2009. február 18. szerda

febr. 18
4:57
Szűcs Erika: Az egész világ vergődik, de a válságot túl fogjuk élni, képesek vagyunk rá (Alternatív Energia)
Mindenki akarjon dolgozni - ezt tartja a legfontosabbnak a szociális miniszter. Szűcs Erika a 13. havi nyugdíj módosítása azért szükséges, hogy a most középkorúk biztosan kapjanak később ellátást, a családi pótlék változtatásával pedig a szegényekhez jut több támogatás. Arról is beszélt, hogy a társadalom ma sokkal kritikusabb, mint a rendszerváltáskor volt. Az életet pedig nem lehet úgy…
febr. 18
5:15
Oroszrulett a BKV-nál (168 Óra Online)
Nem végez pénzügyi számításokat a HÉV kiszervezésével kapcsolatban a BKV addig, amíg arról az első, elvi döntés megszületik - közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke kedden az MTI-vel.
febr. 18
5:33
Hóhelyzet és közlekedés: pánikra semmi ok! (168 Óra Online)
A fokozódó hóesés és a hidegebb idő jelentős kihívást jelentett az éjszaka a Fővárosi Közterület-fenntartó munkatársainak, ennek ellenére biztosították szerdán hajnalra a fővárosi főutak járhatóságát, a BKV minden járata elindult - mondta Horváth László, az FKF Zrt. helyettes szóvivője szerdán kora reggel az MTI-nek.
febr. 18
5:33
Nehezményezik a Városházán, hogy saját feje után megy a vezérigazgató (Alternatív Energia)
A BKV vezérigazgatójának két stratégiai elképzelése közül az egyiket, a cég holding-típusú átalakítását egyelőre levette a tulajdonos fővárosi önkormányzat a napirendről, a másik, az ezer új busz beszerzéséről szóló koncepció esetében pedig szorosabb egyeztetésre intette Kocsis Istvánt. A cégvezetőt egyébként is sorra érik a bírálatok a Városházáról amiatt, hogy tulajdonosi jóváhagyás nélkül kezd…
febr. 18
5:35
Az adórendszer átalakításának hatása már idén érezhető, a reformok később jönnek (Alternatív Energia)
Az adórendszer változtatásának célja, hogy többen vegyenek részt a közteherviselésben és így fajlagosan az egyes adózók és az egyes vállalkozások adóterhe csökkenhessen - fogalmazott Veres János a tegnapi kormányszóvivői tájékoztatón. A pénzügyminiszter közölte: a kormány az új gazdasági adatok alapján idén a gazdaság 3-3,5 százalékos visszaesésével, 3,7-3,9 százalékos inflációval és legfeljebb…
febr. 18
6:27
Beperlik a bankokat: hitelesnek áll a világ! (168 Óra Online)
Mindennap közelebb kerülünk a néhány hete még csupán rémhírkeltésnek tűnő, a hitelek tömeges bedőlését okozó euróárfolyamokhoz, írta a Magyar Nemzet.
febr. 18
6:27
Módosulnak az iparjogvédelmi törvények (Alternatív Energia)
Jogdíjat kötelesek fizetni azok a mezőgazdasági termelők, akik jogvédett magot vetnek, majd a betakarítás után a termény egy részét vetőmagnak használják - tartalmazza egy, a parlament elé beterjesztett törvényjavaslat.
febr. 18
6:45
Gyurcsány sérüléseket szenvedett (Infostart)
"Az elmúlt hónapokban magam is szenvedtem sérüléseket" - kezdte 2007-es évindító beszédét Gyurcsány Ferenc. A 2006-os megválasztása után még erőt sugárzó, dinamikus kormányfő 2007. elejére a sokfelől támadott és gáncsolt szabadsághős romantikus szerepébe bújt, önmagát egyenesen Kossuth és Batthyány utódának nevezte. A 2008-as esztendő startjánál ismét bizakodó a miniszterelnök, nem sejti még,…
febr. 18
6:45
Budapesten túl: már nem csak a szél süvít a pusztán (168 Óra Online)
Nő a beköltözők száma, de csökken az iparűzési adóból származó bevétel Pest megye több településén. A közép-magyarországi régió települései - köztük Aszód, Cegléd, Telki és Vác - a fővárostól való távolság, a megélhetési lehetőségek és a turisztikai látványosságok függvényében boldogulnak.
febr. 18
7:21
Felcsuti: A válság elsöpörheti az országot (Infostart)
Túl késő és túl kevés - így jellemezte a miniszterelnök hétfői válságkezelő bejelentéseit a Magyar Bankszövetség elnöke. Felcsuti Péter az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, a külföldi cégek bizalmát csak úgy lehetne visszaállítani, ha a javaslatok az állam működésének teljes megváltoztatására irányulnának.
