2009. április 1. szerda

ápr. 1
0:21
A húsvét ideje (NLCafé)
A húsvét a "mozgó ünnepek" közé tartozik, a nagypéntek, a nagyszombat és a Húsvét hétfõ minden évben más és más idõpontra esik. Vajon miért alakult így?
ápr. 1
7:15
Dagadt disznó lett az egykori szívtipró (NLCafé)
Bizony, nem áprilisi tréfa! Val Kilmer egyáltalán nem figyel magára, és hatalmasra hízott.
ápr. 1
8:33
Kurt Cobain-emlékkoncert a Trafóban (est.hu)
A Nirvana frontembere 15 éve halott, a rockikon halálának évfordulóján négy ismert zenekar ad koncertet a Trafóban.
ápr. 1
9:06
Howling Bells: Radio Wars (est.hu)
(Independiente / Neon Music)Az ausztráliai Sydney-ből indult, de a sikeresebb érvényesülés reményében Nagy-Britanniába költöző és ott 2006-os címnélküli bemutatkozó albumát a Coldplay-sikerlemezek (Parachutes, A Rush Of Blood To The Head, X&Y) producerével, Ken Nelsonnal rögzítő Howling Bells indie-pop kvartett afféle alulértékelt titkos csodaként keringett egy ideig a zenei sajtóban, de a…
ápr. 1
9:40
3 tipp húsvéti kiruccanáshoz - itthon és külföldön (NLCafé)
A hosszú hétvége mindig utazásra csábít. Könnyen elérhető, de mesebeli úti tippeket gyűjtöttünk össze, ha te is inkább kimozdulnál otthonról húsvétkor.
ápr. 1
9:42
Kovácsovics Fruzsi nem akar gyereket (NLCafé)
A fiatal énekesnő ismeri, hogyan működik a bulvár, ezért nem lepődött meg azon, hogy a terhességéről is röppentek fel már hírek.
ápr. 1
9:44
2 gyorsan elkészíthető húsvéti ajándékcsomag sablonnal (NLCafé)
Egy mutatós vagy éppen vicces csomagolás sokkal izgalmasabbá teszi az ajándékot, ezért legalább olyan fontos, mint maga a meglepetés. Ehhez adunk egy kis ihletet.
ápr. 1
10:51
Csavart csokis kalács (NLCafé)
ápr. 1
10:53
Tojáslikőr (NLCafé)
ápr. 1
11:12
Rendőr-hétvége a Comedy Centralon (est.hu)
A magyar humorcsatornát egyenruhások tucatjai lepik el. Április 4-én és 5-én mindent a rend és a fegyelem jellemez majd a Comedy Centrálon, hiszen a csatorna tematikus hétvégéjén a rendőr sztorik kerülnek középpontba.
ápr. 1
11:46
Temérdek újdonság a szépségpalettán (NLCafé)
Röviden és velősen beszámolunk az áprilisi újdonságokról. Nem vennénk a lelkünkre, ha kielégítetlen maradna az információéhséged!
ápr. 1
12:39
Melyik lesz az ország legjobb pálinkája 2009-ben? (NLCafé)
Március 26-án csütörtökön reggel 9.00-kor Gyulán a Park Hotel Tiffany termében elkezdődött a XVII Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny, illetve az először meghirdetett Kizárólag Pálinka-, Gyümölcspárlat Alapú Italok, Likőrök Versenye érzékszervi zsűrizése.
ápr. 1
13:36
Nem a szerencsében bízik - Interjú Osvárt Andreával (est.hu)
Magyarországról filmes karriert befutni Hollywoodban valaha nem is volt annyira ritka eset. Korda Sándor, Kertész Mihály vagy éppen a Drakula-szerepekben domborító Lugosi Béla mind kultikus alakjai a hollywoodi filmtörténetnek. Büszkélkedünk is velük, mint ahogy Adolph Zukor hollywoodi-magyar producer ajtófeliratát is gyakran idézzük: "Nem elég, ha magyar vagy, de sokat segít." Igazából…
ápr. 1
13:52
Segíts sütivel! (NLCafé)
Nagy gond, ha nem eszik a gyerek, mert nincs étvágya. Ennél csak az rosszabb, ha van étvágya, de nincs mit enni.
