2010. december 17. péntek

dec. 17
2:42
Videó: Kabát-dupla, történelmi debreceni siker és Koman-kapitány (She)
A Debrecen első Európa-liga győzelme után a duplázó Kabát Péter és a vendég Sampdoria magyar légiósa, Koman Vladimir értékelt az NSO Tv stábjának. Nézze meg a meccs főszereplőinek véleményét!
dec. 17
6:54
Formula-1: a Ferrari csapatfőnöke kizártnak tartja a római futamot (She)
Stefano Domenicali, a Formula-1-es Ferrari istálló csapatfőnöke szerint kizárt annak a lehetősége, hogy Monza mellett Rómában is rendezzenek Olasz Nagydíjat.
dec. 17
6:57
Legyőzték a svédek a Mátéfi-csapatot (Behaviour)
A magyar női kézilabda-válogatott dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság középdöntős szakaszának utolsó fordulójában 24-19-re kikapott Svédországtól, és az áhított elődöntő helyett hazautazhat. A kilencedik vagy tizedik helyen végzett a mai eredmények függvényében.
dec. 17
6:59
Bajban Dubajban (Behaviour)
Ez a hónap nem a magyar sportsikerekről szól, az már biztos: miután a női kézilabda Európa-bajnokságon leszerepelt a Mátéfi-csapat, a dubaji rövidpályás úszó-világbajnokság sem honfitársaink sikereitől hangos. A szerdától vasárnapig tartó eseményen eddig egyetlen érmet sem szereztek Kiss László szövetségi kapitány tanítványai.
dec. 17
7:12
NBA: a Celtics Bostonban 12 ponttal verte meg az Atlanta Hawkst (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 52. játéknapján a Boston Celtics hazai pályán tizenkét ponttal bizonyult jobbnak az Atlanta Hawksnál.
dec. 17
7:14
NFL: a Jackson, Rivers páros padlóra küldte a San Franciscót (She)
A tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának 15. fordulójában a San Diego hazai környezetben küldte padlóra a San Franciscót.
dec. 17
7:33
Egy hónap a fájdalom jegyében (Behaviour)
Volt az idén téli olimpia, futball-vb, Afrika Kupa, és annyi, de annyi sztori, balhé meg tragédia, öröm és bánat, hogy a nagyja máris a feledés homályába veszett. Kár érte, de bánkódni nincs miért: a Népszava, miként teszi azt esztendőről esztendőre, az év végén (szó szerint) sorba vesz mindent, mi érdekes volt a sportvilágban. Év végi múltidéző, 12 hónap 12 cikkben. Január a fájdalom jegyében…
dec. 17
7:51
Európa Liga: történelmi debreceni siker (Metropol)
A Debreceni VSC csütörtökön kétgólos győzelmet aratott a Puskás Ferenc Stadionban az olasz Sampdoria felett a labdarúgó Európa Liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában.
dec. 17
8:06
Rövid pályás úszó-vb: Jakabos Zsuzsanna döntős 200 háton (She)
A Dubaiban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon Jakabos Zsuzsanna a nyolcadik helyen jutott be a női 200 méter hát úszás fináléjába.
dec. 17
8:24
El: a Samp edzője szerint a kapott gól után jobbára csak szenvedtek (She)
Az olasz Sampdoria labdarúgócsapata kétgólos vereséget szenvedett (0–2) a DVSC vendégeként az Európa-liga csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában. A Samp vezetőedzője, Domenico Di Carlo elégedett volt fiatal csapata teljesítményével, de azt azért sajnálja, hogy ennek ellenére vereséget szenvedtek.
dec. 17
9:00
Profi ökölvívás: Amir Khan a váltósúly előtt kitakarítaná a kisváltósúlyt (She)
A Marcos Maidana ellen hatalmasat küzdő profi ökölvívó Amir Khan kijelentette, hogy végső célja a kisváltósúly kitakarítása, majd ezt követően váltósúlyban folytatja a karrierjét.
dec. 17
9:02
Jótékonyság: az iszapkárosult településeken élő gyerekek Sportkarácsonya (She)
Idén második alkalommal került megrendezésre, a Csabai Edvin és Kozmann György nevével fémjelzett Starline Tehetséggondozó és Sportrendezvény-szervező Iroda által életre hívott Sportkarácsony rendezvény, amelynek szerkezeti felépítése nagyrészt a 2007 szeptemberében Ipacs Endre és a Merkapt Kft által útjára indított Nagy Sportágválasztó eszmeiségéből táplálkozik.
