2010. december 13. hétfő

dec. 13
0:24
A kínai pénzügypolitika 'mértéktartó' lesz az eddigi (ProfitLine)
A kínai gazdaságpolitika fő dolga az "viszonyrendszer aktív és megfelelő kezelése lesz a szilárd és viszonylag gyors gazdasági növekedés, a gazdasági szerkezetátalakítás és az inflációs várakozások fékezése között".
dec. 13
0:28
Németország 'meghívta' Csehországot az eurozónába (ProfitLine)
Németország a közelmúltban felkérte Csehországot, hogy lépjen be az euróövezetbe, és vezesse be az eurót - állítja a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap hétvégi kiadása megbízható forrásokra hivatkozva.
dec. 13
4:48
Az olaszok ellopják a karácsonyt (ProfitLine)
Rekordot dönt Olaszországban a karácsony előtti bolti lopások száma. A Coldiretti termelői szövetség adatai azt állítják, hogy az ünnepekre vásárló olaszokat kleptománia szállta meg.
dec. 13
5:00
Lista: ezek a karácsonyi slágerkönyvek 2010-ben (Pénzcentrum)
Felmérések szerint a könyv továbbra is az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándéknak számít. Az ünnepi piac slágertermékei a gyerekkönyvek, a szakácskönyvek és az albumok - idén azonban nem jellemző, hogy egy-egy slágerterméket keresnének a vevők....
dec. 13
5:00
Bankadó: ügyes trükkre készülnek a bankok (168 Óra Online)
Tovább szigorította a kormány azokat a feltételeket, amelyek alapján a bankok emelhetik a lakáshitelek kamatait. A kormányszóvivő szerint az új rendelkezés biztosítja, hogy a pénzintézetek ne terhelhessék rá az ügyfelekre a bankadót. A Bankszövetségnél továbbra is úgy gondolják, ha hosszabb távon marad a különadó, azt mindenki megérzi majd.
dec. 13
5:12
Az egész ország belerokkanhat: egymillióan a kilakoltatás szélén (Népszava)
Egymillió ember is utcára kerülhet a banki hitelek bedőlése miatt - legalábbis ez az elképesztő tanulsága annak az adatsornak, ami a napokban látott napvilágot. A PSZÁF adatai szerint ugyanis jelenleg 105 ezer olyan ingatlan létezik Magyarországon, aminek a tulajdonosa már több mint 90 napja elmaradt a részletek fizetésével.
dec. 13
5:14
Megint drágulhat a benzin. (Népszava)
Tovább emelkedett az elmúlt napokban a benzin és gázolaj dollárban és forintban mért tőzsdei átlagára, így az előttünk álló héten akár további üzemanyagár emelés is jöhet.
dec. 13
5:18
MN: már Oszkónak is szemet szúrtak az Omninvest-szerződések (HVG)
A hazai vakcinagyártó Omninvest Kft. kénye-kedve szerint változtathatta az előző kormány idején az állammal kötött megállapodás tervezetét, így végül drágábban adhatta a patikákba szánt oltóanyagot - írja a Magyar Nemzet a birtokába került, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere által írt levélre hivatkozva.
dec. 13
5:48
Új bankok állami pénzből (Népszava)
Az Európai Unió fél évvel meghosszabbította azt a lehetőséget, amely a válság miatt a enyhébb szabályokat alkalmazását engedélyezi a pénzügyi szektorban. Ez hazánkban is módot ad arra, hogy az állam elsősorban a kis- és középvállalkozások hitelezésének könnyítésében segítse a pénzügyi közvetítőket.
dec. 13
5:50
Helyettese lehet Bakonyi utódja a Főgáz élén (Népszava)
A Főgáz jelenlegi vezérigazgató-helyettese, Koncz László léphet előre és válthatja Bakonyi Tibort.
dec. 13
5:52
Le nem váltják, de bekerítik Simor Andrást (Népszava)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének Simor Andrásnak a fizetését a negyedére csökkentette a kormány, míg az ellenőrzésére az MMB felügyelő bizottsága élére kinevezett Járai Zsigmond bérét elődje fizetésének a négyszeresére emelték. Az MNB elnöke így kétmilliót, az fb elnöke pedig 1,2 milliót keres, ami aligha van arányban a kettejük felelősségével, hiszen az fb-nek nincs beleszólása az MNB érdemi…
dec. 13
5:54
Leépítés lesz az Ersténél és a K&H-n;ál is (HVG)
Az idei harmadik negyedévben még nőtt a banki alkalmazottak száma Magyarországon, a negyedik negyedben viszont két nagyobb kereskedelmi bank is jelentős létszámleépítést tervez - számol be a Világgazdaság.
