2009. április 1. szerda

ápr. 1
5:27
Gyurcsány kulúrális vonalon folytatná pályafutását (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc megerősítette, hogy lemond pártelnöki tisztségéről. Ez a megyei elnökök illetve a pártvezetés szigorúan zárt ülésén hangzott el. A tanácskozáson Kiss Péter kancelláriaminiszter Lendvai Ildikót ajánlotta Gyurcsány utódául a pártban. Forrásaink szerint Szekeres Imrét is többen szívesen látnák a pártelnöki székben. Az még nem dőlt el, hogy a szocialisták vasárnapi kongresszusán egy,…
ápr. 1
5:45
Ezúttal a minisztériumokon veszekszenek a szocialisták! (Alternatív Energia)
Nem lenne logikus a kormányzati struktúra átszervezése a választásokig hátralévő legfeljebb egy évben - mondta lapunknak egy névtelenséget kérő közigazgatási szakértő. Mint kifejtette, Bajnai Gordon vezetésével válságkormány jön létre, amelyben helyet kaphatnak szakértő miniszterek, de az egész minisztériumi rendszer átalakítására az idő rövidsége miatt nincs mód. Az ugyanis több hónapos átmenetet…
ápr. 1
5:47
Igazságtalanok a kormány tervezett megszorításai! (Alternatív Energia)
Bár a megszorításokat szükségesnek tartják, a kormányfőjelölt tervezett intézkedéseinek egyetlen elemével sem értenek egyet a lapunk által megkérdezett szakemberek és szakszervezeti vezetők. A minden gyermek után járó családi pótlékhoz foggal-körömmel ragaszkodó szociológusok engednének és akár felfüggesztenék az öt évesnél idősebb, teljes családban nevelkedő gyermekek után járó juttatást, de…
ápr. 1
5:49
Még mindig nem biztos hogy Bajnai miniszterelnök lesz! (Alternatív Energia)
Még mindig sok a "ha" az SZDSZ Bajnai Gordont támogató döntésében. Az ügyvivői testület (üt) és frakció elvi határozatát értékelve Fodor Gábor pártelnök világossá tette: az csak akkor érvényes, ha az SZDSZ országos tanácsa (ot) is így gondolja. Fontosnak vélik szakértői, válságkezelő kabinet létrehozását a jelenlegihez képest lényegesen más "összetétellel", továbbá azt, hogy az új kormány…
ápr. 1
5:51
Mennyivel fizetünk többet gyógyszerekért? (Alternatív Energia)
Csaknem ezer készítményért fizetnek többet ezentúl a vásárlók, közöttük az allergia-ellenes szerek, savlekötők, szívgyógyszerek és memóriazavarra ható gyógyszerek ára emelkedik mától. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szerint az áremelés egy gyógyszerre vetítve 100 forinttal növeli a terheket, több készítmény esetében pedig együttesen sem haladja meg a 250 forintot.
ápr. 1
6:21
Veres János: Még nem lehet tudni, kit szán Bajnai a pénzügyi tárca élére (Infostart)
A Bajnai Gordon vezetésével felálló új kormány összetételéről még nem volt szó a jelenlegi pénzügyminiszter és a miniszterelnök-jelölt között; erről Veres János beszélt a közszolgálati televízió Az Este című műsorában kedden este.
ápr. 1
6:39
"A nyomtatott és az online média legelszántabb újságíróinak" (Alternatív Energia)
Bátorság-díj néven alapított oknyomozó újságírók teljesítményét honoráló elismerést a WAZ-médiacsoport és a Nemzetközi Újságíró Szövetség (IFJ).
ápr. 1
6:41
Van új védője Hunvaldnak! (Alternatív Energia)
Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke veszi át a bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűnsegédletével és hivatali visszaéléssel gyanúsított Hunvald György, erzsébetvárosi polgármester büntetőjogi védelmét - írta szerdai számában ügyészségi forrásokra hivatkozva a Magyar Hírlap.
