2010. december 24. péntek

dec. 24
0:00
Márciusig várni kell a rangadóra (Infostart)
Március 1-jén, kedden pótolják be az angol labdarúgó-bajnokságban a múlt hétvégén elmaradt Chelsea-Manchester United rangadót. A találkozó este 9-kor kezdődik majd.
dec. 24
0:00
Serie B: Filkor Attiláék gyengén teljesítő csapata edzőt váltott (NSO)
Edzőt váltott az olasz labdarúgó-bajnokság másodosztályának (Serie B) utolsó helyén álló Triestina.
dec. 24
0:03
Békés, szeretetteljes karácsonyt! (handball.hu)
A handball.hu csapata áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben, élményekben gazdag boldog új évet kíván Minden Kedves Olvasójának!
dec. 24
0:18
És te kivel ünnepelsz? (cotcot)
A karácsony az az ünnep, ami a családról és az együttlétről szól. Pontosabban szólna. A család ugyanis problematikus fogalom, és épp ezekben a napokban válik kézzelfoghatóvá, hogy mennyire az. Szerencsésebb esetben csak logisztikai problémát jelent a bonyolult családszerkezet. De az is gyakori, hogy filozófiai, szociológiai kérdésként merül fel, konkrétan, hogy mit is értünk családon, és pontosan…
dec. 24
0:22
Ide süss! - Filmlista (cotcot)
Ígéretünkhöz híven minden különösebb felvezetés és elmélkedés nélkül közöljük a szerintünk legjobb karácsonyi filmek listáját. Legfeljebb annyit fűznék hozzá elöljáróban: abból indultunk ki, hogy szó szerint vettük a karácsony a szeretet ünnepe tézist (velem van a baj, vagy ez tényleg nagyon bénán hangzik?). Olyan alkotásokat gyűjtöttünk tehát össze, amelyek erről, azaz az elfogadásról,…
dec. 24
0:26
A mű az igazi? (cotcot)
Vajon mi vesz rá valakit arra, hogy műfenyőt vegyen igazi, illatozó fenyőfa helyett? A környezettudatosság? Az extremitás iránti vágy? A "mindenáron kilógni a sorból"? Vagy egyszerűen csak ez tetszik neki? A műfenyő igen vagy nem kérdése a szerkesztőséget is megosztja. Egyik mellett sem tudjuk száz százalékosan letenni a voksunkat. Vajon hány fa pusztul el azért, hogy néhány napig - maximum pár…
dec. 24
0:27
Melanoma - Az egyik legagresszívebb ráktípus (WebBeteg)
Az elmúlt húsz évben drasztikusan megnövekedett az egyik legagresszívebb terjedésre képes bőrrák, a melanoma előfordulásának a kockázata - figyelmeztetnek a bőrgyógyászok. A rendszeres - fájdalmatlan, ingyenes és csak néhány percig tartó - bőrgyógyászati kontrollal sok emberélet megmenthető lenne.
dec. 24
0:30
Aki lekörözte Cavallit (cotcot)
A ruha miatti hiszti, a bimbózó sztárallűrök már a Megasztár-döntők alatt jellemző versenyző-tünetek voltak. A Divatkreátoroknak viszont nem csak ezzel kellett megküzdeniük, hanem a villámgyors munkatempóval, az anyagbeszerzéssel, a varrással, a nemalvással és a stresszel is. A legjobban Sármán Nóra vette az akadályokat, aki a döntő estéjén Roberto Cavallit is maga mögé utasította. A…
dec. 24
0:34
Egy az egyben: Natalie Portman (cotcot)
Bár néhány héttel ezelőtt a Cotcot vagy-vagy szavazásán a rúzs állt vesztésre a szájfénnyel szemben, azért Natalie Portman elég meggyőzően használja az előbbit. Oké, mondjuk neki alapfelszereltsége a gyönyörű, húsos ajak, úgyhogy bátran használhat sötét (a szaftos szó jut eszembe valamiért) színeket, de jól áll neki a sötétpink, sőt még a határesetnek számító világosabb, élénkebb árnyalat is. Ha…
dec. 24
0:48
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
dec. 24
1:12
Fagyöngy: ne csak az ajtó fölé kerüljön! (HáziPatika)
A piacok és a virágboltok decemberben tele vannak a fehér bogyós növénnyel, amiből adventkor tradicionális ajtódísz készül. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy a cserje ennél sokkal többre hivatott, már ami felhasználását illeti.
dec. 24
3:12
Fél év alatt hat szerettét veszítette el Medveczky Ilona (storyonline)
Az ünnepek közeledtével Medveczky Ilonának egyre gyakrabban jut eszébe a tavalyi karácsony. A művésznő ugyanis ebben azon időszakban hat, hozzá nagyon közel álló embert veszített el.
