2010. december 17. péntek

dec. 17
4:39
Tavasszal jöhet a Széchenyi agrárkártya (Napi)
dec. 17
4:48
Okostelefon a fa alá: akcióznak a mobilszolgáltatók (Pénzcentrum)
Piaci előrejelzések szerint nagy valószínűséggel a mobiltelefonok, azon belül is az okostelefonok illetve a félokostelefonok lesznek idén a karácsonyi ajándékozási lista éllovasai. Az egyes szolgáltatók különböző akciókkal készülnek a rohamra. A Pénzcentrum.hu most a különböző mobilszolgáltatók kedvezményes ajánlatait vette górcső alá....
dec. 17
5:09
A kormány házibankja lett az MFB (Népszava)
Teljes mértékben megszűnik a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) működésének átláthatósága azt követően, hogy az Országgyűlés módosította a 100 százalékban állami tulajdonban lévő pénzintézetről szóló törvényt - állítják lapunknak nyilatkozó szakértők.
dec. 17
5:15
Újabb akadályok a különadók befizetésében (Napi)
dec. 17
5:24
Jutalom, bónusz, 13. havi! Mennyire számíthat idén a magyar dolgozó? (Pénzcentrum)
A tavalyitól átlagosan 38 ezer forinttal magasabb 13. havi bérre és 12 ezer forinttal több év végi jutalomra számíthatnak idén a magyar munkavállalók. Beosztástól függően leszek olyan segédmunkások, akik örülhetnek, ha egyáltalán kapnak valamit, ugyanakkor a felsővezetők átlagosan 649 ezer forint jutalmat kapnak a 670 ezres 13. havijuk mellé....
dec. 17
5:33
Késnek a különadós nyomtatványok (HVG)
Legjobb esetben is hétfőn jelenik meg a Magyar Közlönyben a jogszabály, amikor már el kell készíteni a bevallásokat - számol be a Napi Gazdaság.
dec. 17
5:42
A Moody's megint feni a kését (168 Óra Online)
További leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá vette Görögország már most sem befektetési ajánlású – vagyis "bóvli" – kormánykötvény-adósi besorolását csütörtökön a Moody's Investors Service.
dec. 17
5:45
Kockázatos a hazai piac (Népszava)
A befektetők és hitelezők számára Magyarország ma különösen kockázatos terület - állította Katona Tamás. A volt pénzügyi államtitkár kiszámolta, hogy Orbánék kormányzása 800 milliárd forint veszteséget okozott az idén az adózó polgároknak.
dec. 17
5:47
Létrejött a legnagyobb magyar turisztikai társaság (Népszava)
Magyarország legnagyobb turisztikai társasága jön létre, azzal, hogy az SCD Group Zrt. Jászai Gellért cége lényegében megvásárolta a Hunguest Hotels Zrt.-t (HH) . Jászai Magyar Turisztikai Holding Zrt-je (MTH) első lépésben a HH egyharmadát szerezte meg, míg a HH tulajdonosa, a Leisztinge Tamás érdekeltségébe tartozó Arago 25 százalékot jegyez az SCD Group Zrt. Holdingban.
dec. 17
6:03
Nem mindenkinek érdemes visszalépni az állami nyugdíjrendszerbe (Népszava)
A kormányzati kinyilatkoztatásokkal ellentétben nem mindenkinek éri meg visszatérnie az állami felosztó-kirovó nyugdíjrendszerbe. A pénztári vagyon elkonfiskálásával, a rendszer bedöntésével, eltűnhet a hazai államkötvény-piacról a legnagyobb vásárló. Nehéz megállapítani, hogy, a kapkodás és az ad hoc ötletelés, vagy a magán-nyigdíjpénztári tagok tudatos megzavarása miatt változik szinte naponta a…
dec. 17
6:05
Kockázatokat lát a Századvég (Népszava)
A Századvég Gazdaságkutató Zrt. tegnap kiadott makrogazdasági jelentése a fogyasztás bővülését várja. A kutatók a beruházásokkal kapcsolatban azonban már pesszimistábbak, s a vállalati terhelés növekedése miatt a befektetési klíma romlásával számolnak.
