2009. április 1. szerda

ápr. 1
5:36
Egy Fidesz-kormánynak "teremtődne 400 milliárdos mozgástere" (168 Óra Online)
A Fidesz szerint a Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt által tervezett 600 milliárd forintos megtakarítást a kormány iránti bizalom helyreállításával csökkenő kamatokból és a korrupció visszaszorításából is elő lehetne teremteni, s így nem is lenne szükség megszorításokra.
ápr. 1
6:21
Veres János: Még nem lehet tudni, kit szán Bajnai a pénzügyi tárca élére (Infostart)
A Bajnai Gordon vezetésével felálló új kormány összetételéről még nem volt szó a jelenlegi pénzügyminiszter és a miniszterelnök-jelölt között; erről Veres János beszélt a közszolgálati televízió Az Este című műsorában kedden este.
ápr. 1
6:48
"Kemény és szenvedélyes" vita zajlott az MSZP-ben (168 Óra Online)
Az MTI úgy értesült: Gyurcsány Ferenc egyértelművé tette, hogy nem kíván pártelnök lenni, s a megyei elnökök döntően azt támogatják, hogy Lendvai Ildikó frakcióvezető legyen a párt új, átmeneti elnöke.
ápr. 1
7:15
Akar havi egymillió forintot keresni? (Infostart)
Sorsolással kiválasztott jelentkezők egy hónapra EP-képviselők lehetnek Brüsszelben, és megkaphatják a havi egymillió forintos fizetést a gyöngyösi Bognár Attila által kitalált szisztéma alapján - tájékoztat az Index.
ápr. 1
7:15
A humángáz a jövő energiája (Metropol)
A Sellenteu (ejtsd: Szellentő) Systems nevű multicég kidolgozta a humángáz gyűjtésének és továbbításának a nagyvárosokban kifejleszthető rendszerét.
ápr. 1
7:24
Bajnai addig nem nyilatkozik a kormányáról (168 Óra Online)
A miniszterelnök-jelölt annyit megjegyzett, hogy "szigorú" feltételei vannak a kulcsminisztériumokkal kapcsolatban.
ápr. 1
7:51
Csaba László: Az új kormány elkezdhet tárgyalni az IMF-szerződés meghosszabbításáról (Infostart)
Az idei 3 százalékosra várt gazdasági csökkenés helyett sokkal nagyobb baj annak a veszélye, hogy a világgazdaság majdani növekedése nem tudja majd magával húzni Magyarországot - mondta Csaba László közgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában. A Közép-európai Egyetem tanára szerint azonban ez megelőzhető a válság közepén is szerkezeti reformokkal és foglalkoztatás-bővítéssel.
ápr. 1
8:00
Az ügyvédi kamara elnöke védi Hunvald Györgyöt (168 Óra Online)
Miután jogerős bírói ítélet zárta ki a polgármester védőit az eljárásból, Hunvald Györgynek új védőre lett szüksége.
ápr. 1
8:27
Shakespeare-darabban játszhatnak a tehetséges ebek (Infostart)
Kutyáknak tart válogatást egy brit színházi rendező, aki Shakespeare Makrancos hölgyét készül színpadra állítani. A "meghallgatásra" a spánieleken kívül minden ebet várnak.
ápr. 1
9:30
Összefogást kínál Pécsnek Juhász (168 Óra Online)
A politikai konszenzus esélyét kínálja Pécsnek Juhász István, a város szocialista párti, de független polgármesterjelöltje, aki az MTI-nek úgy nyilatkozott: szerinte pártviták nélkül könnyebb lenne megoldani a baranyai megyeszékhely előtt álló feladatokat.
ápr. 1
10:06
Közmunkások enyhítenek a kórházi nővérhiányon (168 Óra Online)
Valamelyest enyhülhet az egészségügy több ágazatában már kritikussá váló nővérhiány, szerdától 334 közmunkás kezdi el tevékenységét a kórházakban - írta szerdai számában a Világgazdaság.
ápr. 1
10:51
Bajnainak nem fog fájni, ha lemond a fizetéséről (Infostart)
Sajtóhírek szerint Bajnai Gordon havi egy forint fizetésért lesz kormányfő. Nem kell félteni az új miniszterelnök-jelöltet, hiszen tavalyi vagyonnyilatkozatából kiderül: rendszeres fizetés nélkül is van mit a tejbe aprítania, és nem fog megszorulni, ha lemond havi másfél millió forintról.
