2009. február 22. vasárnap

febr. 22
5:15
Alsógatyában próbált bejutni az Operabálra (168 Óra Online)
Miközben incidenssel tarkított ellen-utcabál zajlott az Operaház előtt, bent, a bálteremmé alakított nézőtéren és színpadon a korábbiaknál kevesebb, közel kétezer vendég mulatott a Budapesti Operabálon szombaton.
febr. 22
6:09
Csobbant a mínusz tíz fokban - a tűzoltók mentették ki (168 Óra Online)
Beszakadt egy tó jege egy férfi alatt vasárnap kora hajnalban Budapesten, a X. kerületi Bányató utcában - tájékoztatta az MTI-t az Országos Mentőszolgálat és a budapesti tűzoltóság.
febr. 22
7:39
Beszakadt a jég egy férfi alatt Kőbányán (Metropol)
Beszakadt egy tó jege egy férfi alatt vasárnap kora hajnalban Budapesten, a X. kerületi Bányató utcában.
febr. 22
7:57
Navracsics március 8-i hatállyal oszlatná fel a parlamentet (Alternatív Energia)
Az Országgyűlés feloszlásáról szóló népi kezdeményezésről, valamint az ugyanezt javasló ellenzéki indítványról dönt jövő heti kétnapos ülésén a parlament. A Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány azt kezdeményezte, hogy "a 2006-ban alakult Országgyűlés kimondja a feloszlását."
febr. 22
8:15
Odabent bál, odakint tüntetés (Metropol)
A jegyek 70 ezer forintnál kezdődtek, a legdrágább páholyjegyek 250 ezer kerültek. Hét ellentüntetőt előállítottak, ők szabadlábon védekezhetnek.
febr. 22
9:09
Heten sérültek meg egy balesetben Nagykanizsa közelében (Infostart)
Két ember súlyosan, öt pedig könnyebben megsérült abban a balesetben, amely vasárnapra virradóra történt Nagykanizsa és Szepetnek között - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyelete.
febr. 22
9:09
Halmai: a Magyar Hírlap távol áll a civilizált újságírástól (168 Óra Online)
"Olyan újságokat is olvasok, amelyek ideológiája eltérő az enyémtől. Ilyen például a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Konzervativizmusa távol áll tőlem, mégis a világ egyik legszínvonalasabb napilapja. De a gyűlöletkeltő szélsőséget elutasítom," fejti ki véleményét a sajtóbojkottról Halmai Gábor alkotmányjogász. Szerinte „a Magyar Hírlap cikke alapján meg kéne vizsgálni, nem valósult-e meg a…
febr. 22
9:27
"A jobboldali embereknek is érdekük a válságból való minél hamarabbi kilábalás" (Alternatív Energia)
Jó irányba mutató, az ország problémáival őszintén szembenéző javaslatnak tarja az SZDSZ a Reformszövetség programját, amelynek végrehajtásához a párt elnöke politikai konszenzust sürget; ehhez Gyurcsány Ferenctől a kormány programjának átalakítását kéri, Orbán Viktortól pedig érdemi részvételt a vitában - közölte Fodor Gábor, a párt elnöke vasárnap.
febr. 22
10:21
"Meg kéne vizsgálni nem valósult-e meg a gyűlöletre uszítás" (168 Óra Online)
Kívánatos, hogy az állami intézmények ne hirdessenek egy szélsőséges újságban mindaddig, amíg szellemisége nem változik - nyilatkozta a 168 Órának Halmai Gábor. Arra a kérdésre, hogy nem civileknek kellene-e egy ilyen kezdeményezés élére állniuk úgy válaszolt: a miniszterelnök a kormányt érintő kérdésben lépett fel, és nem hirdetett általános bojkottot.
febr. 22
10:39
Orbán: A Fidesznek komoly válságkezelő programja van (Infostart)
A reménytelenség csomagjának nevezte a Fidesz elnöke a Gyurcsány Ferenc által hétfőn bejelentett intézkedéseket. Orbán Viktor az InfoRádiónak azt mondta: pártjának egy komoly gazdaság-újjáépítési elgondolása van.
febr. 22
10:57
Beszakadt a tó jege egy férfi alatt (Infostart)
Beszakadt egy tó jege egy férfi alatt kora hajnalban a X. kerületi Bányató utcában.
febr. 22
10:57
Az MDF támogatja a Reformszövetség válságkezelő programját (Alternatív Energia)
Az MDF támogatja a Reformszövetség válságkezelő és növekedésösztönző programját, amely Dávid Ibolya, a párt elnöke szerint sok hasonlóságot mutat az általuk korábban javasoltakkal.
