2009. február 14. szombat

febr. 14
4:57
Draskovics: "Ezt pedig minden vizsgálódás nélkül meg lehet tenni: ami megjelent, az egy náci írás" (Népszava)
Nem jogi, inkább politikai és morális állásfoglalásra van szükség a Magyar Hírlap ügyében - állítja Draskovics Tibor, aki náci írásnak tekinti Bayer Zsolt ominózus cikkét. Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint az embereket nemcsak a fizikai erőszaktól kell megvédeni, hanem a szóban elkövetett inzultusoktól is. Nem kérdés, mondja, hogy vannak roma bűnelkövetők, mint ahogyan vannak más…
febr. 14
5:33
Életveszélyes az M7-es (168 Óra Online)
Bár csak tavaly június közepén adták át a főváros és a horvát határ között vezető M7-es autópálya Balatonkeresztúrtól Zalakomárig vezető, húsz kilométeres szakaszát, de máris javítani kell, hiszen a mára kialakult hibák akár életveszélyesek is lehetnek - írja a Népszabadság.
febr. 14
5:51
Tüntetés a Magyar Hírlap mellett, a sajtószabadságért és a kormány ellen (Népszava)
Betelt a pohár - ezt a címet adta Bayer Zsolt hétfői írásának, amely után Gyurcsány Ferenc arra utasította Draskovics Tibor rendészeti és igazságügyi minisztert, hogy készítse elő a megfelelő sajtóetikai, vagy jogi eljárást a cikkel kapcsolatban. A miniszterelnök azt kérte, hogy az állami tulajdonú vállalatok, az állami intézmények mondják le előfizetéseiket, és ne hirdessenek, reklámozzanak a…
febr. 14
5:53
Aki jövőre lesz nyugdíjas, már nem kap 13. havi ellátást (Népszava)
Aki jövőre lesz nyugdíjas, már nem kap 13. havi ellátást, azoknak, aki most jogosultak rá, beépül a nyugdíjába a juttatás - információink szerint ezt tervezi a kormány. A kormánypártot és az ellenzéket támogató nyugdíjas képviselők most kivételesen egyetértenek, egybehangzóan tiltakoznak a tervezet ellen.
febr. 14
5:55
Két százalékos kiadáscsökkentést ígért a miniszterelnök (Népszava)
Hétfői parlamenti beszédéről tájékoztatta tegnap a miniszterelnök a köztársasági elnököt, valamint a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságát. Az utóbbi helyen azt ígérte, a GDP 1-2 százalékával csökkentik 2011-ig az állami kiadásokat, a patrióta gazdaságpolitika jegyében pedig a bevásárlóközpontokban az élelmiszerek 80 százaléka magyar lesz.
febr. 14
6:45
Lakat került egy Tesco benzinkútra (168 Óra Online)
Lezárták a balatonboglári Tesco-benzinkutat, mert nem a magyar szabványnak megfelelő üzemanyagot árult - tájékoztatta Leopold Róbert, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) sajtófelelőse az MTI-t pénteken.
febr. 14
9:27
Megkéselt kézilabdások: soron kívüli vizsgálat a körözésről (HVG)
Soron kívüli vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány, hogy feloldják az ő és a Veszprémi Városi Bíróság elnökének nyilatkozatai közötti ellentmondást - közölte a rendőrség, miután a stop.hu hírportál a felek által elmondottakat közölve arról készített összeállítást, hogy miért adták ki késve a nemzetközi körözést a veszprémi gyilkosság gyanúsítottjai ellen.
