2009. június 1. hétfő

jún. 1
7:24
Kórházba került Susan Boyle (Metropol)
A 47 éves amatőr énekest hétfői brit médiajelentések szerint egy londoni magánklinikára vitték. Gordon Brown brit miniszterelnök hétfőn személyesen érdeklődött a zsűri két tagjánál is Susan Boyle hogyléte felől.
jún. 1
17:24
Magyar Nap a kolozsvári filmfesztiválon (Infostart)
A kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál "Magyar Napja" igen sok magyar alkotás bemutatkozási lehetősége.A versenyprogram Lakatos Róbert Bahrtalo! című roadmovie-jával indul.
jún. 1
18:00
Az Alkonyat tarolt az MTV Movie Awards gálán (Infostart)
Az Alkonyat lett az abszolút győztes az MTV Movie Awards gálán, amelyen a Stephenie Meyer által megálmodott és Catherine Hardwicke által vászonra vitt vámpíros love story összesen 5 kategóriában nyerte el az idén már 18. alkalommal odaítélt Arany Popcorn-díjat.
jún. 1
21:36
Fiume: A magyar város, ahol a horvátok olaszul beszélnek (Infostart)
"Fiume az a magyar város, ahol a horvátok olaszul beszélnek" - így jellemezte egy 19. századi francia utazó a Magyar Királyság egykori kikötőjét. Fiume magyar tárgyi emlékei Skultéty Csaba, a Szabad Európa rádió egykori munkatársának személyes gyűjteményéből válogatott kiállításon láthatók július 12-ig az Országos Széchényi Könyvtárban.

