2009. június 1. hétfő

jún. 1
0:18
Kitartás - mozgás (HáziPatika)
Már megint egy jó ideje az edzőterem felé se nézett? Jobbnál jobb kifogásokat talál, csak ne kelljen szembenézni a lustasággal? Egy kifogás sem lehet túl jó ahhoz, hogy miatta felhagyjon a rendszeres sportolással.
jún. 1
0:22
A probiotikumok élettani szerepe (HáziPatika)
Számos étkezéssel kapcsolatos fogalommal találkozunk nap mint nap, mégsem tudjuk mindegyikről, mit is takarnak valójában. Ilyen a joghurtokban lévő probiotikum is, amelynek létfontosságú élettani szerepe van a mindennapi...
jún. 1
7:48
Valóban világhírűvé teszik végre Tokajt? (Infostart)
Az új választási rendszerben először Szepsy István szavazták meg a Borászok Borásza címre. A Tokaj-hegyaljai mester szerint ismét neki kell futni: újabb módszerek bevezetésével meg kell próbálni végre elfogadtatni a világban a 400 korábbi vulkán által kialakított különleges tokaji termőterület nagyságát. Ma a világon több mint kétszáz régióban készítenek édes borokat, így a konkurencia hatalmas.
jún. 1
8:33
Hadat üzennek a füstölgő filmjeleneteknek az amerikai orvosok (WebBeteg)
Harcba szállnak az amerikai orvosok a dohányzást is bemutató hollywoodi filmekkel: el szeretnék érni, hogy a cigarettázást megjelenítő képsorok ugyanolyan besorolást kapjanak, mint az erőszakos vagy szexualitást ábrázoló jelenetek.
jún. 1
8:42
Húszdolláros dobozokkal meg lehet menteni a pingvineket (Infostart)
Riasztó mértékben csökkent az Afrikában élő pápaszemes pingvinek száma - hívták fel a figyelmet szakemberek egy minap megtartott nemzetközi konferencián. Az állatfaj védelmében fészekrakó dobozokat helyeztek el az utóbbi években a pingvinek dél-afrikai élőhelyein, hogy segítsék a madarak szaporodását.
jún. 1
9:48
Mediterrán növényeket mediterrán virágföldbe (Édenkert)
Egyre több kertben találkozunk leander, hibiszkusz, citrom, kefevirág vagy egyéb egzotikus mediterrán dísznövényekkel. Ahhoz, hogy éveken keresztül díszítsék otthonunkat, figyelmes ápolást igényelnek.
jún. 1
10:39
Mihez vezet a túlzott sms-ezés? (WebBeteg)
Amerikai gyermekorvosok szerint a szöveges üzenetek (sms-ek) tömeges írása függőséget okozhat. Sherry Turkle szerint a kommunikációs eszköz a felnövő generáció fejlődését maradandóan megváltoztatta, és egyes esetekben meg is zavarta.
jún. 1
12:00
Senkinek sem kell impotensen élni! (Blikk)
A kielégítő szexuális élet rendkívül fontos a férfiak számára is, életkortól függetlenül, elengedhetetlen a megfelelő személyiségfejlődés és a párkapcsolat szempontjából. Nem meglepő tehát, hogy a merevedési problémák, vagyis az impotencia – különösen, ha azt nem orvosolják – pszichoszomatikus panaszokhoz, depresszióhoz, valamint szociális és hivatásbeli problémákhoz vezethet. Napjainkban minden…
jún. 1
12:36
Kórházba vitték a teljesen kimerült Susan Boyle-t (Infostart)
Mentővel szállították egy londoni magánklinikára Susan Boyle-t, a brit ITV televízió világszerte óriási figyelemmel kísért idei tehetségkutató versenyének legnagyobb sztárját, aki azonban a döntőben minden várakozás ellenére alulmaradt egy teljesen esélytelennek tartott tánccsoporttal szemben.
jún. 1
12:45
Jótékony klikkelés - internetes jótékonysági akció (WebBeteg)
Jótékonysági akciót indít hétfőtől a Hírkereső.hu, a Kapu.hu és a Tombola.hu: a csoport tagjai minden portálaikon keresztül elolvasott hír után 5 fillért adományoznak az adott hónapban kiválasztott alapítványnak.
jún. 1
13:48
Hogyan hatnak a szteroidok? Alkalmazás és mellékhatások (WebBeteg)
Szintetikus szteroidokkal pótolhatjuk a kortizon és az aldoszteron hormonok hiányát, valamint nagyobb mennyiségben alkalmazva számos gyulladásos jellegű betegség orvosolható velük.