dec. 17
9:36
Jégkorong: az oroszok legyőzték a svédeket, Ukrajna elgázolta Romániát (She)
Az európai jégkorongozóknál a válogatottakról szól a december közepe. A vezetői sportági nagyhatalmak közé tartozó nemzetek ismét összemérik magukat, legutóbb a csehek büntetőkkel nyertek a finnek ellen, az oroszok pedig két góllal voltak jobbak a svédeknél.
dec. 17
9:38
Rövid pályás úszó-vb: Cseh és Verrasztó D. sem döntős 200 vegyesen (She)
A Dubaiban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon Cseh László és Verrasztó Dávid sem jutott be a férfi 200 méter vegyes döntőjébe.
dec. 17
9:54
Labdarúgás: Bodnár szerint Dzsudzsáknak nehezebb lenne Kijevben játszani (She)
Ahogy arról a napokban beszámoltunk, az egyik európai nagycsapat, a Dinamo Kijev jelezte, hajlandó lenne 12 millió eurót fizetni a PSV-ben futballozó magyar légiósért, Dzsudzsák Balázsért. Az üzletet ugyan egyelőre nem kötötték meg, ám a Nemzeti Sport kíváncsi volt rá, vajon Bodnár László, aki négy éven át játszott Kijevben, majd pályafutása során megfordult a holland élvonalban szereplő Rodában…
dec. 17
10:12
Játékossors: a román másodosztályba csábítják Márkus Tibort (She)
Noha Márkus Tibort szerződés köti a Budaörsi SC-hez, a román másodosztályban szereplő FC Bihor szívesen látná soraiban a korábban a magyar második vonalban gólkirályi címet szerző csatárt.
dec. 17
10:30
Videó: A Sampdoria elleni sikerrel szép volt az évbúcsúztató - Herczeg (She)
A Debrecen a Sampdoria ellen aratott 2–0-s sikerével fejezte be az őszi idényét. A siker főszereplői tekintettek vissza a mögöttük hagyott időszakra és értékelték az Európa-liga csoportkörét.
dec. 17
10:51
Jakabos mellett Gyurta is döntős (Metropol)
A 200 m háton érdekelt Jakabos Zsuzsanna után a 200 m mellen indult Gyurta Dániel is bejutott a délutáni döntőbe a Dubajban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság péntek délelőtti selejtezőiből.
dec. 17
11:06
Formula-1: Webber bízik benne, hogy nem fogja hátrány érni csapatán belül (She)
Mark Webber  bízik abban, hogy a következő szezonban nem fogja őt hátrány érni a Red Bull-csapaton belül azért, mert pilótatársa, Sebastian Vettel címvédőként indul a 2011-es Formula–1-es sorozatban.
dec. 17
11:08
Sakk: az év elején távozik Kunos Péter a szövetség éléről (She)
Nem tölti ki 2013-ig szóló mandátumát, s a jövő év elején távozik a Magyar Sakkszövetség elnöke, Kunos Péter.
dec. 17
11:24
Rövid pályás úszó-vb: Gyurta D. világbajnoki rekorddal döntős 200 m mellen (She)
A Dubaiban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon Gyurta Dániel új világbajnoki rekorddal, 2:04.46 perces eredménnyel az első helyen kvalifikálta magát a versenyszám fináléjába.
dec. 17
11:26
Bajnokok Ligája: Örülnék, ha a Lyont kapnánk a sorsoláson - Benzema (She)
Péntek délben Nyonban sorsolják a labdarúgó Bajnokok Ligája tavaszi nyolcaddöntőjének párosításait, aminek kapcsán a Real Madrid támadója, Karim Benzema elmondta: szívesen játszana korábbi csapata, a Lyon ellen az egyenes kieséses szakasz első fordulójában.
dec. 17
11:42
Rövid pályás úszó-vb: Cseh szerint a fordulókban le vagyunk maradva (She)
Cseh László, aki 200 m vegyesen meglepetésre nem jutott döntőbe a dubai rövid pályás úszó-világbajnokságon, úgy véli, a vb rávilágított arra, hogy a fordulóknál lemaradásban vagyunk a világ élmezőnyéhez képest.
dec. 17
11:45
Cseh: a fordulókban le vagyunk maradva (Metropol)
Cseh László, aki 200 m vegyesen meglepetésre nem jutott döntőbe a dubaji rövidpályás úszó-világbajnokságon, úgy véli, a vb rávilágított arra, hogy a fordulóknál lemaradásban vannak a világ élmezőnyéhez képest.
dec. 17
12:18
Liverpool: Adebayor kölcsönben a klubhoz kerülhet januárban (She)
Angol lapértesülések szerint a Liverpool labdarúgócsapata a januári átigazolási időszakban kölcsönvenné a Manchester City támadóját, Emmanuel Adebayort.
