2009. július 1. szerda

júl. 1
0:18
Átszabják a Belváros arcát (Metropol)
Rövidesen a Március 15-e tér északi részének rehabilitációjára, lezárására és a Károly körút felújítására is megkötik a támogatási szerződést.
júl. 1
5:15
"Egy kollégám hepatitises. Mire kell figyelnem?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Egy kollégám hepatitises. Mire kell figyelnem?" - Válogatás a WEBBeteg orvos Válaszol rovatának kérdései közül.
júl. 1
5:45
Diákmunka buktatók nélkül (Blikk)
Sok fiatalnak jól jön a nyári pénzkereseti lehetőség, de milyen buktatói lehetnek a diákmunkának?
júl. 1
6:21
Jön a kánikula! Megint itt az UV-B riasztás! (Infostart)
A kánikulai meleg miatt a szükséges óvintézkedésekre hívta fel a figyelmet a tűzoltószövetség. Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala szerdára és csütörtökre első fokú hőségriasztást jelzett, az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig szerdára UV-B riasztást adott ki, mivel az ország északkeleti részén 7,6-es, nagyon erős sugárzás várható.
júl. 1
6:23
A farmján búcsúztatják holnap a popkirályt (Infostart)
Amerikai sajtóértesülések szerint Michael Jackson holttestét a Neverland ranchre, a popkirály híres farmjára szállítják csütörtökön, hogy másnap nyilvános ceremónián vehessenek tőle búcsút tisztelői.
júl. 1
7:21
Gyomorpanaszok - milyen betegségekre utalhatnak? (WebBeteg)
Élete folyamán mindenki tapasztal enyhébb vagy erősebb, rövid vagy tartós felhasi- illetve gyomorpanaszt. Ennek oka leggyakrabban átmeneti gyomorhurut, melyet okozhat stressz kiváltotta savtúltengés, vírusos vagy bakteriális fertőzés, csípős illetve fűszeres ételek, alkohol túlzott fogyasztása.
júl. 1
7:33
Kiraboltak egy benzinkutat Budapesten (Infostart)
Kiraboltak egy benzinkutat Budapesten, a VIII. kerületben, a Kerepesi úton szerda hajnalban - közölte a BRFK sajtóügyeletese.
júl. 1
8:27
Kilencven évesen már száz liter vért adott (Infostart)
Egy idős amerikai hölgy nemrég adományozta 100. liter vérét. A néni már 1954 óta rendszeres véradó.
júl. 1
9:27
A hypoglikémia - Mi történik, ha "leesik a cukrunk"? (WebBeteg)
Mindennapjainkban gyakran használjuk azt a kifejezést, hogy "leesett a cukrom". Az alacsony vércukorszint a szervezetben reakciók egész láncát indítja be. A fejfájás, szédelgés, a koncentrációképesség romlásának jelei mind utalhat az alacsony vércukorszintre.
júl. 1
9:36
Kiskert cserépben: Metélőhagyma (Allium Schoenoprasum) (Édenkert)
Népies nevei: pázsithagyma, pázsitfű, valamint a német nevéből: snidling, snittling. Schneider Mátyás fuvarozó a „hagymát is hagymával” ette, és milyen jól csinálta! A metélőhagyma konyhánk állandó fűszere kell legyen: finom és egészséges dekorációja ételeinknek.
júl. 1
9:39
Csaknem halált hozott a vizi bicikli (Infostart)
Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indult nyomozás, miután kedden délután a zalalövői Borostyán-tóba esett egy kislány, akit mentőhelikopterrel vittek kórházba - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
júl. 1
10:15
Eltemették Hollywood angyalát (Infostart)
Több száz barát, kolléga és hozzátartozói kísérték utolsó útjára a múlt héten rákban elhunyt Farrah Fawcett hollywoodi színésznőt, akit sok zenével tarkított magánszertartás keretében búcsúztattak el helyi idő szerint kedd délután Los Angelesben.
júl. 1
10:30
Egyszerű módszer a cukorbetegség megelőzéséhez (WebBeteg)
Jó hír a sporttal és testmozgással hadilábon állók számára: már tizenöt perc testi aktivitás is – heti három alkalommal – beindítja annyira anyagcserénket, hogy kisebb esélyünk legyen szív- és érrendszeri megbetegedésre vagy cukorbetegségre.