dec. 24
3:12
Széttépik a rajongók Vastag Csabit (Blikk)
Budapest - Semmi sem tartja vissza Vastag Csabi (28) rajongóit attól, hogy szétszedjék az X-Faktor győztesét a színpadon.
dec. 24
3:16
Megölik Indiana Jonest? (Blikk)
LosAngeles - A következő részben meghal Indiana Jones – állítja a filmet gyártó és forgalmazó Paramount Pictures egyik alkalmazottja.
dec. 24
3:16
Sas József adakozik (Blikk)
Budapest -Sas 40 millió forintért száll harcba Sas József (72), a Mikroszkóp Színpad volt igazgatója.
dec. 24
3:20
Titokban férjhez ment Janics Natasa (Blikk)
Budapest — Titokban ment másodszor férjhez Janics Natasa (28). Lapunk információi szerint a háromszoros olimpiai bajnok kajakos december 22-én ismét kimondta a boldogító igent, ezúttal edzője, a bolgár Andrian Dusev (40) oldalán.
dec. 24
3:30
Bánsági Ildikó aggódik (Blikk)
December harmincadikán mutatja be az Új Színház a Kávé habbal című vígjátékot, amelyben Bánsági Ildikó (63) aggódó anyát alakít.
dec. 24
3:36
"A fiamnak túl kicsi a férfiassága, mi okozhatja?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"A 10 éves fiamnak egyértelműen kicsi a hímvesszője. Mintha nem növekedne vele együtt. Egyébként teljesen egészséges gyerek. Aggódunk lehet-e valamilyen hormonális problámája?" A WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
dec. 24
3:48
Gyermekei nélkül ünnepel Gesztesi (Blikk)
Budapest - Az idén először marad el a népes Gesztesi család hatalmas karácsonyi ünneplése, amire a színész évek óta szinte már hagyományosan összecsődítette gyermekeit és volt feleségeit.
dec. 24
3:52
Önmagát is megajándékozta Kustánczi Lia (Blikk)
Budapest – Szereti a meglepetéseket Kustánczi Lia(27), mégsem bízta teljesen a véletlenre a karácsonyi ajándékát.
dec. 24
3:54
Megnősül az X-Faktor sztárja? (NLC)
Megkaphatna megannyi szexbombát, glamour-lányt, az X-Faktor győztese mégis egy visszafogott, bájos szépséget választott társául. A pszichológus szerint Csaba ebben is divatot teremthet, és nagyon jó példával szolgál.
dec. 24
4:12
Ebből botrány lesz? Pikáns klip készült a magyar zenekarról (Zene)
Pár napja őrületes felfordulást okozott az egyik közösségi portálon, amikor is gombamód szaporodtak a V.I.A feliratú profilképek. Az őrült szuperhősök legújabb agymenése volt az ötlet, amióta beharangozták, hogy legújabb klipjük V.I.A lesz.  [Dátum: 2010.12.24. 03:55]
dec. 24
4:16
Döbbenet! Megzsarolták a magyar énekesnőt! (Zene)
Nótár Mary először a két szép szemével próbálta meggyőzni az egyáltalán nem becsületes megtalálót, de nem hatott a dolog.   [Dátum: 2010.12.24. 04:00]
dec. 24
4:30
BMW X5 teszt: a tápláléklánc csúcsán (HVG)
A legnagyobb BMW jó társ, megbízható, kényelmes, erős és drága. A legizmosabb bajor dízelmotorral teszteltük, 306 lóerő és 600 Nm fölött rendelkeztük. Akkora erő ez, hogyha két X5-öst összekötnénk, és ellenkező irányba hajtanánk, megindulnának a tektonikus lemezek és megnyílna köztük a föld.
dec. 24
4:42
Perbe fogták Jennifer Lopezt (Blikk)
Los Angeles - Több mint 2 milliárd forintnyi összegre perelte be Jennifer Lopezt (41) volt férje, Ojani Noa volt barátnője, amiért az énekesnő letiltotta a Noáról készülő filmjét.
dec. 24
5:06
Időjárás: holnap havas fordulat (168 Óra Online)
Pénteken reggel kissé lehangoló, többnyire felhős, borongós időre ébredhetünk, többfelé érhet bennünket eső, záporeső. A délkeleti szél a Dunántúlon és délen megélénkülhet, északkeleten továbbra is lehetnek ködös területek, ott szitálás előfordulhat.
dec. 24
5:06
Fűtés: csak az nem mindegy, hogy milyen áron... (168 Óra Online)
Az Emfesz ügyvezetője a 180 percben elmondta: nincs csődben a cég, de ha nem kap kormányzati segítséget, 300 ezer fogyasztó nyolc százalékkal drágábban kapja a gázt.
