2010. december 10. péntek

dec. 10
4:06
A Népszabadságon múlhat a médiafúzió? (Napi)
dec. 10
5:00
A korrupció Magyarországon józan ésszel már elképzelhetetlen (Napi)
dec. 10
5:00
Hátborzongató! A Tesco tudja, hogy mit vettél karaj áron (Pénzcentrum)
A Nyugat-Európában már 15 éve működő klubkártyás hűségprogram Magyarországon idén augusztusban került bevezetésre. Hazánkban néhány hónap után több százezerre tehető a pontgyűjtő kártyával rendelkező vásárlók száma. Az első negyedéves ciklus lezárult, az áruházlánc elkezdte megküldeni a kedvezményre feljogosító vásárlási utalványokat, valamint a személyre szóló ajándékkuponokat....
dec. 10
5:36
Továbbra is pazarló a jövő évi költségvetés (Népszava)
Nem javít az ország helyzetén semmit, hogy a kormányzat kisebb módosításokat hajtott végre a jövő évi költségvetés sarokszámain. A bevételi oldal ugyanis továbbra is túltervezett, a kiadási sor pedig pazarló. Szakértők úgy vélik: a legfőbb probléma továbbra is az, hogy a kabinet nem hajt végre szerkezeti reformokat az ország gazdálkodásában. Így 2011-ben kárba veszhet az a több mint ezer milliárd…
dec. 10
5:36
Így vásárolj ruhát karácsonyra (Pénzcentrum)
Lehetőleg csak akkor vásároljunk szeretteinknek ruhaneműt ajándékba, ha biztosak vagyunk a méretekben, és abban, hogy tetszeni fog....
dec. 10
5:36
Kína megelőzheti Spanyolországot a turisztikai célországok rangsorában (168 Óra Online)
Kína megelőzheti Spanyolországot és ezzel átveheti a harmadik helyet a legtöbb külföldi vendéget fogadó országok rangsorában - nyilatkozta Taleb Rifai, az Idegenforgalmi Világszervezet (UNWTO) főtitkára.
dec. 10
5:38
Nem lefutott a nyugdíjpénztár-meccs (Népszava)
A Fidesz azt szeretné, hogy a parlament hétfőn vegye napirendre és fogadja el az Orbán Viktor kormányfő, valamint Lázár János és Kósa Lajos által benyújtott politikai nyilatkozatot, amely adómentessé teszi a reálhozam készpénzben történő felvételét azoknak, akik átlépnek az állami nyugdíjrendszerbe. Ezen a napon fogadhatják el a magánpénztárak folyó fizetéseinek és vagyonának államosításáról szóló…
dec. 10
5:54
Gyorsabban jön az új uniós mentőcsomag (Népszava)
A tervezett 2013 közepe helyett már 2013 elején működésbe lép az EU új ország-mentő pénzügyi alapja. A rajt előrehozását azzal indokolják, hogy egyre bonyolultabb a csődveszélyben lévő országokban a helyzet.
dec. 10
6:09
Nyugdíjügy: erre számíthatunk az EU-tól (Napi)
dec. 10
6:27
Kelet-Európában terjeszkedik a Sziget (HVG)
Horvátországban, Szlovákiában, Csehországban, s esetleg Bulgáriában is megjelenhet zenei fesztiválokkal a Sziget Kft. az elkövetkező években.
dec. 10
6:57
Ki lett az év befektetője? (ProfitLine)
Kiosztották az "Év befektetője" díjakat csütörtökön Budapesten, az "Az év legnagyobb befektetője" az Audi Hungária Motor Kft. lett 900 millió eurós beruházásával, közvetlenül mintegy 1.800 új munkahely létrehozásával - közölte a díjat alapító ITD Hungary csütörtökön az MTI-vel.
dec. 10
6:59
Jobb a nyugdíj-megtakarítások megcsapolását elkerülni (ProfitLine)
Bár nyugdíjügyben az Európai Bizottságnak (EB) van véleménye, a nyugdíjmodell kiválasztása a nemzeti hatóságok joga - mondta Andor László munkaügyi biztos a pénteki Napi Gazdaságban megjelent interjúban, aki szerint az uniós szabályok sérülése esetén az EB közbelépne, de ez most nem tűnik indokoltnak.
