2009. február 2. hétfő

febr. 2
0:03
Óvatosan a téli nyaralással! (HáziPatika)
Jótékony, ám veszélyes is lehet a télből nyárba típusú utazás az idősebbek számára. Azok az idősebbek, akik télen a hideg elől menekülve délre utaznak, sokszor már a melegebb klíma gondolatától jobban érzik magukat. Nem árt...
febr. 2
0:06
Összefügg a XVII. kerületi autógyújtogatás és a lakástűz (HVG)
Családi vitából eredő gyújtogatás okozta azt a két tűzeset, amely vasárnap történt a főváros XVII. kerületében, s amelyben egy autó, illetve egy családi ház egyik szobája égett.
febr. 2
0:07
Kávé, azonnal - de hogyan készül? (HáziPatika)
Ha egy kis frissességre vágyik, az instant kávék azonnali megoldást kínálnak - egy perc, és kész a forró fekete. Sokan szeretik, míg a hagyományos főzött kávé hívei nem tartják igazi kávénak ezeket. De vajon hogyan is készül az...
febr. 2
0:24
Portugália: a Belenenses otthonában győzött a listavezető Porto (NSO)
A portugál bajnokságot vezető FC Porto 3–1-re győzött a Belenenses otthonában, és ezzel őrzi a ŰBenficával szembeni egy pontnyi előnyét.
febr. 2
0:42
Portugália: a Belenenses otthonában nyert a listavezető Porto (NSO)
A portugál bajnokságot vezető FC Porto 3–1-re győzött a Belenenses otthonában, és ezzel őrzi a ŰBenficával szembeni egy pontnyi előnyét.
febr. 2
0:46
NBA: sorozatban tizenegyedik mérkőzését nyerte a címvédő (NSO)
Sorozatban tizenegyedik mérkőzését is megnyerte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) címvédője, a Boston Celtics, amelynek áldozata ezúttal a Minnesota Timberwolves csapata volt.
febr. 2
1:00
NHL: ismét Ovecskin vezérletével győzött a Washington (NSO)
Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 110. játéknapján három mérkőzést játszottak. A Washington Capitals Alekszandr Ovecskin vezetésével gólparádét rendezett az Ottawa ellen, 7–4-re győzött a fővárosi csapat. A Nashville az Edmonton otthonában győzött 2–1-re, míg a Boston Montrealban gyűjtött újabb győzelmet.
febr. 2
1:00
Sajtó: a Mercedes is átgondolta a Formula-1-es szereplését (Formula)
A nagy cégek sem kívánják szórni a pénzt
febr. 2
1:18
Budapest-Bamako - 2009-02-01 11:53:40 (sat.hu)
Végre Bamakóban
febr. 2
1:22
A Coronas-Photon program - 2009-02-02 00:19:50 (sat.hu)
Miután az indulást egyszer már január 29-ről 30-dikára tolták technikai okokra hivatkozva, pénteken sikeresen hagyta el a Földet Oroszország Cyclon 3 hordozórakétája, egy Coronas-Photon műholddal a fedélzetén.
febr. 2
2:12
Luxusút Spártába (Totalcar)
Ma már nem botránkozunk meg, ha egy kupéba dízelmotort szerelnek. A Mégane Coupé esetében talán mégis.
febr. 2
3:06
Politológusok nem várnak megegyezést Gyurcsány javaslatáról (HVG)
Politológusok szerint nem valószínű, hogy az MSZP és a Fidesz meg tud egyezni abban, hogy a parlament létszáma 2010-től a mainak közel a felére csökkenjen, és a 199 parlamenti képviselőből 176-ot listán, egy fordulóban, megyénként válasszanak meg, 23-at pedig a mandátumot nem eredményező megyei szavazatok alapján.
