2010. december 21. kedd

dec. 21
4:12
Eddig is szabályszerűen áraztak a bankok? (Napi)
dec. 21
4:48
Hitelcsapdában a TV2 celebje, pedig milliókkal dobálózik (Pénzcentrum)
Korábban sem kertelt, legszívesebben egy irgalmatlan sallert nyomna le a hitelügyintézőjének, majd elküldené melegebb éghajlatra a tanácsadóját Rákóczi Ferenc, a hétköznaponként a TV2-n futó 40 milliós játszma című műsor játékvezetője. Hiába játszik nap, mint nap hatalmas pénzkötegek között, saját bevallása szerint húsz évre előre el van adósodva....
dec. 21
5:03
Sokat nőttek az állami kiadások a büdzsé vitája alatt (Napi)
dec. 21
5:42
Hasznos ajándék az utolsó pillanatban: digitális könyvet karácsonyra! (Pénzcentrum)
Az idei karácsony egyik sztárjának számítanak az ekönyvek és az ekönyv olvasók. A digitális könyvek piaca egyértelműen fejlődik hazánkban, az árak egyre csökkennek, a magyarul is elérhető könyvek száma pedig folyamatosan növekszik....
dec. 21
5:42
Ők mehetnek nyugdíjba 40 év után (168 Óra Online)
40 évnyi munkaviszony után nyugdíjba vonulhat minden nő - a kormány erről szóló törvényjavaslatát fogadta el a parlament 254 igen, 15 nem és 73 tartózkodással.
dec. 21
5:45
Nem tartozik Brüsszelre a rendkívüli adó (Népszava)
Brüsszel szerint a válságadó nemzeti hatáskör - mondta tegnap Marlene Holzer az Európai Bizottság szóvivője, a magyarországi multinacionális cégek által az EU-nak címzett panaszra reagálva.
dec. 21
5:54
Hétmilliárd forint van babakötvényekben (HVG)
A Világgazdaság keddi összeállítása szerint öt kereskedelmi banknál, 64.700 darab babakötvényhez kötődő start-számlán több mint hétmilliárd forint gyűlt össze.
dec. 21
6:03
Lengyelországban készülhet az új Opel (Népszava)
Várhatóan Lengyelországban készül az új Opel Astra kabrió változata, nem Németországban - értesült a német Handelsblatt című újság.
dec. 21
6:05
Tíz eurós minimális órabér Németországban (Népszava)
A német szakszervezetek 10 eurós órabér-minimum megszabását követelik a munkaadóktól és a kormánytól.
dec. 21
6:07
Földhővel fűtenek Szentlőrincen (Népszava)
Sikeresen tesztelte a szentlőrinci geotermikus távfűtési rendszert az elmúlt napokban a PannErgy Nyrt.
dec. 21
6:09
Elmarad az újabb üzemanyag-árcsúcs (Népszava)
Csökkenti két forinttal a 95-ös benzin literenkénti árát holnaptól a Mol Nyrt., a gázolajé azonban nem változik - tudta meg lapunk.
dec. 21
6:11
Marad a földvásárlási moratórium (Népszava)
Engedélyezi Magyarország számára az Európai Bizottság a termőföld-vásárlási moratórium meghosszabbítását, mégpedig három évvel.
dec. 21
6:12
Andy Vajna áruba bocsátja kaszinóját (HVG)
A Népszabadság információi szerint Andy Vajna producer 750 millió forintért eladja a budapesti Tropicana kaszinóban lévő tulajdonát a Szerencsejáték Zrt.-nek.
dec. 21
6:14
A parlament nem tárgyal újra a nyugdíjkorhatár emeléséről (HVG)
Az Országgyűlés nem tárgyalja újra a nyugdíjkorhatár emelését. A képviselők erről 31 igen, 241 nem és 22 tartózkodás mellett döntöttek keddre virradó éjszaka.
dec. 21
6:15
Románia ad reményt a magyaroknak (Napi)
dec. 21
6:18
A civilek befogták szájukat, a médiatörvényt elfogadták (Privátbankár)
Közel kétezer civil tiltakozott az MTV régi székháza előtt a sajtószabadság nevében a médiatörvény ellen, miközben az Országházban még javában tartott a törvény végső vitája. Hajnalra azonban a honatyák és honanyák átrágták magukat a rengeteg módosító indítványon: a törvényt elfogadták. Szalai Annamária alkothat rendeletet - ezt az alkotmányban is rögzítették
dec. 21
6:18
Elképesztő jóslatok - Itt az újabb 10-es lista! (Portfolio)
"Elképesztő várakozások" néven publikálta a 2011-es évre vonatkozó, a normálistól eltérő prognózisait a dán Saxo Bank. Ezek között szerepel a Facebook Apple által történő felvásárlása, de prognózisuk...
dec. 21
6:51
Palócz Éva szerint a kiszámíthatóság a legfontosabb a cégeknek (Infostart)
A vállalatoknak nem eléggé kiszámítható és koherens a magyar gazdaságpolitika, és ez visszavetheti a beruházásokat - mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
dec. 21
7:12
Név szerint szavaztak az új médiatörvényről (Privátbankár)
Minden médiumra, így a lapokra, hírportálokra és internetes újságokra is kiterjed az új médiatörvény hatálya. Az Országgyűlés keddre virradó éjszaka kormánypárti képviselők szavazataival fogadta el a ...
