2009. február 14. szombat

febr. 14
4:57
Draskovics: "Ezt pedig minden vizsgálódás nélkül meg lehet tenni: ami megjelent, az egy náci írás" (Alternatív Energia)
Nem jogi, inkább politikai és morális állásfoglalásra van szükség a Magyar Hírlap ügyében - állítja Draskovics Tibor, aki náci írásnak tekinti Bayer Zsolt ominózus cikkét. Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint az embereket nemcsak a fizikai erőszaktól kell megvédeni, hanem a szóban elkövetett inzultusoktól is. Nem kérdés, mondja, hogy vannak roma bűnelkövetők, mint ahogyan vannak más…
febr. 14
5:33
Életveszélyes az M7-es (168 Óra Online)
Bár csak tavaly június közepén adták át a főváros és a horvát határ között vezető M7-es autópálya Balatonkeresztúrtól Zalakomárig vezető, húsz kilométeres szakaszát, de máris javítani kell, hiszen a mára kialakult hibák akár életveszélyesek is lehetnek - írja a Népszabadság.
febr. 14
5:51
Tüntetés a Magyar Hírlap mellett, a sajtószabadságért és a kormány ellen (Alternatív Energia)
Betelt a pohár - ezt a címet adta Bayer Zsolt hétfői írásának, amely után Gyurcsány Ferenc arra utasította Draskovics Tibor rendészeti és igazságügyi minisztert, hogy készítse elő a megfelelő sajtóetikai, vagy jogi eljárást a cikkel kapcsolatban. A miniszterelnök azt kérte, hogy az állami tulajdonú vállalatok, az állami intézmények mondják le előfizetéseiket, és ne hirdessenek, reklámozzanak a…
febr. 14
5:53
Aki jövőre lesz nyugdíjas, már nem kap 13. havi ellátást (Alternatív Energia)
Aki jövőre lesz nyugdíjas, már nem kap 13. havi ellátást, azoknak, aki most jogosultak rá, beépül a nyugdíjába a juttatás - információink szerint ezt tervezi a kormány. A kormánypártot és az ellenzéket támogató nyugdíjas képviselők most kivételesen egyetértenek, egybehangzóan tiltakoznak a tervezet ellen.
febr. 14
5:55
Két százalékos kiadáscsökkentést ígért a miniszterelnök (Alternatív Energia)
Hétfői parlamenti beszédéről tájékoztatta tegnap a miniszterelnök a köztársasági elnököt, valamint a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságát. Az utóbbi helyen azt ígérte, a GDP 1-2 százalékával csökkentik 2011-ig az állami kiadásokat, a patrióta gazdaságpolitika jegyében pedig a bevásárlóközpontokban az élelmiszerek 80 százaléka magyar lesz.
febr. 14
6:45
Lakat került egy Tesco benzinkútra (168 Óra Online)
Lezárták a balatonboglári Tesco-benzinkutat, mert nem a magyar szabványnak megfelelő üzemanyagot árult - tájékoztatta Leopold Róbert, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) sajtófelelőse az MTI-t pénteken.
febr. 14
9:27
Őrült Török üzenete a Kormányzati Negyed honlapján (168 Óra Online)
Török politikai üzenetek voltak olvashatóak nemrég a Kormányzatinegyed.hu oldalán, amikor nem célzott támadás érte a honlap szerverének üzemeltetőjét. A behatolás elhárítása 1 óra 15 percet vett igénybe. A támadás nem a kormányzati oldal ellen irányult, a szerveren futó összes honlapot is „átírta” az informatikai támadás - tudtuk meg Berényi Sándortól, az üzemeltető Planum - Comp Kft.…
febr. 14
9:27
Harangozó Tamás az MSZP új Tolna megyei elnöke (Metropol)
Harangozó Tamást választotta elnöknek péntek este az MSZP Tolna megyei küldöttgyűlése a korábbi elnökkel, Právics Józseffel szemben.
febr. 14
9:45
Késelés miatt életveszélyesen megsérült egy 13 éves gyerek (Metropol)
Késelés miatt súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 13 éves gyerek pénteken este a fővárosban.
