2009. február 26. csütörtök

febr. 26
1:03
Közel ötven áldozata van a bangladesi zendülésnek (Metropol)
Közel ötven halálos áldozatot szedett a Banglades fővárosában lezajlott zendülés.
febr. 26
4:57
Összefogásra és a jövő érdekében felelősségvállalásra szólít fel az amerikai elnök (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok nehéz időket él át, de fel fog épülni a gazdasági válságból, és erősebb lesz, mint valaha - ezt a kettős üzenetet fogalmazta meg Barack Obama amerikai elnök első országos helyzetértékelő beszédében helyi idő szerint kedd este a washingtoni kongresszus két házának összevont ülésén. "Bár a gazdaság meggyengülhetett, hitünk megrendülhetett, nehéz időket, bizonytalanságot élünk át,…
febr. 26
5:33
Kis állat: belemászott, aztán rásült a processzorra (168 Óra Online)
Megkukacosodott a számítógépe egy brit férfinak: földigiliszta költözött bele - írta az MTI.
febr. 26
6:09
Másodszor is! Helikopterrel, kötélhágcsón szöktek a börtönből (168 Óra Online)
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek csütörtökön Athénban két börtönőrt egy nagy port kavart helikopteres rabszöktetés ügyében - adta hírül az MTI.
febr. 26
6:27
Észak-Korea földalatti rakétatöltő állomást épített (Infostart)
Földalatti rakétahajtóanyag-töltő állomást épített Észak-Korea egy rakétaindító állás közelében - írta csütörtöki számában egy dél-koreai lap.
febr. 26
7:21
Újabb multimilliárdos csaló a Wall Streeten (Kitekintő)
Itt a Madoff-ügy ,,kistestvére", avagy újabb multimilliárdos csalót fogtak a Wall Streeten.
febr. 26
7:39
Terjed a bangladesi határőrök zendülése - 50 halott (168 Óra Online)
Zendülés tört ki a bangladesi határőrök körében csütörtökön több vidéki városban. A fővárosban eközben az előző napi lövöldözés után nyugalom honolt - közölte az MTI.
febr. 26
7:57
Szíria nélkül nincs béke! (Kitekintő)
Bassar al-Asszad szír elnök egy interjúban fejtette ki nézeteit az Egyesült Államok Közel-Kelet politikáját és a regionális béke esélyét illetően.
febr. 26
7:57
Apja farba szúrta egy templomban a kalap miatt (168 Óra Online)
Farba szúrta 19 éves fiát egy férfi az Egyesült Államokban, mert a "gyerek" nem volt hajlandó levenni a kalapját egy templomban - írta az MTI.
febr. 26
8:15
Vidéki városokra is átterjedt a bangladesi határőrök zendülése (Metropol)
Vidéki városokra terjedt át a bangladesi határőrök lázadása csütörtökön, miközben a határőrség fővárosi főhadiszállásán, ahonnan indult a zendülés, ismét lövöldözés tört ki. Sajtóértesülések szerint harckocsik indultak a főváros felé.
febr. 26
8:33
Akár 15 milliárd eurót is spórolhatnánk (Kitekintő)
Ennyi ugyanis az európai katasztrófák becsült összköltsége. Az Európai Bizottság ma elfogadott állásfoglalásában új koncepciót vázol fel az Európai Unióban bekövetkező természeti csapások és ember okozta katasztrófák hatásainak mérséklésére, valamint a fejlődő országokban előforduló katasztrófák kockázatainak csökkentésére.
febr. 26
8:51
Oroszország újra elzárja a gázcsapot? (Infostart)
A Gazprom már március 8-án újra beszüntetheti a földgázexportot Ukrajna számára, mivel az ukrán importőrnek, a Naftogaznak március 7-én kellene mintegy 400 millió dollárt fizetnie a februári szállításokért, de jelezte, hogy ezzel problémák lesznek, írta a Kommerszant című orosz lap csütörtökön.
febr. 26
9:09
Egy elnök tekintély nélkül (Kitekintő)
A soros EU-elnökséget ellátó Csehországnak egyre gyakrabban gyűlik meg a baja Franciaországgal és a többi régi tagországgal. Érdemes megvizsgálni, hogy a kis ország hogyan tudja képviselni érdekeit az egyre türelmetlenebb EU-alapítókkal szemben.