júl. 1
10:32
Nem mindegy, milyen a napvédő! Mire kell figyelni? (WebBeteg)
Az európai uniós előírásoknak megfelelő napfényvédő termékek használatát ajánlja az Európai Bizottság a nyári vakációra készülőknek, és arra is felhívja a figyelmet, hogy az ilyen típusú termékek csak egyik elemét képeziki a nap káros hatásai elleni védelemnek.
júl. 1
10:33
A legfinomabb gyorsleves (Blikk)
MAGYARORSZÁG – Még a legmelegebb nyárban is felüdít egy csésze leves, az üzletekben pedig sokféle azonnal oldódó levespor kapható. A Kosár magazin nemrég 24 féle instant levest tesztelt, ezek közül állított rangsorba Sára Zsuzsa, a Szakácskirály ötféle zöldségkrémkészítményt.
júl. 1
11:45
Michel Jackson gazdagsága (Infostart)
Nem kell aggódniuk a popsztár örököseinek. Michael Jackson vagyona 2007. március 31-én 236 millió dollárra rúgott. Jelenleg ez a jelentés ad iránymutatást az énekes zavaros pénzügyi helyzetére, bár azóta mind bevételei, mind pedig adósságai nőttek.
júl. 1
12:36
Sótlan sikertörténet (WebBeteg)
Portugáliában a szívgyógyászok elérték, hogy márciusban a parlament törvényt fogadjon el az élelmiszerek sótartalmának feltüntetéséről és korlátozásáról. A portugál orvosok sikeréről elhangzó beszámolót nagy tapssal üdvözölte az Európai Hipertónia Kongresszus közönsége.
júl. 1
12:38
Hőségriadó és UV-B riasztás a hét közepén - Mire figyeljünk? (WebBeteg)
Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala szerdára és csütörtökre első fokú hőségriasztást jelzett, az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig szerdára UV-B riasztást adott ki, mivel az ország északkeleti részén 7,6-es, nagyon erős sugárzás várható.
júl. 1
14:27
Hogyan védekezhetünk a nagy melegben? (Infostart)
A nagy meleg és az erős UV-B sugárzás miatt a kora délutáni órákban mindenki többet legyen zárt helyen, mint a napon - mondta az InfoRádió által megkérdezett bőrgyógyász-onkológus. Wikonkál Norbert hozzátette: aki mégis strandon lenne a kritikus időszakban, az használjon sapkát és naptejet.
júl. 1
15:12
Eső után támad a szőlőben a peronoszpóra (Édenkert)
Ha csapadékos és enyhe a tavasz, akkor semmi nem menti meg a szőlőnket a betegségtől, csak a permetezés. Összefoglaltuk a kiskerti teendőket.
júl. 1
15:45
Megsemmisíti fuzárium-szennyezett termékeit a Cerbona (WebBeteg)
Megsemmisíti, s még állati eledelként sem hasznosítja fuzárium toxinnal szennyezett, durum alapanyagból készült termékeit a székesfehérvári Cerbona Zrt. - közölte a vállalatcsoport kereskedelmi igazgatója szerdán.
júl. 1
16:48
Hallásmegóvó új műtéti megoldás (WebBeteg)
Egy újszerű technológiával mostantól úgy lehet elvégezni a cochleáris implantáció műtétet, hogy az adott hallásmaradvány ne károsuljon általa.
júl. 1
18:54
Már kis mértékű fogyás is fokozza a termékenységet (WebBeteg)
Már kis mértékű fogyás is növeli az elhízott nők termékenységi esélyeit - állítja egy tanulmány. Kutatók három hónapon át vizsgáltak 40 túlsúlyos nőt, akinek nem volt peteérése. Megállapították, hogy testsúlyuk csupán 5 százalékos csökkenése 19 százalékkal növelte méhük vérellátását.
júl. 1
19:57
Orvosi rejtély: 16 évesen is csecsemő (WebBeteg)
Brooke tizenhat évesen hat kilót nyom, hetven centiméter magas, és tejfogai vannak. A kutatók csak ámulnak - és nem találnak magyarázatot a jelenségre.
júl. 1
20:27
Jacko testvéreivel kárpótolnák a rajongókat (Infostart)
A múlt héten elhunyt Michael Jackson testvéreit léptetné fel Londonban annak a cégnek vezetője, amely a popsztár 50 állomásos turnéját szervezte a brit fővárosban.
