2009. február 1. vasárnap

febr. 1
0:51
Vizsgálat a halált okozó soproni plasztikai műtét ügyében (Metropol)
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat hivatalból vizsgálatot indít annak az osztrák nőnek az ügyében, aki január közepén halt meg egy soproni plasztikai műtét után.
febr. 1
5:30
Fának ütközött egy rendőrautó a X. kerületben (168 Óra Online)
Fának ütközött vasárnap hajnalban egy rendőrautó Budapesten a X. kerületben a Gergely utca és a Sibrik Miklós utca kereszteződésében lévő felüljárónál.
febr. 1
6:24
A tettrekész rendőrök kiállnak a cigányozó főrendőr mellett (168 Óra Online)
Írásban kér részletes szakmai és jogszabályi információkat az igazságügyi és rendészeti minisztertől a miskolci rendőrkapitány ügyének vizsgálatával kapcsolatban a Rendészeti Védegylet (RV) - tájékoztatta Kovács Iván, az érdekvédelmi szervezet szóvivője szombaton az MTI-t.
febr. 1
6:24
Ma eldől, lesz-e 100 milliárdos beruházás Magyarországon (Alternatív Energia)
Két időközi polgármester-választást és két népszavazást tartanak ma az ország négy településen. Szavazni valamennyi településen reggel hat órától este hétig lehet, a kampánycsend is eddig az időpontig, a szavazókörök bezárásáig van érvényben.
febr. 1
6:42
A tettrekész rendőrök kiállnak a cigányozó kapitány mellett (168 Óra Online)
Írásban kér részletes szakmai és jogszabályi információkat az igazságügyi és rendészeti minisztertől a miskolci rendőrkapitány ügyének vizsgálatával kapcsolatban a Rendészeti Védegylet (RV) - tájékoztatta Kovács Iván, az érdekvédelmi szervezet szóvivője szombaton az MTI-t.
febr. 1
8:30
Úton a forradalom felé (Infostart)
A nemzetközi sajtóban élénk visszhangot váltott ki Pozsgay Imrének, az MSZMP KB történelmi albizottsága elnökének húsz évvel ezelőtti rádiónyilatkozata, amely egyebek között arról szólt, hogy az albizottság népfelkelésnek látja azt, ami 1956-ban történt. A nyugati elemzések egy része felhívta a figyelmet arra is, hogy a múlt tisztázása kapcsán a jelen és a jövő a tét, pontosabban az, vajon az…
febr. 1
8:57
Ötmilliárddal tartozik az APEH-nek egy budapesti magánszemély (Metropol)
Az APEH 2008 negyedik negyedévében 197 adózónál összesen 39,4 milliárd forint adóhiányt állapított meg, amihez 31,7 milliárd forint összegű jogkövetkezmény társul.
febr. 1
9:24
„Kussoljatok, tótok!” (168 Óra Online)
A Budapest és Pozsony közötti késő őszi, állami szintű hidegháború éreztette hatását a hazai szlovákság legnagyobb lélekszámú településén, Békéscsabán és a megyében is. A város határán álló szlovák helységnévtáblák lefestése, az anya-, de inkább nagyanya-nyelvükön megszólaló gyerekek esetenkénti utcai molesztálása megdöbbenést váltott ki a helyiek körében. Sokan attól tartottak, hogy a csabaiak…
febr. 1
9:42
Nem kispálya: 5 milliárddal tartozik az APEH-nek (168 Óra Online)
Az APEH 2008 negyedik negyedévében 197 adózónál összesen 39,4 milliárd forint adóhiányt állapított meg, amihez 31,7 milliárd forint összegű jogkövetkezmény társul - derül ki az adóhatóság által nyilvánosságra hozott adatokból. A 197 nagy adósból 101 vállalkozás, 96 pedig magánszemély.
febr. 1
10:18
Maradhat a miskolci rendőrkapitány (Infostart)
Folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány - értesült az MTI.
febr. 1
10:18
Pásztor marad, és még tüntetnek is mellette (Alternatív Energia)
Folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány, átvezénylését Bencze József országos rendőrkapitány, Draskovics Tibor rendészeti miniszter jóváhagyásával megszüntette.
