2010. december 9. csütörtök

dec. 9
4:09
Így csökkenti a kiadásokat a kormány (Napi)
dec. 9
5:00
Mellek és milliók - A nézők ítéletet mondtak (Portfolio)
Jól jött ki a lépés a TV2-nek a 48. héten, a csatorna mindössze 4,5 százalékponttal volt átlagosan az RTL Klub mögött, a 7 napból pedig 3 alkalommal is győztesen tudta elhagyni a csatorna a...
dec. 9
5:00
A Providentesek 95%-ának nem kell a THM-könnyítés (Pénzcentrum)
Bizonyára sokan emlékeznek még arra a megdöbbentő pillanatra, amikor első alkalommal találkoztak a Provident 437,42%-os THM mellett kínált gyorskölcsönének reklámanyagával. Ma már a pénzügyi szolgáltató is belátja, hogy a termék bevezetése során más kommunikációs eszközöket is használhattak volna, főként olyanokat, melyek az elmúlt egy-másfél évben eredményre vezettek. A törvényi változások…
dec. 9
5:12
Lázba jöttek a boltosok, végre beindul az igazi forgalom (Napi)
dec. 9
5:30
Húsz százalékos csatornadíj-emelés lehet Budapesten (HVG)
A főváros 2011. júniusáig állapodna meg a francia üzemeltetővel, amely már idén augusztusban ennél magasabb díjat követelt, s jelenlegi javaslat egyik változata is 40 százalékos díjemelést tartalmaz.
dec. 9
5:36
Magyar celeb a százmilliós számlabotrányban (Pénzcentrum)
A Vám- és Pénzügyőrség szeptember végén hallgatta ki Növényi Norbertet: a volt olimpiai bajnok birkózót társaival együtt egy több százmilliós adócsalással kapcsolatban faggatták....
dec. 9
5:39
Visszaélnek az energiaárakkal! Ezt meg kell akadályozni (ProfitLine)
Új európai uniós szabályokat javasolt az Európai Bizottság szerdán annak hatékonyabb megakadályozása érdekében, hogy az energiahordozók kereskedelmi piacain visszaéléseket követhessenek el az árakkal kapcsolatban.
dec. 9
5:54
Ráadásnak magyar bankokat is leminősített a Moody's (Népszava)
Csalódottan fogadta a kormánysajtó az ország hétfői leminősítését, amit indokolatlannak tart és mögötte Magyarország ellenes összeesküvést lát - egyrészről -, másrészről viszont azt állítja, csak az történt, amit Orbán Viktor már fél évvel ezelőtt megjósolt: az érdekeiben megsértett nemzetközi tőke reagált így a haza javáért munkálkodó kormány bátor politikájára. A Moody's nem zavartatta magát és…
dec. 9
5:56
Obama meghosszabbítja a gazdagok adókedvezményét (Népszava)
Barack Obama amerikai elnök megállapodott a republikánus ellenzékkel, hogy két évre meghosszabbítja elődje, George W. Bush adókedvezményeit, amit a leggazdagabbaknak adott. A megállapodás még ennél is tovább megy.
dec. 9
5:58
Folytatódik a Bajnai-féle lakáshitel-mentő program (Népszava)
Jóváhagyta tegnap az Európai Bizottság, hogy hat hónappal meghosszabbítsák azt a magyar lakáshitel-támogatási programot, amelyet a pénzügyi válság sújtotta háztartások megsegítésére még a Bajnai-kormány indított el. Az intézkedéseket még 2009 júliusában hagyta jóvá az Európai Unió, majd ugyanazon év novemberében egyszer már meghosszabbította az időtartamát.
dec. 9
6:03
Hitelből vásárolna ajándékot? Itt a jó hír! (Napi)
dec. 9
6:12
A magyar pénzügyminisztert is leminősítették (168 Óra Online)
A londoni üzleti napilap szakértői véleményeket figyelembe véve rangsorolja évente 19 EU-tagállam pénzügyminisztereit. Az idén először szereplő magyar miniszterről a Financial Times értékelésében az szerepel, hogy Matolcsy "elveti a takarékossági intézkedéseket, előnyben részesíti az adócsökkentéseket a növekedés serkentése végett ... ám a bevételi kieséseket az üzleti szférára kirótt…
dec. 9
6:24
VG: nőtt a magánnyugdíjpénztárak vagyona (HVG)
Az idén már 240 milliárd forintnál is többet nyertek a "nyugdíjtőzsdén" a tagok - írja a Világgazdaság.
