2009. február 2. hétfő

febr. 2
7:09
Senki nem ad szállást a megkínzott foglyoknak (Kitekintő)
Az EU országai üdvözölték, hogy Barack Obama beiktatása után alig néhány órával megtette az első lépést a guantánamói börtön megszüntetéséért. A kérdés most az: hova helyezik el a foglyokat, ha végleg bezár Guantánamó?
febr. 2
7:10
Erőszakcselekmények nélkül zajlott az iraki tartományi voksolás (Népszava)
Az első nem hivatalos eredmények arról tanúskodnak, hogy az iraki kormányfő vezette pártlistára szavaztak a legtöbben a többségben síiták lakta térségek nagy részén a szombaton tartott iraki tartományi választásokon. A vártnál valamivel alacsonyabb volt a részvétel, nem érte el a remélt 60 százalékot, de így is mintegy 7,5 millióan járultak az urnákhoz. Bagdadban ugyanakkor 40 százalék alatt…
febr. 2
7:10
Amerika átadhatja a felelősséget Iraknak (Startlap)
Az Egyesült Államok immár abban a helyzetben van, hogy az irakiakra hagyhatja az országuk sorsának alakulásárért viselt felelősséget - jelentette ki Barack Obama vasárnap este egy televíziós nyilatkozatban. Az NBC tv-állomásnak adott...
febr. 2
7:12
Kétezer méteres füstoszlop az Aszama fölött (Startlap)
Működésbe lépett hétfő reggel egy vulkán Japánban, de a szigetország hatóságai nem tudnak sem áldozatokról, sem anyagi károkról. A Tokiótól 150 kilométerre lévő 2568 méter magas Aszama-hegy hófödte csúcsán lévő tűzhányóból...
febr. 2
7:14
Telibe találtak ágyúval egy gyermekkórházat Srí Lankán (Startlap)
A Srí Lanka-i kormányerők tüzérsége telibe talált egy gyermekgyógyászati kórházosztályt vasárnap éjszaka a szigetország északi részén, és a támadásnak sok halottja van - közölték helyszínen tartózkodó ENSZ-illetékesek. A...
febr. 2
7:46
Afganisztánban az EU (Kitekintő)
Az Európai Unió soros elnökségét ellátó Csehország megbeszélésre hívta Afganisztán azon politikusait, akik érintettek az iszlám ország újjáépítésében és pénzügyi támogatásában. A találkozón – melyre Prágában 2009. január 28-án került sor – az Európai Bizottság számos képviselője is részt vett.
febr. 2
7:46
A támadók tüzet nyitottak az autójára (168 Óra Online)
Fegyveresek fogságába esett az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) egyik munkatársa hétfőn a Pakisztán délnyugati részén fekvő Kvettában - közölte a rendőrség.
febr. 2
8:03
P+R, Liityntäpysäköinti, Transferium - parkolás Európában (HVG)
Különbözőképpen kitáblázott, eltérően jelzett, néhol ingyenes, máshol olcsó, megint máshol drága – ez jellemzi a P+R létesítményeket Európában. Ugyanolyan színes az európai városokban a P+R ajánlat, mint maga az élet az egyes országokban. Ez lett az eredménye annak a felmérésnek, amit az ADAC német autóklub 22 európai nagyvárosban 19 ország autóklubjával közösen végzett, s amelynek során a…
febr. 2
8:04
Tizennyolc halott egy afganisztáni öngyilkos merényletben (Startlap)
Tizennyolc halálos áldozata van az első jelentések szerint annak az öngyilkos merényletnek, amelyet hétfőn hajtottak végre Dél-Afganisztánban. A kamikaze célpontja egy rendőrségi kiképző központ volt Uruzgan tartomány székhelyén,...
febr. 2
8:21
Munkához lát a homoszexualitását nyíltan vállaló miniszterelnök (Infostart)
Izlandon a szociáldemokrata Jóhanna Sigurdardottir vezetésével megalakult az új kormány, amely a tavaszra tervezett előre hozott választásokig lesz hivatalban. A 66 éves politikus asszony az első olyan kormányfő a modern politikatörténetben, aki házasságban él egy azonos neművel.
febr. 2
8:21
Hillary Clinton első útja Japánba vezet (HVG)
Hillary Clinton amerikai külügyminiszterként először Japánban folytat tárgyalásokat, útja február közepére várható - közölte hétfőn Tokióban egy amerikai kormányzati illetékes.
febr. 2
8:21
Kérdőjelek az EU klímacsomagja körül (Kitekintő)
A Bizottság állítólag ambíciózus programja a klímaváltozás ellen. Csak a gazdasági hátteret felejtették el meghatározni.
febr. 2
8:23
Szigorítások Szlovákiában (Infostart)
Szlovákiában életbe lépett a módosított KRESZ. Az új közlekedési szabályok értelmében egész évben kötelező a tompított fényszóró használata, a lakott területeken az eddigi óránkénti 60 helyett csak 50 kilométeres sebességgel lehet haladni, emellett tilos vezetés közben telefonálni.
