ATV)
Kíváncsi volt, kifizetné-e a váltságdíjat.
dec. 28
8:24
Karambol a hídon (HVG)
Személyautó ütközött egy kamionnal kedden reggel a 4-es úton Szolnok mellett a Szent István hídon. A balesetben két ember sérült - értesült a HavariaPress.
dec. 28
8:24
Répás Zsuzsanna: szemléletváltás történt a nemzetpolitikában (MaHu)
A nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerint szemléletváltás valósult meg a nemzetpolitikában a kormányváltással. Répás Zsuzsanna az eddigi intézkedéseket összegezve az irányváltás legmarkánsabb jelei között említette az egyszerűsített honosításról és a nemzeti összetartozás napjáról szóló törvényeket. A jövő év komoly feladatának a honosítás eljárás mellett külön szórványstratégia…
dec. 28
8:42
Kis szilveszteri robbanológia: a petárda tilos! (MaHu)
Feltételezve, hogy mindenki legális módon kívánja megünnepelni az újévet, de nem mindenki tud kiigazodni a pirotechnikai eszközök rendkívül változatos és bőséges választékában, szükséges néhány információ a jogi, technikai és rendőri iránymutatásokról , a betiltott petárdázásról és a szabad tűzijátékozásról.
dec. 28
8:42
Csak jövőre enyhül a hideg (ATV)
Kedd hajnalban több helyen mínusz 20 fok alá sűllyedt e hőmérséklet.
dec. 28
9:00
Költöznek a pécsi klinikák (HVG)
Összevonások, átalakítások sorozata kezdődött az elmúlt hetekben a pécsi klinikákon - írta keddi számában az Új Dunántúli Napló.
dec. 28
9:00
Megkaptuk: fasisztáktól bűzlik Magyarország (168 Óra Online)
Unket, Ungern. Ennél kínosabb jelzést aligha kaphattunk volna a svéd sajtótól karácsonyra. S távolabb sem kerülhetünk a derűs 'Underbara Ungern' kifejezéstől, mellyel gyakran illetett bennünket korábban, amikor az elvágott vasfüggöny, az irodalmi Nobel-díj és a fapados repülők révén Magyarország még szimpatikus asszociációkat keltett. Csodálatosból dohossá vált. Unket, Ungern – e lemondó címmel…
dec. 28
9:00
Kevesek a krízisenyhítő vöröskeresztes programban (Népszava)
Nógrád megyéből 462 család jelentkezett a Magyar Vöröskereszt által az Észak-magyarországi régióban indított "élhető életért" elnevezésű krízisenyhítő programra. A pályázók közül minden huszadiknak tudnak segítséget nyújtani a fűtésszámla csökkentésében - írja a Nógrád Megyei Hírlap.
dec. 28
9:18
Költöznek a pécsi klinikák (MaHu)
Összevonások, átalakítások sorozata kezdődött az elmúlt hetekben a pécsi klinikákon.
dec. 28
9:18
Kettős állampolgárság: tízezrek kértek már időpontot + videó (ATV)
Semjén Zsolt szerint a gyorsított eljárással közjogi értelemben is egyesülhet a magyar nemzet.
dec. 28
9:20
Előadása közben rabolták ki a magyar énekest (ATV)
Egy dal erejéig hagyta magára a cuccait egy karaoke-bárban.
dec. 28
9:27
Az új közoktatásban is marad a finnugor "elmélet" (nyest.hu)
A Magyar Hírlap online beszámolója szerint a korábbi ígéretek ellenére Szőcs Géza nem kezdeményez genetikai vizsgálatokat, és nem lesznek változások a tantervben sem.
dec. 28
9:36
Bírságolnak az otthagyott fenyőkért (HVG)
A fővárosban Újpesten és másutt is vannak elhagyott fenyőlerakatok, ahol az árusok otthagyták az eladatlan karácsonyfákat.
dec. 28
9:36
Milyen a jó madáretető? (Infostart)
A téli ínséges időkben gondoskodjunk a madarakról - kéri a Magyar Madártani Egyesület. A szervezet társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója elmondta: madáretetőt már egy kidobásra ítélt műanyagpalackból is készíthetünk, az eleség pedig lehet olcsó alma, vagy ipari fekete napraforgó.