dec. 21
7:14
Lázár: az alkotmányozásban szükség van az ellenzékre (Privátbankár)
A jövő év legfontosabb feladatának tartja Lázár János, hogy megszülessen az új alkotmány, amelyet szerinte nemzeti konzultációnak kell megelőznie.
dec. 21
7:15
Növeli a politikai feszültséget az újabb MNB-kamatemelés - elemzés (ProfitLine)
A magyar jegybank és a kormány közötti, máris jelentős feszültség további éleződését eredményezheti az MNB hétfői újabb kamatemelése - vélekedtek a negyed százalékpontos szigorítás bejelentése után londoni felzárkózó piaci elemzők.
dec. 21
7:27
Hétmilliárd forint van babakötvényekben (MaHu)
Öt kereskedelmi banknál, 64.700 darab babakötvényhez kötődő start-számlán több mint hétmilliárd forint gyűlt össze a Világgazdaság összeállítása szerint.
dec. 21
7:30
Három évvel kitolták a digitális átállást (Privátbankár)
A médiatörvény hajnali  zárószavazása előtti módosító indítvány elfogadásával arról döntött a Ház, hogy a digitális átállásnak a jövő év vége helyett 2012. december 31-ig kell megvalósulnia úgy, hogy ...
dec. 21
7:42
A költségvetési vita plusz 81 milliárdunkba került (HVG)
A költségvetési vita alatt 81 milliárd forinttal nőttek az államháztartás kiadásai az elfogadott képviselői indítványok következtében, de a 2,9 százalékos GDP-arányos hiánycél változatlan maradt – írja a Napi Gazdaság.
dec. 21
7:44
Alig változott a forint reggel (HVG)
Alig változott a forint árfolyama kedd reggel, az eurót 277 forint körül, a svájci frankot pedig 218 forint felett jegyezték 7 órakor, éppen úgy, mint előző este.
dec. 21
7:48
Szmogriadó Budapesten: önkorlátozást kér Tarlós (Privátbankár)
A szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el kedden hajnalban további intézkedésig Tarlós István főpolgármester Budapesten, aki önkorlátozásra szólítja fel az autósokat
dec. 21
7:48
7.000.000.000 forint van babakötvényekben (ProfitLine)
Öt kereskedelmi banknál, 64.700 darab babakötvényhez kötődő start-számlán több mint hétmilliárd forint gyűlt össze a Világgazdaság összeállítása szerint.
dec. 21
7:50
Több mint 7 milliárd forint babakötvényben (Privátbankár)
Öt kereskedelmi banknál, 64.700 darab babakötvényhez kötődő start-számlán több mint hétmilliárd forint gyűlt össze a Világgazdaság összeállítása szerint. A lap a keddi számában megjelent cikkben be...
dec. 21
7:50
USA piacok - Újabb két éves csúcsra araszolt az S&P; 500 index (ProfitLine)
Vegyesen zártak a New York-i értéktőzsde vezető mutatói hétfőn, az alacsony forgalom mellett emelkedő részvényárak - a drágulásban az energetikai cégek papírjai jártak az élen - mindazonáltal kétéves csúcsra repítették az S&P 500-as indexet. Ugyanakkor érezhető, hogy a befektetők is már az ünnepekre készülnek.
dec. 21
7:52
Pannergy - Január 1-től megindul a geotermikus távhőszolgáltatás Szentlőrincen (ProfitLine)
A PannErgy Nyrt. tájékoztatása szerint 2010.12.20-án a szentlőrinci polgármester, dr. Győrvári Márk, valamit a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Kovács Pál részvételével megtörtént a szentlőrinci geotermikus távfűtési projekt ünnepélyes átadása - olvasható a BÉT honlapján.
dec. 21
7:54
Lettországban elfogadott jövő évi költségvetés (ProfitLine)
A lett parlament hétfőn jóváhagyta a jövő évi költségvetést, amely egyebek között 5,4 százalékos GDP-arányos államháztartási hiányt irányoz elő. Ez kisebb annál a 6 százaléknál, amiről az ország korábban megegyezett hitelezőivel.
dec. 21
8:00
Új részletek derültek ki a közszféra béremeléséről (HVG)
A minimálbér és a garantált bérminimum emelése a költségvetési szférában négymilliárd forintba kerül, amiből az intézményeknek a rájuk eső részt saját maguknak kell kigazdálkodniuk. Hogy kinek és mennyi jut a 22 milliárdos bérkiegészítésből, továbbra sem ismert – írja a napi.hu.
dec. 21
8:02
A burgerlandi vásárlók ötöde magyar (HVG)
A 35 millió eurós karácsonyi bevétel mintegy húsz százalékát a magyar vásárlók hagyják a burgenlandi üzletekben - derült ki a keleti osztrák határtartomány gazdasági kamarájának közléséből.
