2010. december 24. péntek

dec. 24
5:06
Fűtés: csak az nem mindegy, hogy milyen áron... (168 Óra Online)
Az Emfesz ügyvezetője a 180 percben elmondta: nincs csődben a cég, de ha nem kap kormányzati segítséget, 300 ezer fogyasztó nyolc százalékkal drágábban kapja a gázt.
dec. 24
5:45
Rogán: Ez az elmúlt 8-10 év legstabilabb költségvetése (Népszava)
A jövő évi költségvetés szakít a megszorítások gazdaságpolitikájával - így összegezte a csütörtök délután elfogadott 2011-es büdzsét Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint ez az elmúlt 8-10 év legstabilabb költségvetése.
dec. 24
5:47
A 2/3 megszavazta, az ellenzék leszólta (Népszava)
Kormánypárti szavazatokkal az ellenzék elutasítása mellett elfogadta az országgyűlés a jövő évi költségvetését. A dokumentum vállalja az Európai Unónak megígért 2,94 százalékos hiányt, semmilyen nagy átcsoportosítást nem tartalmaz, továbbra is kevés pénz jut az egészségügyre és az oktatásra, a közigazgatásra, miközben a hiánycélt csak a rendkívül adókkal és a magán-nyugdíjpénztári befizetéseknek…
dec. 24
6:36
Megmenti egy bank az Emfeszt? (HVG)
Haladékot adott az E.ON az Emfesz tartozásának kiegyenlítésére, és hamarosan kisegíti egy hazai pénzintézet a kintlévőségei miatt fizetési nehézségekkel küszködő Emfesz Kft.-t - írja a Világgazdaság az internetes portálján és a Magyar Nemzet a pénteki számában.
dec. 24
7:48
Ajándék az utolsó utáni pillanatra: fesztiválbérlet karácsonyra, olcsón (Pénzcentrum)
Sosem lehet elég korán elkezdeni a nyár tervezését - ezzel a felkiáltással, és jó üzleti érzékkel már most lehet bérleteket kapni a legnagyobb hazai és külföldi fesztiválokra. A szervezők elsősorban azokra gondolnak, akik tanácstalanul állnak az ajándékozás elé....
dec. 24
8:24
Frankhitelesek fekete karácsonya (TOP 10 sztori 2010-ben - 6.) (Portfolio)
A válságból való kiút helyett a hitelezés problémáinak halmozódása jegyében telt a 2010-es esztendő a hazai bankszektorban. Miközben a hitel-kihelyezés évek óta nem látott alacsony szintre esett, a...
dec. 24
8:26
Nem mindenhol pihenhetnek ma a befektetők (Portfolio)
Pihenhetnek ma a hazai befektetők és a világ számos tőzsdéjén is kereskedési szünnap lesz a karácsonyt megelőző pénteken. Az ázsiai tőzsdék azonban ma nyitva tartottak és több európai börzén is lesz...
dec. 24
8:27
Ünnepi hajrá a piacokon (Népszava)
Decemberben kiugróan sokat költenek az emberek az élelmiszerboltokban, piacokon, az előző három év statisztikai adatai alapján ilyenkor a szokottnál 10-25 százalékkal többet költenek ennivalóra - írja a Népszabadság.
dec. 24
8:42
Magyarország felkészült egy újabb gázválságra (Napi)
dec. 24
8:42
Tarlós: Végre megoldódhatnak a BKV problémái! (MaHu)
Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester szerint jó úton haladnak a tárgyalások a kormánnyal a BKV-ról, így hamarosan hosszú távra megoldódhatnak a közlekedési vállalat problémái.
dec. 24
8:57
Németországban 3 százalék alatti államháztartási hiány jövőre (ProfitLine)
A német pénzügyminisztérium azzal számol, hogy 3 százalék alatti lesz a jövő évi GDP-arányos államháztartási hiány az erős gazdasági növekedésnek köszönhetően - közölte csütörtökön a Der Spiegel című német hetilap.
dec. 24
8:59
Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket! (ProfitLine)
Minden kedves olvasónknak, partnerünknek, ügyfelünknek Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket kíván a ProfitLine.hu szerkesztősége!