dec. 17
6:09
Tízmilliárdokat bukott a magyar állam (Napi)
dec. 17
6:30
Segítsen a bank az adósokon! Cserébe kevesebb adót fizet... (ProfitLine)
Új adósmentő elképzelés körvonalait vázolták fel nemrégiben a kormányzat szakértői: az állam kevesebb bankadót szed be azoktól a pénzintézetektől, amelyek kihúzzák a bajból a nehéz helyzetbe került adósaikat - írta pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülését a Magyar Nemzet pénteken.
dec. 17
7:03
Késnek a különadós nyomtatványok (HVG)
Legjobb esetben is hétfőn jelenik meg a Magyar Közlönyben a jogszabály, amikor már el kell készíteni a bevallásokat - számol be a Napi Gazdaság.
dec. 17
7:03
Mit mondanak a szakértők az INA részvényeiről? (ProfitLine)
A horvát nyugdíjalapok csütörtöki közlésük szerint az INA részvényeit a jó befektetési lehetőség miatt vásárolják 2.830 kunás áron, szakértők szerint azonban furcsa, hogy korábban ennél 1.000 kunával is olcsóbban még nem kellett a papír az alapoknak.
dec. 17
7:12
Karácsonyi outlet roham - Nehéz a döntés (Portfolio)
Igaz, hogy a karácsonyi vásárlási szezon már jó ideje tart, sokan azonban csak az utolsó napokban és pillanatokban szerzik be szeretteiknek az elmaradhatatlan ajándékokat. Az online rendelés, a...
dec. 17
7:21
VG: halasztás termékdíjügyben (HVG)
Most már biztos, hogy nem 2011. január 1-jei hatállyal történik meg a környezetvédelmi termékdíj szabályozásának átalakítása - írta pénteki számában a Világgazdaság.
dec. 17
7:21
Erősebb forintra számít a piac (HVG)
Péntek reggel a forint 273,44/euró volt vételi oldalon, jobb a csütörtöki késői 273,55/eurónál. A svájci frankkal szemben 214,41/franknál tartott, 0,14 százalékkal gyengébben a csütörtök estinél.
dec. 17
7:24
Eltűntek az illetékbevételek (Privátbankár)
Az adózóknak kedvező jogszabályváltozások és az ingatlanpiaci visszaesés miatt tízmilliárdok estek ki az illetékkasszából - írta pénteki számában a Napi Gazdaság. A lap az APEH friss adataira hivat...
dec. 17
7:26
Késnek a különadós nyomtatványok (Privátbankár)
Várhatóan csak hétfőn, a befizetés napján lesznek elérhetőek a különadós nyomtatványok, mert legjobb esetben is aznap jelenik meg a Magyar Közlönyben a jogszabály, amikor már el kell készíteni a beval...
dec. 17
7:28
A bankok segíthetnek a devizahiteleseken (Privátbankár)
Új adósmentő elképzelés körvonalait vázolták fel nemrégiben a kormányzat szakértői: az állam kevesebb bankadót szed be azoktól a pénzintézetektől, amelyek kihúzzák a bajból a nehéz helyzetbe került ad...
dec. 17
7:33
Leállhat a kenyérsütés a multiláncoknál (Népszava)
Várhatóan már pénteken a parlament elé kerülhet a javaslat, amely a jövőben bevezetné az úgynevezett előállítási ár alatti értékesítés tilalmát - értesült a Magyar Nemzet.
dec. 17
7:35
Új terv adósmentésre (Népszava)
Kevesebb bankadót szed be az állam azoktól a pénzintézetektől, amelyek segítenek a bajba jutott adósaikon. Ilyen elképzelés is felmerült a kormány berkeiben - fogalmaz a Magyar Nemzet.
dec. 17
7:36
Kamatcsökkentés volt Törökországban (ProfitLine)
A török központi bank csökkentette az alapkamatot csütörtökön, hogy megállítsa a "forró pénzek" (rövid lejáratú portfólió befektetések) beáramlását, amely aggasztó magasságba növelte a fizetési mérleg folyó tételeinek hiányát.
dec. 17
7:38
Talpra magyar! - talpra kell állítani a magyar vidéket (ProfitLine)
A kormány célja, hogy talpra állítsa a vidéket - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Civil Akadémián tartott előadásában csütörtökön Budapesten.
dec. 17
7:39
Vegyesen kezdhet Nyugat-Európa (HVG)
Londoni értékforgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 öt pont körüli emelkedéssel, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 tíz pont körüli gyengüléssel nyithat pénteken.
