2009. február 26. csütörtök

febr. 26
4:57
A szimbolizmus és a szecesszió mesterei a Szépművészetiben (Spa Trend Online)
A modern művészet előfutárának tartott francia szimbolista alkotó, Gustave Moreau alkotásait mutatja be a Szépművészeti Múzeum kiállítása. A több mint 160 alkotást felvonultató Mítoszok földje című tárlat a párizsi Moreau Múzeum együttműködésével jött létre, és május 3-ig látható.
febr. 26
6:09
Már alig van jegy a Tavaszi Fesztiválra (Infostart)
A népszerűségében popsztárokkal vetekedő hegedűművész, Joshua Bell nyitja meg március 20-án az idei Budapesti Tavaszi Fesztivált, amelyre a jegyek 78 százaléka már elkelt. Vannak ingyenes események is, a legdrágább jegy viszont 22 ezer forint.
febr. 26
9:46
Az elnöki pár adta át Stevie Wondernek a Gershwin-díjat (Metropol)
A first lady felidézte, hogy annak idején ő és nagyapja együtt hallgatták Wonder albumait, az életről, a szerelemről, a szív fájdalmáról és az elkeseredésről szóló dalait.
febr. 26
15:27
Elhunyt Karcsai Kulcsár István író, filmtörténész (Spa Trend Online)
Elhunyt Karcsai Kulcsár István író, kritikus, film- és színháztörténész, rendező, akinek nevéhez magyar filmtörténeti munkák mellett számos nagy színész és filmrendező monográfiája fűződik - tudatta a Magyar Írószövetség csütörtökön az MTI-vel.
febr. 26
16:58
2011-ben végleg befejeződik a Harry Potter sorozat (Spa Trend Online)
A Harry Potter-történet rajongói már most bekarikázhatják naptárukban a 2011. július 15-i napot, ekkor kerül mozikba a varázslótanonc utolsó kalandja, a Harry Potter és a halál ereklyéi 2.
febr. 26
16:58
Ötvenezer kötet idén a Nemzetközi Könyvfesztiválon (Metropol)
A tavalyi helyszínen, a budapesti Millenáris Parkban, de meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat április 23. és 26. között a XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.
febr. 26
17:15
Vukán György legendás Super Triója ismét koncertezik (Infostart)
Vukán György zongoraművész Berkes Balázs bőgőssel és Kőszegi Imre dobossal közösen alakított Super Triójával ad koncertet a Harmónia Jazzműhely sorozatában péntek este a Budapest Jazz Clubban.
febr. 26
17:16
Paris visszajár (Spa Trend Online)
A Sigray örökösök tegnap másodfokon pert nyertek a Helikon Kastélymúzeum Kht. ellen. A Sigray örökség részét képző: Paris ítélete című szobrot a múzeum önként nem adta ki az örökösöknek, ezért ők bírósághoz fordultak, aminek eredményeképpen először a Keszthelyi Városi Bíróság, majd pedig tegnap, a Zala Megyei Bíróság arra kötelezte alperest, hogy a műtárgyat adja ki az örökösöknek.
febr. 26
17:16
Az utolsó Harry Potter-film 2011-ben kerül mozikba (Metropol)
A Harry Potter-történet rajongói már most bekarikázhatják naptárukban a 2011. július 15-i napot, ekkor kerül mozikba a varázslótanonc utolsó kalandja, a Harry Potter és a halál ereklyéi 2.
febr. 26
19:21
Stevie Wonder miatt ment hozzá Obamához a felesége? (Infostart)
Barack Obama és felesége adta át a washingtoni Kongresszusi Könyvtár díját Stevie Wondernek. Az elnök úgy fogalmazott, ha nem lett volna a művész rajongója, talán hozzá se ment volna a felesége.
febr. 26
19:58
Egy döntés hét élete (Metropol)
Hét élet, amely egyetlen közös pontban fut össze: ez Ben Thomas (Will Smith), az adóellenőr, aki egy kicsit másként dolgozik, mint amilyennek ezt a fajta munkát elképzelnénk.
febr. 26
20:16
Pécs, Európa Kulturális Fővárosa: a sikerre ítélt projekt (Metropol)
Várhatóan március végére, április elejére készül el a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) részletes programterve - hangzott el a budapesti Utazás Kiállításon rendezett csütörtöki prezentáción. A beruházások elkészültének pontos határidejét egyelőre nem tudják megjelölni.
febr. 26
21:46
Penn megérdemelt Oscarja (Metropol)
A férfi főszereplő kategóriában idén meglepetés Oscar született. Mindenki Mickey Rourke-ot várta befutónak, ehelyett a díjazott Sean Penn lett.
febr. 26
22:03
Idén is rekordrészvétel a lipcsei könyvvásáron (Spa Trend Online)
A kultúrát is sújtó nemzetközi pénzügyi válság ellenére idén is rekordrészvételt ígér a lipcsei könyvvásár.
febr. 26
22:21
Az atombomba Londonban van (Spa Trend Online)
Bemutatták Londonban az atombomba készítéséről és a programban résztvevő tudósok erkölcsi dilemmáiról szóló operát. Bár a téma inkább történelmi, a drámaisága miatt rászolgált az opera-feldolgozásra.

Keresés