2009. február 10. kedd

febr. 10
5:15
Veszprémi vérfürdő: külföldre szökött a harmadik gyanúsított? (168 Óra Online)
Raffael Sándor volt az, aki szíven szúrta Marian Cozma kézilabdázót - hangzott el hétfőn, a Magyar Televízió (MTV) esti híradójában. Az MTV egy másik műsorában közölték: a rendőrség várhatóan kedden kezdeményezi, hogy a bíróság adjon ki nemzetközi elfogatóparancsot a még szökésben lévő Sztojka Iván ellen.
febr. 10
5:33
Vörös posztó a képviselői költségtérítés (168 Óra Online)
Összegyűlt a kétszázezer aláírás ahhoz a népszavazási kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy a parlamenti képviselők csak számláikkal alátámasztott kiadásaik után részesülhessenek költségtérítésben - írja a Magyar Hírlap.
febr. 10
6:09
Képviselői költségtérítés: passzív dühöngés helyett összefogás? (Infostart)
Több mint 200 ezer aláírást ad át csütörtökön az Országos Választási Bizottság elnökének Seres Mária, aki népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy az országgyűlési képviselők számlával igazolják kiadásaikat, és csak ezután kapják meg a költségtérítést. A képviselői költségtérítés ügye időről időre napirendre kerül.
febr. 10
6:09
A Fidesz már Budapest átvételére készül? (Alternatív Energia)
Eddig úgy tűnt, "csak a szokásos" kényszerpályán mozog a fővárosi önkormányzat idei költségvetése, azonban a főpolgármesteri kabinet által tegnap tárgyalt munkaanyagból már látszik: rosszabb a helyzet a vártnál. Budapestnek 33 milliárd forint kell felvennie és más rendkívüli intézkedésekre is szükség lesz a gazdálkodás biztonsága érdekében. Úgy tudjuk, a büdzséről a napokban kezdődik a koalíciós…
febr. 10
6:11
A választási rendszer átalakításáról tárgyaltak a szocialisták, nem volt heves vita (Alternatív Energia)
Támogatta a szocialista frakció az országgyűlési és önkormányzati választási rendszer átalakításával kapcsolatos javaslatokat - ezt a javaslatot tevő Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelentette ki tegnap lapunk kérdésére az MSZP képviselőcsoportjának mintegy két és félórás ülése után. A kormányfő-pártelnök a frakcióülésen ismertette a kisebb parlamentre, valamint az országgyűlési képviselők…
febr. 10
6:13
Lejárt az ultimátum: Szijjártó még mindig hallgat vagyonáról (Alternatív Energia)
Lejárt tegnap az MSZP által Szijjártó Péternek kérdésként adott "ultimátum": miből tudott félretenni a tavalyi évről szóló vagyonbevallása szerint eddig 50 millió forintot; s ha igaz, amit mond, hogy családja támogatta, befizette-e ezután az illetéket? A fideszes politikus határidőre nem adott választ; lapunk sem őt, sem Cser-Palkovics András helyettes szóvivőt nem tudta elérni. A Szijjártó…
febr. 10
6:27
Van elegendő szavazat a népszavazáshoz! (Alternatív Energia)
Összegyűlt a kétszázezer aláírás ahhoz a népszavazási kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy a parlamenti képviselők csak számláikkal alátámasztott kiadásaik után részesülhessenek költségtérítésben - írja a Magyar Hírlap.
febr. 10
6:45
A válságkezelő csomagról dönthet ma az MSZP elnöksége (Alternatív Energia)
A Népszabadság úgy tudja, az MSZP keddi elnökségi ülésén tárgyal és érdemi döntést is hozhat a válságkezelő csomag adó-, szociális és foglalkoztatási rendszert érintő intézkedéseiről.
febr. 10
7:03
Zuschlag vallomástételre készül (168 Óra Online)
Zuschlag János vallomást kíván tenni büntetőpere első idei tárgyalási napján, szerdán - adta hírül a Blikk.
