2010. december 16. csütörtök

dec. 16
0:27
Vagány kaszinórablás - így biztos a profit (306 milla) (ProfitLine)
Több mint másfél millió dollárt (309 millió forintot) érő zsetont rabolt egy ismeretlen férfi egy Las Vegas-i kaszinóból.
dec. 16
4:06
Haladékot kaptak a mobilcégek (Napi)
dec. 16
4:42
Bombanők tolják az RTL Klub szekerét - A Való Világ beelőzött (Portfolio)
Nem volt hiábavaló az RTL Klub erőfeszítése, hiszen a Való Világ a második hetében már minden nap le tudta győzni a TV2 élő kvízműsorát. A múlt héten még azt lehetett hinni, hogy a TV2-nek van sansza...
dec. 16
4:51
Az év embere: Mark Zuckerberg (Time) (ProfitLine)
Mark Zuckerberget, a Facebook alapítóját, a közösségi portált működtető cég elnökét választotta az év emberének 2010-ben az amerikai Time magazin.
dec. 16
5:00
10 tipp: karácsonyi ajándék nyugdíjasoknak (Pénzcentrum)
A legtöbb családban komoly fejtörést okoz a szülők, nagyszülők megajándékozása. A Pénzcentrum.hu most tíz tippet ad az idősek számára megfelelő ajándék kiválasztásához....
dec. 16
5:09
Szlovákia helyett Magyarországon épülhet az óriáskaszinó (Napi)
dec. 16
5:12
Mire jó a kormányhű Költségvetési Tanács? (Népszava)
Pazarló az Állami Számvevőszék - hangzott el tegnap a parlamentben, ahol újranyitották a jövő évi költségvetés részletes vitáját. A jövőbeni Költségvetési Tanács egyik szereplője lesz az egyre átláthatatlanabbul működő intézményt, miközben a jogszabályi úton megszűnésre ítélt eddigi Tanácsról szóló közpénzügyi törvény még hatályban van.
dec. 16
5:14
Lassan lefagy a mosoly a Fidesz-hívek szájáról (Népszava)
A nyugat-európai sajtó kedvenc témájává növi ki magát a magyar helyzet. A Fidesz-kormány politikai és gazdasági megoldásairól egymás után jelennek meg az írások. Különösen élénk az érdeklődés a fejlemények iránt a szomszédos Ausztriában, ahol tegnap Paul Lendvai, a magyar származású újságíró chatelt a der Standard olvasóival.
dec. 16
5:18
Borzalmas magasra tör a benzinár (168 Óra Online)
Újabb történelmi csúcsot ért el az üzemanyag ára. A benzinért literenként átlagosan 358, a gázolajért pedig 345 forintot kell fizetni.
dec. 16
5:36
Meglepő: Budapest egyre olcsóbb (Pénzcentrum)
Összehasonlítva a szállodák árait kiderül, hogy New York a legdrágább a világon, míg Budapest a 27. a nemzetközi rangsorban a hotel.info által végzett összehasonlítás alapján. Az amerikai városban idén novemberben egy szoba átlagosan 207,42 euróba (57 040 forint) került, míg a magyar fővárosban 71,67 euróba (19 710 forint)....
dec. 16
5:42
Közölték a nyugdíjpénztár-választás feltételeit (HVG)
A csütörtökön hatályba lépő rendelkezés szerint május végére kell elkészülnie a társadalombiztosítási (tb) nyugdíjrendszerben az egyéni számlavezetésre vonatkozó szabályozásnak.
dec. 16
5:48
Veszélyben az államkötvények (Népszava)
A politikai unió, az egyes tagországok szuverenitásának további korlátozása felé kell elmozdulnia az Európai Uniónak. Az EU csütörtöki csúcsára készült német javaslat felér egy kisebb merénylettel az államkötvények ellen, amelyek hozamát meg fogja emelni.
dec. 16
5:57
Milyen bugyi van rajtad? - a bankban nem mindegy... (ProfitLine)
Az első benyomás a döntő - ezzel a mottóval dolgozta ki az UBS svájci bank alkalmazottai számára a 43 oldalas öltözködési kódexet, amely nemcsak a felsőruházattal, hajviselettel, kézápolással kapcsolatos kívánalmakat részletezi, hanem az alsónemű milyenségét is szabályozza.
