2009. február 19. csütörtök

febr. 19
4:57
Mérlegre tették az önkéntes pénztárakat és a közgyógyellátást (Alternatív Energia)
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) is górcső alá vette az egészségügyet, előbbi a közgyógyellátást vizsgálta, utóbbi az önkéntes egészségpénztárak helyzetét és szerepét. Vizsgálatuk eredményeit nemrég hozták nyilvánosságra, az ÁSZ komoly kritikát fogalmazott meg: átláthatatlannak, bonyolultnak és túlbürokratizáltnak nevezte a közgyógyellátási rendszert. Az EBF…
febr. 19
5:15
Válságkezelési csomag az építőiparnak (Alternatív Energia)
Egy héten belül egyezteti a kormánnyal Baráth Etele szocialista képviselő azt a válság sújtotta építőipar megmentését szolgáló programot, amelyet az általa vezetett munkacsoport dolgozott ki. A parlament gazdasági és informatikai bizottságának tegnapi ülésén mindkét politikai oldal kedvezően fogadta a határozati javaslat tervezetét.
febr. 19
5:33
Cozma-ügy: fegyelmit kapott a főrendőr (168 Óra Online)
Írásos fegyelmit kapott Bolcsik Zoltán dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőkapitánya Bencze József országos rendőrfőkapitány félretájékoztatásáért - tudta meg a Népszabadság.
febr. 19
5:33
Mégsem áll holnap az övéi elé Orbán Viktor (Alternatív Energia)
Mégsem áll holnap az övéi elé Orbán Viktor, hogy szokásos évi országértékelőjét elmondja. A pártelnök az Európai Néppárt alelnökeként pénteken Lengyelországba látogat, ahol találkozik Donald Tusk miniszterelnökkel, vasárnap Bécsben előadást tart egy konferencián, a kettő között pedig több nemzetközi tárgyalást folytat. Minderre azért van szükség, mert a pénzügyi-gazdasági válság nyomán…
febr. 19
5:35
Magyarországtól a korábban megszabott feltételek teljesítését várják el (Alternatív Energia)
Magyarország jelentős előre-haladást mutathat föl az államháztartás szilárd alapokra helyezésében, de továbbra is erőfeszítéseket kell tennie, hogy biztosítsa a befektetők bizalmát – így értékelte tegnap az Európai Bizottság a tavaly decemberben módosított magyar konvergenciaprogramot. Az uniós végrehajtó testület, amely szerdán 17 tagállam makrogazdasági stratégiáját minősítette, hat újabb…
febr. 19
6:09
Cozma-ügy: fegyelmit kapott a veszprémi főrendőr (168 Óra Online)
Írásos fegyelmit kapott Bolcsik Zoltán dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőkapitánya Bencze József országos rendőrfőkapitány félretájékoztatásáért - tudta meg a Népszabadság.
febr. 19
6:45
Folytatódik a Zuschlag-per tárgyalása (Alternatív Energia)
Zuschlag János meghallgatásával folytatódik az egykori szocialista politikus és tizenöt társa ellen indított büntetőper tárgyalása ma Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
febr. 19
7:21
Húszmilliárdot kér az országos rendőr-főkapitány (Infostart)
Húszmilliárdot kér fejlesztésre és létszámnövelésre az országos rendőr-főkapitány - értesült a Népszabadság. A miniszterelnök két hetet adott Bencze Józsefnek, hogy készítsen javaslatot arra vonatkozóan, milyen intézkedésekkel lehet hatékonyabbá tenni a rendőrséget.
febr. 19
7:39
"Válság idején áldozathozatalra kell felszólítani az embereket" (Infostart)
Németh György közgazdász-szociológus szerint a gazdasági válság rendkívüli helyzetet teremtett, amelynek megoldásához a lakosság áldozatvállalására is szükség van. A szakértő szerint össze kell szorítani a fogunkat, és a tervezettnél is nagyobb ütemben kell csökkenteni az államadósságot.
