2010. december 26. vasárnap

dec. 26
2:42
Az Ötöslottó nyerőszámai az 51. héten (Pénzcentrum)
Kihúzták az Ötöslottó 51. heti nyerőszámait. Mivel a múlt héten nem volt telitalálat, ezen a héten már 652 millió forint a főnyeremény....
dec. 26
6:18
A zselés-gyümölcsös Magyarország kedvence (168 Óra Online)
A zselés-gyümölcsös ízű szaloncukor végzett az élen a Netpincér.hu által indított Magyarország kedvenc szaloncukra elnevezésű szavazáson.
dec. 26
6:36
A változások éve volt 2010 (ProfitLine)
Fontos év volt a 2010-es esztendő a vízügy, a természet- és a környezetvédelem területén, mivel az új kormány megalakulását követően megszűnt a mezőgazdasági és a környezetvédelmi tárca és a vidékfejlesztés, a mezőgazdaság, az élelmiszerbiztonság, a vízügy valamint a környezet- és természetvédelem felügyelete egy új minisztérium fennhatósága alá került - mondta az MTI-nek az idei évet értékelve…
dec. 26
7:48
Holnap indulnak a leárazások! Hol érdemes vásárolni? (Pénzcentrum)
Az elmúlt évek tapasztalatából kiindulva bátran kijelenthetjük, hogy hétfőn már beindulnak a karácsony utáni leárazások. A felgyorsult vásárlási szokásoknak köszönhetően a kereskedők már nem várnak januárig, hanem a két ünnep közötti időszak első napjától kezdve indítják az akciókat....
dec. 26
8:18
Ezek drágulnak januártól Magyarországon (Napi)
dec. 26
8:48
Közelebb megy az ügyfelekhez a GVH (ProfitLine)
Juhász Miklós, a versenyhatóság új elnöke erősítené a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ügyfélbarát, szolgáltató jellegét, és ennek szerinte tartalmi és formai (technikai) elemei is vannak.
dec. 26
9:21
Négy jégkorszak üledékén fúrtak át a Holt-tenger alatt (ProfitLine)
A Holt-tengernek csaknem a közepén dolgozik egy nemzetközi tudóscsapat, amely mélyen a fenék alá fúrva próbálja a felszínre hozni az éghajlat fél millió év előtti változásának és a földrengéseknek a nyomait.
dec. 26
9:54
Forgalom nélkül araszolt felfelé az ünnepek előtt a BÉT (ProfitLine)
Erősödtek a részvények az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a forgalom az év végi ünnepek előtt rendkívül alacsony volt a részvénypiacon. Pénteken szünetelt a kereskedés.
dec. 26
10:24
Idén stabilizálódott, jövőre nő a pc-piac (Infostart)
Bár az idei fellendülés a várakozásokkal ellentétben elmaradt a magyar pc-piacon, a szakértők úgy vélik, a 2010-es stabilizálódás után már biztosan lesz növekedés 2011-ben.
dec. 26
10:24
Gyenge forgalom mellett erősödött a BUX az elmúlt héten (MaHu)
Erősödtek a részvények az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a forgalom az év végi ünnepek előtt rendkívül alacsony volt a részvénypiacon.
dec. 26
10:27
Húszezer őskori fosszíliát találtak Kínában (ProfitLine)
Majd húszezer őskori tengeri fosszíliát - halakat, hüllőket, rákokat, kagylókat tártak fel a kínai Jünnan (Yunnan) tartományban, a Luobing (Luoping) hegységben - a lelőhely révén a tudósok többet megtudhatnak, hogy miként regenerálódott az élővilág a földtörténet legnagyobb kihalási eseménye után.
dec. 26
10:29
Ami késik nem múlik - Ismét kamatot emelt a kínai jegybank (ProfitLine)
Amit a piac két héttel korábbra várt, most bekövetkezett, a megugró novemberi infláció nyomán Kína ismét a kamatszint felemelése mellett döntött. A kínai jegybank szombaton október közepe óta már második alkalommal emelte meg 25 bázisponttal a kamatszintjét, ami azt jelzi, hogy a kormányzat eltökélt szándéka az infláció megfékezése, amely akár a politikai stabilitást is veszélyeztetheti.
dec. 26
10:42
Kevésbé gyűlöljük az idegeneket (Privátbankár)
Tíz magyarból három idegenellenes, egy idegenbarát, ugyanakkor hat mérlegel abban a kérdésben, hogy Magyarországnak minden menedékkérőt be kellene-e fogadnia vagy sem. Az elmúlt évekbeli hasonló kutatásokhoz képest az idegenellenesek arányának halvány csökkenése tapasztalható
dec. 26
11:00
Megfagyott az erkélyre meztelenül kizárt csábító (ProfitLine)
A szerelmi vagy az alkoholos hevület került-e az életébe Oroszországban egy birobidzsáni férfinak, nem tudni pontosan, de tény, hogy a hírek szerint meztelenül megfagyott egy lakótelepi ház erkélyén.
