2009. július 1. szerda

júl. 1
5:09
Most bárki 20 000 eurós jutalomért segítheti kedvenc politikusát (168 Óra Online)
Húszezer eurós pénzjutalmat ígért a Bild annak az olvasónak, aki a legszellemesebb választási plakátot küldi be.
júl. 1
6:03
Letartóztatással fenyegetik a volt államfőt (Kripto Akadémia)
Honduras főügyésze letartóztatással fenyegette meg és óva intette a tisztségéből elmozdított államfőt a hazatéréstől.
júl. 1
6:05
Fej-fej mellett haladnak a rivális pártok (Kripto Akadémia)
A vasárnap tartott parlamenti választás részleges eredménye szerint fej-fej mellett haladnak a rivális politikai pártok Albániában.
júl. 1
6:07
"Nehéz idők" jönnek (Kripto Akadémia)
Barack Obama amerikai elnök kedden jelentős lépésnek nevezte az amerikai csapatok kivonulását az iraki városokból, ám arra figyelmeztetett, hogy még "nehéz idők" jönnek, az erőszak sokáig eltarthat Irakban.
júl. 1
7:33
Téves bandaleszámolás? 14-17 éves fiatalokat lőttek le (168 Óra Online)
Hét fiatalt sebesítettek meg ismeretlen fegyveresek az Egyesült Államok északi részén fekvő Detroitban kedden -- közölte az MTI.
júl. 1
7:48
Biometrikus azonosítóval ellátott munkavállalók kora jön (Kitekintő)
A munkaügyi és a bevándorlási törvény példátlan szigorítására készült az Obama-adminisztráció.
júl. 1
8:24
Az újraszámlálás sem hozott új eredményt (Kitekintő)
Iránban a szavazatok részleges újraszámlálása után Ahmadinedzsád hivatalosan is megkezdheti második elnöki ciklusát.
júl. 1
8:45
Az oroszok öt százaléka hisz az időgép feltalálásában (168 Óra Online)
Az Összoroszországi Közvélemény-kutató Központ (VCIOM) júniusban az ország 140 településén 1600 embert faggatott arról, hogy a XX. század mely felfedezéseit tartja a legfontosabbnak, s milyen technikai és tudományos újdonságokat várnak a XXI. században -- jelentette az MTI.
júl. 1
9:00
Vizsgálják a Csendes-óceánban található hatalmas szemétmezőket (Kitekintő)
Egy nemzetközi kutatócsoport expedíciót indít a hulladék feltérképezésére.
júl. 1
9:03
Az oroszok öt százaléka hisz az időgép feltalálásában (Metropol)
Az Összoroszországi Közvélemény-kutató Központ (VCIOM) júniusban az ország 140 településén 1600 embert faggatott arról, hogy a XX. század mely felfedezéseit tartja a legfontosabbnak, s milyen technikai és tudományos újdonságokat várnak a XXI. században.
júl. 1
9:18
Duplán fizethetünk a gázért (Kitekintő)
Ukrajna és Oroszország tegnap tárgyalásokat kezdett a nemzetközi hitelezőkkel és az Európai Unióval. A felek azt szeretnék, ha Kijev egy nemzetközi kölcsön segítségével tudná fedezni az orosz gázimportot, hogy az Európát fűtés nélkül hagyó januári gázvita ne ismétlődjön meg.
júl. 1
9:39
72 órát kapott a hondurasi kormány a demokrácia helyreállítására (Kripto Akadémia)
Az Amerikai Államok Szervezete (AÁSZ) 72 órás ultimátumot adott szerdán az átmeneti hondurasi kormánynak arra, hogy helyreállítsa a demokráciát az országban, különben kiteszi magát annak a veszélynek, hogy felfüggesztik Honduras tagságát a szervezetben.
júl. 1
9:41
Katonai összeesküvés Törökországban? (Kripto Akadémia)
Törökországban kedden őrizetbe vettek egy tábornokot, aki a kormányzó, iszlám gyökerű Igazság és Fejlődés Pártja (AKP), valamint a világi állam letéteményesének tekintett hadsereg között kialakult feszültség középpontjában áll.
