2010. október 10. vasárnap

okt. 10
0:06
Videó: Rémy lesgyanús és Gourcuff hajrágólja Románia ellen (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a francia labdarúgó-válogatott Loic Rémy és Yoann Gourcuff hajrában szerzett góljával 2–0-ra megverte Romániát Párizsban Európa-bajnoki selejtezőn a D-csoportban. Nézze meg a találatokat!
okt. 10
2:48
Eső miatt elmaradt az időmérő edzés (Blikk)
SZUZUKA ‒ Elmosta az eső a Forma–1-es Japán Nagydíj tegnapi időmérő edzését. Az özönvízben félóránként halasztották el a kvalifikációt, majd a harmadik csúsztatást követően bejelentették: ilyen ítéletidőben, és a pályán álló többcentis csapadék miatt lefújják az eseményt.
okt. 10
4:18
Formula-1: Sebastian Vettel indul az élről a Japán Nagydíjon (She)
Sebastian Vettel rajtolhat az élről a ma reggel nyolc órakor rajtoló Japán Nagydíjon, miután megnyerte a szombatról rossz időjárás miatt vasárnap délelőttre halasztott időmérő edzést. A második rajtkocka Mark Webberé, a harmadik Robert Kubicáé lett. A váltócsere miatt öt rajthellyel hátrébb sorolt Lewis Hamilton a 8. helyről rajtol a Formula–1-es vb 16. versenyén.
okt. 10
5:30
Vettelé az első hely az elhalasztott japán időmérőn (Infostart)
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban megtartották Szuzukában a szombaton eső miatt elhalasztott F1-es időmérőt. A pálya felszáradt, a legjobb rajthelyet a pénteki formájában versenyző Sebastian Vettel szerezte meg csapattársa, Mark Webber előtt.
okt. 10
5:30
Formula-1: Hamilton újabb büntetést kaphat feltartás miatt (She)
A Williams-istálló panaszt emelt Lewis Hamilton ellen, mert a McLaren pilótája feltartotta Nico Hülkenberget a Japán Nagydíj vasárnapi időmérő edzésén.
okt. 10
7:00
Moto2: Talmácsi Gábor a 11. helyezést érte el a bemelegítésen (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíjának vasárnap délelőtti, bemelegítő edzésén Talmácsi Gábor (Speed Up) a Moto2-ben a tizenegyedik helyet érte el (2:09.814 perc), egy tizeddel maradt el az időmérőn teljesített eredményéhez képest.
okt. 10
7:18
Formula-1: Hamilton nem kapott újabb büntetést (She)
Nem találta vétkesnek Lewis Hamiltont a Japán Nagydíj sportfelügyelő testülete Nico Hülkenberg feltartása vádjában, így a McLaren-pilóta megtarthatja nyolcadik rajthelyét.
okt. 10
7:20
NHL: a Capitals hétszer, a Rangers hatszor csapott le ellenfelére (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) harmadik játéknapján a Washington Capitals hét, a New York Rangers hat gólt lőve diadalmaskodott soros riválisával szemben. Előbbi hazai pályán a New Jersey Devils, utóbbi idegenben a Buffalo Sabres gárdáját győzte le.
okt. 10
7:36
Argentína: tovább szenved az Argentinos Juniors (She)
Az argentin labdarúgó-bajnokság (Apertura) tizedik fordulójában az Argentinos Juniors hazai pályán nem bírt a Godoy Cruzzal. A komoly hagyományokkal rendelkező Argentinos Juniors negyedik döntetlenjét húzta be a szezonban, és tíz ponttal a tizenötödik helyen szerénykedik a húszcsapatos ligában.
okt. 10
7:38
MLB: a New York Yankees a főcsoport-döntőbe jutott (She)
Elsőként a New York Yankees jutott be a tengerentúli profi baseball-bajnokság, az MLB főcsoportdöntőjébe, miután három mérkőzésen kisöpörte a Minnesota Twinst.
okt. 10
7:40
Brazília: a Gremio pontot mentett a Vasco vendégként, nyert a Santos (She)
A brazil labdarúgó-bajnokság (Campeonato Brasileiro) 29. fordulójában a Sao Paulo idegenben, a Santos hazai pályán gyűjtötte be a három pontot, míg a Vasco da Gama–Gremio rangadón egy-egy ponttal gazdagodtak a felek.
okt. 10
7:54
Egyesült Államok: a Red Bulls New Yorkban nem bírt a Real Salt Lake-kel (She)
Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszának 28. fordulójában New York Red Bulls – soraiban Thierry Henryval és Rafael Márquezzel – hazai pályán nem bírt a Real Salt Lake-kel.
okt. 10
8:12
Formula-1: Japán Nagydíj élőben az NSO-n! (She)
Hamarosan kezdetét veszi a Formula–1-es világbajnokság Japán Nagydíja, amelyről élő, szöveges tudósítást olvashatnak itt, a Nemzeti Sport Online-on!
