2010. december 15. szerda

dec. 15
0:15
11.000.000 Ft-ot talált, visszaadta (ProfitLine)
Egy 41 ezer eurót (11 millió forintot) tartalmazó táskára bukkant egy nő Köln egyik parkolóházában: a becsületes megtaláló azonnal a rendőrségre vitte a pénzt.
dec. 15
4:15
Ostromra készülnek a nyugdíjigazgatóságok (Napi)
dec. 15
5:00
A Facebook végleg behálózza a Földet (Portfolio)
Úgy alakult, hogy ma a jól eltalált grafikonok és statisztikák iránti hódolat jegyében három nagyon eltérő, de egytől egyig érdekes ábra, illetve grafikon akadt a horogra. Íme:A statisztika, mint...
dec. 15
5:00
Kiderült: ennyit keres Stohl András (Pénzcentrum)
Tegnap reggel megkezdődött Stohl András pere. A színész-műsorvezetőnek súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés vádja miatt kellett megjelennie kedden a Budakörnyéki Bíróságon. Stohl András bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt az ellene felhozott vádban, valamint bevallotta, hogy a balesetet megelőzően mintegy másfél liter fehér bort, illetve 1dl whiskeyt és 1 csík…
dec. 15
5:12
Mi lesz az euróval? 3 lehetséges forgatókönyv... (ProfitLine)
Az Európai Unió csütörtökön kezdődő csúcstalálkozójának központi témája a közös európai fizetőeszköz jövője lesz. Mind politikai, mind gazdasági szempontból hatalmas a tét, ám az euróövezet államai minden korábbinál megosztottabbak - írta kedden a berlini Der Tagesspiegel, három lehetséges kiutat vázolva a jelenlegi helyzetből.
dec. 15
5:36
Milliókat érhet egy megsárgult OTP betétkönyv (Pénzcentrum)
Immár közel fél évszázada, hogy az Országos Takarékpénztár 1961 elején bevezette a gépkocsinyeremény betétkönyveket. Abban az időben ez a lépés nem csak a betételhelyezés egy újabb formáját, hanem a személyautóhoz jutás reményét is jelentette az ügyfeleknek. A '60-as évektől egészen a rendszerváltás időszakáig a MERKUR-nál éveket kellett várni a befizetett autókra, ugyanakkor a szerencsejátékoktól…
dec. 15
5:48
Árcsökkentést követelnek a szocialisták (Népszava)
A héten ismét drasztikusan drágulnak az üzemanyagok. A benzin és a gázolaj literéért négy-négy forinttal kell holnaptól többet fizetni. Ezzel újabb árcsúcsok születnek: a benzin átlagára megközelíti a 360 forintot, a gázolajé pedig eléri 345 forintot. A szocialista politikusok egyre határozottabban sürgetik az Orbán-kormányt, hogy tegyen lépéseket az egekbe szökő hajtóanyagárak letörésére.
dec. 15
5:50
Mindenben hibát találtak Frankfurtban (Népszava)
Az Európai Központi Bank (EKB) elnöke, Jean-Claude Trichet Frankfurtból részletes és aprólékosan kidolgozott vádiratot küldött Budapestre, amelyben szinte minden ellen kifogást emel, amit a magyar kormány az utóbbi hónapokban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) körül tett.
dec. 15
5:52
Kétséges az egykulcsos adó fogyasztás serkentő hatása (Népszava)
A jövő év második felétől várható, hogy a társadalom felocsúdik és megnyugszik az idei év viharos változásai, például az adótörvények módosításai után - közölte Kozák Ákos, a GfK Hungária Piackutató Kft. ügyvezető igazgatója. A fogyasztói bizalmi index közhangulatot jelző adatai stagnálni fognak 2011. első felében, de a vásárlási hajlandóság várhatóan növekedésnek indul.
dec. 15
6:06
Lézerközpont vagy szuperbukás (Népszava)
A magyar kormány a mai napig nem írta alá azt a támogatási szerződést, amely a szegedi szuperlézerközpont előkészítésének finanszírozásához szükséges. Információnk szerint a projekt előkészítése úgy fejeződött be a napokban, hogy a projekt hazai képviselője - érdemi munka felmutatása nélkül - meg sem jelent a projekt előkészítő szakaszának párizsi zárórendezvényen.