febr. 2
7:09
1000 milliárdos csomag: az irány jó, de a konkrétumok hiányoznak (HVG)
Bár a tavaly októberi válsághullámot követő csúcsok után több szakember úgy gondolta, hogy végre az elhangzott – és már lassan évek óta szajkózott – javaslatokból meg is valósul valami, most még mindig csak ott tartunk, hogy „legalább az irány jó”. A hvg.hu-nak nyilatkozó szakértők a kormány által bejelentett javaslatokból továbbra is a konkrétumokat hiányolják.
febr. 2
7:09
GKI: történelmi mélypontról indult az év (HVG)
A tavaly ősz eleje óta rohamosan romló GKI-konjunktúraindex szezonális hatásoktól megtisztított értéke az idei évet újabb történelmi mélyponton kezdte. A GKI Gazdaságkutató Zrt. által – az Európai Unió támogatásával – készített felmérés szerint sem az üzleti szféra, sem a lakosság nem volt még soha olyan pesszimista, mint 2009 januárjában.
febr. 2
7:09
"Nincs mit félretenni" (Piac és Profit)
A tavaly ősz eleje óta rohamosan romló GKI konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke az idei évet újabb történelmi mélyponton kezdte. A GKI Gazdaságkutató Zrt. által - az Európai Unió támogatásával - készített felmérés szerint sem az üzleti szféra, sem a lakosság nem volt még soha olyan pesszimista, mint 2009 januárjában.
febr. 2
7:09
Forint: még van helye az aprónak (Privátbankár)
A jegybank 2013. február 28-áig névértéken váltja át más címletekre a már bevont 1 és 2 forintos érméket
febr. 2
7:09
Guy Ritchie: Akkor is angolok maradnak a fiaim! (Blikk)
LONDON — Nem boldog, de nem száll szembe Madonna (50) akaratával volt férje, Guy Ritchie (40), miután válásuk végén az énekesnőnek ítélték mindhárom gyerekük felügyeleti jogát. A brit filmrendező nem egykönnyen, de beletörődött, hogy közös gyermekük, Rocco (8), a Malawiból befogadott David Banda (3) és Madonna lánya, Lourdes (12) együtt maradjanak anyjukkal New Yorkban.
febr. 2
7:09
203 csirkeszárnyat evett meg (Habostorta)
Philadelphiában megtartották az úgynevezett WIP-AM Wing Bowlt...
febr. 2
7:09
A környezetvédelem egy másik módja: ne vállaljunk kettőnél több gyereket! (Infostart)
Felelőtlenek azok a párok, akik több mint két gyereket vállalnak, mert elviselhetetlen terhet raknak a környezetre - legalábbis ezt állítja a brit kormány környezetvédelmi tanácsadója.
febr. 2
7:09
Csábító arab csillagjegyek (Blikk)
A mesés kelet csillagászai a legenda szerint, úgy tartják, nemcsak jellemünket, sorsunkat befolyásolhatják a bolygóállások, de már születésünk pillanatában eldől az is, szerelmi csatáinkat miként vívjuk majd. A sikeres csábításhoz, bevethet néhányat a háremhölgyek ősi praktikái közül is!
febr. 2
7:09
Miért olyan nagy élvezet pucéran szaladgálni? (Életforma)
Ebben a zord téli időjárásban mi másra is lehet gondolni, mint a forró nyári élményekre, amikor a homokos tengerparton végigszaladtunk - ruha nélkül. Akik ezt már megtették, bizony jól tették...
febr. 2
7:09
A magyar gazdaság kudarca, hogy Szlovákia előbb vezette be az eurót (Infostart)
Az euró mielőbbi bevezetését szorgalmazta Szapáry György, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke a Fidesz által rendezett budapesti konferencián. A szakember szerint ehhez széles gazdasági, politikai és társadalmi támogatásra van szükség. Hozzátette: az euró bevezetésére akkor érdemes időpontot kijelölni, ha a gazdaság már jó úton halad a maastrichti kritériumok teljesítése felé.
