2010. november 30. kedd

nov. 30
0:03
Obama befagyasztotta a szövetségi alkalmazottak bérét (ProfitLine)
Barack Obama amerikai elnök hétfőn Washingtonban bejelentette, hogy két évre befagyasztja a szövetségi polgári alkalmazottak bérét.
nov. 30
4:03
Célpontba kerül a korábbi MFB-vezetés (Napi)
nov. 30
4:57
Feltámad a legendás magyar márka (Pénzcentrum)
Két régi/új retro márka jelent meg az elmúlt hetekben a magyar piacon. A Senior és a Méta valaha a TV Torna hivatalos sportruházat-szállítója volt, termékeiket leginkább a Skála Coop boltokban lehetett megvásárolni. Újjáélesztői szándéka szerint a fiatalok mellett a szabadidőruhákban felnövő, idősebb korosztály is vevő lesz az ötletre....
nov. 30
4:57
Mélybe zuhant a BUX és a forint (168 Óra Online)
Hétfőn nagyjából hét óra alatt öt forintot drágult a svájci frank és a dollár, de jelentősen gyengült a pénzünk az euróval szemben is. A forintnak a jegybanki kamatemelés sem tudott segíteni. A tőzsdei részvényárfolyam is gyengült, a BUX több mint 500 pontot, 2,6 százalékot esett.
nov. 30
5:15
Bizonytalanságot hozhat az MT átszabása (Napi)
nov. 30
5:33
10 tipp: így vásárolj telefont karácsonyra (Pénzcentrum)
Nem kérdés, hogy a mobiltelefonok idén is a karácsonyi ajándékozási lista éllovasai lesznek majd. A Pénzcentrum.hu most az okos telefon-ajándékozáshoz ad tippeket....
nov. 30
5:51
Jóga a Jánosiknál (Népszava)
Az eddigi szokásos cafetéria juttatások mellett új szolgáltatást nyújt a dolgozóinak a Jánosik és Társai Kft. A cég, amely az, építőipari, ingatlan üzemeltetési, takarítási, külterület gondozási és őrzésvédelmi munkák terén jeleskedik, eddig sem mérte fukaron a cafetéria szolgáltatásokat.
nov. 30
5:53
Nőtt az alapkamat (Népszava)
Váratlanul 0,25 százaklékponttal növelte hétfőn a Monetáris Tanács a forint alapkamatát, amely így 5,50 százalékos lett. Két esztendeje tettek hasonló lépést a jegybankárok. Simor András, az MNB elnöke szomorú napnak nevezte a tegnapit.
nov. 30
5:55
Felére csökkenhet a hazai biztonsági fölgáztársaság (Népszava)
A korábbi felére csökkenhet az ország biztonsági földgáztartaléka, ha az Országgyűlés elfogadja az általános vitán tegnap túljutott gázkészletezést szabályozó törvény javaslatot. A tervezet szerint ugyanis a későbbiekben elegendő lesz, ha a hazai stratégiai gáztározókba az eddigi jogszabályokban rögzített 1,2 milliárd köbméter helyett csupán 600 millió köbméter gázt tárolnak be.
nov. 30
5:57
Moszkvában bizonyíthat a magyar kormányfő (Népszava)
A hazai pályán folytatott kemény nemzeti együttműködés után, ma idegenben lép pályára Orbán Viktor magyar kormányfő, és Moszkvában bizonyíthatja politikusi erényeit, mégpedig szinte kizárólag gazdasági, vagyis húsbavágó témákban. Vlagyimir Putyin személyében olyan játékos ellen, akit egyáltalán nem lehet kispályásnak nevezni a világpolitikában, és már a meccs előtt enyhe fölényben érezheti magát,…
nov. 30
6:09
Ki veszített az elmúlt tíz évben? (Napi)
nov. 30
6:09
Itt a lista a világ 100 legbefolyásosabb egyéniségéről! (Portfolio)
Második alkalommal állította össze a Foreign Policy amerikai magazin a világ legbefolyásosabb gondolkodóinak 100-as listáját, akiknek a gondolatai és cselekedetei leginkább meghatározták a 2010-es...
nov. 30
6:39
Svájci frank árfolyam - ismét horror a helyzet (ProfitLine)
Mikor legutóbb az árfolyammal foglalkoztunk, még csak az ellenállás küszöbén "álldogált", azóta a devizahitelesek legnagyobb bánatára, a várt kitörés, azaz a forint határozott és intenzív gyengülése be is következett. Mire számíthatunk a folytatásban? Technikai elemzés.