dec. 9
6:45
Jövőre stabil növekedés várható a világ vezető tőzsdéin (ProfitLine)
Jövőre stabil növekedés várható a világ vezető tőzsdéin a gazdasági bizonytalanságok, és az euróövezeti válság ellenére - vélték szakértők.
dec. 9
7:15
Martonyi a BBC-ben: "alapvető hiba" a Moody's-leminősítés (MaHu)
"Alapvető hiba" volt a Moody's Investors Service hitelminősítő részéről Magyarország adósosztályzatának visszaminősítése - mondta a BBC-nek Martonyi János.
dec. 9
7:15
Ötödével nőhet a csatornadíj a fővárosban (Privátbankár)
Január elsejétől húsz százalékkal emelkedhet a csatornadíj Budapesten, ha a Fővárosi Közgyűlés december 15-én megszavazza a javaslatot - írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet. A főváros 2011. júni...
dec. 9
7:18
Egyelőre nem zár be márkushegyi bánya (HVG)
Az Európai Unió várhatóan belemegy abba, hogy a magyar áramfogyasztók továbbra is támogassák a számlán keresztül a Vértesi Erőművet, és egyelőre a márkushegyi bánya sem zárt be.
dec. 9
7:18
Hamarosan dönthet a kormány Mikola OECD nagyköveti kinevezéséről (ProfitLine)
A nemzetgazdasági miniszter Mikola Istvánt jelöli OECD nagykövetnek, Matolcsy György kezdeményezte a kinevezési eljárás lefolytatását a külügyminiszternél, az erről szóló végső döntési lehetőség hamarosan a kormány elé kerül - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium szerdai közleményében.
dec. 9
7:20
'Nyugdíjtőzsde': 240 milliárd forint nyereség (ProfitLine)
Csaknem 125 milliárd forint hozamot produkáltak a magánnyugdíjpénztárak a harmadik negyedévben, ezzel az idén már 240 milliárd forintnál is többet nyertek a "nyugdíjtőzsdén" a tagok - írja a Világgazdaság csütörtöki száma a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) friss jelentésére hivatkozva.
dec. 9
7:22
Egyre többen tőzsdéznek interneten (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kötött ügyletek 40 százalékát ma már internet alapú brókercégeken keresztül végzi a lakosság. Bár ez az arány még elmarad a tengerentúli statisztikáktól, a KBC Equitas szerint az online brókerek egyik nagy előnye, a kisebb jutalék arra ösztönözheti a lakosságot, hogy a jövőben ilyen formában forgassa megtakarításait.
dec. 9
7:33
Pluszban a nyugdíjpénztárak (Privátbankár)
Csaknem 125 milliárd forint hozamot produkáltak a magánnyugdíjpénztárak a harmadik negyedévben, ezzel az idén már 240 milliárd forintnál is többet nyertek a "nyugdíjtőzsdén" a tagok - írja a Világgazd...
dec. 9
7:35
Erősödött a forint (Privátbankár)
Erősödött a forint csütörtökön kora reggel a nemzetközi bankközi piacon valamennyi fontosabb külföldi devizával szemben: röviddel 7 óra előtt egy eurót 276,94 forinton jegyeztek a szerda délutáni 277,...
dec. 9
7:36
Erősödött a forint (HVG)
Erősödött a forint csütörtökön kora reggel a nemzetközi bankközi piacon valamennyi fontosabb külföldi devizával szemben: röviddel 7 óra előtt egy eurót 276,94 forinton jegyeztek a szerda délutáni 277,55 forintot követően.
dec. 9
7:38
Hiába a pluszpénz, gondban vannak a kórházak (HVG)
Jövő hét közepén utalhatja át az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a kórházak 27,5 milliárd forintos támogatását - írja a Népszava.
dec. 9
7:42
Kínos papírhiba a bankjegynyomdában - Elszúrtak 120 milliót? (168 Óra Online)
Papírhiba miatt bizonytalan ideig késik az új amerikai százdolláros bankjegyek kibocsátása - jelentette a The Washington Post. A bankókat eredetileg februárban akarták forgalomba bocsátani, ám a papírnak a nyomtatás közben történt "szórványos meggyűrődése miatt" a Timothy Geither pénzügyminiszter kézjegyével ellátott pénzen fehér foltok keletkeztek. Az emisszióért felelős Metszet- és Nyomtatásügyi…
dec. 9
7:51
Erősödött a forint kora reggel (MaHu)
Erősödött a forint csütörtökön kora reggel a nemzetközi bankközi piacon valamennyi fontosabb külföldi devizával szemben: röviddel 7 óra előtt egy eurót 276,94 forinton jegyeztek a szerda délutáni 277,55 forintot követően.