febr. 2
7:09
NFL: a Steelers fennállása 6. Super Bowl-győzelmét aratta (NSO)
Hihetetlen izgalmakat követően a Pittsburgh Steelers nyerte az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2008-as szezonjának nagydöntőjét, a XLIII. Super Bowlt, miután a Florida állambeli Tampában lévő Raymond James Stadiumban 27–23-ra verte meg az Arizona Cardinalst. A találkozó legértékesebb játékosának (MVP) a 42 másodperccel a vége előtt győztes touchdownt szerző Santonio Holmest…
febr. 2
7:09
Phelps drogozik? (Blikk)
LONDON — Derékba törhet Michael Phelps (23) sportkarrierje. A 2008-as pekingi olimpián nyolc aranyérmet szerző, ezzel a legendás Mark Spitz (58) rekordját megdöntő úszót drogozással vádolják. Vasárnap kínos fotó jelent meg róla a News of the Worldben.
febr. 2
7:09
Köd, avagy a tudattalan birodalma - képgalériával (astronet.hu)
A köd mindig valamilyen sejtelmes, megfoghatatlan dolgot takar. A Bibliában az Isten felhőbe burkolva jelenik meg az embereknek, a médiumok pedig ködbe burkolva találkoznak a túlvilágból visszatérő elhunyt lelkekkel.
febr. 2
7:09
Csontvázak a tatai szekrényben (HírTV)
Boda Gyula Balázs neve gyanúsítottként még nem merült fel a tatai edzőtábor vezetője, Orbán István ügyével kapcsolatban – mondta a Magyar Nemzetnek Léber Gabriella.
febr. 2
7:09
Válságkezelés ájulásig (Blikk)
BUDAPEST — Drámai esemény játszódott le pillanatok alatt tegnap déli 12 óra után néhány perccel a miniszterelnök parlamenti dolgozószobája előtt. Gyurcsány Ferenc kormányfő és Budai Bernadett kormányszóvivő éppen a tegnap délelőtt tartott rendkívüli kormányülésen történtekről tájékoztatta az újságírókat, amikor a fiatal hölgy váratlanul rosszul lett.
febr. 2
7:09
Senki nem ad szállást a megkínzott foglyoknak (Kitekintő)
Az EU országai üdvözölték, hogy Barack Obama beiktatása után alig néhány órával megtette az első lépést a guantánamói börtön megszüntetéséért. A kérdés most az: hova helyezik el a foglyokat, ha végleg bezár Guantánamó?
febr. 2
7:09
Először csak a tesó autóját gyújtotta fel, aztán bedurvult (168 Óra Online)
Családi vitából eredő gyújtogatás okozta azt a két tűzeset, amely vasárnap történt a főváros XVII. kerületében, s amelyben egy autó, illetve egy családi ház egyik szobája égett.
febr. 2
7:10
Szijjártónak be kellene vallania a kocsit - Kiderül, kinek mekkora vagyona van (Népszava)
Szijjártó Péter vezeti mostantól Orbán Viktor elnöki stábját. Ez a Fidesz elnöke által jelzett átalakítás első lépése. Szijjártóról a napokban kiderült, egy olyan autót használ, amelyet egy győri sportklubtól kapott. Vagyonnyilatkozatában ez egyelőre nem szerepel. Igaz, a tavalyi összegzést ma estig adhatják le a képviselők.
febr. 2
7:10
Erőszakcselekmények nélkül zajlott az iraki tartományi voksolás (Népszava)
Az első nem hivatalos eredmények arról tanúskodnak, hogy az iraki kormányfő vezette pártlistára szavaztak a legtöbben a többségben síiták lakta térségek nagy részén a szombaton tartott iraki tartományi választásokon. A vártnál valamivel alacsonyabb volt a részvétel, nem érte el a remélt 60 százalékot, de így is mintegy 7,5 millióan járultak az urnákhoz. Bagdadban ugyanakkor 40 százalék alatt…
febr. 2
7:10
Magyar euro akár már 2011-ben? (Népszava)
Rendkivül aggasztónak nevezte az elmúlt hét végén kialakult 300 forint körüli euró árfolyamot Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Egyetértett ugyanakkor Szapáry György egykori jegybankalelnök véleményével, hogy az európai közös pénzt mihamarabb be kell vezetni.
