2010. október 13. szerda

okt. 13
0:06
NSO Tv: így dolgoztak munkatársaink a monte-carlói Golden Foot-gálán (She)
A Nemzeti Sport munkatársai Monte-Carlóba látogattak a Golden Foot gálára. Ha már ott voltak, kamerára vették, hogyan, milyen környezetben dolgoztak. Nézze meg a werkfilmet!
okt. 13
0:10
NFL: Deion Branch, a 39. Super Bowl MVP-je visszatért New Englandbe (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New England Patriots egy 2011-es 4. körös draftjogért megszerezte a Seattle Seahawks szélső elkapóját, Deion Branchet.
okt. 13
3:24
Magát büntette meg a DVSC edzője (Blikk)
okt. 13
5:12
Dzsudzsák: micsoda fin(n)is (Behaviour)
A San Marino ellen elért 8-0 után sejthető volt, hogy sokkal nehezebb dolga lesz a magyar labdarúgó-válogatottnak az újabb Eb-selejtezőn, s ez így is történt. Ennek dacára Dzsudzsák Balázs utolsó pillanatokban szerzett találatával ismét nyerni tudott Egervári Sándor együttes.
okt. 13
7:00
Vb 2018: a brit miniszterelnöknél vizitál a FIFA-vezérkar (She)
David Cameron brit miniszterelnök meghívására ma Londonban vendégeskedik Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke és Jerome Valcke főtitkár, hogy megvitassák a 2018-as, illetve 2022-es világbajnokságra kandidáló Anglia terveit.
okt. 13
7:00
Temesvári segíti Babost (Behaviour)
A junior tenisz-világranglistán jelenleg második Babos Tímea Sopronból az MTK-ba igazolt és a jövőben minden idők egyik legjobb magyar női játékosa, Temesvári Andrea készíti fel a versenyekre.
okt. 13
7:02
Felkészülés: a 2012-es társházigazda lengyelek ikszeltek Ecuadorral (She)
A 2012-es Eb-t Ukrajnával közösen megrendező Lengyelország labdarúgó-válogatottja 2–2-es döntetlent játszott Ecuadorral a montreali Saputo Stadionban megrendezett felkészülési mérkőzésen.
okt. 13
7:02
Jeongam várja a száguldó cirkuszt (Behaviour)
Noha sokáig kérdéses volt, elkészül-e egyáltalán a dél-koreai F1-es ring Jeongamban, tegnap az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting a kétnapos bejárás végén közölte: megtartják jövő hét végén a sportágban most debütáló Koreai Nagydíjat.
okt. 13
7:18
Hollandia: Van Marwijk attól tart, súlyos Dirk Kuyt sérülése (She)
Hollandia megállíthatatlannak tűnik a labdarúgó Eb-selejtezőkön, de elvesztette egy kulcsjátékosát: Dirk Kuyt bokasérülést szenvedett a Svédország ellen 4–1-re megnyert összecsapáson, és hordágyon vitték el.
okt. 13
7:36
NSO Tv: Szeretnénk bravúrt elérni a hollandok ellen - Gera (She)
Szerda hajnalban érkezett meg Ferihegyre a Finnországot Európa-bajnoki selejtezőn 2–1-re legyőző magyar labdarúgó-válogatott. Egervári Sándor szövetségi kapitány, valamint Gera Zoltán csapatkapitány is bizakodó a válogatott tavaszi szereplését illetően, mindketten úgy vélik, hogy a sikerek összekovácsolták a társaságot.
okt. 13
7:38
NHL: szétlövés után nyert Detroitban a Colorado (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság legutóbbi játéknapján a Colorado Avalanche szétlövéssel 5–4-re nyert a Detroit Red Wings vendégeként. A szétlövés során csak a hatodik párban született döntés, amikor a hazaiaktól Henrik Zetterberg – a korábban próbálkozó tíz játékoshoz hasonlóan – hibázott, Brandon Yip viszont betalált, megszerezve a győzelmet a denverieknek.
okt. 13
7:54
Felkészülés: Hernández ismét betalált, Mexikó csak 2-2-t játszott (She)
A mexikói labdarúgó-válogatott hazai pályán felkészülési mérkőzésen nem bírt Venezuelával. A vb-nyolcaddöntős együttesben 21. válogatott mérkőzésén Javi Hernández megszerezte 12. gólját, de az ő és a második félidőben eredményes Giovani dos Santos találata is csak az egyenlítésre volt elég a kétgólos Juan Arango vezette vendégek ellen.