ápr. 1
13:54
Egy boltkóros naplója (est.hu)
Mindenkinek megvan a maga keresztje. Egyeseknek ráadásul műanyagból van, mágnescsíkkal, és úgy hívják: hitelkártya. Megérkezett a válság egyik első vicces feldolgozása.
ápr. 1
14:12
Gran Torino (est.hu)
Az Elcserélt életek után három hónapon belül újra Clint Eastwood-bemutató, és ezúttal nemcsak rendező, de főszereplő is a derék öreg mozilegenda.
ápr. 1
14:14
Papírrepülők (est.hu)
Aki kicsit is ismeri a nagyvárosi fiatalok életét, az sejtheti, hogy a legnagyobb turpisság, amit végrehajtanak, nem szamárfülek hajtogatása. Sokkal képzettebbek ők annál, sőt: felnőttebbek.
ápr. 1
14:16
Gomorra (est.hu)
A ronda pofák a gengszterfilmek kötelező kellékei, a Gomorrában látható fizimiskák azonban még ehhez képest is dermesztőek, pedig csak egyszerű hétköznapi fejek egyenesen Nápoly és környékének valóságából.
ápr. 1
14:48
Gustav Mahler Ifjúsági Zenekar (est.hu)
A kezdetektől professzionális együtteseket is megszégyenítő szakmai és technikai színvonalat képviselő zenekar műsorán Mahler III., d-moll szimfóniája is szerepel, amit sokan a teljes szimfonikus repertoár egyik legmonumentálisabb darabjaként aposztrofálnak.
ápr. 1
16:18
Smashing Pumpkins: álláshirdetés a dobos posztra (est.hu)
Billy Corgan meghirdette a zenekar dobos állását, bárki jelentkezhet, aki jól bánik a hangszerrel.
ápr. 1
16:20
Vagyont érhet az ismeretlen Hendrix-felvétel (est.hu)
Egy eleddig ismeretlen, 14 számból álló Jimi Hendrix házi felvételt árvereznek el április végén.
ápr. 1
16:51
Melyik lesz az ország legjobb pálinkája 2009-ben? (NLCafé)
Március 26-án csütörtökön reggel 9.00-kor Gyulán a Park Hotel Tiffany termében elkezdődött a XVII Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny, illetve az először meghirdetett Kizárólag Pálinka-, Gyümölcspárlat Alapú Italok, Likőrök Versenye érzékszervi zsűrizése.
ápr. 1
17:45
4 igazán látványos húsvéti dekoráció tojásokból (NLCafé)
A finnugor hagyományok szerint a világunk egy őstojásból keletkezett. Kínában a nászágy alá rakják, hogy termékenyek, egészségesek és hosszú életűek legyenek. A buddhizmusban a feltörése elősegíti a megvilágosodást, vagyis az újjászületést. Mi pedig az otthonunkat díszítjük vele – a húsvétra várva.
ápr. 1
23:12
A szörnyek mindent vittek (est.hu)
Az év eddigi legjobb összbevételét hozta Észak-Amerikában a Szörnyek az űrlények ellen című animációs film az elmúlt hétvégén. Az Egyesült Államokban és Kanadában 59,3 millió dollárt produkált, ami az első tizenkét toplistás film összbevételének 42 százaléka.
ápr. 1
23:14
A Titanic Fesztivál vendége volt Stéphane Malandrin (est.hu)
Április 1-jén A fejetlen ember keze című thriller egyik rendezője, a párizsi születésű Stéphane Malandrin volt a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál vendége.