febr. 2
7:10
Fejünkön táncoló hatalmaskodók (Népszava)
Gogol minden aktualizálás nélkül riasztóan mainak tűnik. Koltai Róbert rendezőként nem is agyal ki semmi extrát, eljátszatja A revizort a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Megmutatja a pitiáner hatalmaskodást. A kisszerű emberek nagyzolását, a természetes hivatali működéssé vált korrupciót, és a már-már halálos félelmet, ha csak pöttömnyi porszem is kerül a gépezetbe, és emiatt tartani kell a…
febr. 2
7:10
Az utóbbi évek legnagyobb havazása Angliában (Népszava)
Hosszú évek óta nem látott havazás okoz egyre nagyobb közlekedési fennakadásokat Nagy-Britannia déli vidékein, köztük Londonban és környékén, ahol már repülőtereket és autópályákat kellett lezárni.
febr. 2
7:10
Ha valakit törvény elé citálnak jó ha a Diornál rendel ruhát, Guccinál cipőt, és legalább a Pitralonnál parfümöt (Népszava)
Törvényeink jóhiszeműek, hiszen egy demokratikus jogállam mégiscsak arra épülne, hogy polgárai olyan keretek között éljenek, melyek aránytalanul nem korlátozzák jogait. Az elmúlt évek viszont nem szóltak másról, mint, hogy éleseszű jogászok naphosszat egyebet sem tettek, mint – ki pajszerrel, ki műszerész csavarhúzóval – feszegették a jogszabályi kereteket.
febr. 2
7:10
Bónuszujjakkal született egy csecsemő (Startlap)
Tizenkét működő ujjacskája van a San Franciscóban született Kamani Hubbardnak. Először észre sem vették a plusz testrészeket.
febr. 2
7:10
Szennyvíz a legjobb aranyforrás Japánban (Startlap)
Valóságos aranybánya a szennyvíz Japán egyes részein, hozama jobb a nemesfémből, mint a leggazdagabb természetes bányáké. Nagano megyében a Szuva szennyvíztelepen 1 kiló 89 deka aranyat nyernek tonnánként szennyvíziszapból. A Hisikari...
febr. 2
7:10
Amerika átadhatja a felelősséget Iraknak (Startlap)
Az Egyesült Államok immár abban a helyzetben van, hogy az irakiakra hagyhatja az országuk sorsának alakulásárért viselt felelősséget - jelentette ki Barack Obama vasárnap este egy televíziós nyilatkozatban. Az NBC tv-állomásnak adott...
febr. 2
7:10
A könyvek és/vagy az internet? (Startlap)
Azok a krimik érdeklik, melyekben sállal gyilkolnak? Vagy az Oroszországban játszódó romantikus regényekért van oda? Netán csak szeretne SMS-t kapni, ha megérkezik a könyvtárba kedvenc szerzőjének legújabb kötete? Közeljövő vagy csak utópia? - utánajártunk.
