2009. február 19. csütörtök

febr. 19
4:57
Mérlegre tették az önkéntes pénztárakat és a közgyógyellátást (Népszava)
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) is górcső alá vette az egészségügyet, előbbi a közgyógyellátást vizsgálta, utóbbi az önkéntes egészségpénztárak helyzetét és szerepét. Vizsgálatuk eredményeit nemrég hozták nyilvánosságra, az ÁSZ komoly kritikát fogalmazott meg: átláthatatlannak, bonyolultnak és túlbürokratizáltnak nevezte a közgyógyellátási rendszert. Az EBF…
febr. 19
5:15
Válságkezelési csomag az építőiparnak (Népszava)
Egy héten belül egyezteti a kormánnyal Baráth Etele szocialista képviselő azt a válság sújtotta építőipar megmentését szolgáló programot, amelyet az általa vezetett munkacsoport dolgozott ki. A parlament gazdasági és informatikai bizottságának tegnapi ülésén mindkét politikai oldal kedvezően fogadta a határozati javaslat tervezetét.
febr. 19
5:33
Cozma-ügy: fegyelmit kapott a főrendőr (168 Óra Online)
Írásos fegyelmit kapott Bolcsik Zoltán dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőkapitánya Bencze József országos rendőrfőkapitány félretájékoztatásáért - tudta meg a Népszabadság.
febr. 19
5:33
Mégsem áll holnap az övéi elé Orbán Viktor (Népszava)
Mégsem áll holnap az övéi elé Orbán Viktor, hogy szokásos évi országértékelőjét elmondja. A pártelnök az Európai Néppárt alelnökeként pénteken Lengyelországba látogat, ahol találkozik Donald Tusk miniszterelnökkel, vasárnap Bécsben előadást tart egy konferencián, a kettő között pedig több nemzetközi tárgyalást folytat. Minderre azért van szükség, mert a pénzügyi-gazdasági válság nyomán…
febr. 19
5:35
Magyarországtól a korábban megszabott feltételek teljesítését várják el (Népszava)
Magyarország jelentős előre-haladást mutathat föl az államháztartás szilárd alapokra helyezésében, de továbbra is erőfeszítéseket kell tennie, hogy biztosítsa a befektetők bizalmát – így értékelte tegnap az Európai Bizottság a tavaly decemberben módosított magyar konvergenciaprogramot. Az uniós végrehajtó testület, amely szerdán 17 tagállam makrogazdasági stratégiáját minősítette, hat újabb…
febr. 19
6:09
Cozma-ügy: fegyelmit kapott a veszprémi főrendőr (168 Óra Online)
Írásos fegyelmit kapott Bolcsik Zoltán dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőkapitánya Bencze József országos rendőrfőkapitány félretájékoztatásáért - tudta meg a Népszabadság.
febr. 19
6:27
Fegyelmit kapott Veszprém megye rendőrfőkapitánya (HVG)
Írásos fegyelmit kapott Bolcsik Zoltán dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőkapitánya Bencze József országos rendőrfőkapitány félretájékoztatásáért - tudta meg a Népszabadság.
febr. 19
6:45
Folytatódik a Zuschlag-per tárgyalása (Népszava)
Zuschlag János meghallgatásával folytatódik az egykori szocialista politikus és tizenöt társa ellen indított büntetőper tárgyalása ma Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
febr. 19
7:21
Húszmilliárdot kér az országos rendőr-főkapitány (Infostart)
Húszmilliárdot kér fejlesztésre és létszámnövelésre az országos rendőr-főkapitány - értesült a Népszabadság. A miniszterelnök két hetet adott Bencze Józsefnek, hogy készítsen javaslatot arra vonatkozóan, milyen intézkedésekkel lehet hatékonyabbá tenni a rendőrséget.
febr. 19
7:39
"Válság idején áldozathozatalra kell felszólítani az embereket" (Infostart)
Németh György közgazdász-szociológus szerint a gazdasági válság rendkívüli helyzetet teremtett, amelynek megoldásához a lakosság áldozatvállalására is szükség van. A szakértő szerint össze kell szorítani a fogunkat, és a tervezettnél is nagyobb ütemben kell csökkenteni az államadósságot.
febr. 19
8:15
Orbán korrigált, a nép vastapsolt a szocialistáknak (168 Óra Online)
Kormányfőként fényesebb jövőt ígért évértékelő beszédeiben Orbán Viktor, ellenzékben pedig a kormányt ostorozta. Március 6-án a Millenáris Parkban lép mikrofonhoz a Fidesz-elnök, hogy megtudjuk tőle: folytatódik-e az ellenzéki kettős beszéd ideje. Orbán eddigi évértékelő szózatait PUNGOR ANDRÁS eleveníti fel.