ápr. 1
11:27
Megszűnik a Reformszövetség? (Infostart)
Miután kidolgozta a megalakulásakor ígért átfogó gazdaság- és társadalompolitikai reformprogramot, megszűnik a Reformszövetség - tudta meg a Hírszerző. A szervezet annyit jelentett be, hogy csütörtöki ülésükön tekintik át az elmúlt időszak munkájának eredményeit, céljainak teljesülését, s ennek alapján döntenek a további teendőkről.
ápr. 1
11:54
A Fidesz keresztbe tenne a tubesi radarnak (168 Óra Online)
Nyílt parlamenti szavazást kezdeményez április 14-re Bánki Erik fideszes képviselő az Országgyűlés önkormányzati bizottsága által nem támogatott javaslatról, amelynek értelmében a pécsi önkormányzat visszakapná a jogorvoslati lehetőséget a tubesi lokátorállomás ügyében - közölte az MTI.
ápr. 1
12:21
Ismét kordon a Kossuth téren (Infostart)
Elrendelte az Országház előtti Kossuth tér egy részének lezárását a Köztársasági Őrezred parancsnoka, Dobozi József. A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint a korlátozás szerda hajnaltól a szükséges ideig, legkésőbb június 30-ig szól.
ápr. 1
12:39
Kozma György vezeti a Legfelsőbb Bíróságot (Infostart)
A Legfelsőbb Bíróság (LB) élén szerdától Kozma György, a közigazgatási kollégium vezetője áll - tudatta közleményben az LB főtitkára.
ápr. 1
12:57
Burány Sándor: válságkezelés 3.546 milliárdos csomaggal (Infostart)
A kormány 1.400 milliárdos pénzügyi-, 46 milliárdos munkahely-megmentési és 2.100 milliárdos gazdaságélénkítő beruházási csomaggal segíti a vállalkozások válságkezelését - ismertette Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára a folyamatban lévő intézkedéseket Nyíregyházán szerdán egy fórumon.
ápr. 1
12:57
Kozma György vezeti a Legfelsőbb Bíróságot (Metropol)
A Legfelsőbb Bíróság (LB) élén szerdától Kozma György, a közigazgatási kollégium vezetője áll - tudatta közleményben az LB főtitkára.
ápr. 1
13:15
Idén 127,5 ezren jelentkeztek a felsőoktatásba (Infostart)
Az idén 127.500 diák jelentkezett egyetemekre és főiskolákra, mintegy 27 ezerrel több a tavalyinál - mondta Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár.
ápr. 1
13:15
Tegye lehetővé Bajnai az őszi előrehozott választást! (Metropol)
Az MDF arra kéri Bajnai Gordon kormányfőjelöltet, hogy a legsürgetőbb válságkezelő lépések elvégzését követően tegye lehetővé az őszi előrehozott választást - közölte Dávid Ibolya, a párt elnöke.
ápr. 1
13:17
Gyurcsány: Sokan marasztalnak (Infostart)
"A válsággal való küzdelem stabil kormánytöbbséget, új miniszterelnököt igényel, mindezt a lehető legkisebb időveszteséggel. Ezért kezdeményeztem új kormány megalakítását" - írta szerdai blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc távozó miniszterelnök. Hozzáteszi: a pártelnökségről pedig azért mondott le, hogy semmi ne akadályozza az új kormány megalakulását és hitelességét.
ápr. 1
13:17
Ocskay Gábort ma búcsúztatják Székesfehérváron (Metropol)
Szerdán déltől az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok nevet viseli az Alba Volán 19 jégkorongcsapatának arénája Székesfehérváron.
ápr. 1
13:33
MSZP-elnökválasztás: Szekeres az élen? (Infostart)
Komoly ellenérzést váltott ki az MSZP vidéki szervezeteiben az, hogy a lemondott pártelnök, akit sokan felelőssé tesznek az elmúlt időszak kudarcaiért, komoly taktikázásba fogott befolyásának átmentésére. Lapinformációk szerint az MSZP megyei elnökei határozottan elutasították Gyurcsány Ferenc javaslatát, hogy Vitányi Ivánt válasszák meg pártelnöknek a hétvégi kongresszuson. Második támogatottja,…
ápr. 1
13:51
Harc a falfirkák és a zugárusok ellen (Infostart)
Új vezetője van a Fővárosi Közterület-felügyeletnek. Szabó Mihályt ma iktatták be hivatalába. Az új igazgató korábban a rendőrségnél dolgozott. Legfontosabb feladatának a falfirkák eltüntetését tekinti, és tisztább Budapestet szeretne.