dec. 10
7:15
Nem számít a forint erősödésére a piac (MaHu)
Péntek reggel a forint 277,70/euró volt vételi oldalon, jobb a csütörtöki késői 278,40/eurónál. A svájci frankkal szemben 213,00/franknál tartott, 0,23 százalékkal erősebben a csütörtök estinél.
dec. 10
7:21
"Lépéskényszerben" a KDNP: muszáj vasárnap zárva tartani (HVG)
A KDNP még idén benyújtja azokat a módosító indítványokat, amelyek a munka törvénykönyvében és a kereskedelmi törvényben szigorú keretek közé szorítanák a vasárnapi munkavégzést.
dec. 10
7:30
A környező országokban is megjelenhet a Sziget (ProfitLine)
A következő években Horvátországban, Szlovákiában, Csehországban, s esetleg Bulgáriában is megjelenhet zenei fesztiválokkal a Sziget Kft. - mondta Gerendai Károly ügyvezető a Világgazdaság pénteki számában.
dec. 10
7:32
Ázsia - A várható kínai kamatemelés miatt óvatosabbak lettek a befektetők (ProfitLine)
Csökkenés mutatkozik az ázsiai piacokon, miután a Fitch Ratings tegnap egyszerre három fokozatú leminősítéssel megvonta Írország eddigi elsőrendű adósosztályzatát, az ebből adódó befektetői aggodalmakat csak fokozta az is, hogy várakozások szerint Kínában a hétvégén az infláció elleni harc jegyében a központi bank kamatemelésre szánhatja magát.
dec. 10
7:33
Andor László: jobb a nyugdíj-megtakarítások megcsapolását elkerülni (MaHu)
Bár nyugdíjügyben az Európai Bizottságnak (EB) van véleménye, a nyugdíjmodell kiválasztása a nemzeti hatóságok joga.
dec. 10
7:39
Nem számítanak a forint erősödésére (HVG)
Péntek reggel a forint 277,70/euró volt vételi oldalon, jobb a csütörtöki késői 278,40/eurónál. A svájci frankkal szemben 213,00/franknál tartott, 0,23 százalékkal erősebben a csütörtök estinél.
dec. 10
7:41
Titanic megaprojekt magyar milliomosok részvételével (HVG)
Tehetős magyar magánszemélyek már jelezték, hogy beszállnának abba a kaszinót is magába foglaló gyáli Titanic-projektbe.
dec. 10
7:51
Andor: jobb a nyugdíjak megcsapolását elkerülni (MaHu)
Bár nyugdíjügyben az Európai Bizottságnak (EB) van véleménye, a nyugdíjmodell kiválasztása a nemzeti hatóságok joga.
dec. 10
7:57
Növekedéssel kezdhet Nyugat-Európa (HVG)
Londoni értékforgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 tíz pont körüli emelkedéssel, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 húsz pont körüli növekedéssel nyithat pénteken.
dec. 10
8:03
A befektetők már jól ismerik a tbsz előnyeit (HVG)
A befektetők túlnyomó többsége már tisztában van azzal, hogy a tartós befektetési számlán (tbsz) kamatadó-mentesen tarthatja megtakarításait, s a nyugdíj-előtakarékossági számla (nyesz) is egyre népszerűbb az ügyfelek körében a K&H Alapkezelő felmérése szerint.
dec. 10
8:03
A Parmalat alapítóját 18 év börtönbüntetésre ítélték (ProfitLine)
Az olasz tejipari vállalat, a Parmalat SpA alapítóját 18 év börtönbüntetésre ítélték csütörtökön a cég 2003. évi összeomlásában játszott szerepéért.
dec. 10
8:05
Nem számít a forint erősödésére a piac (ProfitLine)
London, 2010. december 10., péntek (MTI/Dow Jones) - Péntek reggel a forint 277,70/euró volt vételi oldalon, jobb a csütörtöki késői 278,40/eurónál. A svájci frankkal szemben 213,00/franknál tartott, 0,23 százalékkal erősebben a csütörtök estinél.