febr. 19
8:15
Orbán korrigált, a nép vastapsolt a szocialistáknak (168 Óra Online)
Kormányfőként fényesebb jövőt ígért évértékelő beszédeiben Orbán Viktor, ellenzékben pedig a kormányt ostorozta. Március 6-án a Millenáris Parkban lép mikrofonhoz a Fidesz-elnök, hogy megtudjuk tőle: folytatódik-e az ellenzéki kettős beszéd ideje. Orbán eddigi évértékelő szózatait PUNGOR ANDRÁS eleveníti fel.
febr. 19
8:33
Karsai jósolt: "3 EP-helyet szerez az MSZP!" (Alternatív Energia)
Karsai Józseg MSZP-s politikus a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy szerinte az MSZP három EP helyet szerez a közelgő választásokon.
febr. 19
9:09
A magyar képviselőknek többet szabad, mint francia vagy angol kollégáiknak (Infostart)
Az országgyűlési képviselők mentelmi jogáról rendeznek konferenciát decemberben Pozsonyban a visegrádi országok. Az országonként erősen eltérő mentelmi szabályozás gyakran napirendre kerülő, sokat vitatott és jelentős közfigyelmet kiváltó kérdés.
febr. 19
9:09
'Össze kell szorítani a fogunkat, nincs más megoldás' (168 Óra Online)
Németh György közgazdász-szociológus szerint a gazdasági válság rendkívüli helyzetet teremtett, amelynek megoldásához a lakosság áldozatvállalására is szükség van. A szakértő az InfoRádiónak azt mondta: össze kell szorítani a fogunkat, és a tervezettnél is nagyobb ütemben kell csökkenteni az államadósságot.
febr. 19
9:45
Karsai: "a Provident menjen vissza Angliába"! (Alternatív Energia)
Karsai József MSZP-s politikus a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy az adósok képtelenek hetente törleszteni a részleteket, amikor csak havonta kapnak fizetést.
febr. 19
10:03
Államcsődöt áraz a piac: a legsötétebb októberi napok kísértenek (168 Óra Online)
Majdnem annyira valószínűnek tartja most a piac a magyar államcsődöt, mint tette tavaly a legsötétebb októberi napokban. Igaz, Csehország és Lengyelország helyzetét sem ítélik sokkal jobbnak, az EU-hoz frissen csatlakozott országokét pedig, ha lehet, még rosszabbnak tartják - adta hírül a Napi Gazdaság.
febr. 19
10:21
Milyen lakást ne vegyünk 2009-ben? (Infostart)
A lakásvásárlás általában megfontolt döntés eredménye, sokan mégis később rájönnek, hogy nagy hibát követtek el. Ennek elkerülése érdekében ad tanácsot a portfolio.hu arra, hogy milyen lakást ne vegyünk 2009-ben, ha nem pusztán a lakhatási cél vezérel minket, hanem a befektetési célokat is figyelembe vesszük, és nyerni is szeretnénk az adott lakáson, vagy legalább nem akarunk veszíteni.
febr. 19
10:39
Orbán Viktor, a böllér - Képgaléria (Infostart)
Orbán Viktor disznókat vágott. Mint a pártelnök honlapján közzétett fotókból kiderül, a leölt állatok perzselésétől kezdve a kolbász ízesítéséig számos munkafolyamatot személyesen a Fidesz elnöke végzett el.
febr. 19
10:57
A kormány már két nap után változtatna saját tervein (Infostart)
Ha az állam járulékkal terheli meg az üdülési csekket, akkor mindenképpen többet veszít, mint amennyit nyer - állítja a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. Róna Iván elmondta: tavaly 30 milliárd forint értékű üdülési csekket adtak el, de a járulékkal terhelt juttatás már közel sem lesz ilyen népszerű a munkáltatók körében. A turizmusért felelős önkormányzati miniszter sem szeretné elsorvasztani…
febr. 19
10:57
Bencze: Van, ami nem éri el a rendőrség ingerküszöbét (168 Óra Online)
A 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségből 104 település igényel közbiztonsági kezelést az országos rendőrfőkapitány szerint.
febr. 19
10:57
Zuschlag: "Gyakorlatilag nem volt könyvelés" (Alternatív Energia)
A Fiatal Baloldal (FIB) gazdálkodásáról beszélt csütörtöki vallomásában Zuschlag János az ellene és tizenöt társával szemben folyó perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon csütörtökön; az első rendű vádlott szerint "gyakorlatilag nem volt könyvelése" a szervezetnek.
