2010. december 2. csütörtök

dec. 2
1:00
A jövő évi költségvetés kapcsolódó módosító javaslatait is tárgyalta a költségvetési bizottság (ProfitLine)
A Költségvetési Tanács átalakítása, az idegenforgalom és a sport támogatása is vitát váltott ki a számvevőszéki és költségvetési bizottság szerdai ülésén, amikor a jövő évi költségvetéshez beadott kapcsolódó módosító javaslatokról is döntött a bizottság. A bizottság ülésén az MSZP-s képviselők nem vettek részt.
dec. 2
4:18
Az euróövezet gazdasági teljesítménye a harmadik negyedévben - ELŐZETES (ProfitLine)
Brüsszel, 2010. december 2., csütörtök (MTI/DowJones) - Ma teszi közzé az Eurostat uniós statisztikai hivatal részletes becslését arról, hogy miként alakult az euróövezet gazdasági teljesítménye a harmadik negyedévben.
dec. 2
4:22
A külkereskedelem első kilenc havi részletes adatai - ELŐZETES (ProfitLine)
Budapest, 2010. december 2., csütörtök (MTI) - A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma teszi közzé a külkereskedelmi termékforgalom első kilenc havi részletes adatait.
dec. 2
4:26
Kamatdöntő ülést tart az Európai Központi Bank - ELŐZETES (ProfitLine)
Frankfurt, 2010. december 2., csütörtök (MTI/Reuters) - Kamatdöntő ülést tart ma az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsa, elemzői várakozások szerint az irányadó kamat marad az 1,00 százalékos rekordalacsony szinten.
dec. 2
4:51
Állami támogatás az EU-tagországokban - ki kaphat? (ProfitLine)
Tovább haladnak az Európai Unió tagországai annak a célnak a teljesítése felé, hogy minél kevesebb és célzottabb állami támogatást nyújtsanak a rászoruló cégeknek - állapította meg szerdán kiadott felmérésében az Európai Bizottság.
dec. 2
4:57
Kiszámoltuk! Ennyiből formálhatod a tested fogyókúra nélkül! (Pénzcentrum)
A testépítés amatőr szinten is igen költséges sport - derül ki a Pénzcentrum.hu költségelemzéséből. A dagadó izmok kimunkálása és karbantartása havonta legalább 20-30 ezer forintba kerül. A legborsosabb tételt a kiadások között a különféle táplálékkiegészítők jelentik, hiszen természetes táplálkozással nem lehet bevinni a szervezetbe az edzéshez szükséges mennyiségű kalóriát, fehérjét,…
dec. 2
5:06
Megszüntetnék az üdülési alapítványt? (Napi)
dec. 2
5:24
Magyar karácsony = szegény karácsony? (ProfitLine)
A magyarok fele kevesebb mint húszezer forintot költ idén karácsonyi ajándékokra - derült ki az Ipsos Zrt. reprezentatív karácsonyi kutatásából.
dec. 2
5:33
Karácsonyi ajándék 70 ezer forintért – Szinte csak a mesében (168 Óra Online)
A magyar lakosság fele (a múlt évhez hasonlóan) idén is 20 ezer forintnál kevesebbet költ karácsonyi ajándékra - közölte felmérése eredményét az Ipsos és a Kirakat.hu.
dec. 2
5:33
Elképesztő mértékű lakásár-változás! Itt a friss lista + videó! (Pénzcentrum)
A Global Property Guide közzétette a világgazdaság jelentősebb szereplőinek ingatlanpiaci teljesítményéről és azok összehasonlításáról szóló legfrissebb jelentését. Több változás is történt az előző negyedévhez képest, a korábbi sereghajtó Lettország az élre tört, de reálértéken kétszámjegyű eredményt ért el Szingapúr, Hongkong és Izrael is. Magyarországon stagnáló árak, lényegesen lecsökkent…
dec. 2
5:51
Matolcsy Brüsszelt is hazugnak tartja (Népszava)
Az Európai Bizottság pesszimista jelentése és a kormány jövendölésétől lényegesen eltérő előrejelzése a 2012-es költségvetési hiányról arra vezethető vissza, hogy Brüsszel képtelen követni a magyar kormány gazdaságpolitikai cikk-cakkjait és rögtönzéseit. Egyhónapos adatokkal már semmit sem tud kezdeni, mert néhány hét alatt százmilliárdok röpködnek egyik irányból a másikba.