dec. 13
5:54
Magyarország mégsem lesz 'bóvli' kategória (ProfitLine)
Londoni elemzői vélemény szerint valószínűleg a Fitch Ratings sem süllyeszti Magyarországot a befektetésre már nem ajánlott, "bóvli" adóskategóriába, amikor várhatóan a közeljövőben végez a magyar besorolás felülvizsgálatával.
dec. 13
6:06
Újabb leminősítés? (Népszava)
Valószínűleg a Fitch Ratings sem süllyeszti Magyarországot a befektetésre már nem ajánlott, "bóvli" adóskategóriába, amikor várhatóan a közeljövőben végez a magyar besorolás felülvizsgálatával.
dec. 13
6:08
Országjáró iskolai programot indított a TIGÁZ (Népszava)
Az energiatakarékosság és a környezetvédelem fontosságára hívja fel a fiatalság figyelmét a TIGÁZ országjáró iskolai programja.
dec. 13
6:10
Alig használjuk ki a víz energiáját (Népszava)
Magyarország alig használja ki a rendelkezésére álló vízenergiát, folyóinkon több duzzasztó is épülhetne - derül ki egy nemrégiben közreadott akadémiai tanulmányból.
dec. 13
6:27
Optimista hét elé néznek a tőzsdék - ellenszél Kína felől fújhat (ProfitLine)
Az előző hetek lassú javulására építve a jövő hét is nagyjából jól telhet a nyugat-európai értéktőzsdéken, hacsak nem okoz megtorpanást a kínai központi banktól most már nagyon várt újabb kamatemelés.
dec. 13
6:30
Ismét tárgyalnak a jegybankárok - Mi várható? (Portfolio)
Ezen a héten ismét tárgyalóasztalhoz ülnek az amerikai jegybankárok, amit minden bizonnyal annak ellenére is izgatottan várnak majd a piaci szereplők, hogy a monetáris kondíciók valószínűleg nem...
dec. 13
6:48
Napi Gazdaság: újabb eljárást indított Magyarország ellen az EB (HVG)
Újabb ügyben indított Magyarország ellen eljárást az Európai Bizottság azért, mert vita kerekedett a támogatások áfa-beli elszámolását illetően - írja a Napi Gazdaság.
dec. 13
6:57
Két hazai bank is kirúgásokat tervez (Privátbankár)
Az idei harmadik negyedévben még nőtt a banki alkalmazottak száma Magyarországon, a negyedik negyedben viszont két nagyobb kereskedelmi bank is jelentős létszámleépítést tervez - írta hétfői számában ...
dec. 13
7:06
Népszabadság: Orbánék idén már nem segítenek (HVG)
Még várni kell a bajba került lakáshitelesek segítését célzó nemzeti eszközkezelőre. A társaságról szóló törvényjavaslat a többször módosított határidőre sem készült el, és idén várhatóan már nem is kerül a parlament elé - írja kormányközeli forrásra hivatkozva a Népszabadság.
dec. 13
7:06
Jövőre is fájni fog! - Új csúcsra repülhet a svájci frank (Portfolio)
A következő évben új történelmi csúcsára szárnyalhat a svájci frank az euróval szemben - vetítik előre a Morgan Stanley londoni elemzői legfrissebb devizapiaci kilátásokat bemutató anyagukban, amely...
dec. 13
7:12
Újabb történelmi csúcsra érhet a svájci frank (Infostart)
A következő évben új történelmi csúcsára szárnyalhat a svájci frank az euróval szemben - vetítik előre a Morgan Stanley londoni elemzői legfrissebb devizapiaci kilátásokat bemutató anyagukban, amely egyúttal kereskedési ötleteket is megfogalmaz a befektetők számára. Az egyik ilyen ajánlás az alpesi deviza további felértékelődésére épít, miután a svájci jegybank 2011-ben megkezdheti kamatemelési…
dec. 13
7:15
Újabb támogatást kér vissza Európa (Privátbankár)
Újabb ügyben indított Magyarország ellen eljárást az Európai Bizottság (EB) amiatt, mert vita kerekedett a támogatások áfa-beli elszámolását illetően - írta hétfői számában a Napi Gazdaság. A lap sze...