febr. 1
10:27
Jelezzen, mert nem áll meg a villamos! (Metropol)
Egyelőre kísérleti jelleggel, a BKV Zrt. leszállásjelzővel felszerelt villamosai csak akkor állnak meg a megállóhelyeken, ha ott felszálló utas várakozik, vagy a járművön előre jelezte valaki leszállási szándékát.
febr. 1
10:29
Ezrek tüntettek a miskolci rendőrkapitányért (Metropol)
Folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány, átvezénylését Bencze József országos rendőrkapitány - a rendészeti miniszter jóváhagyásával - megszüntette.
febr. 1
10:54
Visszajönnek a szocialista utcanevek? Népszavazás dönt (168 Óra Online)
Két időközi polgármester-választást és két népszavazást tartanak ma az ország négy településen.
febr. 1
11:12
Új irányítás a Fidesznél (Infostart)
Február elsejétől megtörténik az új irányítási rendszer bevezetése a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségnél - adta hírül a párt sajtóirodája.
febr. 1
11:30
Szíjjártót előléptették. Vajon kap új autót is? (Alternatív Energia)
Február elsejétől Szijjártó Péter vezeti a Fidesz elnöki stábját a párton belüli szervezeti átalakítások következtében - közölte az ellenzéki párt
febr. 1
12:15
Szijjártó vezeti a Fidesz elnöki stábját (Metropol)
Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője Orbán Viktor pártelnök felkérésére veszi át az elnöki stáb vezetését.
febr. 1
12:42
Csonkolják az Országgyűlést (Infostart)
A kormány 199 fős parlamentet javasol, a kisebb Országgyűlést egyfordulós listás szavazáson lehetne megválasztani. 176 képviselő országos listáról jutna be, 23 pedig megyei választott volna. Az egyfordulós szavazással a választás a felébe, 8 milliárd helyett 4 milliárd forintba kerülne.
febr. 1
12:42
Visszakozott Draskovics, marad a cigányozó főrendőr (168 Óra Online)
Folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány, átvezénylését Bencze József országos rendőrkapitány, Draskovics Tibor rendészeti miniszter jóváhagyásával megszüntette.
febr. 1
12:51
Összeesett a kormányszóvivő (Metropol)
Budai Bernadett valószínűleg influenzás.
febr. 1
13:00
" Lényegesen több dolog van, ami közös bennünk" (Alternatív Energia)
Fodor Gábor, Eörsi Mátyás és Szent-Iványi István az SZDSZ nevében nyílt levélben gratulált Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszternek kinevezése alkalmából.
febr. 1
13:02
Gyurcsány kísérte szóvivőjét (Alternatív Energia)
Rosszul lett a kormányszóvivő szombaton a kormányülésről tartott sajtótájékoztató közben.
febr. 1
13:04
Gyurcsány: kisebb parlament, kevesebb önkormányzati képviselő (Alternatív Energia)
A kormány azt javasolja, hogy 199 fős parlament, valamint egyfordulós és arányos választási rendszer legyen a jelenlegi helyett. Erről a miniszterelnök beszélt a vasárnapi soron kívüli kormányülés után tartott sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, a 199 parlamenti képviselőből 176-ot listán, egy fordulóban, megyénként választanának meg, 23-at pedig a mandátumot nem eredményező megyei szavazatokat…
febr. 1
13:36
MCKÖ: Draskovics távozzon! (Alternatív Energia)
Továbbra is fenntartja álláspontját a Mezőkövesdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ) vezetője, a Borsod megyei kisebbségi bizottság elnöke, aki szerint Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter hibás döntést hozott a miskolci rendőrkapitány ügyében és emiatt távoznia kellene - mondta Farkas Félix vasárnap az MTI-nek.
febr. 1
14:12
A cigány vajda is védi a miskolci főrendőrt (Infostart)
Figyelmeztetésben részesítette, majd visszahelyezte posztjára Pásztor Albert miskolci rendőrkapitányt Bencze József országos rendőrfőkapitány. Pásztor Albert egy pénteki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Miskolcon az utóbbi időben kizárólag cigányok követnek el rablásokat. Az ügyből országos botrány lett. A nyilvánosan véleményt mondók többsége politikai és nemzetiségi hovatartozásától…
febr. 1
14:12
A miniszterelnököt aggasztja az egy vizitdíjnyi euró (Alternatív Energia)
Rendkívül aggasztó a háromszáz forint körüli euróárfolyam - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a vasárnapi soron kívüli kormányülés után tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva. Hozzátette: a magas árfolyamnak messze ható következményei lehetnek, hiszen a devizahiteleseknek 20-30 százalékkal nőtt meg a törlesztő részletük.