febr. 14
10:03
Újra szavaz az országgyűlés a bejegyzett élettársi kapcsolatról (Infostart)
Átdolgozta a kormány az Alkotmánybíróság által megsemmisített, a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényt, amit hamarosan újra a parlament elé terjeszt - írja a Népszabadság.
febr. 14
10:39
Ki hibázott a körözés kiadásánál? (Metropol)
Soron kívüli vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány, hogy feloldják az ő és a Veszprémi Városi Bíróság elnökének nyilatkozatai közötti ellentmondást - közölte a rendőrség, miután a stop.hu hírportál a felek által elmondottakat közölve arról készített összeállítást, hogy miért adták ki késve a nemzetközi körözést a veszprémi gyilkosság gyanúsítottjai ellen.
febr. 14
12:09
Nem a közbiztonság, "a szubjektív biztonságérzet szállt el" (Infostart)
Turi András szerint nem igaz, hogy megbomlott a közbiztonság: a lakosság szubjektív biztonságérzete szállt el. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium rendészeti szakállamtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, ez csupán úgy orvosolható, hogy több rendőrt kell kiküldeni az utcára.
febr. 14
12:09
A Btk. módosítása több ponton is kifogásolható (Metropol)
A büntető törvénykönyv (Btk.) amerikai mintára történő szigorítása nem csökkentheti az erőszakos bűnelkövetők számát, és alkotmányjogilag is kifogásolható kriminológus és büntetőjogász szakemberek szerint.
febr. 14
12:11
Előzetesben Sztojka Iván (Metropol)
Előzetes letartóztatásba helyezte a veszprémi városi bíróság szombaton Sztojka Iván 27 éves enyingi lakost, mert alaposan gyanúsítható a vasárnap hajnalban Veszprémben elkövetett bűncselekményben való részvétellel.
febr. 14
12:27
Előzetes letartóztatásban Sztojka Iván - képek (Infostart)
Előzetes letartóztatásba helyezte a veszprémi városi bíróság szombaton Sztojka Iván 27 éves enyingi lakost, mert alaposan gyanúsítható a vasárnap hajnalban Veszprémben elkövetett bűncselekményben való részvétellel - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
febr. 14
12:27
Hatékonyabb, mint a viagra! (168 Óra Online)
Az élet vize, az igazság hordozója, az izmok erősítője, a szellem ösztönzője - mindezeket elismeri, aki a bort kedveli. Ám a március elején megrendezésre kerülő beregszászi nemzetközi borfesztiválon arról is szó lesz, hogy a bor szerelmi bájitalnak sem utolsó, sőt!
febr. 14
12:27
Egy szlovák lap lerántja a leplet a Veszprémi gyilkosság mögötti viszonyokról (Alternatív Energia)
A Magyarországról érkező híreket követve a héten néha az volt az ember érzése, hogy az ország csak egy lépésre van a tömeges erőszaktól. A három népszerű kézilabdázó elleni tragikus támadás - amely egyikük halálával végződött -, nyílt sebbe szórt só volt. Nemcsak a magyar társadalom sötét oldalairól rántotta le a leplet, de kimutatta a probléma mélységét, és eddigi képmutató kezelését is, amely…
febr. 14
12:45
Előzetes letartóztatásban Sztojka Iván (168 Óra Online)
Előzetes letartóztatásba helyezte a veszprémi városi bíróság szombaton Sztojka Iván 27 éves enyingi lakost, mert alaposan gyanúsítható a vasárnap hajnalban Veszprémben elkövetett bűncselekményben való részvétellel - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.
febr. 14
12:46
Előzetesben Sztojka Iván (Metropol)
Előzetes letartóztatásba helyezte a veszprémi városi bíróság szombaton Sztojka Iván 27 éves enyingi lakost, mert alaposan gyanúsítható a vasárnap hajnalban Veszprémben elkövetett bűncselekményben való részvétellel.
febr. 14
12:48
Délután dönthetnek Jozef Rohác letartóztatásáról (Metropol)
Várhatóan délután dönt a bíróság Jozef Rohác előzetes letartóztatásba helyezéséről. Jozef Rohácot emberölési kísérlettel gyanúsítják, emiatt adták ki Magyarországnak a cseh hatóságok.
