2009. február 14. szombat

febr. 14
5:33
Vajon mi történik majd Baló Györggyel? (Spa Trend Online)
Holnaptól Krizsó Szilvia veszi át a műsorvezetői feladatokat Baló Györgytől A szólás szabadsága című vasárnap esti műsorban. Pálffy István volt Híradós szintén vasárnap a Panoráma című külpolitikai magazinban jelentkezik újra a képernyőn. Baló György új műsorokon töri a fejét.
febr. 14
5:51
Tiltakoznak az archelógusok: egy kormányrendelettel lemondunk múltunk legnagyobb részéről (Spa Trend Online)
Bizonyára felmegy a fémdetektorok ára, mert amint kitavaszodik, minden eddiginél megbízhatóbb és teljesen nyilvános adatbázis segítségével fosztogathatják honfitársaink a régészeti lelőhelyeket. A magyar kormány ugyanis rendeletben utasította a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalt, hogy beazonosítható módon tegye közzé a Magyarországon található régészeti lelőhelyek listáját. A régész szakma…
febr. 14
10:22
Albee moziba megy bemutatójának napján (Metropol)
Soha nincs ott színdarabjainak bemutatóján Edward Albee, a Pulitzer-díjas író inkább moziba megy. "Nem akarom látni, hogy megbukik a darab, vagy azt, hogy a színészek elfelejtik a szövegüket" - magyarázta a szerző.
febr. 14
18:45
Változtatások a MagyarÁllami Operaházban (Spa Trend Online)
A nürnbergi mesterdalnokok vasárnapi előadásának Éva szerepét éneklő Markovics Erika megbetegedett, helyette Sue Patchell lép színpadra, akit ugyanebben a szerepben októberben már láthatott a közönség a Magyar Állami Operaházban.
febr. 14
18:47
A Szempont című műsor néha inkább barom-méter mint barométer (Spa Trend Online)
Kár, hogy a hazai televíziózás általános barométere korántsem mutat olyan kiegyensúlyozott szintet, mint a Szempont megbízható formája.
febr. 14
19:03
Retró sorozat az Örökmozgóban (Spa Trend Online)
- Gaál István legnevesebb filmjeit bemutató retrospektív sorozat indul az Örökmozgó Filmmúzeumban. A vetítéseket a tavalyelőtt elhunyt rendező olaszországi fotóiból összeállított kiállítás kíséri, amelyet az első vetítést megelőzően kedden lánya, Gaál Réka nyit meg.
febr. 14
19:04
Szereplőváltozás az Operaházban (Metropol)
A nürnbergi mesterdalnokok vasárnapi előadásának Éva szerepét éneklő Markovics Erika megbetegedett, helyette Sue Patchell lép színpadra, akit ugyanebben a szerepben októberben már láthatott a közönség a Magyar Állami Operaházban.
febr. 14
20:51
Átadták a Balassi-emlékkardot (Spa Trend Online)
Immár tizenharmadik alkalommal adták át a Balassi Bálint-emlékkardot szombaton a Gellért Szállóban Budapesten: a magyar költők közül a vajdasági Tari István, műfordításaiért pedig a mongol Daváhügijn Ganbold irodalmár érdemelte ki az elismerést.
febr. 14
21:09
Magyar díjazott Berlinben, a fődíjat egy perui film nyerte (Metropol)
Kiosztották a díjakat a Berlinarén. Az est folyamán a magyarok is örülhettek: a legjobb hangtervezést díjazó Ezüst Medvét a Varga Katalin című filmért Erdélyi Gábor és Székely Tamás vehette át. A legjobb filmnek járó Arany medvét La teta asustada (The Milk Of Sorrow) című spanyol-perui koprodukcióban készült alkotás nyerte.
febr. 14
21:27
Utoljára üvolt a rendszer (Spa Trend Online)
- Ez valóban búcsúkoncert lesz, az "utolsó üvöltés", aztán vége, belátható időn belül nem lesz F.O. System - jelentette ki Mátyás Attila, az 1986 és 1991 között aktív együttes frontembere az MTI-nek; a legendás dark csapat február 21-én a Petőfi Csarnokban még egyszer "odacsap".

Keresés