2010. december 31. péntek

dec. 31
5:06
Elmar Brok cikke a magyar médiatörvényről a Frankfurter Rundschauban (168 Óra Online)
A magyar médiatörvénnyel kapcsolatos aggodalmakról közölt vendégkommentárt a Frankfurter Rundschau című német lap szerdai számában Elmar Brok, a kormányzó Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) európai parlamenti (EP-) képviselője, az EP néppárti frakciójának külpolitikai szóvivője, a német-magyar fórum társelnöke. A magyar jogszabályról szólva megállapítja, hogy a közmédiumok átszervezése, egy…
dec. 31
5:06
Schmitt aláírta a média halálos ítéletét (Népszava)
A hivatalos szervek hallgatása mellett Schmitt Pál köztársasági elnök tegnap aláírta a médiatörvényt, amely a hatályba lépése előtt csupán egy nappal, ma jelenik meg a Magyar Közlönyben.
dec. 31
5:08
Inotai: a pénztárakat csak egyszer lehet államosítani (Népszava)
A nemzetközi pénzpiacnak kezd elege lenni a kalandorkodásból, abból, hogy semmiféle átlátható gazdaságpolitikának nincs nyoma, és a költségvetési hiányt sem szerkezeti reformokkal akarja a magyar kormány csökkenteni, hanem ahol van pénz, azt igyekeznek megcsapolni - állítja Inotai András.
dec. 31
5:24
Összesítette Budai a kárt: több százmilliárd (Népszava)
A jégyhegy csúcsának nevezte az elszámoltatásért felelős kormánybiztos azt a mintegy százmilliárd forintos összeget, amely év végi összesítése szerint a jelenlegi vizsgálatok alapján az államot ért kárként becsülhető.
dec. 31
5:24
Beindult az üzlet: milliókat kereshetnek havonta az X-faktorosok (ATV)
Nagy a kereslet irántuk.
dec. 31
5:26
A nap embere (Népszava)
Aláírta a december 21-én elfogadott médiatörvényt Schmitt Pál köztársasági elnök, de a jogszabály csak ma, egy nappal a hatályba lépés előtt jelenik meg a Magyar Közlönyben.
dec. 31
5:26
Kovács: botrány jön, az elnökség végén robban a magyar bomba (ATV)
Rogán Antal szerint a szocialisták nem érdekeltek abban, hogy az uniós elnökség siker legyen.
dec. 31
5:28
Ismét felbolydul a város (Népszava)
Megszámlálhatatlan lehetőségből választhatnak azok, akiknek még nincsen végleges programjuk arra, hogyan búcsúztassák az óévet. A szórakozóhelyektől a kocsmákon át a koncerttermekig és hotelekig gyakorlatilag mindenhol találni különleges programot. Bár a szilveszter a felhőtlen bulizásról szól, néhány dologra érdemes odafigyelni idén is. Ezek közé tartozik a megváltozott bolti nyitva tartás, a…
dec. 31
7:12
Tátrai szerint Sukoró-ügyben a politika befolyásolja a nyomozást (HVG)
Tátrai Miklós szerint a Sukoró-ügyben az ügyészségi nyomozást a politika befolyásolja, bűncselekmény nem történt, az eljárás fő célpontja Gyurcsány Ferenc volt - írta a Népszabadság.
dec. 31
7:12
Navracsics: Erőfeszítésünk és kitartásunk következtében Magyarország ma jogállam (ATV)
A német kormány azt várja Magyarországtól, hogy dolgozza át a jogszabályt – ezt nyilatkozta a német külügyminisztérium államminisztere.
dec. 31
7:30
Ismét szmogriadó van Miskolcon (HVG)
Romlott a levegő minősége Miskolc fölött, ezért pénteken a város polgármestere elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - közölte Orosz Gábor, a polgármesteri hivatal szóvivője.
dec. 31
7:30
Akcióba lendülnek az új parkolóőrök - A fővároshoz dől a lé (168 Óra Online)
A Parking Kft. új parkolóőrei ellenőrzik januártól a fővárosi üzemeltetésű parkolóhelyeket - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója. Vitézy Dávid csütörtökön az MTI-nek azt mondta, a fővároshoz kerülő parkolóhelyeken is érvényesek lesznek a korábban kiadott parkolókártyák, és a készpénz mellett továbbra is lehet majd mobiltelefonon fizetni. A vezérigazgató szólt arról, hogy…
dec. 31
7:48
Bűnösnek találták Mose Kacav volt izraeli államfőt + videó (ATV)
Ha elismerte volna a kisebb fajsúlyú bűncselekményeket, ejtették volna a nemi erőszak vádját.