dec. 26
11:06
Panelben laksz? Ennyit ér a lakásod (Pénzcentrum)
Ma Magyarországon a legolcsóbb lakásokat a lakótelepi panellakások között találjuk. Kérdés, hogy mi a különbség panellakás és panellakás között? Mitől függ egy panellakás ára? Hogyan árazzák be lakótelepi lakásaikat az eladók? Megvizsgáltuk egy fővárosi lakótelep lakáspiaci kínálatát....
dec. 26
11:33
Fordulatot hozhatnak a táblagépek (Napi)
dec. 26
12:06
Fűtésre is szolgálhat a városok alatti meleg talajvíz (ProfitLine)
Az elmúlt évtizedekben folyamatosan növekedett a nagyvárosok alatti talajvíz hőmérséklete a legújabb kutatások szerint, s ez a hő akár a városok fűtéséhez is hozzájárulhat kutatók szerint.
dec. 26
12:18
Százezren maradtak áram nélkül a főváros környékén (168 Óra Online)
Moszkva környékén mintegy 156 településen 100 ezer ember maradt vasárnap délelőttre áram nélkül a szombat dél óta hulló ónos eső következtében leszakadt vezetékek miatt.
dec. 26
12:33
Újra alapkamatot emeltek Kínában (HVG)
A kínai központi bank (PBoC) a hétvégén ismét kamatot emelt, a jegybanki alapkamat így alig két hónap alatt már másodszor nőtt a világ második legnagyobb gazdaságát működtető ázsiai országban, ahol egyre nagyobb gond az infláció.
dec. 26
12:39
Elégedetlen a munkavállalói oldal elnöke a kormány munkájával (ProfitLine)
Elégedetlen az új kormány eddigi intézkedéseivel Pataky Péter az OÉT munkavállalói oldalának soros elnöke, aki szerint az érdekegyeztetés lassan és hiányosan indult csak be, az új adórendszer igazságtalan és a foglalkoztatottak nagy részének hátrányos, a különadókat pedig a munkavállalóknak kell megfizetniük, ezért úgy látja nőhet a szakszervezeti akciók támogatottsága.
dec. 26
13:12
Kész a világ legnagyobb neutrínóteleszkópja (ProfitLine)
Elkészült a világ legnagyobb neutrínóteleszkópja az Antarktiszon - jelentették be Hamburgban német kutatók.
dec. 26
13:21
Új APEH és VPOP-elnök januártól (HVG)
Vida Ildikót nevezte ki az adóhatóság élére a nemzetgazdasági miniszter. Egyszer már betöltötte ezt a posztot, miután mentora, Simicska Lajos távozott a hivatal éléről. Kormánybiztosként Vida vezényli az APEH január elsejétől tervezett összevonását a vám- és pénzügyőrséggel (VPOP), amivel ismét nyomozati jogkörhöz juthat a hatóság, új nevén Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
dec. 26
13:45
Kölcsönölebek magányosoknak karácsonyra (ProfitLine)
Magyarországon egyedülálló akcióval igyekszik boldogabbá tenni a magányosok számára az ünnepet a Rex Kutyaotthon Alapítvány: a Négylábú-szeretet futárok elnevezésű kezdeményezéssel gazdira váró, nyugodt menhelyi kutyákat és macskákat juttatnak el a befogadást vállalókhoz.
dec. 26
14:06
Kövér tesztbábukat akarnak a töréstesztekre a túlsúlyos autóvezetők miatt (Pénzcentrum)
Orvosok hívták fel a figyelmet a törléstesztek eredményeinek megkérdőjelezhetőségére. A teszteket rendre sovány tesztbábukkal végzik, ugyanakkor egy felmérés szerint az autóbalesetekben nagyobb valószínűséggel szenvednek halálos sérüléseket a túlsúlyos vezetők, vagy utasok, mint a soványak....
dec. 26
14:15
Mit kell tudni az ajándékok becseréléséről? (Napi)
dec. 26
14:33
Portugália is külső segítségre szorulhat (Infostart)
Görögország és Írország után hamarosan Portugália is az euróövezeti társországok segítségére szorulhat a legnagyobb német bank vezető elemzője szerint.
dec. 26
14:54
Portugália lesz a következő? (HVG)
Görögország és Írország után hamarosan Portugália is az euróövezeti társországok segítségére szorulhat a legnagyobb német bank vezető elemzője szerint.
dec. 26
15:36
Portugália sem úszhatja meg külső segítség nélkül (Portfolio)
Görögország és Írország után hamarosan Portugália is az euróövezeti társországok segítségére szorulhat a legnagyobb német bank vezető elemzője szerint - tudósít az MTI. Thomas Mayer, a Deutsche...