dec. 28
9:36
Tanárverések: személyes egyeztetéssel az iskolai erőszak ellen (MaHu)
A politika kiszorult az oktatási intézményekből, a testi és verbális erőszak viszont terjed az iskolákban. Az oktatási jogok biztosa a személyes egyeztetések fontosságát hangsúlyozza.
dec. 28
9:36
Ketten is megfagytak Somogyban a napokban (Népszava)
Két ember is életét vesztette kihűlés miatt a napokban Somogy megyében - közölték kedden a Független Hírügynökséggel a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársai. Mindkét esetben idős nő az áldozat.
dec. 28
9:36
Felakasztottak egy állítólagos kémet Iránban (ATV)
A férfi a vádak szerint Izraelnek gyűjtött információkat.
dec. 28
9:38
Botrány a rádióban: újabb újságíró hallgatott el (HVG)
Ma reggel 8 óra 15 perckor az MR1 180 perc című műsorában drámai fordulatot vett egy ártatlannak induló riport. Bálint István műsorvezető a legálisan is beinduló csernobili turizmussal kapcsolatban kérdezte volna Jászberényi Sándor újságírót, aki azonban a válaszadás előtt kijelentette, hogy egy perces hallgatással szeretné kifejezni szolidaritását Bogár Zsolttal és Mong Attilával, illetve ezzel…
dec. 28
9:38
Megszűnt a szmogriadó Várpalotán is (Infostart)
Várpalotán megszüntették a szmogriadót, miután jelentősen javult a levegő minősége - közölte az önkormányzat kedden a honlapján.
dec. 28
9:38
Akár mínusz 12 fokig is lemerészkedhet a hőmérő higanyszála (MaHu)
Kedden változóan felhős égboltra ébredhetünk, csapadék nem valószínű. Helyenként pára, illetve ködfoltok képződhetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -6 és -12°C között alakul, de a vastag hóval borított tájakon -15°C-nál hidegebb is lehet.
dec. 28
9:40
Megint nekiment Orbánéknak a Washington Post (HVG)
Fehéroroszországgal hasonlítja össze Magyarországot kedden közzétett szerkesztőségi írásában a Washington Post amerikai napilap. A cikk írója szerint az egypártrendszerben felnőtt Orbán Viktor történelmi érzékének meg kellene akadályoznia, hogy pártja újra egypártrendszert építsen. Az írás ugyanakkor kritikával illeti az elmúlt nyolc évben kormányzó szocialistákat is.
dec. 28
9:54
Síntörés miatt jelentős késések a székesfehérvári vonalon (Népszava)
Késnek a vonatok a székesfehérvári vonalon kedd délelőtt, mert Tárnok állomáson eltört a sín.
dec. 28
9:54
"A demokrácia veszélyeztetése" Újabb kritika Orbánnak (ATV)
A Washington Post szerzője Fehéroroszországgal hasonlítja össze Magyarországot.
dec. 28
10:12
Rómában drágábbak lesznek a szállásdíjak (Infostart)
Az Örök Város megadóztatja látogatóit: január elsejétől a Rómában megszálló turistáknak napidíjat kell fizetni. Az önkormányzat így igyekszik feltölteni a kiürült városi kasszákat.
dec. 28
10:12
Elesett a kertben és halálra fagyott egy nő (HVG)
Két nőnek is kihűlés okozta a halálát az elmúlt napokban Somogy megyében: egy 66 éves berzencei nőre a háza előtti árokban, egy 84 éves ságvári asszonyra pedig a kertjében találtak rá.
dec. 28
10:12
Gyilkosság előkészítéséért jelentették fel zugló fideszes képviselőjét (168 Óra Online)
Írásban és kamera előtt vallott erről a bérgyilkos jelölt.
dec. 28
10:14
Nem találják a Mátrában eltűnt idős asszonyt (HVG)
Megszüntette a rendőrség annak a 72 éves asszonynak a terepen való keresését, aki karácsony első napján tűnt el a Mátrában - közölte Kocsis Irén Mária, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kedden.
dec. 28
10:30
Fehérkezű gibbon született a nyírségi állatparkban (HVG)
Fehérkezű gibbon született a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Állatparkban; a kis majom a karácsony előtti napon jött a világra - közölte Gajdos László, az intézmény igazgatója kedden.

Keresés