febr. 26
9:09
A határon túliak fütyülnek Orbánra és Gyurcsányra (168 Óra Online)
Nemrég a magyar kultúra napjához kapcsolódó rendezvények sokaságát tartották a határon túli magyarlakta területeken is. Az Illyés Közalapítvány volt elnöke – „civilben” irodalomtörténész – csaknem kétezer kilométert utazott, s nemcsak az ünnepekre, de a kinti magyarság hétköznapjaira is volt szeme. Járt Kolozsvárott, Csíkszeredán, Zentán, Nagyváradon és Ungváron. Úgy véli: a határon túli magyarok…
febr. 26
9:11
Ma este azt akarom, hogy mindenki tudja: újjáépülünk, felépülünk (168 Óra Online)
Barack Obama elnök nagyívű helyzetértékelő beszéde fellelkesítette az amerikaiakat, akiknek a döntő többsége derűlátóbb lett, miután meghallgatta a kongresszusi beszédet - közölte a CNN szerdán. Az amerikaiak 85 százaléka optimistábbnak érzi magát Obama kedd esti beszéde után - derült ki a hírtelevízió gyorsfelméréséből.
febr. 26
9:45
"Magyar tankönyvek nem léteznek!" (Kitekintő)
"Minden tankönyv szlovák, csak le van fordítva a nemzeti kisebbség nyelvére" - jelentette ki Ján Mikolaj.
febr. 26
10:03
Spanyol-amerikai külügyminiszteri találkozó (Kitekintő)
Hillary Clinton a megbeszélésen azt kérte a spanyol külügyminisztertől, hogy Spanyolország nyújtson segítséget a guantánamói foglyok elhelyezésének kérdésében.
febr. 26
10:21
"Kit verjek meg, hogy én is kapjak egymillió dollárt?" (Infostart)
Szerbia egymillió dollárral véd és támogat egy egyetemistát, aki az Egyesült Államokban verekedett. Szerbiában a botrányt államtitokként kezelték, de az ügy kiszivárgott. Most azt vizsgálják, hogy a kormánytagok közül kitől kerülhettek ki az információk. Nem hivatalosan a védelmi minisztert is meggyanúsították.
febr. 26
10:39
Gázai felelősök kerestetnek (Kitekintő)
Az Amnesty International felszólította az Obama adminisztrációt, hogy függessze fel a zsidó államnak nyújtott katonai segélyeket.
febr. 26
10:39
Tüzelőt halmozni? Nyakunkon az újabb gázvita? (168 Óra Online)
A Gazprom már március 8-án újra beszüntetheti a földgázexportot Ukrajna számára, mivel az ukrán importőrnek, a Naftogaznak március 7-én kellene mintegy 400 millió dollárt fizetnie a februári szállításokért, de jelezte, hogy ezzel problémák lesznek, írta a Kommerszant című orosz lap csütörtökön.
febr. 26
10:57
Jobban tisztelik a sztárszakácsot, mint a királynőt (Infostart)
Barack Obama amerikai elnök a világ legjobban tisztelt embere egy internetes felmérés szerint. A Nagy-Britanniában készített kutatás érdekes eredményeket hozott: a lista harmadik helyén Jade Goody valóságshow-szereplő áll, míg Cheryl Cole énekes megelőzte Erzsébet királynőt.
febr. 26
10:57
Prága nem fogad be az iraki menekülteket (Metropol)
Elutasítja az EU soros elnökségét adó Csehország a különösen veszélyeztetett helyzetű, Szíriában és Jordániában tartózkodó iraki menekültek befogadását.
febr. 26
10:57
Elkezdődhet a kormányalakítás Lettországban (Kripto Akadémia)
Valdis Dombrovskis is Dombrovskis korábbi pénzügyminiszter, a jobbközép irányultságú Új Idő párt vezetője kapott kormányalakítási megbízást csütörtökön Lettországban a balti állam elnökétől.
febr. 26
10:59
Nem a semmiből jött a romák elleni erőszak (Metropol)
A magyarországi romák elleni erőszak nem a semmiből lett - írta a Vetés beérik című csütörtöki jegyzetében a Der Standard liberális osztrák napilap kommentátora.
