2010. október 28. csütörtök

okt. 28
0:03
Videó: íme, az Arsenal sima győzelme a Newcastle vendégeként! (She)
Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Arsenal labdarúgócsapata 4–0-ra nyert a Newcastle United vendégeként, így könnyedén jutott az angol Ligakupa negyeddöntőjébe. A londoniak emlékezetes öngóllal szereztek vezetést, s győzelmüket Theo Walcott duplája és Nicklas Bendtner bombája tette fölényessé. A Newcastle-ban Kádár Tamás végigjátszotta a találkozót. Nézze meg az összefoglalót!
okt. 28
0:07
Tenisz: a Moszkvában győző Troicki Szentpéterváron hamar kiesett (She)
A múlt heti moszkvai tenisztornát megnyerő Viktor Troicki „egy házzal odébb”, Szentpéterváron már az első fordulóban búcsúzott, miután három játszmában kikapott Rainer Schüttlertől.
okt. 28
0:21
Spanyol Kupa: Pintér Ádámék egy góllal nyertek Sevillában (She)
A Zaragoza 1–0-ra győzött idegenben a Betis ellen a labdarúgó spanyol Király Kupa 16 közé jutásért vívott párharcának első felvonásán. A vendégeknél Pintér Ádám végig a pályán volt.
okt. 28
0:39
Eredmények: az Anderlecht majdnem kiesett, PSG-siker Lyonban (She)
A labdarúgó francia Ligakupa nyolcaddöntőjében a PSG idegenben 2–1-re nyert hosszabbítás után a Lyon otthonában. A párizsiak győztes találatát Ludovic Giuly szerezte a 101. percben.
okt. 28
0:57
Női kosárlabda Euroliga: bombameglepetés az első fordulóban (She)
Hatalmas meglepetésre a litván VICI Aistes Kaunas hazai pályán 81–79-re nyert a legutóbbi négy kiírást megnyerő Szpartak Moszkva ellen a női kosárlabda Euroliga C-csoportjának 1. fordulójában.
okt. 28
1:15
Kosárlabda Euroliga: bombameglepetés az első fordulóban (She)
Hatalmas meglepetésre a litván VICI Aistes Kaunas hazai pályán 81–79-re nyert a legutóbbi négy kiírást megnyerő Szpartak Moszkva ellen a női kosárlabda Euroliga C-csoportjának 1. fordulójában.
okt. 28
6:42
"Mindig mindent eladtam, vettem, vagy cseréltem" (Behaviour)
Sokan állították már, hogy nem a méret a lényeg, és ennek a mondásnak az igazságtartamát a mindössze 160 centire "nőtt" Bernie Ecclestone többszörösen igazolja.
okt. 28
6:44
Most kezdődik a most kezdődik (Behaviour)
Fajsúlyát tekintve sorsdöntő, nehézségi fokát minősítve erős, de sikerrel kecsegtető szériába kezd a férfi kézilabda-válogatott: Mocsai Lajos és "népi zenekara" ma Bosznia-Hercegovina, vasárnap Észtország ellen nyitja az Eb-selejtezős sorozatot. A tét a 2012-es szerbiai Európa-bajnokság.
okt. 28
7:00
Marangosz és a merengő érintettek (Behaviour)
A ciprusi Szpirosz Marangosz súlyos vádjaira sem a lengyel, sem az ukrán szövetség nem óhajtott reagálni, s az UEFA is csupán annyiban foglalkozott eleddig az üggyel, hogy felszólította nevezett úriembert, szerdáig mutassa be bizonyítékait.
okt. 28
7:15
Tenisz: nemzetközi ifjúsági seregszemle a Grand Slam Parkban (She)
Vasárnap a selejtezőkkel kezdődik meg a budapesti Grand Slam Parkban az a nagyszabású ITF ifjúsági tenisztorna, amelyre közel harminc országból neveztek a jövő reménységei.
okt. 28
7:18
Hétfőtől már nem Woods vezeti a listát (Metropol)
A tavalyi év végén szexbotrányba keveredett Tiger Woods 281 hete vezeti megszakítás nélkül a golfozók rangsorát, ám idei gyengébb szereplése miatt folyamatosan csökkent előnye vetélytársaival szemben.
okt. 28
7:33
Golf: Tiger Woods öt év után elveszíti világelsőségét hétfőtől (She)
Öt év után jövő hétfőn biztosan lekerül a golfozók világranglistájának éléről Tiger Woods.