febr. 2
7:10
Elvesztette egyik szárnyát a SAS (ProfitLine)
Katalán befektetők által alakított konzorcium vette meg jelképes egy euróért a spanyol Spanair légitársaság 80,1 százalékát - jelentette a spanyol sajtó a hétvégén. Az új tulajdonosok egyben 100 millió eurós tőkeemelésre kötelezték magukat. (ProfitLine.hu)
febr. 2
7:10
A kiégés- (burnout) szindróma (WebBeteg)
A kiégés szindróma sokat vizsgált jelenség, amely azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el, akiknek munkájukhoz az átlagosnál sokkal nagyobb mértékű empátiára van szükségük (orvosok, ápolónők, szociális munkások, pedagógusok, stb.). A "burnout syndrome" kifejezést - mégha sokan magukra is ismernek - orvosi értelemben csak az így jellemezhető munkakörökkel…
febr. 2
7:10
Britney Spears halálra edzi magát (NLC)
Britney Spears nem töltötte lazsálással az elmúlt időszakot: két kisfiú anyukájaként ősszel megjelentette legújabb nagylemezét, most pedig gigaturnéra készülve lázasan edz.
febr. 2
7:10
Úton a nulla felé - mitől mozog a héten a forint? (Portfolio)
Lényeges magyar makroadatok és jelentések hiányában erre a hétre is igaz lesz, hogy forintra a külpiaci hangulat és gazdasági fejlemények lesznek meghatározó befolyással. A héten várhatóan újabb...
febr. 2
7:10
Svájci frank: még nem ittuk meg a fekete levest! (Pénzcentrum)
A 300 forint körüli euróárfolyam és a 200 feletti svájci frank a hidegrázást hozzá rá mindazokra, akik az utóbbi években devizában vettek fel hitelt. Hogy meddig tart a forint mélyrepülése és hány hitel dőlhet be emiatt - egyelőre nem tudni. Mindenesetre az ügyfelek egyelőre állják a rohamot....
febr. 2
7:11
1000 milliárdos csomag: az irány jó, de a konkrétumok hiányoznak (HVG)
Bár a tavaly októberi válsághullámot követő csúcsok után több szakember úgy gondolta, hogy végre az elhangzott – és már lassan évek óta szajkózott – javaslatokból meg is valósul valami, most még mindig csak ott tartunk, hogy „legalább az irány jó”. A hvg.hu-nak nyilatkozó szakértők a kormány által bejelentett javaslatokból továbbra is a konkrétumokat hiányolják.
febr. 2
7:11
Hamis pénznek nincs helye az ATM-ben (Privátbankár)
A bankok csak azt követően forgathatják vissza a bankjegyeket a forgalomba, hogy azok valódiságát megvizsgálták
febr. 2
7:11
Gesztesi Károly: A gyerek az első! (Blikk)
BUDAPEST — Vajon félrelépés vagy munkamánia lehet Gesztesi Károly (45) és Liptai Claudia (35) válásának oka? – vetődik fel egyre több emberben egyre több kérdés, hiszen mindenki értetlenül áll a sztárpár gyümölcsöző szerelmének tönkremenetele előtt.
febr. 2
7:11
Nincs remény: már a pénzügyminiszter is lottózik (Infostart)
Már a pénzügyminiszter is lottózik Németországban, ami lehet a gazdasági válság mélységének jele, de inkább a nyeremény nagyságának tudható be.
febr. 2
7:11
Szexpárbaj! (Blikk)
MAGYARORSZÁG – A férfiaknak hétszer annyi szerelmi gyönyör jut életükben, mint a nőknek. Legalábbis erre enged következtetni az a szexvizsgálat, amelynek során lemérték, hogy egy női orgazmus átlagosan 1,7 másodperc alatt lezajlik, míg a teremtés koronáinak az ejakuláció során jóval több időt, átlagosan 12,4 másodpercnyi élvezetet ajándékoz az anyatermészet.
febr. 2
7:11
"Nem várható megegyezés Gyurcsány javaslatáról" (Infostart)
Politológusok szerint nem valószínű, hogy az MSZP és a Fidesz meg tud egyezni abban, hogy a parlament létszáma 2010-től a mainak közel a felére csökkenjen, és a 199 parlamenti képviselőből 176-ot listán, egy fordulóban, megyénként válasszanak meg, 23-at pedig a mandátumot nem eredményező megyei szavazatok alapján.

Keresés