febr. 14
9:27
Őrült Török üzenete a Kormányzati Negyed honlapján (168 Óra Online)
Török politikai üzenetek voltak olvashatóak nemrég a Kormányzatinegyed.hu oldalán, amikor nem célzott támadás érte a honlap szerverének üzemeltetőjét. A behatolás elhárítása 1 óra 15 percet vett igénybe. A támadás nem a kormányzati oldal ellen irányult, a szerveren futó összes honlapot is „átírta” az informatikai támadás - tudtuk meg Berényi Sándortól, az üzemeltető Planum - Comp Kft.…
febr. 14
9:29
Ellentmondások a lakáshiteleseknek szánt támogatás körül (HVG)
Ellentmondásosak az információk arról, hogy a kormány tárgyalt-e a Magyar Bankszövetséggel a lakáshiteleseket megsegítő, a parlamenthez hétfőn benyújtandó törvényjavaslatról - írja a Népszava.
febr. 14
10:03
Újra szavaz az országgyűlés a bejegyzett élettársi kapcsolatról (Infostart)
Átdolgozta a kormány az Alkotmánybíróság által megsemmisített, a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényt, amit hamarosan újra a parlament elé terjeszt - írja a Népszabadság.
febr. 14
10:03
Mi lesz az új médiatörvénnyel? (HVG)
A Fidesz médiatörvényeként jellemzik baloldali politikusok a médiatörvény napokban nyilvánosságra került harmadik tervezetét; úgy tűnik a kidolgozásban részt vevő MSZP-s szakértők és a párt felső vezetése nem ért mindenben egyet - írta a Népszabadság szombaton.
febr. 14
10:39
Tűz egy bátonyterenyei sorházban, egy ember bennégett (HVG)
Tűz ütött ki egy négylakásos sorházban a Nógrád megyei Bátonyterenyén szombaton hajnalban, az egyik lakásban egy idős nő holttestét találták meg a tűzoltók
febr. 14
10:57
Válság és depresszió (HVG)
Nemcsak a magyar gazdaságot, de a társadalmat is leépült állapotban érte a világválság. Az emberek háromnegyedének mégis van kire számítania a bajban – derül ki egy nemrég publikált felmérésből.
febr. 14
11:15
Megkéseltek egy 13 éves gyereket (HVG)
Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt a gyermeket, akit egy fiatal támadó késelt meg a VIII. kerületben, péntek este - értesült a HavariaPress.
febr. 14
12:09
Nem a közbiztonság, "a szubjektív biztonságérzet szállt el" (Infostart)
Turi András szerint nem igaz, hogy megbomlott a közbiztonság: a lakosság szubjektív biztonságérzete szállt el. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium rendészeti szakállamtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, ez csupán úgy orvosolható, hogy több rendőrt kell kiküldeni az utcára.
febr. 14
12:09
Előzetes letartóztatásban Sztojka Iván (HVG)
Előzetes letartóztatásba helyezte a veszprémi városi bíróság szombaton Sztojka Iván 27 éves enyingi lakost, mert alaposan gyanúsítható a vasárnap hajnalban Veszprémben elkövetett bűncselekményben való részvétellel.
febr. 14
12:27
Előzetes letartóztatásban Sztojka Iván - képek (Infostart)
Előzetes letartóztatásba helyezte a veszprémi városi bíróság szombaton Sztojka Iván 27 éves enyingi lakost, mert alaposan gyanúsítható a vasárnap hajnalban Veszprémben elkövetett bűncselekményben való részvétellel - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
febr. 14
12:27
Hatékonyabb, mint a viagra! (168 Óra Online)
Az élet vize, az igazság hordozója, az izmok erősítője, a szellem ösztönzője - mindezeket elismeri, aki a bort kedveli. Ám a március elején megrendezésre kerülő beregszászi nemzetközi borfesztiválon arról is szó lesz, hogy a bor szerelmi bájitalnak sem utolsó, sőt!
febr. 14
12:27
Egy szlovák lap lerántja a leplet a Veszprémi gyilkosság mögötti viszonyokról (Népszava)
A Magyarországról érkező híreket követve a héten néha az volt az ember érzése, hogy az ország csak egy lépésre van a tömeges erőszaktól. A három népszerű kézilabdázó elleni tragikus támadás - amely egyikük halálával végződött -, nyílt sebbe szórt só volt. Nemcsak a magyar társadalom sötét oldalairól rántotta le a leplet, de kimutatta a probléma mélységét, és eddigi képmutató kezelését is, amely…
febr. 14
12:45
Előzetes letartóztatásban Sztojka Iván (168 Óra Online)
Előzetes letartóztatásba helyezte a veszprémi városi bíróság szombaton Sztojka Iván 27 éves enyingi lakost, mert alaposan gyanúsítható a vasárnap hajnalban Veszprémben elkövetett bűncselekményben való részvétellel - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.