okt. 28
7:35
NBA: második mérkőzését már megnyerte a Miami Heat (She)
A Boston Celtics ellen elbukott első mérkőzés után a második találkozóját már megnyerte a Miami Heat az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának második játéknapján: a Philadelphia 76erst verte meg 97–87-re idegenben. A vendégek vezére Dwyane Wade volt, aki 30 pontig jutott.
okt. 28
7:51
Vívás: ezüstérmes lett a magyar női kardcsapat a junior Eb-n (She)
Ezüstérmet szerzett a Márton Anna, Várhelyi Kata, Gárdos Judit, László Luca összeállítású kardválogatott az oroszországi Lobnyában zajló junior vívó Európa-bajnokság harmadik napján.
okt. 28
8:27
Videó: így ütötte ki a Ferecváros a REAC-ot a Magyar Kupában (She)
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Ferencváros Emil Miljkovic két góljával, valamint Hector Morales, Rósa Dénes és Józsi György találatával 5–0-ra legyőzte a REAC-ot a Magyar Kupa szerdai játéknapján, és bejutott a legjobb tizenhat csapat közé. Most nézze meg a találkozó összefoglalóját!
okt. 28
8:30
Tömeghóbort a hátrafutás (Metropol)
Amerikában már hatalmas rajongótábora van ennek a furcsa sportnak. A Central Parkban százak gyűlnek össze egy-egy közös hétvégi hátrafutásra.
okt. 28
8:45
Németország: Három gólt kellett volna lőnöm a Mainznak - Stieber (She)
Stieber Zoltán, az Alemannia Aachen magyar támadója élete egyik legnagyobb élményének tekinti a Bundesligában listavezető Mainz elleni diadalt (2–1) a Német Kupában. A mérkőzésen Stieber csapata egyik legjobbja volt, gólpasszt adott, Szalai Ádám a Mainzban gólt szerzett.
okt. 28
9:06
Letaszították trónjáról Tiger Woods-ot (Behaviour)
Öt év után jövő hétfőn biztosan lekerül a golfozók világranglistájának éléről Tiger Woods.
okt. 28
9:21
Brazília: Ronaldo góljával döntetlent játszott a Corinthians - videó (She)
A Corinthians 1–1-es döntetlent játszott idegenben a Flamengóval a brazil labdarúgó-bajnokság (Campeonato Brasileiro) 32. fordulójában. A vendég Cor egyetlen találatát Ronaldo szerezte, amelyre Diogo válaszolt.
okt. 28
9:24
Fociszerződés? Csakis nyelvórával! (Behaviour)
A nemzeti nyelv elsajátítására kötelezi külföldi labdarúgóit a horvát bajnok Dinamo Zagreb.
okt. 28
9:57
Videó: kulcscsonttörés, agyrázkódás - de Turánék életben maradtak (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős kiesett a rali-világbajnokság tizenkettedik futamán, a Katalán ralin, amikor az egyik jobbkanyarban lecsúsztak az útról. Az ijesztő baleset nyomán kulcscsonttörést, agyrázkódást, zúzódásokat szenvedett a magyar duó, és többórás orvosi vizsgálat várt rájuk, de élve megúszták.
okt. 28
9:59
U19: Sorsdöntő meccs következik a lengyelek ellen - Elek Bence (She)
A magyar U19-es válogatott Elek Bence góljával Eb-selejtezőn 1–0-ra győzött Finnország ellen tegnap Tatabányán. A Videoton U19-es csapatának támadója a fehérvári klub hivatalos honlapjának nyilatkozott a mérkőzést követően.
okt. 28
10:01
Olaszország: Marcello Lippi még nem fejezte be, újra edző lesz (She)
Az olasz labdarúgó-válogatottat a 2010-es világbajnokságon vezető Marcello Lippi elmondta, még nem fejezte be a karrierjét, és hamarosan ismét munkát vállal.
okt. 28
10:15
Újpest: Mészöly Géza szerint jobban is megverhették volna a Bőcsöt (She)
Az Újpest FC tegnap a Magyar Kupában 5–1-re győzött a Bőcs ellen. A fővárosiak szakvezetője, Mészöly Géza a találkozót követően elégedett volt csapata teljesítményével, ugyanakkor volt némi hiányérzete a kihagyott helyzetek miatt.
okt. 28
10:17
Anglia: MU-legenda követi a volt Fradi-trénert a Notts kispadján (She)
Az angol harmadosztályban szereplő, patinás Notts County vezetősége a Manchester United és a Liverpool egykori kiválóságát, Paul Ince-t nevezte ki menedzsernek.
