2010. december 18. szombat

dec. 18
5:27
Kevésbé lesz biztonságos a gázellátás (Népszava)
Bizonytalanságba sodorták a hazai gázpiac szereplőit a kormány új rendelkezései. A napokban heves jogértelmezési viták alakultak ki az újonnan megalkotott, esetenként végrehajthatatlan előírások körül. A kormányzat eddig példátlan módon a magáncégek közötti szerződések tartalmába avatkozott be egy tollvonással.
dec. 18
5:36
Összegyűlt a pénz a három gráciára (ProfitLine)
Alig egy hónappal az adománygyűjtő kampány elindítása után a párizsi Louvre-nak sikerült összegyűjtenie azt a hiányzó egymillió eurót, amelynek segítségével megvásárolhatja idősebb Lucas Cranach A három grácia című festményét.
dec. 18
6:03
Zajosítják az amerikai elektromos autókat (Népszava)
Az Egyesült Államok Szenátusa törvényt fogadott el arról, hogy az elektromos és a hibrid autóknak legalább egy átlagos robbanómotor keltette zajt kell produkálniuk ahhoz, hogy forgalomba engedjék őket.
dec. 18
6:42
Hétfőn újabb kamatemelés jön hazánkban? (ProfitLine)
Lát érdemi esélyt a múlt havi szigorítás nyomán kialakult 5,50 százalékos MNB-alapkamat jövő heti újabb emelésére az MTI felmérésébe bevont londoni felzárkózó piaci elemzők némelyike, jóllehet ez továbbra sem konszenzusos vélemény a Cityben.
dec. 18
7:12
Legendás magyar márkák: versengés helyett összefogás (Pénzcentrum)
A nyolcvanas évek ikonikus szabadidőruha-márkái, a Senior® és Méta® novemberi indulásuk után egy hónappal máris összefogtak a stílus "nagy öregjével". 2010. december 7-én együttműködésről állapodott meg a Senior és Méta szabadidőruhák gyártója, a SeMe Original Kft. és a Tisza Cipőket előállító Clash Kft - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a SeMe....
dec. 18
8:21
Meglepetéseket tartogatott a felrobbant aszteroida (ProfitLine)
Meglepetéseket tartogatott a földi légkörben felrobbant aszteroida, amelynek maradványait az Amerikai Űrkutatási Hivatal (NASA) kutatói elemezték.
dec. 18
8:24
Szabadulj a forinttól, ezzel kereshetsz sok pénzt jövőre (Portfolio)
A legjobbat kell venni a leggyengébbel szemben - ezzel a logikával indokolta a Calyon Corporate and Investment Bank (CIB) friss, 2011-re vonatkozó egyik devizapiaci ajánlását, amelyben a török lírát...
dec. 18
8:42
Ez is drágul januártól (168 Óra Online)
Január elsejétől 4-12 százalék között drágulnak egyes postai díjak a nemzeti fejlesztési miniszter legújabb rendeletmódosítása szerint - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.
dec. 18
9:18
Januárban még düböröghetnek a piacok (Portfolio)
Az idei évben a tőzsdék jelentős emelkedést produkáltak, így a befektetőkben joggal merülhet fel a kérdés, hogy meddig tart még a jókedv, mikor jön egy jelentősebb korrekció. A kiugró optimizmusról...
dec. 18
9:21
Alig dolgoznak, ezért alig nőtt a kórházak adóssága (Privátbankár)
A vártnál lényegesen kisebb mértékben, alig néhány milliárd forinttal emelkedett a kórházak adósságállománya a harmadik negyedévben az azt megelőző három hónaphoz képest – írta szombati számában...
dec. 18
9:27
USA tőzsdék - nyugalom, nyugalom, nyugalom (ProfitLine)
Igencsak nyugodt, csendes kereskedés zajlott tegnap az USA tőzsdéken, jelentős kilengések nélkül, alacsony forgalomban. Az S&P 500-as mutató az előző napinál enyhén magasabban zárt, s ezzel kétéves csúcsra emelkedett pénteken a New York-i értéktőzsdén, a befektetők ugyanakkor az év hátralévő napjaira alacsony forgalmat jósoltak a decemberben eddig már elért 5 százalékos emelkedés után.