jún. 1
15:54
Anya csak egy van - konfliktus vele annál több (WebBeteg)
A szülők és már felnőtt korú gyermekeik közötti konfliktusok az idő előre haladtával egyre gyakoribbak és elmélyültebbek lehetnek. Egy vadonatúj tanulmány szerint a súrlódások különösen az anya és lánya között számítanak gyakorinak. A feltételezett ok szerint az anyák több figyelmet szeretnének lányuktól.
jún. 1
16:12
Segít az erős paprika! (Blikk)
Sági Szilárd szerint ha az ételt elrontjuk, akkor sincs baj: egy kis erős mindig jól jön!
jún. 1
18:00
Zsibbad a lábam. Miért? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Egy hete elültem a lábam, azóta zsibbad a talpam, napokig járni is alig tudtam. Egy masszőr kimasszírozta a vádlim, de a zsibbadás megmaradt..." Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jún. 1
20:06
14 év után halt meg a szívében hagyott kendő miatt (WebBeteg)
Egy krasznojarszki férfi azért halt meg, mert 14 évvel ezelőtt, egy műtétnél a szívében felejtettek egy törlőkendőt - közölte hétfőn az illetékes nyomozóhatóság vezetője.
jún. 1
20:42
Ingyen osztották a gyémántokat Tokióban (Infostart)
Ingyen osztott szét 5000 aprócska gyémántot hétfőn Tokióban egy francia ékszergyártó és -kereskedő cég, a Mauboussin.
jún. 1
22:12
Egyszerre száz játékteremből tiltották ki az idős angol párt (Infostart)
Megszüntették a Mecca nevű játékterembeli tagságát és kitiltották az ország száz másik játékterméből azt az idős brit hölgyet és férjét, aki megszegve a tagsági szabályokat barátaival egy rivális játéktermet is meglátogatott. A 76 éves Rosalyn Clemson háromszor is betért a Meccától 23 kilométerre található Club 2000 Bingóba.

2009. június 2. kedd

jún. 2
0:30
Szimulátoron gyakorolhatják az operációt (HáziPatika)
A virtuális valóságot felhasználó szimulátorok segítségével a sebészek fejleszthetik képességeiket és csökkenthetik a műtéti időket, olvasható egy, a British Medical Journal folyóirat honlapján közzétett tanulmányban.
jún. 2
0:34
Húsz eset, amikor orvoshoz kell fordulnia! (HáziPatika)
Sokszor dilemmát okoz, hogy az ízületekben, lágyrész-szövetekben jelentkező fájdalom esetén orvoshoz kell-e fordulni vagy sem. Cikkünk néhány jó tanáccsal szolgál.
jún. 2
4:12
Így leszel csinos a parton is (Blikk)
Szexi vagy elegáns? Segítünk a választásban!
jún. 2
5:33
Mit tehet a cukorbeteg betegsége karbantartásáért? (WebBeteg)
A cukorbetegség kezelése számos szempontból jelentősen eltér más betegségek kezelésétől. A leglényegesebb eltérés, hogy a cukorbeteg eredményes kezeléséhez nem elegendő pusztán az orvos által tanácsolt kezelési mód elfogadása és követése.
jún. 2
6:00
Japánban és San Marinóban a legmagasabb a várható életkor (Infostart)
Egy Japánban született lány ma a kilátások szerint meg fogja tudni ünnepelni a 86. születésnapját is, azaz itt a világon a leghosszabbak az életkilátások. A férfiak helyzete San Marinóban a legjobb, ahol átlagosan 81 éves korukig élnek - írja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a honlapján.
jún. 2
7:39
A hajhullás és kopaszodás lehetséges okai (WebBeteg)
A hajhullás akkor tekinthető kóros mértékűnek - alopeciának - ha naponta több mint 150 hajszál hullik ki. Napi 70-100 hajszál kihullása még normális. Ha a páciens ilyen problémával fordul orvoshoz, az első dolog amit meg kell tennie, hogy fésülködés vagy hajmosás során meg kell számolnia a kihullott hajszálakat.
jún. 2
9:36
Mediterrán növényeket mediterrán virágföldbe (Édenkert)
Egyre több kertben találkozunk leander, hibiszkusz, citrom, kefevirág vagy egyéb egzotikus mediterrán dísznövényekkel. Ahhoz, hogy éveken keresztül díszítsék otthonunkat, figyelmes ápolást igényelnek.