febr. 19
10:59
Zuschlag-per: "Gyakorlatilag nem volt könyvelése a FIB-nek" (Infostart)
A Fiatal Baloldal (FIB) gazdálkodásáról beszélt csütörtöki vallomásában Zuschlag János az ellene és tizenöt társával szemben folyó perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon csütörtökön; az első rendű vádlott szerint "gyakorlatilag nem volt könyvelése" a szervezetnek.
febr. 19
11:15
Zuschlag: Az egyesületek még tagsággal sem rendelkeztek (168 Óra Online)
Feltáró vallomást tett pályázati pénzek útjáról, fiktív számlamanőverekről és nem létező alapítványok működéséről Zuschlag János az ellene és tizenöt társa ellen folyó per idei első tárgyalási napján a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. Az egykori MSZP-s országgyűlési képviselőt felbujtóként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntettével…
febr. 19
11:15
Húszmilliárdos rendőrségi fejlesztési terv (Alternatív Energia)
Az Országos Rendőr-főkapitányság már tavaly augusztusban átadta az igazságügyi tárcának azt a koncepciót, amelyben kétezer új rendőr felvételére tesz javaslatot, kéri a körzeti megbízotti hálózat továbbfejlesztését, milliárdos technikai fejlesztést, a szerződéses rendőri szolgálat bevezetését, valamint a képzési rendszer gyökeres átalakítását - olvasható a csütörtöki Népszabadságban.
febr. 19
11:17
"Össze kell szorítani a fogunkat" (Alternatív Energia)
Németh György közgazdász-szociológus szerint a gazdasági válság rendkívüli helyzetet teremtett, amelynek megoldásához a lakosság áldozatvállalására is szükség van - hangzott el az Inforádió Aréna című műsorűban.
febr. 19
11:33
Ki hiszi el, hogy őszinte a korrupció elleni harc? (Infostart)
Politikai megegyezésre van szükség a pártfinanszírozás helyzetének tisztázásához - mondta az InfoRádiónak Fleck Zoltán jogszociológus a Global Integrity korrupciós kihívásokról készült jelentése kapcsán, amely szerint Magyarországon ez súlyos probléma. Fleck Zoltán arról is beszélt, hogy amíg a politikai elit nem mutat jó példát a korrupció terén, addig nem várható javulás.
febr. 19
11:33
Zuschlag: lényegében nem volt könyvelése a Fiatal Baloldalnak (Alternatív Energia)
Lényegében nem volt könyvelése a Fiatal Baloldalnak (FIB) - állította Zuschlag János az ellene és tizenöt társával szemben folyó perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon csütörtökön. A vádlott táblázatokat és kimutatásokat adott át a bíróságnak a FIB folyószámlamozgásairól, többoldalas összegzést a szervezet 2002-2005-ös programjairól. Az egykori szocialista politikus elmondta, ezek segítségével…
febr. 19
11:35
Mégsem szavaznak hétfőn a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjéről (Infostart)
A korábbi tervekkel ellentétben mégsem szavaz a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjéről hétfőn az Országgyűlés - közölte Szili Katalin a házbizottság ülése után csütörtökön.
febr. 19
11:35
Mégsem szavaznak a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjéről hétfőn (Alternatív Energia)
A korábbi tervekkel ellentétben mégsem szavaz a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjéről hétfőn az Országgyűlés - közölte Szili Katalin a házbizottság ülése után csütörtökön.
febr. 19
11:37
Két különböző késsel szúrták meg Marian Cozmát? (Infostart)
Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség azt a férfit, akit szerdán állítottak elő a Cozma-üggyel összefüggésben. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen szerepe volt a bűncselekmény elkövetésében.
febr. 19
11:51
Nem szavaznak hétfőn Havasinéról (Metropol)
A korábbi tervekkel ellentétben mégsem szavaz a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjéről hétfőn az Országgyűlés, közölte Szili Katalin a házbizottság ülése után csütörtökön. Répássy Róbert, az alkotmányügyi bizottság fideszes alelnöke szerint sem a házbizottság, sem az alkotmányügyi bizottság nem hozott olyan határozatot, amely szerint újra meg kellene hallgatni a jelöltet.