febr. 10
7:21
Szükség van-e felvételire? (Infostart)
Szükség van-e felvételire a közoktatásban? Hogyan válogatnak a főiskolák-egyetemek - ezekre a kérdésekre keresi a választ a Népszabadság, amely a vizsgák előtt és után álló negyedikesekről, hatodikosokról, érettségizőkről és egyetemistákról ír mai számában.
febr. 10
7:39
Lenti több mint egymilliárd forintos támogatást nyert (Alternatív Energia)
Az önrésszel együtt több mint egymilliárd forintos fejlesztés indul a közeljövőben a Zala megyei Lentiben, a városközpont megújítására és az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére a város által nyert uniós pályázatok révén - tájékoztatta az MTI-t a város polgármestere.
febr. 10
8:15
Bokros: A reformok nem a szeretetről és a népszerűségről szólnak (Infostart)
A munkát ösztönző adóreformot sürget Bokros Lajos. A volt pénzügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában megjegyezte, hogy a reformok soha nem a népszerűségről, hanem az ország felzárkózásáról, a növekedés újraindításáról szólnak. A korábbi pénzügyminiszter szerint az index.hu-n megjelent adómódosítási tervezetből az derül ki, hogy elsősorban az adómértékek tologatása van napirenden az…
febr. 10
8:15
Súlyos baleset: kettétörte a beton lámpaoszlopot a személyautó (168 Óra Online)
Egy ember súlyosan megsérült, amikor lámpaoszlopot tört ketté egy személygépkocsi hétfőn késő este a főváros IV. kerületében - tájékoztatta a Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese kedden az MTI-t.
febr. 10
8:15
Medgyessy: cigányság egy büszke nép, miért nem védik meg magukat (Alternatív Energia)
Medgyessy Péter szerint romaügyben példát kell venni az Egyesült Államokról, ahol hosszú távú programokat indítottak a feketék integrációja érdekében. A volt szocialista miniszterelnök a TV2 Mokka című műsorában oktatási, felnőttképzési és munkahely-teremtési programokat szorgalmazott kedden reggel.
febr. 10
8:17
Méreg veszélyezteti a magyar rétisas-állományt (Infostart)
Megkezdődött a rétisasok költési időszaka, a fiókák várhatóan március elején kelnek ki. A rétisas-védelmi programnak köszönhetően húsz év alatt 25-ről kétszáz párra nőtt az állomány, amelyet azonban az utóbbi időben megtizedelt a szándékosan kihelyezett, úgynevezett nem szelektív mérgek használata - mondta az InfoRádiónak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Közép-Drávai Tájegység vezetője,…
febr. 10
8:33
Bokros: nem elég okosnak lenni, annak is kell látszani (168 Óra Online)
A munkát ösztönző adóreformot sürget Bokros Lajos. A volt pénzügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában megjegyezte, hogy a reformok soha nem a népszerűségről, hanem az ország felzárkózásáról, a növekedés újraindításáról szólnak.
febr. 10
8:33
Dobrev: meg kell nyerni a választást (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc felesége Dobrev Klára a hvg.hu-nak adott interjújában többek között a hitelreklámokról, áfaszigorításról, a stresszkezelésének titkáról beszél.Természetesen szóba kerül az általa szorgalmazott családtámogatási rendszer átalakítása, valamint a mellrák elleni küzdelem.
febr. 10
8:51
Lakástűzben halt meg egy ötéves gyerek (Metropol)
Meghalt egy ötéves gyerek egy kedd reggeli lakástűzben Budapesten, a VIII. kerületi Tolnai Lajos utcában.
febr. 10
8:51
A veszprémi gyilkosság nyomozója kiutazik a gyanúsítottakhoz! (Alternatív Energia)
Derzsi Péter a vreszpémi gyilkosság nyomozásának vezetője több televízióban is azt nyilatkozta Raffael Sándor volt aki az első szúrást ejtette Marian Cozma játékoson.