dec. 24
9:01
Több mint két milliárd forintot kapnak az anyajuhtartók (ProfitLine)
A napokban indult meg az anyajuhtartás és az anyajuh de minimis támogatáshoz kapcsolódó döntések postázása a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH).
dec. 24
9:18
Karácsonyi étel-tippek: ne a rosszullétről szóljon az ünnep! (Privátbankár)
A karácsony ünnepéhez hozzátartoznak a finom és bőséges ételek. Ha átgondolt menüvel készülünk, és betartunk pár tanácsot, nem kell lemondanunk a finomságokról és a gyomorfájást is megúszhatjuk
dec. 24
9:30
Eddig mindössze 200 pénztártag nyilatkozott a maradásról (ProfitLine)
Csütörtök délelőttig kétszáz pénztártag nyilatkozott arról, hogy magán-nyugdíjpénztári tag marad, és nem lép át az állami rendszerbe - olvasható a Népszava pénteki számában.
dec. 24
9:54
Eddig 200 pénztártag nyilatkozott a maradásról (Napi)
dec. 24
9:54
Egy bank menti meg az Emfeszt? (Napi)
dec. 24
9:54
Részvények, amiket nem szabad kihagyni 2011-ben (Portfolio)
A bizonytalan gazdasági környezetben azon vállalatok részvényei jelenthetnek vonzó befektetést, amelyek jó üzleti modellel, erős mérleggel és stabil profitokkal rendelkeznek. Annak ellenére, hogy...
dec. 24
10:03
A hazai tőzsdére nem volt nagy hatással Magyarország leminősítése (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 81,16 pontos, 0,38 százalékos csökkenéssel, 21.446,58 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 5,1 milliárd forint volt csütörtökön, a vezető részvények vegyesen mozogtak az előző napi záráshoz képest.
dec. 24
10:12
Ünnepi közlekedés: délután is az éjszaki busz jár (Privátbankár)
A 2A és a 19-es villamos vonalán felváltva utazhatunk 2011. január 2-áig a 40 000 LED-del kivilágított karácsonyi villamossal. Délután leállnak a nappali járatok
dec. 24
10:48
Még drágább a karácsony (HVG)
Alig több mint negyed század alatt közel duplájára drágult a karácsony - derül ki a PNC karácsonyi árindexéből.
dec. 24
10:48
Éleződik a verseny a befektetőkért Európában (Portfolio)
A Bats Global Markets, a harmadik legnagyobb amerikai részvénykereskedési felület üzemeltetője, és Európa egyik ledinamikusabb multilaterális kereskedési "platformja" exkluzív tárgyalásokat folytat a...
dec. 24
11:06
Erre figyelj, amikor díszíted a karácsonyfát! (Pénzcentrum)
A karácsonyi ünnepekkel kapcsolatos tűzesetek az adventi koszorúk és a világító fénysorok elterjedésével szinte egész decemberben előfordulnak. A vízbe állított, gondosan rögzített karácsonyfa, a szülői felügyelettel használt gyertya és csillagszóró segít megelőzni a tragédiákat....
dec. 24
11:09
Csökkennő indexek mutatkoztak az ázsiai kereskedés során (ProfitLine)
A tokiói értéktőzsde fő mutatója pénteken visszaesett héten elért héthavi csúcsról. A profitkivételi hangulatot támogatta az erősödő jen és a japán kormány előrejelzése arra, hogy a következő, áprilisban kezdődő pénzügyi évben a gazdasági növekedés valószínűleg csak fele akkora lesz, mint most.
dec. 24
11:11
Megmenti egy bank az Emfeszt (ProfitLine)
Haladékot adott az E.ON az Emfesz tartozásának kiegyenlítésére, és hamarosan kisegíti egy hazai pénzintézet a kintlévőségei miatt fizetési nehézségekkel küszködő Emfesz Kft.-t - írja a Világgazdaság az internetes portálján és a Magyar Nemzet a pénteki számában.
dec. 24
11:13
Vegyesen zártak az USA piacok csütörtökön (ProfitLine)
Alig mozdultak el a New York-i értéktőzsde vezető indexei a csütörtöki kereskedés leállítása előtt két órával az előző napi záró szinthez képest.