febr. 19
8:33
Karsai jósolt: "3 EP-helyet szerez az MSZP!" (Népszava)
Karsai Józseg MSZP-s politikus a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy szerinte az MSZP három EP helyet szerez a közelgő választásokon.
febr. 19
9:09
A magyar képviselőknek többet szabad, mint francia vagy angol kollégáiknak (Infostart)
Az országgyűlési képviselők mentelmi jogáról rendeznek konferenciát decemberben Pozsonyban a visegrádi országok. Az országonként erősen eltérő mentelmi szabályozás gyakran napirendre kerülő, sokat vitatott és jelentős közfigyelmet kiváltó kérdés.
febr. 19
9:09
'Össze kell szorítani a fogunkat, nincs más megoldás' (168 Óra Online)
Németh György közgazdász-szociológus szerint a gazdasági válság rendkívüli helyzetet teremtett, amelynek megoldásához a lakosság áldozatvállalására is szükség van. A szakértő az InfoRádiónak azt mondta: össze kell szorítani a fogunkat, és a tervezettnél is nagyobb ütemben kell csökkenteni az államadósságot.
febr. 19
9:27
Újraélesztést tanultak, majd életet mentettek (HVG)
Életet mentettek az újraélesztést tanfolyamon tanulók Nyírbélteken, azonnali segítségükkel egy középkorú nő menekült meg a haláltól - írta a Kelet-Magyarország című lap csütörtöki számában.
febr. 19
9:45
Elítélték Deák Bárdos Mihály birkózót (HVG)
Garázdaság vétsége miatt ítélte el Deák Bárdos Mihály birkózó olimpikont a Miskolci Városi Bíróság - írja a HVG.
febr. 19
9:45
Karsai: "a Provident menjen vissza Angliába"! (Népszava)
Karsai József MSZP-s politikus a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy az adósok képtelenek hetente törleszteni a részleteket, amikor csak havonta kapnak fizetést.
febr. 19
10:03
De mit gondolnak a romák a többségről? (HVG)
A mélyszegénységben élő romák többsége tiszteli a többségi társadalom tagjait, szeretne közéjük tartozni, ugyanakkor meglehetősen sematikusan gondolkodik róluk: úgy látják, hogy gazdagok és fösvények, pedig az lenne a dolguk, hogy segítsék az elesetteket.
febr. 19
10:03
Államcsődöt áraz a piac: a legsötétebb októberi napok kísértenek (168 Óra Online)
Majdnem annyira valószínűnek tartja most a piac a magyar államcsődöt, mint tette tavaly a legsötétebb októberi napokban. Igaz, Csehország és Lengyelország helyzetét sem ítélik sokkal jobbnak, az EU-hoz frissen csatlakozott országokét pedig, ha lehet, még rosszabbnak tartják - adta hírül a Napi Gazdaság.
febr. 19
10:21
Bűnleltár, 2008: két ölés Veszprém megyében (HVG)
„Emberemlékezet” óta tavaly történt a legkevesebb gyilkosság Magyarországon: míg 1994-ben 313, a múlt esztendőben 147 emberölés jutott idehaza a hatóságok tudomására.
febr. 19
10:21
Milyen lakást ne vegyünk 2009-ben? (Infostart)
A lakásvásárlás általában megfontolt döntés eredménye, sokan mégis később rájönnek, hogy nagy hibát követtek el. Ennek elkerülése érdekében ad tanácsot a portfolio.hu arra, hogy milyen lakást ne vegyünk 2009-ben, ha nem pusztán a lakhatási cél vezérel minket, hanem a befektetési célokat is figyelembe vesszük, és nyerni is szeretnénk az adott lakáson, vagy legalább nem akarunk veszíteni.
febr. 19
10:39
Orbán Viktor, a böllér - Képgaléria (Infostart)
Orbán Viktor disznókat vágott. Mint a pártelnök honlapján közzétett fotókból kiderül, a leölt állatok perzselésétől kezdve a kolbász ízesítéséig számos munkafolyamatot személyesen a Fidesz elnöke végzett el.
febr. 19
10:39
Bencze: a bűnözői csoportok bomlasztása megkezdődött (HVG)
A 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségből 104 település igényel közbiztonsági kezelést az országos rendőrfőkapitány szerint - nyilatkozta Bencze József országos rendőr-főkapitány a Magyar Narancsnak. A Népszabadság csütörtöki számában 20 milliűrdos rendőrségi fejlesztési tervről írnak.