febr. 10
9:27
Morvai Krisztina választás elé állíthatja a Fideszt (168 Óra Online)
Az MSZP európai parlamenti képviselője, a környezetvédelmi bizottság tagja nem titkolja: szeretne újrázni Brüsszelben, bár a szocialistáknak vélhetően kevesebb uniós hely jut majd, mint 2004-ben. Ugyanakkor a „hungarikumok” sorába léphet, hogy a júniusi EP-választások után Magyarországot szélsőjobbos párt is képviselheti Brüsszelben. SZTANKAY ÁDÁM interjúja.
febr. 10
9:45
Veszprémi gyilkosság: menekül az enyingi cigányvajda! (Alternatív Energia)
A cigányvajda és rokonsága elhagyja családi házát írja a stop.hu. A hatvanas éveiben járó cigányvajda, Raffael János elmondta, hogy a család az "enyingiek és a saját békéjük érdekében" elköltözik, amíg nem csillapodik a helyzet.
febr. 10
10:03
A Magyar Gárda megjelent Enyingen! (Alternatív Energia)
Az enyingiek véleményéről érdeklődött a stop munkatársa a veszprémi gyilkosság kapcsán. A neve elhallgatását kérő helyi lakos szerint a cigányok lakásmaffiát "működtetnek." Az idős úr szerint egész Enying tart a Sztojka-családtól, mert "életveszélyes velük üzletelni!"
febr. 10
10:05
Megkéselt kézilabdások - Nem pusztán a móka kedvéért kötnek bele "fehérekbe" (Alternatív Energia)
Halál a Skorpió bár előtt címmel közölt részletes tudósítást a hétvégi tragikus eseményekről a Der Standard osztrák liberális napilap keddi számában, alcímében is utalva arra, hogy a történtek nyomán magasra csapnak a romák elleni érzelmi hullámok.
febr. 10
10:21
Mire készül a kormány? (Alternatív Energia)
A magyar kormány olyan gazdaságpolitikai fordulatra készül, amely ösztönözheti külföldi cégek Magyarországra települését, ezzel indítva be újra a gazdaság motorját - mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter egy járműipari konferencia szünetében újságíróknak kedden Budapesten.
febr. 10
11:15
A Dunába esett egy helikopter a Lágymányosi hídnál (Metropol)
A Dunába esett egy helikopter kedd délelőtt Budapesten, a Lágymányosi hídnál. A balesetben a rendőrség információi szerint senki nem halt meg.
febr. 10
11:33
Video Cozma utolsó perceiről (Metropol)
A Patrióta bár biztonsági kamerái rögzítették a szombat éjszaka történteket, így látni lehet a támadókat, valamint Marian Cozmát és két társát, amint sebesülten menekülnek. Ma búcsúztatták az elhunyt játékost Veszprémben.
febr. 10
11:51
Csepelnél a Dunába zuhant egy helikopter (Metropol)
Egy ember meghalt, ketten megsérültek, amikor a Dunába zuhant egy helikopter kedd délelőtt Budapesten, az épülő csepeli szennyvíztisztítónál. Összefoglaló.
febr. 10
11:51
Fidesz: feljelentés egy tatabányai földeladás miatt (Alternatív Energia)
Büntetőfeljelentést tesz egy tatabányai földeladás miatt Budai Gyula, a Fidesszel szövetséges Magosz szövetségi igazgatója, aki ezt Bencsik Jánossal, Tatabánya fideszes polgármesterével közösen tartott keddi sajtótájékoztatóján jelentette be.
febr. 10
12:09
"Cozma úr, nagyon büszkék voltunk a fiára" (Alternatív Energia)
A Veszprém város tiszteletbeli polgára címet adományozta Marian Cozmának, az MKB Veszprém vasárnap meggyilkolt kézilabdázójának a város közgyűlése keddi rendkívüli ülésén.
