2010. december 25. szombat

dec. 25
7:48
Pénzről vallott a Forma-1-es világbajnok: különös titkokra derült fény! (Pénzcentrum)
A szigorú neveltetésének köszönhetően korán megtanulta, hogy kemény munkával bármit el lehet érni az életben. Soha nem aggódott amiatt, hogy miből fog megélni, amikor befejezi az aktív versenyzői pályafutását. A válság kirobbanása előtt a tanácsadója figyelmeztette, hogy baljós érzései vannak, ezért jobbnak látná, ha a vagyona kezelését független szakértőkre bízná. Súlyos milliókat spórolt ennek…
dec. 25
8:06
Égető kérdés: mi lesz a benzinárral? (Portfolio)
A Portfolio.hu szerint az előttünk álló héten a MOL akár további áremelésről dönthet a benzin és a gázolaj esetében, a forintban mért jegyzésárak ugyanis az elmúlt napokban 2%-kal emelkedtek. Azonban...
dec. 25
8:36
Az ékszerarany nem jó befektetés, csak a tömbarany (ProfitLine)
Az ékszerarany nem, csak a tömbarany, az arányérme az, ami hosszú távú befektetést jelent, hiszen az ékszerarany - esetleg gyorsan csökkenő - értékét a divat határozza meg.
dec. 25
9:09
Megbánás követi az ajándékok utáni leskelődést (ProfitLine)
Késő este felforgatják a pincét, vagy éppen az ágy alatt kotorásznak: ők azok a felnőtt karácsonyi ajándéklesők, akik ugyan kíváncsiságuknak engedve már az ünnep előtt tudják, mit kapnak, legtöbbjük azonban mégis megbánja az előzetes "felderítést".
dec. 25
9:42
Olasz vitrinben a világ remekművei (ProfitLine)
Mona Lisától a brit korona ékszerekig a világ legértékesebb műkincseit olasz üvegvitrin őrzi. Az átlátszó páncélfal tolvaj- és bombabiztos védelmet nyújt.
dec. 25
10:24
Mit tegyünk, ha belázasodik a gyerek? (Privátbankár)
Sok esetben egy egyszerű megfázás 39 fokos lázat is kiválthat, míg egy valóban súlyos tüdőgyulladás enyhe hőemelkedéssel is kezdődhet
dec. 25
10:30
Megállítható-e a magyarság fogyása? Videó a szekértőkkel (Pénzcentrum)
A legfrissebb adatok szerint idén látványosan gyorsabban csökken a magyar népességszám, és eközben hivatalosan is átléptük a 10 millió fős határt....
dec. 25
10:42
Hatalmasat bukhatunk a sípályákon (Privátbankár)
A sípályákon sokszor milliós anyagi teherrel is járó személyi sérüléses károk mellett jelentős tétel lehet még a másoknak okozott felelősségi kár, valamint a járművekkel elszenvedett baleset, meghibásodás.
dec. 25
10:48
Éleződik az újabb gázbalhé! Fehéroroszország nem akar emelést (ProfitLine)
Fehéroroszország még mindig ragaszkodik hozzá, hogy jövőre ne emeljék az orosz import földgáz árát. A vitában pénteken Vlagyimir Putyin orosz és Szjarhej Szidorszki fehérorosz miniszterelnök telefonon próbált egyezségre jutni, de a jelek szerint nem sok eredménnyel.
dec. 25
10:48
Fehéroroszország az olcsóbb orosz földgázért harcol (Portfolio)
Fehéroroszország még mindig ragaszkodik hozzá, hogy jövőre csökkentsék az orosz import földgáz árát. A vitában tegnap Vlagyimir Putyin orosz és Szjarhej Szidorszki fehérorosz miniszterelnök telefonon...