ápr. 1
23:16
Felkerült a netre az új X-Men-film (est.hu)
Kiszivárgott és felkerült a világhálóra az X-Men kezdetek: Farkas című, világszerte április végén bemutatandó, Hugh Jackman főszereplésével készült film egy csaknem kész verziója.

2009. április 2. csütörtök

ápr. 2
7:15
Újabb szépészeti beavatkozást végeztek az énekesnőn (NLCafé)
Christina Aguilera mostanában új hobbit talált magának: plasztikai sebészekhez jár.
ápr. 2
7:36
Peter Doherty: Grace/Wasteland (est.hu)
(Parlophone / EMI)Pete Doherty mélyrepülése - mely a Libertines vesztét is okozta - részben a Babyshambles első lemezén (Down In Albion), részben pedig a bulvárlapok címoldalain került dokumentálásra. Míg az egykori harcostársnak, Carl Baratnak az új együttese, a Dirty Pretty Things az ígéretes kezdet után hamar elbukott (Waterloo To Anywhere, Romance At Short Notice), addig a Babyshambles…
ápr. 2
8:29
Paris Hiltont megdobálták (NLCafé)
Az amerikai milliomoscsemetét nem mindenki kedveli. Néhány nappal ezelőtt például egy tortát kapott, ám nem tudott neki örülni, hiszen a sütemény egyenesen az arcán landolt.
ápr. 2
8:48
Sorra dőlnek be a zenei fesztiválok (est.hu)
A gazdasági válság nem kíméli a zenepiacot sem, miközben a nagy fesztiválok jól boldogulnak, a kicsik sorra dobják be a törölközőt.
ápr. 2
9:03
Tojás díszek só-liszt gyurmából (NLCafé)
Igazán bájos húsvéti dekorációkat készíthetsz egy nagyon egyszerű technika segítségével. Megmutatjuk, hogyan készíts só-liszt gyurmát!
ápr. 2
9:39
Szörnyek az űrlények ellen - itt a legújabb animációs mozi (NLCafé)
Nehéz ellenállni a csábításnak, amikor egy animációs film készítőinek ajánlólevelében a Shrek és a Kung Fu Panda szerepel. Persze a felfújtat akkor is el lehet rontani, ha már ezerszer tökéletesen megsütöttük.
ápr. 2
11:09
Szexfüggőség - Sztárbetegség vagy alibi? (NLCafé)
Azt már tudjuk, hogy a játékszenvedély, a boltkór és a sportmánia pszichiátriai kórkép, de még ma is elhűlök, ha azt hallom, hogy egy „csajozós” sztár valójában beteg, és kezelni kell. Mert „szexfüggőségben” szenved!
ápr. 2
11:11
Húsvéti menü-tipp (NLCafé)
Húsvéti menüajánlatunk rántott húsvéti bárány, ünnepi desszertnek pedig túrótorta.
ápr. 2
11:30
Príma primavéra (est.hu)
Edelényi János bemutatkozó nagyjátékfilmjének főszereplője, Lukáts Andor az idei Filmszemlén a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat nyerte a Príma primavérában és a Mázliban nyújtott alakításáért.
ápr. 2
12:03
Fessünk tojást - növényi festékekkel! (NLCafé)
Hajdanán csak növényekből nyert festékekkel színezték a tojásokat. Többségük gyógynövény volt, így bátran meg lehetett enni az ilyen levekben ázott vagy főtt tojást. Egy kis ízelítőt adunk azokból a növényekből, amelyekhez manapság is egyszerűen hozzájuthatunk.
ápr. 2
12:05
Paris Hilton Magyarországon is keresi az öribarit (NLCafé)
Paris Hilton hazánkba látogat. A szőke örökösnő hamarosan minden hazai háztartásban állandó vendég lehet, hiszen péntekenként legjobb barátnőjét keresi majd az MTV műsorán.