jún. 2
9:45
Válságban a család? (WebBeteg)
Közel négy százalékkal kevesebb gyermek született ez év első két hónapjában, mint egy évvel korábban. A házasságkötések számában nem történt lényeges változás, ugyanolyan kevesen – valamivel több, mint 2500 pár – mondta ki a boldogító igent januárban és februárban.
jún. 2
9:57
Nem elég hatékonyak a szűrővizsgálatok? (Metropol)
Manapság a legtöbb ember szív- és érrendszeri betegség miatt hal meg, vagy lesz munkaképtelen, de a kóros állapot gyakran nem derül ki a különféle szűrővizsgálatok alkalmával, hanem csak akkor, amikor már súlyos tünetek jelentkeznek.
jún. 2
9:57
Meggyfától a befőttig (Édenkert)
A meggy hosszú, kalandos úton jut el a befőttes- vagy lekvárosüvegig. A kertész dolga a hibátlan gyümölcs megtermelése, ezután pedig már a feldolgozáson múlik a termékminőség.
jún. 2
10:48
A gyerekek vérnyomását is mérni kell (WebBeteg)
A magas vérnyomás nemcsak a felnőttek betegsége, hanem már gyermekkorban is elkezdődhet. A szakemberek ezért azt javasolják, hogy 3 éves kortól minden gyerek vérnyomását mérjék, hiszen fájdalmatlan, viszont létfontosságú információkat adhat.
jún. 2
11:42
Ezer euróért házasságot lehet kötni a veronai szerelmesek erkélyén (Infostart)
Júlia veronai otthonában egy futballista és menyasszonya mondta ki a boldogító igent. Hétfőn volt az első házasságkötés a William Shakespeare Rómeó és Júlia című művében legendássá vált erkélyen.
jún. 2
12:03
A folsav hatékonyabb magzatvédő, mint gondolták (Metropol)
A folsav azon túl, hogy csökkenti a nyitott gerinc előfordulását újszülötteknél, megelőzheti a koraszülést és a magzatok szívhibáit is – állapították meg amerikai és kanadai kutatók.
jún. 2
12:54
Az urológiai szervek sérülései (vesék, húgyvezeték, húgyhólyag) (WebBeteg)
Az urológiai szervek sérülései (traumái) ismertetése előtt érdemes tisztázni azok elhelyezkedését. A leggyakoribbak a vesék sérülései, és azok között is az ún. fedett traumák.
jún. 2
13:30
Együtt a maradék Beatles - egy videójáték kedvéért (Infostart)
A The Beatles: Rock Band című zenés videojátékot népszerűsítette együtt Paul McCartney és Ringo Starr egy hétfői kaliforniai rendezvényen.
jún. 2
13:33
Az állandóan szóló tévé árt a kicsiknek (Metropol)
Árt a gyerekek agyi- és beszédfejlődésének, ha a lakásban állandóan szól a televízió, mert csökkenti a hallott és használt szavak számát – állítják amerikai kutatók az Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine című szaklap friss számában.
jún. 2
13:57
Újabb eredmények a folsav magzatvédő hatásáról (WebBeteg)
A folsav azon túl, hogy csökkenti nyitott gerinc előfordulását újszülötteknél, megelőzheti a koraszülést és a magzatok szívhibáit is - állapították meg amerikai és kanadai kutatók.
jún. 2
15:12
Hogyan szabaduljunk a gyepben terjedő pitypangtól? (Édenkert)
A pongyola pitypang gyönyörű virág a kaszálón, de agresszív betolakodó az ápolt gyepen. Ha kihúzzuk, legtöbbször visszanő, de mindenképp tar foltot hagy maga után. Mit tehetünk?
jún. 2
16:03
Az éghajlatváltozás évente 315 ezer ember életét követeli (WebBeteg)
Az éghajlatváltozás kiváltotta éhezés, betegségek és elemi csapások miatt évente 315 ezren veszítik életüket, 2030-ra a halálos áldozatok száma éves szinten elérheti a félmilliót - hangsúlyozza a genfi székhelyű Globális Humanitárius Fórum (GHF) pénteken nyilvánosságra hozott jelentésében.
jún. 2
17:06
Az állandóan szóló tévé árt a kicsiknek (WebBeteg)
Árt a gyerekek agyi- és beszédfejlődésének, ha a lakásban állandóan szól a televízió, mert csökkenti a hallott és használt szavak számát - állítják amerikai kutatók az Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine című szaklap friss számában.