dec. 18
9:29
2 pont - ennyit kapott a BUX (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,49 pontos, 0,01 százalékos emelkedéssel, 21.218,27 ponton zárt pénteken.
dec. 18
9:39
Válságadó: elmenekülhet az Agip és a Lukoil (Privátbankár)
Az orosz hátterű Lukoil Magyarország és a Panrusgáz Zrt., illetve az olasz hátterű Agip Hungária is fontolgatja benzin-, valamint gáz-nagykereskedelmi engedélyének visszaadását - írta pontosan meg nem...
dec. 18
10:00
Jogbizonytalanság van székhely-szolgáltatási tevékenységben (ProfitLine)
Az adóváltozások kedvező lehetőséget biztosíthatnak arra, hogy külföldi vállalkozások Magyarországon adótervezési céllal hozzanak létre vállalkozásokat.
dec. 18
10:12
Megoldhatja-e a problémákat egy közös európai kötvény? (Portfolio)
Az eurózóna vezetőinek ki kell védeniük a pénzpiacok támadásait, de vajon nagyobb védelmet jelenthet-e egy uniós kötvény létrehozása? ...
dec. 18
10:15
Elege lett az olaszoknak: kivonulhat az AGIP Magyarországról (Népszava)
A válságadó miatt kivonulást fontolgat, illetve visszaadhatja nagykereskedelmi engedélyét - piaci hírek szerint - több magyarországi üzemanyag- és gázforgalmazó cég - írja a Népszabadság.
dec. 18
10:30
Megváltozott munkaképesség: a diploma sem segít (Privátbankár)
Még mindig kevés cég tudta kialakítani a megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazásának gyakorlatát
dec. 18
10:33
Az AvtoVAZ megvásárolja az IzsAvtót (ProfitLine)
Az AvtoVAZ a francia résztulajdonos megbízásából az IzsAvto gyárba 2-4 év alatt mintegy hétmilliárd rubelt fektet be, és ez idő alatt évi 300 ezer kocsi előállítására alkalmas kapacitásra fejleszti a gyárat - közölték pénteken Moszkvában.
dec. 18
10:45
Itt a válságadó első áldozatai? (Napi)
dec. 18
11:06
Bebizonyították: az alvás megszépít (ProfitLine)
Svéd kutatók első ízben bizonyították kísérletekkel, hogy az alvás időtartama pozitív hatással van az ember külsejére. A kipihent ember tényleg szebbnek és egészségesebbnek hat embertársai számára, mint a kialvatlan.
dec. 18
11:06
2011 a hétvégi ünnepnapok éve lesz, bezzeg szombaton dolgozhatunk (Pénzcentrum)
A Magyar Közlönyben megjelent 2011- évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint jövőre két szombaton is dolgozniuk kell a munkavállalóknak....
dec. 18
11:24
Fél Margitszigetnyi logisztika épül (Portfolio)
A Goodman Csoport nyerte a Pomerániai Logisztikai Központ kizárólagos fejlesztésére kiírt pályázatot Lengyelországban. Az 500,000 négyzetméteres létesítmény az újonnan épült gdanski tengeri konténer...
dec. 18
11:39
Kuba saját online enciklopédiát indított (ProfitLine)
Létrehozta Kuba saját online enciklopédiáját, amely működésében a Wikipediára emlékeztet, célja pedig az, hogy a havannai vezetés nézeteinek megfelelően mutassa be a világot és a történelmet.
dec. 18
11:48
Kivonulna hazánkból az Agip? (HVG)
Az orosz hátterű Lukoil Magyarország és a Panrusgáz Zrt., illetve az olasz hátterű Agip Hungária is fontolgatja benzin-, valamint gáz-nagykereskedelmi engedélyének visszaadását – írta pontosan meg nem nevezett piaci forrásokra hivatkozva a Népszabadság szombaton.