dec. 24
11:42
Megmenti egy bank az Emfeszt? (MaHu)
Haladékot adott az E.ON az Emfesz tartozásának kiegyenlítésére, és hamarosan kisegíti egy hazai pénzintézet a kintlévőségei miatt fizetési nehézségekkel küszködő Emfesz Kft.-t - írja a Világgazdaság az internetes portálján és a Magyar Nemzet a pénteki számában.
dec. 24
11:42
4 millióra büntette a Raiffeisen Bankot a PSZÁF (ProfitLine)
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 4 millió forintra bírságolta a Raiffeisen Bankot, megtévesztő tájékoztatás miatt, amellyel a bank megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt - közölte a felügyelet csütörtökön az MTI-vel csütörtökön.
dec. 24
11:42
Orbánék Pelikán-effektusa: az a gyanús, ami nem gyanús (168 Óra Online)
Nemzetgazdasági Minisztérium: "Sajnálatos, de nem meglepő a Fitch döntése". A minisztérium szerint a rövid távú leminősítések hosszú távon felminősítésekké válnak majd.
dec. 24
12:15
Orbán: január 1-én hatályba lép Magyarország új alkotmánya (Napi)
dec. 24
12:18
Karácsonykor sincsenek biztonságban a gyerekek (Privátbankár)
Eljött a karácsony, az ünnepi programok szervezése mellett azonban fontos, hogy gondoljunk a biztonságra is
dec. 24
12:48
Tötyörgésre futotta az USA tőzsdéken (ProfitLine)
Többségében gyengültek a New York-i értéktőzsde vezető mutatói csütörtökön, az elmúlt négy hétben viszont folyamatosan erősödtek, mert a befektetők derűlátóak a tekintetben, hogy a gazdasági talpraállás az év végéig megfelelő támogatást nyújt a részvényárfolyamoknak.
dec. 24
13:21
Csökkenő indexek Nyugat-Európában az ünnepek előtt (ProfitLine)
Ünnep előtti, csekély forgalomban kevés a mozgás a nyugat-európai értéktőzsdéken. A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 0,11 százalékos hátrálással 1.145,12 pontnál tartott pénteken kora délután, 9,60 százalékkal a tavaly év végi értéke fölött.
dec. 24
13:54
Leminősítette Portugáliát a Fitch Ratings (ProfitLine)
Leminősítette az elsőrendű befektetői sávon belül Portugáliát csütörtökön a Fitch Ratings, amely szerint a portugál kormány és a bankrendszer finanszírozási környezete az eddigi adósosztályzatban figyelembe vettnél sokkal nehezebb.
dec. 24
14:06
A kormány már rég leváltotta volna Simor Andrást (Orbán Viktor) (Portfolio)
"Eszünk ágában sincs" - így válaszolt Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy hajlandóak-e változtatni a médiatörvényen, illetve a bírálatok után fontolgatják-e annak módosítását. A miniszterelnök...
dec. 24
14:06
Hitelcsapdában a Megasztár! Brutálisan eladósodott (Pénzcentrum)
Hitelkönnyítést kellett kérnie a banktól Kökény Attilának, mivel a svájci frank ingadozása miatt a Megasztár második helyezettje sem tudja fizetni a magas törlesztőrészleteket....
dec. 24
14:08
Mi lesz, ha bukik az Emfesz? (Portfolio)
Az utóbbi napokban megint felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint az Emfesz, a térség első lakossági ügyfeleket is ellátó szabadpiaci gázkereskedője a végét járja. A sajtóban több hír is...
dec. 24
14:45
Rosszhiszemű összejátszást gyanít az EMFESZ (Népszava)
Rosszhiszemű összejátszást gyanít a magyar gázfogyasztók 10 százalékát ellátó EMFESZ az E.ON Földgáz Trade Zrt. és a Dunacent Kft. között. A földgázelosztóval kapcsolatban a napokban jelentek meg olyan hírek, hogy csődbe mehet és visszavonhatják az engedélyüket is.
dec. 24
15:00
"Az E.ON és a Dunacent Kft tönkre akarja tenni az EMFESZ Kft-t?" (Portfolio)
Az Emfesz szerkesztőségünkbe eljuttatott mai közleményében részletes tájékoztatást ad az utóbbi napokban kialakult helyzetének hátteréről. A gázkereskedő társaság nyilatkozata elején felteszi a...