ápr. 1
6:57
Közösen a toleranciáért (Alternatív Energia)
Roma, zsidó és keresztény zenészek adnak közös koncertet a tolerancia jegyében Zalaegerszegen, a városi hangversenyteremben április 9-én.
ápr. 1
7:15
Akar havi egymillió forintot keresni? (Infostart)
Sorsolással kiválasztott jelentkezők egy hónapra EP-képviselők lehetnek Brüsszelben, és megkaphatják a havi egymillió forintos fizetést a gyöngyösi Bognár Attila által kitalált szisztéma alapján - tájékoztat az Index.
ápr. 1
7:15
A humángáz a jövő energiája (Metropol)
A Sellenteu (ejtsd: Szellentő) Systems nevű multicég kidolgozta a humángáz gyűjtésének és továbbításának a nagyvárosokban kifejleszthető rendszerét.
ápr. 1
7:51
Csaba László: Az új kormány elkezdhet tárgyalni az IMF-szerződés meghosszabbításáról (Infostart)
Az idei 3 százalékosra várt gazdasági csökkenés helyett sokkal nagyobb baj annak a veszélye, hogy a világgazdaság majdani növekedése nem tudja majd magával húzni Magyarországot - mondta Csaba László közgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában. A Közép-európai Egyetem tanára szerint azonban ez megelőzhető a válság közepén is szerkezeti reformokkal és foglalkoztatás-bővítéssel.
ápr. 1
7:51
Tüntetést szervez a Jobbik az MSZP és az SZDSZ irodája elé (Alternatív Energia)
Villámtüntetést szervez a Jobbik békéscsabai szervezete szerdára az MSZP és az SZDSZ helyi irodái elé - írja a beol.hu.
ápr. 1
8:09
Egyhangúlag megválasztja az MSZP Bajnait (Alternatív Energia)
"Az MSZP-n belüli ellentétek dacára, Bajnai Gordont szinte egyhangúlag meg fogja választani a kongresszus miniszterelnöknek. - mondta az MSZP alelnöke a Reggel Gyorsban.
ápr. 1
8:27
Shakespeare-darabban játszhatnak a tehetséges ebek (Infostart)
Kutyáknak tart válogatást egy brit színházi rendező, aki Shakespeare Makrancos hölgyét készül színpadra állítani. A "meghallgatásra" a spánieleken kívül minden ebet várnak.
ápr. 1
8:27
Ismét demonstrál a gárda! (Alternatív Energia)
Tegnap a 44-es számú főút Szarvason átvezető szakaszán tartott forgalomkorlátozó demonstrációt a Magyar Gárda és a következő napokban újabbakat tervez. A szarvasi belvárosában békésen zajlott a forgalomlassító akciója - olvasható a beol.hu-n.
ápr. 1
9:03
Mi lesz itt? Parlamenti kontroll az ügyészség felett? (Alternatív Energia)
Nem tartaná ördögtől valónak a legfőbb ügyész, ha pillanatnyi politikai érdekeken felülemelkedve, pusztán szakmai alapon működő egyfajta parlamenti kontroll ellenőrizné az ügyészség működését - erről Kovács Tamás a Népszabadságnak adott interjújában beszélt.
ápr. 1
9:05
Mit szól hozzá? Közmunkások lesznek a nővérek helyén! (Alternatív Energia)
Valamelyest enyhülhet az egészségügy több ágazatában már kritikussá váló nővérhiány, szerdától 334 közmunkás kezdi el tevékenységét a kórházakban - írta szerdai számában a Világgazdaság.
ápr. 1
10:51
Bajnainak nem fog fájni, ha lemond a fizetéséről (Infostart)
Sajtóhírek szerint Bajnai Gordon havi egy forint fizetésért lesz kormányfő. Nem kell félteni az új miniszterelnök-jelöltet, hiszen tavalyi vagyonnyilatkozatából kiderül: rendszeres fizetés nélkül is van mit a tejbe aprítania, és nem fog megszorulni, ha lemond havi másfél millió forintról.