júl. 1
9:54
Román sztárfocisták a Szekuritáté árnyékában (Kitekintő)
Egykori neves, román válogatott labdarúgókról írta azt a Gazeta Sporturilor című sportnapilap, hogy a Szekuritáté együttműködési nyilatkozatot íratott alá velük.
júl. 1
10:15
Magyarország is gyengébb osztályzatot kapott (168 Óra Online)
A magyar demokrácia is gyengébb osztályzatot kapott a Freedom House független amerikai kutatóintézet jelentésében -- közölte az MTI.
júl. 1
10:30
Irak: Az USA után összeomlás jöhet (Kitekintő)
Több szakértő szerint is komoly nehézségekkel néz szembe Irak, amennyiben az amerikaiak távoznak a városokból. A biztonsági erőkkel nincs is baj, a problémák mélyebben gyökereznek.
júl. 1
10:51
Megtalálták a lezuhant jemeni gép fekete dobozát (Metropol)
Azonosították a helyét a jemeni utasszállító gép fekete dobozának, amely kedden zuhant a tengerbe a Comore-szigetek közelében - közölték Párizsban.
júl. 1
11:06
Stockholmot nem aggasztja a német alkotmánybíróság döntése (Kitekintő)
Nem emelt kifogást a Lisszaboni Szerződéssel szemben kedden a német alkotmánybíróság, de végső németországi ratifikációját attól tette függővé, hogy az európai uniós ügyek kormányzati kezelése kapcsán külön törvényben erősítsék meg a német parlament ellenőrzési jogkörét.
júl. 1
11:42
Nem kérnek a piacból (Kitekintő)
Az amerikaiak többsége még magasabb adók árán is üdvözölné az állami alapú egészségbiztosítást.
júl. 1
11:45
"Repülő koporsóknak" titulálták a lezuhant jemeni gépet (168 Óra Online)
"Repülő koporsóknak" és "szemetesláda repülőknek" nevezték a kedden hajnalban a Comore-szigetek közelében lezuhant repülőgép francia utasainak felháborodott hozzátartozói a Yemenia légitársaság által működtetett repülőgépeket -- tudatta az MTI.
júl. 1
12:18
Hatalmas programkínálat a Kárpát-medencében (Kitekintő)
Tusványos, EMI-tábor, Székely Sziget - főszerepben a nemzeti fesztivál-táborok és nyári szabadegyetemek.
júl. 1
12:21
Újabb túlélőt találtak (Metropol)
A legjelentősebb Comore-szigeteki kórház utasítást kapott szerdán arra, hogy készüljön fel a jemeni repülőgép előző napi katasztrófája egy újabb túlélőjének fogadására - közölte egy névtelenül nyilatkozó kórházi forrás.
júl. 1
12:39
Csoda! A légikatasztrófa második túlélőjét találták meg - Ő is gyerek (168 Óra Online)
Megtalálták a jemeni gép katasztrófájának egy újabb túlélőjét.
júl. 1
12:54
Nincs második túlélője a jemeni gép katasztrófájának (Infostart)
Alain Joyandet francia együttműködési államtitkár cáfolta, hogy második túlélője lenne a Comore-szigeteknél lezuhant jemeni gép katasztrófájának.
júl. 1
13:12
Sárga jelzést kapott Németországban a Lisszaboni Szerződés (Kitekintő)
A zöld jelzésre egyelőre még várni kell: a német alkotmánybíróság ma ismertetett véleményében ugyan összeegyeztethetőnek találta a Lisszaboni Szerződést a német alaptörvénnyel, de csak feltételekkel. A határozat értelmében még a ratifikáció befejezése előtt nemzeti jogszabályban kell megerősíteni a német törvényhozás jogköreit.
júl. 1
13:33
Mégsincs második túlélő (Metropol)
Alain Joyandet francia együttműködési államtitkár cáfolta szerdán, hogy második túlélője lenne a Comore-szigeteknél lezuhant jemeni gép katasztrófájának.
