2010. december 19. vasárnap

dec. 19
7:12
Mire figyelj használtautó vásárlásakor? A km-óra állása megtévesztő lehet (Pénzcentrum)
A zsugorodó használtautó piacon egyre nehezebb jó minőségű, megbízható forrásból származó, jó állapotú használtautót találni. A vásárló bizony nehéz helyzetben van, hiszen szűkülő kínálatból kell választania. A végső döntés előtt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy nem csak a 100 000 km alatt futott jármű lehet jó vétel....
dec. 19
8:03
Evások, sürget az idő! (Infostart)
Holnap jár le az adófeltöltés határideje, és addig van lehetőség bejelentkezni az egyszerűsített vállalkozói adó hatálya alá.
dec. 19
8:33
Evások figyelem! December 20 az adófeltöltés határideje (ProfitLine)
Ebben az évben december 20-án jár le az adófeltöltés határideje, és hétfőig van lehetőség bejelentkezni az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) hatálya alá. Az adófeltöltési kötelezettség alapvetően minden kettős könyvvitelt vezető, illetve az eva hatálya alá tartozó vállalkozásra vonatkozik.
dec. 19
8:57
50 százalék a további kamatemelés esélye (MaHu)
Mind Londonban, mind Budapesten megosztottak az elemzők a Monetáris Tanács hétfői kamatdöntő ülése előtt, az 5,5 százalékos alapkamat újabb 25 bázispontos emelésére a budapesti szakértők pontosan fele szavazott.
dec. 19
8:59
Evások: december 20 az adófeltöltés határideje (MaHu)
Ebben az évben december 20-án jár le az adófeltöltés határideje, és hétfőig van lehetőség bejelentkezni az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) hatálya alá.
dec. 19
9:00
Vészjósló kijelentés: darabokra hullik az euró? (Portfolio)
A múlt csütörtöki, állandó válságkezelési mechanizmussal kapcsolatos megállapodás ellenére egyes szakértők még mindig úgy vélik, hogy az euróövezet a jelenlegi formájában nem marad fenn. Desmond...
dec. 19
9:06
Megmentette a magyar devizahiteleseket a svájci jegybank (ProfitLine)
Nem változtatott irányadó kamatán a svájci nemzeti bank (SNB) csütörtöki kamatdöntő ülésén.
dec. 19
9:36
Eladták az OMV székházát (Portfolio)
Az osztrák Sparkassen Immobilien megvásárolta az OMV új bécsi központját, a Hoch Zwei és a Plus Zwei névre hallgató irodaépületeket az IC Projektentwicklung-tól - értesült a PropertyEU. A "Viertel...
dec. 19
9:39
Kamatemelésről dönthet hétfőn az MNB (ProfitLine)
Mind Londonban, mind Budapesten megosztottak az elemzők a Monetáris Tanács hétfői kamatdöntő ülése előtt, az 5,5 százalékos alapkamat újabb 25 bázispontos emelésére a budapesti szakértők pontosan fele szavazott.
dec. 19
9:41
Elgyengült a BUX az év végére (ProfitLine)
Gyengültek a részvények az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a forgalom pedig az év végi ünnepekhez közeledve egyre alacsonyabb a részvénypiacon.
dec. 19
9:57
Nagy pofonba szaladt bele Írország (Népszava)
A Moody's hitelminősítő drasztikus mértékben, egyszerre öt fokozattal minősítette le tegnap az ír államadósságot, az eddigi Aa2-ről Baa1-re. Negatív várakozásokat rendelt az ítéletéhez, ami azt is jelentheti, hogy az ügynökség hamarosan további leminősítést hoz nyilvánosságra az országgal kapcsolatban.
dec. 19
10:12
Elkerülnek az MFB-től a nem hasznosult JEREMIE pénzek (ProfitLine)
A kormány a héten megjelent határozatában azért szállította le 15 milliárd forintra a Magyar Fejlesztési Bank Új Magyarország Forgóeszköz Hitelprogramjának keretösszegét, mert a minimális érdeklődés miatt a JEREMIE programból biztosított forrásnak csak kis részét használták fel, ezért ezek a pénzek "jobb helyre" fognak kerülni, a bank pedig hamarosan újabb, hatékonyabb hitelprogramokat indít -…
dec. 19
10:12
Jócskán lemarad a zloty a forinttól (Portfolio)
A zloty alulteljesíthető lehet a forinttal szemben a következő hónapokban, minthogy a lengyel jegybank a lassuló infláció láttán tovább halogathatja a kamatemelést. A lengyel fizetőeszköz...