ápr. 1
10:51
Mi van Tarlós csomagjában!? (Alternatív Energia)
Javaslatcsomaggal készül a fővárosi Fidesz-frakció vezetője a fővárosi önkormányzat idei költségvetéséről szóló ötpárti tárgyalások mai, újabb fordulójára – tudta meg lapunk. Tarlós István javasolja az adó- és ingatlaneladásból származó bevételek, valamint az adósságtörlesztés árfolyamváltozás miatti újraszámolását.
ápr. 1
11:09
Bajban az egészségügy? Van kórház mely többszáz milliót kap! (Alternatív Energia)
Az ajkai Magyar Imre Kórház több mint 424 millió, a veszprémi Csolnoky Ferenc Megyei Kórház pedig 441,7 millió forintos támogatással fejlesztheti a sürgősségi betegellátást - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az MTI-vel.
ápr. 1
11:27
Megszűnik a Reformszövetség? (Infostart)
Miután kidolgozta a megalakulásakor ígért átfogó gazdaság- és társadalompolitikai reformprogramot, megszűnik a Reformszövetség - tudta meg a Hírszerző. A szervezet annyit jelentett be, hogy csütörtöki ülésükön tekintik át az elmúlt időszak munkájának eredményeit, céljainak teljesülését, s ennek alapján döntenek a további teendőkről.
ápr. 1
11:27
Bánki Erik kezdeményez... (Alternatív Energia)
Nyílt parlamenti szavazást kezdeményez április 14-re Bánki Erik fideszes honatya az Országgyűlés önkormányzati bizottsága által nem támogatott javaslatról, amelynek értelmében a pécsi önkormányzat visszakapná a jogorvoslati lehetőséget a tubesi lokátorállomás ügyében.
ápr. 1
11:29
Mikor kerül a bírák elé a kuruc.info főszerkesztője? (Alternatív Energia)
Nem tudni, mikor tűzik ki a kuruc.info főszerkesztője ellen indított bűnper első tárgyalási napját. A március 27-i pernapot ugyanis – ahogy arról beszámoltunk – el kellett halasztani, mert a személyes adattal visszaélés vétségével vádolt M. Balázs kizárási kérelmet nyújtott be a Fővárosi Bíróságon (FB) dolgozó összes bíró ellen. A kérelmeket és az ügy iratait az FB állítása szerint fel is…
ápr. 1
11:45
Díjengedményt ad az E.ON az áramdíjból! (Alternatív Energia)
Az E.ON ma bejelentette, hogy méltányossági alapon az elosztói díjból utólagos engedményt nyújt azoknak az ügyfeleinek, akik hosszabb ideig maradtak áram nélkül a január 27. és február 2. között bekövetkezett üzemzavarok során Vas, Zala és Somogy megye egyes részein. Ebből az engedményből mind az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt., mind az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. ügyfelei…
ápr. 1
12:21
Ismét kordon a Kossuth téren (Infostart)
Elrendelte az Országház előtti Kossuth tér egy részének lezárását a Köztársasági Őrezred parancsnoka, Dobozi József. A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint a korlátozás szerda hajnaltól a szükséges ideig, legkésőbb június 30-ig szól.
ápr. 1
12:21
Lomnici: Megindultak a hatalmi harcok (Alternatív Energia)
Mindenben támogatja Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság (LB) volt elnöke Kozma Györgyöt, a testület új vezetőjét, aki az LB közigazgatási kollégiumvezetőjeként szerdától látja el elnöki jogkörben a teendőket. Lomnici Zoltán hozzátette: nem vállalná újra a Legfelsőbb Bíróság vezetését.
ápr. 1
12:39
Kozma György vezeti a Legfelsőbb Bíróságot (Infostart)
A Legfelsőbb Bíróság (LB) élén szerdától Kozma György, a közigazgatási kollégium vezetője áll - tudatta közleményben az LB főtitkára.
ápr. 1
12:39
Dávid Ibolya: saját köreiken belül is a lehetséges ellenséget keresik (Alternatív Energia)
Az MDF arra kéri Bajnai Gordon kormányfőjelöltet, hogy a legsürgetőbb válságkezelő lépések elvégzését követően tegye lehetővé az őszi előrehozott választást - közölte Dávid Ibolya, a párt elnöke szerdán az MTI-vel.
