2011. január 11. kedd

jan. 11
14:42
Téli universiade: tizenhat magyar sportoló utazik Törökországba (She)
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint 16 magyar sportoló utazik a törökországi Erzurumban január 27-én kezdődő téli universiadéra.
jan. 11
14:45
Elhunyt a legendás pinpongozó (Behaviour)
A Magyar Asztalitenisz Szövetség mély fájdalommal tudatja, hogy kedden hajnalban 73 éves korában elhunyt Berczik Zoltán, a magyar asztalitenisz sport egyik legnagyobb ikonja - olvasható a szervezet honlapján.
jan. 11
15:00
NB II: a zalaegerszegi Petneházi továbbra is Orosházán játszik (She)
Hétfőn elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra az Orosháza FC NB II-ben szereplő labdarúgócsapata.
jan. 11
15:18
Pérez Carlos csereként mehet a kézilabda-vb-re (Infostart)
Tizenhét magyar játékos utazhat majd a csütörtökön kezdődő svédországi olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokságra; az átlövő Pérez Carlos itthon marad, de bevetésre kész.
jan. 11
15:18
Szolnok: Pölöskey mellett a Fradi U-válogatott játékosát is tesztelik (She)
Tegnap már beszámoltunk róla, hogy Pölöskey Péter után egy másik ferencvárosi futballista, Nikola Jakimovszki is hamarosan próbajátékra érkezhet a Szolnok labdarúgócsapatához. A macedón utánpótlás-válogatott támadó ma csatlakozott Simon Antal együtteséhez.
jan. 11
15:20
Hoffenheim: muszáj volt Luiz Gustavót eladni a licenc megőrzéséhez (She)
Dietmar Hopp, a német élvonalbeli Hoffenheim labdarúgócsapatának mecénása szerint a kék-fehéreknek muszáj volt eladniuk Luiz Gustavót a Bayern Münchennek – bevételt kellett ugyanis szerezni ahhoz, hogy az együttes megőrizze a klublicencet.
jan. 11
15:36
Anglia: David Beckham már a Tottenhammel edzett - fotóval (She)
David Beckham megkezdte az edzéseket a Tottenham Hottspur labdarúgócsapatával, amelynek menedzsere, Harry Redknapp továbbra is reméli, hogy sikerül kölcsönvenniük a 35 éves angol klasszist.
jan. 11
15:48
Férfi kézilabda-vb: Perez itthon marad (Metropol)
Tizenhét magyar játékos utazhat majd a csütörtökön kezdődő svédországi olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokságra; az átlövő Perez Carlos itthon marad, de bevetésre kész.
jan. 11
15:54
Anglia: David Beckham már a Tottenhammel edzett - videóval (She)
David Beckham megkezdte az edzéseket a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatával, amelynek menedzsere, Harry Redknapp továbbra is reméli, hogy sikerül kölcsönvenniük a 35 éves angol klasszist.
jan. 11
15:54
Messi mindent vitt (Blikk)
Zürich — Változatlanul Lionel Messi (23) a földkerekség legjobb labdarúgója. A Barcelona argentin zsenije előtt tiszteleg a futballvilág, egy esztendő múltán újra megkapta a sportág legnagyobb elismerését, az Aranylabdát. Ő lett 2010-ben az Év játékosa, hiszen a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség korábbi díját összevonták a France Football kitüntetésével.
jan. 11
15:56
Videó: hihetetlen gurítás született egy amerikai bowlingversenyen (She)
Élete legrosszabb, ám legemlékezetesebb gurítását produkálta a bowlingozó Josh Scanlan. Az amerikai játékos a USBC Team USA Trials nevű versenyen a gurítás pillanatában a levegőbe dobta a golyót, amely a saját pályájáról az ellenfélére pattant. Ott azonban a csatornából kiugrott és letarolta az összes bábut. A fantasztikus, ám szerencsés strike természetesen nem számított bele az eredménybe.
jan. 11
16:12
Liverpool: a Juve 25 milliót és Amaurit adná Torresért - lapértesülés (She)
Az olasz calciomercato.com értesülései szerint a Juventus 25 millió fontot, valamint Amauri játékjogát adná a Liverpool labdarúgójáért, Fernando Torresért.
jan. 11
16:14
Ázsia-kupa: gól nélküli döntetlen a D-csoport első mérkőzésén (She)
A Katarban zajló labdarúgó Ázsia-kupa D-csoportjának első fordulójában Észak-Korea 0–0-s döntetlent játszott az Egyesült Arab Emírségek válogatottjával.
