2009. július 1. szerda

júl. 1
8:42
A Blur összedob pár lemezt a hétvégén (est.hu)
A hétvégén a londoni Hyde Parkban ad dupla koncertet az ismét négytagú felállásban zenélő Blur. Pár nappal később lemezeken is megjelenik a produkció.
júl. 1
9:27
Bécsi kiruccanás múzeummal és piaci forgataggal (NLCafé)
Könnyű szombat reggel korán kelni, ha a napot Bécsben töltjük, és a pasid sem morog, mert a bécsi kávé és a croissant feledteti vele az ébresztő csipogását.
júl. 1
9:29
Aki felszabadította a nőket: Coco Chanel (NLCafé)
Chanel lényege a titok. Nincs magyarázat, hogyan lesz valakiből, akinek felmenői parasztok, vándorkereskedők, csábítók és megesett lányok, vagyis a kifinomultság, a kultúra, de még a tanulás terén is érintetlenek, a divattörténet meghatározó személyisége. Ez a titok teszi izgalmassá Chanelt, aki persze igyekezett még jobban összekuszálni élete szálait az utókor számára. Mert öntörvényű volt,…
júl. 1
10:30
Johhny Depp titkos nyelve (est.hu)
Johnny Depp és Marion Cotillard, a Közellenségek című új gengszter-film szereplői egymás között franciául beszéltek a forgatáson, így a többi stábtag nemigen értette, miket suttogtak munka közben.
júl. 1
10:32
A Kultúrház kiköltözik a VOLT-ra (est.hu)
Különvonatra száll a Kultúrház stábja, hogy a szerdán induló soproni VOLT-on megkezdje nyári fesztiválkörútját. Ákos, Franz Ferdinand, Party Ben és Révész Sándor, valamint koncertrészletek és exkluzív ajánlók a Kultúrház szerda esti különkiadásában.
júl. 1
11:24
Elhunyt Pina Bausch (est.hu)
A világhírű kortárs táncművész 68 éves korában hunyt el, öt nappal azután, hogy rákot diagnosztizáltak nála.
júl. 1
11:33
A 7+1 legjobb Jackson-klip (NLCafé)
A feledhetetlen slágereken kívül többtucatnyi elképesztő videoklipet is hagyott ránk a popzene királya, Michael Jackson. Bátran kijelenthetjük, hogy történelmet csinált a dalok képi megjelenítésével.
júl. 1
11:35
Altass, ha tudsz! - 2. rész (NLCafé)
Kismamáink, Dobray Sarolta, Szekeres P. Mónika és Szigeti Hajni felváltva mesélnek nekünk… e héten arról, hogy bár Samu már rég átalussza az éjszakát, Saci még újszülött-üzemmódban ragadt, Hajniéknak pedig az esti apa-függéssel kell szembenézniük.
júl. 1
12:36
Sigourney Weaver visszautasította Ridley Scottot (est.hu)
Sigourney Weaver visszautasította a szerepajánlatot az újonnan készülő Alien-filmben. A színésznő kitart amellett, hogy nem forgat többé Ridley Scottal, már ami az Alien-franchise-t illeti.
júl. 1
12:38
A TV2 még lejjebb csúszott (est.hu)
A múlt héten még nagyobb lett a különbség a két legnagyobb kereskedelmi csatorna, az RTL Klub és a TV2 között, természetesen az előbbi előnyére. Főműsoridőben, a kereskedelmi célcsoportban mért közönségarányok között majdnem 10 százalék különbség van, ami hatalmas mélypont a TV2 számára.
júl. 1
12:45
Napról napra - készülj fel a nyaralásra! (NLCafé)
Jó, jó, a nyaralásnak nem arról kell szólnia, hogy minden hajszálad hibátlanul be van fésülve, és a sminkről is lemondhatsz, de a lenőtt haj és a szőrös láb még a kertben sem menő!
júl. 1
13:30
Brüno (est.hu)
Arnold Schwarzenegger után újabb sógor hódítja meg a világot idén nyáron. Brüno kicsit más, mint a többiek, de legalább annyira elsöprő egyéniség.