dec. 19
10:18
Eva: december 20. az adófeltöltés határideje (HVG)
Ebben az évben december 20-án jár le az adófeltöltés határideje, és hétfőig van lehetőség bejelentkezni az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) hatálya alá. Az adófeltöltési kötelezettség alapvetően minden kettős könyvvitelt vezető, illetve az eva hatálya alá tartozó vállalkozásra vonatkozik.
dec. 19
10:24
Bezár a parlament - nyugdíjügyekről és a büdzséről döntenek (Napi)
dec. 19
10:39
Sorsdöntő nap vár a magyar médiára (Napi)
dec. 19
10:45
Hetven éve kihaltnak hitt lazacfélére bukkantak Japánban (ProfitLine)
Hetven éve kihaltnak vélt lazacfélére bukkantak Japánban, ahol a kutatók a Fuji hegy közelében lévő tóban figyelték meg az 1940-es években kipusztult halat.
dec. 19
10:48
Még nem tudni, lesz-e további kamatemelés (168 Óra Online)
Mind Londonban, mind Budapesten megosztottak az elemzők a Monetáris Tanács hétfői kamatdöntő ülése előtt, az 5,5 százalékos alapkamat újabb 25 bázispontos emelésére a budapesti szakértők pontosan fele szavazott - írja az MTI.
dec. 19
11:06
Milliókat költenek a nők fodrászra (Pénzcentrum)
Egy Nagy-Britanniában készült felmérés szerint a gyengébbik nem hajmeresztő összeget költ élete során arra, hogy a frizurája mindig kifogástalan állapotban legyen....
dec. 19
11:18
Görögország megkapja a következő részletet az IMF-hitelből (ProfitLine)
Görögország megkapja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) készenléti hitelkeretének harmadik, mintegy 2,5 milliárd dolláros részletét, miután teljesítette a feltételeket a legutóbbi felülvizsgálat szerint.
dec. 19
11:42
Már 157 bank ment csődbe az USA-ban (HVG)
A héten hat további bank jelentett csődöt az Egyesült Államokban, így az idén eddig összesen 157 bankot zártak be, többet mint tavaly egész évben.
dec. 19
11:51
Leminősítésre jelölte Spanyolországot a Moody's (ProfitLine)
Leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá vette szerdán az euróövezeti tag Spanyolország egyébként magasan elsőrendű adósosztályzatait a Moody's Investors Service, arra a véleményére hivatkozva, hogy a spanyol gazdaság "finanszírozási stresszhelyzetnek" lehet kitéve, és e sebezhetőségét csak fokozza a "törékeny piaci helyzet".
dec. 19
11:53
Duplájára nőtt az angol nyelv szókészlete az elmúlt száz évben (ProfitLine)
Az elmúlt egy évszázad során nagyjából a kétszeresére növekedett az angol nyelv szavainak a száma - állapította meg egy új tanulmány.
dec. 19
12:00
Keserves csapdában Európa megmentő szuperhatalma (Portfolio)
Komoly dilemmában van Európa legerősebb országa, Németország. Miközben nagy nyomás nehezedik a politikusaira, hogy likviditási csomagokkal segítsék az eurozóna bajba jutott periférikus országait,...
dec. 19
12:00
Újévi meglepetés: kötelező lehet a tandíj a felsőoktatásban (168 Óra Online)
A 2010-es évnek ugyan vége, de ez Ausztriában sem jelenti azt, hogy nem csúsznak át lezáratlan ügyek a következő esztendőre. Ráadásul ezek némelyike örökzöldnek mondható, hiszen váltakozó hőfokon jó ideje fel-fellángol a vita. Közülük több a közvéleményt is foglalkoztatja – ezekből nyújtunk át egy csokrot a szervuszausztria.hu olvasóinak.
dec. 19
12:15
Az olajár emelkedett, a forint drágult egy hét alatt (Infostart)
A nyersolaj ára több mint egy dollárral emelkedett egy hét alatt péntek estig, miközben közel 4 forinttal gyengült a dollár ugyanebben az időszakban.