febr. 22
10:59
Előállítások az Operabál elleni demonstráción (Infostart)
Budapesten hét embert állított elő a rendőrség az Operabállal egy időben tartott demonstráción.
febr. 22
11:15
Sajnos nincs politikai ára a korrupciónak (168 Óra Online)
Múlt héten előzetes letartóztatásba helyezték a VII. kerület MSZP-s polgármesterét. Az ügyészség gyanúja szerint Hunvald Györgynek – mint előterjesztőnek – „tudnia kellett” a helyi panamáról: önkormányzati ingatlanokat áron alul adtak el. Ugyanakkor a hatóság azt is közölte: a polgármesternek ebből vélhetően nem származott személyes haszna. Jogi szakértők szerint már az is kérdéses: miért és…
febr. 22
11:15
Veres: a családi pótlék átalakítása csökkenti a visszaélések lehetőségét (Alternatív Energia)
Bízik abban a pénzügyminiszter, hogy a parlament elfogadja a kormány javaslatait, s ezzel erősödik az országgal szembeni bizalom és a forint is; Veres János a Vasárnapi Híreknek adott interjújában azt mondta, a családi pótlék átalakítása csökkenti a visszaélések lehetőségét.
febr. 22
11:17
Gyurcsány megy (Alternatív Energia)
José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnökkel folytat tárgyalásokat Gyurcsány Ferenc kormányfő kedden Brüsszelben. Daróczi Dávid kormányszóvivő korábbi közlése szerint az út célja, hogy a miniszterelnök "ismertesse a kormány intézkedéseit a gazdasági válság kezelésére, valamint növekedést célul tűző stratégiáját".
febr. 22
11:19
Konferenciasorozatot indít a kormány a válságkezelésről (Alternatív Energia)
Országos konferenciasorozatot indít a kormány a válságkezelést és növekedést szolgáló stratégiája ismertetésére február 26-án - közölte a kormányszóvivői iroda.
febr. 22
12:09
Konferenciasorozatot indít a kormány (Infostart)
Országos konferenciasorozatot indít a kormány a válságkezelést és növekedést szolgáló stratégiája ismertetésére február 26-án - közölte a kormányszóvivői iroda.
febr. 22
12:27
Az SZDSZ politikai konszenzust sürget a Reformszövetség programjához (Infostart)
Politikai megegyezést sürget a Reformszövetség programjának támogatása érdekében az SZDSZ elnöke. Fodor Gábor úgy fogalmazott: a szervezet elképzelései alkalmasak lehetnek a válság érdemi megoldására, ezért arra kéri a miniszterelnököt, ennek alapján alakítsa át korábban ismertetett terveit. A szabaddemokrata politikus az ország érdekében Orbán Viktortól, a Fidesz elnökétől is támogatást vár az…
febr. 22
12:27
Hét sérült egy nagykanizsai balesetben (Metropol)
Egy személyautó előzés közben frontálisan összeütközött a szembejövő gépkocsival.
febr. 22
12:45
Az SZDSZ az MSZP-t és a Fideszt is támadja (Alternatív Energia)
Elfogadhatatlannak tartja az SZDSZ az integrált oktatást ért szocialista és fideszes támadást - közölte Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese és Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője vasárnap. Sajnos úgy tűnik, hogy oktatáspolitikájában a két párt a szegregáció mellett tette le a voksát - olvasható a két szabad demokrata politikus közleményében.
febr. 22
13:03
Kisgatyában tört az Operabálra - szabadlábon védekezhet (168 Óra Online)
Az ATTAC Magyarország Egyesület és a Dolgozói Aktív Centrum (DAC) Baráti Kör szombat este megtartotta lassan már hagyományosnak mondható utcabálját, amelyet a Budapesti Operabál idejére szerveztek. Az ATTAC ilyen módon kívánta "felhívni a figyelmet a társadalom kettészakadására, és ebben a felső elitréteg múlhatatlan felelősségére."
febr. 22
13:39
Alsógatyában ment az Operabálra - szabadlábon védekezhet (168 Óra Online)
Az ATTAC Magyarország Egyesület és a Dolgozói Aktív Centrum (DAC) Baráti Kör szombat este megtartotta lassan már hagyományosnak mondható utcabálját, amelyet a Budapesti Operabál idejére szerveztek. Az ATTAC ilyen módon kívánta "felhívni a figyelmet a társadalom kettészakadására, és ebben a felső elitréteg múlhatatlan felelősségére."