júl. 1
14:33
Olaszok ajándéka: a mozzarella (NLCafé)
Nálunk is egyre népszerűbb az eredetileg bivalytejből készült és a középkori Olaszországban főételként fogyasztott sajt, a mozzarella. Aki most ismerkedne vele, jó ha tudja: szinte minden bevásárlóközpontban, közepes vagy nagyobb üzletben kapható.
júl. 1
15:09
A Balatonnál árult kukoricát az énekesnő (NLCafé)
A Romantic énekesnője, Katinka a minap másképp eresztette ki a hangját, mint szokta. A Balaton partján főtt biokukoricát kínált a strandolóknak.
júl. 1
16:12
Középkorú angol családot zaklatnak amerikai raprajongók (est.hu)
Soulja Boy legfrissebb slágerének szövege egy Oldhamben lakó házaspár telefonszámát tartalmazza.
júl. 1
16:14
A Neverland birtokon búcsúztatják Michael Jacksont (est.hu)
Michael Jackson holttestét csütörtökön a Neverland ranchre, a popsztár birtokára szállítják, másnap nyilvános ceremónián vehessenek tőle búcsút tisztelői.
júl. 1
16:30
Egy marék dinamit (est.hu)
Az ominózus film Sergio Leone talán kevésbé közismert alkotása, mérget vehetünk tehát rá, hogy a dialógusoktól ezúttal sem fog minket migrén gyötörni, mint ahogy abban is biztosak lehetünk, hogy elegendő időnk lesz a forgatókönyv fordulatainak megemésztésére is. Clint Eastwood társaságát azonban kénytelenek leszünk mellőzni.
júl. 1
16:32
A jeti bosszúja (est.hu)
Már a kultikus Jeti visszatér c. alapmű ismertetőjénél is bennem élt a gyanú, miszerint a lompos hegyiszörny visszaköszön még valamilyen formában. Már csak annál is inkább, mert életre keltéséhez a génkezelt mosómedvékkel ellentétben nincs szükség mindenféle számítógépes trükkökre, ehhez ugyanis egy átszabott busójelmez és egy termetes karosszérialakatos is bőven elegendő.
júl. 1
16:34
Halálos nyakék (est.hu)
Ha nem is túl nyilvánvaló módon, de Kanada neve az évek során elválaszthatatlanul összefonódott az idegborzolás fogalmával. Elég ha Celine Dionra, a Nickelbackre vagy Avril Lavigne-re gondolunk. Kevésbé köztudott az a tény, hogy az északi állam nem csupán a zenei, de az audiovizuális sokkolás terén is képes volt maradandót alkotni.
júl. 1
16:48
Mexikói aranykor - egykor és ma (est.hu)
A 40-es évektől az 50-es évek közepéig terjedő időszakot aranykornak (época de oro) hívják a mexikói filmtörténetben. Azért, mert ekkoriban Dél-Amerika-szerte a mexikói filmek domináltak.
júl. 1
17:06
Megvannak a reklámfilm-pályázat nyertesei (est.hu)
Több száz beérkezett videofilm közül választották ki a T-Mobile reklámfilm-pályázatának nyerteseit

2009. július 2. csütörtök

júl. 2
7:21
A legcukibb babaholmik (NLCafé)
A babavárás ideje alatt legszívesebben mindent összevásárolnál a születendő csöppségnek, akit a szíved alatt hordasz? Összegyűjtöttünk néhány holmit, amellyel nem fogsz mellé: imádni fogod te is, és a kicsi is.
júl. 2
7:23
Bódi Sylvi feladja a leckét a pasiknak (NLCafé)
Három pasi ellen száll vízre Bódi Sylvi a magyar wakeboardbajnokságon. Az Irigy Hónaljmirigy tagjai felköthetik az úszógatyájukat!
júl. 2
8:42
Pete Doherty: Libertines, Babyshambles és szólóprojekt (est.hu)
A brit zenész szerint az lenne az ideális felállás, ha mindhárom projektet párhuzamosan futtathatná.