dec. 15
6:08
Brüsszel az elbocsátásokról érdeklődik (Népszava)
A Fidesz-kormány folytatja az erőszakos politikai tisztogatást, ezúttal a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) került sorra, s emiatt fejezte ki aggodalommal teli érdeklődését az Európai Bizottság - nyilatkozta lapunknak Katona Tamás.
dec. 15
6:15
Nyugdíj: állásával játszik az a köztisztviselő, aki marad? (Napi)
dec. 15
6:18
Karácsony = összeveszünk a TV távirányítón?! (ProfitLine)
A távirányító birtoklása váltja ki a legtöbb vitát karácsonykor az amerikai családokban - derült ki egy felmérésből, amelyet kétezer válaszadó részvételével végeztek a közelmúltban az Egyesült Államokban.
dec. 15
6:21
Orbán, Matolcsy és a gazdaságpolitika arca (HVG)
Orbán Viktor miniszterelnök az utóbbi napokban egyre többet szerepel a médiában, sőt, saját videorovatot nyitott a Facebookon a hozzá intézett kérdések megválaszolására. A médiatérben való egyre intenzívebb jelenléte nem véletlen, muszáj – jobb keze, Matolcsy György közreműködésével – eladnia, amit főzött, ugyanis egyre többen fanyalognak felette idehaza és külföldön.
dec. 15
6:23
Újabb történelmi csúcson az üzemanyag ára (HVG)
Bruttó 4-4 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. Ezzel a korábbi hetek után új történelmi csúcsot értek el az árak.
dec. 15
6:39
Bizonytalan, mi vár a magánnyugdíjpénztárban maradókra (HVG)
Nem lesz könnyű dolga annak, aki úgy dönt, benn marad a magánnyugdíjpénztárban; az eljárás részleteiről alig tudnak valamit a lebonyolítással megbízott szerveknél - írta szerdai számában a Napi Gazdaság, amely szerint csak abban biztosak az általuk megkérdezett nyugdíjbiztosítási igazgatóságok, hogy sok többletmunka vár rájuk, amit a mostani létszámmal kell megoldani.
dec. 15
6:51
Áruhitel idén sem lesz nagyon a fa alatt? (Privátbankár)
A tavalyihoz hasonló vagy annál alig jobb áruhitelszezont várnak az idén a piacon érdekelt szereplők, annak ellenére, hogy a keresletet élénkíteni hivatott akciókból most sincs hiány
dec. 15
6:51
Gumin veszekednek - újabb konfliktus Kína és USA között (ProfitLine)
A Világkereskedelmi Szervezet (WTO) jóváhagyta az Obama-kormányzatnak azt a tavaly meghozott döntését, hogy 35 százalékig terjedő vámtarifát vet ki a kínai autógumikra - jelentette kedden a The Washington Post.
dec. 15
6:53
Jön a hosszanfriss karácsonyfa? (ProfitLine)
A jövőben akár húsvétig is zöldellhetnek a karácsonyfák. A siker kulcsa egy hormon - közölték kanadai kutatók.
dec. 15
7:06
A pénztártagok nem választhatnak - Vissza kell lépniük (Portfolio)
Politikai döntés eredményeként egy nagyon speciális, a világon egyedülálló nyugdíjpénztári szektor jött létre 1998-ban hazánkban, az elmúlt időszakban pedig Matits Ágnes, független nyugdíjszakértő...
dec. 15
7:09
Mától történelmi csúcson az üzemanyagárak (Privátbankár)
Januárban egy nagyobb áremelkedés után még a 317 forintos benzin is brutális csúcsnak tűnt, mától a 95-ös átlagára literenként 358 forint
dec. 15
7:24
Bérből is, jutalomból is kevesebbet adnak a nőknek (HVG)
A női munkavállalók az idén átlagosan a férfiak alapfizetésének 93 százalékával kellett beérniük, emellett bónuszaik is alacsonyabbak voltak: a hasonló munkakörben dolgozó férfiak kifizetéseinek alig felét tették ki - derül ki a Hay Group nemzetközi tanácsadó cég legfrissebb felméréséből.
dec. 15
7:24
Hiába teljesít tökéletesen egy nő, alig kap prémiumot (Infostart)
A női munkavállalók az idén átlagosan a férfiak alapfizetésének 93 százalékával kellett beérniük, emellett bónuszaik is alacsonyabbak voltak: a hasonló munkakörben dolgozó férfiak kifizetéseinek alig felét tették ki - derül ki a Hay Group nemzetközi tanácsadó cég legfrissebb felméréséből.