febr. 26
10:59
Prágai "nem" az iraki menekülteknek (Kripto Akadémia)
Elutasítja az EU soros elnökségét adó Csehország a különösen veszélyeztetett helyzetű, Szíriában és Jordániában tartózkodó iraki menekültek befogadását.
febr. 26
11:15
Románia 2014 előtt belépne az euróövezetbe (Kitekintő)
A román kormány olyan stratégián dolgozik, amely lehetővé tenné, hogy Románia még a kiszabott határidő, azaz 2014 előtt belépjen az euróövezetbe.
febr. 26
11:33
"Lesújtó kép" az EU tettrekészségéről (Kitekintő)
Nem hozott konkrét válaszokat az EU külügyminiszterinek hétfői találkozója az afganisztáni szerepvállalással kapcsolatban. Elemzők bírálják az EU felelősségvállalását a közép-ázsiai országban.
febr. 26
11:33
Demonstráció - ami sose kop el... (168 Óra Online)
Európa-szerte tüntetésre készülnek az Opel dolgozói - adta hírül az MTI.
febr. 26
11:51
Gyurcsány „fájdalmas hibája” (Metropol)
A Berliner Zeitung szerint Gyurcsány Ferenc, aki gazdasági nézeteit tekintve liberálisnak számít, igyekezett meggyőzni a magyarokat arról, hogy kövessék őt "egy kalandban", még akkor is, ha csak évek múlva derül ki, hogy ez kifizetődő lesz-e, vagy sem.
febr. 26
12:09
"Amerika újra az élre tör!" (Kitekintő)
Obama pártját és ellenzékét, illetve 52 milliónyi nézőt (és a gazdasági válságot) igyekezett elvarázsolni első kongresszusi beszédével.
febr. 26
12:09
Mélypontra esett az EU-ban az üzleti és a fogyasztói hangulat (Metropol)
Februárra mélypontra süllyedt mind az Európai Unióban, mind pedig az eurózónában az üzleti és a fogyasztói bizalom - közölte csütörtökön az Európai Bizottság.
febr. 26
12:27
Szabadka, a magyar szecesszió fellegvára (Kitekintő)
febr. 26
12:45
Tüntetnek az Opelért (Infostart)
Nagyszabású tüntetéseket kezdtek ma délelőtt a válságba jutott amerikai General Motorshoz tartozó európai autógyárak alkalmazottai a németországi Opel gépkocsigyárak megmentésére. Az akció az Opel rüsselsheimi központjából indult ki és az esély kedvező, mert a berlini kormány közlekedési minisztere is az állam gyors közbelépését szorgalmazta.
febr. 26
12:45
Már a legfelsőbb helyen is aggódnak miattunk (Kitekintő)
Megfigyelők elképzelhetőnek tartják, hogy az EU-tagországok állam- és kormányfői olyan témák felé is elkalandoznak majd csúcstalálkozójukon, mint amilyen a közép- és kelet-európai gazdaság stabilizálásának a kérdése
febr. 26
12:45
Kiirtotta családját a zenetanár (Metropol)
Érthetetlen családmészárlás történt az Egyesült Államokban: egy amúgy békés zenetanár agyonlőtte feleségét, két lányukat, végül pedig magát.
febr. 26
12:45
Családmészárlás! Agyonlőtte feleségét, két lányát... (168 Óra Online)
Érthetetlen családmészárlás történt az Egyesült Államokban: egy végtelenül békés zenetanár agyonlőtte feleségét, két lányukat, végül pedig magát - közölte az MTI.
febr. 26
12:47
"A mobilozás akaratlan öngyilkosság" (Infostart)
Pert indított egy 46 éves francia férfi a mobilszolgáltatók ellen, mert szerinte a maroktelefonja miatt alakult ki a fültőmirigy rákja. A Párizs környéki férfi 1998 és 2006 között egy szállodát igazgatott, és mint a sajtónak elmondta, abban az időszakban a nap 24 órájában elérhetőnek kellett lennie, így mobiltelefonját éjjel-nappal magánál hordta, éjszaka pedig a párnája alatt tartotta, vibráló…
febr. 26
13:21
Együtt ülésezett a szlovák és magyar külügyi bizottság (Kitekintő)
A külügyi bizottságok tanácskozásán a szlovák-magyar viszonyt terhelő gondok mellett a rendszeres kapcsolattartás és találkozás módszertani kérdéseit is megvitatták.