júl. 1
13:48
Határvita: A szlovénok betartanak (Kitekintő)
Az EU-horvát tárgyalásokat blokkoló szlovén-horvát vita kulcsa Stockholm szerint a két fővárosban van.
júl. 1
13:51
Tizenkét órát töltött a vízben az egyetlen túlélő (Metropol)
A franciaországi Marseille-ben élő, a Comore-szigetekről származó 14 éves lány csodával határos módon élte túl a katasztrófát: életét annak köszönheti, hogy kirepült a zuhanó gépből. Közben meghatározták a lezuhant gép fekete dobozának helyét.
júl. 1
14:06
Zsong, busong Hongkong (Infostart)
Több tízezren vettek részt szerdán Hongkongban azon a felvonuláson, amelyet minden évben megrendeznek a demokrácia védelmében annak évfordulóján, hogy a volt brit gyarmat 1997-ben ismét kínai fennhatóság alá került.
júl. 1
14:09
Öngyilkos madár támadt meg egy New York-i utasszállítót (Metropol)
Ismét madarak veszélyeztettek New York felett közlekedő utasszállító repülőgépeket: egyikük egy Boeing 737-es első futóművébe csapódott.
júl. 1
14:24
Néhány szavazaton múlt Obama küldetése (Kitekintő)
Mérföldkő az USA klímapolitikájában az energiatörvényjavaslat alsóházi továbubszavazása. A törvény sorsa alapvetően befolyásolja nemcsak az amerikai gazdaság, hanem a koppenhágai tárgyalások sorsát is. Klímacsata Washingtonban.
júl. 1
14:27
Nagy volt a káosz, sok a hamisítvány - bezárták a moszkvai óriáspiacot (168 Óra Online)
A folyamatos jogszabálysértések eredményeként átmenetileg bezárták Moszkva legnagyobb vásárterét, a Cherkizovsky Piacot. Az intézkedés okai között szerepelt az a rekordnagyságú, mintegy 2 milliárd dollár összértékű hamis termék, amely tavaly szeptemberben egy razzia során került elő a piacon - írja a Russia Today.
júl. 1
14:45
Dúl a vita arról, mennyit fegyverkezzenek a britek (168 Óra Online)
Egy brit társadalompolitikai kutatóintézet szerint legalább 24 milliárd fonttal csökkenteni kell a brit védelmi kiadásokat, és felül kellene vizsgálni a nukleáris elrettentés stratégiáját is.
júl. 1
15:00
Egyre bizakodóbb az euróövezet (Kitekintő)
Az euróövezet gazdasági hangulata júniusban immár harmadik hónapja javult. Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az elmúlt évtizedek legsúlyosabb gazdasági válsága, még ha csak lassan is, de enyhülőben van – a változás az európai értékpapírok erősödésében is tetten érhető.
júl. 1
15:18
Madár repült a gép futóműjébe (Infostart)
New Yorkban madár repült az American Airlines egyik leszállni készülő utasszállítójának futóművébe körülbelül 350 méteres magasságban; a pilóta biztonságosan végrehajtotta a landolást - közölte az NBC.
júl. 1
15:21
Mi történhetett? Lemondott Ivo Sanader horvát kormányfő! (Kripto Akadémia)
Lemondott tisztéről szerdán Ivo Sanader horvát kormányfő.
júl. 1
15:36
Nehezen halad az olaszországi vonatbaleset halálos áldozatainak azonosítása (Infostart)
Nehezen halad az olaszországi vonatbaleset halálos áldozatainak azonosítása, több holttestnél DNS-vizsgálatra lesz szükség - mondta szerdán Viareggio polgármestere.
júl. 1
15:36
Magyarok a leggazdagabb romániaiak listáján (Kitekintő)
A román üzleti élet legfontosabb szereplőinek friss rangsorában Teszári Zoltán, a telekommunikáció területén érdekelt üzletember a negyedik helyet foglalta el.
júl. 1
15:57
Orosz polgármestere lett Rigának (Metropol)
Orosz anyanyelvű politikust választottak meg szerdán a lett főváros, Riga polgármesterévé; még nem volt rá példa Lettországban, hogy egy orosz kisebbséghez tartozó politikusnak ilyen magas politikai hivatalt sikerüljön elnyernie a balti országban.