dec. 17
7:40
Iránytalanság jellemzi az ázsiai piacokat (ProfitLine)
Vegyesen alakulnak az ázsiai részvények a pénteki kereskedési napon, miután a piacokon nem találják az irányt annak ellenére, hogy az euró erősödik, az USA-ból a gazdasági helyreállás fenntarthatóságára utaló foglalkoztatottsági és ingatlanpiaci adatok érkeztek, sőt az EU vezetők megegyeztek abban, hogy létrehoznak egy válságkezelési mechanizmust. Az Európai Központi Bank (EKB) pedig közel…
dec. 17
7:41
Elolvadtak az illetékbevételek (HVG)
A bevételek oroszlánrészét biztosító, az ingatlan-adásvételek után befizetett közterhek közel 40 milliárd forinttal zuhantak tavalyhoz képest.
dec. 17
7:42
Vegyesen kezdhetnek a nyugat-európai részvénypiacok (ProfitLine)
Londoni értékforgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 öt pont körüli emelkedéssel, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 tíz pont körüli gyengüléssel nyithat pénteken.
dec. 17
7:44
Újabb két éves csúcson zártak az amerikai piacok (ProfitLine)
Erősödéssel és egyben újabb két éves csúcson zártak a New York-i értéktőzsde vezető indexei csütörtökön annak hatására, kedvező heti munkanélküliségi és feldolgozóipari adatok láttak napvilágot, az emelkedést támogatta, hogy a FedEx csomagküldő papírja több mint 2 százalékkal drágult, miután a cég közzétette feljavított jövő évi profit-előrejelzését.
dec. 17
8:06
Nagyot álmodott a Danone – Elfűrészelték 21 millióra (168 Óra Online)
Minden idők legnagyobb összegű fogyasztóvédelmi megállapodása született meg a francia Danone amerikai érdekeltsége (Dannon) és 39 szövetségi állam között: a Dannon 21 millió dollárt fizet annak a vizsgálatnak a lezárásaként, amit azért indítottak, mert nem bizonyított, illetve eltúlzott a cég probiotikus termékeiről állított jótékony egészségügyi hatás. Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi…
dec. 17
8:09
Tízmilliárdokkal csökkentek az illetékbevételek (ProfitLine)
Az adózóknak kedvező jogszabályváltozások és az ingatlanpiaci visszaesés miatt tízmilliárdok estek ki az illetékkasszából - írta pénteki számában a Napi Gazdaság.
dec. 17
8:11
A görög kormány árleszállításban állapodott meg vállalatokkal (ProfitLine)
A görög kormány megállapodott 36 vállalattal, hogy azok csökkentik 661 létfontosságú termék árát - jelentette be csütörtökön a regionális fejlesztési miniszter. A megállapodásban résztvevő cégek között vannak feldolgozóipari vállalatok, nagy-és kiskereskedők, beszállítók egyaránt.
dec. 17
8:15
Új adósmentő terv a láthatáron (Napi)
dec. 17
8:24
Két mondat, ami megváltoztathatja egész Európát (Portfolio)
Az EU-tagállamok vezetői csütörtökön megállapodtak a szerződésmódosítás szövegéről és menetrendjéről, továbbá megerősítették a majdani állandó válságkezelési mechanizmus fő alapelveit. Azt is...
dec. 17
8:26
Öt fokozattal mínősítette le Írországot a Moody's (Portfolio)
Péntek reggel öt fokozattal, a korábbi Aa2-ről Baa1-re vágta vissza Moody's Investors Service Írország adósbesorolását, a minősítéshez továbbra is negatív kilátást rendelt. Az euró eddig óvatos...
dec. 17
8:28
Csökkenő MTelekom célár, de javuló ajánlás a Nomurától (Portfolio)
A Magyar Telekom papírjainak jelentős esését követően a korábbi csökkentés ajánlását semlegesre módosította a Nomura, az elemző a korábbi 695 forintos célárát viszont 625 forintra csökkentette. A...
dec. 17
8:30
Nincs irány az ázsiai piacokon (Portfolio)
A többségében vártnál jobb makroadatok hatására az amerikai indexek tegnap folytaták az elmúlt napokban látott lassú felfelé araszolást, Ázsiában azonban nincs határozott irány ma reggel, a főbb...