febr. 26
13:39
Tízmillió euróra emelkedett a friss diplomás ára (Infostart)
"Diplomás fiatal, praktikus és olcsón karbantartható" - ezekkel a szavakkal bocsátotta magát árverésre egy eurós kikiáltási áron az e-Bay elektronikus kereskedelmi honlapon egy 23 éves francia férfi, akit végül a kormány ifjúsági ügyekkel foglalkozó megbízottja három hónapos gyakorlatra alkalmazott.
febr. 26
13:57
Kész csoda, hogy volt, aki a saját lábán hagyta el a gépet (Infostart)
A holland hatóságok folytatják a szerdai repülőkatasztrófa okainak vizsgálatát. A török légitársaság Boeingje a leszállópálya előtt ütközött a talajnak és szakadt több darabra. Az utasok nagy része túlélte a balesetet, a pilóták és néhányan azonban meghaltak.
febr. 26
13:57
Egy kamera, amely a fényből nyeri az energiát (Kitekintő)
Bemutatták az első, kizárólag fénnyel üzemelő kamerahálózatot.
febr. 26
14:15
Radičová-Göncz találkozó Budapesten (Kitekintő)
Göncz Kinga és Iveta Radičová nem hivatalos találkozót tartott szerdán Budapesten.
febr. 26
14:16
Már az Unió is a romák elleni támadásokról beszél (Kripto Akadémia)
Mély aggodalmát fejezte ki a roma közösség ellen "Magyarországon és más európai uniós tagállamokban" a közelmúltban elkövetett támadások miatt Vladimír Spidla, az Európai Bizottság esélyegyenlőségi felelőse.
febr. 26
14:33
"Aljasság" (Kripto Akadémia)
Több pakisztáni városban is utcai demonstrációkat tartottak Navaz Sarif ellenzéki pártvezető támogatói csütörtökön, egy nappal azután, hogy a legfelsőbb bíróság valamennyi választott hivatal viselésétől eltiltotta Sarifot.
febr. 26
14:51
Diszkriminált a háromszéki magyarok találkozója (Kitekintő)
Etnikai szempontból diszkriminatív volt a 2007 nyarán megrendezett háromszéki magyarok világtalálkozója, döntött a bukaresti Diszkriminációellenes Tanács.
febr. 26
14:51
Döcögős a sci-fibe illő, új határőrrendszerünk (168 Óra Online)
Műszaki nehézségek miatt immár nem reális az elképzelés, hogy idén szeptemberben üzembe helyezzék a schengeni elektronikus ellenőrző rendszer új változatát - állapították meg csütörtöki brüsszeli tanácskozásukon az EU belügyi tárcavezetői.
febr. 26
14:51
Eddig öldösték, mostantól ölelik egymást a palesztínok? (Kripto Akadémia)
Nemzeti egységkormány megalakításának reményében kezdett megbékélési tárgyalásokat 12 palesztin szervezet, köztük a Fatah és a Hamász a Kairó melletti Heliopoliszban, az egyiptomi hírszerzés székhelyén csütörtökön.
febr. 26
15:10
Szerbia 42 katonája gyilkosait keresi (Kripto Akadémia)
Egy belgrádi bíróság letartóztatási parancsot adott ki 19 egykori vezető boszniai tisztviselő ellen, akik a vád szerint felelősek a jugoszláv hadsereg egyik egysége ellen még 1992-ben elkövetett támadásért.
febr. 26
15:12
Még a mi életünkben kibékülhetnek a lengyelek és a németek (Kripto Akadémia)
Meg kell őrizni a megbékélés szellemét a német-lengyel viszonyban - hangsúlyozta csütörtökön a német kancellár.
febr. 26
15:27
Obama újabb jelöltje: senki többet harmadszor? (Kitekintő)
Öt hét, három jelölt. Obama legújabb választása a kereskedelmi posztra a kínai származású Gary Locke.

Keresés