dec. 16
6:06
Nem kell eldobni az APEH-es csekkeket (Privátbankár)
Jövőre már nem az APEH lesz az adóhatóság. A "sárga csekkeken" is változik a név, de a régiekkel is fizethetünk
dec. 16
6:54
Bajba kerülhet a Posta a "SzerenCsekk" miatt (HVG)
A Szerencsejáték Felügyelet megint vizsgálja a Magyar Posta akcióját.
dec. 16
7:03
Figyelmeztette a Molt a horvát pénzügyi felügyelet (ProfitLine)
Közleményben szólította fel a horvát pénzügyi felügyelet (HANFA) a Molt, hogy tartózkodjon a részvénypiaci ügyletek jogszerűségének minősítésétől - tette közzé a szervezet honlapján szerdán, reagálásként a magyar olajtársaság zágrábi sajtótájékoztatóján elhangzottakra.
dec. 16
7:06
Frankhitelesek: órákon belül fontos döntés érkezik Svájcból (Portfolio)
Három hónap után ismét összeülnek a svájci jegybankárok, hogy meghatározzák a jelenleg 0,25%-on álló irányadó ráta szintjét. A piaci konszenzus szerint az alpesi ország központi bankja nem nyúl az...
dec. 16
7:08
Közös levélben bírálja a magyar kormány lépéseit 15 multi (Portfolio)
Egy 15 céget magában foglaló csoport, köztük vezető német és osztrák energiavállalatok, közös levelet intézett az Európai Bizottsághoz, amelyben kifejezi aggodalmát az EU soros elnökségét januártól...
dec. 16
7:18
Állami nyugdíj: az egyéni számla homályos körvonalai (Privátbankár)
Magyarország visszatér a kétpilléres nyugdíjrendszerre - egyebek mellett ezt mondja ki a kormánynak a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló, a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozata. A csütörtökön hatályba lépő rendelkezés szerint május végére kell elkészülnie a társadalombiztosítási (tb) nyugdíjrendszerben az egyéni számlavezetésre vonatkozó szabályozásnak, de januárig…
dec. 16
7:20
Atkári: hatalmas a lyuk Budapest költségvetésében (Privátbankár)
"Amit most elrontunk, annak következményei néhány év múlva hatványozottan jelentkeznek" - mondta az egykori főpolgármester-helyettesből főtanácsadóvá lett Atkári János
dec. 16
7:22
Tiltott szerencsejáték a Magyar Postánál? (Privátbankár)
Vizsgálja a Szerencsejáték Felügyelet a Magyar Posta Zrt. által júniusban indított és idén év végéig zajló SzerenCsekk akciót
dec. 16
7:30
Külföldi cégek aggodalma a magyar adólépésekkel kapcsolatban (HVG)
Egy 15 céget magában foglaló csoport, köztük vezető német és osztrák energiavállalatok, közös levelet intézett az Európai Bizottsághoz, amelyben kifejezi aggodalmát az EU soros elnökségét januártól ellátó Magyarország bizonyos válságkezelési lépései miatt.
dec. 16
7:33
Külföldi cégek aggodalma a magyar adólépésekkel kapcsolatban (HVG)
Egy 15 céget magában foglaló csoport, köztük vezető német és osztrák energiavállalatok, közös levelet intézett az Európai Bizottsághoz, amelyben kifejezi aggodalmát az EU soros elnökségét januártól ellátó Magyarország bizonyos válságkezelési lépései miatt.
dec. 16
7:36
Befalapok: újra a pesszimizmus az úr (Privátbankár)
Novemberre visszatért az augusztusi pesszimizmus a tőkepiacokra, a hazai és nemzetközi részvénypiacok mellett a hazai állampapírpiac és a forint is jelentősen gyengült.
dec. 16
7:36
Jövőre jelentős nyereségnövekedést vár az RFV menedzsmentje (ProfitLine)
Az RFV Regionális Fejlesztési, Beruházó, Termelő és Szolgáltató Nyrt. menedzsmentjének tervei alapján a társaság 2011-ben is folytatja dinamikus növekedését az árbevétel 71 százalékos és az EBITDA (kamat-adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény) 38 százalékos növekedésére számítanak - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.