jún. 2
18:36
Mi így segítünk a gyógyulásban (HáziPatika)
Ötödik alkalommal hirdeti meg a MOL Új Európa Alapítványa a Segíthetek? MOL Gyermekgyógyító programot azzal a céllal, hogy krónikus betegségben szenvedő vagy súlyos betegségből lábadozó, fogyatékkal élő gyerekek rehabilitációját...
jún. 2
19:12
Immunterápiával a rák ellen (WebBeteg)
A rák ellen az orvosok először sebészeti módszerekkel, majd kemoterápiával és sugárzással próbálták meg felvenni a harcot. Úgy tűnik, harminc év hiábavaló próbálkozásai után most sikerült megtalálniuk a jó megoldást - az immunrendszer, a szervezet természetes védekezőképességének igénybevételével.
jún. 2
19:24
Gyönyörű látványt nyújt a híd este (Metropol)
Deme László a Lisys Zrt. létesítményigazgatója, a Szabadság híd díszkivilágításáról elmondja, hogy szerinte akkor szép a világítás, ha este is jól látszódik.
jún. 2
20:27
Új bérlakások a XIII. kerületben (Metropol)
Újabb önkormányzati bérházat adtak át Angyalföldön, a Reitter Ferenc utcában. A 30 lakásos épület lakóit 106 pályázó család közül választották ki, az építés költsége 522 millió forint volt.
jún. 2
20:45
A gyermektüdő védelme került idén a középpontba (Metropol)
A cigaretta jelen van életünkben akkor is, ha soha nem szívtunk el egy szálat sem. Különösen vonatkozik ez a gyerekekre, akik a leginkább veszélyeztetettek.
jún. 2
21:18
Együtt mutatkozott a két Beatle Los Angelesben (Infostart)
Bemutatták a The Beatles Rock Band című játékot, amelynek bemutatóján feltűntek a banda élő tagjai, valamint az elhunytak özvegyei is. A karaoke-játék Paul McCartney szerint fantasztikus.
jún. 2
21:18
Mellnagyobbítás szilikon és szike nélkül, saját zsírral (WebBeteg)
A plasztikai műtétek kora lassan lejár: felváltják őket az újfajta, fájdalommentes szépészeti beavatkozások őssejtekkel kezelt saját zsírral.

2009. június 3. szerda

jún. 3
0:03
Elköszönni, ha muszáj (HáziPatika)
A halállal való találkozás elkerülhetetlen. Előbb-utóbb sajnos mindenki elveszít valakit, akit nagyon szeret, és akiért sokat tehet még élete utolsó heteiben, óráiban is. De mindezt hogyan? Hogyan segíthetünk, nyújthatunk támaszt...
jún. 3
0:07
Csontvelői sejtekkel kezelhető a szívbetegség? (HáziPatika)
A JAMA (Journal of the American Medical Associaton) legfrissebb száma szerint az idült szívizom-ischaemia a csontvelői sejtek injekciójával kezelhető. A sejtek hatására javulhat a vérátáramlás és a bal kamra funkciója.
jún. 3
4:12
Életet menthet az ingyenes hívás (Blikk)
Sötét gondolatok, búskomorság gyötri? Aggódik önmaga és gyereke biztonságáért? Megoldást nyújthatnak a zöld számok!
jún. 3
5:42
Egyre több az új influenzás beteg a szomszéd országokban (WebBeteg)
Egy második osztrák beteg szervezetében is kimutatták az új influenzavírust, hetekkel az első ausztriai eset után - jelentette be kedden Bécsben az egészségügyi minisztérium. Közben Ukrajnában is megjelent a vírus.
jún. 3
7:48
Sokáig akar élni? Válasszon fiatal feleséget! (Infostart)
Felével csökkentheti a korai halál esélyét az a férfi, aki saját magánál 15-17 évvel fiatalabb hölgyet vesz feleségül. Aki 7-9 évvel fiatalabb nőt választ, az 11 százalékkal csökkentheti a kockázatot.
jún. 3
7:48
Kényszerbetegség: rituálék fogságában (WebBeteg)
Mindannyian jártunk már úgy, hogy le kellett ellenőriznünk, bezártuk-e a lakás ajtaját, kihúztuk-e a vasalót. Vannak azonban, akik ezt több százszor is kénytelenek megismételni, akár több utcasarokról visszafordulva is.

Keresés