febr. 18
7:23
A miniszterelnök nem használja a reform szót, mert attól félnek az emberek (Infostart)
Gyurcsány Ferenc szerint a válság elmúltával muszáj lesz foglalkozni a népszavazáson elutasított rendszerek átalakításával. A miniszterelnök úgy fogalmazott: azért nem használja a reform szót, mert ettől félnek az emberek. A kormányfő erről a közszolgálati televízió Az Este című műsorában beszélt.
febr. 18
7:39
Késnek az elővárosi vonatok (Infostart)
Az országos havazás miatt a budapesti elővárosi vasútvonalakon öt-tíz perces késésekre kell számítani - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.
febr. 18
7:41
Nagy mennyiségű hó esett, de járhatóak az utak (Infostart)
A meteorológiai szolgálat jelentése szerint a reggeli órákban még számítani kell havazásra a Közép-Dunántúli régióban és a Dunától keletre. Később már csak kisebb hózáporok fordulhatnak elő, de megerősödik a szél, emiatt elsősorban Észak-Magyarországon és és az Alföld északi részén lehetnek hóátfúvások.
febr. 18
7:57
Autósoknak türelmet, gyalogosoknak kevés esést kívánunk (168 Óra Online)
A fokozódó hóesés és a hidegebb idő jelentős kihívást jelentett az éjszaka a Fővárosi Közterület-fenntartó munkatársainak, ennek ellenére biztosították szerdán hajnalra a fővárosi főutak járhatóságát, a BKV minden járata elindult - mondta Horváth László, az FKF Zrt. helyettes szóvivője az MTI-nek.
febr. 18
8:15
Orbán reménytelensége (Alternatív Energia)
Lehangoló – jegyezte meg a Fidesz tegnapi üléséről távozóban a hétfőn bejelentett kormányzati intézkedésekkel kapcsolatban Orbán Viktor.
febr. 18
8:51
Akik jól járnak a változásokkal, és akik rosszul (Alternatív Energia)
Változások 2009. július 1-jétől.
febr. 18
8:53
Nehezményezik, hogy saját feje után megy a vezérigazgató (Alternatív Energia)
A BKV vezérigazgatójának két stratégiai elképzelése közül az egyiket, a cég holding típusú átalakítását egyelőre levette a tulajdonos fővárosi önkormányzat a napirendről, a másik, az ezer új busz beszerzéséről szóló koncepció esetében pedig szorosabb egyeztetésre intette Kocsis Istvánt. A cégvezetőt egyébként is sorra érik a bírálatok a városházáról amiatt, hogy tulajdonosi jóváhagyás nélkül kezd…
febr. 18
9:09
Kérem, álljon a jobb oldalra - kampány a kulturált közlekedésért (Infostart)
Állj jobbra! címmel indít kampányt az Újkorcsoport elnevezésű civil szervezet a metrón való kulturált közlekedés népszerűsítéséért. Kaderják Dániel, a csoport elnöke az InfoRádiónak elmondta: azt szeretnék elérni, hogy a mozgólépcső jobb oldalán közlekedjenek azok, akiknek nem sietős a dolguk.
febr. 18
9:09
Kíváncsiak, hogy mennyit spórol a kormány a 13. havi nyugdíj átalakításával? (Alternatív Energia)
Jövőre körülbelül ötmilliárd forint megtakarítást jelent az, hogy az újonnan nyugdíjba lépők már nem kapnak 13. havi nyugdíjat - közölte Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter szerdán az m1 Nap-kelte című műsorában.
febr. 18
9:11
Milliárdok a Tom Lantos Alapítványnak (Infostart)
Verespatak új erőre kapott. Milliárdok a Tom Lantos Alapítványnak. Kiherélték a BKV-vezér átalakítási terveit. - címek a ma reggeli lapokból.
febr. 18
9:27
A kormány a nyugdíjasokon spórol (168 Óra Online)
Jövőre körülbelül ötmilliárd forint megtakarítást jelent az, hogy az újonnan nyugdíjba lépők már nem kapnak 13. havi nyugdíjat - közölte Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter szerdán az m1 Nap-kelte című műsorában.
febr. 18
9:45
Orbán Viktor: "A teljes reményvesztettség csomagját" nyújtotta be Gyurcsány (Infostart)
Lehangolónak minősítette Gyurcsány Ferenc kormányfő hétfőn bejelentett javaslatait a Fidesz elnöke. Orbán Viktor szerint a program ugyanazon az úton halad, ami a jelenlegi helyzetbe juttatta Magyarországot.