jan. 11
16:30
Teremlabdarúgó-bajnokság: 430 ezren kapcsoltak a hétvégi tornára (She)
A Borsodi Nemzeti Teremlabdarúgó-bajnokság első selejtezője nemcsak a nyíregyházi helyszínen tartott számot jelentős érdeklődésre – a televíziók előtt több tízezres közönség követte figyelemmel a mérkőzéseket, sőt összesen 430 ezren kapcsoltak az eseményt közvetítő m2 csatornára a torna alatt.
jan. 11
16:32
Skót Kupa: Rangers-Celtic már a legjobb tizenhat között (She)
A Skót Labdarúgó-szövetség elkészítette a Skót Kupa ötödik körének (nyolcaddöntő) sorsolását: 2005 óta először került össze a két ősi glasgow-i rivális, a Rangers és a Celtic. A nyolc közé legalább egy nem élvonalbeli csapat biztosan bekerül majd.
jan. 11
16:34
Motorsport: szuperbike-motort tesztelt Talmácsi Gábor Malajziában (She)
Talmácsi Gábor elégedett volt a keddi, malajziai gyakorlásával: a magyar motoros, aki tavaly a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es kategóriájában versenyzett, péntekig a szuperbike-vb-n induló Pedercini Team meghívására tesztel a sepangi pályán.
jan. 11
16:36
Ökölvívás: bal szemére nem lát, visszavonul Vladimir Klicsko legyőzője (She)
Hivatalosan is bejelentette a visszavonulását a Bokszvilágszervezet (WBO) korábbi nehézsúlyú világbajnoka, az amerikai Lamon Brewster.
jan. 11
16:48
Válogatott: február 9-én 18 órakor kezdünk Dubaiban az azeriek ellen (She)
A magyar labdarúgó-válogatott stábja megállapodott Azerbajdzsán képviselőivel és tisztázott minden részletet a felkészülési találkozóval kapcsolatban: a két csapat magyar idő szerint 18 órakor, február 9-én csap össze a dubai al-Sabab-stadionban.
jan. 11
16:48
Mészáros a tartalékok közt edz (Blikk)
Debrecen - A DVSC-TEVA másodosztályú csapatával készül és harcol az igazáért Mészáros Norbert (31).
jan. 11
16:50
Juventus: Amauri orrát megműtötték, nem játszhat a Catania ellen (She)
A Napoli ellen 3–0-ra elvesztett bajnoki mérkőzésen a Juventus labdarúgója, Amauri orra eltörött, ami miatt a brazil támadó kedden műtéten esett át, így kihagyja csapata csütörtöki, Catania elleni Olasz Kupa-mérkőzését.
jan. 11
16:50
Al-Attijah, a száguldó polihisztor (Blikk)
Copiapó - A Dakar-rali polihisztora első győzelmére hajt! A katari Nasszer al-Attijah (40) már több sportágban is bizonyított, s az idei dél-amerikai futam megnyerésével szeretné megkoronázni sikeres pályafutását.
jan. 11
17:06
Videó: elsősorban távozókra kell készülniük a télen az újpestieknek (She)
Mészöly Géza vezetésével hétfő óta készül az Újpest a tavaszi szezonra. A labdarúgócsapat kétszer egy hétre Sopronba utazik és a teremtorna szombathelyi selejtezőjében is érdekelt. Játékosmozgás várható, de elsősorban a távozók névsorát kell majd böngészni a lila-fehérek szurkolóinak.
jan. 11
17:08
Bundesliga: az edzők szerint az őszi első Dortmund lesz az aranyérmes (She)
Az őszi bajnok Borussia Dortmund a német labdarúgó-bajnokság legnagyobb favoritja – legalábbis így vélekedik a Bundesliga-csapatoknál tevékenykedő edzők többsége.
jan. 11
17:24
Feyenoord: Simon remekel, győztes gólt lőtt az omániak ellen (She)
Újabb felkészülési mérkőzésen nyújtott jó teljesítményt Simon Krisztián, az Újpest Feyenoordnál próbajátékon tartózkodó szélsője: a fiatal magyar játékos lőtte az egyetlen gólt az ománi U23-as válogatott elleni találkozón.
jan. 11
17:42
Rekordveszteséggel zártak az élvonalbeli labdarúgóklubok (Infostart)
Összesen 1,2 milliárd eurós (332 milliárd forint) rekordveszteséggel zárták a 2009-es évet az élvonalbeli labdarúgóklubok Európában.