febr. 14
13:03
Szlovák lap véleménye a veszprémi gyilkosságról (HVG)
A Magyarországról érkező híreket követve a héten néha az volt az ember érzése, hogy az ország csak egy lépésre van a tömeges erőszaktól. A három népszerű kézilabdázó elleni tragikus támadás - amely egyikük halálával végződött -, nyílt sebbe szórt só volt. Nemcsak a magyar társadalom sötét oldalairól rántotta le a leplet, de kimutatta a probléma mélységét, és eddigi képmutató kezelését is, amely…
febr. 14
13:57
Gyorsított eljárásban adják ki a veszprémi késelőket (Infostart)
Gyorsított eljárásban adják ki az osztrák hatóságok a Grazban fogva tartott Raffael Sándort és Németh Győzőt, akik alaposan gyanúsíthatók a vasárnap hajnali veszprémi emberölés és súlyos testi sértés bűntettek elkövetésével - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
febr. 14
13:57
Ismét Botka Lászlót választották az MSZP Csongrád megyei elnökévé (Népszava)
Tisztújító küldöttgyűlésén az MSZP Csongrád Megyei Szövetsége 2000 óta immár ötödik alkalommal Botka Lászlót választotta elnökévé. Az elmúlt két évben mintegy 200 milliárd forintnyi fejlesztési forrást nyertek el Csongrád megye önkormányzatai, ez nagyságrendileg több, mint korábban bármikor - mondta az újraválasztott elnök, Szeged polgármestere a küldöttgyűlést követő sajtótájékoztatóján.
febr. 14
14:15
Megkéselt kézilabdások: gyorsított eljárás Raffael és társa ellen (HVG)
Gyorsított eljárásban adják ki az osztrák hatóságok a Grazban fogva tartott Raffael Sándort és Németh Győzőt, akik alaposan gyanúsíthatók a vasárnap hajnali veszprémi emberölés és súlyos testi sértés bűntettek elkövetésével.
febr. 14
14:15
Gyorshír! Dragon Pált jelölte az MDF országgyűlési képviselőnek! (Népszava)
Dragon Pált jelölte a Magyar Demokrata Fórum országos választmánya országgyűlési képviselőnek Boross Péter helyére.
febr. 14
14:17
MSZP: szükség van a terhek csökkentésére (Népszava)
Az MSZP választmánya támogatja, hogy csökkenjenek a munkára rakodó terhek, a személyi jövedelemadó és a társadalombiztosítási terhelés - mondta Simon Gábor, a testület elnöke szombaton Budapesten a testület zárt ülése után tartott sajtótájékoztatón.
febr. 14
14:19
"Harci és fasiszta zászlókkal tüntettek a magyar fővárosban" (Népszava)
A veszprémi tragédia a románok és a magyarok közötti történelmi megbékélést fémjelezheti - írja szombati számában az Adevarul című napilap Marian Cozma, az MKB Veszprém egykori kézilabdázójának meggyilkolása kapcsán.
febr. 14
14:33
MSZP: átalakítás az adó-, a szociális és a nyugdíjrendszerben (HVG)
Az MSZP választmánya támogatja, hogy csökkenjenek a munkára rakodó terhek, a személyi jövedelemadó és a társadalombiztosítási terhelés - mondta Simon Gábor, a testület elnöke.
febr. 14
14:51
A veszprémi gyász és a román-magyar megbékélés (HVG)
A közös gyász a románok és a magyarok közötti történelmi megbékélésének momentuma - írja szombati számában az Adevarul című napilap Marian Cozma, az MKB Veszprém egykori kézilabdázójának meggyilkolása kapcsán.