okt. 13
8:48
NSO Tv: Képesek vagyunk bárhonnan elhozni a három pontot - Dzsudzsák (She)
A magyar labdarúgó-válogatott 2–1-re győzött Finnországban Európa-bajnoki selejtezőn, ezért meglehetősen jókedvűen érkeztek meg a nemzeti csapat tagjai a ferihegyi repülőtérre szerda hajnalban. A 94. percben győztes gólt szerző Dzsudzsák Balázs az NSO Tv-nek beszélt a hosszabbításban lőtt góljáról, valamint arról, hogy az elmúlt két hétben nagyot fordult a világ a válogatott tagjai körül.
okt. 13
8:50
Torna: visszalépett a vb-től a házigazda holland csapat sztárja (She)
Egészségügyi problémák miatt visszalépett a szombaton kezdődő rotterdami tornász-világbajnokságtól Yuri van Gelder, a hazaiak éremesélyese.
okt. 13
9:06
NBA: a James, Bosh duó döntött az amerikai-orosz csúcstalálkozón (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rajtjára készülő Miami Heat magyar idő szerint szerdára virradóra 96–85-re legyőzte az orosz kirakatcsapatot, a tengerentúlon túrázó CSZKA Moszkvát.
okt. 13
9:24
Fogadási botrány: a CAS-hoz forduló Mészárosék nem kaptak jegyzőkönyvet (She)
Több mint egy hónapja ült össze az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága Vukasin Polekszics és Mészáros Norbert ügyében, ám a tárgyalás jegyzőkönyvét még mindig nem kapták meg a játékosok.
okt. 13
9:42
Kecskemét: ma megszülethet a megegyezés Tomiszlav Sziviccsel (She)
Könnyen előfordulhat, hogy szerda kora délutánra meglesz a Kecskeméti TE labdarúgócsapatának új edzője: a klub tulajdonosa, Rózsa Pál délelőtt találkozik az együttestől egy éve önként távozó szerb szakemberrel, Tomiszlav Sziviccsel.
okt. 13
10:00
Nemzetközösségi játékok: hazai versenyző bukott meg a doppingvizsgálaton (She)
A harmadik atléta akadt fenn a doppingvizsgálaton szerdán az Újdelhiben zajló Nemzetközösségi Játékokon.
okt. 13
10:36
Nemzetközösségi játékok: hazai versenyző doppingesete (She)
A harmadik atléta akadt fenn a doppingvizsgálaton szerdán az Újdelhiben zajló Nemzetközösségi Játékokon.
okt. 13
10:38
Euro 2012: az olaszok megkaphatják a három pontot a tegnapi balhé után (She)
A nemzetközi hírügynökségek beszámolói szerint nagy valószínűséggel az olasz labdarúgó-válogatott kapja a szerbek ellen kedden este hat perc játék után félbeszakadt Európa-bajnoki selejtező három pontját, 3-0-s gólkülönbséggel, mivel egyértelműen a vendéghuligánok okozták a rendbontást.
okt. 13
10:40
NB II: a Bőcs tiszaújvárosi albérletében fogadja Vecsést (She)
A labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Bőcs KSC ma délután albérletben, Tiszaújvárosban játssza a 6. fordulóból elmaradt mérkőzését.
okt. 13
10:54
NB II: a Bőcs tiszaújvárosi albérletében fogadja a Vecsést (She)
A labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Bőcs KSC ma délután albérletben, Tiszaújvárosban játssza a 6. fordulóból elmaradt mérkőzését.
okt. 13
10:56
Férfi kézilabda: a Veszprém klasszisa meghívót kapott a horvát keretbe (She)
A horvát férfiválogatottnál a Veszprém egykori beállósa, Slavko Goluza lépett a lemondó Lino Cervar szövetségi kapitány helyére, s új, Eb-selejtezőre készülő bő keretébe behívta az MKB Veszprém beállóját, Renato Sulicot, aki legutóbb három éve szerepelt a legjobbak között.
okt. 13
10:58
Gyász: elhunyt a Magyar Kézilabda-szövetség korábbi főtitkára (She)
76 éves korában elhunyt Madarász István, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) egykori főtitkára, aki 28 éven át a nemzetközi szövetség elnökségi tagja, húsz éven át pedig az orvosi bizottság vezetője volt.
okt. 13
11:12
Bundesliga: menesztették a Stuttgart vezetőedzőjét, Christian Grosst (She)
A VfB Stuttgart klubvezetősége menesztette a labdarúgócsapat szakmai munkáját irányító svájci vezetőedzőt, Christian Grosst.