dec. 16
7:38
Iszap: miért parkoltatják az adomány-milliárdokat? (Privátbankár)
Az iszapkárosultak javára összegyűjtött 1,6 milliárd forintnak eddig csak jelentéktelen hányadát juttatták el a rászorultaknak, közben újabb gyanúsítottat hallgattak ki
dec. 16
7:38
Morognak a külföldi cégek a magyar válságkezelés lépései miatt (ProfitLine)
Egy 15 céget magában foglaló csoport, köztük vezető német és osztrák energiavállalatok, közös levelet intézett az Európai Bizottsághoz, amelyben kifejezi aggodalmát az EU soros elnökségét januártól ellátó Magyarország bizonyos válságkezelési lépései miatt.
dec. 16
7:40
Illegális antibiotikumos mézet vettek zár alá (ProfitLine)
Egy illegális mézértékesítésről szóló híradás után ellenőrzést tartott az eladást végző cég gödöllői telephelyén a Főváros és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának illetékes főállatorvosa, minden ott található terméket hatósági zár alá vett - közölte a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal elnöki titkársága szerdán az…
dec. 16
7:42
Zsebzsötem - a brazil honatyák 60 százalékkal megemelték fizetésüket (MaHu)
A brazil honatyák szerdán 60 százalékkal megemelték fizetésüket, amely így eléri a havi 15 700 dollárt, ami több mint félszázszorosa a latin-amerikai országban élők átlagkeresetének.
dec. 16
7:54
RFV: folytatják az agresszív terjeszkedést - határ a csillagos ég? (Privátbankár)
Az RFV menedzsmentjének tervei alapján a társaság 2011-ben is folytatja dinamikus növekedését: az árbevétel 71 százalékos növekedésére számítanak
dec. 16
8:06
Szigorítanák az üzletlánctörvényt, vége az olcsó kenyérnek (HVG)
Szigorítani akarják a Fidesz agrárpolitikusai az üzletláncok működésére vonatkozó törvényt – írja a Népszabadság mai száma. Az év elején hatályba lépő, elsősorban a nagy üzletláncok és a beszállító élelmiszer-termelők és feldolgozók kapcsolatrendszerét szabályozó jogszabály például még a saját gyártású termékek esetében is kategorikusan megtiltaná az önköltség alatti áron való kereskedést.
dec. 16
8:08
Kissé gyengült a forint reggel (HVG)
Minimálisan gyengült a forint csütörtök reggel, az eurót 275 forint felett, a svájci frankot pedig 215 forint felett jegyezték 7 óra körül.
dec. 16
8:09
Az Európai Bizottságnál panaszkodnak a kormányra a cégek (Napi)
dec. 16
8:09
Az erősödő dollár meghátrálásra késztette az USA piacokat (ProfitLine)
Az előző napinál alacsonyabban zártak szerdán a New York-i értéktőzsde fő indexei, harmadik egymást követő napon szenvedve el veszteséget a nap végi eladási hullámok miatt, melyben az erősödő dollár is jelentős szerepet játszott.
dec. 16
8:11
Budapest gasztronómiai főutcája lehet a Lánchíd utca (ProfitLine)
Baldaszti's néven csúcsgasztronómiai üzletet és éttermet hoz létre a Baldaszti Zrt. magyar családi vállalkozás 130 millió forint beruházásban Budapesten, a Lánchíd utcában.
dec. 16
8:12
Sukoró: beidézték a volt MNV-vezért (Privátbankár)
Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő vezérigazgatóját is meghallgatja a Fejér Megyei Bíróság a sukorói King´s City telekcsere-szerződésének ...
dec. 16
8:14
A Klubrádió nem kaphat még egy frekvenciát (Privátbankár)
Nem dőlt el a Budapest 92,9 MHz-es frekvencia sorsa - értesítette szerkesztőségünket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A tanács 2010. december 15-ei ülésén eredménytelenné ny...