nov. 30
6:45
Simor megrángatta Matolcsy bajszát (168 Óra Online)
A kormány nem ért egyet a jegybank kamatemelésével, mert a nemzetgazdasági minisztérium közleménye szerint a magyar gazdaság folyamatai és az államháztartás helyzete nem indokolja azt. A monetáris tanács csaknem egyhangú döntéssel 25 bázisponttal, 5,50 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot.
nov. 30
7:03
A tulajdon védelme döntő lehet a munkáltatói nyugdíjjáruléknál (HVG)
A Népszabadság keddi számában azt írja, egy, a Bokros-csomag kapcsán 1995-ben hozott alkotmánybírósági határozat szerint "a rendszer részei a járulékfizető munkáltatók", és ez a járulék is tulajdonvédelem alá esik. Mint ismeretes, a munkaadói járulékot adóvá alakítaná magánnyugdíj-pénztári törvény módosításáról szóló törvényjavaslat.
nov. 30
7:03
Két fejlesztési hitelmegállapodást kötött az Európai Beruházási Bank és a kormány (Infostart)
Két fejlesztési hitelmegállapodást kötött az Európai Beruházási Bank és a magyar kormány képviselője Budapesten. A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint a pénzintézet 235 millió euróval, vagyis csaknem 66 milliárd forinttal segíti Magyarország fejlődését. A dokumentumot Matolcsy György miniszter és Anton Rop, a bank Közép- és Kelet-Európáért felelős alelnöke írta alá.
nov. 30
7:12
Az MNB megemelte az alapkamatot, növelte GDP és inflációs prognózisát (ProfitLine)
Az elemzőket meglepve 25 bázisponttal 5,5 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a monetáris tanács hétfőn, a döntést, amelyet csaknem egyhangúlag hoztak meg, elsősorban az inflációs kockázatok emelkedésével indokolta a testület és további kamatemelést is kilátásba helyezett.
nov. 30
7:21
Selmeczi szerint vagyonvesztés lehet a magánnyugdíj-pénztári vagyonban (HVG)
Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott a Magyar Nemzet keddi számában megjelent interjújában azt mondta: nem kizárt, hogy vagyonvesztés történik a magánnyugdíj-pénztári vagyonban január végéig, amikor megkezdik a vagyonelemek átvitelét az állami alapba.
nov. 30
7:21
A forint bizonytalannak ígérkezik (Privátbankár)
Kedd reggel a forint 283,50/euró volt vételi oldalon, kissé gyengébb a hétfői késői 283,23/eurónál. A svájci frankkal szemben 216,07/franknál tartott, 0,32 százalékkal gyengébben a hétfő estinél. A...
nov. 30
7:23
A forint bizonytalannak ígérkezik (HVG)
Kedd reggel a forint 283,50/euró volt vételi oldalon, kissé gyengébb a hétfői késői 283,23/eurónál. A svájci frankkal szemben 216,07/franknál tartott, 0,32 százalékkal gyengébben a hétfő estinél.
nov. 30
7:39
Nem tudták átmenteni egy szoci oligarchának? Vizsgálat a korábbi MFB-vezetésnél! (MaHu)
A már hónapok óta működő egerszalóki Saliris Hotel és a még épülő bükkszéki Salvus Hotel okán vizsgálják a Magyar Fejlesztési Bank májusban távozni kényszerült vezetőségének felelősségét.
nov. 30
7:39
Nyolcvan módosító indítványban talált hibát a KT (Privátbankár)
A Költségvetési Tanács 117 módosító indítványból és a 119 kapcsolódó módosító javaslatból összesen 80 elfogadását nem javasolja
nov. 30
7:45
Dél-Korea kivételével megint megborultak az ázsiai piacok (ProfitLine)
A tegnapi emelkedés után kiadás esés mutatkozott ismét az ázsiai piacokon az európai adósságválság szétterjedésétől való félelmek miatt, emellett nyomasztó a további kínai pénzügypolitikai szigorítás kilátása is, ezt az ázsiai piacok többsége megszenvedte. A tokiói értéktőzsde fő mutatója kedden, óvatos profitkivétel miatt, visszaesett a hétfőn elért, öthavi csúcsról.
nov. 30
7:57
A Költségvetési Tanács a büdzsé 80 módosítóját nem fogadná el (HVG)
A Költségvetési Tanács (KT) a költségvetési törvényhez benyújtott 236 módosító és kapcsolódó módosító indítvány közül 80-nak nem javasolja az elfogadását.