dec. 10
8:07
Kína - megint gyorsabban bővült az import, mint az export (ProfitLine)
Novemberben felgyorsult a kínai export, de az import már harmadik hónapja még jobban nőtt éves összehasonlításban, így a kereskedelmi többlet csökkent októberhez képest.
dec. 10
8:09
Buli mindenfelé: a környező országokban is megjelenhet a Sziget (MaHu)
A következő években Horvátországban, Szlovákiában, Csehországban, s esetleg Bulgáriában is megjelenhet zenei fesztiválokkal a Sziget Kft.
dec. 10
8:09
További emelkedés jöhet nyugat-európai részvénypiacokon (ProfitLine)
További áremelkedések várhatók, mert az elemzők szerint az európai részvények jórészt alulértékeltek az amerikaiakhoz képest. Ráadásul a befektetők most már kevésbé aggódnak az euróövezeti adósságprobléma miatt, és inkább arra figyelnek, hogy az e héten bejelentett amerikai adócsökkentések milyen jót tehetnek a legnagyobb nyugat-európai cégek tengerentúli üzletének.
dec. 10
8:11
Hegyi vezető kerestetik! (ProfitLine)
Utánpótláshiánnyal küzdenek az olasz Dolomitokban: a hegyi vezető szakmáját a mai fiatalok nem találják vonzónak.
dec. 10
8:15
Az Audi az év befektetője Magyarországon (Napi)
dec. 10
8:18
HybridBox: kis vállalat, hatalmas tervekkel (Portfolio)
Az idén debütált vállalat, a Hybridbox egy újonnan kifejlesztett program illetve hozzá tartozó hardware piacra vitelével próbál betörni a telekommunikáció piacára. Terméke, a Hybridbox egy HTPC (Home...
dec. 10
8:33
Ekkora béremelésre számíthat, aki német cégnél dolgozik (Napi)
dec. 10
8:36
OTP részvény - visszaesés jöhet (ProfitLine)
Alacsony forgalom mellett csendes kereskedés volt csütörtökön a budapesti parketten, nincs nagy mozgás a tengerentúli és nyugat-európai piacokon sem. Az OTP-nek volt egy kitörési kísérlete, de nem sikerült. Ezekben az ünnepek előtti napokban a kereskedési adatoknak nem feltétlenül van konkrét üzenet tartalma, mivel lényegesen kevesebb a piaci szereplő, mint az átlagos kereskedés során. Az OTP…
dec. 10
8:36
Mérsékelt mínuszok a Távol Keleten (Portfolio)
Tegnap az amerikai piacok lényegében stagnálással zártak, Ázsiában viszont többnyire csökkenést mutatnak a főbb indexek ma reggel, a japán Nikkei 0,7%-kal került lejjebb. A kínai tőzsde viszont...
dec. 10
8:36
Nyugdíjasok figyelem! Fontos levelet hoz a postás! (Pénzcentrum)
Levélben tájékoztatják majd a magánnyugdíjpénztár-tagokat az előttük álló döntésekről és a határidőkről - közölte Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott....
dec. 10
8:38
USA piacok - még várat magára az év végi hajrá (ProfitLine)
Vegyesen zártak csütörtökön az amerikai részvénypiacok miután az erősödő dollár nyomán csökkentek a nyersanyagipari vállalatok részvényei, míg a technológiai és a pénzügyi szektor részvényei erősödni tudtak.
dec. 10
8:38
Profitálj az esésből! - Shortköltségek a magyar piacon (Portfolio)
Bár a részvénypiacokon egyelőre kitart az optimizmus, a befektetőknek érdemes tisztában lenni azzal, hogy ha esetleg fordul a trend, hogyan tudnak majd hasznot húzni az árfolyamok eséséből. Az...
dec. 10
8:39
Vasárnapi nyitva tartás: a KDNP nem enged? (Privátbankár)
A KDNP még ebben az évben benyújtja azokat a munka törvénykönyvéhez és a kereskedelmi törvényhez kapcsolódó módosító indítványokat, amelyek szigorú keretek közé szorítanák a vasárnapi munkavégzést
dec. 10
8:40
Adóegyszerűsítésről döntött a német kormány (ProfitLine)
A német kormány az adójog egyszerűsítésével tett egy lépést csütörtökön este az adózó polgárok jobb kedvre hangolásáért, bár a 15 hónappal ezelőtti választási hadjáratban ígért adócsökkentésről nincs szó.
