2010. október 1. péntek

okt. 1
13:38
Németország: Grosskreutz is a keretben a törökök és a kazahok ellen (She)
A német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw a Borussia Dortmund utóbbi hetekben remek formában futballozó középpályását, Kevin Grosskreutzot is meghívta a Törökország, illetve Kazahsztán elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretébe.
okt. 1
13:54
Rali-vb: Turán Frigyes jól kezdett, három szakasz után nyolcadik (She)
Turán Frigyes kiválóan kezdte a Francia ralit, a magyar versenyző három szakasz után a nyolcadik helyen áll: mindössze öt, gyári támogatást élvező Citroën és a két gyári Ford található előtte.
okt. 1
14:12
Tenisz: Paszek feladta az Arn elleni pekingit selejtezőmérkőzést (She)
Az osztrák Tamira Paszek 6:4, 5:1-es állásnál feladta az Arn Gréta elleni találkozóját a pekingi női tenisztorna selejtezőjében, így a magyar játékos jutott tovább a következő körbe. Arn a főtáblára kerülésért az új-zélandi Sacha Jonest 6:2, 6:2-re felülmúló orosz Vera Dusevinával mérkőzik majd.
okt. 1
14:14
Evezés: Öböl-kupa Újpesten, évadzáró programok a Népszigeten (She)
Az Újpesti-öbölben és a Népszigeten rendez évzáró programot a Budapesti Evezősszövetség és a Budapest Evezős Egyesület.
okt. 1
14:30
Gyorskorcsolya: eltiltása miatt Pechstein az emberjogi bírósághoz fordul (She)
A svájci szövetségi bíróság pénteken bejelentette, hogy a felülvizsgálati kérelem elbírálása után továbbra is érvényben hagyja Claudia Pechstein ötszörös olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó kétéves eltiltását. A sportoló ügyvédjei azonnal közölték, hogy a strasbourgi emberjogi bírósághoz fordulnak.
okt. 1
14:32
Formula-1: a következő idényben is lesz pénz a Virgin-istállónál (She)
Jövőre is lesz pénze a Formula–1-es Virgin-istállónak: erről biztosította az újonc gárdát Richard Branson, a főtámogató.
okt. 1
14:34
Kézilabda: a sydneyi döntő visszavágója is helyet kap a gálán (She)
Idén december 29-én kerül sor a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő kézilabdagálára. Az év végi eseménynek a debreceni Főnix-csarnok ad otthont.
okt. 1
14:48
Kerékpár: kétes eredetű tablettát találtak Riccardo Ricco lakásán (She)
Körülbelül ötven darab kétes eredetű tablettát találtak Riccardo Ricco olasz kerékpáros lakásában a szeptember 21-i rendőri rajtaütés során.
okt. 1
14:50
Manchester City: egy szezon alatt 121 millió fontot veszített a klub (She)
A 2009–2010-es szezont 121 millió font (191 millió dollár) veszteséggel zárta a Manchester City labdarúgócsapata.
okt. 1
15:06
Női kosár-vb: hatalmas meglepetésre négy között a fehéroroszok (She)
A csehországi Karlovy Varyban az Oroszország–Fehéroroszország mérkőzéssel megkezdődött a női kosárlabda-vb negyeddöntője, méghozzá rögtön egy óriási meglepetéssel, ugyanis a fehéroroszok Jelena Leucsanka és Julija Durejka vezetésével 70–53-ra legyőzték a világbajnoki címre is esélyes oroszokat.
okt. 1
15:08
Euro 2012: Van Nistelrooy és egy 30 éves újonc a holland keretben (She)
Peter Wisgerhof személyében egy harmincéves újoncot is találunk a holland labdarúgó-válogatott legfrissebb keretében, amelyben helyet kapott a rutinos támadó, Ruud van Nistelrooy is.
okt. 1
15:42
Tenisz: Venus Williams visszalépett a kínai WTA-tornától (She)
Venus Williams térdsérülése miatt visszalépett a pekingi China Opentől, így Serena Williams és Kim Clijsters után már a harmadik nagyágyú mondja le a szereplést.
okt. 1
15:44
NB II: a Videoton és a PMFC egyik bajnokija is új időpontban (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottsága mai ülésén a Nyugati csoport két bajnoki mérkőzésének kezdési időpontját is megváltoztatta.
