2009. február 2. hétfő

febr. 2
7:10
Fejünkön táncoló hatalmaskodók (Spa Trend Online)
Gogol minden aktualizálás nélkül riasztóan mainak tűnik. Koltai Róbert rendezőként nem is agyal ki semmi extrát, eljátszatja A revizort a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Megmutatja a pitiáner hatalmaskodást. A kisszerű emberek nagyzolását, a természetes hivatali működéssé vált korrupciót, és a már-már halálos félelmet, ha csak pöttömnyi porszem is kerül a gépezetbe, és emiatt tartani kell a…
febr. 2
8:04
Hungarythm (Metropol)
Három hét múlva debütál a Presidance tánccsoport Hunga­rythm című műsorával: a magasan képzett fiatal művészekből álló új társulat a cirkuszt és a táncot, a modern ritmusokat és a népzene örökségét házasítja össze részben élő zenével kísért műsorában. A külföldön már sikerrel bemutatkozott produkció február 22-től látható a budapesti MOM Kulturális Centrumban.
febr. 2
8:06
„Izgalmas világban hallatjuk hangunkat” (Metropol)
Szalay Péter rendező, a Magyar Filmművészek Szövetsége Dokumentum­filmes Szakosztályának titkára az idei filmszemle felhozataláról.
febr. 2
8:08
Millió dolláros Putyin (Metropol)
37 millió rubelért, azaz valamivel több mint egymillió dollárért kelt el az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyin első és egyetlen festménye. A képet egy, az orosz Beverly Hillsben, Rubljovkában található galériában állították ki.
febr. 2
8:22
Magyar festészeti kincseink (Metropol)
A héten indul a Metropol és a Kossuth Kiadó új könyvsorozata klasszikus magyar festőinkről. Bakó Zsuzsanna művészettörténésszel, a Magyar Nemzeti Galéria 19–20. századi gyűjtemények főosztályának vezetőjével festőinkről, a festészetről, múzeumba járásunkról beszélgettünk.
febr. 2
8:24
A soha vissza nem térő (Metropol)
Egy Nyugat-Fatalisztánba induló magyar kisvállalkozás régóta várt nagy lehetőségéről szól Pin­tér Béla és Társulata új produkciója, A soha vissza nem térő, amit vasárnap, a budapesti Szkéné­ben mu­tattak be. Az előadást ma és holnap este 8 órától, szerdán 19 órától láthatja a közönség.
febr. 2
8:26
Vámpírba szerelmes (Metropol)
Anna Paquin nevét eddig valószínűleg kevesen ismerték hazánkban, annak ellenére, hogy számos filmben szerepelt már.
febr. 2
8:28
Hogy a különbség érték legyen (Metropol)
Intercultural Navigators címmel indult el Magyarországon tavaly ősszel a British Council programja, melyben olyan, kultúrák közötti közvetítőket képeznek, akik nem a hiány, hanem az értékek szempontjából közelítik meg hazánkat. A sokszínűség nagyköveteit tréningeken képző magyar szakembereket a program tervezésében a British Councilnak segédkező Mike Waldron készítette fel a munkára.
febr. 2
13:10
Andy Warhol képei már Szegeden vannak (Metropol)
Megérkezett a szegedi Reök-palotába a pénteken nyíló Andy Warhol-kiállítás anyaga. A tárlat látogatói többek között találkozhatnak a pop-art legismertebb képviselőjének Marilyn Monroe-sorozatával és Mao Ce Tung-portréival.
febr. 2
14:03
Ünnepelje meg ön is a csillagászat évét! (Metropol)
Előadások, távcsöves bemutatók és más érdekes programok várják a csillagászat iránt érdeklődőket szerte az országban. A Magyar Csillagászati Egyesület tagjai kérésre iskolai előadásokat és távcsöves bemutatókat is szerveznek.
febr. 2
15:15
Európa megnehezítené az adócsalást (Spa Trend Online)
Újabb javaslatokat terjesztett elő hétfőn az adócsalás visszaszorítására az Európai Bizottság adópolitikai felelőse, Kovács László; ezek alapján megszűnhet az a kiskapu, amely a banktitok kihasználásával tette lehetővé a fizetés elkerülését.
febr. 2
17:22
Greenaway és Yonderboi közös show-ja Berlinben (Metropol)
Peter Greenaway és Yonderboi közösen készített audiovizuális show-ja nyitja meg a berlini Cinema Total Second Edition című rendezvénysorozatot.
febr. 2
18:33
A franciáknak tetszik a magyar filmfesztivál (Spa Trend Online)
Luxus- és csillogásmentes, a nagyközönség előtt is nyitott és népszerű fesztivál a 40. Magyar Filmszemle, amelynek idei dokumentumfilmes alkotásai elsősorban mai társadalmi problémákkal foglalkoznak - emelte ki hétfőn a France Info francia hírrádió.
febr. 2
19:46
Borbély az Operában (Spa Trend Online)
Premierértékű felújítást tartanak február 13-án és 14-én a Magyar Állami Operaházban: két, fiatal énekesekből álló csapat mutatkozik be Rossini A sevillai borbély című vígoperájában, amelyet olasz nyelven adnak elő.
febr. 2
20:22
Leonardo da Vinci szellemi öröksége itthon is megtekinthető (Metropol)
Azt általában mindenki tudja, hogy a Mona Lisát Leonardo da Vinci festette. Azt azonban kevesebben tudják, hogy a művész nevéhez számos technikai újítás is fűződik.
febr. 2
21:33
Meglepetés az Andy Warhol-kiállításon (Infostart)
A Picasso és Goya után újabb világhírű művész alkotásai érkeznek Szegedre: Andy Warhol nagyszabású kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők a Reök Palotában május 8-ig. A pop art legkiemelkedőbb alakjáról egy különleges filmet is bemutatnak a szervezők.
febr. 2
22:09
Amikor Budapestre érkezett a Rock'n'Roll vírusa (Infostart)
Csütörtöktől játsszák a mozik a Fenyő Miklós dalai és élete köré épülő musicalfilmet, Made in Hungária címmel. A sztori a hatvanas évekbe repíti a nézőket, és azt a korszakot idézi fel, amikor mindenki a rock'n'Roll mámorában élt.

Keresés