dec. 9
7:51
USA - A banki papírok hajtották felfelé az indexeket (ProfitLine)
Emelkedéssel zártak a vezető amerikai részvénypiacok a tegnapi kereskedési napon, miután a banki részvények erősödése ellensúlyozni tudta a nyersanyagárak csökkenését, valamint az emelkedő állampapírpiaci hozamok okozta aggodalmakat.
dec. 9
7:54
Nem értek célba az EU-s támogatások (HVG)
Az Európai Befektetési Bank 15 milliárd eurót különített el a keleti EU-tagok kis- és középvállalkozásainak, ám a pénzek nem jutottak célba - írja a Világgazdaság.
dec. 9
7:56
Emelkedéssel nyithatnak a nyugat-európai tőzsdék (HVG)
A szerdai vegyes zárás után emelkedéssel nyithatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék csütörtökön: a befektetők abban bíznak, hogy az adókedvezmények két évvel való meghosszabbítása felpörgetheti az amerikai gazdaságot a fogyasztás növekedése révén.
dec. 9
8:00
Bizonyítottak a vállalatok: kiváló gyorsjelentési szezon van mögöttünk (Portfolio)
Lassan véget ér a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon az Egyesült Államokban és Európában. A vállalatok nagy része közzétette számait és általánosságban el lehet mondani, hogy a profit szintjén...
dec. 9
8:06
Bizakodnak a vállalkozások, bővül a foglalkoztatás (Infostart)
Pozitív tendenciák mutatkoznak a munkaerőpiacon, az üzleti szektor túljutott a válságon - derül ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felméréséből. Parragh László, a szervezet elnöke az InfoRádiónak elmondta: 2011-ben 15 százalékkal többen terveznek létszámbővítést, mint csökkentést.
dec. 9
8:09
Egyre többen tőzsdéznek interneten (MaHu)
A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kötött ügyletek 40 százalékát ma már internet alapú brókercégeken keresztül végzi a lakosság. Bár ez az arány még elmarad a tengerentúli statisztikáktól, a KBC Equitas szerint az online brókerek egyik nagy előnye, a kisebb jutalék arra ösztönözheti a lakosságot, hogy a jövőben ilyen formában forgassa megtakarításait.
dec. 9
8:18
Dagad a Madoff botrány, gyűlnek az áldozatok (Portfolio)
A Madoff-ügy károsultjainak megbízottja, Irving Picard a JP Morgan után most a HSBC-t vette célba, a banktól 9 milliárd dollárt követel, mivel szerinte Amerikában, Európában és a Karibi-térségben...
dec. 9
8:18
Mennyit kell most százezer forint Provident-kölcsönre visszafizetni? (Pénzcentrum)
Bizonyára sokan emlékeznek még arra a megdöbbentő pillanatra, amikor első alkalommal találkoztak a Provident 437,42%-os THM mellett kínált gyorskölcsönének reklámanyagával. Ma már a pénzügyi szolgáltató is belátja, hogy a termék bevezetése során más kommunikációs eszközöket is használhattak volna, főként olyanokat, melyek az elmúlt egy-másfél évben eredményre vezettek. A törvényi változások…
dec. 9
8:20
Bizonyítottak a vállalatok: kiváló volt a gyorsjelentési szezon (Portfolio)
Lassan véget ér a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon az Egyesült Államokban és Európában. A vállalatok nagy része közzétette számait és általánosságban el lehet mondani, hogy a profit szintjén...
dec. 9
8:22
Nagyot fordult a világ a K&H körül is (Interjú) (Portfolio)
Tavaszi érkezése óta elsőként a Portfolio.hu-nak adott interjút Hendrik Scheerlinck, a K&H Bank új vezérigazgatója, akit a K&H és a hazai bankszektor jelenéről és jövőjéről kérdeztünk. A szakember...
dec. 9
8:24
A kínai és az indiai piacokat leszámítva jó a hangulat Ázsiában (ProfitLine)
A kínai részvénypiacot leszámítva emelkedés mutatkozik az ázsiai részvénypiacokon csütörtökön, miután a felülvizsgált harmadik negyedéves japán GDP az előzetes kalkulációknál jelentősen nagyobb bővülést mutatott. Mindemellett hajtotta felfelé az árfolyamokat az is, hogy Washington további két évre meghosszabbította a Bush-érában elfogadott adócsökkentő intézkedéseket.
