2009. február 10. kedd

febr. 10
5:51
Mi a közös a Radiohead-ben, Lil Wayne-ben, Kanye West-ben és Robert Plant-ben? (Népszava)
Robert Plant és Allison Krauss Raising Sand, továbbá Lil Wayne Tha Carter III című albuma is öt-öt díjat nyert a közép-európai idő szerint tegnap hajnalban, a Los Angeles-i Staples Centerben megrendezett 51. Grammy-gálán. A brit Coldplay együttes három kategóriában nyert, Viva La Vida című daluk az év legjobb dala, albumuk pedig az év rockalbuma lett, és nekik ítélték a legjobb popelőadónak járó…
febr. 10
6:27
Kié volt a legbénább ruha a Grammy-n? (HVG)
Volt, aki gigászi pompomnak öltözött, akadt hálóinges versenyző és olyan is, aki gyümölcskosárnak képzelte magát. Alig tudunk dönteni, kié legyen a legrosszabbul öltözöttnek kijáró megtiszteltetés.
febr. 10
6:45
Elhunyt a Buena Vista Social Club egyik alapítója (Startlap)
Elvesztette egyik alapító tagját a kubai Buena Vista Social Club zenekar, Orlando "Cachaíto" López nagybőgőst egy havannai kórházban érte a halál tegnap. A 76 éves művészt prosztatarákkal operálták múlt héten, halálát a műtét...
febr. 10
7:03
Elhunyt Orlando "Cachaíto" López, a Buena Vista Social Club nagybőgőse (Infostart)
Elvesztette egyik alapító tagját a kubai Buena Vista Social Club zenekar, Orlando "Cachaíto" López nagybőgőst egy havannai kórházban érte a halál hétfőn.
febr. 10
7:39
Panasz, ordítás és depresszió (Startlap)
„Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan” egy másfajta, finn értelmezésben. Bádogbúvár, ordító férfikórus és levélcipő: többek között ezeken keresztül mutatja be ezt az újfajta világot, amellyé napjainkra alakult át nyelvrokonaink földje. Sarkvidéki Hisztéria a Ludwig Múzeumban.
febr. 10
10:21
Madonna a meztelen Jesussal csókolózik - videó (HVG)
Többek szerint Maria Louise Ciccione már jó ideje a változó kor válságában van, ezért erőlteti annyira a szexualitást minden megjelenésében, de az énekesnő legfrissebb fotósorozata tényleg odavág.
febr. 10
11:15
Spielberg összeállt a Disney-vel (Népszava)
A Disney finanszírozza a DreamsWorks Stúdió filmjeinek terjesztését, s ennek fejében részesedést kap a bevételből - erről szól az a megállapodás, amelyet Steven Spielberg új produkciós cége kötött a Walt Disney vállalattal. Dick Cook, a Disney elnöke a pénteken életbe lépett szerződésről hétfőn elmondta, hogy évente úgy hat produkció értékesítését és terjesztését vállalják, további részleteket…
febr. 10
11:51
Moszkva: Mihalkov tovább harcol (Népszava)
Tovább dúl a háború az Orosz Filmművészek Szövetségében, ahol a decemberi VII. kongresszuson leváltották Nyikita Mihalkovot az elnöki tisztségből. Mihalkov akkori fenyegetésének megfelelően az illetékes hatóság nem jegyezte be a megválasztott új vezetést, a rendező pedig most közölte: újabb rendkívüli kongresszust hív össze.
febr. 10
12:10
Time out (Startlap)
Vasárnap reggel leültem, hogy végre megírjam a véleményem a miskolci rendőrkapitány esetéről, amikor elkezdek jönni a Cosma-gyilkosság hírei. Meginogtam egy pillanatra. Időt kértem, mint Mocsai, ha nehéz helyzetbe kerül a csapat. Két nap gondolkodás után azonban arra jutottam, az az írás a történtek után is vállalható. Sőt...
febr. 10
13:03
Nemzetközivé lett perpatvar: az Entropa-sztori (HVG)
Kevés közép-európai művésznek adatik meg, hogy az unió államaiban címlapon foglalkozzanak alkotásával. Még a köztéren elhelyezett művek esetében sem, jelentőségük, ismertségük vagy botrányuk ritkán lépi át az országhatárt. Január közepén azonban az Európai Unió cseh elnöksége áttörést hozott a jobbára térdekoráció szintjére züllesztett nemzeti (köztéri) művészet prezentálása terén.
febr. 10
14:33
Ki énekli meg Magyarországot az Eurovíziós fesztiválon? (HVG)
E pillanatban nem tudni, ki képviseli Magyarországot a százmilliós nézettségű Eurovíziós Dalversenyen. Eredetileg a Megasztárban feltűnt Márkot választotta a zsűri, majd az ő visszalépése után Tompos Kátyára esett a választás. Most azonban ő is visszalépett.
febr. 10
15:27
Óbudán találkozik az amerikai és a magyar művészet (Infostart)
Kortárs amerikai és magyar képzőművészek munkáiból nyílik kiállítás a Szépművészeti Múzeum és a Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesület szervezésében szerdán az óbudai Vasarely Múzeumban. Az "Egy kis Amerika" és az "OSAS Műhely" című tárlatok célja a kortárs művészet bemutatása.
febr. 10
19:40
A férfi föntről belógatja (Startlap)
Visszatér a mozikba a szerencsétlen francia nyomozó amerikai klónja, a németek megmondják, miként kell nyolcvan felett szeretkezni és a denevérember is újra a vászonra repül.
febr. 10
19:42
Aquasky (Startlap)
Brit mindentbele-breakbeat hatalmas bulival. A népszerű Aquasky jó eséllyel megringatja az A38-at.
febr. 10
20:33
A komolyzene világsztárjai koncerteznek Budapesten (Infostart)
A világ egyik vezető szimfonikus együtteseként számon tartott Philadelphia Zenekar ad hangversenyt február 12-én este a Művészetek Palotájában. Az együtteshez, a koncert programjához és közreműködőihez több magyar vonatkozású érdekesség is köthető.
febr. 10
23:15
A Kék fény visszatért a korábbi, nem igazán rokonszenves hagyományához, (Népszava)
Zaklatott világunk legkézenfekvőbb megjelenítője hovatovább a Kék fény című műsor lesz, amelyet legutóbb, a veszprémi kézilabdások rettenetes tragédiája talán az egyik legnézettebb adássá tett a hazai médiaplanétán. E sorok írója is nézőjéül szegődött a műsornak abban a reményben, hogy a szakújságírók, a rutinos oknyomozó riporterek olyan újdonságokkal szolgálnak majd, amely más híradásból…

Keresés