okt. 1
15:46
Sakkolimpia: magabiztos magyar siker, még elérhető a bronz (She)
Az Izraeltől elszenvedett  vereség után magabiztos győzelemmel javított a magyar válogatott Hanti-Manszijszkban, a sakkolimpia nyílt versenyében. Horváth Tamás csapata a fehéroroszok ellen Almási Zoltán és Berkes Ferenc vezérletével 3:1-re nyert, így a vasárnapi utolsó forduló előtt még megvan az esélye, hogy teljesítse a célt, vagyis a hat közé kerülést.
okt. 1
15:48
Ligue 1: exjugoszláv védőklasszis a sereghajtó újonc kispadján (She)
A francia labdarúgó-élvonal újonca, az Arles-Avignon a boszniai válogatott egykori szövetségi kapitányát, a 61-szeres jugoszláv válogatott Faruk Hadzibegicet nevezte ki vezetőedzőnek.
okt. 1
16:00
Rögbi: vége egy nagy hagyománynak, „száműzik" a dél-afrikaiak jelképét (She)
Megszakad egy nagy hagyomány a dél-afrikai rögbiválogatottnál: 1906 óta először kerül le a mez elejéről a nemzeti csapat jelképének számító vándorantilop, azaz a springbok.
okt. 1
16:02
MotoGP: Pedrosa úgy véli, nem ezt érdemelte a sorstól (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában Hondával versenyző spanyol öt év alatt tizedszer szenvedett súlyos sérülést.
okt. 1
16:04
Kézilabda: az IHF jövőre teszteli a videobírós rendszert (She)
Jövőre tesztelni fogja a videobírós rendszert a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) – hangzott el a szervezet által tartott szakmai fórumon.
okt. 1
16:06
Anglia: a Tottenham Hotspur is bejelentkezett az új Olimpiai Stadionra (She)
A Tottenham Hotspur hivatalos honlapján jelezte, hogy érdeklődik a 2012-es londoni ötkarikás játékokra épülő Olimpiai Stadionba költözés iránt. A Spurs a West Ham United után a második labdarúgóklub, amely hivatalosan is kifejezte, el tudná képzelni otthonául az új, 80 000 fő befogadóképességű arénát.
okt. 1
16:08
Euro 2012: két újoncot hívott meg az új portugál kapitány, Paulo Bento (She)
Paulo Bento, a portugál labdarúgó-válogatott újonnan kinevezett szövetségi kapitánya két újoncot, Paulo Machadót (Toulouse) és Joao Pereirát (Sporting CP) hívott meg a Dánia és Izland elleni Eb-selejtezőkre készülő keretébe.
okt. 1
16:10
Euro 2012: Litmanen és Hyypiä is ott van az ellenünk készülő finn keretben (She)
Tele van rutinos játékosokkal a Magyarország elleni labdarúgó Eb-selejtezőre (október 12., Helsinki) készülő finn válogatott kerete.
okt. 1
16:18
NFL: Revis nélkül utazik a Jets, a Rams sztárjának kérdéses a játéka (She)
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) Amerikai főcsoportjának Keleti divíziójában szereplő New York Jets ligaelit cornerbackje, Darrelle Revis sorozatban a második mérkőzését kénytelen kihagyni, miután még mindig nem jött teljesen rendbe az ínszalagsérülése.
okt. 1
16:20
Tenisz: Nadal magabiztosan elődöntős Bangkokban, búcsúzott Melzer (She)
A Bangkokban zajló férfi tenisztorna negyeddöntőjében a világelső spanyol Rafael Nadal magabiztosan, két szettben legyőzte a kazah Mihail Kukuskint, így bejutott az elődöntőbe. Ugyanez nem sikerült az osztrák Jürgen Melzernek, aki a finn Jarkko Nieminentől kapott ki egy sima és egy szoros játszmában.
okt. 1
16:22
Hollandia: Castro nem kellett a Fradinak, Dzsudzsákék viszik (She)
A 28 éves belga kapus, Bram Castro a nyáron a Ferencvárosnál is járt próbajátékon, végül Dzsudzsák Balázs csapatával, a holland PSV-vel kötött szerződést.