febr. 14
14:53
Dragon Pált jelölte az MDF országgyűlési képviselőnek (HVG)
Dragon Pált jelölte a Magyar Demokrata Fórum országos választmánya országgyűlési képviselőnek Boross Péter helyére.
febr. 14
15:09
Veszprémi késelők: maffiózók vagy kisstílű verőlegények? (HVG)
Noha a veszprémi élsportolók feltételezett támadói régóta rettegésben tartották a siófoki vendéglősöket, a rendőrség korábban nem tett ki magáért, hogy lefogja őket.
febr. 14
15:09
Néhány órányira voltunk az államcsődtől (Infostart)
"Néhány órányira voltunk az izlandi típusú államcsődtől" - fejti ki a "Mit kezdjünk a nagy magyar válsággal?" alcímmel most megjelent könyv egyik interjúalanya, Demján Sándor. Bogár László az apokalipszisról ír, és felhívja a figyelmet, hogy a szó eredeti jelentése: lehull a lepel. Pléh Csaba pszichológus arról értekezik, hogy szerényebbnek kell lennünk, és tudatos környezetvédővé kell válnia…
febr. 14
15:09
MSZP: szükség van terhek csökkentésére! (Népszava)
Az MSZP választmánya támogatja, hogy csökkenjenek a munkára rakodó terhek, a személyi jövedelemadó és a társadalombiztosítási terhelés - mondta Simon Gábor, a testület elnöke szombaton Budapesten a testület zárt ülése után tartott sajtótájékoztatón.
febr. 14
15:11
"Orbánnak tudni kell hogy tisztességtelenséggel nem lehet szavazatot szerezni" (Népszava)
Az MSZP választmánya egyetért Gyurcsány Ferenc pártelnökkel abban, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök tisztességtelenül járt el, amikor a bűnözéssel kapcsolatos etnikai összefüggéseket emlegetett - mondta Simon Gábor választmányi elnök szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.
febr. 14
15:27
Influenza: látogatási tilalom több tucat kórházban (Infostart)
Stagnál az influenzás megbetegedések száma az eddig legfertőzöttebb területeken, Szabolcsban, Győr-Moson-Sopron megyében és az ország középső részén - mondta az InfoRádiónak az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Járványügyi Főosztályának helyettes vezetője. Szolnoki István hozzátette: több mint 30 kórházban van az influenza miatt látogatási tilalom.
febr. 14
15:27
Nem azért fizetik a rendőrt, hogy véleményt mondjon (168 Óra Online)
Sokkolta Magyarországot a veszprémi brutális gyilkosság: vasárnap hajnalban megölték Marian Cozmát, a veszprémi kézilabdacsapat nemzetközi hírű sportolóját. A szörnyű tett többek szerint súlyos társadalmi következményekhez is vezethet: mivel vélelmezhetően roma származásúak az elkövetők, ez tovább szíthatja a cigánysággal kapcsolatos előítéleteket. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti…
febr. 14
15:27
Három embert állított elő a rendőrség a "becsület-napján" (Népszava)
Három embert - köztük egy horvát állampolgárságú nőt - állított elő a rendőrség Budapesten, a Hősök terén - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
febr. 14
16:03
Gilád Salit szabadsága az izraeli tűzszünet feltétele (Infostart)
Izrael nem köt tűzszünetet a Gázai övezetet uraló Hamásszal, ha nem engedik szabadon a két és fél éve elfogott izraeli katonát, Gilád Salitot - közölte az izraeli kormányfő.
febr. 14
16:03
Mellé megy a Fidesz "három csapása" (168 Óra Online)
A büntető törvénykönyv (Btk.) amerikai mintára történő szigorítása nem csökkentheti az erőszakos bűnelkövetők számát, és alkotmányjogilag is kifogásolható kriminológus és büntetőjogász szakemberek szerint.