dec. 17
12:36
Inter-Bayern és Arsenal-Barcelona a BL nyolcaddöntőjében (Infostart)
A nyolcaddöntőben megismétlődik a tavalyi finálé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a címvédő Inter a Bayern Münchennel találkozik. A pénteki sorsoláson kiderült, hogy az Arsenal a Barcelonával, a Milan pedig a Tottenhammel játszik majd.
dec. 17
12:36
BL-sorsolás: Inter-Bayern, Arsenal-Barcelona a nyolcaddöntőben (She)
Péntek délben Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását. Újra összekerült egymással a címvédő Internazionale és a legutóbbi fináléban legyőzött ellenfele, a Bayern München, de érdekesnek ígérkezik az Arsenal és a Barcelona, valamint az Olympique Lyon és a Real Madrid összecsapása is.
dec. 17
12:38
NB I: Muszbek szerint elértéktelenedett a Fradi, McCabe-et átverték (She)
Radikálisan csökken a nézőszám, már az ötezres átlag is nehezen tartható, a jegybevétel marginális, és lassan a meccsekkel kapcsolatos alapköltségek sem térülnek meg. Muszbek Mihály, korábbi ligaigazgató a Digi Sport Reggeli Start című műsorában további gondként jelezte, hogy – a korábbi szerződés miatt – a klub kereskedelmi (merchandising) jogai a Fotexnél "ragadtak", így a kapcsolódó…
dec. 17
12:39
Grosics Gyuláról nevezik el a tatabányai stadiont (Metropol)
Az Aranycsapat legendás játékosáról, Grosics Gyuláról nevezik el a tatabányai futballstadiont. A helyi klub pénteki tájékoztatása szerint erről Tatabánya megyei jogú város közgyűlése döntött csütörtökön.
dec. 17
12:54
Videó: az Arsenal és a Bayern is visszavághat a tavalyi BL-pofonért (She)
A Bajnokok Ligája-sorsolás következtében több pikáns mérkőzést is rendeznek majd a BL-nyolcaddöntőben 2011 tavaszán. A tavalyi Barcelona–Arsenal negyeddöntőt, illetve az Internazionale–Bayern München finálét is „újrajátsszák”.
dec. 17
13:12
BL-nyolcaddöntő: „Nagy előny, hogy Mourinho már nincs az Internél" (She)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében rögtön megismétlődik az előző kiírás döntőjének párosítása: a címvédő olasz Internazionale ellenfele a német Bayern München lesz. A bajorok egyik gazdasági vezetője, Karl Hopfner szerint legnagyobb előnyük az, hogy José Mourinho már nem a riválist trenírozza.
dec. 17
13:15
BL: megvolt a sorsolás (Metropol)
Már a nyolcaddöntőben találkozik az idei döntő két résztvevője a labdarúgó Bajnokok Ligájában, azaz a címvédő Internazionale és a májusban vesztes Bayern München.
dec. 17
13:30
Blatter is támogatja a téli vb-t (Infostart)
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke támogatja azt az ötletet, amely szerint a 2022-es katari világbajnokságot télen kellene megrendezni a tradicionális nyári hónapok helyett.
dec. 17
13:30
Hércules: az újonc a Real Madridból erősítene Diarra személyében (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Hércules kölcsönvenné a Real Madridban kevés szerephez jutó Mahamadou Diarrát a januári átigazolási időszakban.
dec. 17
13:48
El-sorsolás: Juhászékra az Ajax, Dzsudzsákékra a Lille, Husztiékra a Young Boys vár (She)
Pénteken 13 órakor kisorsolták a labdarúgó Európa-liga legjobb 32-be jutott csapatainak párosítását, és ebben három magyar játékos klubja is érdekelt volt: Juhász Rolandékra (Anderlecht) az Ajax, Dzsudzsák Balázsékra (PSV) a Lille, Huszti Szabolcsékra (Zenit) pedig a Young Boys vár a nyolcaddöntőbe jutásért.
dec. 17
13:50
Labdarúgás: Grosics Gyuláról nevezték el a tatabányai stadiont (She)
Grosics Gyuláról, az 1954-ben vb-ezüstérmes Aranycsapat legendás kapusáról nevezték el a tatabányai stadiont – jelentette be honlapján a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő klub.
dec. 17
14:06
Elkerülték egymást a magyar érdekeltségű csapatok az Európa Ligában (Infostart)
Elkerülték egymást a magyar labdarúgókat foglalkoztató csapatok az Európa Ligában a 32 között.
dec. 17
14:06
BL-nyolcaddöntő: a Tottenhamnél izgatottan várják a milánói visszatérést (She)
Az angol Tottenham a hétszeres BEK-, illetve BL-győztes olasz AC Milannal találkozik majd a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A párosítás érdekessége, hogy a Tottenham a csoportkörben éppen a városi rivális, címvédő Intert megelőzve végzett az első helyen.