febr. 19
11:51
Másfél milliárd forintból újulhat meg Újpest központja (Alternatív Energia)
Mintegy másfél milliárd forintból újulhat meg a IV. kerület központja a Főtér-programnak köszönhetően - közölte Kiss Péter kancelláriaminiszter és Derce Tamás, Újpest független polgármestere csütörtökön Budapesten. Néhány héten belül megszületik a döntés arról, hogy valóban megkapja-e a pénzt a IV. kerület, ami után várhatóan tavasszal megkezdődhetnek a munkálatok - mondta Kiss Péter.
febr. 19
12:09
Bebukott az integrált oktatás (Alternatív Energia)
Vannak olyan jelek, hogy az integrált oktatás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket - mondta Tatai-Tóth András, az MSZP-frakció oktatási munkacsoportjának vezetője csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 19
12:27
Élelmiszerdrágulást hozhat a kormány segítő szándéka (Infostart)
A kormány szándéka szerint legkésőbb június végétől magyar eredetű lesz a kiskereskedelemben értékesített élelmiszerek 80 százaléka. A pontos szabályozásban hamarosan megállapodhatnak az érdekvédelmi szervezetekkel, de az élelmiszerárak emelkedése már most valószínűsíthető.
febr. 19
12:27
Budapesten jelenleg nincs ápolóképzés! (Alternatív Energia)
A szakképzési törvény módosítását kezdeményezi a Pedagógusok Szakszervezetének fővárosi szakoktatási tagozata - közölte Jurcsó Istvánné, a testület titkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
febr. 19
12:45
Zuschlag a kapcsolatokról (Alternatív Energia)
Mindkét politikai oldalon gyakorlat volt, hogy a politikai ifjúsági szervezetek egyesületeket használtak fel programjaik finanszírozására - közölte Zuschlag János az ellene és tizenöt társával szemben folyó perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon csütörtökön.
febr. 19
12:47
Sólyom kiáll a génmódosított kukorica ellen (Alternatív Energia)
Sólyom László köztársasági elnök levélben fordult több európai államfőhöz a génmódosított kukorica magyarországi termelésére és forgalomba hozatalára vonatkozó moratórium fenntartása érdekében - olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapjára csütörtökön feltett közleményben.
febr. 19
13:03
Gyurcsány: Életüket, vérüket és zabot ajánlottak a nyugdíjasok a kormánynak (Infostart)
Támogatja a kormány nyugdíjreform-terveit az Idősügyi Tanács - jelentette be a miniszterelnök az után, hogy találkozott a tanácsban dolgozó nyugdíjas szervezetekkel. A testület kizárólag a jelenleg nyugállományban lévőket képviseli, a legfőbb intézkedések viszont javarészt a leendő nyugdíjasokat érintik.
febr. 19
13:03
Gyurcsány: a nyugdíjasok értik a kormány javaslatait (Alternatív Energia)
A nyugdíjas szervezetek képviselő értik a kormány által javasolt, a nyugdíjakat érintő változtatásokat, azokat tudomásul veszik, de a részletekről még egyeztetni szeretnének - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt követően, hogy a nyugdíjreformról konzultált az idősügyi tanács tagjaival csütörtökön Budapesten.
febr. 19
13:21
Dr. Fabiny Tamás püspök a cigányok tömeges kriminalizálódásáról (Alternatív Energia)
Február 8-án hajnalban szörnyű vérfürdő színtere volt Veszprém. Egy szórakozóhelyen megkéselték és összeverték a helyi kézilabdacsapat több játékosát. A román válogatottban is játszó Marian Cozmának esélye sem volt a túlélésre. A tragédia kapcsán nyilatkozott a Képes Újságnak a cigányok tömeges kriminalizálódásának mély gyökereiről Dr. Fabiny Tamás püspök, aki a politika, a média, az áljogvédők, a…
febr. 19
13:23
"Az irány, amelyet a miniszterelnök kijelölt, egyszerűen rossz" (Alternatív Energia)
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szerint a családok bizonytalanságát és kilátástalanságát növelik azok a bejelentések, amelyeknek a lehetőségét a miniszterelnök jelentette be néhány napja - mondta Szabó Endre, a NOE elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.