dec. 31
8:06
Szálló por - Önkorlátozást kérnek: ne használjon autót, ha lehet (MaHu)
A szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el Tarlós István főpolgármester Budapesten, mert a kisméretű szálló por koncentrációja két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel péntek hajnalban.
dec. 31
8:08
Szilveszteri bulival indul hazánk EU-elnöksége (MaHu)
Szilveszteri bulival indul ma este a soros magyar EU-elnökségi félév. A 2011 első felében esedékes elnökség "felvezetőjét" Európa mi vagyunk címmel rendezik meg a budapesti Millenáris Parkban.
dec. 31
8:24
Tarlós: nagy a szmog, ezért aki teheti, ne autózzon! (HVG)
A szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el Tarlós István főpolgármester Budapesten, mert a kisméretű szálló por koncentrációja két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
dec. 31
8:24
Szmogriadó Budapesten (Infostart)
Romlott a levegő minősége Budapesten, ezért elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Tarlós István főpolgármester.
dec. 31
8:24
Párás, ködös, borult idő az év utolsó napján (MaHu)
Az év utolsó reggelén többnyire borult, párás, ködös idő várható. Helyenként sűrű ködfoltok képződhetnek. Egy-két helyen hószállingózás is előfordulhat.
dec. 31
8:24
Kiégett egy lakás a XI. kerületben – A karácsonyfa okozhatta a tüzet (168 Óra Online)
Kigyulladt egy panelház ötödik emeleti lakása szerda éjjel a főváros XI. kerületében. A tűzoltók hat embert mentettek ki - értesült a HavariaPress.
dec. 31
8:24
100 magyar esett áldozatul a fagynak + videó (ATV)
Kihűlt és meghalt egy 86 éves nő Miskolcon, a Lyukó völgyben. A tűzre akart tenni, amikor megcsúszott a lépcsőn és elesett.
dec. 31
8:26
Honosítás indul - Minden készen áll a kérelmek fogadásához (MaHu)
Minden készen áll az egyszerűsített honosításról szóló eljárás január 3-i indulásához és a kérelmek fogadásához - mondta el Wetzel Tamás miniszteri biztos az MTI-nek. Az első évben 250-400 ezer kérelmezővel számolnak, a legnagyobb érdeklődés eddig Szabadkán, Csíkszeredán és Kolozsvárott volt.
dec. 31
8:26
Bázisugrás közben halt meg egy magyar Svájcban (168 Óra Online)
Meghalt egy 38 éves magyar férfi Svájcban, bázisugrás közben, az ország középső részén - közölte csütörtökön a svájci rendőrség. A férfit az ejtőernyő kinyitása után egy erős széllökés a sziklafalnak csapta, majd a fák közé csapódott.
dec. 31
8:26
Budai: „A magyar állam 30 milliárdos bukás felé halad” + videó (ATV)
Vizsgálatot indít az elszámoltatási kormánybiztos a metrószerződés ügyében, Török Zsolt szerint Budai tehetséges szórakoztató szerepében.
dec. 31
8:42
Életre kelhetnek a lakat alá került kisiskolák (MaHu)
Újranyitná a kormány a korábban bezárt kisiskolákat, Hoffman Rózsa oktatási államtitkár tájékoztatása szerint erre 300 millió forint áll rendelkezésre a költségvetésben.
dec. 31
8:42
A nyomzók a magyar producer szökésétől tartanak (ATV)
Ezért kérik az előzetes letartóztatás meghosszabbítását.
dec. 31
9:00
Vigyázat, petárdák! - a kedvenceket célszerű bezárni (Népszava)
A szilveszteri petárdázáskor minden évben állatok ezrei rohannak világgá, így a kedvenceket ezekben a napokban biztonságos helyen, bezárva kell tartani - figyelmeztet közleményében a NOÉ Állatotthon Alapítvány. Sok állat a kocsik kerekei alatt, illetve a sintértelepeken végzi vagy sosem jutnak haza, ezért fontos, hogy a gazdák már szilveszter előtt gondoskodjanak a biztonságukról.
dec. 31
9:18
Hideg és köd lesz szilveszter éjjelén (HVG)
Hideg és ködös időjárás várható az ország több részén pénteken, szilveszter napján; néhol gyenge havazás is lehet - közölte Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa.
dec. 31
9:18
Vecsei Miklós: "előre lehetett látni, hogy nagyon nagy baj lesz" (Infostart)
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke szerint kevés szó esett a gazdasági válság családokra gyakorolt valós hatásairól. Vecsei Miklós szerint elengedhetetlen a társadalmi összefogás, és a párbeszéd kialakítása a nehéz helyzetben került emberek megsegítése érdekében.