dec. 13
7:18
Visszakérne két támogatást az EB (FigyelőNet)
Újabb ügyben indított Magyarország ellen eljárást az Európai Bizottság (EB) amiatt, mert vita kerekedett a támogatások áfa-beli elszámolását illetően - írta a Napi Gazdaság.
dec. 13
7:20
Két banknál is lesz leépítés idén (FigyelőNet)
Az idei harmadik negyedévben még nőtt a banki alkalmazottak száma Magyarországon, a negyedik negyedben viszont két nagyobb kereskedelmi bank is jelentős létszámleépítést tervez - írta a Világgazdaság.
dec. 13
7:33
Nyugdíjügy - a lengyeleknek sikerült megállapodniuk az EU-val (ProfitLine)
A lengyel pénzügyminisztérium hét végi közleménye szerint sikerült megállapodni az Európai Bizottsággal abban, hogy figyelembe veszik a nyugdíjreform költségét az államháztartási hiány kiszámításakor.
dec. 13
7:35
Arany - venni vagy eladni? (ProfitLine)
Az aranyra ingatag gazdasági helyzetben gyakran úgy tekintenek, mint biztonságos befektetésre; az elmúlt hetekben az ára minden rekordot megdöntött és már úgy tűnt, hogy célba vette az unciánkénti 1500 dolláros árfolyamot. Az arany szárnyalását a múlt héten visszavetette az a spekuláció, hogy Kína kamatot emelhet. A The Washington Post két szakértő egymással ellentétes véleményét közölte azzal…
dec. 13
7:37
Megint támogatást kérne vissza tőlünk az EB (ProfitLine)
Újabb ügyben indított Magyarország ellen eljárást az Európai Bizottság (EB) amiatt, mert vita kerekedett a támogatások áfa-beli elszámolását illetően - írta hétfői számában a Napi Gazdaság.
dec. 13
7:42
Koncz lehet a Főgáz-vezér (HVG)
A Fővárosi Gázművek Zrt. jelenlegi vezérigazgató-helyettese, Koncz László léphet előre és válthatja a cég élén a december 15-től távozni kényszerülő Bakonyi Tibort – tudta meg a Népszava.
dec. 13
7:42
Két hazai pénzintézet is tervez még az idén leépítést (MaHu)
Az idei harmadik negyedévben még nőtt a banki alkalmazottak száma Magyarországon, a negyedik negyedben viszont két nagyobb kereskedelmi bank is jelentős létszámleépítést tervez.
dec. 13
7:44
Üzemzavar volt a BorsodChemben (HVG)
Újraindult a termelés az észak-borsodi BorsodChem Zrt-ben, ahol vasárnap üzemzavar miatt a termelő üzemeket le kellett állítani, és csökkenteni kellett kapacitásukat.
dec. 13
7:44
Újabb pénzeket követel vissza tőlünk az EB (MaHu)
Újabb ügyben indított Magyarország ellen eljárást az Európai Bizottság (EB) amiatt, mert vita kerekedett a támogatások áfa-beli elszámolását illetően
dec. 13
7:51
Arany: mentsvár vagy mánia? (Privátbankár)
Az aranyra ingatag gazdasági helyzetben gyakran úgy tekintenek, mint biztonságos befektetésre; az elmúlt hetekben az ára minden rekordot megdöntött és már úgy tűnt, hogy célba vette az unciánkénti 1500 dolláros árfolyamot. Az arany szárnyalását a múlt héten visszavetette az a spekuláció, hogy Kína kamatot emelhet. A The Washington Post két szakértő egymással ellentétes véleményét közölte azzal…
dec. 13
8:00
Kissé gyengült a forint (HVG)
Kissé gyengült a forint hétfő reggel, az eurót 278 forint felett, a svájci frankot 214 forint felett jegyezték 7 óra körül a nemzetközi kereskedelemben.
dec. 13
8:00
Oszkónak is szemet szúrtak az Onmninvest szerződései? (MaHu)
Kénye-kedve szerint változtathatta az előző kormány idején az állammal kötött megállapodás tervezetét a hazai vakcinagyártó Omninvest Kft., így végül drágábban adhatta a patikákba szánt oltóanyagot.
dec. 13
8:02
Bajban a lakáshitelesek: tovább csúszik az eszközkezelő (MaHu)
Még várni kell a bajba került lakáshitelesek segítését célzó nemzeti eszközkezelőre; a társaságról szóló törvényjavaslat a többször módosított határidőre sem készült el, és idén várhatóan már nem is kerül a parlament elé.
