2009. február 10. kedd

febr. 10
5:15
Veszprémi vérfürdő: külföldre szökött a harmadik gyanúsított? (168 Óra Online)
Raffael Sándor volt az, aki szíven szúrta Marian Cozma kézilabdázót - hangzott el hétfőn, a Magyar Televízió (MTV) esti híradójában. Az MTV egy másik műsorában közölték: a rendőrség várhatóan kedden kezdeményezi, hogy a bíróság adjon ki nemzetközi elfogatóparancsot a még szökésben lévő Sztojka Iván ellen.
febr. 10
5:33
Vörös posztó a képviselői költségtérítés (168 Óra Online)
Összegyűlt a kétszázezer aláírás ahhoz a népszavazási kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy a parlamenti képviselők csak számláikkal alátámasztott kiadásaik után részesülhessenek költségtérítésben - írja a Magyar Hírlap.
febr. 10
6:09
Képviselői költségtérítés: passzív dühöngés helyett összefogás? (Infostart)
Több mint 200 ezer aláírást ad át csütörtökön az Országos Választási Bizottság elnökének Seres Mária, aki népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy az országgyűlési képviselők számlával igazolják kiadásaikat, és csak ezután kapják meg a költségtérítést. A képviselői költségtérítés ügye időről időre napirendre kerül.
febr. 10
6:09
Dobrev: nem hiszek a "királyoskodó" hatalomban (HVG)
Gyurcsány Ferenc stresszkezelésének titka, irracionális félelmek, hitelreklámok, áfaszigorítás - többek között ezekről beszélgettünk Dobrev Klárával, a miniszterelnök feleségével. A hvg.hu-nak adott interjújában azt is elmondja, mire számít 2010-ben és mit ért tabudöntögetés alatt.
febr. 10
6:09
A Fidesz már Budapest átvételére készül? (Népszava)
Eddig úgy tűnt, "csak a szokásos" kényszerpályán mozog a fővárosi önkormányzat idei költségvetése, azonban a főpolgármesteri kabinet által tegnap tárgyalt munkaanyagból már látszik: rosszabb a helyzet a vártnál. Budapestnek 33 milliárd forint kell felvennie és más rendkívüli intézkedésekre is szükség lesz a gazdálkodás biztonsága érdekében. Úgy tudjuk, a büdzséről a napokban kezdődik a koalíciós…
febr. 10
6:11
A választási rendszer átalakításáról tárgyaltak a szocialisták, nem volt heves vita (Népszava)
Támogatta a szocialista frakció az országgyűlési és önkormányzati választási rendszer átalakításával kapcsolatos javaslatokat - ezt a javaslatot tevő Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelentette ki tegnap lapunk kérdésére az MSZP képviselőcsoportjának mintegy két és félórás ülése után. A kormányfő-pártelnök a frakcióülésen ismertette a kisebb parlamentre, valamint az országgyűlési képviselők…
febr. 10
6:13
Lejárt az ultimátum: Szijjártó még mindig hallgat vagyonáról (Népszava)
Lejárt tegnap az MSZP által Szijjártó Péternek kérdésként adott "ultimátum": miből tudott félretenni a tavalyi évről szóló vagyonbevallása szerint eddig 50 millió forintot; s ha igaz, amit mond, hogy családja támogatta, befizette-e ezután az illetéket? A fideszes politikus határidőre nem adott választ; lapunk sem őt, sem Cser-Palkovics András helyettes szóvivőt nem tudta elérni. A Szijjártó…
febr. 10
6:27
Van elegendő szavazat a népszavazáshoz! (Népszava)
Összegyűlt a kétszázezer aláírás ahhoz a népszavazási kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy a parlamenti képviselők csak számláikkal alátámasztott kiadásaik után részesülhessenek költségtérítésben - írja a Magyar Hírlap.