febr. 14
13:57
Gyorsított eljárásban adják ki a veszprémi késelőket (Infostart)
Gyorsított eljárásban adják ki az osztrák hatóságok a Grazban fogva tartott Raffael Sándort és Németh Győzőt, akik alaposan gyanúsíthatók a vasárnap hajnali veszprémi emberölés és súlyos testi sértés bűntettek elkövetésével - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
febr. 14
13:57
Ismét Botka Lászlót választották az MSZP Csongrád megyei elnökévé (Alternatív Energia)
Tisztújító küldöttgyűlésén az MSZP Csongrád Megyei Szövetsége 2000 óta immár ötödik alkalommal Botka Lászlót választotta elnökévé. Az elmúlt két évben mintegy 200 milliárd forintnyi fejlesztési forrást nyertek el Csongrád megye önkormányzatai, ez nagyságrendileg több, mint korábban bármikor - mondta az újraválasztott elnök, Szeged polgármestere a küldöttgyűlést követő sajtótájékoztatóján.
febr. 14
14:15
Gyorshír! Dragon Pált jelölte az MDF országgyűlési képviselőnek! (Alternatív Energia)
Dragon Pált jelölte a Magyar Demokrata Fórum országos választmánya országgyűlési képviselőnek Boross Péter helyére.
febr. 14
14:17
MSZP: szükség van a terhek csökkentésére (Alternatív Energia)
Az MSZP választmánya támogatja, hogy csökkenjenek a munkára rakodó terhek, a személyi jövedelemadó és a társadalombiztosítási terhelés - mondta Simon Gábor, a testület elnöke szombaton Budapesten a testület zárt ülése után tartott sajtótájékoztatón.
febr. 14
14:19
"Harci és fasiszta zászlókkal tüntettek a magyar fővárosban" (Alternatív Energia)
A veszprémi tragédia a románok és a magyarok közötti történelmi megbékélést fémjelezheti - írja szombati számában az Adevarul című napilap Marian Cozma, az MKB Veszprém egykori kézilabdázójának meggyilkolása kapcsán.
febr. 14
15:09
Néhány órányira voltunk az államcsődtől (Infostart)
"Néhány órányira voltunk az izlandi típusú államcsődtől" - fejti ki a "Mit kezdjünk a nagy magyar válsággal?" alcímmel most megjelent könyv egyik interjúalanya, Demján Sándor. Bogár László az apokalipszisról ír, és felhívja a figyelmet, hogy a szó eredeti jelentése: lehull a lepel. Pléh Csaba pszichológus arról értekezik, hogy szerényebbnek kell lennünk, és tudatos környezetvédővé kell válnia…
febr. 14
15:09
MSZP: szükség van terhek csökkentésére! (Alternatív Energia)
Az MSZP választmánya támogatja, hogy csökkenjenek a munkára rakodó terhek, a személyi jövedelemadó és a társadalombiztosítási terhelés - mondta Simon Gábor, a testület elnöke szombaton Budapesten a testület zárt ülése után tartott sajtótájékoztatón.
febr. 14
15:11
"Orbánnak tudni kell hogy tisztességtelenséggel nem lehet szavazatot szerezni" (Alternatív Energia)
Az MSZP választmánya egyetért Gyurcsány Ferenc pártelnökkel abban, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök tisztességtelenül járt el, amikor a bűnözéssel kapcsolatos etnikai összefüggéseket emlegetett - mondta Simon Gábor választmányi elnök szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.
febr. 14
15:27
Influenza: látogatási tilalom több tucat kórházban (Infostart)
Stagnál az influenzás megbetegedések száma az eddig legfertőzöttebb területeken, Szabolcsban, Győr-Moson-Sopron megyében és az ország középső részén - mondta az InfoRádiónak az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Járványügyi Főosztályának helyettes vezetője. Szolnoki István hozzátette: több mint 30 kórházban van az influenza miatt látogatási tilalom.