dec. 26
15:54
Az írek után a portugálok is a csőd szélén (168 Óra Online)
Görögország és Írország után hamarosan Portugália is az euróövezeti társországok segítségére szorulhat a legnagyobb német bank vezető elemzője szerint.
dec. 26
15:57
'Demográfiai robbanás' a fiatal Univerzumban (ProfitLine)
Születőfélben lévő masszív galaxisok sokaságát fedezték fel brit tudósok a Herschel-űrteleszkóp felvételein, az égi "baby boom" a fiatal univerzumban, az ősrobbanás után "mindössze" hárommilliárd évvel zajlott.
dec. 26
16:03
A héten drágult a kőolaj és gyengült a forint (Infostart)
A magyarországi üzemanyagárakat befolyásoló tényezők közül a Brent könnyűolaj ára több mint kétéves csúcsra emelkedett a hét végére, a dollár pedig közel 5 forinttal drágult az egy héttel korábbihoz képest.
dec. 26
16:21
A héten drágult a kőolaj és gyengült a forint (MaHu)
A magyarországi üzemanyagárakat befolyásoló tényezők közül a Brent könnyűolaj ára több mint kétéves csúcsra emelkedett a hét végére, a dollár pedig közel 5 forinttal drágult az egy héttel korábbihoz képest.
dec. 26
16:39
Folytatódhat a karácsonyi rali a Wall Streeten (Infostart)
A jövő héten tovább emelkedhetnek a New York-i tőzsdék vezető mutatói, de az év végi nagy rali után, 2011 elején korrekció következhet elemzők szerint.
dec. 26
16:39
Magyar egészségügy: az orvosok borúlátóbbak, mint a betegek (Privátbankár)
Míg a lakosság szinte pontosan ugyanúgy bízik az egészségügyben, mint 2002-ben, addig az orvosok körében jelentősen csökkent a bizalom az elmúlt nyolc évben a teljes egészségügy iránt – derül ki egy felmérésből. Az egészségügyi kormányzat megítélése is jobb a lakosság, mint az orvosok körében
dec. 26
18:09
Kutyák és macskák bőréből készült tárgyak ellen tiltakoznak Kínában (ProfitLine)
Sanghaj, 2010. december 21., kedd (MTI/AFP) - Kutyák és macskák bőréből készült ezernyi tárgy került internetes forgalomba Kínában, állatvédők heves tiltakozását kiváltva - számolt be a Shanghai Daily című napilap.
dec. 26
18:36
Ne vegyen ékszert, aki aranyba fektet (168 Óra Online)
Befektetési céllal igazán tömbaranyt érdemes vásárolni, amire már "részletekben" is van lehetőség. Van olyan kereskedő ugyanis, amelyik meghatározott futamidő alatt befizetett kisebb összegekkel ad lehetőséget tömbarany "unciánkénti" vásárlására. A befektetési célú nemesfém kereskedelem engedélyhez kötött, mint ahogy minden nemesfémből készült ékszer, díszmű és egyéb tárgy.
dec. 26
19:15
Vállalkozást indítanak kiszabadított chilei bányászok (ProfitLine)
Részvénytársaságot hoznak létre a kiszabadított chilei bányászok történetük jogainak értékesítésére.
dec. 26
19:48
Madár már nem kell? 'Csiripelő' egereket tenyésztettek ki japán genetikusok (ProfitLine)
Madárként csiripelő egereket tenyésztettek ki az Oszakai Egyetem tudósai, akik a genetikailag módosított rágcsáló segítségével szeretnék felderíteni az emberi nyelv eredetét.
dec. 26
20:54
Újabb üzemanyagár-emelés elé nézhetünk? (ProfitLine)
A magyarországi üzemanyagárakat befolyásoló tényezők közül a Brent könnyűolaj ára több mint kétéves csúcsra emelkedett a hét végére, a dollár pedig közel 5 forinttal drágult az egy héttel korábbihoz képest.
dec. 26
20:56
Évente 54 milliárd dollárba kerül Indiának a vécék hiánya (ProfitLine)
Évente 54 milliárd dollárba kerül az Ázsia harmadik legnagyobb gazdaságaként számon tartott Indiának a vécék hiánya és az elégtelen higiénia a Világbank közlése szerint.
dec. 26
22:00
Októberre már Liszt nevét viselheti a ferihegyi repülőtér (ProfitLine)
A kormány célja, hogy legkésőbb 2011. októberre, de lehetőség szerint már az év első felében felvegye Liszt Ferenc nevét a ferihegyi repülőtér - mondta el az MTI-nek Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár.
dec. 26
22:33
Az év szava: MEGSZORÍTÁS (ProfitLine)
A megszorítás lett az év szava az amerikai Merriam-Webster szótár gondozói szerint, akik a görög gazdasági válság és az athéni kormány által meghirdetett reformok nyomán kitört tüntetések révén megnőtt érdeklődéssel magyarázták e szó sikerét.

Keresés