2009. szeptember 1. kedd

szept. 1
7:21
Demi Moore tagadja a plasztikai műtéteket (NLCafé)
Feltételezések szerint összesen megközelítőleg félmillió dollárt fektetett a testébe Demi Moore, aki most tagadja, hogy plasztikai műtéteket hajtottak végre rajta.
szept. 1
7:57
Kezelési útmutató hűtlen pasihoz (NLCafé)
Az árulást megbocsátani kemény dió, pedig csupán az első lépés. A neheze utána jön: dolgozni a csorbát szenvedett kapcsolaton, és elérni, hogy az elkóborolt férfi igazán hazataláljon. Ha te is hasonló cipőben jársz, megmutatjuk, mi a teendőd.
szept. 1
9:30
EFA: kezdődik a közönségszavazás (est.hu)
Az Európai Filmakadémia megnyitotta a 2009-es People's Choice Award-, azaz a közönségszavazást, melynek során a filmrajongók kedvenc európai filmjükre szavazhatnak az elmúlt egy évből.
szept. 1
9:32
Tehetségek új utakon - újabb kurzust hirdet a Roots and Routes (est.hu)
Egymás elfogadása és megismerése a zene, a tánc és a média közös nyelvén - ez a célja a Roots and Routes nemzetközi tehetségkutató újabb kurzusának.
szept. 1
10:21
Leleményes spórolási ötletek válság idejére (NLCafé)
Ruhacsere, étterem helyett főzés, mobil ár-összehasonlítás – csak néhány kreatív fogyasztói stratégia válságos időkben.
szept. 1
10:23
Szeptemberi horoszkóp (NLCafé)
Az első őszi hónap kemény bolygóállásokkal köszönt ránk. Milyen hatással van ez a különböző jegyekre?
szept. 1
10:25
Kié a kisbaba otthon? (NLCafé)
Az első terhesség idején egy kismamában sokféle kérdés, gond fogalmazódik meg. Közöttük nagyon is jogos az aggodalom, vajon kié lesz a baba a családi körben?
szept. 1
11:00
Újraindul a Tranzit Kertmozi (est.hu)
Állandó vetítőhellyé alakul a budai Tranzit Art Café - legalábbis ami az előttünk álló két hónapot illeti. Korábban már tartottak vetítést filmklub jelleggel a helyszínen, mostantól azonban szeptember-október folyamán hetente négy nap vetítenek.
szept. 1
11:02
Mindenki Iskolája az m2-n (est.hu)
Világraszóló új magyar találmányokat és feltalálóikat mutatja be az m2-n augusztus végén induló ismeretterjesztő sorozat, a Mindenki Iskolája. Hogy ne csak Bíró golyóstollára, Jedlik dinamójára, vagy éppen Irinyi gyufájára lehessünk büszkék.
szept. 1
12:12
Búcsú a nyártól (est.hu)
A héten visszatérnek a nyári szünetre ment műsorok, így megint lesz Mónika és Joshi Bharat show, Heti Hetes, Barátok közt és Jóban Rosszban, a Vacsoracsata új részekkel jelentkezik, a TV2-n pedig elindul Vágó István új vetélkedője, a Párbaj és a Hal tortánt váltó Celebműszak. De ne szaladjunk ennyire előre, vegyünk tisztességes búcsút a nyártól, és lássuk az ismétlésekben tobzódó vakáció utolsó…
szept. 1
14:33
Lángost akart a Szegeden forgató világsztár (NLCafé)
Teljesítették Michael Madsen kívánságát, és lángost sütöttek a kedvéért. A sztár azt mondta, ilyen Amerikában soha nem történhetne vele.
szept. 1
14:35
Peller Mariann: Akkor is legyőzöm a gátlásaimat! (NLCafé)
Nehéz a szavait közbevetések, mosoly- és felkiáltójelek nélkül visszaadni. Beszélgetés közben grimaszol, gesztikulál, hadar, elkalandozik, nevet, megérint. Teljes szívéből él!
szept. 1
14:37
Szeptemberi holdnaptár (NLCafé)
szept. 1
15:12
Hellraiser - Halálos (est.hu)
Legutóbb ott hagytuk abba, hogy... voltaképpen hol is? Annyi szent, hogy a Hellraiser előző fejezete valami kereszténység témakörét boncolgató megfejthetetlen maszlag volt, melynek elkészülte során az átlagosnál jelentősen több kokain került a forgatókönyvíró macikávéjába. Úgy tűnik, az adagot ezúttal sem sikerült jelentősen csökkenteni.