ápr. 1
12:41
Összeomlik az egészségügy? (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint a kormány által végrehajtott forráskivonást a magyar egészségügy nem viseli el - mondta Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa szerdán annak kapcsán, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) kedden bejelentette: április 1-től a gyógyszerek támogatási kulcsa megváltozott.
ápr. 1
12:43
Hogyan tovább? (Alternatív Energia)
A Reformszövetség április 2-i ülésén áttekinti az elmúlt időszak munkájának eredményeit, céljainak teljesülését, s ennek alapján dönt a további teendőkről - jelentette be a szervezet szerdán.
ápr. 1
12:57
Burány Sándor: válságkezelés 3.546 milliárdos csomaggal (Infostart)
A kormány 1.400 milliárdos pénzügyi-, 46 milliárdos munkahely-megmentési és 2.100 milliárdos gazdaságélénkítő beruházási csomaggal segíti a vállalkozások válságkezelését - ismertette Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára a folyamatban lévő intézkedéseket Nyíregyházán szerdán egy fórumon.
ápr. 1
12:57
Kozma György vezeti a Legfelsőbb Bíróságot (Metropol)
A Legfelsőbb Bíróság (LB) élén szerdától Kozma György, a közigazgatási kollégium vezetője áll - tudatta közleményben az LB főtitkára.
ápr. 1
13:15
Idén 127,5 ezren jelentkeztek a felsőoktatásba (Infostart)
Az idén 127.500 diák jelentkezett egyetemekre és főiskolákra, mintegy 27 ezerrel több a tavalyinál - mondta Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár.
ápr. 1
13:15
Tegye lehetővé Bajnai az őszi előrehozott választást! (Metropol)
Az MDF arra kéri Bajnai Gordon kormányfőjelöltet, hogy a legsürgetőbb válságkezelő lépések elvégzését követően tegye lehetővé az őszi előrehozott választást - közölte Dávid Ibolya, a párt elnöke.
ápr. 1
13:15
Ne riogassák tovább a közalkalmazottakat (Alternatív Energia)
A pénzügyi egyensúly eléréséhez a társadalmi egyensúly megőrzése is elengedhetetlen - hangsúlyozza a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának nyilatkozata. Ebben a közszolgálati szféra dolgozóinak meghatározó érdekvédelmi szervezete a kormányváltás kapcsán kinyilvánítja: tisztában van azzal, hogy az ország nehéz helyzetéből a kilábalás súlyos áldozatvállalással, elkerülhetetlen megszorításokkal…
ápr. 1
13:17
Gyurcsány: Sokan marasztalnak (Infostart)
"A válsággal való küzdelem stabil kormánytöbbséget, új miniszterelnököt igényel, mindezt a lehető legkisebb időveszteséggel. Ezért kezdeményeztem új kormány megalakítását" - írta szerdai blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc távozó miniszterelnök. Hozzáteszi: a pártelnökségről pedig azért mondott le, hogy semmi ne akadályozza az új kormány megalakulását és hitelességét.
ápr. 1
13:17
Ocskay Gábort ma búcsúztatják Székesfehérváron (Metropol)
Szerdán déltől az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok nevet viseli az Alba Volán 19 jégkorongcsapatának arénája Székesfehérváron.
ápr. 1
13:17
Gyurcsány leveszi magát a képernyőröl (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc blogjában távozása okairól és jövőbeni terveiről ír
ápr. 1
13:33
MSZP-elnökválasztás: Szekeres az élen? (Infostart)
Komoly ellenérzést váltott ki az MSZP vidéki szervezeteiben az, hogy a lemondott pártelnök, akit sokan felelőssé tesznek az elmúlt időszak kudarcaiért, komoly taktikázásba fogott befolyásának átmentésére. Lapinformációk szerint az MSZP megyei elnökei határozottan elutasították Gyurcsány Ferenc javaslatát, hogy Vitányi Ivánt válasszák meg pártelnöknek a hétvégi kongresszuson. Második támogatottja,…
ápr. 1
13:51
Harc a falfirkák és a zugárusok ellen (Infostart)
Új vezetője van a Fővárosi Közterület-felügyeletnek. Szabó Mihályt ma iktatták be hivatalába. Az új igazgató korábban a rendőrségnél dolgozott. Legfontosabb feladatának a falfirkák eltüntetését tekinti, és tisztább Budapestet szeretne.
