2009. július 1. szerda

júl. 1
9:36
Gigabulival turnézik a U2 - videókkal (Infostart)
Megkezdte világkörüli turnéját a U2: az ír banda 90 ezer ember előtt lépett fel kedd este Barcelonában. A gigantikus koncerten Michael Jacksonról is megemlékeztek.
júl. 1
10:03
A szaxofon női arca (Metropol)
Candy Dulfer a Veszprémi Ünnepi Játékok vendégeként július 25-én Maceo Parkerrel ad közös koncertet.
júl. 1
10:05
Fesztiválkörkép: első bálozók és hazajárók nyara (Metropol)
Idén minden eddiginél több külföldi fellépő csalogatja a közönséget azokra a nyári zenei fesztiválokra, amelyeket az ország legkülönbözőbb szög­leteiben rendeznek ezekben a hetekben. A 2009-es kínálatban bőven sze­repelnek olyanok, akik már-már hazajáró fellépőknek számítanak Magyarországon, de akadnak olyanok is, akik még soha nem léptek fel nálunk.
júl. 1
10:07
A múlt és a jövő (Metropol)
A közelmúltban egy, a Teraszon tartott beszélgetésen meséltek a legnagyobb hazai fesztiválszervezők első fesztiválos élményeikről. De vajon hogyan tették meg első botladozó lépéseiket az általuk szervezett, mára több százezres közönséget vonzó rendezvények.
júl. 1
10:09
Színház, fesztivál – kicsit másképp (Metropol)
Nem feltétlenül sátorral, hálózsákkal felszerelkezve kell az élmények nyomába eredni: szabadtéri színházi és összművészeti fesztiválok tömkelege várja a kőszínházi évadon kívül is kultúrára éhes nézősereget. Az ország több pontján hamisítatlan fesztiváli hangulattal csalogatnak a színház elkötelezett hívei.
júl. 1
10:21
SZINező (Metropol)
SZIN-es programok – ezt ígéri idén is a Szegedi Ifjúsági Napok, amelyet augusztus 26. és 30. között rendeznek meg az Újszegedi Partfürdőn.
júl. 1
13:39
Jude Law Hamletet játszik ősszel a Broadway-n (Metropol)
Jude Law Hamlet, dán királyfi szerepében lép fel a ősszel Broadway-n. A 36 esztendős brit színész október 6-án mutatkozik be a Shakespeare-tragédia címszerepében a New York-i Broadhurst Színházban.
júl. 1
17:33
Jacksonfalva Ukrajnában? (Metropol)
Falut szeretnének elnevezni a popzene napokban elhunyt királyáról, Michael Jacksonról a dél-ukrajnai Zaporizzsja megyében.
júl. 1
19:21
da Vinci hamisítványa lenne a torinói lepel? (Metropol)
A híres torinói lepel Leonardo da Vinci (1452-1519) hamisítványa lehet, aki kezdetleges fotográfiai módszerekkel saját arcvonásait örökítette meg rajta. Ezt állítja legalábbis egy brit dokumentumfilm.
júl. 1
19:30
Prima Primissima - hétvégétől szavazhat a jelöltekre (Infostart)
Minden eddiginél több jelölés érkezett idén a Prima Primissima Díjra, így a kuratórium összesen 431 jelölt közül választotta ki az elismerésre esélyes 30 művészt, tudóst, sportolót - jelentette be Csányi Sándor, a testület elnöke.
júl. 1
20:15
Restaurálták Michelangelo két utolsó freskóját (Metropol)
Évekig tartó munkával, több mint 3,25 millió euró (közel 900 millió Ft.) költséggel restaurálták a vatikáni Capella Paolina, azaz a Pál kápolna két Michelangelo-freskóját.
júl. 1
21:18
Jude Law Hamletet játszik ősszel a Broadway-n (Infostart)
Jude Law Hamlet, dán királyfi szerepében lép fel az ősszel Broadway-n.