dec. 2
5:53
Itt valaki hazudik: talán az, aki mondja? (Népszava)
A magánnyugdíj-pénztárak körül folyó viták hevében a napokban a kormányfő és nyugdíjmegmentő megbízottja arról beszélt, hogy többszáz, sőt, akár ezer milliárd forint is eltűnt a szocialisták miatt. Tanulmányok sora jelent meg ugyancsak a napokban, amelyekből kiderült, hogy bizony a rendszerváltó kormány idején, az 1990-es évek első felében halmozódott fel az állami rendszer hiányának java.
dec. 2
5:57
Napi Gazdaság: lendületben az áramtőzsde (ProfitLine)
Budapest, 2010. december 2., csütörtök (MTI) - A magyar áramtőzsde, a HUPX július 21-i indulása óta november 30-ig 304.966 megawattóra volt a kereskedési mennyiség, aminek értéke 16,9 millió euró - nyilatkozta a Napi Gazdaságban csütörtöki számában Medveczki Zoltán, a HUPX Magyar Szervezett Villamosenergia-piac Zrt. vezérigazgatója.
dec. 2
6:00
Milliárdokat bukhat a Mol (Napi)
dec. 2
6:09
FAZ: Orbán nagyobb államhatalmat akar (Népszava)
"Orbán arra a következtetésre jutott, hogy nem célra vezető hosszadalmas tárgyalásokkal közös nevezőre hozni az eltérő érdekeket. Ehelyett azt az alapelvet tette magáévá, hogy eredményesen az állam hatalmának kiterjesztésével lehet kormányozni" - írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) tegnapi száma, amely "Nyughatatlan Orbán" címmel közöl terjedelmes írást a magyar kormányfőről, oroszországi…
dec. 2
6:11
Eredménytelen volt az orosz-magyar csúcs (Népszava)
Érdemi megállapodás nélkül zárult Orbán Viktor magyar, és Vlagyimir Putyin orosz kormányfő keddi találkozója. Így nem született megállapodás sem a Malév, sem a Mol, sem a hosszú távú gázvásárlási szerződés ügyében.
dec. 2
6:21
Cséfalvay: Leegyszerűsíti a kormány a pályázati "dzsungelt" (Infostart)
A Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára szerint egyszerűsíteni kell a Széchenyi-terv pályázati rendszerét, úgy, hogy a vállalkozók maguk is el tudják készíteni a pályázati anyagot. Cséfalvay Zoltán arról is beszélt, hogy a kormány minden eszközzel segíti majd az öngondoskodást, és igyekszik továbbfejleszteni az önkéntes nyugdíjpénztári pillért.
dec. 2
6:27
Ez megdöbbentő: ötből négyen meg sem értik a hitelszerződés szövegét az USA-ban (Portfolio)
Az amerikai hitelkártya tulajdonosok nagy része nem érti meg az aláírt hitelszerződés szövegét- derül ki a Creditcards.com felméréséből. Négyből öt felnőtt számára teljesen érthetetlen a szerződések...
dec. 2
6:30
Az euróövezet gazdasági teljesítménye a harmadik negyedévben (ProfitLine)
Ma teszi közzé az Eurostat uniós statisztikai hivatal részletes becslését arról, hogy miként alakult az euróövezet gazdasági teljesítménye a harmadik negyedévben.
dec. 2
6:32
Kamatdöntő ülést tart az Európai Központi Bank (ProfitLine)
Kamatdöntő ülést tart ma az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsa, elemzői várakozások szerint az irányadó kamat marad az 1,00 százalékos rekordalacsony szinten.
dec. 2
6:34
A külkereskedelem első kilenc havi részletes adatai (ProfitLine)
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma teszi közzé a külkereskedelmi termékforgalom első kilenc havi részletes adatait.
dec. 2
6:36
Lendületben az áramtőzsde (ProfitLine)
A magyar áramtőzsde, a HUPX július 21-i indulása óta november 30-ig 304.966 megawattóra volt a kereskedési mennyiség, aminek értéke 16,9 millió euró - nyilatkozta a Napi Gazdaságban csütörtöki számában Medveczki Zoltán, a HUPX Magyar Szervezett Villamosenergia-piac Zrt. vezérigazgatója.