okt. 10
8:30
MotoGP: Márquez győzelmével összetettben is átvette a vezetést (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíján a spanyol Marc Márquez (Derbi) nyerte meg a 125 kcm-esek futamát, és összetettben átvette a vezetést.
okt. 10
8:48
Tenisz: Rafael Nadal nyerte meg a tokiói tornát (She)
A Tokióban zajló, 1.1 millió dollár összdíjazású, keménypályás ATP-torna döntőjében az első helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal két játszmában nyert az ötödikként rangsorolt francia Gaël Monfils ellen.
okt. 10
9:24
MotoGP: Toni Elías megszerezte a világbajnoki címet, Talma kiesett (She)
A MotoGP Malajziai Nagydíján a Moto2-es géposztályban a negyedik helyen célba érő Toni Elías megszerezte a világbajnoki címet. A pontversenyben a verseny előtt második helyen álló Julián Simón nem bírta a nyomást, kétszer is kicsúszott, így nem tudta megakadályozni, hogy Elías vb-címet ünnepelhessen. Talmácsi Gábor jól kezdett, aztán viszont a verseny feladására kényszerült.
okt. 10
9:24
Rajtbalesettel indult a Japán Nagydíj (Metropol)
Balesetekkel rajtolt a vasárnapi Forma-1-es Japán Nagydíj Szuzukában, szerencsére az érintett versenyzőknek nem esett bajuk.
okt. 10
9:26
Afrikai Nemzetek Kupája: Bicskei Bertalanék egygólos veresége (She)
A Bicskei Bertalan által irányított libériai labdarúgó-válogatott egygólos (2–1) vereséget szenvedett Bamakóban Mali vendégeként az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében.
okt. 10
9:26
Nadal diadala a fináléban (Metropol)
A világelső spanyol Rafael Nadal nyerte az 1,1 millió dollár összdíjazású tokiói férfi keménypályás tenisztornát, miután a döntőben két szettben verte a viadalon ötödik helyen kiemelt francia Gae:l Monfilst.
okt. 10
9:28
Felkészülés: a lengyelek kétszer egyenlítettek az amerikaiak ellen (She)
Az amerikai labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen döntetlent játszott Lengyelországgal. A chicagói találkozón az esélyesebb házigazdák kétszer jutottak vezetéshez, de a vendégek mindkétszer egyenlíteni tudtak.
okt. 10
9:42
Női vízilabda: a dunaújvárosiak legyőzték a brit válogatottat (She)
A Vodafone női élvonalbeli vízilabda-bajnokság alapszakaszának első fordulójában a nálunk vendégeskedő brit válogatott gólzáporos mérkőzésen szenvedett vereséget Dunaújvárosban.
okt. 10
9:44
Formula-1: Vettel magabiztosan nyert Szuzukában (She)
A Formula–1-es világbajnokság Japán Nagydíját az élről induló német Sebastian Vettel nyerte meg, megelőzve csapattársát, az ausztrál Mark Webbert, valamint a spanyol Fernando Alonsót.
okt. 10
10:00
NSO Tv: történelmi szegedi továbbjutás az Euroligában (She)
A Kazany elleni győzelemmel története során először jutott az Euroliga főtáblájára a Szeged-Beton vízilabdacsapata. Az oroszok elleni meccsen sokáig úgy tűnt, hogy kiütéses győzelemmel zárnak majd Baksáék, de a végén néhány figyelmetlenség szorossá tette a csatát. Mivel a csoport többi eredménye kedvezően alakult szegedi szemszögből, a vasárnapi utolsó, Brescia elleni meccsnek már semmilyen…
okt. 10
10:00
Malajziai Nagydíj: Talmácsi kiesett (Metropol)
Pont nélkül zárt, mivel kiesett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíján a Moto2-es géposztályban versenyző Talmácsi Gábor.
okt. 10
10:02
Vettel nyerte a Japán Nagydíjat (Metropol)
A Red Bull-os német Sebastian Vettel győzött vasárnap a Forma-1-es Japán Nagydíjon csapattársa, az ausztrál Mark Webber, és a Ferrarival versenyző spanyol Fernando Alonso előtt.
okt. 10
10:18
Vettel nyerte a Japán Nagydíjat (Infostart)
A Red Bull-os német Sebastian Vettel győzött vasárnap a Forma-1-es Japán Nagydíjon csapattársa, az ausztrál Mark Webber, és a Ferrarival versenyző spanyol Fernando Alonso előtt.
okt. 10
10:18
Kajak-kenu: a Römi és a Csepel volt a szezonzáró legjobbja (She)
Szombaton a Römi Sárkányhajó Klub és a Csepel KKE bizonyult a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által szervezett sárkányhajós verseny legeredményesebb csapatának.