2009. június 2. kedd

jún. 2
4:51
Saját pénzből, kis költségvetéssel, angolul forog a film Haumann Máté főszereplésével (Spa Trend Online)
A film címe Brooklyn, műfaja szerint krimivígjáték, New Yorkban játszódik, egy nyomozó és egy túszejtő fiatalember története. A stáb és a színészek többsége magyar, de a forgatás angolul folyik. Az alkotást saját forgatókönyvéből Martin Csaba rendezi, aki évekkel ezelőtt az angol tanári pályát hagyta el a film kedvéért. Az eredeti New York-i színhelyet Etyek helyettesíti.
jún. 2
5:42
Puskin leszármazottainak első világkongresszusát tartják Moszkvában (Infostart)
Alekszandr Szergejevics Puskin orosz költő leszármazottainak első világkongresszusát tartják szerdától Moszkvában a költő emlékmúzeumában. A rendezvényre több mint 200 meghívót küldtek ki, és több mint százan igazolták vissza részvételüket.
jún. 2
6:12
A Nagyrabecsülés Csokra (Metropol)
Moldoványi Ferenc filmrendező Munkásságáért idén átve­het­te az UNICEF Nagyrabe­csü­lésének Csokrát.
jún. 2
7:42
Miskolci Operafesztivál: a zene hidakat ver (Metropol)
Az operabarátok számára igazi különlegességeket ígér idén a Miskolci Operafesztivál. A többség még sohasem láthatta Mozart mindössze 12 évesen írt dalszínházi művét, a Bastien és Bastienne-t, vagy a csonkán maradt A kairói ludat.
jún. 2
7:44
Wynton Marsalis Budapestre jön (Metropol)
A Lincoln Center Jazz Orchestrával Kelet- és Közép-Európában egyedül nálunk lép fel.
jún. 2
7:46
Haydn életéről – a bábszínházban (Metropol)
A 21. évébe lépett Garabonciás Együttes Haydn sulija címmel tartotta meg idei bemutatóját a hét végén a Budapest Bábszínházban. Órajáték, Zenészek, Sakkozógép, Orlando lovag, Haydn sulija – a műsor valamennyi része a zeneszerző éle­téhez kapcsolódik. A dramaturgia Váradi István munkája.
jún. 2
7:48
Amator Artium – a „művészet szerelmesei” (Metropol)
A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban Esszencia címmel látható a XX. Országos Képző- és Iparművészeti Kiállítás. A tárlat reprezentatív módon vonultatja föl a nem hivatásos alkotók legjobb munkáit, törekvéseit. A kiállítás ma látható utoljára.
jún. 2
8:36
Chickenfoot: a legjobbak akarunk lenni (Metropol)
Sammy Hagar, Michael Anthony, Joe Satriani és Chad Smith – ez a már most rendkívül népszerű Chickenfoot együttes. Interjú és videó.
jún. 2
11:36
A Pixar animációját a toplista élére repítették a lufik (Metropol)
A cannes-i filmfesztivál nyitófilmjeként debütált Fel! című 3D-s Pixar animáció repült a hétvégi észak-amerikai boxoffice-lista csúcsára több mint 68 millió dolláros (13,5 milliárd forint) bevétellel.
jún. 2
13:24
A Zabhegyező írója jogsértőkkel pereskedik (Metropol)
Jerome David Salinger, a Zabhegyező című regény világhírű írója szerzői jogsértés miatt indított eljárást, mert egy ismeretlen író Hatvan évvel később: Zabhegyező címmel írt könyvet.
jún. 2
13:33
Amiről nem hajlandóak lemondani a válság ellenére sem (Spa Trend Online)
A Magyar Állami Operaház 2009/2010-es szezonjára 11 ezer bérletet újítottak meg az operarajongók; az intézmény vezetőinek várakozása szerint idén is csaknem 16 ezer bérlet fogy el június végéig - közölte az MTI-vel kedden a dalszínház sajtóirodája.
jún. 2
18:30
Susan Boyle "összeomlott" (Metropol)
A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - keddi beszámolója szerint Susan a számára csalódást keltő eredményhirdetés másnapján "egész nap zokogott", szidalmazta a produkciós stábot, végül olyan állapotba hergelte magát, hogy el is ájult. Újabb részletek a hirtelen sztárrá lett skót munkanélküli nő hányattatásairól.
jún. 2
20:06
Nem sok jóra számíthatunk: pünkösdkor esett (Infostart)
Nem mindegy, milyen az idő májusban, pünkösdkor és Medárd napján - tartja a népi hiedelem. Eszerint a pünkösdi eső ritkán hoz jót. Ha Medárdkor esik, negyven napig esik, de ha napos idő van, akkor negyven napig meleg, aszályos idő várható. Vajon mi lehet ezeknek a megfigyeléseknek a tudományos magyarázata?
jún. 2
20:18
Marilyn Monroe ismeretlen arca (Metropol)
Állig begomboltan, ártatlanul tekint ránk Marilyn Monroe azokról az eddig ismeretlen fotókról, amelyeket a Life magazin publikál legújabb szmában.
jún. 2
20:54
„Azokat bírom szóra, akik nem a szó emberei” (Metropol)
Ferdinandy György írónak most jelent meg Az amerikai menekült című könyve, amelyben három 56-os fiatal életútját követhetjük nyomon.
jún. 2
20:56
A szexualitásról, de őszintén... (Metropol)
Négy férfi, négy eset: az Intim fejlövés, Szajki Péter új filmje csütörtökön kerül a mozikba.
jún. 2
21:48
Kassára ért a Magyar Karikatúra Művészeti Fesztivál kiállítása (Metropol)
A kiállításon, amelyet először Budapesten láthatott a közönség, a magyar karikatúrák mellett olyan országok alkotóinak munkáival ismerkedhetnek meg a kassaiak, amelyek Magyarországgal együtt 2004-ben csatlakoztak az Európai Unióhoz.
jún. 2
23:18
Izgalmas határmezsgye (Metropol)
A tudományos-fantasztikus irodalom hazai folyóirata a Galaktika. Főszerkesztőjét Burger Istvánt a lapról, a könyveikről, a választás nehézségeiről kérdeztük.