febr. 14
15:27
Nem azért fizetik a rendőrt, hogy véleményt mondjon (168 Óra Online)
Sokkolta Magyarországot a veszprémi brutális gyilkosság: vasárnap hajnalban megölték Marian Cozmát, a veszprémi kézilabdacsapat nemzetközi hírű sportolóját. A szörnyű tett többek szerint súlyos társadalmi következményekhez is vezethet: mivel vélelmezhetően roma származásúak az elkövetők, ez tovább szíthatja a cigánysággal kapcsolatos előítéleteket. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti…
febr. 14
15:27
Három embert állított elő a rendőrség a "becsület-napján" (Alternatív Energia)
Három embert - köztük egy horvát állampolgárságú nőt - állított elő a rendőrség Budapesten, a Hősök terén - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
febr. 14
16:03
Gilád Salit szabadsága az izraeli tűzszünet feltétele (Infostart)
Izrael nem köt tűzszünetet a Gázai övezetet uraló Hamásszal, ha nem engedik szabadon a két és fél éve elfogott izraeli katonát, Gilád Salitot - közölte az izraeli kormányfő.
febr. 14
16:03
A "Becsület napján" három embert állítottak elő (Metropol)
A rendőrség tájékoztatása szerint egy magyar állampolgárságú férfit körözés miatt állítottak elő, egy másikat pedig azért, mert közbiztonságra veszélyes eszközt találtak náluk. A harmadikat, egy horvát állampolgárságú nőt ugyancsak azért állították elő, mert közbiztonságra veszélyes eszközt találtak nála.
febr. 14
16:03
Mellé megy a Fidesz "három csapása" (168 Óra Online)
A büntető törvénykönyv (Btk.) amerikai mintára történő szigorítása nem csökkentheti az erőszakos bűnelkövetők számát, és alkotmányjogilag is kifogásolható kriminológus és büntetőjogász szakemberek szerint.
febr. 14
16:21
Megvan Boross Péter utódja: Dragon Pált választotta az MDF (Alternatív Energia)
Dragon Pált, az MDF Pest megyei szervezetének elnökét választotta az országos választmány Boross Péter volt miniszterelnök helyére - jelentette be Makay Zsolt, a választmány elnöke az ülés után szombaton Budapesten.
febr. 14
16:23
Botka László az MSZP Csongrád meygei elnöke (Alternatív Energia)
Tisztújító küldöttgyűlésén az MSZP Csongrád Megyei Szövetsége 2000 óta immár ötödik alkalommal Botka Lászlót választotta elnökévé.
febr. 14
16:25
Újabb MSZP-s vezetőt választottak újra (Alternatív Energia)
Újraválasztották Iváncsik Imre polgári nemzetbiztonsági államtitkárt a területi szövetség elnökének az MSZP szombaton Szolnokon tartott megyei küldöttgyűlésén - közölte a kommunikációért felelős alelnök az MTI-vel.
febr. 14
16:39
Elfogták azt a 15 évest, aki egy 13 éves fiút késelt meg (Metropol)
Őrizetbe vette a rendőrség szombat délután azt a 15 éves fiatalkorút, aki pénteken este megkéselt egy 13 éves budapesti fiút úgy, hogy a sértett életveszélyesen megsérült.
febr. 14
16:57
Előzetesbe került Jozef Rohác (Infostart)
Elrendelte a bíróság Jozef Rohác előzetes letartóztatását a szökés és elrejtőzés veszélyére hivatkozva - közölte a szlovák férfi ügyvédje.
febr. 14
16:57
Dragont választották Boross helyére (Metropol)
Dragon Pált, az MDF Pest megyei szervezetének elnökét választotta az országos választmány Boross Péter volt miniszterelnök helyére - jelentette be Makay Zsolt, a választmány elnöke az ülés után szombaton Budapesten.
febr. 14
16:57
Ki is Stefka István a Magyar Hírlap főszerkesztője? (Alternatív Energia)
A Magyar Hírlap főszerkesztőjének a Rákosi- és a Kádár-időket juttatja eszébe, ahogy „be akarják fogni a szájukat”. Na, ez az, ami nem fog menni – mondta a tegnapi tüntetésen. És hivatkozott a szólás- és sajtószabadságra, ami irányítja munkájukat (tegyük hozzá: egészen szélsőjobbra).