okt. 10
10:20
Talmácsi kiesett (Infostart)
Pont nélkül zárt, mivel kiesett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíján a Moto2-es géposztályban versenyző Talmácsi Gábor.
okt. 10
10:54
Ökölvívás: a Debrecen nyert a Galánta ellen, és csoportgyőztes (She)
Hazai győzelmével a DVSC ökölvívócsapata behozhatatlan előnyre tett szert a BoxingONE Championship – közép-európai bajnokság – B-csoportjában, míg a vereséget szenvedő galántaiak továbbjutási esélyei jelentősen csökkentek.
okt. 10
10:56
Tenisz: Arn Gréta kiemeltként indul Oszakában (She)
A hetet három év után újra a világranglista legjobb 100 helyezettje között kezdő Arn Gréta máris megtapasztalhatja a magas rangsorral járó előnyöket, a hétfőn kezdődő oszakai WTA-tornán ugyanis nemcsak főtáblás lett, hanem nyolcadikként ki is emelték.
okt. 10
10:58
MotoGP: Rossi nyert Malajziában, de Lorenzo ünnepelhetett (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíját az olasz Valentino Rossi nyerte meg a királykategóriában, megelőzve honfitársát, Andrea Doviziosót, valamint csapattársát, a világbajnoki címet megnyerő spanyol Jorge Lorenzót.
okt. 10
11:30
Férfi kézilabda: a Veszprém akár a csoport élén is zárhat - Éles (She)
Fantasztikus hangulatú mérkőzésen nyert meg az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája-csoportkör második fordulójában hazai pályán a francia Montpellier ellen (27–26). A veszprémiek volt világválogatott átlövője, Éles József úgy látja: akár a csoportgyőzelmet is megszerezheti a bakonyi gárda.
okt. 10
11:32
Videó: Massa csak egy kanyart élt meg, rajtbalesetek Japánban (She)
Mint arról beszámoltunk, a Formula–1-es Japán Nagydíjon már az első néhány méteren több versenyző búcsúzott a futamtól. Hülkenberg és Petrov még a célegyenesben, míg Massa és Liuzzi az első kanyarban ütközött. Nézze meg a jelenetet videón!
okt. 10
11:48
Euro 2012: az osztrák kapitány kihagyja a belgák elleni selejtezőt is (She)
Ágyéksérülés miatt kihagyja a Belgium elleni, keddi Eb-selejtező mérkőzést Marc Janko, az osztrák labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.
okt. 10
11:48
Vettel nyerte a balesetekkel teli nagydíjat (Blikk)
A Red Bull-os német Sebastian Vettel győzött vasárnap csapattársa, az ausztrál Mark Webber, és a Ferrarival versenyző spanyol Fernando Alonso előtt a Forma–1-es Japán Nagydíjon, Szuzukában, ahol balesetekkel rajtolt a verseny.
okt. 10
12:06
Euro 2012: Nem shoppingolni megyünk Londonba - Zlatko Kranjcar (She)
Igazi rangadóra kerül sor kedden Londonban: a labdarúgó Eb-selejtező G-csoportjában két hibátlan együttes mérkőzik meg egymással, a hatpontos angolok a kilencpontos montenegróiakat fogadják. A papírforma egyértelműen a hazaiak mellett szól, ám a vendégek, élükön Zlatko Kranjcar szövetségi kapitánnyal, kihangsúlyozták: nem shoppingolni mennek az angol fővárosba.
okt. 10
12:06
Japán Nagydíj - elmosta az időmérőt az eső (Behaviour)
A szakadó eső miatt nem lehetett lebonyolítani szombaton a Forma-1-es Japán Nagydíj időmérő edzését, amelyet a vasárnapi futam előtt pótolnak majd a pilóták.
okt. 10
12:08
Profi ökölvívás: Sprott a Prizefighter-döntőben vágott vissza Skeltonnak (She)
Michael Sprott nyerte meg a nagy sikerrel futó Prizefighter profi ökölvívó-sorozat legutóbbi szériáját. Az egy este alatt lebonyolított nyolcas torna szereplői hárommenetes meccseken csaptak össze, a győztes végül 31 ezer fonttal lett gazdagabb.
okt. 10
12:10
Videó: a román kapus elképesztő bravúrja is kevés volt Párizsban (She)
Mint arról korábban beszámoltunk, a francia labdarúgó-válogatott két hajrágóllal verte meg a románokat Eb-selejtezőn. A gólok mellett ezúttal a vendégek kapusára, Costel Pantilimonra fókuszálunk, aki több bravúros védést is bemutatott a meccs folyamán, a hajrában azonban tehetetlen volt. Legnagyobb védése az alábbi videón 0:43-nál tekinthető meg.