szept. 1
15:14
Szerepcsere (est.hu)
Bármily hihetetlen, mind Dan Akroyd, mind Eddie Murphy életében volt egy időszak, amikor szinte kizárólag vállalható vígjátékokban bukkantak fel. Ezek között pedig akadtak olyan művek is, melyek majdnem csak alapműnek bizonyultak. Lásd az Amerikába jöttem, a Szellemirtók vagy a Szerepcsere c. filmeket.
szept. 1
15:30
Felkavar a szél (est.hu)
"Ha jobban belegondolunk, a történelem során a legtöbb vallási csoport nem igazán zavartatta magát az ötödik parancsolat miatt, így hát ki is húzhatjuk a listáról" - és íme egy újabb filmalkotás, mely remekül alátámasztja George Carlin néhai amerikai humorista mondandóját.
szept. 1
15:32
Harakiri (est.hu)
A távol-keleti filmesek túlnyomó többsége meglehetősen mostoha viszonyt ápol a humorérzék intézményével. Különösen igaz ez a kultikus státuszban leledző szamurájfilmek alkotóira. Elöljáróban annyit elárulhatunk, hogy micisapkás villámtréfákra ezúttal sem kell számítanunk.
szept. 1
15:45
Szezonvégi kabrió leárazás (NLCafé)
Ősz végén olcsóbb a bakancs. Tél végén a csizma. Tavasz végén a széldzseki. Nyár végén mi olcsóbb? A kabrió. Sokat nyerhetünk, ha bátran megküzdünk az öltönyös kofákkal.
szept. 1
15:47
Összedőlt a magyar autópiac (NLCafé)
Alig több mint 2300 autót adtak el augusztusban Magyarországon, ötödannyit, mint tavaly ilyenkor. Ez abszolút negatív rekord idén, de a múlt homályába vész, hogy mikor adhattak el utoljára ilyen kevés autót.
szept. 1
15:48
Új partisorozatot indít az A38 (est.hu)
Budapest új partisorozata, a Real Your Nature igyekszik szakítani a '90-es évek mára megkopott sikerstílusaival.
szept. 1
15:49
Eltűnik a Fiat Grande Punto (NLCafé)
Új néven, megújult külsővel és műszaki tartalommal folytatja életútját a Fiat Grande Punto. Hét légzsák és motorleállító automatika kerül a járműbe.
szept. 1
15:51
Mit üzen a tarot a Szűz havára? (NLCafé)
A következő hónap elsősorban a Bak és a Vízöntő havában születettek számára lehet kedvező, nekik új szerelmet ígér a tarot. Az Ikrek is örülhetnek, de csak akkor, ha nem félnek belevágni valami újba.
szept. 1
16:03
Felülvizsgálják Brian Jones halálát (est.hu)
A brit sussexi rendőrség nemrég új információk birtokába jutott Brian Jones halálával összefüggésben.
szept. 1
16:21
VI. Költészet Vására (est.hu)
A Gödör Klub, a Gryllus Kiadó és a Könyves Szövetség idén kétnaposra duzzasztott minifesztivállal várja a költészetbarátokat az Erzsébet térre.
szept. 1
16:39
A CNN a rendszerváltásról forgatott Magyarországon (est.hu)
Élő képfelvételek az augusztus 19-i Páneurópai Piknikről, történelmi képsorok a a 20 évvel ezelőtti osztrák-magyar határnyitásról, interjúk a mindent megváltoztató politikai események szemtanúival és résztvevőivel - a CNN Autumn of Change címmel dokumentumfilmet forgatott hazánkban a magyarországi rendszerváltásról.
szept. 1
16:39
Ilyen volt Tornóczky Anita lagzija (NLCafé)
Tornóczky Anita öt év együttjárás után ment feleségül kedveséhez. A lakodalomra egy vidéki kastélyszállóban került sor.
szept. 1
16:41
Rangsor a megbízhatatlan autókról (NLCafé)
Minden évben nagy port vernek fel a megbízhatósági és az ügyfél-elégedettségi ranglisták. Rossz hír, hogy a nálunk népszerű Ford, Opel és Suzuki egyikben sem remekel, az eredmények azonban néha egymásnak is ellentmondanak.