nov. 30
7:57
Narancsszín ujjak a zsebben: átvilágítják a magánnyugdíj-pénztári vagyont (MaHu)
Nem kizárt, hogy vagyonvesztés történik a magánnyugdíj-pénztári vagyonban január végéig, amikor megkezdik a vagyonelemek átvitelét az állami alapba - nyilatkozta Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott a Magyar Nemzet keddi számában.
nov. 30
7:57
Kezdődik a nyugdíjrendszer átoperálása (Privátbankár)
Létrejön a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap, amelynek eszközei kizárólag a törvényben meghatározott célokra, valamint az államadósság csökkentésére használhatók fel
nov. 30
8:15
Nyugdíjügy: a tulajdon védeleme lehet a döntő (Napi)
nov. 30
8:15
Szoci oligarchák zsebében? Vizsgálat a korábbi MFB-vezetésnél! (MaHu)
A már hónapok óta működő egerszalóki Saliris Hotel és a még épülő bükkszéki Salvus Hotel okán vizsgálják a Magyar Fejlesztési Bank májusban távozni kényszerült vezetőségének felelősségét.
nov. 30
8:15
Elkezdődhet a nyugdíjrendszer átoperálása (Privátbankár)
Létrejön a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap, eszközei kizárólag a törvényben meghatározott célokra, és az államadósság csökkentésére használhatók fel
nov. 30
8:15
Megújul Budakeszi (Portfolio)
Az Európai Uniós pályázatoknak köszönhetően az elmúlt években számos helyen került sor városfejlesztésre, a központi területek felújítására. Nagy változások elé néz most a főváros nyugati szomszédja...
nov. 30
8:17
150 ezer támogatót veszített a Fidesz (Privátbankár)
A Szonda Ipsos adatai szerint az elmúlt egy hónapban szinte mindegyik párt tábora csökkent, több jele mutatkozik a politikától való távolságtartás terjedésének
nov. 30
8:17
A Mikulás még megmentheti a részvénypiacokat (Portfolio)
A korábbi hónapok töretlen emelkedését követően a piacokon fordulat kezd kibontakozni, a hangulat érezhetően megromlott világszerte. A befektetők azért az év vége felé közeledve bízhatnak még a...
nov. 30
8:18
Zárásra sikerült 11.000 pont fölé visszahúzni a DJIA indexet (ProfitLine)
Alacsony forgalom mellett eséssel zártak a vezető amerikai részvénypiacok a hétfői napon az európai adósságválság szétterjedésétől való félelmek nyomán. A napi mélyponthoz képest viszont zárásra sokat sikerült javítani a kereskedés végére, miután a dollár veszíteni kezdett erejéből.
nov. 30
8:20
OTP elemzés - venni továbbra sem érdemes (ProfitLine)
A reggeli enyhe pozitív hangulatot követően jelentősen estek az árfolyamok a magyar részvénypiacon a nemzetközi hangulatnak megfelelően. A rossz hangulatot az európai állami adósságválságok körüli bizonytalanságok váltották ki, valamint az, hogy a befektetők attól tartanak, Spanyolország is Írországhoz hasonló helyzetbe kerülhet, ám Spanyolország megmentése jóval több pénzbe kerülne. Az OTP…
nov. 30
8:33
Holnap éjfélig válthatnak kötelezőt az autósok (Privátbankár)
Aki váltani szeretne, meglévő kötelező biztosítását december elsején, szerdán éjfélig mondhatja fel, az új szerződés megkötésére december végéig lesz idő
nov. 30
8:33
Új fejlesztés a város ütőerén (iroda.hu)
Hosszú idő után újra felsóhajthat mindenki, aki az irodapiacon beállt csendre gondol és arra, hogy a válság miatt egészen messzi távlatokra helyeződött a következő nagy volumenű beruházás. A mai napon azonban megtörik a csend...
nov. 30
8:33
235 millió eurós hitelt kapunk az Európai Beruházási Banktól (Portfolio)
235 millió euróval segíti Magyarország fejlődését az Európai Beruházási Bank (EIB), amelynek Közép- és Kelet-Európáért felelős alelnöke, Anton Rop két hitelmegállapodást írt alá a Magyar Állam...
nov. 30
8:35
Bennfentes vásárlás az AAA Auto-nál (Portfolio)
Az AAA Auto közzétette a nagytulajdonos legutóbbi részvénytranzakcióit, Anthony J. Denny november 26-án összesen 5670 darabot vásárolt a cég részvényeiből, 105 945 cseh korona értékben. A...