2009. július 2. csütörtök

júl. 2
6:03
Peter Brook társulatának vendégjátékával nyílt meg az V. Shakespeare-fesztivál Gyulán (Spa Trend Online)
Hétfő este nyílt meg Gyulán az V. Shakespeare-fesztivál. Harcsa Veronika és együttese koncertje után a világhírű rendező, Peter Brook társulata adta elő a Szerelem a bűnöm című kétszemélyes előadást, amely Shakespeare szonettjeiből készült. A produkció­ban két olyan színész – Natasha Parry és Bruce Myers – működött közre, akik mindketten évtizedek óta dolgoznak együtt a rendezéstől hamarosan…
júl. 2
9:00
Csúcstechnológiás szolgáltatást indít a Bookline (Infostart)
A Bookline.hu új, csúcstechnológiás megoldásokat alkalmazó termékajánló szolgáltatást indít, amely révén a vásárlók könnyebben találhatják meg a számukra érdekes árucikkeket.
júl. 2
9:09
Lehet negyedik Jégkorszak is (Metropol)
Tegnap debütált a hazai mozikban az Jégkorszak harmadik része. A film kapcsán az alkotás rendezője Carlos Saldanha nyilatkozott a Metropolnak.
júl. 2
9:27
Turnéra indult a U2 (Metropol)
A kedd esti barcelonai fellépésével megkezdte világ körüli turnéját a U2. Az ír banda 360° elnevezésű koncertkörútja jövő év őszéig tart.
júl. 2
10:12
Meghalt Karl Malden (Infostart)
Elhunyt Karl Malden Oscar-díjas amerikai színész, a San Francisco utcáin című tévésorozat egykori nyomozója.
júl. 2
12:27
Dream Theater: szinte hibátlan (Metropol)
A progresszív metál zene zászlóvivője hosszú évek után váltotta le a Petőfi Csarnok szabadterét az Arénára, ami talán eleinte túl merész lépésnek tűnt, de aztán végignézve az egybegyűlt tömegen mégsem bizonyult rossz ötletnek.
júl. 2
13:12
Karlovy Vary fesztivál Malkovich és Banderas részvételével (Infostart)
Pénteken nyitja meg kapuit a 44. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál, amely idén a filmvilág olyan kiválóságait tünteti ki elismerésével, mint Isabelle Huppert, John Malkovich és Antonio Banderas.
júl. 2
13:48
Robert Capa-kiállítás a Ludwig Múzeumban (Infostart)
A Robert Capa világhírű magyar származású fotóművész képeit tartalmazó, nemrég Magyarországra került gyűjteményből nyílik kiállítás csütörtök este a budapesti Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban.
júl. 2
15:45
Eddig kiadatlan Michael Jackson-számok várnak megjelenésre (Metropol)
Hegyekben állnak azok a kiadatlan Michael Jackson-számok, amelyek még évekig ellátják majd a rajongókat az elhunyt popkirály dalaival.
júl. 2
15:47
Nem jelenhet meg Amerikában a svéd Zabhegyező-folytatás (Metropol)
Nem jelentetheti meg Amerikában J. D. Salinger Zabhegyező című műve folytatásaként írt regényét a svéd szerző - így döntött egy manhattani bíróság.
júl. 2
16:12
Michael Jackson a Billboard élén (Infostart)
Michael Jackson ismét az amerikai Billboard toplista élére került: a múlt héten elhunyt énekes a Top 10-es albumlistán a tízből kilenc helyet foglalt el a zenei magazin szerdán közzétett adatai szerint.
júl. 2
16:30
Brigitte Bardot közelebb érzi magát állataihoz, mint az emberekhez (Infostart)
Brigitte Bardot francia filmlegenda idős korában sem szégyelli, hogy számos férje és szeretője volt, szerinte a szenvedély csak három éven át tarthat - mondta egy csütörtökön megjelent interjúban, amelyben arról is vallott, hogy emelt fővel és büszkén akar szembenézni a halállal.
júl. 2
16:39
Robert Capa-kiállítás a Ludwig Múzeumban (Metropol)
A Robert Capa világhírű magyar származású fotóművész képeit tartalmazó, nemrég Magyarországra került gyűjteményből nyílik kiállítás csütörtök este a budapesti Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban.
júl. 2
18:27
Franciául is megjelent A fehér király (Metropol)
"Iróniával színezett, felkavaró és pontos jelenetek sora" a Télérama című francia kulturális magazin szerint A fehér király.
júl. 2
19:57
11 év után új nagylemez (Metropol)
Az idén 40 éves zenekar P. Mobil a Mobileumon minden idők legkeményebb, legtöményebb hangzását produkálták az együttes tagjai.
júl. 2
20:06
Szerda vagy csütörtök a mozipremierek napja? (Infostart)
A mozirajongók tudják: a csütörtök a mozipremierek napja, ilyenkor kezdik vetíteni hazánkban a legújabb filmeket a mozik. Az utóbbi hónapokban azonban felborult ez a rendszer, és már szerdán megtartják a premiereket. Bálint Péter, a Magyar Filmforgalmazók Egyesületének elnöke az InfoRádiónak azt mondta: idén még 2-3 film premierjét hozzák előre.