júl. 1
20:45
Orosz producer: nyugodjon Michael Jackson a Lenin-mauzóleumban! (Infostart)
Meghökkentő ötlettel rukkolt elő Michael Jackson egyik orosz rajongója: Vlagyimir Iljics Lenin bolsevik forradalmárnak, a Szovjetunió atyjának moszkvai mauzóleumában helyezné örök nyugalomra - és tenné egyben közszemlére - a popzene múlt héten elhunyt amerikai királyának holttestét.
júl. 1
23:06
Extra vonalkód, gyógyszerautomata - ellentmondások vannak a gyógyszerészek szerint (WebBeteg)
A Magyar Gyógyszertár-tulajdonos Gyógyszerészek Szövetsége szerint több munkájuk van a patikusoknak, mert a vényeknek csak 10 százalékán van extra vonalkód - mondta Hávelné Szatmári Katalin, a szövetség elnöke szerdán az MTI-nek.

2009. július 2. csütörtök

júl. 2
5:24
A kiszáradás - Vigyázat, csökkenhet a szomjúságérzet! (WebBeteg)
Kiszáradásnak (dehidráció) nevezzük azt az állapotot, mikor a szervezet víztartalma csökken. Háromféle formában fordulhat elő, amelyeket az alapján különíthetők el, hogy a víztartalom csökkenését kíséri-e az ásványi anyag egyensúly felborulása, és milyen irányban.
júl. 2
5:45
Nehéz időszakok a várandósság alatt (Blikk)
júl. 2
5:47
Így formálódnak a mobiltelefonok (Blikk)
Vásárlóként ritkán nyerünk bepillantást a készülékek „születésébe"- most megtudhatjuk mi van a háttérben.
júl. 2
6:03
Nem Michael Jackson és Debbie Rowe a biológiai szülei gyermekeiknek (Infostart)
A Michael Jackson gyermekeit körülvevő rejtély újabb fordulatot vett. A két idősebbik gyermek biológiai édesanyja ugyanis nem Debbie Rowe.
júl. 2
7:30
Tévhitek a daganatos betegségekről (WebBeteg)
A daganatos betegségekről számtalan tévhit kering a köztudatban. Igyekszünk a leggyakrabban előforduló állításokat górcső alá venni, hogy a betegség megelőzésével és gyógyításával kapcsolatban mind az érintettekben mind az érdeklődőkben reálisabb kép alakulhasson ki.
júl. 2
9:09
"Évek óta antidepresszánst szedek, hogy hagyjam abba?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Évek óta szedek antidepresszánst. Már jól vagyok, de a kezelő orvosem azt mondja, hogy szedjem még. Megpróbáltam önállóan is leszokni, de nagyon erős elvonási tünetei lettek: hirtelen mély depresszió. Hogy tudnám abba hagyni a gyógyszer szedését?" A WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
júl. 2
9:24
Süssünk gyümölcsöt! (Édenkert)
Gombóc Artúr szavai illenek ide, hisz "mesés" a gyümölcskínálat ebben az évszakban. A meggyet, málnát, barackot, almát, körtét, sárgadinnyét s mi szem-szájnak ingere, ehetjük nyersen, hidegen, melegen, főzve, sőt még sütve is. Ma süssünk süteményt és gyümölcsöt!
júl. 2
9:39
Tini rajongóját sebesítette meg Ronaldo - képpel (Infostart)
Ismét botrányával került a lapok címoldalára Cristiano Ronaldo. A Real Madridhoz szerződő portugál klasszis betörte egy autó ablakát, így megsebesítve egy 17 éves lányt.
júl. 2
9:39
Játék határok nélkül (Blikk)
Gondolatainkkal és mozdulatainkkal is vezérelhetjük majd a konzolt
júl. 2
10:12
Jelzőfehérje és szívbetegségek - mégsincs összefüggés? (WebBeteg)
Egy, a szervezet gyulladását jelző fehérje, amelyről eddig úgy vélték, hogy szívbetegséget okoz, nincs összefüggésben a végzetessé válható kór kifejlődésével - állapította meg brit kutatók kedden közzétett tanulmánya.
júl. 2
11:09
Börtönben marad a nagy vonatrabló (Infostart)
Őrizetben marad Ronnie Biggs, a legendás brit vonatrabló, miután Jack Straw brit igazságügy-miniszter elutasította a Glasgow-London között közlekedő postavonat ellen 1963-ban elkövetett rablás résztvevőjének feltételes szabadlábra helyezési kérelmét.