ápr. 1
14:18
Vasutassztrájk fenyeget (168 Óra Online)
A VDSzSz Szolidaritás MÁV-START Társasági Választmánya újra sztrájkot hirdet, legkésőbb május 1-jéig, ha követeléseiről nem tud megállapodni a munkáltatóval - közölte a választmány a VDSZSZ honlapján szerdán.
ápr. 1
14:27
Szivárogtatás: az MSZP elnöksége telefonforgalmat ellenőriz (Infostart)
Az MSZP elnökségének kell bemutatni a szombati ülés idejének telefonforgalmáról szóló dokumentumokat, ezt az érintetteknek maguknak kell lekérniük a szolgáltatóktól - értesült az MTI.
ápr. 1
15:57
Gyurcsány: "ha megyek, sok embernek csalódást okozok" (Napi)
ápr. 1
15:57
Több ezren Ocskay ravatalánál (Metropol)
Több ezren rótták le kegyeletüket ifjabb Ocskay Gábor ravatalánál a múlt kedden elhunyt sportolóról elnevezett jégcsarnokban.
ápr. 1
16:33
A rendőrségen folytatódik az OTP kontra Soros-ügy (Infostart)
A rendőrségen folytatódik az OTP október 9-i megtámadásának ügye: a Portfolio.hu információi szerint a bank már másnap büntető feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.
ápr. 1
16:35
Fémtolvajok pakolták fel kocsijukra a hidat (Infostart)
Patakon átvezető közúti híd fém elemeit bontották el fémtolvajok a Heves megyei Csány határában.
ápr. 1
16:51
TÁRKI: változatlan a pártok támogatottsága (Infostart)
Nem változott a pártok támogatottsága márciusban a korábbi hónapokhoz képest: továbbra is két párt jutna be a parlamentbe "egy most vasárnapi választáson" - derült ki a TÁRKI közvélemény-kutató intézet szerdán nyilvánosságra hozott felméréséből.
ápr. 1
16:51
Hidat bontottak fémtolvajok Hevesben (Metropol)
Patakon átvezető közúti híd fém elemeit bontották el fémtolvajok a Heves megyei Csány határában.
ápr. 1
17:09
Felfüggesztett börtön a szegedi óvónő bántalmazóinak (Metropol)
Egy év nyolc hónap és egy év közötti felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta első fokon a Szegedi Városi Bíróság szerdán azt a három személyt - egy asszonyt, valamint fiát és lányát -, akik tavaly tucatnyi kisgyerek előtt bántalmaztak munkahelyén egy óvónőt.
ápr. 1
17:27
Rendszám kell mától az új quadokra és a mopedautókra (Infostart)
Mától kötelező a rendszám az újonnan használatba vett, a közúti forgalomban való részvételre alkalmas quadokon, illetve mopedautókon.
ápr. 1
17:29
Hihetetlen mennyiségű vállalkozást számolnak fel (Infostart)
Idén 22 százalékkal emelkedett a felszámolás alatt álló cégek száma Magyarországon, ami páratlan az Európai Unióban - tájékoztatta az InfoRádiót az Opten céginformációs szolgáltató vállalat stratégiai igazgatója. Csorba Hajnalka szerint a cégek nagy része úgy szűnik meg, hogy kifizetetlen számlákat hagy maga után.
ápr. 1
17:36
Gyurcsány új pártot is szervezhetne egy elemzés szerint (168 Óra Online)
A Nézőpont Intézet szerint Gyurcsány Ferenc politikai profiljának újjáépítéséhez elsősorban öt alternatíva kínálkozik: a leköszönő miniszterelnök lehetne EU-biztos, vezethetné a Táncsics alapítványt, élére állhatna az MSZP egyik platformjának, megszerezhetné a szocialista párt frakcióvezetői posztját, valamint akár új pártot is létrehozhatna - olvasható az intézet legfrissebb elemzésében.
ápr. 1
18:03
A vidékiek lehetőségei közeledjenek a budapestiekéhez (Metropol)
A vidéki Magyarország óriási hátrányban van a fővárossal szemben, ezért a Lehet Más a Politika (LMP) szervezet komplex programot dolgozott ki a vidéki élet megmaradására és gyarapodására - mondta Schiffer András, a párt szóvivője az LMP vidéki európai parlamenti (EP) kampánykörútjának első állomásán, szerdán Debrecenben.