dec. 15
7:24
Rogán elvonná a közmédiumok milliárdjait (Privátbankár)
Rogán Antal elvonná a közmédiumok 29 milliárdos állami támogatását, a pénzt az új médiatörvény-tervezetnek megfelelően a megrendelő állami alap kapná meg, annak elosztásáról is ők döntenek
dec. 15
7:24
Újabb történelmi csúcson az üzemanyagárak (ProfitLine)
Emelte bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelemi árát szerdán a Mol Nyrt., és ezzel új történelmi csúcsot értek el az árak.
dec. 15
7:26
Még mindig kevesebbet ér egy nő a munkapiacon? (Privátbankár)
A női munkavállalók az idén átlagosan a férfiak alapfizetésének 93 százalékával kellett beérniük, emellett bónuszaik is alacsonyabbak voltak: a hasonló munkakörben dolgozó férfiak kifizetéseinek alig felét tették ki - minél magasabbra jut egy nő, annál inkább szembesül hónap végén a diszkriminációval
dec. 15
7:26
Hiába a sok akció, holtponton az áruhitelezés (ProfitLine)
A tavalyihoz hasonló vagy annál alig jobb áruhitelszezont várnak az idén a piacon érdekelt szereplők, annak ellenére, hogy a keresletet élénkíteni hivatott akciókból most sincs hiány - írta szerdai számában a Világgazdaság.
dec. 15
7:33
Hiába a sok akció, nem költ többet a vásárló (HVG)
A tavalyihoz hasonló vagy annál alig jobb áruhitelszezont várnak az idén a piacon érdekelt szereplők, pedig a keresletet élénkíteni hivatott akciókból most sincs hiány.
dec. 15
7:42
A nőknek kevesebb az alapbére és kevesebb bónuszt is kapnak (MaHu)
A női munkavállalók az idén átlagosan a férfiak alapfizetésének 93 százalékával kellett beérniük, emellett bónuszaik is alacsonyabbak voltak.
dec. 15
7:42
Kötnék a forintot a kasszához - de hogyan? (Privátbankár)
Nem lesz könnyű dolga annak, aki úgy dönt, benn marad a magánnyugdíjpénztárban; az eljárás részleteiről alig tudnak valamit a lebonyolítással megbízott szerveknél - a kormány szerdán dönt
dec. 15
7:42
Karácsonyi ajándék: ez az idei sláger (168 Óra Online)
Az LG Electronics karácsonyi vásárlási periódusra vonatkozó kutatása magasabb ajándékvásárlási kedvet tapasztal. 2010-ben korábban elkezdődött az ajándékok begyűjtése, mint tavaly.
dec. 15
7:51
Matolcsy új vezetőt nevezett ki a foglalkoztatási hivatal élére (HVG)
Komáromi Róbert lett a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgatója.
dec. 15
7:57
Tartotta árfolyamát a forint kora reggel (ProfitLine)
Tartotta árfolyamát a forint szerdán kora reggel a nemzetközi piacon az euróval szemben: röviddel 7 óra előtt egy eurót 275,02 forinton jegyeztek a kedd délutáni 275,38 forintot követően. Kedd reggel még 276,26 forint volt az euró árfolyama.
dec. 15
7:59
Két éves csúcsán zárt a Dow index (ProfitLine)
A New York-i értéktőzsde fő indexei közül a DJIA-index két éves csúcsára emelkedett, míg az S&P 500-as mutató és a Nasdaq egy késői eladási hullám nyomán elvesztette a nap folyamán szerzett nyereségét, és csak csekély többlettel zárt kedden, a kiskereskedelmi forgalomra vonatkozó novemberi adatok újabb óvatos jegybanki értékelése nyomán.
dec. 15
8:00
Áruhitelek: már nem költekeznek esztelenül az emberek (MaHu)
A tavalyihoz hasonló vagy annál alig jobb áruhitelszezont várnak az idén a piacon érdekelt szereplők, annak ellenére, hogy a keresletet élénkíteni hivatott akciókból most sincs hiány - írta szerdai számában a Világgazdaság.
dec. 15
8:00
A nullszaldós Malév csak vágyálom? (Privátbankár)
Tarthatatlannak minősíti egy, az állam megrendelésére, a Malév számai alapján készült elemzés a légitársaság működését: esély sincs arra, hogy a cég 2012-re nullszaldós legyen
dec. 15
8:02
Támasz nélkül maradhatnak a kasszában maradók (MaHu)
Nem lesz könnyű dolga annak, aki úgy dönt, benn marad a magánnyugdíjpénztárban; az eljárás részleteiről alig tudnak valamit a lebonyolítással megbízott szerveknél.