okt. 13
11:30
MLSZ: november 17-én játszik legközelebb a magyar válogatott (She)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor a tegnapi finnek elleni sikert követően a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, a tavaszi selejtezőkig még két felkészülési mérkőzést tervez. Az elsőre november 17-én kerülhet sor, az ellenfél egyelőre ismeretlen.
okt. 13
11:48
Eb 2012: Hyypiä visszavonul a magyarok elleni kudarc után a válogatottól (She)
Minden bizonnyal visszavonul a válogatott szerepléstől Sami Hyypiä, a finnek veterán középhátvédje a Magyarország elleni vesztes (1–2) Eb-selejtező után.
okt. 13
12:06
Válogatott: Eleknek mindenki köszönettel tartozik, új világ kezdődött - Mezey (She)
A Videoton vezetőedzője, Mezey György klubja hivatalos honlapján értékeli csapata válogatott játékosainak tegnapi teljesítményét. A szakember kiemeli a Finnország ellen gólpasszt adó Elek Ákos játékát, és kitér a montenegrói válogatottban Anglia ellen védő Mladen Bozsovicsra is – elmondta, örülne neki, ha a Videotonban is kapott gól nélkül tudna teljesíteni egy meccset.
okt. 13
12:06
Overdose nem indul Milánóban (Metropol)
Nem indul vasárnap a milánói versenyen Overdose, a veretlenségét augusztusban Baden-Badenben elvesztett magyar csodaló, helyette valószínűleg november 14-én Rómában fut majd.
okt. 13
12:24
Videó: a Flamengo játékosa terítette le a pályára szaladó szurkolót (She)
Renato, a Flamengo játékosa terítette le a pályára szaladó szurkolót a brazil bajnokságban megrendezett Avai elleni találkozón (2–2). A hosszabbításban a játékvezetőkre támadó drukkert végül kommandósok vezették ki a stadionból.
okt. 13
12:26
MLB: Yankees-Rangers és Phillies-Giants a főcsoportdöntőben (She)
A Texas Rangers az ötödik meccsen megállította az Amerikai konferencia elődöntőjéből 0–2-ről felálló Tampa Bay Rays feltámadását, és 5–1-es győzelmével bejutott a főcsoportdöntőbe.
okt. 13
12:28
FTC: Nem gondoltuk volna, hogy rangadót játszunk a Kaposvárral - Balog (She)
A Ferencváros labdarúgócsapatának védője, Balog Zoltán szerint a szombati Kaposvár elleni bajnokin fontos lesz, hogy melyik csapat szerzi az első találatot. A védő szerint ez azért is lehet döntő, mert a két csapat egymás elleni múltja nem egy gólgazdag találkozót ígér.
okt. 13
12:42
Mégsem fut Milánóban Overdose (Infostart)
Nem indul vasárnap a milánói versenyen Overdose, a veretlenségét augusztusban Baden-Badenben elvesztett magyar csodaló, helyette valószínűleg november 14-én Rómában fut majd.
okt. 13
12:42
FTC: Nem gondoltuk volna, hogy rangadót vívunk a Kaposvárral - Balog (She)
A Ferencváros labdarúgócsapatának védője, Balog Zoltán szerint a szombati, Kaposvár elleni bajnokin fontos lesz, hogy melyik csapat szerzi az első találatot. A védő szerint ez azért is lehet döntő, mert a két csapat egymás elleni múltja nem gólgazdag találkozót ígér.
okt. 13
12:44
Jégkorong: a világ élvonalba tartozó ellenfelek a Telenor-kupán (She)
A világ élvonalához tartozó francia és osztrák, valamint a magyar és a szintén divízió I-es japán jégkorong-válogatott szerepel a novemberi, székesfehérvári Telenor-kupán.
okt. 13
12:46
NFL: új játékossal javítaná gyatra futójátékát a címvédő Saints (She)
Az idényt a Seattle Seahawksnál kezdő futó, Julius Jones szerződtetésével igyekszik javítani futójátékán a bajnoki címvédő New Orleans Saints, amely tegnap elköszönt John Carney rúgótól.
okt. 13
12:48
Lósport: Overdose nem indul vasárnap Milánóban (She)
Nem indul vasárnap a milánói versenyen Overdose, a veretlenségét augusztusban Baden-Badenben elvesztett magyar csodaló, helyette valószínűleg november 14-én Rómában fut majd.