dec. 31
9:18
Villamos és busz ajánlott - Miskolcon újra szmogriadó van (MaHu)
Romlott a levegő minősége Miskolc fölött, ezért pénteken a város polgármestere elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - tájékoztatta Orosz Gábor, a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-t.
dec. 31
9:18
Ő a magyar „koktélkirály” (168 Óra Online)
Lajsz András a Pozsonyi út elején néhány hónapja nyitotta meg éttermét, az L.A. Bodegitát. Az első saját vendéglője, noha negyven éve van a szakmában, és számos gasztronómiai díjat is elnyert, még több szakmai szövetség elnöke, vezetőségi tagja. Persze a legtöbben csak úgy ismerik: ő a magyar „koktélkirály”. KARÁCSONY ÁGNES írása.
dec. 31
9:18
Ismét szmogriadó! (Népszava)
Tarlós István főpolgármester péntektől ismét elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, miután az elmúlt két napban a kisméretű szálló por koncentrációs a főváros négy pontján is meghaladta a 75 mikrogramm/ köbméteres tájékoztatási küszöbértéket - tájékoztatott a városháza. Ez már rövid idő alatt is veszélyt jelenthet a gyermekekre, idősekre és a krónikus betegekre.
dec. 31
9:18
Tátrai szabadulása után: azt várhatták, hogy Gyurcsányra vallok (ATV)
Öt értékbecslés közül egyetlen egy, az ügyészség által rendelt mutat ki a szerződött értéknél magasabbat – mutat rá az MNV-exvezér.
dec. 31
9:18
A KRESZ 2011. január 1-jén életbelépő módosítása (Police)
A nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról szóló 190/2008. (VII. 29.) Korm. rendelet, valamint a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (a továbbiakban: KRESZ) módosításáról szóló 280/2010. (XII. 15.) Korm. rendelet 2011. január 1-jei hatállyal módosította – többek között – a KRESZ 37. §-át, melyet a következő (6) és (7) bekezdéssel egészített ki.
dec. 31
9:36
Indul a teajárat (Népszava)
Minden nap 17 órakor indítja teajáratát a fővárosban a Magyar Vöröskereszt. A hideg, téli időszakban meleg teát, lehetőség szerint ruhaneműt és élelmiszereket is visznek az utcán élő rászorultaknak - írja a segélyszervezet közleménye. Az utcai gondozó szolgálat munkatársai jól ismerik azokat a helyeket, ahol a nagy hidegben a legtöbb hajléktalan meghúzza magát, így leginkább ezekre koncentrálnak.
dec. 31
9:36
Vigyázzunk egymásra Szilveszterkor is! (Police)
A hétvégén felhős, tartósan ködös időre kell számítani. Kisebb területeken hószállingózás és hófúvás lehetséges. Hideg idő lesz, a felszakadozó felhőzet miatt  -10, akár -15 C fok várható, ezért a letaposott hótól lefagyott  utak miatt a csúszásveszély megnő, fontos, hogy lassabban, türelmesebben,  az út- és látási viszonyoknak megfelelő -  csökkentett -  sebességgel vezessenek!
dec. 31
9:54
Bolti lopáson kapták a körözött férfit (HVG)
Nem sokkal a bűncselekmény után elfogták Székesfehérváron azt a férfit, aki egy ABC-áruház kasszájából markolt ki csaknem nyolcvanezer forintot - közölte pénteken a rendőrség az MTI-vel. A 33 éves győri férfi ellen korábban érvényes elfogatóparancsot adtak ki.
dec. 31
9:54
Tarlós elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát (168 Óra Online)
A szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el Tarlós István főpolgármester Budapesten, mert a kisméretű szálló por koncentrációja két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel péntek hajnalban. A közlemény szerint a légszennyezettségi szint további romlásának megelőzése érdekében - a Fővárosi Közgyűlés rendeletének megfelelően -…
dec. 31
9:54
Gyurcsány volt a fő célpont (Népszava)
Nem történt bűncselekmény, a politika befolyásolja az ügyészségi nyomozást a sukoró-ügyben - nyilatkozta a Népszabadságnak Tátrai Miklós, a Magyra Nemzeti Vagyonkezelő korábbi vezetője. Úgy véli, Gyurcsány Ferenc volt a fő célpont.
dec. 31
9:54
Egy Habsburg kerülhet a Műcsarnok élére (ATV)
Négyen indultak a Műcsarnok igazgatói posztjáért, és bár ketten bekerültek a második körbe, végül nem hirdettek győztest. A szakma viszont úgy tudja, esélyes lehet a nemzetközi művészeti életben elismert Francesca von Habsburg, aki talán műgyűjteményét is Magyarországra költöztetné - írta az Index.