júl. 2
11:15
A legjobb diéta allergiára és szénanáthára (WebBeteg)
Az allergiások számára a helyes étrend sokat segíthet, hogy jobban érezzék magukat. Bizonyos ételek olyan tápanyagokat tartalmaznak, amelyek segíthetnek az immunrendszer erősítésében, valamint az szájüregi- és légzőszervi fertőzések legyőzésében, mely tünetek szorosan kapcsolódnak az allergiához és a szénanáthához.
júl. 2
12:18
Új influenza: meggyógyult a tizenegy beteg (WebBeteg)
Jelenleg nincs tudomásunk arról, hogy új típusú influenzás beteg lenne Magyarországon; akiknél regisztrálták a megbetegedést, már meggyógyultak - mondta Falus Ferenc országos tiszti főorvos a Napkelte és a Tv2 Tények csütörtök kora reggeli adásában.
júl. 2
12:20
Értágítás és érműtét (WebBeteg)
Ha érfestésnél olyan szűkületet, vagy szűkületeket találnak, ami biztonsággal, eredményesen megtágítható, akkor értágítást (koszorúéren ezt PTCA-nak hívják) javasolnak.
júl. 2
13:15
Így lesz jó a szexuális életed (Blikk)
A szex fontos szerepet játszik az ember életében. Lássuk, a Pink.hu szerint melyek a legégetőbb kérdések a testi szerelem megtartásához!
júl. 2
13:18
Dove játék nyertesei (Metropol)
Arra kerestük a választ, mekkora rész hidratálót tartalmaznak a Dove tusfürdői.
júl. 2
13:33
Igyunk vizet! (Blikk)
Nyakunkon a nyár, a kánikulában pedig hajlamosak vagyunk megfeledkezni a kellő folyadékpótlásról, holott a szervezetünknek nagyon nagy szüksége van rá. Dr. Leichtner Tamás belgyógyász szerint a magas vérnyomásúaknak és akik bizonyos gyógyszereket szednek, nem szabad túl sok ásványvizet inniuk, de ez nem jelenti azt, hogy mellőzniük kellene a vizet. Az időseknek és a fiataloknak pedig különösen sok…
júl. 2
15:21
Ezen a héten az egres és a kajszibarack a sláger a piacon! - Piaci körkép (Édenkert)
Ezen a héten is megmutatjuk, milyen áron adják a zöldségeket és gyümölcsöket itthon és külföldön.
júl. 2
15:27
Egészség - mi számít hiteles forrásnak a lakosság szerint? (WebBeteg)
Tíz lakosból kilenc gondolja úgy, hogy az egészségmegőrzés alapja a széles körű tájékozottság, mégis csak a magyar felnőtt lakosság 12 százaléka tájékozódik rendszeresen az egészség híreivel kapcsolatban – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből.
júl. 2
16:30
Hamis gyógyszerek hazánkban - akár életveszélyesek is lehetnek (WebBeteg)
A globalizációval nőtt a veszélye annak, hogy Magyarországon hamis gyógyszerek kerülhetnek a piacra; az illegális készítmények főleg a teljesítményfokozó és a potencianövelő szerek közt bukkannak fel - közölte az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) főigazgatója csütörtökön Budapesten.
júl. 2
17:33
Géndiagnosztika - a skizofrénia és a bipoláris zavar (WebBeteg)
Nem kevesebb mint 30 ezer génváltozat lehet a skizofrénia és a bipoláris zavar hátterében, ami azt jelenti, hogy távol van még olyan gyorstesztek kidolgozása, amelyekkel bármelyik betegség előre megjósolható lenne - közölték kutatók egy szerdai sajtótájékoztatón.
júl. 2
19:39
A mindennapi szex növeli a férfiak termékenyítő képességét (WebBeteg)
Azok a férfiak, akik termékenységi problémával küzdenek, csökkenthetik a DNS károsodott spermiumok számának csökkentését, ha hetente hétszer ejakulálnak – derítette ki egy új tanulmány.
júl. 2
20:27
Angelina Jolie és Jennifer Aniston közös vonásai (Infostart)
Angelina Jolie Hollywood legjobban fizetett színésznője: tavaly 27 millió dollárt (5,2 milliárd forint) kapott filmjeiért, miközben élettársa, Brad Pitt ex-neje, Jennifer Aniston alig lemaradva 25 milliót (4,8 milliárd forint) szedett össze. Az álomgyár legtöbbet kereső színésznőinek toplistáját a Forbes.com tette közzé szerdán.

Keresés