2009. február 10. kedd

febr. 10
5:51
Mi a közös a Radiohead-ben, Lil Wayne-ben, Kanye West-ben és Robert Plant-ben? (Spa Trend Online)
Robert Plant és Allison Krauss Raising Sand, továbbá Lil Wayne Tha Carter III című albuma is öt-öt díjat nyert a közép-európai idő szerint tegnap hajnalban, a Los Angeles-i Staples Centerben megrendezett 51. Grammy-gálán. A brit Coldplay együttes három kategóriában nyert, Viva La Vida című daluk az év legjobb dala, albumuk pedig az év rockalbuma lett, és nekik ítélték a legjobb popelőadónak járó…
febr. 10
7:03
Elhunyt Orlando "Cachaíto" López, a Buena Vista Social Club nagybőgőse (Infostart)
Elvesztette egyik alapító tagját a kubai Buena Vista Social Club zenekar, Orlando "Cachaíto" López nagybőgőst egy havannai kórházban érte a halál hétfőn.
febr. 10
7:57
Elhunyt a Buena Vista Social Club nagybőgőse (Metropol)
Elvesztette egyik alapító tagját a kubai Buena Vista Social Club zenekar, Orlando "Cachaíto" López nagybőgőst egy havannai kórházban érte a halál hétfőn.
febr. 10
10:40
Rossini operájának régi-új premierje (Metropol)
A hét végén pénteken és szombaton este 7 órakor Rossini A sevillai borbély című operáját mutatja be a Magyar Állami Operaház.
febr. 10
11:15
Spielberg összeállt a Disney-vel (Spa Trend Online)
A Disney finanszírozza a DreamsWorks Stúdió filmjeinek terjesztését, s ennek fejében részesedést kap a bevételből - erről szól az a megállapodás, amelyet Steven Spielberg új produkciós cége kötött a Walt Disney vállalattal. Dick Cook, a Disney elnöke a pénteken életbe lépett szerződésről hétfőn elmondta, hogy évente úgy hat produkció értékesítését és terjesztését vállalják, további részleteket…
febr. 10
11:51
Moszkva: Mihalkov tovább harcol (Spa Trend Online)
Tovább dúl a háború az Orosz Filmművészek Szövetségében, ahol a decemberi VII. kongresszuson leváltották Nyikita Mihalkovot az elnöki tisztségből. Mihalkov akkori fenyegetésének megfelelően az illetékes hatóság nem jegyezte be a megválasztott új vezetést, a rendező pedig most közölte: újabb rendkívüli kongresszust hív össze.
febr. 10
12:28
James Bond nője Fliegauf új filmjében (Metropol)
Eva Green francia színésznő lesz Fliegauf Benedek új, Méh (Womb) című filmjének női főszereplője - adta hírül a CanMag internetes újság.
febr. 10
13:40
Mark után Tompos Kátya is visszalépett (Metropol)
Színházi elfoglaltságaira hivatkozva visszalépett az Eurovíziós Dalversenyen való szerepléstől Tompos Kátya, a Nemzeti Színház színművésze. Korábban Mark, az első kiválasztott szintén visszalépett.
febr. 10
14:16
Székely pajzánságok egy kötetben (Metropol)
A szegény ember bőrpuskája - székely pajzánságok és cifra történetek címmel meséket, tréfás és pikáns anekdotákat csokorba gyűjtő, cédémelléklettel ellátott könyvet jelentetett meg a Rézbong Kiadó.
febr. 10
15:10
Filmrendezők a rasszizmus ellen (Metropol)
A Berlinale Forum szekciójában mutatták be a Filmmakers Against Racism „mozgalom” keretében elkészült alkotásokat. Tavaly májusban Dél-Afrikában megnőtt a zimbabwe-i, kongói és szudáni menekültek elleni erőszakos cselekedetek száma.
febr. 10
15:27
Óbudán találkozik az amerikai és a magyar művészet (Infostart)
Kortárs amerikai és magyar képzőművészek munkáiból nyílik kiállítás a Szépművészeti Múzeum és a Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesület szervezésében szerdán az óbudai Vasarely Múzeumban. Az "Egy kis Amerika" és az "OSAS Műhely" című tárlatok célja a kortárs művészet bemutatása.
febr. 10
15:28
A Village People rendőre pereli az új formációt (Metropol)
Beperelte az újjáalakult Village People együttest az egyik korábbi tag, az annak idején rendőrként fellépő Victor Willis, mert továbbra is az ő képével és hangjával hirdetik a popcsapatot.
febr. 10
20:16
Báthory Erzsébet Julie Delpy szemével (Metropol)
Tavaly mutatták be a Juraj Jakubisko rendezte Báthory című filmet, most pedig itt az újabb Báthory Erzsébet történetét bemutató alkotás.
febr. 10
20:18
Az élet álom (Metropol)
Lehet, hogy az élet épp csak annyi, amennyit kaptunk tőle. Hogy nincsenek benne nagy lehetőségek. Nem vagyunk különlegesek.
febr. 10
20:33
A komolyzene világsztárjai koncerteznek Budapesten (Infostart)
A világ egyik vezető szimfonikus együtteseként számon tartott Philadelphia Zenekar ad hangversenyt február 12-én este a Művészetek Palotájában. Az együtteshez, a koncert programjához és közreműködőihez több magyar vonatkozású érdekesség is köthető.
febr. 10
20:34
Megtörtént esetek és a fikció (Metropol)
Clint Eastwood szerint megtörtént eseten alapuló filmet forgatni ugyanolyan szórakoztató lehet, mint egy tisztán fikciós mesét képekben el mondani.
febr. 10
23:15
A Kék fény visszatért a korábbi, nem igazán rokonszenves hagyományához, (Spa Trend Online)
Zaklatott világunk legkézenfekvőbb megjelenítője hovatovább a Kék fény című műsor lesz, amelyet legutóbb, a veszprémi kézilabdások rettenetes tragédiája talán az egyik legnézettebb adássá tett a hazai médiaplanétán. E sorok írója is nézőjéül szegődött a műsornak abban a reményben, hogy a szakújságírók, a rutinos oknyomozó riporterek olyan újdonságokkal szolgálnak majd, amely más híradásból…

Keresés