dec. 25
11:06
Dominó: ezért dőlnek be a magyar hitelek (Pénzcentrum)
Nyáron még 8% körül alakult a lakossági nem teljesítő hitelek aránya Magyarországon, a legutóbbi számok alapján azonban már 10% felett vagyunk, és nem teljesültek a korábbi optimista, lassuló tendenciáról szóló várakozások - elemezte a friss hazai hitelportfólió-adatokat Bunna Gyula, a PricewaterhouseCoopers könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég igazgatója....
dec. 25
11:36
Az arany tömbben befektetés, ékszerben nem (HVG)
Az ékszerarany nem, csak a tömbarany, az arányérme az, ami hosszú távú befektetést jelent, hiszen az ékszerarany – esetleg gyorsan csökkenő – értékét a divat határozza meg.
dec. 25
11:54
A romániai mikrovállalkozások kétféle adó közül választhatnak (ProfitLine)
A romániai mikrovállalkozások a jövő évtől választhatnak, hogy 3 százalék adót fizetnek-e a bevételük után, vagy az egységes, 16 százalékos adót fizetik az eredmény után.
dec. 25
12:12
Növelik az árvizek megelőzésének hatékonyságát (Napi)
dec. 25
12:27
Táblagépekre fejleszt a Microsoft (ProfitLine)
Táblagépek és okostelefonok processzoraihoz igazított operációs rendszer fejlesztésesén dolgozik a Microsoft - jelentette a Bloomberg gazdasági hírügynökség, amely szerint az új szoftvert a brit ARM processzoraira optimalizálják.
dec. 25
12:30
Az inflációtól félnek Kínában (Napi)
dec. 25
13:06
Tartós lehet a külkertöbblet (Napi)
dec. 25
13:08
Csúnyára sikerült az OTP ünneplése (Napi)
dec. 25
14:00
Közelebb megy az ügyfelekhez a GVH (Infostart)
Erősítené a Gazdasági Versenyhivatal ügyfélbarát, szolgáltató jellegét a hatóság új elnöke. Juhász Miklós a távirati irodának adott interjúban fontosnak nevezte az előzetes konzultáció lehetőségének a biztosítását.
dec. 25
14:06
Magyarország leminősítve, de továbbra is a befektetői kategóriában - háttér (ProfitLine)
A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő csütörtökön egy fokozattal rontotta a hosszú futamidejű magyar állami devizakötelezettségek besorolását. Ez azt is jelenti, hogy a magyar adósosztályzat a nagy nemzetközi hitelminősítők mindegyikénél továbbra is a befektetői kategóriában van, bár most már csak egy fokozat választja el a befektetésre nem ajánlott - vagyis "bóvli" - besorolási sávtól.
dec. 25
14:06
Nem tetszik az ajándék? Van megoldás! (Pénzcentrum)
Nem árt tudnunk, milyen lehetőségeink vannak karácsony után, mit tehetünk akkor, amikor hibás vagy nem tetszik az ajándékba kapott műszaki cikk vagy ruhanemű, vagy éppen az nem megfelelő számunkra....
dec. 25
14:18
EU-elnökség: takarékos fél évre készül Magyarország (MaHu)
Az elnökségi költségvetések sorában a Külügyminisztérium szerint takarékosnak számít a 2011 első félévében esedékes magyar elnökség, amelynek összköltsége 2007-2011 között várhatóan 85 millió euró (23,78 milliárd forint) körül alakul.
dec. 25
15:12
Tovább emelkedhet az üzemanyagok ára (Infostart)
A Portfolio.hu szerint a következő héten a Mol akár további áremelésről dönthet a benzin és a gázolaj esetében, a forintban mért jegyzésárak ugyanis az elmúlt napokban 2 százalékkal emelkedtek
dec. 25
15:12
Csehország nyitva hagyja az euróövezeti csatlakozás céldátumát (ProfitLine)
A cseh kormány úgy döntött, hogy továbbra sem határoz meg céldátumot az euróövezeti belépésre, így jövőre az ERM II. árfolyammechanizmusba sem kéri felvételét - közölte csütörtöki sajtójelentések szerint a cseh kormányfő.