okt. 10
12:24
Formula-1: Petrov öt rajthelyes büntetést kapott baleset okozásáért (She)
A következő F1-es versenyen Vitalij Petrovot öt rajthellyel hátrébb sorolják az időmérő edzésen elért eredményéhez képest, mert Szuzukában balesetet okozott a rajtnál.
okt. 10
12:26
Euro 2012: Darren Bent erőt merít abból, hogy lemaradt a vb-ről (She)
Hiába zárt remek bajnoki idényt (38 meccsen 24 gól) Darren Bent, az angol Sunderland támadója lemaradt a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságról. A számára csalódást jelentő Capello-döntés azonban nem szegte kedvét – a szövetségi kapitány bő keretében még ott volt Bent neve, a vb-csapatban már nem számított rá –, nem tette csalódottá, inkább motivációs erővel bír.
okt. 10
12:42
Formula-1: Kobajasi boldog, hogy örömet szerzett honfitársainak (She)
Kobajasi Kamui elégedetten nyugtázta, hogy sikerült büszkévé tennie a Japán Nagydíj közönségét a Szuzukában nyújtott teljesítményével. A Sauber versenyzője kétszer is átverekedte magát a középmezőnyön, előbb kemény keverékű gumija előnyeit használta ki a többiek lágy abroncsaihoz képest, majd a hajrában végrehajtott kerékcseréje után a lágy gumikon brillírozott.
okt. 10
12:44
Férfi vízilabda: nyert az Eger, és bejutott az Euroliga-csoportkörbe (She)
Az Eger férfi vízilabdacsapata háromgólos (11–8) győzelmet aratott az Euroliga selejtezőjében a francia Marseille ellen, így Gerendás György együttese is biztosította helyét a csoportkörben. A bajnok és így alanyi jogon főtáblás Vasas, valamint a már szombaton főtáblára jutó Szeged mellett harmadik magyar csapatként került be a legjobbak mezőnyébe a hevesi alakulat.
okt. 10
13:00
NCAA: vereséget szenvedett a listavezető Alabama Dél-Karolinában (She)
Tizenkilenc győzelem után ismét kikapott az Alabama Crimson Tide az amerikai futball tengerentúli egyetemi bajnokságában, az országos ranglista első helyezettje a Dél-Karolina együttesétől szenvedett 35–21-es vereséget.
okt. 10
13:02
Férfi vízilabda: kapott gól nélkül, 19 találattal nyert a Honvéd (She)
A LEN-kupa első selejtezőkörének tbiliszi csoportjában a Honvéd három győzelem és egy vereség után nagy különbségű, 19–0-s győzelmet aratott a török Enka ellen.
okt. 10
13:04
Férfi vízilabda: a Szeged-Beton olasz ellenfelét is legyőzte (She)
A Szeged-Beton férfi vízilabdacsapata olasz ellenfelét, a Bresciát is legyőzte a férfi Euroliga második selejtezőkörében (11–10). A Tisza-partiak az újvidéki csoportban már szombaton, a második fordulót követően biztosították helyüket a tizenhatos főtáblán, amelyre pontveszteség nélkül, csoportelsőként jutottak be.
okt. 10
13:18
LEN Kupa: A Honvéd 19-0-ás győzelemmel ünnepelte továbbjutását (Infostart)
Három győzelem és egy vereség után a befejező napon megint nyert a Honvéd férfi vízilabdacsapata a LEN Kupában: a Kőér utcaiak a tbiliszi csoportban vasárnap 19-0-ra lépték le az isztambuli Enka együttesét, s vagy elsőként, vagy másodikként folytathatják a sorozat második selejtezőkörében október 22. és 24. között.
okt. 10
13:18
Férfi vízilabda, LEN-kupa: kapott gól nélkül, 19 találattal nyert a Honvéd (She)
A LEN-kupa első selejtezőkörének tbiliszi csoportjában a Honvéd három győzelem és egy vereség után nagy különbségű, 19–0-s győzelmet aratott a török Enka ellen.
okt. 10
13:18
A Honvéd kiütéses sikere a LEN Kupában (Metropol)
Három győzelem és egy vereség után a befejező napon megint nyert a Honvéd férfi vízilabdacsapata a LEN Kupában: a Kőér utcaiak a tbiliszi csoportban vasárnap 19-0-ra lépték le az isztambuli Enka együttesét, s vagy elsőként, vagy másodikként folytathatják a sorozat második selejtezőkörében október 22.és 24. között.
okt. 10
13:20
Vízilabda Euroliga: főtáblás lett az Eger (Infostart)
Az Eger férfi vízilabdacsapata bekerült az Euroliga legjobb 16 együttese közé, miután vasárnap, a G betűjelű négyesben 3 góllal legyőzte a francia CN Marseille-t.

Keresés