júl. 2
9:09
Az angyalok is megjelentek a színésznő temetésén (NLCafé)
Eltemették Farrah Fawcettet. A színésznőtől egykori kolléganői, a Charlie angyalai című sorozat főszereplői is elbúcsúztak.
júl. 2
9:45
Ki mit kap a szexszel? (NLCafé)
A szex gyakran működik úgy, mint egy hőmérő. Jelzi, milyen a viszonyunk önmagunkkal, a párunkkal, hol tartunk éppen. De önmagában nem a számadatoknak és a különleges pozitúráknak van jelzésértékük, sokkal inkább annak, hogy számunkra mi a jó benne. Ha őszintén válaszolunk rá, sok mindent megérthetünk…
júl. 2
10:12
Elhunyt Karl Malden (est.hu)
97 éves korában érte a halál az Oscar-díjas színészt.
júl. 2
10:14
A Cloverfield rendezője az Engedj be! remake-jére készül (est.hu)
Matt Reeves, a Cloverfield című film rendezője legújabb terveiről beszélt a Los Angeles Times-nak. Ez a terv pedig egy remake, mégpedig a nálunk hivatalosan a mai napon mozikba kerülő svéd "gyerek-horror", az Engedj be! újraforgatása lenne.
júl. 2
10:21
Mit csináljunk júliusban? A legjobb programok (NLCafé)
Július minden kétséget kizáróan a fesztiválok hónapja, de akad egy-két kihagyhatatlan koncert és kiállítás is. A legjobb programokból szemezgettünk nektek!
júl. 2
10:23
Görög szigeti körkép - 8 szuper tipp (NLCafé)
Itt a nyár, mindenki kikapcsolódásra, az azúr tengerre és végtelen napsütésre vágyik. Egy régi görög mondás szerint a föld megoszt, a tenger pedig összeköt. Most csokorba kötöttük a legnépszerûbb görög szigeteket, hogy könnyebb legyen a választás.
júl. 2
11:06
Palya Bea - Humor és önirónia (est.hu)
Énekesnő, aki imád adni, és imád kapni. Messzeföldön híres színpadi odaadásáról, zenei közlékenységéről, szép játékosságáról és persze csodás hangjáról. A krisztusi korban lévő, ám inkább Mária Magdolnára emlékeztető Palya Bea kis időre elfeledte zenészeit, és elkészítette Egyszálének című lemezét, ami olyan a fülnek és a léleknek, mint a gyomornak az egytálétel.
júl. 2
12:27
Férfiminta nélkül gyereket nevelni? - Soma Mamagésa válaszol (NLCafé)
Van egy kétéves kislányom, az apukájával már nem élünk együtt. Hamarosan elérkezik a lányom életében az ödipális korszak. Attól tartok, hogy férfiminta nélkül esetleg identitászavarokkal küszködik majd.
júl. 2
12:54
Mozizz az AXN-nel, vagy nyerj jegyet a Comedy Central humorünnepére! (est.hu)
Az AXN tévécsatorna és a Fórum Hungary július 8-án tartandó premier előtti vetítésére, a Brüno-ra nyerehetnek jegyet mindazok, akik ellátogatnak a tévécsatorna honlapjára és válaszolnak egy kérdésre. A Comedy Central is jegyet sorsol, ők az általuk szponzorált, július 24-től augusztus 2-ig tartó rendezvényre, a Dumavölgybe osztanak belépőt, ahol többek között Badár Sándor, Szőke András és a…
júl. 2
13:39
Lost. Eltűntek. Előkerültek. Visszamentek. Minek? (NLCafé)
Azt kérem minden Lost-rajongótól, hogy szóljon be nekem, miszerint ez a sorozat nagyon is jó, csak én nem értem.
júl. 2
13:41
Újabb biszexbotrány a sztárvilágban? (NLCafé)
Fájhat a feje Oprah Winfrey-nek, hiszen elhagyta a naplóját, melyben olyan titkokat őrzött, amelyeket sosem hozott volna nyilvánosságra.
júl. 2
15:00
Rodriguez Antal Nimródot kérte fel a Ragadozó rendezésére (est.hu)
Robert Rodriguez megerősítette, hogy valóban a magyar filmrendező, Antal Nimród ülhet a Predators rendezői székébe.