febr. 2
8:40
Havazás Angliában, lezárt repterek és utak (HVG)
Hosszú évek óta nem látott havazás okoz egyre nagyobb közlekedési fennakadásokat Nagy-Britannia déli vidékein, köztük Londonban és környékén, ahol már repülőtereket és autópályákat kellett lezárni.
febr. 2
8:57
Legalább 18 halott egy afganisztáni merényletben (HVG)
Legalább tizennyolc halálos áldozata van az első jelentések szerint annak az öngyilkos merényletnek, amelyet hétfőn hajtottak végre Dél-Afganisztánban - közölte a rendőrség.
febr. 2
8:58
Újabb túszokat engedtek el a kolumbiai gerillák (Kitekintő)
Decemberi ígéretének eleget téve, a kolumbiai gerillaszervezet (FARC) elengedett négy, közel két éve raboskodó túszt, akik korábban a fegyveres erők kötelékéhez tartoztak.
febr. 2
8:58
Új külügyi politikát mutat Clinton első útja (Startlap)
Hillary Clinton amerikai külügyminiszterként először Japánban folytat tárgyalásokat, útja február közepére várható - közölte hétfőn Tokióban egy amerikai kormányzati illetékes. Clinton tokiói látogatása után Dél-Koreába és...
febr. 2
9:16
Elraboltak egy ENSZ-tisztségviselőt Pakisztánban (HVG)
Fegyveresek fogságába esett az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) egyik amerikai állampolgárságú munkatársa hétfőn a Pakisztán délnyugati részén fekvő Kvettában - közölte a rendőrség.
febr. 2
9:33
Megelőzte az RTL-t a TV2 tulajdonosa (Napi)
febr. 2
9:34
Nemi erőszakkal viccelődött a 73 éves kormányfő (Kitekintő)
Nemi erőszak és bevándorlók kezdhetik ki Silvio Berlusconi népszerűségét
febr. 2
9:51
A Srí Lanka-i tüzérség telibe talált egy kórházat, sok halott (HVG)
A Sri Lanka-i kormányerők tüzérsége telibe talált egy gyermekgyógyászati kórházosztályt vasárnap éjszaka a szigetország északi részén, a támadásnak sok halottja van - közölték helyszínen tartózkodó ENSZ-illetékesek.
febr. 2
9:51
Kit robbantanak fel legközelebb? (168 Óra Online)
A parlamenti választások közeledtével növekszik Németország terrorfenyegetettsége Wolfgang Schäuble belügyminiszter szerint. Egy hétfői interjúban a miniszter a biztonsági hatóságok információira hivatkozva annak a nézetnek adott hangot, hogy iszlám terroristák esetleges merényletekkel igyekezhetnek befolyásolni az őszi választások kimenetelét, hasonlóan ahhoz, ahogy ezt 2004-ben Spanyolországban…
febr. 2
9:52
Cionistának nevezett óriáscégek ellen kampányol Irán (Startlap)
Bojkottálni kell a "cionista termékeket", az izraeli vezetőket pedig bíróság elé kell állítani - jelentette ki Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök, aki Teheránban fogadta Háled Mesaalt, a Hamász palesztin iszlamista szervezet damaszkuszi száműzetésben...
febr. 2
9:53
Pech: páncélterem helyett piszoárba tört be (168 Óra Online)
Vécében lyukadt ki széfterem helyett egy francia bankba betörő férfi.
febr. 2
10:09
Arannyal szennyezik Japánban a csatornákat (HVG)
Valóságos aranybánya a szennyvíz Japán egyes részein, hozama jobb a nemesfémből, mint kiváló - valódi - aranybányáké.
febr. 2
10:10
Magyar megemlékezés a kubai forradalom 50. évfordulójáról (Kitekintő)
"... a történelmi pillanat értelme az, hogy megváltoztatunk mindent, amit meg kell változtatni ... a Forradalom egység, függetlenség, küzdelem igaz álmaink megvalósításáért Kubában és az egész világon." (Fidel Castro, 2000.)
febr. 2
10:45
Növekvő terrorfenyegetettség a német választások előtt (HVG)
A parlamenti választások közeledtével növekszik Németország terrorfenyegetettsége Wolfgang Schauble belügyminiszter szerint.
febr. 2
10:45
Szigetet árul a miniszterelnök és a dohánymaffia feje (Infostart)
A montenegrói kormányfő, annak öccse és a balkáni dohánymaffia vezére árulja az ország egyetlen adriai szigetét. A területet bárki megvásárolhatja, ha van legalább 28 millió eurója.
febr. 2
10:45
Radicova miniszterségéről vitáztak (Kitekintő)
Robert Kaliňák belügyminiszter szerint Iveta Radičová miniszterkedése korrupción alapult. Daniel Lipšic védelmébe vette az elnökjelöltet.
febr. 2
10:47
Párizs hó alatt, késnek a repülőgépek (HVG)
Komoly fennakadásokat okozott a párizsi közlekedésben a hétfőre virradóra érkezett erős havazás, és késnek a francia fővárosból induló légi járatok is.