dec. 17
14:08
BL-nyolcaddöntő: „Megfelelő az idő, hogy visszavágjunk a Barcának" (She)
Az angol Arsenal labdarúgócsapata számára nem lesz ismeretlen a spanyol Barcelona: a két gárda az előző Bajnokok Ligája negyeddöntőjében találkozott egymással. A visszavágón parádézó, négygólos Lionel Messi vezérletével végül 6–3-as összesítéssel jutottak tovább a katalánok. A felek ezúttal a nyolcaddöntőben mérhetik össze magukat, az „ágyúsoknál" úgy vélik: eljött a visszavágás ideje!
dec. 17
14:24
BL-nyolcaddöntő: a Milannak nagy kihívást jelent a Tottenham (She)
Ismét Milánóba készül az angol Tottenham labdarúgócsapata a Bajnokok Ligájában, amíg azonban a csoportkörben az Interrel mérkőzhetett meg, addig a nyolcaddöntőben az AC Milan vár rá. Utóbbi klub sportigazgatója, Umberto Gandini szerint a tapasztalat egyértelműen mellettük szól, viszont az angol klub még így is kihívást jelent számukra.
dec. 17
14:26
Pápa: a fiatal csatár még bizakodik, hogy elkerüli a térdműtétet (She)
Palkó Dávid, a labdarúgó NB I-ben szereplő Lombard Pápa fiatal támadója részleges keresztszalag-szakadást szenvedett a DVSC elleni mérkőzésen, de még bízik abban, hogy elkerülheti a műtétet.
dec. 17
14:28
Real Madrid: Sergio Ramos másfél milliós fizetésemelésért marad (She)
Sergio Ramos 2017-ig meghosszabbítja szerződését a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Real Madriddal – adta hírül a klubbal kapcsolatban mindig jól informált spanyol sportnapilap, a Marca.
dec. 17
14:30
Alpesi sí: elmaradt a meglepetés, Walchhofer megelőzte Kepplert (She)
Michael Walchhofer győzelmével ért véget Val Gardenában a férfiak szuper G-világkupaversenye. Az osztrák klasszis hibátlan síeléssel élete tizenhetedik vk-diadalát aratta. Nagy meglepetés a német Stephan Keppler második helye.
dec. 17
14:32
Tottenham: januárban Beckham érkezhet kölcsönbe a londoniakhoz (She)
Angol lapértesülések szerint a Tottenham januártól kölcsönvenné a Los Angeles Galaxy labdarúgóját, David Beckhamet.
dec. 17
14:42
Profi ökölvívás: Golovkin címvédése, a 3. menetben kiütötte ellenfelét (She)
A papírformának megfelelően megvédte WBA szervezetnél őrzött középsúlyú profi ökölvívó-világbajnoki címét Gennagyij Golovkin.
dec. 17
14:44
Man. United: Paul Scholes ebben az évben már nem léphet pályára (She)
A sérüléssel küszködő Paul Scholes, az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Manchester United veterán középpályása nemcsak a Chelsea elleni vasárnapi rangadót kényszerül kihagyni, hanem az esztendő összes hátralévő MU-mérkőzését is.
dec. 17
15:00
Beckham veteránokkal pózolt (Blikk)
London — Mindent megtett annak érdekében David Beckham (35), hogy mosolyt csaljon a háborús hősök és hozzátartozóik arcára, a tiszteletükre tartott gálán.
dec. 17
15:00
BL-nyolcaddöntő: „Az Arsenalnak plusz motivációt jelent a visszavágás" (She)
A Barcelona labdarúgócsapatának alelnöke, Josep Bartomeu azon a véleményen van, hogy nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a Bajnokok Ligája előző kiírásából, amikor a negyeddöntőben 6–3-as összesítéssel búcsúztatták az Arsenalt. A két együttes a nyolcaddöntő egyik slágerpárosításaként ezúttal már a legjobb 16 között megmérkőzik egymással.
dec. 17
15:02
Bayern München: Van Gaal 65 évesen nyugdíjba vonul (She)
Hat év múlva, 65 esztendősen befejezi pályafutását és nyugdíjba vonul Louis van Gaal, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője.
dec. 17
15:18
BL-nyolcaddöntő: Előbb győzzük le a Milant, aztán jöhet a Sahtar - Ranieri (She)
Az olasz Roma vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolása után elmondta, hogy előbb a Milan elleni, hétvégi bajnokival szeretne foglalkozni, majd azután törhetik a fejüket a Sahtar Doneck elleni mérkőzésekkel kapcsolatban.

Keresés