febr. 18
9:47
Zuhan az OTP-papírok ára (Infostart)
A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a BUX szerdán 0,18 százalékos emelkedéssel, 11 187,73 ponton nyitott. Egyelőre az OTP mutat jelentős csökkenést.
febr. 18
10:21
Ötmilliárdos spórolás a 13. havi nyugdíjon (Infostart)
Jövőre körülbelül ötmilliárd forint megtakarítást jelent, hogy az újonnan nyugdíjba lépők már nem kapnak 13. havi juttatást - közölte a szociális és munkaügyi miniszter.
febr. 18
10:21
"Nevezték már a magyar kormányt levágás előtt elkábított tehénnek" (Alternatív Energia)
A következőkben Navracsics Tibornak, a Fidesz frakcióvezetőjének blogjegyzetét olvashatják el.
febr. 18
10:23
Próbaper bankok ellen (Infostart)
Próbapert indít a bankok ellen egy ügyvéd, hogy a pénzintézetek együtt viseljék a devizahitelesekkel a gyengülő forint miatti terheket.
febr. 18
10:39
Busztűz Verpeléten - képek (Infostart)
Teljesen kiégett egy menetrend szerinti Volán-autóbusz kora reggel a Heves megyei Verpelét közelében, de senki sem sérült meg.
febr. 18
10:39
Robbant, leégett a panzió (168 Óra Online)
Leégett a Király panzió szerdán Sümegen; a tűzben egy gázpalack is felrobbant, személyi sérülés azonban nem történt - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-t.
febr. 18
10:41
Leégett egy panzió Sümegen (Infostart)
Leégett a Király panzió a Veszprém megyei Sümegen. A tűzben egy gázpalack is felrobbant, de senki sem sérült meg.
febr. 18
10:43
A középiskolák többségében csak az általános iskolai eredmény számít (Infostart)
Péntekig adhatják be a jelentkezési lapot a középfokú oktatási intézményekbe az általános iskolát befejező tanulók. Az oktatási tárca közölte: a középiskolák többsége kizárólag az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján rangsorolja a jelentkezőket, vagyis az intézmények kevesebb mint fele tart felvételi vizsgát.
febr. 18
10:57
Fiúkat molesztált a fodrász (Metropol)
A fodrász több, mint egy évig zaklatta a nála gyakorlati idejüket töltő fiúkat. Fésűvel csapkodta a fiúk fenekét és fogdosta is őket. Egy év felfüggesztettet kapott, hét évre pedig eltiltották a szakmai oktatástól a zalaegerszegi férfifodrászt.
febr. 18
10:57
Az ellenzék "politikai érdekből zavart kelt" (Alternatív Energia)
Nem érte kár a magyar államot a kerteskői földek és eszközök eladásakor; az értékesítési ár a piaci viszonyokat tükrözi - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) a Fidesz-KNDP keddi sajtótájékoztatójára reagálva.
febr. 18
11:15
"Asszonyom, tájékoztatnom kell arról, hogy Ön halott" (Infostart)
A sorozatos lehallgatási botrányok után újabb kínos ügy borzolja a kedélyeket a Deutsche Telekom háza táján. Németország legtekintélyesebb távközlési cége a napokban hivatalos levélben fejezte ki részvétét egy halottnak nyilvánított ügyfél családjának, közölve, hogy felmondta a szerződést, és kikapcsolta a telefont.
febr. 18
11:15
A tolvaj kézifűrésszel a tulajra csapott (168 Óra Online)
Figyelmeztető lövéssel fékezte meg a rátámadó fatolvajokat egy erdőtulajdonos Gyürén; a jogszerű fegyverhasználat személyi sérülést nem okozott - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.
febr. 18
11:33
Kevesebb hó lesz, de erősödik a szél (Infostart)
A meteorológiai szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint már csak helyenként fordulhat elő kisebb havazás az országban, de megerősödik a szél.
febr. 18
11:33
Kaszál a Főtáv (168 Óra Online)
Az idén már 2,1 milliárd forint megtakarítással számol a Főtáv Zrt. a 2007 októberében megkezdett hatékonyságjavítási program eredményeként - mondta Kovács Lajos, a társaság vezérigazgatója.
febr. 18
11:35
Sok kis patika zárt be (Infostart)
Ma ismerteti a Magyar Gyógyszerészi Kamara a patikák helyzetének javítását célzó javaslatait az Országgyűlés egészségügyi bizottságával - írja a Világgazdaság. A lap beszámolója szerint sok kis patika zárt be az utóbbi időben, miután árrésük csökkent, tartozásaik pedig nőttek a beszállítók felé.