febr. 14
16:21
Hungária Kupa: egy magyar dzsúdós a nyolc között (HVG)
Egy magyar dzsúdós jutott a legjobb nyolc közé a budapesti Körcsarnokban a Világkupa-sorozatba tartozó 44. Hungária Kupa szombati nyitónapján.
febr. 14
16:21
Megvan Boross Péter utódja: Dragon Pált választotta az MDF (Népszava)
Dragon Pált, az MDF Pest megyei szervezetének elnökét választotta az országos választmány Boross Péter volt miniszterelnök helyére - jelentette be Makay Zsolt, a választmány elnöke az ülés után szombaton Budapesten.
febr. 14
16:23
Botka László az MSZP Csongrád meygei elnöke (Népszava)
Tisztújító küldöttgyűlésén az MSZP Csongrád Megyei Szövetsége 2000 óta immár ötödik alkalommal Botka Lászlót választotta elnökévé.
febr. 14
16:25
Újabb MSZP-s vezetőt választottak újra (Népszava)
Újraválasztották Iváncsik Imre polgári nemzetbiztonsági államtitkárt a területi szövetség elnökének az MSZP szombaton Szolnokon tartott megyei küldöttgyűlésén - közölte a kommunikációért felelős alelnök az MTI-vel.
febr. 14
16:39
Őrizetben a 13 éves fiút megkéselő fiú (HVG)
Őrizetbe vette a rendőrség szombat délután azt a 15 éves fiatalkorút, aki pénteken este megkéselt egy 13 éves budapesti fiút úgy, hogy a sértett életveszélyesen megsérült - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
febr. 14
16:57
Előzetesbe került Jozef Rohác (Infostart)
Elrendelte a bíróság Jozef Rohác előzetes letartóztatását a szökés és elrejtőzés veszélyére hivatkozva - közölte a szlovák férfi ügyvédje.
febr. 14
16:57
„Vádollak, Feri, elvetted az emberek jövőbe vetett hitét" - videók (HVG)
Többezres tüntetés volt pénteken a Kossuth téren. A résztvevők az ellen tiltakoztak, hogy a kormányfő jelezte: Bayer Zsolt cigányellenes cikke miatt utasította a kormányszerveket, hogy ne fizessenek elő a Magyar Hírlapra, és ne hirdessenek a lapban. Széles Gábor vádpontokban foglalta össze Gyurcsány bírálatát. Morvai Krisztina, Bíró Zoltán, Bayer Zsolt, Bencsik András és Farkas Félix is erőteljes…
febr. 14
16:57
Ki is Stefka István a Magyar Hírlap főszerkesztője? (Népszava)
A Magyar Hírlap főszerkesztőjének a Rákosi- és a Kádár-időket juttatja eszébe, ahogy „be akarják fogni a szájukat”. Na, ez az, ami nem fog menni – mondta a tegnapi tüntetésen. És hivatkozott a szólás- és sajtószabadságra, ami irányítja munkájukat (tegyük hozzá: egészen szélsőjobbra).
febr. 14
16:59
A magyar társadalom 81 százalékának vannak ellenérzései a cigányokkal szemben (Népszava)
A társadalom 81 százalékának vannak ellenérzései a cigányokkal szemben – ez derül ki a Progresszív Intézet legfrissebb felméréséből.
febr. 14
17:15
Dragon Pál kaphatja Boross Péter mandátumát (Infostart)
Dragon Pált, az MDF Pest megyei szervezetének elnökét választotta az országos választmány Boross Péter volt miniszterelnök helyére - jelentette be Makay Zsolt, a választmány elnöke az ülés után.
febr. 14
17:33
Hivatali visszaéléssel gyanúsítják Mór polgármesterét (HVG)
Hivatali visszaéléssel gyanúsítják Mór város fideszes polgármesterét egy 2007-es ingatlanügy kapcsán; Fenyves Péter közleményében úgy fogalmazott, hogy álláspontja szerint "a gyanúsításban foglaltak nem felelnek meg a valóságnak".

Keresés