dec. 10
8:40
Kínában erősít a Richter (Portfolio)
A Richter kínai kereskedelmi partnerével, az Rxmidas Pharmaceuticals Holdings Ltd.-vel szerződést írt alá, amelynek értelmében 50-50%-os tulajdoni részesedésű vegyesvállalatot hoznak létre. A...
dec. 10
8:41
Kémeink a Facebookon lógnak (Privátbankár)
A közösségi portálok valóságos kincses bányát jelentenek a titkosszolgálatoknak, a magyar kémek egy része is a nappalijában ülve nyomoz utánunk
dec. 10
8:54
Külföldi iránymutatásra vár a forint (Portfolio)
Minimálisan pozitív hangulatban kezdődött ma a kereskedés az európai pénz- és tőkepiacokon egy viszonylag nyugodt tegnapi nap után. A befektetők leginkább a jövő hétvégi Európai Uniós csúcstalálkozó...
dec. 10
8:54
A környező országokban is megjelenhet a Sziget (168 Óra Online)
A következő években Horvátországban, Szlovákiában, Csehországban, s esetleg Bulgáriában is megjelenhet zenei fesztiválokkal a Sziget Kft. - mondta Gerendai Károly ügyvezető a Világgazdaság pénteki számában.
dec. 10
8:56
Így drágul az élet jövőre Budapesten (Portfolio)
Jövőre drágább lesz az élet Budapesten, legalábbis, ami a közműszolgáltatásokat illeti. A Népszabadság pénteki cikke szerint a különböző díjak 3-21%-kal emelkedhetnek, a Fővárosi Közgyűlés szerdán...
dec. 10
8:57
A kormány hamarosan levelet küld a pénztártagoknak (Privátbankár)
Selmeczi Gabriella a területtel foglalkozó kormánybiztos elmondta, hogy a magánnyugdíjpénztári tagok több levelet is fognak kapni kormánytól. Orbán a nyugdíjasoknak külön is ír
dec. 10
8:58
Andor László: a kormányra fájó kijózanodás vár (Portfolio)
A Napi Gazdaságnak adott interjújában Andor László munkaügyi biztos azt mondta, hogy nem jó ötlet a nyugdíj-megtakarítások átcsatornázása, főleg akkor, ha abból folyó kiadásokat finanszíroz a kormány...
dec. 10
8:59
Egyre nagyobb területen van belvíz (Privátbankár)
Nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága csütörtökön, az előző napi adatokhoz képest 88 négyzetkilométerrel több föld van víz alatt az országban.
dec. 10
9:09
Andor László: Jobb elkerülni a nyugdíj-megtakarítások megcsapolását (HVG)
Nyugdíjügyben az Európai Bizottságnak (EB) csak véleménye lehet, a nyugdíjmodell kiválasztása a nemzeti hatóságok joga - mondta Andor László munkaügyi biztos a Napi Gazdaságban pénteken megjelent interjúban. Andor szerint az uniós szabályok sérülése esetén az EB közbelépne, de ez most nem tűnik indokoltnak.
dec. 10
9:09
Itt az inflációs adat! (Napi)
dec. 10
9:09
Vegyesvállalatot alapít a Richter Kínában (ProfitLine)
A Richter Gedeon Nyrt. tájékoztatása szerint kínai kereskedelmi partnerével, az Rxmidas Pharmaceuticals Holdings Ltd.-vel (a továbbiakban „Rxmidas”) szerződést írt alá, amelynek értelmében 50-50%-os tulajdoni részesedésű vegyesvállalatot hoznak létre. A vegyesvállalat neve Gedeon Richter Rxmidas Joint Venture Co. Ltd. - olvasható a BÉT honlapján.
dec. 10
9:11
Emelkedést vártak, de csökkent a BUX (HVG)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 39,78 pontos csökkenéssel, 21631,95 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 0,18 százalékkal gyengült.

Keresés