febr. 18
11:37
Budapest nem London: a havazás ellenére sem bénult meg a közlekedés (Infostart)
A BKV legtöbb járműve menetrend szerint közlekedik, a vasúton is csak kisebb késések voltak, a budapesti fő- és tömegközlekedési utakról nagyrészt már eltakarították a havat, és a közép-magyarországi régióban is járhatók a legfontosabb útvonalak. Bár az éjszaka 15 centiméternyi hó esett, nem bénult meg a közlekedés.
febr. 18
11:51
Zuhan az OTP, esik a forint, Gyurcsány nem megszokott módszerekhez nyúlna (Infostart)
A BUX szerdán ötéves mélypontjánál járt, az értékét főleg az OTP húzta le. A délelőtt folyamán az euró árfolyama is közelített a 310 forintos árhoz, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök eközben a forintpiaci intervenció "nem megszokott" módszereiről egyeztetett.
febr. 18
11:51
A cigány csak akkor téma, ha bűncselekményt követ el (168 Óra Online)
– Mindannyiunk bőrére megy – kongatja meg a vészharangot Parti Nagy Lajos a 168 Óra legújabb számában. – Egymillión élnek mélyszegénységben. Jelentős részük roma. Liberális demokráciánk szívfájdalom nélkül hagyta leszakadni a népesség tizedét. Ez a társadalmi szolidaritás teljes hiányára utal, s mindannyiunk bőrére megy. Mindez közös felelősség, persze elsősorban a véleményformálóké.
febr. 18
11:51
Nagy a baj! Gyurcsány "nem szokványos" piaci beavatkozást kért (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc "nem szokványos" piaci beavatkozást kért a forint védelmében a jegybank elnökével és a pénzügyminiszterrel kedden folytatott megbeszélésein.
febr. 18
12:09
Gránátokat találtak a Nyugati pályaudvarnál (Infostart)
Második világháborús gránátokat találtak a fővárosban, a Nyugati pályaudvarnál egy építkezésen. A helyszínt délután zárják le.
febr. 18
12:09
Gyurcsány beavatkozást kért a forint védelmében (Metropol)
A miniszterelnök arra kérte a jegybankelnököt és a pénzügyminisztert, vizsgálják meg, léteznek-e olyan nem szokványos piaci módszerek, amelyekkel meg lehet védeni a forintot. Hogy mit jelentenek a „nem szokványos módszerek”, nem részletezte.
febr. 18
12:11
Pénteken adják át az osztrákok Raffaelt és Némethet (Infostart)
Pénteken adják át az osztrák hatóságok a veszprémi Cozma-gyilkosság két gyanúsítottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt a magyar nyomozóknak - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
febr. 18
12:27
Schmidt Mária: A válság jó lehetőség az EU újradefiniálására (Infostart)
A globális politikai döntéshozatali rendszer és a bizalom világméretű hiánya miatt alakulhatott ki a gazdasági válság, és válhatott ilyenné a társadalom - véli a Terror Háza Múzeum főigazgatója és az Orbán-kormány egykori külügyminisztere. Schmidt Mária és Martonyi János a XXI. Század Intézet által szervezett kerekasztal beszélgetésen Magyarország felelősségét is firtatta.
febr. 18
12:27
Új politikai elit? Tisztességesen egymillióhoz jutottak tíz nap alatt (168 Óra Online)
A Lehet Más a Politika tíz nap alatt, csupán internetes kampánnyal, összegyűjtött egy millió forintot. A párt így valószínűsíthetően elindul az európai parlamenti választáson is.
febr. 18
12:27
Pénteken adják át az osztrákok Raffaelt és Némethet (Metropol)
Pénteken adják át az osztrák hatóságok a veszprémi Cozma-gyilkosság két gyanúsítottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt a magyar nyomozóknak.
febr. 18
12:29
Emelkedik az influenzások száma (Infostart)
Emelkedik az influenza vírus miatti megbetegedések száma, a járvány elérte a Dél-Alföldet, és Hajdu-Bihar megyében is egyre több a fertőzött. Legutóbb Debercenben a Kenézy Gyula kórházban rendeltek el látogatási tilalmat, míg Zala megyében bezártak egy óvodát a tömeges hiányzás miatt.
febr. 18
12:29
Biciklis vagy? Kit érdekelsz? (168 Óra Online)
Tiltakoznak a kerékpárosok az uniós források átcsoportosítása ellen, ezért szerdán nyílt levelet nyújtottak át az illetékes minisztériumok képviselőinek.
febr. 18
12:29
Délután 14 óra körül zárják le a Nyugatit (Metropol)
Előreláthatóan szerdán 14 óra 10 perctől zárja le a rendőrség a Nyugati pályaudvaron a 10. és a 17. vágány közötti területet - közölte a Mávinform sajtóügyeletese, miután világháborús gránátokat találtak a környéken.

Keresés