dec. 19
12:24
Megújítja Európát és Magyarországot az Európai Bizottság eGov akcióterve (ProfitLine)
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkársága az Európai Bizottság 2011-2015 közötti időszakra vonatkozó elektronikus kormányzati akciótervét alkalmasnak tartja arra, hogy az hatékonyabbá és olcsóbbá tegye az állam működését - közölte a minisztérium az MTI-vel.
dec. 19
12:51
Az olajár emelkedett, a forint drágult egy hét alatt (MaHu)
A nyersolaj ára több mint egy dollárral emelkedett egy hét alatt péntek estig, miközben közel 4 forinttal gyengült a dollár ugyanebben az időszakban.
dec. 19
12:54
A kisbefektetők éve lehet 2011 (Portfolio)
Jobb év elé nézhetnek a kisbefektetők James Gorman, a Morgan Stanley elnök-vezérigazgatója szerint, miután úgy látja, hogy kedvező fordulat bontakozott ki a világban. Továbbá a vezető kiemeli, hogy a...
dec. 19
12:57
Mosonyi - Vihar egy pohár vízben az INA-papírokkal (ProfitLine)
Vihar egy pohár vízben, ami az elmúlt héten történt az INA-részvényeivel a horvát tőzsdén - jelentette ki a Mol vezérigazgatója a horvát Jutarnji List napilap hétvégi számában megjelent interjúban.
dec. 19
12:59
A németek és a környezetvédelem (ProfitLine)
A németek többsége környezettudatosan gondolkodik, ám egy friss fölmérés tanúsága szerint éppen azok élnek leginkább a környezet rovására, akik szavakban a leghangosabb hívei az élő környezet védelmének.
dec. 19
13:30
Pörgős volt a Virág Judit Galéria aukciója (ProfitLine)
Hóesés ide, síkos utak oda, tele volt a Kongresszusi Központ Pátria terme a Virág Judit Galéria szombati aukcióján. Sokan jöttek vásárlási szándékkal, de a teremben ülőknek gyakran meg kellett küzdeniük a telefonos vevőkkel. Így aztán végig élénk licitálás folyt, sok magasan leütött tétellel.
dec. 19
13:32
Jövő év nyarától fizetni kell a teherautók után a német országutakon (ProfitLine)
A tehergépjárművek tulajdonosainak 2011 nyarától az autópályák mellett a német országutak egy részén is úthasználati díjat kell fizetniük - írták berlini lapok a kormányszóvivő tájékoztatására hivatkozva.
dec. 19
13:57
Jövő héten döntenek a költségvetésről (FigyelőNet)
December 23-án, csütörtökön ül össze idén utoljára az Országgyűlés, ekkor döntenek a jövő évi költségvetésről a képviselők. Az utolsó héten várhatóan több mint húsz törvényjavaslatról voksol a Ház.
dec. 19
14:06
Pesszimista várakozásokat közölt a Toyota (Portfolio)
Közzétette a 2011-es évre vonatkozó bevételi várakozásait a Toyota, az autógyártó a japán piacon 10% feletti visszaesést vár. A japán Nikkei nevű gazdasági napilap szombati számában írta, hogy a...
dec. 19
14:06
Ismét zsákolt a sportceleb: 2,5 milliárdba került a palota (Pénzcentrum)
A világ talán legsikeresebb kosárlabdázójának tartott Michael Jordan 12,4 millió dollárt (több mint két és fél milliárd forint) költött egy félkész luxusingatlanra egy floridai elit golf klub területén....
dec. 19
14:15
Ez az évszázad adóhivatali üzlete (Napi)
dec. 19
14:36
Jubileumi évfolyamát ünnepli a Magyar Pénzügyi Almanach (ProfitLine)
Megújult külsővel és belső tartalommal ünnepli jubileumi, XX. évfolyamát a Magyar Pénzügyi Almanach - az egyetlen olyan hazai kiadvány, amely immár két évtizede a teljes magyar pénzügyi intézményrendszer bemutatására törekszik.