okt. 1
16:24
Sakkolimpia: fájó vereség az azeriektől, bajnok az orosz csapat (She)
Kissé váratlan vereséget szenvedett a magyar női válogatott Azerbajdzsántól az oroszországi sakkolimpián. Horváth József együttesének minden táblán magasabb értékszáma volt, ennek ellenére mindössze egy pontot sikerült elérnie. Ez az első csalódást keltő eredmény a torna kezdete óta.
okt. 1
16:36
Elhunyt Bundzsák Dezső (Metropol)
Péntek délután, 82 éves korában elhunyt a Vasas egykori válogatott labdarúgója, Bundzsák Dezső. Bundzsák 16 éves pályafutása alatt profiként kizárólag a Vasasban játszott, melynek színeiben 249 bajnoki mérkőzésen 73 gólt szerzett és háromszor aranyérmet is ünnepelhetett.
okt. 1
16:36
Elhunyt Bundzsák Dezső (Behaviour)
Péntek délután, 82 éves korában elhunyt a Vasas egykori válogatott labdarúgója, Bundzsák Dezső.
okt. 1
16:54
Labdarúgás: nyolcvankét éves korában elhunyt Bundzsák Dezső (She)
Péntek délután, 82 éves korában elhunyt a Vasas egykori válogatott labdarúgója, Bundzsák Dezső.
okt. 1
16:56
Röplabda: nincs pénz a női válogatottra Nagy-Britanniában (She)
A teljes állami támogatást megvonták Nagy-Britanniában a női röplabda-válogatottól, illetve a férfi strandröplabdázóktól, így előfordulhat, hogy a 2012-es londoni olimpián egyik számban sem indul hazai résztvevő.
okt. 1
16:58
Jégkorong: Szuper Levente a Central Hockey League-be szerződik (She)
Összejöhet Szuper Levente álma, hogy visszatérhessen a tengerentúlra: a Central Hockey League-ben szereplő Arizona Sundogs ugyanis a honlapján a magyar kapus nevét is feltüntette mint aki ott lesz a csapat hétfőn kezdődő edzőtáborában.
okt. 1
17:00
Real Madrid: Sztoicskovnak felfordul a gyomra, ha szóba kerül a klub (She)
Hriszto Sztoicskov, a Barcelona és a bolgár labdarúgó-válogatott egykori klasszisa megdöbbentően őszinte vallomást tett arról, mennyire utálja a Real Madridot.
okt. 1
17:12
DVSC: Czvitkovics szerint erre a játékra lehet alapozni (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-TEVA középpályása, Czvitkovics Péter szerint a Sampdoria elleni, 1–0-s vereséggel záruló találkozóra lehet alapozni a továbbiakban – adta hírül a dvsc.hu.
okt. 1
17:14
Női kosárlabda-vb: az amerikaiak kiütötték Dél-Koreát (She)
A csehországi női kosárlabda-világbajnokság negyeddöntőjében az Amerikai Egyesült Államok rendkívül sima mérkőzésen 106–44-re legyőzte Dél-Korea legjobbjait.
okt. 1
17:30
Elhunyt Bundzsák Dezső (Infostart)
Péntek délután, 82 éves korában elhunyt a Vasas egykori válogatott labdarúgója, Bundzsák Dezső.
okt. 1
17:30
Labdarúgás: Zico távozott a Flamengo igazgatói posztjáról (She)
Zico elhagyta a brazil Flamengo csapatának ügyvezető igazgatói tisztségét, mert – ahogy mondta – néhány kollégája ellehetetlenítette a munkáját.
okt. 1
17:32
Haladás: A játék már jó, de a helyzetek kihasználásán javítani kell - Csertői (She)
A labdarúgó NB I utolsó, 16. helyén álló Szombathelyi Haladás vezetőedzője, Csertői Aurél a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, bár a csapat játékával elégedett, a helyezek kihasználásán javítani kell együttesének, hogy jó eredményeket érjen el a Győr otthonában.
okt. 1
17:48
Labdarúgó NB I: Pápa-Videoton élőben az NSO-n (She)
Elkezdődött a labdarúgó NB I kilencedik fordulójának nyitó mérkőzése a Pápa–Videoton mérkőzés. A találkozót ön is figyelemmel követheti élő, szöveges tudósításunkon!