dec. 2
6:38
További milliárdokat veszít a Mol (ProfitLine)
Jó néhány milliárd forintról kell lemondania a Molnak a földgázellátásról szóló törvény módosításával - írja a Napi Gazdaság a csütörtöki számában elemezői véleményekre alapozva.
dec. 2
7:03
Magánnyugdíjalapok létrehozását mérlegeli a cseh kormányzat (ProfitLine)
Magánnyugdíjalapok létrehozását mérlegeli a cseh jobbközép kormány - derült ki abból a nyugdíjreform-tervezetből, amelyet a prágai munkaügyi és népjóléti minisztérium dolgozott ki.
dec. 2
7:15
Havazás, ónos eső: késnek a vonatok (Privátbankár)
Csütörtök hajnalra az ország több vonalán leszakadt felsővezeték, tartós zárlat okoz jelentős késéseket a vasúti közlekedésben - tájékoztatta a csütörtökön hajnalban a MÁV kommunikációs igazgatósága a...
dec. 2
7:30
További milliárdokat veszít a MOL (MaHu)
Jó néhány milliárd forintról kell lemondania a Molnak a földgázellátásról szóló törvény módosításával - írja a Napi Gazdaság a csütörtöki számában elemezői véleményekre alapozva.
dec. 2
7:30
Újabb milliárdokat veszíthet a Mol (Privátbankár)
Jó néhány milliárd forintról kell lemondania a Molnak a földgázellátásról szóló törvény módosításával
dec. 2
7:36
Az USA piacok sem maradtak ki a szerdai rallyból (ProfitLine)
Az ázsiai, valamint az európai piacok remek szereplését megkoronázva tekintélyes, 2 százalékot meghaladó emelkedéssel zártak szerdán a New York-i értéktőzsde vezető indexei. Ilyen mértékű emelkedésre a Dow indexen belül szeptember óta nem volt példa, így joggal felmerülhet bennünk a kérdés, mégiscsak lesz Mikulás rally?
dec. 2
7:39
Megsemmisíti a kormány a Költségvetési Tanácsot (Portfolio)
A kormány úgy hozna létre egy új Költségvetési Tanácsot, hogy nem hív vissza a mostani háromból két tagot, így két intézmény egymás mellett működne. Nem is válthatnák le a mostani, kilenc évre...
dec. 2
7:41
Megugrott a BÉT határidős forgalma (Portfolio)
Stagnált novemberben a BÉT határidős piacának forgalma az előző év azonos hónapjához viszonyítva, hó/hó alapon viszont jelentős, 30%-os növekedés volt megfigyelhető. A brókercégek közül a Buda-Cash...
dec. 2
7:48
Kötelező lehet a társasházakban a napkollektor (MaHu)
Valószínűleg kötelezővé teszik a társaságházak számára a napkollektort a használati melegvíz igény kielégítésére Bencsik Jánosnak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyi államtitkárának szavai szerint, amit a Napi Gazdaság idéz.
dec. 2
7:48
Lendületben az áramtőzsde (Privátbankár)
A magyar áramtőzsde, a HUPX július 21-i indulása óta november 30-ig 304 966 megawattóra volt a kereskedési mennyiség, aminek értéke 16,9 millió euró - nyilatkozta a Napi Gazdaságban csütörtöki számába...
dec. 2
8:06
280 alatt a forint (HVG)
Kissé erősödött a forint csütörtök reggel, a nemzetközi devizapiacon az eurót 280 forint alatt jegyezték, a svájci frank és a dollár viszont az előző napokhoz hasonlóan 210 forint felett állt.
dec. 2
8:06
Az In-Kal vigyáz Ferihegyre (Napi)
dec. 2
8:06
Megszüntetnék az üdülési csekket (Napi)
dec. 2
8:06
Kötelező lehet a napkollektor (Privátbankár)
Valószínűleg kötelezővé teszik a társaságházak számára a napkollektort a használati melegvíz igény kielégítésére Bencsik Jánosnak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyi államtitkárá...
dec. 2
8:09
Ázsiában folytatódik a decemberi hegymenet (ProfitLine)
Közel két hete nem látott mértékben emelkednek az ázsiai piacok a csütörtöki kereskedési napon, miután a tegnap nyilvánosságra került amerikai gazdasági indikátorok (foglalkoztatottsági, feldolgozóipari) megnyugtató számokat közöltek, melyek ellensúlyozni tudták az európai adósságválsággal kapcsolatos aggodalmakat.