dec. 17
8:33
Mélyponton az euró a svájci frankkal szemben (HVG)
Pénteken harmadik napja döntött mélységi rekordot az euró a svájci frankkal szemben, a legújabb mélypontja 1,2732 frank volt, közép-európai idő szerint reggel nyolc óra előtt az ázsiai piacokon.
dec. 17
8:35
Változás az econet.hu tulajdonosi szerkezetében (HVG)
Gerendai Károly december 15-én 30 darab vételi kontraktust kötött az econet.hu-ra 2011 márciusi határidővel, ennek zárása után a vele összehangoltan eljáró Takács Gábor Miklóssal és a két személy tulajdonában lévő Szigerta Invest Kft.-vel együtt 5,21 százalék tulajdonuk és 5,73 százalék befolyásuk lesz az econet.hu-ban.
dec. 17
8:36
Újabb mélyponton az euró a svájci frankkal szemben (Privátbankár)
Pénteken harmadik napja döntött mélységi rekordot az euró a svájci frankkal szemben, a legújabb mélypontja 1,2732 frank volt, közép-európai idő szerint reggel nyolc óra előtt az ázsiai piacokon. Cs...
dec. 17
8:42
USA - A képviselőház megszavazta az adócsökkentések meghosszabbítását (ProfitLine)
Már csak Barack Obama elnök aláírására vár a 858 milliárd dolláros, még a Bush érában bevezetett adócsökkentések két évre történő meghosszabbításáról szóló törvény, miután azt az amerikai kongresszus megszavazta.
dec. 17
8:42
Kedvező makroadatok repítették Amerikát (Portfolio)
Jó volt a hangulat tegnap az Egyesült Államok részvénypiacain, a legfőbb indexek többnyire több mint fél százalékkal emelkedtek. A jó hangulatot segítette, hogy többségében a várakozásoknál jobb...
dec. 17
8:42
2010-ben a készpénzes vevők uralták a lakáspiacot (Pénzcentrum)
Idén a készpénzes vásárlók uralták az ingatlanpiacot és ez a tendencia minden valószínűséggel jövőre is folytatódni fog - nyilatkozta Wolf József, a BROKERNET Csoporthoz tartozó PLATEA Ingatlanforgalmazó Kft. hálózatáért, valamint az értékesítésért felelős igazgatója....
dec. 17
8:44
Újabb mélyponton az euró a svájci frankkal szemben (ProfitLine)
Pénteken harmadik napja döntött mélységi rekordot az euró a svájci frankkal szemben, a legújabb mélypontja 1,2720 frank volt, közép-európai idő szerint reggel nyolc óra után.
dec. 17
8:44
Oracle: folytatódik a növekedés (Portfolio)
Az elemzői várakozásokat felülmúló bevételről és egy részvényre jutó eredményről számolt be az Oracle tegnap este közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésében, aminek hatására a vállalat papírjai...
dec. 17
8:46
Változás lesz az econet.hu tulajdonosi szerkezetében (ProfitLine)
Gerendai Károly december 15-én 30 darab vételi kontraktust kötött az econet.hu-ra 2011 márciusi határidővel, ennek zárása után a vele összehangoltan eljáró Takács Gábor Miklóssal és a két személy tulajdonában lévő Szigerta Invest Kft.-vel együtt 5,21 százalék tulajdonuk és 5,73 százalék befolyásuk lesz az econet.hu-ban.
dec. 17
8:51
Economist: a Fidesz hatalmi harácsolásba kezdett (Napi)
dec. 17
8:51
Brutálisan leminősítette Írországot a Moody's (Infostart)
Péntek reggel öt fokozattal, a korábbi Aa2-ről Baa1-re vágta vissza Moody's Investors Service Írország adósbesorolását, a minősítéshez továbbra is negatív kilátást rendelt. Az euró eddig óvatos gyengüléssel reagált a hírre.
dec. 17
8:51
Erősebb forintra számít a piac (MaHu)
Péntek reggel a forint 273,44/euró volt vételi oldalon, jobb a csütörtöki késői 273,55/eurónál. A svájci frankkal szemben 214,41/franknál tartott, 0,14 százalékkal gyengébben a csütörtök estinél.

Keresés