okt. 1
18:06
Asztalitenisz: a nőknél és a férfiaknál is kínai arany a csapat vk-n (She)
Meglepetés nélkül fejeződött be Dubajban az asztaliteniszezők csapat világkupája, amelyet a férfiaknál és a nőknél is Kína nyert meg.
okt. 1
18:08
Újpest: Simon örül, hogy U21-es meghívóval is elismerik teljesítményét (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest fiatal középpályása, Simon Krisztián a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, örül annak, hogy U21-es válogatott meghívóval is elismerték eddigi teljesítményét, valamint beszélt csapata hétvégi, zalaegerszegi fellépéséről is, reményei szerint együttesével három ponttal távoznak.
okt. 1
18:10
Kerékpár: Basso nővére nemkívánatos személy az olasz sportban (She)
Doppingszer terjesztése miatt négy évre minden sportesemény látogatásától eltiltották Elisa Bassót, a kerékpáros Ivan Basso nővérét.
okt. 1
18:24
Dinamo Kijev: az elnök elfogadta Gazzajev lemondását (She)
Valerij Gazzajev, a Dinamo Kijev – most már csak korábbi – vezetőedzője benyújtotta lemondását, amelyet az ukrán klub elnöke, Igor Szurkisz elfogadott.
okt. 1
18:24
Szuper Levente a tengerentúlra tart (Metropol)
Szuper Levente szóban megállapodott a tengerentúli Central Hockey League-ben (CHL) szereplő Arizona Sundogs csapatával.
okt. 1
18:26
FTC: Orangeways felmondta a szponzori szerződést - hivatalos (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a klub hivatalos honlapján, az ftc.hu-n erősítette meg, hogy az Orangeways pénteken felmondta a szponzori szerződését. Az alábbiakban a Ferencváros hivatalos közleményét közöljük változtatás nélkül.
okt. 1
18:28
NB I: Miljkovic és Schembri támadhatja az MTK kapuját - összeállítások (She)
Prukner László, az FTC és Garami József, az MTK szakvezetője is kihirdette kezdőcsapatát a 19 órakor kezdődő örökrangadóra.
okt. 1
18:30
Roma: csökkentették Mexes eltiltását, a Genoa ellen már játszhat (She)
A Roma nem hiába tiltakozott a Philippe Mexes elleni fegyelmi szankció miatt, a francia védő eltiltását ugyanis három mérkőzésről két találkozóra csökkentette az Olasz Labdarúgóliga fegyelmi bizottsága.
okt. 1
18:42
Sakkolimpia: férfiak nyertek, a nők kikaptak (Infostart)
A magyar férfi válogatott nyert az oroszországi Hanti-Manszijszkban zajló sakkolimpia pénteki, tizedik fordulójában, ezzel hat pozíciót előrelépve az ötödik helyről várja a zárófordulót. A női csapat viszont ismét kikapott.
okt. 1
18:42
FTC: az Orangeways felmondta a szponzori szerződést (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a klub hivatalos honlapján, az ftc.hu-n erősítette meg, hogy az Orangeways pénteken felmondta a szponzori szerződését.
okt. 1
18:42
A férfiak nyertek, a nők kikaptak (Metropol)
A magyar férfi válogatott nyert az oroszországi Hanti-Manszijszkban zajló sakkolimpia pénteki, tizedik fordulójában, ezzel hat pozíciót előrelépve az ötödik helyről várja a zárófordulót. A női csapat viszont ismét kikapott.
okt. 1
18:44
Tenisz: Söderling kikapott Golubjovtól Kuala Lumpurban (She)
Az első helyen kiemelt Robin Söderling nem jutott elődöntőbe a Kuala Lumpurban zajló kemény pályás tenisztornán, miután a nyolc között két szettben kikapott a kazah Andrej Golubjovtól.
okt. 1
19:00
Labdarúgás: három újonc Matthäus első bolgár keretében (She)
Lothar Matthäus kihirdette első válogatott keretét bolgár szövetségi kapitányként. A német szakember három újoncot hívott be az október 8-án Wales ellen Európa-bajnoki selejtezőt, négy nappal később Isztambulban felkészülési mérkőzést játszó nemzeti csapat 24-es keretébe.

Keresés