ápr. 2
12:07
Mustárok, tormák, avagy a nélkülözhetetlen húsvéti kellékek tárháza (NLCafé)
A tavaszi ünnepek közeledtével javaslom, hogy evezzünk idegen vizekre, próbáljunk ki néhány új, merészebb mustárt, tormát, esetleg egy kis chutney-t a húsvéti sonkához.
ápr. 2
13:54
Non stop Comedy Central és VH1 (est.hu)
A Comedy Central Magyarország május 1-től 24 órában sugározza műsorát, így az egész nap a nevetésről szól majd. Új sorozatokkal és régi nagy kedvencekkel jelentkezik a magyar humorcsatorna. A VH1 kedvelői is örülhetnek, hiszen számos szolgáltatónál újra 24 órában lesz fogható a zenecsatorna.
ápr. 2
13:56
Nagy bringás szezonnyitás! (est.hu)
A jó időt vártad? Itt van! Nagygenerálra szorul a bringád? Helybe hozzák a szervizt! Egyedül még nem szívesen tekersz a város útjain? Most lesz segítséged! Neked csupán egy dolgot kell tenned: ott lenni április 5-én vasárnap 13 és 18 óra között a Nyugati téren a Westend előtt!
ápr. 2
14:48
XXVIII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár (est.hu)
Hagyományok Háza április 3., Petőfi Csarnok április 4. Papp László Budapest Sportaréna április 4-5. Ezen az eseményen egészen megszokott, ha Barbie babájával táncol a Hello Kitty topos-kékfestő szoknyás négyévesforma kislány, vagy az Aréna küzdőterén cigány táncokat tanul Depresszió pólós gimnazista fiú.
ápr. 2
15:03
A férfi is azt akarja… (NLCafé)
„Amikor én most azt mondom, hogy számomra a világ a nőkről szól, akkor arról beszélek, hogy meg kell tanulnunk szót érteni velük, és boldoggá tenni őket.” (Kepes András vallomása Szegő Andrásnak, a Nők Lapja 2008. július 9-i számában)
ápr. 2
16:18
Eladó John Lennon háza (est.hu)
A napokban piacra dobták a Beatles együttes néhai énekesének egykori otthonát. A ház drága, de óriási az érdeklődés.
ápr. 2
16:20
Balaton Sound: mégsem jön a Thievery Corporation (est.hu)
A washingtoni duó arról értesítette a Balaton Sound szervezőit, hogy nem tudja vállalni a júliusi fesztiválra lekötött fellépését.
ápr. 2
16:22
Boldoczki Gábor (est.hu)
Boldoczki Gábor, a nemzetközi zenei élet egyik leghíresebb és legkeresettebb trombitaművésze, akit 2003-ban Echo Klassik-díjjal tüntettek ki első lemezéért.
ápr. 2
16:24
György Ádám (est.hu)
György Ádámot hosszú ideig nem láthattuk itthon, de most másfél év elteltével, április 28-án újra színpadra lép Budapesten.
ápr. 2
16:26
Baráti Kristóf (est.hu)
Talán nem túlzás azt állítani, hogy J. S. Bach szólószonátáit és partitáit a hegedűsök bibliaként tisztelik.
ápr. 2
16:28
Grigory Sokolov (est.hu)
Negyedszer látogat el Budapestre az orosz zongoraművész, akinek koncertjegyeit hamar elkapkodják, sőt 2007-ben az utolsó darabokra már csak licitálni lehetett.

2009. április 3. péntek

ápr. 3
1:00
Baltasar Kormákur a Titanicon (est.hu)
Április 2-án a Fehér nászéjszaka című film rendezőjével, az idei nemzetközi zsűri elnökével, a tavalyi Hullámtörők-díj nyertesével, Baltasar Kormákur izlandi rendezővel találkozhattak a sajtó képviselői a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon.
ápr. 3
1:04
Keira Knightley a családon belüli erőszak ellen (est.hu)
A fiatal angol színésznő ingyen játszotta el egy olyan reklámfilm főszerepét, amely a nők bántalmazása ellen emel szót.

Keresés