dec. 18
12:00
Szakad a hó, óvatosan közlekedjünk! (Privátbankár)
Hajnal óta erősen havazik az országban, csak akkor induljunk el, ha nagyon muszáj. 260 munkagép takarítja az utakat
dec. 18
12:03
Az írek szerint országuk lemondott a szuverenitsáról (Népszava)
Az írek többsége örömmel fogadja az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 85 milliárd eurós segélycsomagját, de úgy véli, hogy az ország ezzel lemondott a szuverenitásáról - derült ki az Irish Times és az Ipsos MRBI közvélemény-kutató szombaton nyilvánosságra hozott kutatásából.
dec. 18
12:12
A válságadó áthárítását akadályozná a kereskedelemben egy javaslat (ProfitLine)
A kereskedelmi szektorra kivetett válságadó beszállítókra áthárítását kívánja megakadályozni Font Sándor (Fidesz) képviselői önálló indítványa az egyes agrártárgyú törvények módosításáról, amely több ponton módosítja a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek vonatkozásában a beszállítókkal szemben alkalmazott tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló törvényt.
dec. 18
12:33
Még idén elfogadnák a megújuló energia stratégiát (Napi)
dec. 18
12:36
Optimistábban látja a jövőt a MAN (Portfolio)
A vártnál erősebb évet tudhat maga mögött a MAN az értékesítések volumenét tekintve és jövőre is folytatódhat az eladások felfutása - nyilatkozta a teherautó gyártó pénzügyi igazgatója, Frank Lutz....
dec. 18
13:12
Baljós jel - A kötvény guru is elfordul a kötvényektől (Portfolio)
Baljós jel a fejlett kötvénypiacon, hogy a világ legnagyobb kötvényalapja, a Pimco által kezelt Total Return Fund portfóliójába részvény típusú befektetéseket készül beemelni. A Pimco vezére, a...
dec. 18
13:18
Magyarország kedvező piaci környezet a vállalati felvásárlásoknak (ProfitLine)
Magyarország a 36. helyen végzett abban a felmérésben, amely az egyes országokban a vállalati fúziók és felvásárlások körülményeit vizsgálta - derül ki az Ernst and Young könyvvizsgáló MTI-hez pénteken eljuttatott közleményéből.
dec. 18
13:30
Még mindig kevés cég foglalkoztat megváltozott munkaképességűt (MaHu)
Közel egy év telt el a rehabilitációs hozzájárulás radikális megemelése óta, de még mindig kevés cég tudta kialakítani a megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazásának gyakorlatát, sok helyen a minimális ismeretek is hiányoznak ehhez.
dec. 18
14:06
Milyen elismerést nem kapott még Szepsy István? (Infostart)
A Szepsy Borászat kapta az először idén odaítélt Prestige Award elismerést. A Prestige Award a legnagyobb presztízsű magyar borászat díja. Szepsy István teljesítménye szakmailag és emberileg példaértékű - indokolta a zsűri döntését az elismerést alapító Doszpod László.
dec. 18
14:06
Államosítás az ingatlanpiacon? Magyarok is bukhatják a lakásukat (Pénzcentrum)
Rengeteg külföldi, köztük magyarok is vásároltak, gyakran fillérekért Bulgáriában telket, házat, vagy éppen tengerparti apartmant a 2008-as nagy ingatlanpiaci árcsökkenés alatt. Azonban most sokan bajba kerülhetnek, ugyanis a bolgár törvények szerint külföldi magánszemély, csak az országban bejegyzett cégen keresztül teheti ezt meg és sokan nincsenek tisztában a vállalkozásokra vonatkozó helyi…
dec. 18
14:24
Várj a tankolással, a héten csökkenhet a benzinár! (Portfolio)
Az elmúlt hetek sorozatos áremelkedését követően az utóbbi napokban végre csökkent a benzin és gázolaj forintban mért tőzsdei átlagára, így az előttünk álló héten végre megvan a lehetősége, hogy a...
dec. 18
14:54
Újra üzemel Ferihegy (frissített) (Napi)
dec. 18
14:57
Elhappolják a MOL elől az INA részvényeket? (ProfitLine)
A zágrábi tőzsdén pénteken is az elmúlt napokban kialakult áron forogtak az INA részvényei, a teljes forgalom 80 százalékát tették ki a horvát olajcég papírjai.