dec. 24
15:33
Tovább csipegetik az INA részvényeket Zágrábban (ProfitLine)
A múlt héten újraindult kereskedés óta a legalacsonyabb forgalomban adták és vették az INA részvényeit a zágrábi tőzsdén, ahol azonban két és fél éves csúcsot döntve, 2.940 kuna (1 kuna mintegy 37 forint) záróáron fejezte be a kereskedést csütörtökön.
dec. 24
15:36
Kitartott gyerekkori elképzelései mellett - övé lett az állás (Pénzcentrum)
Végre teljesülhetett az álma a fiatalembernek, aki még tizenöt évvel ezelőtt, nyolc évesen írt levelet a híres dániai játékgyártó üzemnek, ugyanis most másfél évtized elteltével végre megkapta régóta áhított állását....
dec. 24
16:39
Hároméves csúcson volt az INA ára a zágrábi tőzsdén (ProfitLine)
A horvát INA olaj és gáztársaság részvénye hároméves csúcsot döntött pénteken a zágrábi értéktőzsdén, 3.102.02 kunás (117.078 forint) áron.
dec. 24
17:06
Megállítható-e a magyarság fogyása? (Pénzcentrum)
A legfrissebb adatok szerint idén látványosan gyorsabban csökken a magyar népességszám, és eközben hivatalosan is átléptük a 10 millió fős határt....
dec. 24
17:45
Az orosz jegybank 25 bázisponttal emelte betéti kamatait (ProfitLine)
Az orosz jegybank egyelőre a tartalékolás ösztönzésével, és nem pedig a hitelezés drágításával küzd az infláció ellen: pénteken negyed százalékponttal 2,75 százalékra emelte az irányadó egynapos betétek kamatát, miközben az irányadó napi refinanszírozási kamatát változatlanul hagyta 7,75 százalékon.
dec. 24
18:09
Drágult az arany és az olaj, gyengébb a forint (HVG)
Ünnep előtti, csekély forgalomban kevés a mozgás volt a nyugat-európai értéktőzsdéken pénteken. Drágult az arany, gyengébb lett a forint. Csúcsok dőltek délelőtt a kőolajpiacon.
dec. 24
18:18
A parlament dönt a monetáris tanács külső tagjairól (ProfitLine)
A kormány módosítani kívánja a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényt, a monetáris tanács négy külső tagjáról a parlament gazdasági bizottságának ajánlása alapján a plenáris ülés feles többséggel fog dönteni - jelentette be a kormány szerdai döntését Nagy Anna kormányszóvivő csütörtökön, a kormányszóvivői tájékoztatón.
dec. 24
18:51
Leminősítette Magyarországot a Fitch Ratings - összegzés (ProfitLine)
Leminősítette Magyarország adósosztályzatait a Fitch Ratings, véleménye szerint a kormány által kidolgozott költségvetési tervek "rossz irányúak", a leminősítés után gyengült a forint, a Nemzeti Gazdasági Minisztérium (NGM) pedig "sajnálatosnak" nevezte a Fitch döntését, amelyre "valójában a nemzetközi tőke érdekeit és szempontjait rövid távon sértő intézkedések miatt" került sor.
dec. 24
18:57
30-40 százalékkal többen vásároltak az adventi napokon (Népszava)
A kereskedők szerint 30-40 százalékkal többen vásároltak az adventi időszakban a boltokban, mint az átlagos napokon - adta hírül a péntek esti RTL Híradó. Leginkább a plázák és a hipermarketek forgalma nőtt karácsony előtt. Az üzletek eladói azt mondják, látni a válság végét, mert egyre többet költenek csomagolópapírra, díszekre is a vásárlók, és sokan vesznek méregdrága luxusajándékokat.
dec. 24
21:36
A placebo is hatásos gyógyszer! (ProfitLine)
A mai klinikai gyógyszervizsgálatokban gyakran használnak placebót, mely ránézésre megkülönbözhetetlen a hatásos tablettától, de hatóanyagot nem tartalmaz. Ennek ellenére a látszólagos kezelés is lehet hatásos - olvasható ausztrál kutatók erről írott tanulmányában, melyet a The Lancet közölt.
dec. 24
22:51
Médiatörvény: az EB alelnöke hivatalosan is érdeklődött (Napi)

Keresés