júl. 1
15:59
Lemondott a horvát miniszterelnök (Metropol)
Ivo Sanader horvát kormányfő, konzervatív politikus egyben azt is bejelentette, hogy kivonul a politikai életből, és nem indul a decemberben esedékes elnökválasztáson. Az 56 éves Sanader távozott pártja, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) éléről is. Politikai elemzők szerint a koalíciós kormány jövőjét is megkérdőjelezi a miniszterelnök távozása, ezért az a legvalószínűbb, hogy előre hozott…
júl. 1
16:12
"Félrevezeti a közvéleményt a Magyar Polgári Párt elnöke" (Kitekintő)
Cáfolja a Magyar Polgári Párt (MPP) Bihar megyei szervezete Szász Jenő pártelnöknek azon kijelentéseit, melyek szerint a polgáriakat kizárták az EP-választásokból.
júl. 1
16:30
A kis jövedelműek lehetnek a válság nyertesei! (Kitekintő)
Kína jelentős exportbevételeinek csökkenését a belföldi vásárlói kedv növelésével szeretné kompenzálni: emelné a kis és közepes jövedelműek bérét, javítaná a szociális hálót, kiterjesztené a mezőgazdasági dolgozókra vonatkozó önkéntes nyugdíj-programot.
júl. 1
16:33
Túladagolt drogellenes ügynökök? (Metropol)
Vélhetően kábítószer-túladagolás okozta a halálát két orosz drogellenes ügynöknek, akiknek a holttestét szerda reggel találták meg a szövetségi kábítószer-ellenes szolgálat egyik moszkvai irodájának pincéjében. Egyikükről később a sajtó kiderítette, hogy egy korábbi befolyásos elnöki testőrparancsnok veje.
júl. 1
16:51
Tovább működhet egy szlovák neonáci szervezet (Metropol)
Érvénytelenítette a Szlovák Testvériség (Slovenská Pospolitost) nevű szervezet feloszlatásáról tavaly novemberben hozott belügyminisztériumi döntést a szlovák legfelsőbb bíróság, s az ügyet visszaadta a minisztériumnak.
júl. 1
17:06
Elutasították Mario Tadic szabadlábra helyezését (Infostart)
Bolíviai lapjelentés szerint a bíróság elutasította, hogy szabadlábra helyezzék Mario Tadicot, aki terrorista összeesküvés vádjával vizsgálati fogságban van a magyar Tóásó Előddel együtt.
júl. 1
17:06
Leszerelnék az atombomba-gyárost (Kitekintő)
A dél-koreai elnök és a japán miniszterelnök az Észak-Korea elleni szankciók betartását sürgették legutóbbi találkozójukon. Régi vitatott kérdések is felszínre kerültek.
júl. 1
17:08
Stockholm folytatná a csatlakozási tárgyalásokat Horvátországgal (Infostart)
A szlovén vétó ellenére július végén folytatná Horvátországgal a csatlakozási tárgyalásokat az Európai Unió soros svéd elnöksége.
júl. 1
17:09
Tadics vizsgálati fogságban marad (Metropol)
Bolíviai lapjelentés szerint a bíróság elutasította, hogy szabadlábra helyezzék Mario Tadicsot, aki terrorista összeesküvés vádjával vizsgálati fogságban van a magyar Tóásó Előddel együtt.
júl. 1
17:09
"Nehéz idők" jönnek - az erőszak sokáig eltarthat Irakban (168 Óra Online)
Barack Obama amerikai elnök kedden jelentős lépésnek nevezte az amerikai csapatok kivonulását az iraki városokból, ám arra figyelmeztetett, hogy még "nehéz idők" jönnek, az erőszak sokáig eltarthat Irakban.
júl. 1
17:09
Budapest lemondja Fico látogatását? (Kripto Akadémia)
Miroslav Lajcák nem zárja ki, hogy a magyar fél lemondja a szlovák miniszterelnök tervezett hivatalos budapesti látogatását.

Keresés