febr. 10
12:27
Elbúcsúztatták Marian Cozmát (Infostart)
A Veszprém Aréna zárt előcsarnokában vettek búcsút Marian Cozmától, az MKB Veszprém kézilabda-csapata és a román válogatott tagjától kedden a sportklub és a város vezetői, valamint a sportoló játékostársai. A játékosok egy-egy szál virágot helyeztek csapattársuk koporsójára.
febr. 10
12:27
Nemzetközi közözés Sztojkára! (Alternatív Energia)
Már hétfőn este elhangzott a televízióban, hogy a rendőrség várhatóan kedden kezdeményezi, hogy a bíróság adjon ki nemzetközi elfogatóparancsot a még szökésben lévő Sztojka Iván ellen. A HírTV értesülései szerint ma valóban kiadták a nemzetközi elfogatóparancsot.
febr. 10
13:03
Elbúcsúztak Marian Cozmától Veszprémben (168 Óra Online)
A Veszprém Aréna zárt előcsarnokában vettek búcsút Marian Cozmától, az MKB Veszprém kézilabda-csapata és a román válogatott tagjától kedden a sportklub és a város vezetői, valamint a sportoló játékostársai.
febr. 10
13:03
A Fidesz és az MSZP egyetért! Nem fűlik a foguk a feloszlatáshoz (Alternatív Energia)
Morális kötelessége a VII. kerületi képviselő-testületnek, hogy feloszlassa önmagát az önkormányzat az állampolgári bizalom visszaszerzése érdekében - közölte Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese és Simon Péter, az MDF erzsébetvárosi elnöke kedden Budapesten.
febr. 10
13:21
Gyurcsány: nemzeti megállapodásra van szükség (Infostart)
Nemzeti megállapodás szükséges a miniszterelnök szerint az euró bevezetéséhez, az EU átlagánál gyorsabb gazdasági növekedés és a magasabb foglalkoztatottság eléréséhez Magyarországon, az erre vonatkozó első javaslat a jövő hétre készül el.
febr. 10
13:39
Nyilvános a köztartozásmentes adózók listája (Infostart)
Már hozzáférhető az APEH honlapján a köztartozásmentes adózók adatbázisa. Az adóhivatal minden hónap 10. napján frissíti az adatokat. Az első körben - január 31-ig - csaknem 5400 ügyfél kérte, hogy vegyék fel a listára.
febr. 10
13:39
A kormány "leteszi az asztalra" a nemzeti megállapodásra vonatkozó javaslatát (Alternatív Energia)
Nemzeti megállapodás szükséges a miniszterelnök szerint az euró bevezetéséhez, az EU átlagánál gyorsabb gazdasági növekedés és a magasabb foglalkoztatottság eléréséhez Magyarországon, az erre vonatkozó első javaslat a jövő hétre készül el.
febr. 10
14:15
Bajnai: felzárkózási, versenyképességi válság van (Infostart)
Magyarország versenyképességi, felzárkózási válságba került, mert az adórendszer, a foglalkoztatási és a szociális rendszer nem ösztönöz eléggé munkára - mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.
febr. 10
14:16
Népszavazás a képviselők számlaadásáról (Metropol)
Összegyűlt a törvény által előírt kétszázezer aláírás ahhoz, hogy népszavazást lehessen tartani a képviselők számlaadási kötelezettségéről. A négy hónap alatt összegyűjtött aláírásokat csütörtökön adják le.
febr. 10
14:16
Vérdíjat tűztek ki Sztojkára! (Alternatív Energia)
Egymillió forint nyomravzetői díjat tűztek ki Sztojka Ivánra a veszprémi gyilkosság még szökésben lévő gyanúsítottjára - adta hírül a HírTV.
febr. 10
14:33
Őrizetbe vették Erzsébetváros szocialista polgármesterét (Infostart)
Őrizetbe vették kedden Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros MSZP-s polgármesterét a Központi Nyomozó Főügyészség - értesült a Magyar Nemzet Online. Az ügyészség az InfoRádiónak a hírt megerősítette.