febr. 22
13:39
Az IDF elfogadhatatlannak tartja a kormány tervezett intézkedéseit (Alternatív Energia)
Elfogadhatatlannak tartja a kormány tervezett intézkedéseit az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF), mivel szerinte azok súlyosan sértik a fiatalok érdekeit - közölte Huber Szebasztián, az IDF országos választmányának vasárnap újjáválasztott elnöke az MTI-vel.
febr. 22
14:33
SZDSZ: a két nagy párt fokozza a feszültségeket (168 Óra Online)
Elfogadhatatlannak tartja az SZDSZ az integrált oktatást ért szocialista és fideszes támadást - közölte Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese és Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője az MTI-vel.
febr. 22
14:51
Oszkó: Az elaprózott lépéseknek is lehet dermesztő hatása (Infostart)
A munkáltatói járulékterheket idén 5 százalékponttal, jövőre további 3 százalékponttal, majd 2011-ben még 2 százalékponttal javasolja csökkenteni a Reformszövetség. A 18 százalékos személyi jövedelemadó felső határát pedig már 2009-ben évi 5 millió forintra emelné a szövetség a jelenlegi 4 százalékos különadó megszüntetése mellett - fejtette ki Oszkó Péter, a Reformszövetség adó-, és járulék…
febr. 22
15:09
Orbán szerint Nyugat-Európa cserben hagy minket (Alternatív Energia)
Nyugat-Európa felmondja a húsz évvel ezelőtt Közép-Európával kötött történelmi megállapodást azzal, ahogy a jelenlegi pénzügyi válságot kezeli - jelentette ki Orbán Viktor vasárnap Bécsben.
febr. 22
15:46
Orbán: fölmondták a Közép-Európával kötött egyezséget (168 Óra Online)
A Fidesz elnöke a Húsz évvel 1989 után című pódiumbeszélgetésen vett részt a Burgtheaterben.
febr. 22
16:21
Hétfőn dönt az Ab a köztársasági elnök beadványáról (Infostart)
Várhatóan hétfőn dönt az Alkotmánybíróság a köztársasági elnök versenytörvényről szóló beadványáról.
febr. 22
16:23
Karambol a Szentendrei úton: 3 sérült (Infostart)
Hárman megsérültek, amikor összeütközött két autó vasárnap délután a Szentendrei úton - mondta Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese.
febr. 22
16:39
Orbán: A Nyugat fölmondta a Közép-Európával kötött egyezséget (Infostart)
Nyugat-Európa felmondja a húsz évvel ezelőtt Közép-Európával kötött történelmi megállapodást azzal, ahogy a jelenlegi pénzügyi válságot kezeli - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben.
febr. 22
16:39
Call tv: a takarítónő jósolt a betelefonálóknak (168 Óra Online)
Az utóbbi években gombamód szaporodnak a call tv-k azaz a betelefonálós játékok. Hívásonként és/vagy percenként 200-500 forintot kérnek el a csatornák egy rejtvényt megfejtéséért, egy kvíz kérdésre megválaszolásáért vagy éppen egy jóslatért. Kik költenek erre?
febr. 22
16:57
Törvényt javasolnak a gyűlöletkeltés ellen (Infostart)
A rasszizmus és a gyűlöletkeltés elleni törvény meghozatalát javasolja a parlamentnek és a kormánynak a Magyar Zsidó Kongresszus.
febr. 22
17:16
Súlyos baleset a Szentendrei úton (Metropol)
Hárman megsérültek, amikor összeütközött két autó vasárnap délután a Szentendrei úton, befelé.
febr. 22
17:33
Negyedmilliót ér az ötös a 6-os lottón (Metropol)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a 8. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták: 5 (öt), 21 (huszonegy), 29 (huszonkilenc), 33 (harminchárom), 39 (harminckilenc), 43 (negyvenhárom)
febr. 22
17:51
A KENÓ nyerőszámai (Metropol)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a február 22-i KENÓ-játékban a következő számokat sorsolták: 2 13 17 23 26 27 30 31 39 42 51 56 57 62 71 72 73 74 76 78
febr. 22
19:03
Horn Gábor: Az SZDSZ-nek nem kockázatos az előrehozott választás (Infostart)
Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő szerint pártja számára nem lenne kockázatos, ha az európai parlamentivel együtt előrehozott országgyűlési választásokat is tartanának, ugyanis egyszer mindenképpen át kell lépniük az 5 százalékos küszöböt. Bár a liberális politikus teljesen alkalmatlannak tartja Gyurcsány Ferenc elképzeléseit a válságkezelésre, az SZDSZ, az MSZP-vel együtt, nem szavazza meg…
febr. 22
19:03
Gyurcsány megy és ismertet (168 Óra Online)
Az Európai Bizottsághoz látogat a miniszterelnök kedden.