dec. 21
8:03
Tízmilliókat kapnak az elnökök a kormánytól, így módosult a büdzsé (Napi)
dec. 21
8:03
Alig változott a forint reggel (Infostart)
Alig változott a forint árfolyama kedd reggel, az eurót 277 forint körül, a svájci frankot pedig 218 forint felett jegyezték 7 órakor, éppen úgy, mint előző este.
dec. 21
8:03
Andy Vajna 750 millióért adja el kaszinós tulajdonát (MaHu)
Andy Vajna producer 750 millió forintért eladja a budapesti Tropicana kaszinóban lévő tulajdonát a Szerencsejáték Zrt.-nek a Népszabadság információja szerint.
dec. 21
8:05
Minden ötödik eurót a magyarok költik Burgenlandban (MaHu)
A 35 millió eurós karácsonyi bevétel mintegy húsz százalékát a magyar vásárlók hagyják a burgenlandi üzletekben - közölte az MTI érdeklődésére a keleti osztrák határtartomány gazdasági kamarája.
dec. 21
8:06
Rágja át velünk az új médiatörvényt! (Privátbankár)
Elfogadták a médiatörvényt, amely ezentúl újrarajzolja a magyar média szabályozási kereteit. Sorra vesszük, miről rendelkezik a 180 oldalas jogszabály: miről alkothat rendeletet az NMHH elnöke, miben kutakodhat a médiatanács és ki kezeli ezentúl a közszolgálati médiumok pénzét?
dec. 21
8:06
Kiköltekezett a Richter (TOP 10 sztori 2010-ben - 9.) (Portfolio)
Hosszú évek óta az egyik legnagyobb kritika az volt a piacon a Richterrel kapcsolatban, hogy nem használja fel hatalmas készpénz állományát akvizíciókra vagy osztalékfizetésre. 2010-ben megtette: két...
dec. 21
8:18
A Mercedes miatt pörög a bérlakások piaca (HVG)
A Mercedes-beruházás jelentősen megélénkítette a Kecskemét környéki ingatlanpiacot – olvasható a vg.hu írásában.
dec. 21
8:21
Teltházas szilvesztert várnak a szállodákban (Napi)
dec. 21
8:21
Alaptalan vádak az eltitkolt jövedelmekről - MSzSz (ProfitLine)
A Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSzSz) alaptalannak tartja azokat a vádakat, amelyek az elmúlt napokban a sajtóban napvilágot láttak, hogy több száz, sőt akár ezer milliárd forintos bevételeket titkoltak volna el a pénznyerő automatákat üzemeltetők - közölte Schreiber István, az MSzSz elnöke hétfőn az MTI-vel.
dec. 21
8:23
Drágul a pékáru a hipermarketekben (Napi)
dec. 21
8:24
A jegybank és a kormány közti feszültség gyengítheti a forintot (Privátbankár)
Alig változott a forint árfolyama kedd reggel, az eurót 277 forint körül, a svájci frankot pedig 218 forint felett jegyezték 7 órakor, éppen úgy, mint előző este. A forintot ugyan rövid távon erős...
dec. 21
8:24
Csendes nap után mínuszban zárt a Dow (Portfolio)
A hét első napján folytatódni látszott az emelkedés az amerikai részvénypiacokon, ám némi küszködés után a Dow Jones ipari átlagindex mégis kisebb mínuszban zárt a napot. A tengerentúlon nem jelent...
dec. 21
8:42
Rágja át velünk az új médiatörvényt! (Privátbankár)
Elfogadták a médiatörvényt, amely ezentúl újrarajzolja a magyar média szabályozási kereteit. Sorra vesszük, miről rendelkezik a 180 oldalas jogszabály: miről alkothat rendeletet az NMHH elnöke, miben kutakodhat a médiatanács és ki kezeli ezentúl a közszolgálati médiumok pénzét?
dec. 21
8:42
K&H: óvatos optimizmussal ítéljük meg a piacokat (Portfolio)
K&H Alapkezelő "Óvatos optimizmussal ítéljük meg a piacok jelenlegi helyzetét és rövidtávú kilátásait, s ennek megfelelően a kockázatos eszközök dominálnak a portfólióban, de nem elhanyagolható...
dec. 21
8:42
Részletek: 40 év után nyugdíjba mehetnek a nők (Pénzcentrum)
Negyven évnyi munkaviszony után nyugdíjba vonulhat minden nő - a kormány erről szóló törvényjavaslatát hétfőn fogadta el a parlament 254 igen, 15 nem és 73 tartózkodással....
dec. 21
8:44
Az utolsó pillanatban foglalunk szállást szilveszterre (Privátbankár)
Legfeljebb félházas karácsonyi foglaltságokat jeleznek a vidéki szállodák, és ennél alacsonyabb kihasználtság valószínűsíthető a fővárosi szállodákban
dec. 21
8:44
Dialóg: nem csökkentek a hazai kockázatok (Portfolio)
Dialóg Alapkezelő "Nehéz a következő egy hónapra vonatkozólag okosat mondani, hiszen a piacok láthatóan téli álmukat alusszák. Mindenhol minimális a forgalom, a befektetők és pénzpiaci szereplők...

Keresés