jan. 11
17:42
Felkészülés: a Marosvásárhellyel játssza első meccsét a Ferencváros (She)
Január 21-én játssza első felkészülési mérkőzését a Ferencváros labdarúgócsapata, ellenfele a Marosvásárhely lesz – adta hírül az ftc.hu, a klub hivatalos honlapja.
jan. 11
17:44
Crvena zvezda: Prosineckinek Saláta és az exújpesti Bozsics kell (She)
Robert Prosinecki, a Crvena zvezda horvát szakvezetője a szlovák válogatott Saláta Kornéllal és az egykor a Fehérvárban, valamint az Újpestben játszó Mario Bozsiccsal erősítené meg keretét a télen – számolt be róla az újvidéki Magyar Szó.
jan. 11
17:46
Real Madrid: Ronaldo a Twitteren gratulált Kakának a góljához (She)
A Real Madridot erősítő Kaká ebben a szezonban először lépett pályára a Bernabéuban múlt vasárnap, ráadásul ő szerezte csapata negyedik gólját a Villarreal elleni 4–2-es győzelem alkalmával. A térdsérülése után visszatérő brazil játékosnak honfitársa és korábbi milanos csapattársa, Ronaldo a Twitteren keresztül gratulált.
jan. 11
18:00
Videó: óriási góllal kápráztatta el Fergusont a manchesteri középpályás (She)
Irtózatos bombával szerzett vezetést a Manchester United hétfő este a Portsmouth ellen a FA Youth Kupa 3. fordulójában (3–2). A 17 éves francia középpályás, Paul Pogba szerencséjére David Gill, Sir Alex Ferguson és Sir Bobby Charlton is a lelátón tekintette meg az összecsapást.
jan. 11
18:18
A Romának választania kell Totti és Ranieri között? (Infostart)
Olasz lapértesülés szerint elképzelhető, hogy Frencesco Totti az idény végén elhagyja az AS Roma labdarúgócsapatát, miután a Sampdoria elleni bajnokin Claudio Ranieri vezetőedző csak a 90. percben küldte pályára.
jan. 11
18:18
AS Roma: lapértesülés szerint Francesco Totti az idény végén távozik (She)
Olasz lapértesülés szerint elképzelhető, hogy Francesco Totti az idény végén elhagyja az AS Roma labdarúgócsapatát, miután a Sampdoria elleni bajnokin Claudio Ranieri vezetőedző csak a 90. percben küldte pályára.
jan. 11
18:36
AS Roma: lapértesülés szerint Totti az idény végén távozik (She)
Olasz lapértesülés szerint elképzelhető, hogy Francesco Totti az idény végén elhagyja az AS Roma labdarúgócsapatát, miután a Sampdoria elleni bajnokin Claudio Ranieri vezetőedző csak a 90. percben küldte pályára.
jan. 11
18:38
Videó: íme, az NFL wild card hétvégéjének legszebb jelenetei (She)
Íme, a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) wild card körének legutóbbi meccseinek legszebb jeleneteiből összeállított videós gyűjteményünk második része.
jan. 11
18:40
MotoGP: Rossinak öt-hat hónap kell még, hogy százszázalékos legyen (She)
Valentino Rossi, a gyorsaságimotoros-világbajnokság kilencszeres bajnoka, aki novemberben vállműtéten esett át, azt mondta, legalább öt-hat hónap kell még ahhoz, hogy százszázalékos legyen.
jan. 11
18:42
Aranylabda: Nem értem a FIFA koncepcióját - C. Ronaldo (She)
A Real Madrid labdarúgója, Cristiano Ronaldo a zürichi gála után elmondta, nem érti, hogy mi alapján dönti el a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) az adott évben az Aranylabda végső győztesét. Véleménye szerint csapattársa, Iker Casillas előkelőbb helyezést érdemelt volna.
jan. 11
18:44
Póker: a négy magyarból csak Lendvai maradt versenyben a Bahamákon (She)
Csak Lendvai Tamás maradt versenyben a magyarok közül a PokerStars Caribbean Adventure (PCA) főversenyének 3. napjára – viszont ő már biztosan pénzbe ért.
jan. 11
18:48
Balogh nyerte a Rapport elleni párosmérkőzést (Metropol)
Balogh Csaba nyerte a Rapport Richárd elleni nyolcjátszmás sakk párosmérkőzést, amely ma ért véget Szombathelyen.