febr. 19
10:57
A kormány már két nap után változtatna saját tervein (Infostart)
Ha az állam járulékkal terheli meg az üdülési csekket, akkor mindenképpen többet veszít, mint amennyit nyer - állítja a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. Róna Iván elmondta: tavaly 30 milliárd forint értékű üdülési csekket adtak el, de a járulékkal terhelt juttatás már közel sem lesz ilyen népszerű a munkáltatók körében. A turizmusért felelős önkormányzati miniszter sem szeretné elsorvasztani…
febr. 19
10:57
BKV-busz ütközött, egy sérült (HVG)
Egy ember sérült meg, amikor BKV-busszal ütközött egy kisbusz Kőbányán - értesült a HavariaPress.
febr. 19
10:57
Bencze: Van, ami nem éri el a rendőrség ingerküszöbét (168 Óra Online)
A 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségből 104 település igényel közbiztonsági kezelést az országos rendőrfőkapitány szerint.
febr. 19
10:57
Zuschlag: "Gyakorlatilag nem volt könyvelés" (Népszava)
A Fiatal Baloldal (FIB) gazdálkodásáról beszélt csütörtöki vallomásában Zuschlag János az ellene és tizenöt társával szemben folyó perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon csütörtökön; az első rendű vádlott szerint "gyakorlatilag nem volt könyvelése" a szervezetnek.
febr. 19
10:59
Zuschlag-per: "Gyakorlatilag nem volt könyvelése a FIB-nek" (Infostart)
A Fiatal Baloldal (FIB) gazdálkodásáról beszélt csütörtöki vallomásában Zuschlag János az ellene és tizenöt társával szemben folyó perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon csütörtökön; az első rendű vádlott szerint "gyakorlatilag nem volt könyvelése" a szervezetnek.
febr. 19
11:15
Késnek a vonatok a Keletiben (HVG)
A Keleti pályaudvarról 30-40 perces késéssel indulnak a vonatok, miként ennyivel később is érkeznek oda biztosítóberendezési hiba miatt csütörtökön - közölte a MÁV szóvivője.
febr. 19
11:15
Zuschlag: Az egyesületek még tagsággal sem rendelkeztek (168 Óra Online)
Feltáró vallomást tett pályázati pénzek útjáról, fiktív számlamanőverekről és nem létező alapítványok működéséről Zuschlag János az ellene és tizenöt társa ellen folyó per idei első tárgyalási napján a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. Az egykori MSZP-s országgyűlési képviselőt felbujtóként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntettével…
febr. 19
11:15
Húszmilliárdos rendőrségi fejlesztési terv (Népszava)
Az Országos Rendőr-főkapitányság már tavaly augusztusban átadta az igazságügyi tárcának azt a koncepciót, amelyben kétezer új rendőr felvételére tesz javaslatot, kéri a körzeti megbízotti hálózat továbbfejlesztését, milliárdos technikai fejlesztést, a szerződéses rendőri szolgálat bevezetését, valamint a képzési rendszer gyökeres átalakítását - olvasható a csütörtöki Népszabadságban.
febr. 19
11:17
Felesleges kollégiumok: bezárás vagy létszámcsökkentés? (HVG)
Meglepő eredménnyel járt a debreceni kollégiumok kapacitás-felmérésének eredménye - írta csütörtöki számában a Hajdú-bihari Napló.
febr. 19
11:17
"Össze kell szorítani a fogunkat" (Népszava)
Németh György közgazdász-szociológus szerint a gazdasági válság rendkívüli helyzetet teremtett, amelynek megoldásához a lakosság áldozatvállalására is szükség van - hangzott el az Inforádió Aréna című műsorűban.
febr. 19
11:19
Úgy megtömték, hogy gágogni sem tudott - videó (HVG)
A Fogarasi úti Tesco előtt "tömtek véresre" egy hölgyet az állatvédők, hogy így tiltakozzanak az áruházlánc hízott liba máj értékesítése ellen. Tekintse meg videónkat a civil akcióról!
febr. 19
11:33
Ki hiszi el, hogy őszinte a korrupció elleni harc? (Infostart)
Politikai megegyezésre van szükség a pártfinanszírozás helyzetének tisztázásához - mondta az InfoRádiónak Fleck Zoltán jogszociológus a Global Integrity korrupciós kihívásokról készült jelentése kapcsán, amely szerint Magyarországon ez súlyos probléma. Fleck Zoltán arról is beszélt, hogy amíg a politikai elit nem mutat jó példát a korrupció terén, addig nem várható javulás.
febr. 19
11:33
Zuschlag: lényegében nem volt könyvelése a Fiatal Baloldalnak (Népszava)
Lényegében nem volt könyvelése a Fiatal Baloldalnak (FIB) - állította Zuschlag János az ellene és tizenöt társával szemben folyó perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon csütörtökön. A vádlott táblázatokat és kimutatásokat adott át a bíróságnak a FIB folyószámlamozgásairól, többoldalas összegzést a szervezet 2002-2005-ös programjairól. Az egykori szocialista politikus elmondta, ezek segítségével…
febr. 19
11:35
Mégsem szavaznak hétfőn a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjéről (Infostart)
A korábbi tervekkel ellentétben mégsem szavaz a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjéről hétfőn az Országgyűlés - közölte Szili Katalin a házbizottság ülése után csütörtökön.