dec. 15
8:09
Maradt árfolyamán a forint (HVG)
Tartotta árfolyamát a forint szerdán kora reggel a nemzetközi piacon az euróval szemben: röviddel 7 óra előtt egy eurót 275,02 forinton jegyeztek a kedd délutáni 275,38 forintot követően. Kedd reggel még 276,26 forint volt az euró árfolyama.
dec. 15
8:11
Csökkenéssel nyithat Nyugat-Európa (HVG)
A keddi erősödést követően szerdán csökkenéssel nyithatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék: a befektetőket óvatosságra készteti, hogy a Fed kedden nem mondott semmi különösebb bíztatót az amerikai gazdaság kilátásairól, bár árnyalatnyit kedvezőbben értékelte a helyzetet novemberhez képest.
dec. 15
8:13
Mobillal is lehet fizetni a Rádiótaxinál (HVG)
A Rádió Tele 5 Taxi Holding, a T-Mobile, a Telenor és az FHB Bank együttműködése révén mobiltelefonnal is lehet fizetni a taxi-szolgáltatásért.
dec. 15
8:15
Fenntarthatatlan a Malév működése (HVG)
Egy állami megrendelésre készült jelentés szerint tarthatatlan a Malév működése - írja a Népszabadság a birtokába jutott elemzés alapján.
dec. 15
8:15
Az életképtelenség jeleit mutatja a Malév (Napi)
dec. 15
8:15
Padlón az áruhitelezés (Napi)
dec. 15
8:18
Kora reggel tartotta árfolyamát a forint (MaHu)
Tartotta árfolyamát a forint szerdán kora reggel a nemzetközi piacon az euróval szemben: röviddel 7 óra előtt egy eurót 275,02 forinton jegyeztek a kedd délutáni 275,38 forintot követően.
dec. 15
8:18
Kisebb földrengés volt Miskolc környékén (Privátbankár)
A Richter-skála szerinti 2,9-es erősségű földrengés volt kedd éjjel Miskolc környékén - erősítette meg az MTI Borsod megyei tudósítójának hírét az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ügyelete. K...
dec. 15
8:18
Orbán Viktor: már 2011 első felében jelentősen csökken az államadósság (Portfolio)
A magyar kormány már jövő év első félévében jelentősen csökkenti a jelenleg 80% körül álló adósságrátáját - jelentette ki kedden Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters tudósítása szerint. Rövid...
dec. 15
8:27
Tizenhét fiókját zárja be az Erste Bank (HVG)
Költségcsökkentés miatt 17 fiókját szünteti meg az Erste Bank, de a tervezettnél kevesebb alkalmazottat bocsát el.
dec. 15
8:30
Csökkenés jöhet a nyugat-európai tőzsdéken (ProfitLine)
A keddi erősödést követően szerdán csökkenéssel nyithatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék: a befektetőket óvatosságra készteti, hogy a Fed kedden nem mondott semmi különösebb biztatót az amerikai gazdaság kilátásairól, bár árnyalatnyit kedvezőbben értékelte a helyzetet novemberhez képest.
dec. 15
8:32
Elromlott a hangulat Ázsiában (ProfitLine)
Csökkenést mutatnak az ázsiai részvénypiacok a szerdai kereskedési napon, miután Japánban a válság óta először romlott az üzleti hangulat, melyet legnagyobb feldolgozóipari cégek körében végeztek. Mindez pedig ellensúlyozni tudta a tegnap megjelent vártnál jobb amerikai kiskereskedelmi adatok okozta optimizmust.
dec. 15
8:34
Econet.hu - határidős pozíciók továbbgörgetése (ProfitLine)
Az econet.hu Média és Vagyonkezelő Nyrt. tájékoztatása szerint Canongate Investments Kft. 2010. december 14-én 432 darab (4.320.000 darab econet.hu Nyrt. törzsrészvénynek megfelelő), 2010. decemberi határidőre nyitott vételi kontraktust görgetett tovább 2011. júniusi határidőre, 99,5 forintos részvényenkénti átlagáron. A tranzakcióra tőzsdei ügyletben, az OTP Bank Nyrt. mint befektetési…

Keresés