okt. 28
11:09
KTE: Olyan lassan vánszorogtam, hogy magam is meglepődtem - Lambulics (She)
Egyedül érzi magát Magyarországon, és nem akarja többé nehéz helyzetbe hozni klubját, a Kecskemétet – Mladen Lambulics ezért döntött a visszavonulás mellett. A légiós a Videotontól elszenvedett 4–2-es vereség után érezte először, hogy nem tud megfelelően koncentrálni, és lassú már a futballhoz, így tizenhét évnyi profiskodás után abbahagyja a játékot, s Kecskemétről hazaköltözik a családjához…
okt. 28
11:11
Videó: nézze meg Elek Bence győztes gólját a finnek ellen! (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a magyar U19-es válogatott győzelmi kényszerben, vérfrissítésen áteső kezdőcsapattal lépett pályára Finnország ellen és nyert 1–0-ra Elek Bence találatával. Nézze meg a gólt!
okt. 28
11:27
Teke-vb: négy magyar versenyző továbbjutott Ritzingben (She)
A Ritzingben zajló egyéni teke-világbajnokságon a 120 vegyes versenyben Nemes Attila győzött Boanta Claudiu ellen, és másik két férfi indulónk is sikerrel vette a második fordulót. A hölgyeknél ezzel szemben csupán Drajkó Gabriella folytathatja a küzdelmet.
okt. 28
11:29
Gyirmót: a súlyosan megsérülő Weitner és Tóth sem játszhat már az évben (She)
A Lombard Pápa elleni, tizenegyesekkel elbukott Magyar Kupa-mérkőzésen súlyosan megsérült a házigazda Gyirmót két játékosa, Weitner Ádám és Tóth Balázs is.
okt. 28
11:31
NB II: Kaposvölgyén kiürült a kassza, végveszélyben a klub (She)
A tavasszal megúszta a kiesést, és a 11. helyen végzett, az ősszel viszont két soványka győzelemmel és ugyanannyi döntetlennel a táblázat sereghajtója a Kaposvölgye VSC az NB II Nyugati csoportjában. De ez még a kisebbik baj – a klub anyagilag is ellehetetlenült, úgy fest, a legjobb esetben is csak az ősszel hátralévő négy fordulót tudja lejátszani, aztán lehúzhatja a rolót.
okt. 28
11:33
Férfi kosárlabda: az amerikai játékos megérkezett a Kaposvárhoz (She)
A hét elején megérkezett a férfi kosárlabda-bajnokságban szereplő Kaposvárhoz Lucas Hargrove.
okt. 28
11:45
Női kézilabda: a DVSC-s Bogdanovics trombózissal került kórházba (She)
Eddig sem volt könnyű helyzetben Köstner Vilmos, hiszen a BL-ben is szereplő DVSC-Korvexből több játékos dőlt ki a szezon eleje óta sérülés miatt. A pechszéria sajnos folytatódott: egy újabb alapember, a csapat székelyudvarhelyi születésű irányítója, Bogdanovics-Orbán Annamária kórházba került, miután trombózist állapítottak meg nála.
okt. 28
11:47
Vb 2018: a FIFA az ibériai pályázatot is korrupció gyanújával vizsgálja (She)
A spanyol Marca sportnapilap csütörtöki számának beszámolója szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korrupció gyanújával hivatalos vizsgálatot indított a spanyol-portugál 2018-as világbajnoki pályázattal kapcsolatban.
okt. 28
11:48
A Premier League a leggazdagabb (Metropol)
A mezszponzoráció alapján, 128 millió eurónak megfelelő összbevételével az angol Premier League a leggazdagabb európai futballiga.
okt. 28
12:03
Vitorlázás: Józsa Márton csapata remek eredményt ért el, az 5. lett (She)
Hetvenhárom induló közül a szenzációs ötödik helyen végzett a Szicíliát megkerülő, rangos nyílt vízi vitorlás túraversenyen (Rolex Middle Sea Race) Józsa Márton csapata – a Wild Joe nevet kapó, hatvanlábas versenyhajónak ráadásul ez volt az első ilyen jellegű viadala.
okt. 28
12:05
Labdarúgás: a Premier League csapatainak mezei érik a legtöbbet (She)
A mezszponzoráció alapján, 128 millió eurónak megfelelő összbevételével az angol Premier League a leggazdagabb európai futball-liga.
okt. 28
12:06
A legtöbb pénz a Manchester United számlájára érkezik (Behaviour)
A mezszponzoráció alapján, 128 millió eurónak megfelelő összbevételével az angol Premier League a leggazdagabb európai futballiga.