szept. 1
16:43
Hét varázslat hétköznapokra - tippeket adunk, hogyan lehetsz egyszerűen boldog (NLCafé)
Hajlamos vagy a munkádba temetkezni, hogy így menekülj el a napi gondok elől? A problémáid miatt nem érzed vidámnak és kiegyensúlyozottnak magad? Van néhány ötletünk arra, hogyan varázsold boldog ünneppé a hétköznapokat. Ráadásul fillérekből!
szept. 1
16:57
Felvásárolja a Disney a Marvelt (est.hu)
A szórakoztatóipari óriáscég 4 milliárd dollárért veszi meg a képregényeiről és szuperhősfiguráiról híres Marvel Entertainmentet.
szept. 1
20:33
Jack Peñate: Everything Is New (est.hu)
Hazudnánk, ha azt állítanánk, hogy két éve különösképp nagy figyelemre méltattuk volna Jack Peñate bemutatkozását. Nem hazudunk, nem méltattuk. Alapvetően egy középszerű figura volt, középszerű dalokkal. Semmi különös, csak egy újabb pörsenés az indie pattanásos arcán. Jack most újrabootolt.
szept. 1
20:51
The Fiery Furnaces: I'm Going Away (est.hu)
Matthew és Eleanor Friedberger a nyolcadik The Fiery Furnaces lemezen háttérbe szorítja a korábban megszokott, többek között szintetizátorral kezelt kiszámíthatatlanságot és a pszichedélia felé mutató, kísérletezős indie rock kompozíciókat - a testvérek ezúttal ismerős, könnyebben emészthető és kicsit jazzesebb fordulatok felé indulnak, erősen koncentrálva a szövegekbe épített érzelmi töltetre.
szept. 1
21:09
Fukkk Offf: Love Me Hate Me Kiss Me Kill Me (est.hu)
A minimál zenéit Bastian Heerhorst néven publikáló Fukkk Offf elmondása szerint a Love Me Hate Me Kiss Me Kill Me azért született, hogy megkötések nélkül, agresszívabb felfogásban beszélhessen szeretetről és gyűlöletről.
szept. 1
21:45
Kurt és Courtney (est.hu)
Sokaknak a bögyükben van a téma, és csak azt szeretnék, ha hagynák végre elsőszámú ikonjukat békében nyugodni...

2009. szeptember 2. szerda

szept. 2
9:09
Oscar-díjak: további szabálymódosítás (est.hu)
Némileg megváltozik a szavazási rendszer az Oscar-gála legjobb film kategóriájában a győztes kiválasztásánál - jelentette be a Filmakadémia. A cél a minél nagyobb pontosság és igazságosság.
szept. 2
9:11
Még egyszer visszatér Rambo (est.hu)
Immár hivatalosan is bejelentették, hogy ötödik küldetésére is elindul John Rambo. A negyedik részhez hasonlóan a most készülő darab forgatókönyvírója, rendezője és főszereplője is Sylvester Stallone lesz egy személyben.
szept. 2
9:13
Visszavárja basszistáját a Deftones (est.hu)
A tavalyi autóbalesete után sokáig kómában fekvő Chi Cheng visszatéréséről nem mondott le a zenekar, a felépülés azonban még hosszú időt vehet igénybe.
szept. 2
9:45
7 bámulatos vízesés, amit látnod kell (NLCafé)
Félelmetes erővel robajló óriások, lenyűgözően szép, égből hulló fátylak. Nincs is más hozzájuk fogható, ennyi ellentmondással bíró természeti szépség. Íme néhány a világ legizgalmasabb vízesései közül!
szept. 2
9:47
Kütyü - Iskolacuccok (NLCafé)
szept. 2
9:49
Bombera Krisztina: Amit szívesen hazavinnék Amerikából (NLCafé)
Szerencsés vagy, Kriszta, mikor ismernél meg ennyi kedves New York-it egyszerre? – biztatott Lisa, egy nonprofit szervezet vezetője szórólaposztás közben azon az Afrika-fesztiválon, ahol a tűző napon újabb önkéntesek toborzása volt a feladatunk.
szept. 2
11:15
Hazai délutánok a Comedy Centrallal (est.hu)
Ismét örülhetnek azok a humorra éhes televíziónézők, akik a hazai poénokra vágynak. A Comedy Central ugyanis szeptember 2-től Maksa Zoltán műsorával kapcsolja ki nézőit, aki ezúttal nem a stand up műfajában bizonyít.