febr. 10
6:45
A válságkezelő csomagról dönthet ma az MSZP elnöksége (Népszava)
A Népszabadság úgy tudja, az MSZP keddi elnökségi ülésén tárgyal és érdemi döntést is hozhat a válságkezelő csomag adó-, szociális és foglalkoztatási rendszert érintő intézkedéseiről.
febr. 10
7:03
Zuschlag vallomástételre készül (168 Óra Online)
Zuschlag János vallomást kíván tenni büntetőpere első idei tárgyalási napján, szerdán - adta hírül a Blikk.
febr. 10
7:21
Szükség van-e felvételire? (Infostart)
Szükség van-e felvételire a közoktatásban? Hogyan válogatnak a főiskolák-egyetemek - ezekre a kérdésekre keresi a választ a Népszabadság, amely a vizsgák előtt és után álló negyedikesekről, hatodikosokról, érettségizőkről és egyetemistákról ír mai számában.
febr. 10
7:39
Lenti több mint egymilliárd forintos támogatást nyert (Népszava)
Az önrésszel együtt több mint egymilliárd forintos fejlesztés indul a közeljövőben a Zala megyei Lentiben, a városközpont megújítására és az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére a város által nyert uniós pályázatok révén - tájékoztatta az MTI-t a város polgármestere.
febr. 10
8:15
Medgyessy: hosszú távú programok kellenek a romák integrációjához (HVG)
Medgyessy Péter szerint romaügyben példát kell venni az Egyesült Államokról, ahol hosszú távú programokat indítottak a feketék integrációja érdekében. A volt szocialista miniszterelnök a TV2 reggeli műsorában oktatási, felnőttképzési és munkahely-teremtési programokat szorgalmazott kedden reggel.
febr. 10
8:15
Bokros: A reformok nem a szeretetről és a népszerűségről szólnak (Infostart)
A munkát ösztönző adóreformot sürget Bokros Lajos. A volt pénzügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában megjegyezte, hogy a reformok soha nem a népszerűségről, hanem az ország felzárkózásáról, a növekedés újraindításáról szólnak. A korábbi pénzügyminiszter szerint az index.hu-n megjelent adómódosítási tervezetből az derül ki, hogy elsősorban az adómértékek tologatása van napirenden az…
febr. 10
8:15
Súlyos baleset: kettétörte a beton lámpaoszlopot a személyautó (168 Óra Online)
Egy ember súlyosan megsérült, amikor lámpaoszlopot tört ketté egy személygépkocsi hétfőn késő este a főváros IV. kerületében - tájékoztatta a Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese kedden az MTI-t.
febr. 10
8:15
Medgyessy: cigányság egy büszke nép, miért nem védik meg magukat (Népszava)
Medgyessy Péter szerint romaügyben példát kell venni az Egyesült Államokról, ahol hosszú távú programokat indítottak a feketék integrációja érdekében. A volt szocialista miniszterelnök a TV2 Mokka című műsorában oktatási, felnőttképzési és munkahely-teremtési programokat szorgalmazott kedden reggel.
febr. 10
8:17
Méreg veszélyezteti a magyar rétisas-állományt (Infostart)
Megkezdődött a rétisasok költési időszaka, a fiókák várhatóan március elején kelnek ki. A rétisas-védelmi programnak köszönhetően húsz év alatt 25-ről kétszáz párra nőtt az állomány, amelyet azonban az utóbbi időben megtizedelt a szándékosan kihelyezett, úgynevezett nem szelektív mérgek használata - mondta az InfoRádiónak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Közép-Drávai Tájegység vezetője,…
febr. 10
8:33
Bokros: nem elég okosnak lenni, annak is kell látszani (168 Óra Online)
A munkát ösztönző adóreformot sürget Bokros Lajos. A volt pénzügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában megjegyezte, hogy a reformok soha nem a népszerűségről, hanem az ország felzárkózásáról, a növekedés újraindításáról szólnak.