febr. 1
14:21
Gyurcsányt "aggasztja" a 300 forintos euróárfolyam (Metropol)
Rendkívül aggasztó a háromszáz forint körüli euróárfolyam - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a vasárnapi soron kívüli kormányülés után tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva.
febr. 1
14:30
Kórházban a kormányszóvivő (Infostart)
Rosszul lett a kormányszóvivő vasárnap a soron kívüli kormányülés után tartott sajtótájékoztatón.A Kormányszóvivői Iroda tájékoztatása szerint Budai Bernadett valószínűleg influenzás.
febr. 1
14:30
Ölben vitte Gyurcsány Ferenc Budai Bernadettet (Alternatív Energia)
Összeesett a kormány ülése utáni kormányszóvivői tájékoztatón Budai Bernadett. A szóvivőt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki az országgyűlési képviselők létszámának csökkentéséről, valamint a választási rendszer tervezett módosításáról számolt éppen be, kapta el.
febr. 1
15:06
Újabb hatalmas pofon az önkormányzatoknak (Infostart)
A kormány azt is javasolja, hogy országosan csökkenjen a felére az önkormányzati képviselők száma. A tervek szerint a parlamenti választásokon megmaradna az 5 százalékos választási, és az ötvenszázalékos érvényességi küszöb - mondta el a kormányfő.
febr. 1
15:06
Gyurcsány elébe megy a népszavazásnak (168 Óra Online)
A kormány azt javasolja, hogy 199 fős parlament, valamint egyfordulós és arányos választási rendszer legyen a jelenlegi helyett - mondta a miniszterelnök a soron kívüli kormányülés után.
febr. 1
15:24
Draskovics Tibort lemondásra szólítja fel a Fidesz (Infostart)
Draskovics Tibor rendészeti miniszter lemondását sürgeti a Fidesz, mivel szerintük a miskolci rendőrkapitány nyilatkozatának ügyével kapcsolatban a tárca vezetője "ismét bebizonyította alkalmatlanságát".
febr. 1
15:24
Horoszkóp alapján döntik el, melyik pályázó kapja az állást (168 Óra Online)
Változatosak ám a hazai munkaalkalmassági vizsgálatok. Van, ahol horoszkóp alapján döntik el, melyik pályázó kapja az állást, máshol elavult, személyiségi jogokat sértő módszerekkel végzik a vizsgálatot. Némelyik szakértő szerint azonban a legmodernebb eszközökkel sem lehet kiszűrni a korrumpálható jelentkezőket.
febr. 1
15:33
Kisebb parlament, kevesebb önkormányzati képviselő (Metropol)
A kormány azt javasolja, hogy 386 helyett 199 fős legyen a parlament, a parlamenti képviselők tiszteletdíját rögzítsék a mindenkori átlagbér háromszorosában, szűnjön meg a számla nélküli költségtérítés, csökkenjen a felére az önkormányzati képviselők száma.
febr. 1
15:42
A miskolci kapitány figyelmeztetése ellen demonstrálnak (Infostart)
Simon Gábor (MSZP), Miskolc egyéni országgyűlési képviselője tart attól, hogy a miskolci városi kapitány mellett vasárnap délutánra meghirdetett, és szerinte okafogyottá vált szimpátiatüntetést egyesek az eredetitől eltérő célra használhatják fel. A szervezők bejelentették, hogy a demonstrációt megtartják, mert Pásztor Albertet úgy helyezték vissza posztjára, hogy figyelmeztetést kapott.
febr. 1
15:42
A Kereszténydemokraták támogatják Gyurcsány Ferencet (Alternatív Energia)
A továbbiakban a KDNP közleményét olvashatják, melyben kifejezik eggyetértésüket a miniszterelnök javaslataival
febr. 1
16:00
SZDSZ: "A magyar ne lopj" felirat ugyanolyan mint amit Pásztor mondott (Alternatív Energia)
Fodor Gábor szerint - anélkül, hogy kínpadra akarná vonni a miskolci rendőrkapitányt - az ügynek komolyabb következményei kell hogy legyenek egy egyszerű figyelmeztetésnél.