ápr. 1
18:05
Kiakadtak a magyar EP-képviselők román kollégáikra (Metropol)
Tiltakoztak az Európai Parlament magyar képviselői amiatt, hogy román szocialista EP-tagok Közép- és Kelet-Európa politikai stabilizációja az I. világháború után: a magyarországi tanácsköztársaság bukása címmel szerveztek tanácskozást az EP épületében.
ápr. 1
18:21
Örök nyugalomra helyezték Ocskay Gábort (Metropol)
Több ezren kísérték utolsó útjára a 33 évesen, múlt kedden elhunyt ifjabb Ocskay Gábor válogatott jégkorongozót, akit a székesfehérvári Béla úti temetőben helyeztek örök nyugalomra, szerdán.
ápr. 1
18:23
Felmentették az ügynökvád alól a szeged-csanádi megyéspüspököt (Metropol)
Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök örül, hogy a másodfokú bíróság tisztázta azon gyanúsítások alól, miszerint a Kádár-rendszerben együttműködött volna a titkosszolgálatokkal.
ápr. 1
18:39
Megnyílt a Construma építőipari kiállítás Budapesten (Infostart)
Egyszerűbb és gyorsabb lesz az építési engedélyek megszerzése az elkészült építési törvénytervezet és a kapcsolódó jogszabályok módosítása hatásaként - mondta Fegyverneky Sándor országos főépítész a Construma kiállítás megnyitóján Budapesten.
ápr. 1
18:48
A Fidesz szerint kozmetikázzák a makrogazdasági adatokat (168 Óra Online)
Varga Mihály, a Fidesz alelnöke kételkedik azokban a makrogazdasági adatokban, amelyekről szerdán adott tájékoztatást Veres János pénzügyminiszter.
ápr. 1
18:57
Sztrájkkal fenyeget a VDSZSZ MÁV-START-nál működő választmánya (Infostart)
A VDSzSz Szolidaritás MÁV-START Társasági Választmánya újra sztrájkot hirdet, legkésőbb május 1-jéig, ha követeléseiről nem tud megállapodni a munkáltatóval
ápr. 1
18:59
Felújítják a Szent Imre Kórházat (Infostart)
Aláírták a Szent Imre Kórház és Rendelőintézet rekonstrukciójának második üteméről szóló uniós támogatási szerződést Budapesten.
ápr. 1
19:01
Erdővédelem Borsodban (Infostart)
Megállapodást kötött az erdők védelmére a miskolci központú Északerdő Zrt. Délbükki Erdészeti Igazgatósága a rendőrséggel és egy települési önkormányzattal.
ápr. 1
19:03
A jövő héten benyújtják a médiatörvény tervezetét (Infostart)
Jövő héten nyújtják be az új médiatörvény tervezetét az szabályokat kidolgozó parlamenti képviselők. Erről az ötpárti egyeztetéseket vezető Jánosi György számolt be.
ápr. 1
19:15
Ha az MSZP nem áll Bajnai mögé, az SZDSZ a parlament feloszlatását támogatja (Infostart)
Ha a vasárnapi MSZP kongresszuson a szocialisták mégsem támogatják Bajnai Gordont és miniszterelnök-jelöltként kidolgozott programját, az SZDSZ a parlament feloszlatására szavaz - közölte Kovács Kálmán szerdán Nagykanizsán tartott sajtótájékoztatóján.
ápr. 1
19:17
Veres János: "Magyarország rendben tudja fizetni adósságait" (Infostart)
Magyarország teljesítette tavaly az államháztartás hiányára vonatkozó maastrichti kritériumot. Éves összehasonlításban 22 százalékkal emelkedett a felszámolások száma Magyarországon az első negyedévben. Székesfehérváron eltemették a múlt kedden elhunyt válogatott jégkorongozót, ifjabb Ocskay Gábort. A nap hírösszefoglalója.
ápr. 1
19:51
Varga Mihály: A spekuláció kedvenc célpontja lesz Magyarország (Infostart)
A Fidesz alelnöke szerint Magyarország pénzügyi és szociális összeomlás küszöbén áll. Varga Mihály az elmúlt évek alapján kételkedik a pénzügyminiszter szavaiban, hogy a költségvetési hiány tavaly 3 százalék alatt volt.
ápr. 1
20:18
A neten árult gyógyszerek fele hamis (168 Óra Online)
A szakértők szerint minden második gyógyszer hamis, amit a neten árulnak. A hamis gyógyszerek viszont az utóbbi években elárasztották Európát, s Magyarország sem kivétel. Március 17-én Hent néven honlapot indított a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

Keresés