dec. 2
8:11
OTP részvény kilátások - fel vagy le? (ProfitLine)
Korrekció történt a piacon a tegnapi napon, kicsit alábbhagytak az ír adósságválsággal, és más országok lehetséges pénzügyi problémáival kapcsolatos befektetői aggodalmak. Az OTP részvények ára 262 forinttal, 5,32 százalékkal 5.187 forintra nőtt, forgalmuk 10,7 milliárd forintot tett ki. Mire számítsunk a folytatásban?
dec. 2
8:15
Ez megdöbbentő: ötből négyen meg sem értik a hitelszerződés szövegét az USA-ban (Portfolio)
Az amerikai hitelkártya tulajdonosok nagy része nem érti meg az aláírt hitelszerződés szövegét- derül ki a Creditcards.com felméréséből. Négyből öt felnőtt számára teljesen érthetetlen a szerződések...
dec. 2
8:17
Az ING köszöni, jól van (Interjú) (Portfolio)
Három esztendő elmúltával a tegnapi naptól ismét magyar vezető áll az ING Biztosító élén. Kovács Zsolt elnök-vezérigazgatót többek között a társaság egyes üzletágainak szétválasztásáról és kolozsvári...
dec. 2
8:24
Ilyen már rég volt! Nem emelkednek a BKV jegyárai januártól (Napi)
dec. 2
8:24
Hó és ónos eső helyett ború és köd (Privátbankár)
Nem várható nagyobb havazás, ónos eső csütörtökön, a hőmérséklet tovább enyhül, helyenként ködös marad az idő; hétvégén viszont nagyon hideg levegő érkezik az országba - tájékoztatta Tóth Katalin, az ...
dec. 2
8:24
Százezer eurós fizetéscsökkentés hoz az ír válság Trapattoninak (HVG)
Az Írországot sújtó súlyos pénzügyi válság miatt Giovanni Trapattoni, a helyi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elfogadta, hogy éves fizetését 100 ezer euróval csökkentsék.
dec. 2
8:33
Ázsia is a vevők lepték el a parketteket (Portfolio)
Tegnap Amerikában az S&P 500 áttörte a fontos 1200 pontos ellenállását, mely az ázsiai befektetőket sem hagyta hidegen, így a japán Nikkei 1,8, a dél-koreai Kospi 0,9, az ausztrál S&P ASX 200 2, a...
dec. 2
8:42
Nemesviden már a községházát is árulják (Napi)
dec. 2
8:42
Megszűnik az Infocenter holdingcége (HVG)
A Napi Gazdaság információi szerint október 31-én megkezdődött az Infocenter.hu Média Vagyonkezelő Kft. végelszámolása.
dec. 2
8:42
Amerikában is eljöhet 'az igazság pillanata' (ProfitLine)
Kétszázezer szövetségi alkalmazott elbocsátását, a nyugdíjkorhatár felemelését és az üzemanyagadó duplájára emelését javasolja egyebek között az Obama elnök által felállított kétpárti bizottság, amely szerdán hozta nyilvánosságra hivatalos jelentését. A dokumentum az elkövetkező évtizedben 4000 milliárd dollárral javasolja csökkenteni az amerikai államháztartási hiányt.
dec. 2
8:54
Ötből négyen meg sem értik a hitelszerződés szövegét az USA-ban (Portfolio)
Az amerikai hitelkártya tulajdonosok nagy része nem érti meg az aláírt hitelszerződés szövegét- derül ki a Creditcards.com felméréséből. Négyből öt felnőtt számára teljesen érthetetlen a szerződések...
dec. 2
8:54
Bajban a falu, eladnák a községházat is (Pénzcentrum)
Meghirdették Nemesvid még értékesíthető ingatlanait, hogy eladásukkal kezelni tudják az önkormányzat több száz milliós adósságát. Állami mentőövre nem számíthat a község, így elképzelhető hogy a település vagyonát felosztják a hitelezők között....
dec. 2
8:56
Egyre duzzad a forint ereje - izgalmas nap elé nézünk (Portfolio)
A szerdai jelentős nemzetközi befektetői hangulatjavulás mellett mérsékelten erősödni tudott a forint a főbb devizákkal szemben és ma reggel is ennek folytatódása látható. Az euróval szemben így múlt...

Keresés