okt. 13
12:50
Premier League: a londoni bíróság jóváhagyta a Liverpool eladását (She)
A londoni legfelsőbb bíróság elutasította Tom Hicks és George Gillett keresetét, és jóváhagyta a Liverpool eladását az amerikai New England Sports Ventures csoportnak.
okt. 13
12:52
Euro 2012: A szerb futball legsötétebb napja volt - Milosevics (She)
Szavo Milosevics, a szerb válogatott korábbi kitűnő csatára a szerb labdarúgás legsötétebb napjának nevezte a keddi, olaszok elleni, szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt Eb-selejtezőt.
okt. 13
13:00
Videó: sarokkal adott zseniális gólpasszt a Valencia sztárja (She)
A Horvátország–Spanyolország U21-es Eb-selejtező (0–3) második gólja egészen zseniális megmozdulás után született. Egy bedobás után Juan Mata, a Valencia támadója passzolt sarokkal Adrianhoz, aki higgadtan fejezte be az akciót.
okt. 13
13:02
Atlétika: a törökországi Izmirben rendezik a csapat Eb I. osztályát (She)
Jövőre június 18-án és 19-én a törökországi Izmirben rendezik az atlétikai csapat Európa-bajnokság I. osztályának küzdelmeit.
okt. 13
13:18
Tenisz: Djokovics, Murray és Söderling is már a sanghaji 3. körben (She)
A kiemeltek közül Novak Djokovics, Andy Murray és Robin Söderling is továbbjutott a sanghaji férfi tenisztorna második fordulójából, miután mindhárman kétjátszmás győzelmet arattak, Andy Roddick azonban feladta a mérkőzését.
okt. 13
13:36
Videó: a Képes Sport egy napot töltött Kovacsicz Mónikával (She)
A Ferencváros válogatott kézilabdázójának, Kovacsicz Mónikának egy napját követte nyomon a Képes Sport. Reggeli kutyasétáltatás, délelőtti vásárlás, délutáni edzés és egy kis esti lazulás. Nézze meg stábunk werkfilmjét, és olvassa el a cikket a ma megjelenő magazinban!
okt. 13
13:38
Euro 2012: Fabio Capello a kis országok tiszteletére figyelmeztet (She)
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya az ellenfél Montenegró kiváló szervezettségében látja annak fő okát, hogy csapata csupán gól nélküli döntetlent ért el a keddi Európa-bajnoki selejtezőn.
okt. 13
13:54
Cselgáncs: vb-5. korábbi versenyző lett a szövetségi szakágvezető (She)
A szakmai alelnökként tevékenykedő Illyés Miklós váltotta Csernoviczki Csabát a Magyar Judoszövetség (MJSZ) szakágvezetői posztján.
okt. 13
13:56
Kézilabda: Marko Vujinnak a világ legjobbjaitól vannak ajánlatai (She)
A német Sport1 a Sport Bildre hivatkozva közölte: Uwe Schwenker és Sascha Bratic közvetítésével Marko Vujin, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának szerb klasszisa 2012-ig a THW Kielhez igazol. A Nemzeti Sport érdeklődésére a légiós a következőképpen kommentálta a hírt.
okt. 13
14:12
Torna-vb: a magyarok már a helyszínen, Böczögő kisebb sérülése (She)
Kisebb sérülést szenvedett Böczögő Dorina, de minden bizonnyal szerepelhet majd a szombaton kezdődő rotterdami tornász-világbajnokságon.
okt. 13
14:14
Euro 2012: Blanc szerint újra jó közösség a francia válogatott (She)
Laurent Blanc, a francia labdarúgó-válogatott nyáron kinevezett szövetségi kapitánya nemcsak az elmúlt napok két Eb-selejtezőjén (Románia, 2–0; Luxemburg, 2–0) megszerzett hat ponttal elégedett, hanem a keretben uralkodó jó hangulattal is.
okt. 13
14:16
Úszás: elhunyt az ötvenes évek meghatározó magyar edzője (She)
Melbourne-ben, 85 esztendős korában elhunyt Gergely János, az ötvenes évek meghatározó magyar úszóedzője.
okt. 13
14:30
Cselgáncs: Csernoviczki Csaba helyett Illyés Miklós a szakágvezető (She)
A szakmai alelnökként tevékenykedő Illyés Miklós váltotta Csernoviczki Csabát a Magyar Judoszövetség (MJSZ) szakágvezetői posztján.

Keresés