febr. 19
11:35
Mégsem szavaznak a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjéről hétfőn (Népszava)
A korábbi tervekkel ellentétben mégsem szavaz a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjéről hétfőn az Országgyűlés - közölte Szili Katalin a házbizottság ülése után csütörtökön.
febr. 19
11:37
Két különböző késsel szúrták meg Marian Cozmát? (Infostart)
Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség azt a férfit, akit szerdán állítottak elő a Cozma-üggyel összefüggésben. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen szerepe volt a bűncselekmény elkövetésében.
febr. 19
11:51
Zuschlag: a FIB-nek nem volt könyvelése (HVG)
Lényegében nem volt könyvelése a Fiatal Baloldalnak (FIB) - állította Zuschlag János az ő és tizenöt társa ügyében folyó perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon csütörtökön.
febr. 19
11:51
Másfél milliárd forintból újulhat meg Újpest központja (Népszava)
Mintegy másfél milliárd forintból újulhat meg a IV. kerület központja a Főtér-programnak köszönhetően - közölte Kiss Péter kancelláriaminiszter és Derce Tamás, Újpest független polgármestere csütörtökön Budapesten. Néhány héten belül megszületik a döntés arról, hogy valóban megkapja-e a pénzt a IV. kerület, ami után várhatóan tavasszal megkezdődhetnek a munkálatok - mondta Kiss Péter.
febr. 19
11:53
Mégsem szavaznak hétfőn Sólyom jelöltjéről (HVG)
A korábbi tervekkel ellentétben mégsem szavaz a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjéről hétfőn az Országgyűlés - közölte Szili Katalin a házbizottság ülése után csütörtökön.
febr. 19
12:09
Bebukott az integrált oktatás (Népszava)
Vannak olyan jelek, hogy az integrált oktatás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket - mondta Tatai-Tóth András, az MSZP-frakció oktatási munkacsoportjának vezetője csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 19
12:27
Élelmiszerdrágulást hozhat a kormány segítő szándéka (Infostart)
A kormány szándéka szerint legkésőbb június végétől magyar eredetű lesz a kiskereskedelemben értékesített élelmiszerek 80 százaléka. A pontos szabályozásban hamarosan megállapodhatnak az érdekvédelmi szervezetekkel, de az élelmiszerárak emelkedése már most valószínűsíthető.
febr. 19
12:27
Budapesten jelenleg nincs ápolóképzés! (Népszava)
A szakképzési törvény módosítását kezdeményezi a Pedagógusok Szakszervezetének fővárosi szakoktatási tagozata - közölte Jurcsó Istvánné, a testület titkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
febr. 19
12:45
A szakképzési törvény módosítását kezdeményezik (HVG)
A szakképzési törvény módosítását kezdeményezi a Pedagógusok Szakszervezetének fővárosi szakoktatási tagozata - közölte Jurcsó Istvánné, a testület titkára.
febr. 19
12:45
Zuschlag a kapcsolatokról (Népszava)
Mindkét politikai oldalon gyakorlat volt, hogy a politikai ifjúsági szervezetek egyesületeket használtak fel programjaik finanszírozására - közölte Zuschlag János az ellene és tizenöt társával szemben folyó perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon csütörtökön.
febr. 19
12:47
Sólyom kiáll a génmódosított kukorica ellen (Népszava)
Sólyom László köztársasági elnök levélben fordult több európai államfőhöz a génmódosított kukorica magyarországi termelésére és forgalomba hozatalára vonatkozó moratórium fenntartása érdekében - olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapjára csütörtökön feltett közleményben.
febr. 19
13:03
Gyurcsány: Életüket, vérüket és zabot ajánlottak a nyugdíjasok a kormánynak (Infostart)
Támogatja a kormány nyugdíjreform-terveit az Idősügyi Tanács - jelentette be a miniszterelnök az után, hogy találkozott a tanácsban dolgozó nyugdíjas szervezetekkel. A testület kizárólag a jelenleg nyugállományban lévőket képviseli, a legfőbb intézkedések viszont javarészt a leendő nyugdíjasokat érintik.
febr. 19
13:03
Gyurcsány: a nyugdíjasok értik a kormány javaslatait (Népszava)
A nyugdíjas szervezetek képviselő értik a kormány által javasolt, a nyugdíjakat érintő változtatásokat, azokat tudomásul veszik, de a részletekről még egyeztetni szeretnének - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt követően, hogy a nyugdíjreformról konzultált az idősügyi tanács tagjaival csütörtökön Budapesten.

Keresés