febr. 14
16:59
A magyar társadalom 81 százalékának vannak ellenérzései a cigányokkal szemben (Alternatív Energia)
A társadalom 81 százalékának vannak ellenérzései a cigányokkal szemben – ez derül ki a Progresszív Intézet legfrissebb felméréséből.
febr. 14
17:15
Dragon Pál kaphatja Boross Péter mandátumát (Infostart)
Dragon Pált, az MDF Pest megyei szervezetének elnökét választotta az országos választmány Boross Péter volt miniszterelnök helyére - jelentette be Makay Zsolt, a választmány elnöke az ülés után.
febr. 14
17:33
A Fidesz kitart álláspontja mellett: továbbra is nő a cigány származásúak által elkövetett büncselekmények száma (Alternatív Energia)
Az MSZP választmánya egyetért Gyurcsány Ferenc pártelnökkel abban, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök tisztességtelenül járt el, amikor a bűnözéssel kapcsolatos etnikai összefüggéseket emlegetett - mondta Simon Gábor választmányi elnök szombaton Budapesten sajtótájékoztatón. A Fidesz helyettes szóvivője reagálásában megismételte pártja álláspontját, miszerint változatlanul azt követelik, hogy a…
febr. 14
17:33
Letartóztatták Jozef Rohácot (Metropol)
Elrendelte a bíróság Jozef Rohác előzetes letartóztatását a szökés és elrejtőzés veszélyére hivatkozva. A Pesti Központi Kerületi Bíróság biztonsági okokra hivatkozva a BRFK Gyorskocsi utcai épületében döntött az előzetesről, amelyet 30 napra rendeltek el.
febr. 14
17:35
Megbeszélést kezdeményez Békés megye fideszes önkormányzati elnöke az egészségügyi miniszterrel (Alternatív Energia)
Hétfőn haladéktalanul megbeszélést kezdeményez a Békés megyei önkormányzat fideszes elnöke Székely Tamás egészségügyi miniszterrel, miután a Legfelsőbb Bíróság (LB) hatályon kívül helyezte a korábbi tárcavezető ágyszámokra vonatkozó határozatát. Ezzel a döntéssel Domokos László szerint új helyzet állt elő. Erről a politikus szombaton beszélt Mikola Istvánnal (Fidesz) közösen tartott szombati…
febr. 14
18:09
A Magyar Gárda is a "fekete ruhásokkal" demonstrált a Hősök terén (Alternatív Energia)
Több mint ezren vettek részt a "becsület napja" elnevezésű megemlékezésen szombaton délután Budapesten a Hősök terén.
febr. 14
18:27
"Hiába van elvben 5 százalékos bejutási küszöb, ha az átlagos méretű megyékben még 8-10 százalékos eredménnyel sem lehet mandátumot szerezni" (Alternatív Energia)
A kormány javaslata a választási rendszer átalakítására nem a kis pártoknak, hanem a Fidesznek és az MSZP-nek kedvez, és a hangzatos létszámcsökkentési elemei ellenére a kétpárti berendezkedés irányába ható rossz kísérlet - erről Gulyás József, az SZDSZ ügyvivője tájékoztatta az MTI-t szombaton.
febr. 14
18:29
Hivatali visszaéléssel gyanúsítják a fideszes vársovezetőt (Alternatív Energia)
Hivatali visszaéléssel gyanúsítják Mór város fideszes polgármesterét egy 2007-es ingatlanügy kapcsán; Fenyves Péter az MTI-nek szombaton elküldött közleményében úgy fogalmazott, hogy álláspontja szerint "a gyanúsításban foglaltak nem felelnek meg a valóságnak".
febr. 14
20:15
Fegyelmi eljárás a Magyar Hírlap mellett nyilatkozó bíró ellen? (Alternatív Energia)
Legalább etikai, de inkább fegyelmi eljárást tart szükségesnek a Veszprém Megyei Bíróság elnökének nyilatkozata nyomán Fleck Zoltán jogszociológus.

Keresés