febr. 19
13:25
Mégsem szavaznak a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjéről (Alternatív Energia)
A korábbi tervekkel ellentétben mégsem szavaz a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnökjelöltjéről hétfőn az Országgyűlés - közölte Szili Katalin a házbizottság ülése után csütörtökön.
febr. 19
13:39
Fodor figyelmezteti a kormányt: egy év múlva választások lesznek (Infostart)
A kormánynak nem nagy ívű, hosszú távú reformprogramokat kell meghirdetnie, mert egy év múlva választások lesznek - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke.
febr. 19
13:39
"Ami nekünk nélkülözhetetlen, az mindenki másnak kényelmes" (Alternatív Energia)
A középületeknek mintegy 45 százalékát akadálymentesítették eddig a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) nem hivatalos, tapasztalati becslése szerint - mondta a szervezet elnöke csütörtökön az MTI-nek.
febr. 19
13:41
Akiknek megjött az eszük, és akik a fejükre estek: Horváth Ágnestől Torgyánon át a riporter Kunczéig (Alternatív Energia)
Kuncze Gábor első kézből tudósítóként tájékoztatja egy rádió hallgatóit a kormányfő legújabb ötleteiről és az országház folyosóján készített interjút a Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, miközben képviselőként is teszi a dolgát az ülésteremben. Horváth Ágnes, volt egészségügyi miniszter egy tévéshow kedvéért nomád vándorként járta Afrikát, karöltve a fejükre esett sztárokkal. Torgyán József…
febr. 19
13:43
Államcsőd a küszöbön? (Alternatív Energia)
A kormánynak nem nagy ívű, hosszú távú reformprogramokat kell meghirdetnie, mert egy év múlva választások lesznek - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke csütörtökön a Budapesten.
febr. 19
13:57
Cozma-ügy: a negyedik gyanúsított csak verekedett, nem szúrt (Infostart)
Bűnsegédként elkövetett emberölés kísérletével és súlyos testi sértéssel gyanúsítja a rendőrség azt a férfit, akit kedden vettek őrizetbe a nyomozók Budapesten a Cozma-üggyel összefüggésben. A férfi védője az InfoRádiónak azt mondta: ügyfele kisebb súlyú bűncselekmények miatt már volt büntetve.
febr. 19
13:57
Brüsszeli figyelmeztetés Magyarországnak jogszabály-átültetés hiánya miatt (Metropol)
„Indoklással ellátott vélemény” formájában figyelmeztette Magyarországot és Olaszországot Brüsszel azért, mert e két ország mindeddig nem ültette át saját nemzeti jogrendjébe azt az uniós irányelvet, amely a növények számára veszélyes organizmusok behozatala elleni óvintézkedésekről szól. Az Európai Bizottság erről csütörtökön tett bejelentést Brüsszelben.
febr. 19
13:59
Brüsszel eljárást indít Magyarország ellen (Metropol)
Az Európai Bíróság előtt indít eljárást Magyarország ellen az Európai Bizottság, a lakóingatlan-vásárlásról szóló diszkriminatív illetékjogi rendelkezések miatt - közölték csütörtökön Brüsszelben.
febr. 19
14:15
Lakásfelújítás? Mindig kössön szerződést! (Infostart)
Az InfoRádió Fórum című műsorától kért segítséget Vasas Mihályné, aki egy ismerőse ismerősét kérte meg, hogy újítsa fel 44 négyzetméteres lakását. Hallgatónk rendkívül óvatlanul járt el: szerződés és számla nélkül 160 ezer forintot adott a kontárnak, aki nem végezte el a munkát, viszont megfenyegette őket, majd eltűnt. A Fórum állandó szakértője szerint Vasas Mihályné története arra figyelmeztet…
febr. 19
14:15
Fiatal vállalkozóknak indít csereprogramot az Európai Bizottság (Metropol)
„Erasmus Fiatal Vállalkozóknak” néven indít csereprogramot az Európai Bizottság - közölte a programot koordináló ITD Hungary csütörtökön.

Keresés