febr. 1
16:18
Draskovics nem mond le (Alternatív Energia)
Draskovics Tibor nem tervezi, hogy lemondjon a miskolci rendőrkapitány ügye miatt. Az igazságügyi és rendészeti miniszter erről újságírók előtt nyilatkozott a kormány soron kívüli vasárnapi ülése után.
febr. 1
16:36
Kiszámítható Fidesz reakció: Gyurcsány hiteltelen (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint a kormánynak nincs válasza a válságra, ezért hiteltelen közjogi javaslatokkal próbálja elterelni a figyelmet - mondta Szijjártó Péter, a legnagyobb ellenzéki párt szóvivője sajtótájékoztatón vasárnap Budapesten.
febr. 1
16:45
Emlékhelye lehet Kijevben az elesett magyar katonáknak (Metropol)
A második világháborúban Kijevben elesett magyar katonák emlékjelének felállításáról tárgyalnak az ukrán főváros vezetésével.
febr. 1
16:54
Kisebb parlament: a Fidesz már 67-szer megmondta (Infostart)
A Fidesz szerint a kormánynak nincs válasza a válságra, ezért hiteltelen közjogi javaslatokkal próbálja elterelni a figyelmet - mondta Szijjártó Péter, a legnagyobb ellenzéki párt szóvivője sajtótájékoztatón vasárnap Budapesten. A szóvivő felhívta a figyelmet, hogy a Fidesznek a kisebb parlamentre vonatkozó javaslatát az Országgyűlésben korábban 67-szer szavazta le az MSZP.
febr. 1
16:54
Az MDF szívesen tárgyalna Gyurcsánnyal (Alternatív Energia)
Az MDF jó tárgyalási alapnak tartja a miniszterelnök vasárnap tett közjogi javaslatait - mondta Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője vasárnap az MTI-nek.
febr. 1
17:21
A hatoson sem volt telitalálatos (Metropol)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint az 5. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták: 1, 8, 23, 24, 33, 36
febr. 1
17:30
Háromezer demonstráló a miskolci rendőrkapitány mellett - képgaléria (Infostart)
A miskolci Városház téren mintegy két és fél, háromezer ember vett részt a Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány mellett szervezett szimpátiatüntetésen vasárnap késő délután, a rendezvényen politikusok, volt rendőrök, civilszervezetek képviselői, magánemberek szólaltak fel, a demonstráción rendbontás nem történt.
febr. 1
17:30
Eddig másfélezer tüntető Miskolcon (Alternatív Energia)
Mintegy másfél ezren gyűltek össze a délután 5 órára meghírdetett miskolci tüntetés kezdetére, de a tömeg folyamatosan nő
febr. 1
17:40
Tüntetnek Miskolcon (Metropol)
Mintegy másfél ezren gyűltek össze a délután 5 órára meghírdetett miskolci tüntetés kezdetére, de a tömeg folyamatosan nő.
febr. 1
17:48
A Románok együttműködést szorgalmaznak (Alternatív Energia)
A Magyarországi Románok Országos Önkormányzata azt kéri Traian Basescu román államfőtől magyarországi látogatása alkalmából, hogy támogassa a határ menti együttműködési projekteket - jelentette ki Kreszta Traján, a kisebbségi önkormányzat elnöke.
febr. 1
18:06
Gárdisták is gyülekeznek a miskolci tüntetésen (168 Óra Online)
Mintegy másfél ezren gyűltek össze a délután 5 órára meghirdetett miskolci tüntetés kezdetére, de a tömeg folyamatosan nő - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.
febr. 1
18:06
Itt megtudhatja milyen változásokra kell figyelnie holnaptól! (Alternatív Energia)
Néhány, az adót és az illetékeket érintő változás lép hatályba február elsején, ilyen a 250 ezer forint feletti készpénzforgalom korlátozása, a módosított cégautó adó, a standolási szabályok változása, illetve a parlamenti képviselők költségtérítése után megfizetendő 15 százalékos adó.
febr. 1
18:15
A KENÓ nyerőszámai (Metropol)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a február 1-jei KENÓ-játékban a következő számokat sorsolták: 9 10 18 30 37 39 44 45 50 55 57 60 61 64 66 67 68 69 78 80

Keresés