febr. 10
8:33
Dobrev: meg kell nyerni a választást (Népszava)
Gyurcsány Ferenc felesége Dobrev Klára a hvg.hu-nak adott interjújában többek között a hitelreklámokról, áfaszigorításról, a stresszkezelésének titkáról beszél.Természetesen szóba kerül az általa szorgalmazott családtámogatási rendszer átalakítása, valamint a mellrák elleni küzdelem.
febr. 10
8:51
Meghalt egy ötéves gyerek egy VIII. kerületi lakástűzben (HVG)
Meghalt egy ötéves gyerek egy kedd reggeli lakástűzben Budapesten, a VIII. kerületi Tolnai Lajos utcában.
febr. 10
8:51
A veszprémi gyilkosság nyomozója kiutazik a gyanúsítottakhoz! (Népszava)
Derzsi Péter a vreszpémi gyilkosság nyomozásának vezetője több televízióban is azt nyilatkozta Raffael Sándor volt aki az első szúrást ejtette Marian Cozma játékoson.
febr. 10
9:27
Veszprém tiszteletbeli polgára címet kapott Marian Cozma (HVG)
Veszprém tiszteletbeli polgára címet adományozott Marian Cozmának, az MKB Veszprém vasárnap meggyilkolt kézilabdázójának a város képviselő-testülete keddi rendkívüli ülésén.
febr. 10
9:27
Morvai Krisztina választás elé állíthatja a Fideszt (168 Óra Online)
Az MSZP európai parlamenti képviselője, a környezetvédelmi bizottság tagja nem titkolja: szeretne újrázni Brüsszelben, bár a szocialistáknak vélhetően kevesebb uniós hely jut majd, mint 2004-ben. Ugyanakkor a „hungarikumok” sorába léphet, hogy a júniusi EP-választások után Magyarországot szélsőjobbos párt is képviselheti Brüsszelben. SZTANKAY ÁDÁM interjúja.
febr. 10
9:45
Videofelvétel a veszprémi késelés helyszínéről (HVG)
A román Antena 3 televízió szert tett a veszprémi Patrióta klubban működő biztonsági kamera felvételeire.
febr. 10
9:45
Veszprémi gyilkosság: menekül az enyingi cigányvajda! (Népszava)
A cigányvajda és rokonsága elhagyja családi házát írja a stop.hu. A hatvanas éveiben járó cigányvajda, Raffael János elmondta, hogy a család az "enyingiek és a saját békéjük érdekében" elköltözik, amíg nem csillapodik a helyzet.
febr. 10
10:03
Der Standard: magasra csapnak a romák elleni indulatok Magyarországon (HVG)
Halál a Skorpió bár előtt címmel közölt részletes tudósítást a hétvégi tragikus eseményekről a Der Standard osztrák liberális napilap keddi számában, alcímében is utalva arra, hogy a történtek nyomán magasra csapnak a romák elleni érzelmi hullámok.
febr. 10
10:03
A Magyar Gárda megjelent Enyingen! (Népszava)
Az enyingiek véleményéről érdeklődött a stop munkatársa a veszprémi gyilkosság kapcsán. A neve elhallgatását kérő helyi lakos szerint a cigányok lakásmaffiát "működtetnek." Az idős úr szerint egész Enying tart a Sztojka-családtól, mert "életveszélyes velük üzletelni!"
febr. 10
10:05
Megkéselt kézilabdások - Nem pusztán a móka kedvéért kötnek bele "fehérekbe" (Népszava)
Halál a Skorpió bár előtt címmel közölt részletes tudósítást a hétvégi tragikus eseményekről a Der Standard osztrák liberális napilap keddi számában, alcímében is utalva arra, hogy a történtek nyomán magasra csapnak a romák elleni érzelmi hullámok.
