2009. február 14. szombat

febr. 14
5:33
Vajon mi történik majd Baló Györggyel? (Népszava)
Holnaptól Krizsó Szilvia veszi át a műsorvezetői feladatokat Baló Györgytől A szólás szabadsága című vasárnap esti műsorban. Pálffy István volt Híradós szintén vasárnap a Panoráma című külpolitikai magazinban jelentkezik újra a képernyőn. Baló György új műsorokon töri a fejét.
febr. 14
5:51
Tiltakoznak az archelógusok: egy kormányrendelettel lemondunk múltunk legnagyobb részéről (Népszava)
Bizonyára felmegy a fémdetektorok ára, mert amint kitavaszodik, minden eddiginél megbízhatóbb és teljesen nyilvános adatbázis segítségével fosztogathatják honfitársaink a régészeti lelőhelyeket. A magyar kormány ugyanis rendeletben utasította a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalt, hogy beazonosítható módon tegye közzé a Magyarországon található régészeti lelőhelyek listáját. A régész szakma…
febr. 14
9:27
Underground, avagy portrék a budapesti metróból (11.) (Startlap)
Fiatal lányok, csak rátok réved a tekintet újra. Nagy a mi pannon állatkertünk, és kellene már néhány éltesebb úr is a gyűjteménybe. Mégis, valahogy oda lyukadunk mindig, ahol a kebel dagad.
febr. 14
15:45
A részeges hercegnő elgurult gyógyszerei (HVG)
Legtöbbünk életében az eredeti Csillagok háborúja valamiért fontos szerepet tölt be. Ikonikus alakokat teremtett a film, a popkultúra részévé váltak a szereplők, ahogy az őket játszó színészek is.
febr. 14
16:04
Miért ne szexelhetne az ember 70 felett? (Startlap)
A Kilencedik mennyország egy átlagos szerelmi háromszög is lehetne, ha nem hetvenévesekkel esne meg, hogy őrült szenvedéllyel omolnak egymás karjaiba. Nudista strandra járók előnyben.
febr. 14
16:06
Mongol műfordító kapta a Balassi-emlékkardot (Startlap)
Immár tizenharmadik alkalommal adták át a Balassi Bálint-emlékkardot szombaton a Gellért Szállóban Budapesten: a magyar költők közül a vajdasági Tari István, műfordításaiért pedig a mongol Daváhügijn Ganbold irodalmár érdemelte...
febr. 14
18:45
Változtatások a MagyarÁllami Operaházban (Népszava)
A nürnbergi mesterdalnokok vasárnapi előadásának Éva szerepét éneklő Markovics Erika megbetegedett, helyette Sue Patchell lép színpadra, akit ugyanebben a szerepben októberben már láthatott a közönség a Magyar Állami Operaházban.
febr. 14
18:47
A Szempont című műsor néha inkább barom-méter mint barométer (Népszava)
Kár, hogy a hazai televíziózás általános barométere korántsem mutat olyan kiegyensúlyozott szintet, mint a Szempont megbízható formája.
febr. 14
19:03
Retró sorozat az Örökmozgóban (Népszava)
- Gaál István legnevesebb filmjeit bemutató retrospektív sorozat indul az Örökmozgó Filmmúzeumban. A vetítéseket a tavalyelőtt elhunyt rendező olaszországi fotóiból összeállított kiállítás kíséri, amelyet az első vetítést megelőzően kedden lánya, Gaál Réka nyit meg.
febr. 14
20:51
Átadták a Balassi-emlékkardot (Népszava)
Immár tizenharmadik alkalommal adták át a Balassi Bálint-emlékkardot szombaton a Gellért Szállóban Budapesten: a magyar költők közül a vajdasági Tari István, műfordításaiért pedig a mongol Daváhügijn Ganbold irodalmár érdemelte ki az elismerést.
febr. 14
21:27
Utoljára üvolt a rendszer (Népszava)
- Ez valóban búcsúkoncert lesz, az "utolsó üvöltés", aztán vége, belátható időn belül nem lesz F.O. System - jelentette ki Mátyás Attila, az 1986 és 1991 között aktív együttes frontembere az MTI-nek; a legendás dark csapat február 21-én a Petőfi Csarnokban még egyszer "odacsap".

Keresés