2009. június 3. szerda

jún. 3
4:33
Csodáljuk ezt a filmet (Spa Trend Online)
A pingvinek valószínűleg a legemberszabásúbb madarak. Ahogy frakkra emlékeztető, fekete-fehér tollruhájukban tovatogyognak, olyanok, mint az idős emberek, akik már csak aprókat lépegetve tudnak közlekedni. Feltehetően ezek az emberi külsőre utaló jegyek csábították a francia dokumentumfilm alkotóit, hogy teljességgel emberi tulajdonságokkal ruházzák fel az Antarktiszon vándorló császárpingvineket.
jún. 3
6:18
Beperelte Salinger a Zabhegyező folytatásának titokzatos szerzőjét (Infostart)
J. D. Salinger bepereli híres regénye, a Zabhegyező folytatásának íróját és a könyv kiadóját. A kilencven éves író jogászai Manhattanben jelentették fel a "tetteseket", többek között a "60 Years Later: Coming Through the Rye" című mű J. D. California álnéven működő szerzőjét (a Zabhegyező angol címe The Catcher in the Rye).
jún. 3
8:42
Rudolf Péter Rómeóként a Guinness-rekordot döntögeti (Infostart)
Kilenc éve játssza Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter Shakespeare Rómeó és Júlia című drámáját, sajátos módon, hiszen minden szerepet ketten adnak elő. A házaspár szerint ennyi idő alatt új értelmet kapnak Shakespeare szavai. Ahogy Rudolf Péter elmondta, több százszor kell kimondani egy-egy mondatot ahhoz, hogy megleljük annak valódi értelmét.
jún. 3
9:48
Cage új filmje (Metropol)
Nicolas Cage mostanában ismét igencsak sokat dolgozik. Idén számos filmet várhatunk, amelyet az ő főszereplésével mutatnak be. Magyarországon június 11-én kerül a mozikba a Képlet című hátborzongató sci-fi thriller.
jún. 3
10:24
Színészek egészen más szerepben: romkocsma az Új Színház mellett (Metropol)
Az Új Színház ma este a színházzal szomszédos lakatlan romház udvarán (VI., Paulay Ede u. 33.) búcsúztatja a 2008–09-es évadját.
jún. 3
11:18
Spamalot a Madách Színházban (Metropol)
Kedden tartották a Madách Színházban az első összolvasópróbáját a teátrum szeptemberben színre kerülő darabjának, a Spa­malotnak. A próbán jelen volt a darab összes szereplője, köztük Szervét Tibor, Gesztesi Károly, Molnár Szilvia, Polyák Lilla, Nagy Sándor, Feke Pál, Hajdu István és Szente Vajk is. A három sze­rep­osztásos előadás első premierje szeptember 25-én lesz.
jún. 3
16:24
Utoljára gördült le a függöny a világ legkisebb operaházában (Metropol)
Mozart Figaro házassága című műve után utoljára gördült le a függöny a világ legkisebb operaházában New Yorkban; a mindössze 107 férőhelyes teátrumban maga az alapító, a 88 éves Tony Amato köszönte meg a nézők évtizedes hűségét.
jún. 3
18:30
Tom Jones novemberben ismét Budapesten koncertezik (Metropol)
Nyolc év után ismét Budapesten ad koncertet Tom Jones, az egyik legnépszerűbb brit énekes. A Green, Green Grass of Home, a Delilah, az I'll Never Fall In Love és sok más világhírű sláger előadója november 11-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