dec. 18
15:03
Klaus aláírta a politikusi fizetéseket csökkentő törvénymódosítást (HVG)
Öt százalékkal csökkennek jövőre a politikusi fizetések Csehországban. A törvénymódosítást Václav Klaus államfő aláírta – közölte Radim Ochvat, az államfő szóvivője.
dec. 18
15:12
Dicséri és dorgálja is az IMF Görögországot (Napi)
dec. 18
15:30
Hangosabb hibridautókat követelnek az amerikai törvényhozók (ProfitLine)
Az Egyesült Államokban törvényileg köteleznék a hibridautók gyártóit, hogy tegyék hangosabbá járműveiket.
dec. 18
15:36
A GE lehet Warren Buffet következő sikertörténete? (Portfolio)
A befektetési guru még a 2008-as válság során fektetett be a társaságba 3 milliárd dollárt, melyért cserébe elsőbbségi részvényeket és warrantokat kapott a GE-től. Az árfolyam emelkedése mellett így...
dec. 18
16:03
Német honatyák kisded játékai a kitüntetésekkel (ProfitLine)
Németország a törvények, rendeletek és előírások országa. Az élet szinte minden területén paragrafusok, jogszabályok írják elő, mit és hogyan szabad vagy kell tenni - és mitől kell tartózkodnia az állampolgárnak. Vonatkozik ez az állami kitüntetésekre is.
dec. 18
16:12
Brutális adósságokat hagynak maguk után a bedöntött építőipari cégek (Pénzcentrum)
A múlt hónapban összesen 308 építőipari vállalkozás ellen kezdeményeztek felszámolási eljárást, ez 2,3%-kal több, mint egy évvel korábban. Emellett a tizenegyedik hónapban az egy évvel korábbival összevetve csökkent a végelszámolások és az új cégalapítások száma. Az idei összes felszámolás száma november folyamán haladta meg a tavalyi egész éves értéket....
dec. 18
16:30
Ismét kitört a balhé, több képviselőt kórházba szállítottak (Portfolio)
Tömegverekedés tört ki az ukrán parlamentben csütörtök este, miután az ellenzéki képviselők kikeltek a demokrácia veszélyeztetése ellen. Néhány képviselő kórházi ápolásra szorult. Több mint...
dec. 18
16:39
Egész Európában hókáosz uralkodik (Napi)
dec. 18
16:41
Hatalmas összeget kapnak a Madoff-ügy károsultjai (Napi)
dec. 18
17:24
Átírják a törvényt - Óriási hatalma lesz a pénzügyminiszternek Írországban (Portfolio)
A már korábban is bankmentésre használt állami nyugdíjalap függetlenségét veszik most el egy friss törvénytervezettel Írországgal, ami a kormány szempontjából mindenképpen üdvözítő, hiszen az elmúlt...
dec. 18
17:42
A következő ír kormány sem változtathatja meg a mentőhitel kamatait (ProfitLine)
A következő ír kormánynak nem lesz lehetősége újratárgyalni azt a kamatot, amelyben a Nemzetközi Valutalappal (IMF) az EU/IMF 85 milliárd eurós mentőhitelének kapcsán megállapodtak - hangsúlyozta pénteken az IMF európai igazgatóhelyettese egy telekonferencia keretében.
dec. 18
17:44
Erősen nőtt novemberben az amerikai konjunktúramutató (ProfitLine)
Az Egyesült Államokban március óta a legnagyobb ütemben, 1,1 százalékkal nőtt a Conference Board összesített konjunktúramutatója (leading indicators) novemberről. Ez immár sorrendben az ötödik havi növekedés.
dec. 18
18:21
Kevés cég foglalkoztat megváltozott munkaképességűt (HVG)
Közel egy év telt el a rehabilitációs hozzájárulás radikális megemelése óta, de még mindig kevés cég tudta kialakítani a megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazásának gyakorlatát, sok helyen a minimális ismeretek is hiányoznak ehhez – közölte a Work Force személyzeti tanácsadó.

Keresés