febr. 10
10:21
Mire készül a kormány? (Népszava)
A magyar kormány olyan gazdaságpolitikai fordulatra készül, amely ösztönözheti külföldi cégek Magyarországra települését, ezzel indítva be újra a gazdaság motorját - mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter egy járműipari konferencia szünetében újságíróknak kedden Budapesten.
febr. 10
10:39
Kardokkal vonult végig Siófokon a veszprémi késelésért felelős banda? (HVG)
Nem ismeretlen a balatoni éjszakában sem a veszprémi késelésért felelős banda; ahol tagjai megjelentek, ott szinte biztosan balhé kerekedett - írta keddi számában a Somogyi Hírlap.
febr. 10
10:57
Fotózás közben esett a Dunába a helikopter a Lágymányosi hídnál (HVG)
A csepeli szennyvíztisztító építtetését végző cég egyik vezetője vesztette életét a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivőjének információi szerint a kedd délelőtti budapesti helikopterbalesetben. A pilótát és az egyik utast, egy fotóst a helyszínen dolgozó munkások mentették ki.
febr. 10
11:51
Fidesz: feljelentés egy tatabányai földeladás miatt (Népszava)
Büntetőfeljelentést tesz egy tatabányai földeladás miatt Budai Gyula, a Fidesszel szövetséges Magosz szövetségi igazgatója, aki ezt Bencsik Jánossal, Tatabánya fideszes polgármesterével közösen tartott keddi sajtótájékoztatóján jelentette be.
febr. 10
12:09
Videóra vették egy diáklány megverését Mándokon (HVG)
Egy kislány megverését vették videóra a Mándoki Általános Iskolában - közölte a Szabolcs Online. A kisvárosban nemrég egy tanítónőt bántalmazott az egyik diák anyja s nővére.
febr. 10
12:09
"Cozma úr, nagyon büszkék voltunk a fiára" (Népszava)
A Veszprém város tiszteletbeli polgára címet adományozta Marian Cozmának, az MKB Veszprém vasárnap meggyilkolt kézilabdázójának a város közgyűlése keddi rendkívüli ülésén.
febr. 10
12:27
Elbúcsúztatták Marian Cozmát (Infostart)
A Veszprém Aréna zárt előcsarnokában vettek búcsút Marian Cozmától, az MKB Veszprém kézilabda-csapata és a román válogatott tagjától kedden a sportklub és a város vezetői, valamint a sportoló játékostársai. A játékosok egy-egy szál virágot helyeztek csapattársuk koporsójára.
febr. 10
12:27
Áprilisig előzetesben a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjai (HVG)
Meghosszabbították az előzetes letartóztatását a csepeli kettős gyilkosság két gyanúsítottjának. Így a két férfi április 9-ig még biztosan fogdában marad.
febr. 10
12:27
Nemzetközi közözés Sztojkára! (Népszava)
Már hétfőn este elhangzott a televízióban, hogy a rendőrség várhatóan kedden kezdeményezi, hogy a bíróság adjon ki nemzetközi elfogatóparancsot a még szökésben lévő Sztojka Iván ellen. A HírTV értesülései szerint ma valóban kiadták a nemzetközi elfogatóparancsot.
febr. 10
12:29
Fotógaléria: elbúcsúztak Marian Cozmától Veszprémben (HVG)
A Veszprém Aréna zárt előcsarnokában vettek búcsút Marian Cozmától, az MKB Veszprém kézilabda-csapata és a román válogatott tagjától kedden a sportklub és a város vezetői, valamint a sportoló játékostársai. A játékosok egy-egy szál virágot helyeztek csapattársuk koporsójára.
febr. 10
13:03
Elbúcsúztak Marian Cozmától Veszprémben (168 Óra Online)
A Veszprém Aréna zárt előcsarnokában vettek búcsút Marian Cozmától, az MKB Veszprém kézilabda-csapata és a román válogatott tagjától kedden a sportklub és a város vezetői, valamint a sportoló játékostársai.