2009. július 3. péntek

júl. 3
4:33
Isteni kaját kínálnák oda­loccsantva a padlóra... (Spa Trend Online)
Az m2 A vendéglők színpadán – Újházi levesétől Gálffi László főztjéig című műsor szomorú példa arra, hogy mi van akkor, ha van egy jó ötlet, de nincs elég pénz a vonzó kivitelezésre. A műsor azt vette számba, hogy a magyar művészeti élet egykori nagyjai hogyan hagyták rajta kezük nyomát a magyar konyha ízes arculatján.
júl. 3
7:39
Törőcsik és Garas duettje (Metropol)
Július 11-én a következő Coke Club–MTV Icon koncerten Demjén Ferenc munkássága előtt tisztelegnek majd. Törőcsik Mari és Garas Dezső erre az alkalomra készít egy duettet a Várj, míg felkel majd a napból.
júl. 3
8:15
Diktátor a klán élén (Metropol)
A Wu-Tang Clan intézménynek számít a hiphop rajongók körében, de a csapat soha nem emelkedett volna ebbe a magasságba, ha nincs RZA. Ma este lép fel a Dürer-kertben.
júl. 3
9:09
A feliratos falvédők története (Metropol)
Az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjteményben (1132 Budapest, Váci út 50.) Mit takar a falvédő? – A feliratos falvédők múltja és jelene címmel látható időszaki kiállítás augusztus 20-ig.
júl. 3
9:11
Anno Domini MMIX (Metropol)
A Csepeli Alkotó Fórum és barátainak éves kiállítása július 31-ig látogatható a Csepel Galéria Művészetek Házában. (1215 Budapest, Csete Balázs u. 13.)
júl. 3
10:39
Videó: Jacko utolsó koncertpróbája (Metropol)
Bemutatták azt a videofelvételt, amelyen két nappal halála előtt Michael Jackson látható koncertpróba közben. A felvétel tanúsága szerint az énekes jó formában készült a visszatérésre: élettelinek és fittnek tűnik a videón.
júl. 3
15:27
Jean-Paul Belmondót kihallgatáson (Metropol)
Egy feltételezett kölcsön ügyében kihallgatta a rendőrség Jean-Paul Belmondót; a legendás színész legújabb barátnőjének férje után nyomoz a belga rendőrség.
júl. 3
16:48
Múlt és jelen egyensúlya Révész Sándor koncertjén (Infostart)
Révész Sándor, a Generál és a Piramis egykori frontembere 23 év után ismét turnéra indult, amelynek utolsó tavaszi állomásaként exkluzív unplugged koncertet ad péntek este a soproni Volt Fesztiválon.
júl. 3
18:18
Doktorrá avatták Aznavourt (Infostart)
Charles Aznavour-t, a legendás francia sanzonénekest és színészt életműve elismeréseként kitüntették Macedóniában. A 85 éves Aznavourt fogadta Nikola Grujevski kormányfő és tiszteletbeli doktorává avatta a szkopjei egyetem.
júl. 3
19:15
Érkezik a hatodik Harry Potter-film (Spa Trend Online)
"Szex, drogok és rock'n'roll" - foglalta össze a hamarosan moziba kerülő Harry Potter és a félvér herceg tartalmát David Yates, a szuperprodukció rendezője egy brit napilapban pénteken megjelent interjújában. Ám kisvártatva helyesbített: "na, jól van, a drogokat kihagyhatjuk".
júl. 3
19:39
Dúlnak a tini-hormonok a legújabb Potter filmben (Metropol)
"Szex, drogok és rock'n'roll" - foglalta össze a hamarosan moziba kerülő Harry Potter és a félvér herceg tartalmát David Yates, a szuperprodukció rendezője egy brit napilapban pénteken megjelent interjújában.