dec. 9
8:24
AAA Auto: tovább vásárolt a nagytulajdonos (Portfolio)
Az AAA Auto közzétette a nagytulajdonos legutóbbi részvénytranzakcióit, Anthony J. Denny december 7-én összesen 3232 darabot vásárolt a cég részvényeiből, 63 065 cseh korona értékben. A...
dec. 9
8:26
Folytatódhat a nyugat-európai tőzsdék emelkedése (ProfitLine)
A szerdai vegyes zárás után emelkedéssel nyithatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék csütörtökön: a befektetők abban bíznak, hogy az adókedvezmények két évvel való meghosszabbítása felpörgetheti az amerikai gazdaságot a fogyasztás növekedése révén.
dec. 9
8:27
Ők sem adják alább: húsz százalékos fővárosi csatornadíj-emelés jöhet (MaHu)
Január elsejétől húsz százalékkal emelkedhet a csatornadíj Budapesten, ha a Fővárosi Közgyűlés december 15-én megszavazza a javaslatot - írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet.
dec. 9
8:36
Nagyot fordult a világ a K&H körül (Portfolio)
Tavaszi érkezése óta elsőként a Portfolio.hu-nak adott interjút Hendrik Scheerlinck, a K&H Bank új vezérigazgatója, akit a K&H és a hazai bankszektor jelenéről és jövőjéről kérdeztünk. A szakember...
dec. 9
8:36
Jelentősen nőhet a csatornadíj Budapesten (Pénzcentrum)
Január elsejétől húsz százalékkal emelkedhet a csatornadíj Budapesten, ha a Fővárosi Közgyűlés december 15-én megszavazza a javaslatot....
dec. 9
8:36
Nem szégyellnek kalózterméket ajándékozni karácsonyra a magyarok (168 Óra Online)
A magyar fogyasztók CD és DVD vásárlási szokásait vizsgáló kutatás szerint sokan terveznek karácsonyra is zenét vagy filmet ajándékozni szeretteiknek. A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) felmérése szerint ugyanakkor a lakosság egy jelentős része nem szégyellne kalózlemezt tenni a fa alá.
dec. 9
8:38
Derűlátóbbak a hazai vállalatok (Portfolio)
A versenyszféra vállalkozásai derűlátóbban ítélik meg 2011 első felét - derül ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) rövid távú munkaerőpiaci prognózisából. Az üzleti várakozások már a válság...
dec. 9
8:40
Erőtlen emelkedés az amerikai tőzsdén (Portfolio)
Határozott irány nélkül indult a tegnapi tőzsdei kereskedés a tengerentúlon, és a bizonytalanság a nap egészére jellemző volt, az indexek kisebb pluszok és mínuszok között ingadoztak. A napot a fő...
dec. 9
8:48
Ők a legkorruptabbak Magyarországon: politikusok, üzletemberek (Napi)
dec. 9
8:54
Kína kivételével emelkedtek az ázsiai indexek (Portfolio)
A főbb ázsiai indexek ma emelkedni tudtak, ez alól pedig csak Kína volt kivétel, a Shanghai Composite 1,3%-ot veszített értékéből. Tegnap ha nem is sokkal, de növekedni tudtak az amerikai piacok, így...
dec. 9
8:56
Felfelé módosították a japán GDP-t (Portfolio)
A beruházási aktivitás élénkülésének köszönhetően 2010 harmadik negyedévében 4,5 százalékkal növekedett a japán gazdaság. A statisztikai hivatal 0,6 százalékponttal módosította felfelé az előzetes...
dec. 9
8:57
Elfogadta a jövő évi EU-költségvetés főszámait az EP kulcsbizottsága (ProfitLine)
Elfogadta az Európai Parlament költségvetési bizottsága a jövő évi európai uniós büdzsé főszámait - jelentette be közleményben a testület szerda este.
dec. 9
8:58
Tovább húzták a forintot - Jó a hangulat (Portfolio)
E heti legerősebb szintjére ért tegnap estére az euróval szemben a forint és ma reggel is erről, a 277 körüli szintről indult a kereskedés, miközben külföldön is kedvező hangulatot tükröznek a piaci...

Keresés