febr. 10
13:03
A Fidesz és az MSZP egyetért! Nem fűlik a foguk a feloszlatáshoz (Népszava)
Morális kötelessége a VII. kerületi képviselő-testületnek, hogy feloszlassa önmagát az önkormányzat az állampolgári bizalom visszaszerzése érdekében - közölte Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese és Simon Péter, az MDF erzsébetvárosi elnöke kedden Budapesten.
febr. 10
13:21
Gyurcsány: nemzeti megállapodásra van szükség (Infostart)
Nemzeti megállapodás szükséges a miniszterelnök szerint az euró bevezetéséhez, az EU átlagánál gyorsabb gazdasági növekedés és a magasabb foglalkoztatottság eléréséhez Magyarországon, az erre vonatkozó első javaslat a jövő hétre készül el.
febr. 10
13:21
Cozma-ügy: a román sajtó szerint hatékony a magyar rendőrség (HVG)
A magyar rendőrség hatékonyságának tulajdonította a legtöbb bukaresti napilap kedden a Marian Cozma meggyilkolásával gyanúsított személyek rendkívül gyors ausztriai letartóztatását.
febr. 10
13:39
Nyilvános a köztartozásmentes adózók listája (Infostart)
Már hozzáférhető az APEH honlapján a köztartozásmentes adózók adatbázisa. Az adóhivatal minden hónap 10. napján frissíti az adatokat. Az első körben - január 31-ig - csaknem 5400 ügyfél kérte, hogy vegyék fel a listára.
febr. 10
13:39
A kormány "leteszi az asztalra" a nemzeti megállapodásra vonatkozó javaslatát (Népszava)
Nemzeti megállapodás szükséges a miniszterelnök szerint az euró bevezetéséhez, az EU átlagánál gyorsabb gazdasági növekedés és a magasabb foglalkoztatottság eléréséhez Magyarországon, az erre vonatkozó első javaslat a jövő hétre készül el.
febr. 10
13:57
Seres Mária kétszázezer aláírást gyűjtött (HVG)
Összegyűlt a törvény által előírt kétszázezer aláírás ahhoz, hogy népszavazást lehessen tartani a képviselők számlaadási kötelezettségéről - közölte a népszavazás kezdeményezője, Seres Mária keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten. A négy hónap alatt összegyűjtött aláírásokat csütörtökön adják le.
febr. 10
13:59
Gyurcsány: az euró bevezetéséhez nemzeti megállapodásra van szükség (HVG)
Nemzeti megállapodás szükséges a miniszterelnök szerint az euró bevezetéséhez, az EU átlagánál gyorsabb gazdasági növekedés és a magasabb foglalkoztatottság eléréséhez Magyarországon. Az erre vonatkozó első javaslat a jövő hétre készül el.
febr. 10
14:15
Bajnai: felzárkózási, versenyképességi válság van (Infostart)
Magyarország versenyképességi, felzárkózási válságba került, mert az adórendszer, a foglalkoztatási és a szociális rendszer nem ösztönöz eléggé munkára - mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.
febr. 10
14:16
Vérdíjat tűztek ki Sztojkára! (Népszava)
Egymillió forint nyomravzetői díjat tűztek ki Sztojka Ivánra a veszprémi gyilkosság még szökésben lévő gyanúsítottjára - adta hírül a HírTV.
febr. 10
14:33
Őrizetbe vették Hunvald Györgyöt (HVG)
Őrizetbe vette Hunvald Györgyöt, a VII. kerület szocialista polgármesterét a Központi Nyomozó Főügyészség; a polgármestert gyanúsítottként hallgatják ki az erzsébetvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatban.
febr. 10
14:33
Őrizetbe vették Erzsébetváros szocialista polgármesterét (Infostart)
Őrizetbe vették kedden Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros MSZP-s polgármesterét a Központi Nyomozó Főügyészség - értesült a Magyar Nemzet Online. Az ügyészség az InfoRádiónak a hírt megerősítette.

Keresés