nov. 30
8:37
Megszólalt a Moody's: egy-két héten belül jön a régóta várt döntés (Portfolio)
Magyarország adósságdinamikája valószínűleg romlott a korábbi feltételezésekhez képest az európai pénzpiacok megnövekedett volatilitása miatt - nyilatkozta a Bloomberg hírügynökségnek Kristin Lindow,...
nov. 30
8:39
50% felett az econet a Sziget Kft.-ben (Portfolio)
Az econet.hu tegnap 51 százalékra növelte a részesedését a Sziget Kft-ben. Ezzel párhuzamosan a Sziget is bővült, az eddig 50 százalékban a tulajdonában lévő Balaton Sound és VOLT Fesztivál másik 50...
nov. 30
8:41
Már a Fidesz is hazahozná az offshore pénzeket (Portfolio)
A fideszes Lázár János és Rogán Antal egy módosító indítványával arra ösztönözné a magánszemélyeket, hogy az offshore társaságokban tartott vagyonaikat tőkejövedelem formájában hozzák Magyarországra....
nov. 30
8:51
Kicsit összeszedheti magát a tőzsde (HVG)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 201,09 pontos emelkedéssel, 20 422,46 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,99 százalékkal erősödött.
nov. 30
8:51
Devizapiac - A forint bizonytalannak ígérkezik (MaHu)
Kedd reggel a forint 283,50/euró volt vételi oldalon, kissé gyengébb a hétfői késői 283,23/eurónál. A svájci frankkal szemben 216,07/franknál tartott, 0,32 százalékkal gyengébben a hétfő estinél.
nov. 30
8:51
Régiós uralomra tör az econet.hu Szigete (Privátbankár)
A Budapesti Értéktőzsde ’A’ kategóriájában jegyzett econet.hu Nyrt. tegnap 51 százalékra növelte a részesedését a Sziget Kft-ben
nov. 30
8:51
Már csak egy napig válthatnak az autósok kötelezőt (Népszava)
Kedd reggelig rekordszámban, 350 ezren váltottak kötelező biztosítót a piacvezető Netrisk.hu biztosítási portálon. Aki váltani szeretne, meglévő kötelező biztosítását december elsején, szerdán éjfélig mondhatja fel, az új szerződés kiválasztására és megkötésére pedig ezt követően december végéig lesz idő.
nov. 30
8:51
Econet.hu - Mérföldkőhöz érkezett a Sziget akvizíciója (ProfitLine)
Az econet.hu Média és Vagyonkezelő Nyrt. tájékoztatása szerint a 100 százalékos tulajdonában álló leányvállalata, az EST Media Group Vagyonkezelő Kft. 2010. november 29-én a Szigerta Invest Kft. és a Volt Invest Kft. felé teljesítette a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. felvásárlására vonatkozó szerződések szerint ekkor esedékes, mintegy 1,45 milliárd forintos fizetési kötelezettségét.…
nov. 30
8:51
A nap végére feléledt Amerika, Ázsia vegyesen zárt (Portfolio)
Nem indult rózsásan a hét az amerikai részvénypiacok számára, ám a zárás felé közeledve csillapodtak a befektetői félelmek. A vezető tengerentúli tőzsdeindexek 1%-os mínuszban nyitottak, nap végére...
nov. 30
8:51
Akár az adóbevallást, tízezrek hagyták az utolsó napra a kgfb-váltást (Pénzcentrum)
A Netrisk.hu biztosítási portálon rekordszámban, 350 ezren váltottak kötelező biztosítást ma reggelig, a kampány végéig pedig még több tízezer további szerződéskötés várható. Aki az interneten köti újra kötelezőjét, az a mai napon (kedden) még teljeskörű ügyintézésre számíthat, Aki lekési ezt a határidőt, szerdán még felmondhatja biztosítását, így december végéig lesz ideje kiválasztani az…
nov. 30
8:53
Jobbik: a kormány nem nyúlja le a pénztártagok megtakarításait (MaHu)
A Jobbik szerint nem igazak azok az állítások, amelyek szerint a kormány "lenyúlná" a magánnyugdíj-pénztári tagok megtakarításait, mivel a kötelező magánnyugdíjpénztárak esetében nem is lehet valódi megtakarításokról beszélni.
nov. 30
8:53
Vártnál nagyobb nyereségről számolt be a ThyssenKrupp (ProfitLine)
A legnagyobb német és a második európai acél- és gépipari vállalat, a Magyarországon is jelen lévő ThyssenKrupp csoport kedden 824 millió eurós adózott eredményt jelentett a szeptemberrel zárult üzleti évéről. Az előző üzleti évben 1,86 milliárd eurós vesztesége volt.

Keresés