ápr. 1
14:09
Burány Sándor: válságkezelés 3.546 milliárdos csomaggal (Alternatív Energia)
A kormány 1.400 milliárdos pénzügyi-, 46 milliárdos munkahely-megmentési és 2.100 milliárdos gazdaság-élénkítő beruházási csomaggal segíti a vállalkozások válságkezelését - erősítette meg Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára a folyamatban lévő intézkedéseket Nyíregyházán szerdán egy fórumon.
ápr. 1
14:11
Harminc napot kapott a vasút! (Alternatív Energia)
A VDSzSz Szolidaritás MÁV-START Társasági Választmánya újra sztrájkot hirdet, legkésőbb május 1-jéig, ha követeléseiről nem tud megállapodni a munkáltatóval - közölte a választmány a VDSZSZ honlapján szerdán.
ápr. 1
14:27
Szivárogtatás: az MSZP elnöksége telefonforgalmat ellenőriz (Infostart)
Az MSZP elnökségének kell bemutatni a szombati ülés idejének telefonforgalmáról szóló dokumentumokat, ezt az érintetteknek maguknak kell lekérniük a szolgáltatóktól - értesült az MTI.
ápr. 1
14:27
Tarlós szerint Demszky belátta, hogy... (Alternatív Energia)
Néhány részletkérdésben történt előrelépés a Fővárosi Önkormányzat ez évi költségvetés-tervezetéről zajló politikai-frakcióközi egyeztetések szerdai fordulóján, de a büdzsé elfogadása még messze van - nyilatkozták az MTI-nek az ülés résztvevői.
ápr. 1
14:45
Az MSZP kéri a szombati ülés résztvevőinek telefonforgalmát (Alternatív Energia)
Az MSZP elnökségének kell bemutatni a szombati ülés idejének telefonforgalmáról szóló dokumentumokat, ezt az érintetteknek maguknak kell lekérniük a szolgáltatóktól - értesült az MTI.
ápr. 1
15:03
Az MSZP elnöksége a kongresszusról és az EP-választásról tárgyalt (Alternatív Energia)
Az MSZP elnöksége a kongresszusról és az európai parlamenti választásról tárgyalt szerdán kora délután. Nyakó István, a párt szóvivője azt közölte, a vasárnapi kongresszus időrendjéről és ügyrendjéről tárgyaltak, de ezzel még a kongresszust előkészítő testület is foglalkozik majd. Hozzátette: a másik napirendi pont az volt, hogy áll az európai parlamenti választásokra való felkészülés.
ápr. 1
15:21
Veres: a vártnál is nagyobb lesz a gazdasági visszaesés (Alternatív Energia)
Várhatóan a februárban prognosztizáltnál is nagyobb lesz a gazdasági visszaesés - mondta Veres János pénzügyminiszter.
ápr. 1
15:23
MSZP-választás: Szekeres erőt mutat, Lendvai tartja magát, Kiss Péter eldöntheti (Alternatív Energia)
Az MSZP-elnökjelöltek esélyeiről és személyes jellemzőiről kérdezte olvasóit a Népszava Online, e percekben Szekeres Imre áll a legjobban.
ápr. 1
15:39
Veres: teljesült a maastrichti hiány kritérium (Alternatív Energia)
Teljesítette Magyarország tavaly az államháztartás hiányára vonatkozó maastrichti kritériumot, és minden esély megvan arra, hogy 2009-ben is a GDP 3 százaléka alatt maradjon a deficit - ismertette Veres János pénzügyminiszter szerdán Budapesten, a kormányszóvivői tájékoztatón.

Keresés