jan. 11
18:50
Totti az idény végén elhagyhatja az AS Romát (Metropol)
Olasz lapértesülés szerint elképzelhető, hogy Frencesco Totti az idény végén elhagyja az AS Roma labdarúgócsapatát, miután a Sampdoria elleni bajnokin Claudio Ranieri vezetőedző csak a 90. percben küldte pályára.
jan. 11
18:54
Sakk: Balogh Csaba nyerte a Rapport Richárd elleni párosmérkőzést (She)
Balogh Csaba nyerte a Rapport Richárd elleni nyolcjátszmás sakk párosmérkőzést, amely a múlt héten kezdődött és kedden ért véget Szombathelyen.
jan. 11
18:56
Dakar: Sainz visszavágott, majd' két perccel csökkentette hátrányát (She)
Az összetettbeli vezetést hétfőn elvesztő Carlos Sainz visszavágott riválisának, Nasszer al-Attijahnak a Dakar-ralin: a keddi, Copiapo körül kijelölt szakaszon 1:56-ot adott a katari versenyzőnek, hátránya még így is 3:18 az összetettben.
jan. 11
18:58
Téli sportok: január végére halasztják az eplényi Snow Dayt (She)
Az eredetileg január közepére meghirdetett, második alkalommal kiírt Snow Day-t, a tavaszias időjárás miatt január 28. és 30. között rendezik az eplényi Síarénában – jelentette be Barbai Áron főszervező. A program alkalmával változatlanul három nap alatt három versenyt és egy családi napot rendez a Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület; a fesztivál alkalmával nyolc havas sportágat…
jan. 11
19:12
PSV: a technikai igazgató bízik abban, hogy Dzsudzsák hosszabbít (She)
A PSV labdarúgócsapatának technikai igazgatója, Marcel Brands a Voetbal Internationalnak elmondta: az eindhoveni klubvezetők bíznak abban, hogy Dzsudzsák Balázs meghosszabbítja szerződését.
jan. 11
19:30
Ázsia-kupa: hatalmas kapushiba, a címvédő kikapott nagy riválisától - videó (She)
A Katarban zajló labdarúgó Ázsia-kupa D-csoportjának első fordulójában a címvédő Irak 2–1-es vereséget szenvedett a nagy rivális Irántól. Az irániak második találata Iman Mobali szabadrúgásából született, de ehhez az iraki kapus asszisztálására is szükség volt.
jan. 11
19:32
Törökország: a PSV-t elhagyó Luc Nilis a Kasimpasához szerződött (She)
Elhagyta a PSV-t, és a török élvonalban szereplő Kasimpasához szerződött Luc Nilis, korábbi belga válogatott labdarúgó.
jan. 11
19:48
Haladás: Még érzem, hogy az alapozás elején tartunk - Simon (She)
Megkezdte a felkészülést a Haladás labdarúgócsapata is, Simon András a klub hivatalos honlapjának adott interjújában elmondta, céljuk továbbra is a bent maradás, valamint az alapozásról is beszélt.
jan. 11
19:50
Jégkorong, Mol Liga: Lindström a döntő végéig marad az Újvárosban (She)
A Dab.Docler jégkorongcsapata megállapodott Timo Lindströmmel, így a finn kapus a Mol Liga döntőjének végéig meghosszabbította szerződését a dunaújvárosi klubbal – adta hírül a Dab.Docler honlapja.
jan. 11
19:52
Jégkorong: Budai elhagyta az FTC-t és a Miskolcban folytatja (She)
Elhagyta a Ferencváros jégkorongcsapatát, és a Miskolci Jegesmedvéknél folytatja pályafutását Budai Krisztián.
jan. 11
20:24
Juventus: Buffon a Catania elleni kupameccsen térhet vissza (She)
Több mint fél évvel nyáron elszenvedett hátsérülése után visszatérhet a pályára Gianluigi Buffon, a Juventus világklasszis kapusa.
jan. 11
21:18
Futsal: a magyar válogatott 6-1-re nyert a Finnország ellen (She)
A magyar futsal válogatott kedden fölényes győzelmet aratott Finnország ellen Gyöngyösön – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja, az mlsz.hu. A mieink Harnisch Ákos, Csopaki István, Lódi Tamás és Dróth Zoltán révén 6–1-re győztek a februári Európa-bajnoki selejtezők előtti felkészülési mérkőzésen.
jan. 11
21:54
NFL: Rivera lesz az alapszakasz-utolsó Carolina új vezetőedzője (She)
Ron Rivera lesz a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Carolina Panthers új vezetőedzője.

Keresés