dec. 19
14:57
Mindenki jól jár: köti az ebet a karóhoz a kormány (Privátbankár)
Mindenki jól fog járni az egyszerű, átlátható, egykulcsos adórendszerrel - reagált Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MSZP vasárnapi sajtótájékoztatójára
dec. 19
15:00
A dollár éve jön 2011-ben - Újabb forintellenes jelzés (Portfolio)
Több olyan fundamentális, illetve technikai jellegű tényezőt is felsoroltak a BNP Paribas londoni devizapiaci stratégái a 2011-es devizapiaci ajánlásaikról szóló terjedelmes elemzésben, amelyek abba...
dec. 19
15:09
Vizsgálja az Európai Bizottság az FHB bank szerkezetátalakítását (ProfitLine)
Az Európai Bizottság mélyreható vizsgálatokba kezdett az FHB javasolt szerkezetátalakítása kapcsán, kételkedik ugyanis abban, hogy a támogatáshoz megfelelő ellentételezés társult, és hogy a támogatást nem a bank terjeszkedéséhez használták fel, a többi versenytárs kárára. Az FHB azt várja a vizsgálattól, hogy az megállapítja: a tőkeemelés formájában nyújtott állami támogatás és annak felhasználása…
dec. 19
15:15
Versenyt futnak az INA részvényekért a zágrábi tőzsdén (Infostart)
Kisebb az esélye annak, hogy a MOL többségi tulajdonosa lesz a horvát INA-nak, miután a horvát nyugdíjalapok elismerten vásárolják az olajcég papírjait. A Mol Nyrt. december elején tett nyilvános felvásárlási ajánlatot a 8 százaléknyi közkézhányadra, a kedd óta zajló kereskedésben minden eddigi csúcsot megdöntöttek az INA-papírok. Az InfoRádiónak a portfolio.hu elemzője nyilatkozott az ügyről.
dec. 19
15:15
Újabb mínuszos hét a tőzsdén (Privátbankár)
Gyengültek a részvények az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a forgalom pedig az év végi ünnepekhez közeledve egyre alacsonyabb a részvénypiacon
dec. 19
15:33
Szijjártó: mindenki jól jár az egykulcsos adóval (MaHu)
Mindenki jól fog járni az egyszerű, átlátható, egykulcsos adórendszerrel - reagált Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MSZP vasárnapi sajtótájékoztatójára.
dec. 19
15:33
Evások, figyelem! Közeleg a határidő (Privátbankár)
Ebben az évben december 20-án jár le az adófeltöltés határideje, és hétfőig van lehetőség bejelentkezni az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) hatálya alá
dec. 19
15:36
Itt a lista: hat banknál végzetes dolog történt (Portfolio)
Hat darab, közel 1,2 milliárd dollárnyi összesített eszközállománnyal rendelkező bankot zártak be az amerikai hatóságok ezen a héten. Ez azt jelenti, hogy csak idén 157-re, a válság kezdete óta pedig...
dec. 19
16:09
Alapkamat: vagy nő, vagy nem (Privátbankár)
Mind Londonban, mind Budapesten megosztottak az elemzők a Monetáris Tanács hétfői kamatdöntő ülése előtt
dec. 19
16:11
A lakásvásárlás buktatója: eltitkolt adósságok (Privátbankár)
Sokba kerülhet a lakásvásárlóknak, hogy a társasházak költségvetési adatai nem nyilvánosak, csak a tulajdonosok számára elérhetőek. Az adósságcsapdában vergődő fővárosi társasházak új beköltözői csak a tulajdonjog megszerzése után hónapokkal, sokszor csak az első közgyűlésen szembesülnek azzal, mit vettek
dec. 19
16:27
Londonban jelentős esélyt látnak a hétfői újabb MNB-kamatemelésre (Infostart)
Jelentős eséllyel jósolják a múlt havi szigorítás nyomán kialakult 5,50 százalékos MNB-alapkamat hétfői újabb emelését londoni felzárkózó piaci elemzők, bár a szigorítás továbbra sem konszenzusos előrejelzés a Cityben.
dec. 19
16:27
Rossz hír az autósoknak (Privátbankár)
A nyersolaj ára több mint egy dollárral emelkedett egy hét alatt péntek estig, miközben közel 4 forinttal gyengült a dollár ugyanebben az időszakban. Részben az olajár és a forint/dollár árfolyam a...

Keresés