2009. június 4. csütörtök

jún. 4
4:51
Nyolcvanadik alkalommal rendezik meg idén a könyvhetet (Spa Trend Online)
Nem roppantotta össze a könyves műhelyeket a gazdasági válság, ennek ellenére a visszaesés érezteti hatását a számokban. A kínálat ugyan bővelkedik újdonságokban, de számos olyan kiadvány is napvilágot látott, amelynek alapján perzsavásárnak érezzük a legjelentősebb könyves seregszemlét - vélekedett Tarján Tamás irodalomtörténész
jún. 4
8:06
Meghalt a "blues királynője" (Infostart)
Nyolcvanéves korában szerdán Chicagóban elhunyt Koko Taylor, akit "a blues királynőjeként" emlegettek - jelentette be lemezkiadója, az Alligator Records.
jún. 4
8:09
Meghalt a "blues királynője" (Spa Trend Online)
Nyolcvanéves korában szerdán Chicagóban elhunyt Koko Taylor, akit "a blues királynőjeként" emlegettek - jelentette be lemezkiadója, az Alligator Records.
jún. 4
8:54
Az Ördögkatlanba költözik a Bárka (Metropol)
A Völgyben, Kapolcsnál Pulát vette birtokba a budapesti Bárka Színház, aztán tavaly már kicsit „belakták” az Ördög­katlant, azaz Palkonyát, Kis harsányt és Nagyharsányt. Idén augusztus 5. és 9. között költöznek le a három Pécs környéki községbe, hogy részt vegyenek a Bárka-Baranya összművé­szeti fesztiválon.
jún. 4
8:56
Nem bűn olyan műveket írni, amelyeket szeretnek olvasni (Metropol)
Jó partner a kádban és az ágyban is. Hogy kiről beszélünk? Danielle Steelről, a romantikus regények királynőjéről.
jún. 4
14:45
Eltemették Schéner Mihályt (Spa Trend Online)
Örök nyugalomba helyezték Schéner Mihály festő-, grafikus- és szobrászművész, keramikust csütörtökön Budapesten; a Kossuth- és Munkácsy-díjas alkotó hamvait családja, művésztársai és tisztelői kísérték el utolsó útjára az Óbudai temetőben.
jún. 4
15:36
David Attenborough Asztúria Hercege-díjat kap (Infostart)
David Attenborough brit természettudós kapja idén az Asztúria Hercege-díjat a társadalomtudományok kategóriájában - határozott a díjat odaítélő bizottság csütörtökön az észak-spanyolországi Oviedóban.
jún. 4
16:42
Kulturális programok a Fiumei úti Sírkertben (Metropol)
Grafikai kiállítással, kórusmuzsikával, gyermekműsorral, megzenésített versekkel, temetői sétákkal, komolyzenei hangversennyel és St. Martin Lelkek érintése című koncertjével várja a látogatókat június 14-én vasárnap a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) a Fiumei úti Sírkertben.
jún. 4
17:00
Tilos Rádió: születésnapi fesztivál és adománygyűjtő akció (Metropol)
Tizennyolcadik születésnapját is a hagyományos maratonnal, vagyis a fesztivállal egybekötött adománygyűjtő akcióval ünnepli a Tilos Rádió; az alapvetően koncertekből álló idei rendezvény hétfőn kezdődik és egész héten tart a fővárosi Dürer-kertben.
jún. 4
17:18
Történetek felnőtteknek (Metropol)
A provokatív témák ellenére is fogyasztható, egyben elgondolkodtató is az Intim fejlövés, olyan ígéretes kezdet, amely után a néző várja a folytatást.
jún. 4
18:48
A visegrádi országok első filmfesztiválja (Metropol)
A visegrádi együttműködésben részt vevő négy ország (V4) péntektől megrendezi az I. Visegrádi Nyári Filmfesztivált; Krakkóban, Prágában, Pozsonyban és Budapesten három héten át összesen 24 filmet láthat a közönség a Krakkói Magyar Centrum szervezésében.
jún. 4
19:24
Szeptemberben jelenik meg Whitney Houston új albuma (Metropol)
Visszatér Whitney Houston. A világhírű énekesnő régóta várt albuma szeptemberben jelenik meg - jelentette be az Arista Records. A gyakran csak A Hangként emlegetett Houston mát hét éve nem adott ki új lemezt, és egyelőre az új album címe sem ismert.
jún. 4
19:42
Megkezdődött a POSZT (Metropol)
Mohácsi János Moliere-átiratával, a Moliere után: A képzelt beteg című vígjáték előadásával megkezdődött a IX. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) a baranyai megyeszékhelyen csütörtökön.
jún. 4
20:18
Belvárosi Fesztivál fiataloknak és idősebbeknek (Metropol)
Ismét megrendezik az immár hagyományossá vált Belvárosi Fesztivált: pénteken és szombaton fiatalok és idősek, zenekarok és civil szervezetek sátrai töltik meg Budapest Belvárosának tereit.
jún. 4
20:42
A bizarr évei: humorral az elnyomás ellen (Infostart)
A Rákosi-korszak irodalmi élete nem szabatos irodalomtörténeti dolgozat, hanem anekdotákkal tarkított, laza összefoglaló - így jellemezte Sárközi Mátyás Londonban élő József Attila-díjas író most megjelent, A bizarr évei című könyvét. Az InfoRádió munkatársa szerint a kommunista diktatúra legsötétebb éveiben azzal lehetett oldani a rájuk nehezedő nyomasztó légkört, hogy kinevették a rezsim…
jún. 4
21:48
Kelet-európai bólogatós (Metropol)
A hazai lounge-dowtempo szcéna nem mondható éppen kiterjedtnek, de amióta az egyik rádió országos slágert faragott a Bijou dalaiból, legalább az elmondható róla, hogy létezik. Ebbe a légüres térbe igyekszik most a Kisha, a horvát apától és magyar anyától származó szöveg-író-énekesnővel, Andjával az élen.
jún. 4
22:06
Újra hazai remixek Beyoncé albumán (Metropol)
Június 16-án Beyoncé újabb remixalbummal jelentkezik (I Am…), ame­lyen a Diva és a Sweet Dreams magyar remixe kapott helyet.

2009. június 5. péntek

jún. 5
4:33
Ismerje meg a 99 csodát! (Spa Trend Online)
A Föld 99 legkevésbé ismert csodája című könyvüket dedikálják pénteken 16 órától a Vörösmarty téren, a Glória Kiadó pavilonjában a szerzők: Hadházi László, Litkai Gergely, Kovács András Péter és Pataki Balázs. Bejárták mind az öt kontinenst - plusz két elsüllyedtet -, hogy megmutassák az olvasónak, mi mindenről nem tudunk még.
jún. 5
6:39
Faültetés Budapesten (Spa Trend Online)
Az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) életre hívásának emlékére minden évben június 5-én rendezik meg a Környezetvédelmi világnapot azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az emberi környezet védelmének, szennyezése csökkentésének fontosságára, egyben konkrét intézkedéseket népszerűsítsenek e célok megvalósítására. A nap központi eseményeit idén Mexikóban rendezik. Magyarországon ma adják…
jún. 5
11:00
Szexuális perverz játékba halt bele „Bill” Carradine (Metropol)
A thaiföldi rendőrségtől származó újabb információk alapján elképzelhető, hogy David Carradine amerikai filmszínész mégsem lett öngyilkos, hanem erotikus játék közben lelte halálát egy bangkoki szállodában.

Keresés