okt. 28
12:21
Spanyolország: Kína 3 millió eurót fizetne a vb-győztesnek egy meccsért (She)
Felment a spanyol válogatott árfolyama, legalábbis számos ország szeretne összecsapni a világbajnokkal felkészülési mérkőzésen, és Kína hárommillió eurót ajánlott egy nyári találkozóért.
okt. 28
12:23
Lyon: Claude Puel maradhat, hiába szerepel rosszul az OL (She)
Az Olympique Lyon labdarúgócsapatának vezetősége bizalmat szavazott Claude Puelnek, aki így a gyenge bajnoki szereplés és a szerdai Ligakupa-búcsú ellenére maradhat a klubnál.
okt. 28
12:57
Hércules: Drenthe 2 millió eurót fizethet a Realnak, hogy játszhasson szombaton (She)
Mint beszámoltunk róla, kétmillió euróba kerülne az Hérculesnek, ha pályára küldené a Real Madridtól kölcsönvett Royston Drenthét a blancók ellen szombaton, és most a holland játékos úgy nyilatkozott, elképzelhető, hogy kifizeti az összeget a madridiaknak.
okt. 28
13:15
Atlétika: tizenkétezer nevező a 2500 éves maratonfutásra (She)
Október utolsó vasárnapján kerül sor a klasszikus athéni maratonfutásra, amely idén 2500. évfordulóját ünnepli, s az eseményre 12 ezer futót várnak Görögországban.
okt. 28
13:17
Barcelona: Xavi a Sevilla ellen már pályára léphet szombaton (She)
A sérüléssel bajlódó Xavi és Gabriel Milito már teljes értékű edzésmunkát végzett a Barcelona ma délelőtti gyakorlásán.
okt. 28
13:33
Atlétika: tizenkétezer nevező a 2500 éves maratoni futásra (She)
Október utolsó vasárnapján rendezik meg a klasszikus athéni maratoni futást, amely az idén 2500. évfordulóját ünnepli, s az eseményre 12 ezer futót várnak Görögországban.
okt. 28
13:35
Magyar Kupa: Supicsnak két meccset kell kihagynia nemi szerve mutogatásáért (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága úgy határozott, hogy két MK-mérkőzésről eltiltja Zoran Supicsot, a Pápa légiósát, akit a Gyirmót elleni tegnapi Magyar Kupa-mérkőzésen azért állítottak ki, mert a nemi szervét mutogatta a szurkolóknak – adta hírül az mlsz.hu.
okt. 28
13:37
Póker: a klasszis teniszező is elkötelezte magát a sportág mellett (She)
Újabb sportsztárt köszönthet sorai között a Full Tilt Poker: a profi teniszező, James Blake lépett a Friend of Full Tilt csapatába.
okt. 28
14:09
Férfi vízilabda: az FTC a bajnok címet sem tartja elérhetetlennek (She)
Már most megcélozza a bajnoki címet, de a négy közé jutást eleve alapfeladatának tekinti az ob I mellett a Magyar Kupában is a Ferencváros férfi vízilabdacsapata – ez az 1. fordulót megelőző csütörtöki sajtótájékoztatón hangzott el.
okt. 28
14:11
Bayern München: Klose alighogy felépült, három hétre ismét megsérült (She)
A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München válogatott csatára, Miroslav Klose alighogy felépült izomsérüléséből, három hétre ismét kidőlt a sorból, hasonló okok miatt – adta hírül a klub a mai napon.
okt. 28
14:12
Visszatér a világbajnok olasz kapitány (Metropol)
Bejelentette visszatérését Marcello Lippi, a 2006-ban világbajnok olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
okt. 28
14:13
Alpesi sí: Miklós Edit magyar színekben indulhat a vk-sorozatban (She)
A siparadicsom.blog.hu információi szerint januártól Miklós Edit magyar színekben folytathatja pályafutását. A csíkszeredai születésű, és eddig román színekben versenyző alpesi síelő állampolgársági kérelmére napokon belül rákerülhet Schmitt Pál köztársasági elnök aláírása.
okt. 28
14:15
Dortmund: a Borussia megszerezte a müncheni „oroszlánok" csodagyerekét (She)
A német Bild információi szerint a Borussia Dortmund a 2011–12-es szezontól soraiban tudhatja az 1860 München labdarúgócsapatának nagy tehetségét, a 17 éves Moritz Leitnert.

Keresés