dec. 16
8:18
Akár százezer családot is érinthet a kilakoltatási moratórium (Infostart)
A jövő évi hitelezési aktivitást befolyásolja, hogy fennmarad-e a kilakoltatási moratórium - nyilatkozta az InfoRádiónak az FHB Bank vezérigazgatója. Harmati László azt mondta: becslések szerint mintegy 50-100 ezer családról van szó, és ez a szám jövőre még növekedhet, hiszen a 2008-ban és 2009-ben átstrukturált, fizetési haladékot kapott ügyfelek moratóriuma lejár, és újabb családok lehetnek…
dec. 16
8:24
Állami nyugdíjrendszer: májusra elkészülnek az egyéni számlavezetés szabályai (Napi)
dec. 16
8:26
Tiltott szerencsejáték a postánál? (Napi)
dec. 16
8:36
Amerikai céggel állapodott meg a Richter gyógyszerfejlesztésre és eladásra (Infostart)
Licenc megállapodást kötött a Richter Gedeon Nyrt. leányvállalata, a PregLem S.A. az amerikai Watson leányvállalatával, a Watson Laboratories Inc. céggel méhmióma elleni EsmyaTM (ulipristal acetate) kizárólagos fejlesztésére és kanadai valamint Egyesült Államokbeli értékesítésére - közölte a Richter a BÉT honlapján. Az elemzők pozitívan értékelték a tranzakciót.
dec. 16
8:36
Minimálisan gyengült a forint reggel (MaHu)
Minimálisan gyengült a forint csütörtök reggel, az eurót 275 forint felett, a svájci frankot pedig 215 forint felett jegyezték 7 óra körül.
dec. 16
8:36
Demján: hisztériakeltés a Moody’s leminősítése (Portfolio)
Demján Sándor, a Vállalkozók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke hisztériakeltésnek nevezte a Moody’s múlt hétfői döntését, amelyben két fokozattal minősítette le Magyarországot. A...
dec. 16
8:36
Mikor és hogyan kapom meg a nyugdíjpénztáram reálhozamát? (Pénzcentrum)
Döntött a kormány azokról az eljárási szabályokról, amelyek az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépéshez kapcsolódnak - közölte a kormányszóvivő a kabinet tegnapi ülése után. Nagyjából ennek megfelelően már világosak azok a szabályok, amik a visszalépéshez, illetve a reálhozam felvételéhez kötődnek, azonban még meg kell várni az erről szóló kormányrendelet is, hogy minden világossá váljon a…
dec. 16
8:38
Amerika: lefelé kanyarodtak az indexek (Portfolio)
Amerikában három makroadat is napvilágot látott tegnap, viszont ebből csak egy tartott nagyobb érdeklődésre számot, mégpedig a feldolgozóipari termelés változása. Az adat a vártnál jobb lett, viszont...
dec. 16
8:39
Gyengüléssel kezdhet Nyugat-Európa (HVG)
Minimális gyengüléssel indulhat a kereskedés csütörtökön a nyugat-európai tőzsdéken.
dec. 16
8:40
Licensz-megállapodás a Richter és a Watson között (Portfolio)
A Richter és a Watson Pharmaceuticals Inc. bejelentette, hogy a Richter 100%-os tulajdonában lévő leányvállalata, a PregLem és a Watson leányvállalata, a Watson Laboratories Inc. licenc-megállapodást...
dec. 16
8:42
A Moody's tegnapi lépése kihatott a mai ázsiai kereskedésre is (ProfitLine)
A Moody's nemzetközi hitelminősítő szerdai Spanyolországgal szembeni lépése hatással van csütörtöki ázsiai kereskedésre, a leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat növelte az európai adósságválsággal kapcsolatos befektetői félelmeket.
dec. 16
8:42
Május végéig dolgozza ki az egyéni számlás rendszert az NGM (Portfolio)
Magyarország visszatér a kétpilléres nyugdíjrendszerre - egyebek mellett ezt mondja ki a kormánynak a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló, a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozata....
dec. 16
8:44
Richter - licenc-megállapodás egy amerikai céggel gyógyszerfejlesztésre és értékesítésre (ProfitLine)
A Gedeon Richter Nyrt. tájékoztatása szerint a Társaság 100%-os tulajdonában lévő leányvállalata, a PregLem S.A. („PregLem”) és a Watson Pharmaceuticals, Inc leányvállalata, a Watson Laboratories Inc. licenc-megállapodást kötött az EsmyaTM (ulipristal acetate) kizárólagos fejlesztésére és értékesítésére az USA-ban és Kanadában - olvasható a BÉT honlapján.

Keresés