2009. július 4. szombat

júl. 4
6:03
A magyar Da Vinci kód? (Spa Trend Online)
A háromszor ötven percből álló televíziós filmsorozat célja, hogy közelebb hozzák Pécs, Európa 2010 es kulturális fővárosát a nézőkhöz egy misztikus krimin keresztül - jelentette be Rosta Mária, a Géniusz című sorozat producere tegnapi sajtótájékoztatóján.
júl. 4
7:51
Nyilván önnek is mondták már, hogy eladta magát pénzért, hatalomért (Spa Trend Online)
Alföldi Róbert egy éve igazgatja a Nemzeti Színházat. Előre gondolta, hogy támadások kereszttüzében áll majd. Abszolút vállalja az elmúlt szezont, ám arról, hogy ez mennyire volt minőségi csúcs, szerinte is lehet vitatkozni. Most éppen a Bánk bánt rendezi fiatalokkal, a premiert a Szentendrei Teátrumban tartják.
júl. 4
10:12
Rembrandt életműkiállítás nyílt Amszterdamban (Infostart)
A németalföldi festőóriás, Rembrandt Harmenszoon van Rijn teljes életműve megtekinthető azon a kiállításon, amely a jövő héttől látható Amszterdamban - igaz, nem az eredeti képekről, hanem azok digitalizált változatáról van szó.
júl. 4
11:42
Ez komoly: nyári fesztiválok Európában (Infostart)
A nyár az utazás mellett a zenei fesztiválok ideje is: miközben Magyarországon a Volt, a Balaton Sound és a Sziget fesztiválokra a pop és a rockzene rajongóit várják, addig a környező országokban több komolyzenei és dzsesszfesztivált rendeznek.

2009. július 5. vasárnap

júl. 5
11:33
Bionikus szívvel a túlélésért (Metropol)
Igazából már a film plakátját meglátva sem sejtettünk semmi jót… Mondhatni rossz megérzéseink voltak ezzel az alkotással kapcsolatban.
júl. 5
15:18
Több mint másfél millióan szeretnének belépőt Michael Jackson búcsúztatására (Infostart)
Több mint 1,6 millió rajongó regisztráltatta magát a Michael Jackson nyilvános gyászszertartására szóló belépőkért: hétfőig kell várniuk, hogy megtudják: kapnak-e a szertartásra szóló 11 ezer ingyenjegyből.
júl. 5
15:45
Tömegek szeretnének belépőt Michael Jackson búcsúztatására (Metropol)
Több mint 1,6 millió rajongó regisztráltatta magát a Michael Jackson nyilvános gyászszertartására szóló belépőkért: hétfőig kell várniuk, hogy megtudják: kapnak-e a szertartásra szóló 11 ezer ingyenjegyből.
júl. 5
16:30
Elhunyt a Beatles és a Rolling Stones magyar származású egykori menedzsere (Infostart)
Elhunyt Allen Klein, aki többek között a Beatles és a Rolling Stones menedzsereként, kiadótulajdonosként írta be a nevét a zenei üzlet világába. New York-i otthonában szombaton , 77 éves korában érte a halál, amelynek oka Alzheimer-kór volt - jelentette be az ABKCO lemezcég.
júl. 5
16:51
Elhunyt Allen Klein (Spa Trend Online)
Elhunyt Allen Klein, aki többek között a Beatles és a Rolling Stones menedzsereként, kiadótulajdonosként írta be a nevét a zenei üzlet világába. New York-i otthonában szombaton , 77 éves korában érte a halál, amelynek oka Alzheimer-kór volt – jelentette be az ABKCO lemezcég.
júl. 5
21:09
Tilt, tűr, de inkább tilt (Metropol)
Előírtan rövid hajviselet a fiúknak, szoknya a lányoknak, és természetesen a szabályok többre is vonatkoztak, mint fodrász- vagy ruhaválasztásra.
júl. 5
23:09
Godzilláért 20 perc sötétség jár (Spa Trend Online)
Tele van a sajtó az RTL Klubot sújtó, félnaposra tervezett büntetéssel, amely 12 órára elsötétítené a képernyőt. Azt szinte senki nem vette észre, hogy szombat reggel is – igaz, csak 20 percre – feketébe borult az RTL a képernyőn. Az ORTT indoklása szerint: „Nem megfelelő korosztályi csoportba sorolták be, és nem megfelelő műsorkörnyezetben sugározták a Godzilla című japán rajzfilmet.”

Keresés