dec. 25
16:12
300 ezres taxiszámla - van, akinek megéri (Pénzcentrum)
Bob Ransley, a Nagy-Britanniában élő és dolgozó taxisofőr pályafutása eddigi legnagyobb viteldíjú fuvarát könyvelhette el, amikor egy hét fős családot az Angliától mintegy 800 mérföldre (1300 km), az Alpokban található síparadicsomba szállította....
dec. 25
16:18
Megvan a neandervölgyi ember unokatestvére (ProfitLine)
Az Altaj-hegység barlangjában felfedezett hominida (emberféle) ujjcsontjának DNS-vizsgálata arra derített fényt, hogy Szibériában éltek a neandervölgyi ember távoli unokatestvérei.
dec. 25
16:24
Nem a bírságolás a GVH célja (Napi)
dec. 25
16:42
A katasztrófák éve volt 2010 (Privátbankár)
Az idei év különösen szélsőséges időjárási jelenségei miatt az árvizek és a viharok eddig nem tapasztalt pusztítást okoztak az országban
dec. 25
17:24
Az IMF 1,5 milliárd dollárt hagyott jóvá Ukrajnának a hitelcsomag második részleteként (ProfitLine)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) befejezte az Ukrajnával kötött készenlétihitel-szerződésének első felülvizsgálatát, és annak második részleteként 1,5 milliárd dollárt hagyott jóvá - jelentette be szerdán a szervezet.
dec. 25
17:57
Horvátországban az idén még csökken a GDP a jegybank szerint (ProfitLine)
Horvátország hazai összterméke (GDP) az idén még 1,5 százalékkal csökken, jövőre azonban már 1,4 százalékkal nő - az ország központi bankjának csütörtökön kiadott legújabb előrejelzése szerint.
dec. 25
18:48
Juhász Miklós: közelebb megy az ügyfelekhez a GVH (MaHu)
Juhász Miklós, a versenyhatóság új elnöke erősítené a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ügyfélbarát, szolgáltató jellegét, és ennek szerinte tartalmi és formai (technikai) elemei is vannak.
dec. 25
19:42
Ár- és belvíz keseríti meg a karácsonyt (Napi)
dec. 25
20:09
Elfogynak a hívők Csehországban (ProfitLine)
A tízmillió lakosú Csehországban csak a lakosság egyharmada vallja magát hívőnek, ami hét százalékkal kevesebb, mint 15 éve. Közülük is mindössze tíz százalék jár rendszeresen templomba. Karácsonykor azonban jóval többen vannak a templomokban, mint máskor - derült ki abból az országos felmérésből, amelyet a prágai STEM közvélemény-kutató intézet készített decemberben.
dec. 25
21:00
Friss! Az Ötöslottó nyerőszámai az 51. héten (Pénzcentrum)
Kihúzták az Ötöslottó 51. heti nyerőszámait. Mivel a múlt héten nem volt telitalálat, ezen a héten már 652 millió forint a főnyeremény....
dec. 25
21:15
Az EKB nem emelt lényegi kifogást a jegybanktörvény módosítása ellen (ProfitLine)
Az Európai Központi Bank (EKB) nem emelt érdemi kifogást a kormánynak a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvénymódosítási javaslata ellen az EKB elnöke, Jean-Claude Trichet levele szerint - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel szerdán.
dec. 25
21:48
Magyaros ruhákba öltözik a 'pisilő kisfiú' (ProfitLine)
Magyarország január elsején kezdődő európai uniós elnökségének tiszteletére a következő hat hónap során többször is magyaros ruhákba öltözik majd Brüsszel világhírű jelképe, a pisilő kisfiú, azaz Manneken Pis.
dec. 25
23:27
Letöltés nélküli zeneszolgáltatást indított a Sony (ProfitLine)
Letöltés nélküli zenei szolgáltatást indított a Sony, amely az internetkapcsolattal rendelkező szórakoztatóelektronikai berendezéseire kínálja a havidíjért korlátlanul hallgatható albumokat.

Keresés