febr. 22
19:21
Gyertyás menet a bűncselekmények áldozatainak emlékére (Metropol)
Néma, gyertyás menettel tiltakoztak vasárnap Kaposváron a Magyarországon történt erőszakos cselekmények ellen a bűncselekmények áldozatainak emléknapján.
febr. 22
19:57
Gyorssegély a gázrobbanás károsultjainak (Infostart)
Gyorssegélyt kapnak a Hajdú-Bihar megyei Polgáron pénteken történt gázrobbanás károsultjai.
febr. 22
19:57
MSZP: Orbán "egy mondat erejéig" megtámogatta a kormány álláspontját (Alternatív Energia)
Az MSZP üdvözli, hogy "egy mondat erejéig" Orbán Viktor megtámogatta azt, amit a kormány a válság ügyében hónapok óta képvisel - mondta Kovács Tibor, az MSZP frakcióvezető-helyettese vasárnap. A szocialista politikus két elemet említett: azt, hogy a válságot nem lehet csak az eurózónán belül megoldani, illetve, hogy az állami támogatásban részesült külföldi bankok felelősséggel tartoznak…
febr. 22
19:59
Politikai megegyezést sürget az SZDSZ elnöke (Infostart)
Politikai megegyezést sürget a Reformszövetség programjának támogatása érdekében az SZDSZ elnöke. Ismét a nyugat-európai országok válságkezelő lépésit bírálta a Fidesz elnöke. Gyorssegélyt kapnak a Polgáron pénteken történt gázrobbanás károsultjai. A nap hírösszefoglalója.
febr. 22
21:09
Narancssárga riasztás a havazás miatt (Infostart)
Megkezdődött a havazás az ország nyugati részén. Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga riasztást adott ki Nyugat-, és Közép-Dunántúl területére, ahol reggelig több mint 10 centiméternyi hó is hullhat.
febr. 22
21:09
Rejtélyes rablás Oroszországban (Metropol)
Több mint egymillió dollárnak megfelelő összeget zsákmányoltak bűnözők a hét végén Oroszországban egy különös körülmények között történt országúti rablásban.
febr. 22
21:11
Egy bírónő és rendőrök is voltak a Cozma-gyilkosság helyszínén (Infostart)
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőre ígért tájékoztatást az MTI-nek a Népszabadság Online (nol) vasárnapi értesülésével kapcsolatban, miszerint több rendőr és egy bírónő is szórakozott a Patrióta bárban a Cozma-gyilkosság idején.
febr. 22
21:11
Cozma-gyilkosság: egy bírónő és rendőrök is ott voltak a helyszínen (Metropol)
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőre ígért tájékoztatást a Népszabadság Online (nol) vasárnapi értesülésével kapcsolatban, miszerint több rendőr és egy bírónő is szórakozott a Patrióta bárban a Cozma-gyilkosság idején.
febr. 22
21:27
Gyurcsány összefogást sürget a "felfordulásban" (168 Óra Online)
A harmadik Magyar Köztársaság az elmúlt 20 év legnagyobb és legmélyebb kihívása előtt áll.
febr. 22
21:27
Értelmiségiekkel találkozott a kormányfő (Metropol)
A miniszterelnök szerint a harmadik Magyar Köztársaság az elmúlt 20 év legnagyobb és legmélyebb kihívása előtt áll.
febr. 22
21:45
Értelmiségi találkozó - Összefogást sürgetett a kormányfő (Alternatív Energia)
A rendszerváltás alapértékei kerültek veszélybe az elmúlt hónapokban, és ezt a folyamatot a világgazdasági válság felgyorsítja - mondta Gyurcsány Ferenc vasárnap egy zártkörű értelmiségi találkozón; a kormányfő a miniszterelnök.hu internetes oldalon közzétett beszédében ebben a helyzetben különösen fontosnak nevezte az összefogást.
febr. 22
21:47
Almunia: Magyarország le fogja gyűrni a válság okozta nehézségeket (Alternatív Energia)
Magyarországon sikeresen le fogják gyűrni a válság okozta nehézségeket, a közfinanszírozás konszolidációja pedig sokat segít majd abban, hogy a magyar gazdaság megerősödjön - jelentette ki Joaquín Almunia, az Európai Bizottság pénzügyi biztosa a köztelevízióban vasárnap este.

Keresés