dec. 13
8:06
Nagy az öröm Ázsiában az elmaradt kínai kamatemelés miatt (ProfitLine)
Emelkedést mutatnak az ázsiai részvénypiacok, miután a régiós befektetők megkönnyebbüléssel vették tudomásul, hogy Kína az előzetes várakozásokkal ellentétben tartózkodott a hétvégi kamatemeléstől, annak ellenére, hogy a novemberi inflációs ráta 5,1 százalékra ugrott.
dec. 13
8:08
További leépítések az Erste Bank-nál és a K&H-n;ál (ProfitLine)
Az idei harmadik negyedévben még nőtt a banki alkalmazottak száma Magyarországon, a negyedik negyedben viszont két nagyobb kereskedelmi bank is jelentős létszámleépítést tervez - írta hétfői számában a Világgazdaság.
dec. 13
8:10
OTP részvény - erre az évre már kifújt? (ProfitLine)
A tőzsde részvényindexe, a BUX 54 pontos, 0,25 százalékos csökkenéssel, 21.465,16 ponton zárt pénteken. Az index második hete a tavaly év végi, 21.227,01 pontos záró értéke közelében mozog, jelenleg annál 238 ponttal, 1,12 százalékkal magasabban áll. Az alacsony aktivitást részben magyarázza, hogy az év végi ünnepek közeledtével lényegesen kevesebb a piaci szereplő, de a szakértők a…
dec. 13
8:18
Újabb uniós beruházást bukhatunk el? (Napi)
dec. 13
8:18
Erőműhiba miatt leállt a vegyi gyár (Napi)
dec. 13
8:18
Toplista: két magyar hotel a bankárok 100 kedvenc szállodája között (HVG)
Az Institutional Investor pénzügyi szaklap olvasói szerint a világ legjobb szállodája a tokiói Mandarin Oriental. A 100-as toplistára két magyarországi ház fért be: a Four Seasons Gresham Palace Budapest a 34., a Kempinski Hotel Corvinus Budapest a 98.
dec. 13
8:18
Property Valuation Reggeli - Értékbecslés válságos időkben (Pénzcentrum)
Meg lehet -e határozni egy ingatlan értékét a mai illikvid, bizonytalan piacokon? Hogyan hatott a válság az értékbecslési alapelvekre, módszerekre? Hogyan árazzák be a befektetők a zöld épületeket? A Portfolio.hu és az RICS Magyarország 2011. január 20-án szakmai reggelit szervez az ingatlan-értékbecslés legégetőbb, legaktuálisabb kérdéseiről....
dec. 13
8:18
Sajt, liszt, olaj: 15-20%-os drágulás (168 Óra Online)
Továbbra is az élelmiszerek drágulása erősíti leginkább a fogyasztói árindex emelkedését. Az infláció novemberben az előző hónaphoz képest 0,3 százalékkal volt magasabb, éves szinten pedig 4,2 százalékos drágulást mért a KSH. A CIB Bank elemzője szerint a monetáris politika mozgástere igencsak korlátozott az áremelkedés visszafogására, és a jegybank leginkább a várakozások enyhítésével tud hatni a…
dec. 13
8:18
Micsoda meglepetés: gratulált a sztárközgazdász a miniszternek (Portfolio)
A jóslatairól elhíresült Nouriel Roubini közgazdász professzor múlt héten Athénban járt, és útja során a görög miniszterelnökkel, George Papandreouval is találkozott. Az RGE Monitor elemzőház elnöke...
dec. 13
8:27
Nem okoz fennakadásokat a havazás (Privátbankár)
Az észak-keleti országrészben több helyen havazik vagy szállingózik a hó, a fő és mellékutak többsége havas vagy latyakos; a lehullott hó mennyisége nem jelentős, fennakadás egyelőre nincs - közölte a...
dec. 13
8:29
Hitelkárosultak: egyelőre nincs segítség (Privátbankár)
Még várni kell a bajba került lakáshitelesek segítését célzó nemzeti eszközkezelőre; a társaságról szóló törvényjavaslat a többször módosított határidőre sem készült el, és idén várhatóan már nem is k...
dec. 13
8:33
Ezekről szavaz hétfőn a parlament (Napi)
dec. 13
8:36
Kissé gyengült a forint (MaHu)
Kissé gyengült a forint hétfő reggel, az eurót 278 forint felett, a svájci frankot 214 forint felett jegyezték 7 óra körül a nemzetközi kereskedelemben.

Keresés