szept. 2
11:15
479.147 magyar nő Berényi Miklóst akarja! (NLCafé)
Ezek a pontos számok, az önáltatónak bizonyult terveket és reményeket pedig épp most csomagolja össze a kirúgott Árpa Attila.
szept. 2
11:17
D. Tóth Kriszta: Na, húzzanak innen! (NLCafé)
Megkockáztatom, hogy örökre kitiltanak az Ecseri piacról, és elmesélek valamit. Pontosan úgy, ahogy az megesett. A történet még Spanyolországban kezdődött, ahol Lola – mit neki a tenger, a pálmafák meg a medence kristálytiszta vize – a kisváros hetipiacát tartotta a legérdekesebbnek.
szept. 2
11:33
Visszatérés a kék lagúnába (est.hu)
Az idősebbek talán emlékeznek a Kék lagúna c. filmre, melyben Brooke Shields egy lakatlan szigetre vetődik egy tejfölszőke, bokorfejű Maugli társaságában, majd enyelgésbe kezdenek a bohóchalak és az ördögráják között. Az alkotók frappánsan kikerülték az önismétlés csapdáját, a szóban forgó verzióban ugyanis a fiúcska már nem visel idióta frizurát.
szept. 2
11:35
Visszakézből (est.hu)
Ez a film úgy él emlékeimben, mint teljességgel vállalható akciófilm. Ezen kijelentésemért ugyanis semminemű felelősséget nem tudok vállalni, ugyanis ezzel együtt Ice-T-re is úgy emlékszem vissza ebben a produkcióban, mint teljességgel vállalható színészre. Bár utóbbi teljességgel kizárt dolog, azért mégis megkockáztatom, hogy ajánlom ezt a művet.
szept. 2
11:37
Zöld kártya (est.hu)
Amennyiben egy napon arra ébredek, hogy egy eltévedt gammasugár jóvoltából tudálékos filmesztétává változtam, romantikus vígjáték témakörben a szóban forgó filmet fogom levetíteni közönségemnek. Ez a műfaj ugyanis különösen sok selejtet termel ki magából, ezért szükség lenne rá, hogy mindenki szembesüljön végre "A" követendő példával.
szept. 2
11:39
Dr. T és a nők (est.hu)
Richard Gere az elsővonalas hollywoodi filmek Eric Robertse. Voltaképpen képes lenne jó színészi teljesítményre, csak éppen a legtöbb esetben mérhetetlenül kacat művekben kap szerepet. Egyébiránt a szóban forgó filmtől - már csak műfajánál fogva - is hajlamos lennék idegenkedni, most azonban egy Robert Altman nevezetű tényező gondoskodott a minőségről.
szept. 2
11:41
Szárnyát vagy combját? (est.hu)
Louis De Funes-en kívül aligha tudnék olyan színészt említeni, akinek életműve színtiszta ripacskodásból állt, mégsem éreztem rá kényszert, hogy hirtelen felindulásból hamutartót vágjak a képernyőhöz. Sőt, valószínűleg azon színészek közé tartozott, akiknek határozottan rosszul állt volna, ha nem durran el kis híján nyaki verőerük a heves gesztikuláció közepette.
szept. 2
11:51
Gyerekjáték 2. (est.hu)
A folytatásos horrorsztorikat már-már kényszeresen az "előzőleg ott hagytuk abba" bevezetővel indítom, ezúttal azonban bevallom töredelmesen, meg vagyok lőve. Ugyanis a franc sem emlékszik rá, hogy a Kisvakond-nadrágos félnótás, Chucky miként lelte halálát az első epizód végén.
szept. 2
11:53
Fríz ló tenyészszemle és bemutató (est.hu)
Előkelő megjelenés, harmonikus, könnyed mozgás, és lenyűgöző intelligencia jellemzi a hollandok nemzeti kincsként számon tartott négylábú büszkeségét, a fríz lovat.
szept. 2
12:27
Politikáról konyhanyelven az m1-en (est.hu)
Mi történik, ha egy brit háziasszony hirtelen felindulásból úgy dönt, miniszterelnök-jelöltként küzd a politikai marakodás és a populizmus ellen? A BBC hat részes sorozatában megnyeri a választásokat - erről szól az m1-en csütörtök este induló sorozat, A csodálatos Mrs. Pritchard.

Keresés