dec. 24
5:09
Erzsébetváros hatályon kívül helyezheti a csendrendeletet (Népszava)
Hatályon kívül helyezik az előző ciklusban elfogadott erzsébetvárosi csendrendeletet, ha a főváros Közigazgatási Hivatala szerint valóban jogsértő - mondta el a Független Hírügynökségnek Vattamány Zsolt, a VII. kerület polgármestere. Mint mondta, az erről szóló határozatot egyelőre nem látta. Hozzátette: teljesen új szabályozást szeretnének elfogadni jövő tavasszal, amit széles körű egyeztetés…
dec. 24
5:11
Frigyikék új élete: árvíz hozta kényelem (Népszava)
Karácsonyi látogatóban jártunk Frigyik Jánoséknál. Ők azok, akiknek a házát a Szinva-patak egymás után háromszor is elöntötte, és otthonuk lakhatatlanná vált. A család most már korántsem olyan pesszimista, mint nyáron volt. Ez a Népszava olvasóinak is köszönhető, akik csaknem egy millió forintot gyűjtöttek össze számukra.
dec. 24
5:13
Húsz év kevés egy ország mentalitásának átalakulásához (Népszava)
A jelenlegi rezsimet saját maga és a Facebook közösen fogja megbuktatni - véli Parti Nagy Lajos. Az író szerint azonban a jobboldali populizmussal még sokáig együtt kell élni. A hatalmon lévők ellenzékben nagyon is elemükben voltak, zilálták szét a rendet ezerrel, amit tavasszal eljöttek megteremteni. Azóta igyekeznek minél gyorsabban úgy berendezkedni, hogy soha el ne veszíthessék hatalmukat.
dec. 24
5:15
Jogszabály lett a sokat bírált javaslatokból (Népszava)
A parlament idei utolsó ülésnapján több kedvezőtlen döntést is hozott a kormánytöbbség. Megszavazták például a sztrájktörvény módosítását, hiába tiltakoztak hevesen ellene a többi között az érdekképviseletek.
dec. 24
5:18
Szandika lett Alekosz játszótere (storyonline)
Erotikus kalandban volt része a ValóVilágban Szandikának és Alekosznak. A két villalakót a nézők kérésére egy éjszakára összezárták, a kiéhezett férfi pedig nem hazudtolta meg önmagát...
dec. 24
5:24
Megzsarolták a magyar énekesnőt (ATV)
Elrabolták tőle a kiskutyáját.
dec. 24
5:26
Orbán: Egy évetek van arra hogy rendet rakjatok + videó (ATV)
A kormánymegbízottak a január 1-től létrejövő fővárosi és a 19 megyei hivatalt vezetik majd. A hivatalvezetőket Navracsics Tibor közigazgatási miniszter javaslatára Orbán Viktor nevezte ki.
dec. 24
5:27
Heten a hétről (Népszava)
Ön hány forint büntetést szedett volna össze az elmúlt napokban?
dec. 24
5:29
Iratlefoglalás a 4-es metró ügyében (Népszava)
A 4-es metró szerződéseihez kapcsolódó dokumentumokat foglaltak le a BRFK gazdaságvédelmi nyomozói a DBR Metró Projektigazgatóságnál - erősítette meg lapunk értesülését a hatóság.
dec. 24
5:31
Orbán kényelmes kérdésekről beszélt (Népszava)
Fontos ügyekről - például a magánnyugdíj-pénztárról és a médiatörvényről is - hallgatott, ám a szabad pálinkafőzésről már nem felejtett el beszélni Orbán Viktor abban a videóinterjúban, amelyet saját Facebook-oldalán tett közzé.
dec. 24
5:33
Ellenzék nélkül az összetartozási bizottság (Népszava)
Elfogadta az Országgyűlést azt a határozati javaslatot, amelynek értelmében létrejön a nemzeti összetartozás bizottsága.
dec. 24
5:35
Gondoskodnak a hajléktalanokról (Népszava)
Ma Magyarországon óvatos becslések szerint is legalább 30 ezer hajléktalan ember él, legalább harmaduk pedig a fővárosban és külterületein, legkevesebb kétszázan az aluljárókban - legalábbis december 15-ig, mivel "eddig volt idejük" arra, hogy a főpolgármesteri rendelet értelmében elhagyják a legfrekventáltabb föld alatti tereket. Számos alapítvány és szervezet karolja fel őket melegedőikben -…
dec. 24
5:42
NFL: a Big Ben vezette Steelers megszelídítette a Párducokat (NSO)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 16. fordulójának nyitó mérkőzésén a Pittsburgh Steelers hazai pályán nagyon simán, 27–3-ra elintézte a ligautolsó Carolina Pantherst. A hazaiakat irányító Ben Roethlisberger 320 passzolt yarddal, valamint 1-1 passzolt és futott touchdownnal zárt, míg a vendégek közül az összesen 80 yardig jutó Jonathan Stewart teljesítménye érdemel említést.