júl. 2
15:09
Király Viktor megmutatja! (NLCafé)
Király Viktor nagyon sokat dolgozott az elmúlt hónapokban, szinte az összes idejét a stúdióban töltötte, hogy minden dalból – és önmagából is – a maximumot hozza ki.
júl. 2
15:11
Visszatér a dívák dívája! (NLCafé)
Nem kell már sokáig várniuk Barbra Streisand rajongóinak: hivatalos a hír, mely szerint a művésznő szeptemberben új albumot jelentet meg.
júl. 2
15:36
Nyár a Lánchídon 2009 (est.hu)
Lassan levonul az ár a Dunán, de a Lánchídon csak most kezd duzzadni a tömeg, hiszen a Nyár a Lánchídon programsorozat keretében hétvégente ismét a gyalogos városlakók vehetik birtokukba nemzeti jelképünket.
júl. 2
15:38
C. C. Catch (est.hu)
A holland származású diszkósztár, C. C. Catch zenei pályája minden szinten eggyéforrott a nyolcvanas évekkel, és csillaga is pont az évtized végével áldozott le. Dieter Bohlen felfedezettjével most Pesten és Kecskeméten is együtt nosztalgiázhatunk.
júl. 2
15:54
Bringin' it Back Fest 2009 (est.hu)
Újra itt a hardcore visszatapsolós fesztivál, a műfaj legnagyobb megmozdulása, bő féltucatnyi fellépővel. Pecsa helyett Dürer-kert - és 2009-ben! - csupa külföldi, főleg bostoni, büntetőalakulattal.
júl. 2
15:56
U2: rekordnyereség milliárdos befektetéssel (est.hu)
A U2 a héten elkezdte története eddigi legnagyobb költségvetésű turnéját.
júl. 2
15:58
Led Zeppelin, Foo Fighters, QOTSA: munkában a szupergrupp (est.hu)
Ígéretes szupergrupp van alakulófélben, Dave Grohl, John Paul Jones és Josh Homme is a tagok közt.
júl. 2
16:00
Több ezren jelentkeztek a Csillag születikbe (est.hu)
Az RTL Klub ősszel induló nagyszabású tehetségkutatójának válogatója lassan a finiséhez érkezik, ugyanis a jelentkezési határidő július 20-án éjfélkor lezárul.
júl. 2
16:39
Hőségriadó - videó (NLCafé)
Első fokú, figyelemfelhívó hőségriasztást jelzett az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala az időjárási előrejelzések alapján.
júl. 2
16:41
Nők a nagyvilágban: Egy kubai dzsesszénekesnő Magyarországon (NLCafé)
A gyönyörű kubai dzsesszénekesnő kilép a színpadra, megrázza fekete afrofonatait, kivillantja hófehér fogsorát, és szívből elkacagja magát. Derűje beragyogja az egész Művészetek Palotáját. Karjai kitárva, a hangja felbúg, és csak úgy dőlnek belőle a latin ritmusok. Elsa Valle immár tizedik éve él Magyarországon...
júl. 2
20:15
szerelem@szerelem.hu - chatcsaták (NLCafé)
Milyen érzés rájönni, hogy kedvesed egy társkereső oldalon más nőkre vadászik? Az ellenállhatatlan humorú, jóízű erotikával és sok-sok életismerettel fűszerezett regényből kiderül.

2009. július 3. péntek

júl. 3
8:15
Botrányt okozott a magyar szépségkirálynő! (NLCafé)
Kidobták egy amerikai pókerversenyről Freire Szilviát, mert megzavarta a pókerjátékosok nyugalmát.
júl. 3
8:42
Új lemez a P. Mobiltól (est.hu)
Tizenegy évvel az előző stúdiólemez után megjelent az idén 40 éves P. Mobil zenekar Mobileum című legfrissebb albuma.
júl. 3
9:09
Kórházban a színésznő (NLCafé)
A helyzethez képes vidám Diane Keaton, akit egy filmforgatásról kellett kórházba szállítani.

Keresés