febr. 10
14:33
A pilóta szinte mindig meghal (Metropol)
Kedden délelőtt Budapesten, az épülő csepeli szennyvíztisztítónál a Dunába esett egy helikopter. A balesetben egy ember meghalt, ketten megsérültek.
febr. 10
14:33
Kamerák a lépcsőházban (Alternatív Energia)
Folytatódik idén a lépcsőházak bekamerázása a főváros IX. kerületében - mondta Pál Tibor, a kerület szocialista alpolgármestere kedden sajtótájékoztatón, amelyen Hardi Róbert (SZDSZ) alpolgármesterrel Ferencváros idei költségvetéséről számoltak be.
febr. 10
14:35
Visszaállítják a rendőrségi kmb-s rendszert (Alternatív Energia)
Visszaállítják a rendőrségi körzeti megbízotti (kmb-s) rendszert Nyíregyházán a bűnmegelőzés érdekében - jelentette be Csabai Lászlóné, a város MSZP-s polgármestere kedden sajtótájékoztatón.
febr. 10
14:51
Tényleges életfogytig a „várdai rémnek” (Metropol)
Pápics Ferenc 2007 augusztusban és szeptemberben brutálisan megölt három idős embert Somogyjádon és Várdán.
febr. 10
14:51
Gyurcsány még nem veszi Bencze vérét (Alternatív Energia)
Behivatta Bencze József országos rendőrfőkapitányt a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc a szerdai kormányülésen vár beszámolót és jelentést a közbiztonság helyzetéről. A kapitány várhatóan beszámol arról, hogy melyek az ország közbiztonsági szempontból legveszélyeztetettebb térségei. Valamint arról, hogy milyen intézkedéseket tervez ezeken a területeken a biztonság megerősítésére. E mellett…
febr. 10
14:53
Őrizetbe vették a VII. kerület szocialista polgármesterét (Metropol)
Az MSZP fővárosi elnöksége azt kéri Hunvald Györgytől, hogy mondjon le fővárosi közgyűlési tagságáról, és amíg tisztázódik ügye, függessze fel párttagságát.
febr. 10
14:53
Őrizetbe vették Hunvald Györgyöt (Alternatív Energia)
Őrizetbe vette Hunvald Györgyöt, a VII. kerület szocialista polgármesterét a Központi Nyomozó Főügyészség;
febr. 10
14:55
Őrizetbe vették Hunvald Györgyöt (Alternatív Energia)
Őrizetbe vette Hunvald Györgyöt, a VII. kerület szocialista polgármesterét a Központi Nyomozó Főügyészség; a polgármestert gyanúsítottként hallgatják ki az erzsébetvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatban - tudta meg az MTI Keresztes Imrétől, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjétől kedden kora délután.
febr. 10
15:09
Feljelentés - tízmillióért vették, százmilliókért árulják a földet (Infostart)
Büntetőfeljelentést tesz egy tatabányai földeladás miatt a Magosz - mondta az InfoRádiónak Budai Gyula, a szervezet szövetségi igazgatója. Hozzátette: a vértesi erőműhöz tartozó 23 hektáros földterület állami tulajdonban volt, ezt áron alul, 12 millió forintért adták el a Biopetrol nevű cégnek, amely most több százmillió forintért árulja. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vizsgálatot indított.
febr. 10
15:09
Fővárosi MSZP: Hunvald függessze fel párttagságát! (Alternatív Energia)
Az MSZP fővárosi elnöksége azt kéri Hunvald Györgytől, az őrizetbe vett VII. kerületi polgármestertől, hogy mondjon le fővárosi közgyűlési tagságáról, és amíg tisztázódik ügye, függessze fel párttagságát - közölte az elnökség nevében Burány Sándor kedden.

Keresés