dec. 24
5:45
Rogán: Ez az elmúlt 8-10 év legstabilabb költségvetése (Népszava)
A jövő évi költségvetés szakít a megszorítások gazdaságpolitikájával - így összegezte a csütörtök délután elfogadott 2011-es büdzsét Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint ez az elmúlt 8-10 év legstabilabb költségvetése.
dec. 24
5:45
Ugrás a román parlament karzatjáról (Népszava)
Csütörtökön délben tárgyalta a román parlament a Boc-kabinet elleni, kilencedik bizalmatlansági indítványt, melyet a bérezési kerettörvény ellen tiltakozva nyújtott be az ellenzéki Szociáldemokrata, és a Nemzeti Liberális Párt. A tárgyalás után rögtön szavaztak is róla, mégpedig azzal az eredménnyel, hogy Emil Boc kormánya ismét kiállta a próbát. Hétfőn a parlament már elutasított egy másik,…
dec. 24
5:47
A 2/3 megszavazta, az ellenzék leszólta (Népszava)
Kormánypárti szavazatokkal az ellenzék elutasítása mellett elfogadta az országgyűlés a jövő évi költségvetését. A dokumentum vállalja az Európai Unónak megígért 2,94 százalékos hiányt, semmilyen nagy átcsoportosítást nem tartalmaz, továbbra is kevés pénz jut az egészségügyre és az oktatásra, a közigazgatásra, miközben a hiánycélt csak a rendkívül adókkal és a magán-nyugdíjpénztári befizetéseknek…
dec. 24
5:47
Szenteste politikus módra (Népszava)
Míg a brit királynő unokája, Vilmos herceg több száz kilométerre tölti a karácsonyt újdonsült menyasszonyától, addig Barack Obama amerikai elnök megkésve, de csatlakozott családjához, hogy együtt pihenjék ki az év fáradalmait Hawaiin.
dec. 24
6:00
Megszűnt a szmogriadó Budapesten (HVG)
Megszűnt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mert a mérések alapján indokolatlanná vált - közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken hajnalban az MTI-vel.
dec. 24
6:18
Rendkívüli menetrendek léptek életbe karácsonyra (HVG)
A karácsonyi hétvégén rendkívüli menetrend szerint közlekednek a MÁV, a Volánbusz és a BKV járatai. Az ünnep miatti változás csak a pénteki és a szombati közlekedést érinti, karácsony második napján a szokásos vasárnapi menetrend lesz érvényben.
dec. 24
6:36
Megmenti egy bank az Emfeszt? (HVG)
Haladékot adott az E.ON az Emfesz tartozásának kiegyenlítésére, és hamarosan kisegíti egy hazai pénzintézet a kintlévőségei miatt fizetési nehézségekkel küszködő Emfesz Kft.-t - írja a Világgazdaság az internetes portálján és a Magyar Nemzet a pénteki számában.
dec. 24
6:39
Cigánygyerekek potyognak az égből (Népszava)
Ha cigánygyerekek potyognak az égből, akkor is megteszünk valamit, szoktuk mondani, amikor valami képtelenségre gondolunk, és ennek dacára, mindenáron meg akarjuk csinálni. Most Kovács Kristóf Az utolsó roma-Egy utolsó cigány című darabjában, elképzelte azt az abszurd szituációt, mi is történne, ha egy kis faluban valóban cigánygyerekek potyognának az égből.
dec. 24
6:39
"Apáék kirepültek a fészekből" (Népszava)
Állás és sikerhalmozóként ismert, mégsem ezekre az eredményeire a legbüszkébb, hanem "igazi" feladatára, a családi összetartásban kiteljesedett énjére. Mocsai Lajos feleségével és négy gyermekével, illetve a tucatnyi rokonnal ünnepli a karácsonyt. Ahogy mindig, ma is összejön a család, bárhová sodorta tagjait évközben az élet. Mocsai a hazai sporttörténelem egyik legeredményesebb edzője, és…
dec. 24
6:45
A székrekedés okai gyermekkorban (WebBeteg)
Azok az általános iskolások, akik kevés zöldséget és gyümölcsöt esznek, 13-szor gyakrabban szenvednek székrekedéstől, mint zöldség -és gyümölcskedvelő társaik. Ha kevesebb, mint napi 400 milliliter folyadékot ittak, szintén emelkedett a szorulás valószínűsége, derült ki a Journal of Clinical Nursing decemberi számából.

Keresés