dec. 31
10:12
Rétvári: Titkosszolgálati eszközöket is bevethetnek a vádhatóság munkatársai (MaHu)
Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium államtitkára szerint az elszámoltatás a nulladik lépés a korrupció elleni fellépésben, de azt szolgálja, hogy a bíróságok 3 milliárd, az ügyészség kifejezetten a korrupció visszaszorítására 1 milliárd forintot kaptak, és bővültek a vádhatóság nyomozati jogosítványai is.
dec. 31
10:14
Egymás után hűlnek ki fűtetlen otthonaikban az idősebbek (MaHu)
Fűtetlen otthonában halt meg egy gönci nyugdíjas, és ugyancsak hideg lakásában a földön fekve találtak rá holtan találtak egy 59 éves férfira - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében az idei téli időszakban már tíz ilyen jellegű haláleset történt!
dec. 31
10:30
Szlovákiai bankokba menekítik a pénzüket a magyarok? (ATV)
2009-hez képest 2010-ben több mint 190 százalékos volt a növekedés.
dec. 31
10:48
Minden készen áll: Hamarosan megszaporodnak a magyar állampolgárok (168 Óra Online)
Minden készen áll az egyszerűsített honosításról szóló eljárás január 3-i indulásához és a kérelmek fogadásához - mondta el Wetzel Tamás miniszteri biztos az MTI-nek. A sorban állást elkerülendő időpont-foglalási rendszert indítottak, azaz telefonon vagy interneten mind a külképviseleteken, mind a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál előre le lehet foglalni időpontot. Az első évben 250-400…
dec. 31
10:48
Mit rontott el Gyurcsány, hol van Orbán egyszeri, nagyarányú adócsökkentése? + videó (ATV)
Gyurcsány Ferenc 2009-es lemondása óta nem vállalt hosszabb interjút. "Ön megbukott mint politikus. Hol rontotta el?" - szegezte neki a kérdést Kálmán Olga. Júliusban az interjúalanyok székébe ült Orbán Viktor miniszterelnök is, aki választási kampányígéretük egyik legnagyobbikáról, az „egyszeri, nagyarányú adócsökentésről” vallott.
dec. 31
10:50
Mit rontott el Gyurcsány, hol van Orbán egyszeri, nagyarányú adócsökkentése? 2.rész (ATV)
Gyurcsány Ferenc 2009-es lemondása óta nem vállalt hosszabb interjút. Kálmán Olga pedig megkérdezte tőle: mit rontott el. Júliusban az interjúalanyok székébe ült Orbán Viktor miniszterelnök is, aki választási kampányígéretük egyik legnagyobbikáról, a „egyszeri, nagyarányú adócsökentésről” vallott.
dec. 31
10:52
Az élő adásban titkolták, hetek óta rosszul van a magyar énekes (ATV)
"Két hete beteg vagyok. Örülök, hogy élek"
dec. 31
11:06
Különös szilveszter (Infostart)
Az idei szilveszter nem sokban hasonlít a tavalyira: 2009 utolsó napján északon többnyire 3 és 9°C, míg délen 10 és 15°C közé emelkedtek a hőmérsékletek. A mai napon körülbelül ugyanebben a tartományban fogunk mozogni, az eltérés mindössze egy mínusz előjelben rejlik.
dec. 31
11:06
Kiskutya, házibuli, hotelek: így tombolunk az újévbe + videó (ATV)
A hotelek főleg saját vendégeiknek rendezik a zenés-táncos mulatságot.
dec. 31
11:24
Szilveszteri tömegközlekedés: meddig járnak ma a buszok, villamosok Budapesten? (HVG)
A kisföldalatti kivételével a legtöbb BKV-járat és volánbuszok az iskolaszünetnek megfelelő menetrend szerint közlekedik december 31-én. A gyakorlatban ugyanúgy járnak a buszok, villamosok, mint egy szokásos hétköznapon. A járatsűrűség - a 4-es, 6-os villamosokat leszámítva - valamivel ritkább a mindennapinál.
dec. 31
11:24
Meglepő: itt a legkevésbé szennyezett a levegő Budapesten (Infostart)
A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a szálló por koncentrációja két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket a budapesti mérőállomásokon. A főváros egyes kerületei mellett az országban Miskolcon a legnagyobb a szennyezettség. Pénteken délelőtt Kőbányán volt a legkisebb a szálló por koncentrációja Budapesten.

Keresés