febr. 2
11:03
A Hamász a PFSZ "azonnali átalakítását" akarja (HVG)
A Hamász a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) "azonnali átalakítását" akarja - közölte hétfőn az iszlamista mozgalom egyik vezetője.
febr. 2
11:03
Brutálisan megemelték a közlekedési bírságokat (Infostart)
Az eddiginél szigorúbb ellenőrzésre és jóval keményebb büntetésre számíthatnak a közlekedési szabályokat megszegők február 1-től Németországban. Ittas vezetésért például az eddigi 250 helyett 500 eurós bírság jár.
febr. 2
11:03
A vártnál magasabban szállhat a Ryanair (Napi)
febr. 2
11:03
Napirenden az ENSZ Biztonsági Tanács bővítése (Kitekintő)
Japán pontot tenne az ENSZ átalakításának végére.
febr. 2
11:03
Hó alatt Párizs és London (Startlap)
Két évtizede nem esett ennyi hó a brit fővárosban. A buszok nem járnak és budapesti repülőjáratokat is töröltek.
febr. 2
11:21
Kizsákmányolják az észak-koreai gyerekeket (HVG)
Észak-Koreában munkára kényszerítik és olcsó munkaerőként kizsákmányolják a gyerekeket, a nekik szánt élelmiszersegélyeket más célra fordítják, a bebörtönzöttek gyerekeit pedig fiatalkorúak büntetőintézetébe zárják - állítják szöuli székhelyű emberjogi szervezetek.
febr. 2
11:21
Nem vegyen "cionista terméket" (168 Óra Online)
Bojkottálni kell a "cionista termékeket", az izraeli vezetőket pedig bíróság elé kell állítani - jelentette ki Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök, aki Teheránban fogadta Háled Mesaalt, a Hamász palesztin iszlamista szervezet damaszkuszi száműzetésben élő vezetőjét. Meesal köszönetet mondott a gázai izraeli offenzíva idején nyújtott iráni segítségért.
febr. 2
11:39
Románia: szenvedő munkaerőpiac (Kitekintő)
Románia ékes példája annak, hogyan forgatja fel egy globális gazdasági sokk feltörekvő országok belső munkaerőpiaci viszonyait.
febr. 2
11:57
Angliában már drágább a Ford és a GM (Napi)
febr. 2
11:57
Barak: nem lesz Öntött Ólom 2 (HVG)
Izrael nem akar újabb átfogó hadjáratot indítani a Gázai övezet ellen - szögezte le Ehud Barak izraeli védelmi miniszter egy hétfői interjúban azzal kapcsolatban, hogy egy izraeli harci gép néhány órával korábban csapást mért az övezetre, palesztin rakétatámadásokra reagálva.
febr. 2
12:15
Megközelíti a nagy gazdasági válság idején mértet a munkanélküliség (Infostart)
Alig valamivel kevesebb munkanélkülit tartanak számon Franciaországban ma, mint az 1933-as nagy gazdasági válság idején. December óta újabb 45 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma, amely az év végére elérte 2,11 milliót.
febr. 2
12:15
A Dior tervezője nem aggódik (Kitekintő)
A tervezők munkái egy pazarabb, fényűzőbb világot mutattak a jelenlegi válságban.
febr. 2
12:33
Nem vicc: laptop 5000 forintért (Napi)
febr. 2
12:33
Nyugat-Európában fennakadást okozott az erős havazás (HVG)
Fennakadásokat okozott hétfő reggel a közlekedésben az erős havazás Olaszországban, Spanyolországban és Belgiumban.
febr. 2
12:33
"A háború határán állunk" - Észak-Korea fenyít (Kitekintő)
Észak-Korea eltörölte a Dél-Koreával kötött politikai és katonai szerződéseket, és kijelentette, hogy háború határán áll a két ország. Erőteljes retorika vagy valódi veszély?
febr. 2
12:33
Európa a hó csapdájában (168 Óra Online)
Fennakadásokat okozott hétfő reggel a közlekedésben az erős havazás Olaszországban, Spanyolországban és Belgiumban.
febr. 2
12:33
Két évtizede nem látott havazás Londonban – galéria (Startlap)
Összeomlott hétfő délelőttre a közúti és a légi közlekedés Londonban és környékén. A várost hosszú évek óta nem látott havazás sújtja. Leállították a forgalmat a Londont kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér közül a...
febr. 2
12:35
A Honda messze lekörözi vetélytársait (Napi)
febr. 2
12:51
Új egyetemi tárgy Rómában: holokauszttanulmányok (HVG)
Európában egyedülálló tárgyat vezetett be a római Sapienza egyetem: arra képezi a jelentkezőket, hogy miként tanítsák a soát, miként mondhatják el a zsidók elleni népirtás történetét oly módon, hogy soha ne merülhessen feledésbe Olaszországban. A tanfolyam elvégzése a soá tanítására jogosító master diplomát ad.
febr. 2
13:09
Ingyen osztogatják a Kiákat Angliában (Napi)

Keresés