2009. február 4. szerda

febr. 4
5:45
Az MTV legunalmasabb műsora... (Népszava)
Nem igazán értem, hogyan fér el a a magyar Music Television (MTV) kínálatában Erdélyi Zsolt – művésznevén Superman – egyórás műsora, a Swung. Merthogy olyan tempójú és információgazdagságú műsort sikerült produkálni a dj.-nek, hogy hozzá képest a Duna Televízió közéleti magazinjai is őrült pörgősnek tűnnek. Talán csak a díszlet érdekes és fiatalos, de lehet, hogy átok van rajta, mert mindenki…
febr. 4
8:09
Magyar zenésszel dolgozik a világhírű rendező (Infostart)
Peter Greenaway világhírű angol rendező és a fiatal magyar zenei producer, Yonderboi közösen készített audiovizuális show-ja nyitja meg a berlini Cinema Total Second Edition című rendezvénysorozatot. A Berlinaléval párhuzamosan futó esemény fő célja, hogy megismertesse a magyar filmművészetet a nemzetközi nagyközönséggel.
febr. 4
8:09
Ismét jön a tatár (Népszava)
Tatárjárásra készülnek a Csíki Székely Múzeumban, legalábbis virtuálisan abba a korba kerül vissza az, aki meglátogatja az erről szóló, Csíkszeredában hamarosan megnyíló kiállítást.
febr. 4
9:03
Újabb botrány a jubileumi filmszemlén (Infostart)
Ahogy a 30. jubileumi filmszemle eredményhirdetése felkavarta az állóvizet, úgy a 40. sem múlt el botrány nélkül. Igaz, idén a játékfilmes zsűri kiosztotta a fődíjat, a szemlével párhuzamosan folyó Magyar Filmplakát 2009 című kiállítás zsűrije döntött úgy, hogy egyetlen pályamunkának sem ítél díjat. Indoklásuk lesújtó: a magyar filmplakátok szürkék, jellegtelenek, lehangolóak.
febr. 4
9:21
Mátyássy Áron: "Nem azt érzem, amit kellene" (Infostart)
Három évig készült az Utolsó idő forgatókönyve - árulta el az elsőfilmes Mátyássy Áron az InfoRádiónak, miután megnyerte a 40. Magyar Filmszemle játékfilmes fődíjának számító Arany Orsó-díjat. A film az 1990-es évek végén egy, az ukrán határ közelében élő fiatal fiúnak és megerőszakolt, fogyatékos húgának történetét dolgozza fel.
febr. 4
10:33
Vámosok razziáznak a dj-knél (Startlap)
A múlt hét végi razzia során volt, akinek 180 ezer forintjába került, hogy másolt cd-ket pörgetett a dj-pulton. A vámosok és a jogvédő szervezetek valóban rászállnak a lemezlovasokra. Ígérik, egy korszak véget ér.
febr. 4
11:09
Degas-nál nincs válság (HVG)
Rekordáron, átszámítva mintegy 4,4 milliárd forintért kelt el Edgar Degas egyik bronzszobra, az impresszionizmus egyik legjelentősebbnek tartott alkotása Londonban. A kedd esti aukción Gustav Klimt és Oskar Kokoschka művei is kalapács alá kerültek.
febr. 4
12:03
Erre varrjunk gombot! (HVG)
Már moziban a szemledíjas film! Erre varrjunk gombot: nemzetközi kortárs hímzések az Iparművészeti Múzeumban. A gyergyószentmiklósi Figaro, Anger Zsolt rendezésében. Szordínó: Eric Truffaz ismét Budapesten. Tudósokknak tudományosan - Móder Rezső kiállítása Dunaújvárosban. Marika, a szamovár és a tornacipő: fiatalok az INDA galériában. Light Music: hatalmas apparátus a Trafóban, Thierry de Mey…
febr. 4
12:21
Közszolgáltat-e a Petőfi Rádió? (HVG)
A Magyar Rádió álláspontjával egyezően látja a közszolgálati feladatok teljesítésének módját a közmédiumok európai szervezete - tudható meg az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) két igazgatója által jegyzett levélből, amelyre a Petőfi adó működésével kapcsolatos per első tárgyalási napján többször is hivatkoztak a felek a Fővárosi Bíróságon.
febr. 4
12:39
A debütáns Pater Sparrow rendező 1 című alkotása kapta a zsűritől a legtöbb elismerést (Népszava)
Véget ért a jubileumi 40. Magyar Filmszemle, s a szervezők fontosnak tartották, hogy a záróünnepséget egy vadonatúj magyar film vetítésével zárják, így került sor Fonyó Gergely Made in Hungária című zenés rendezésének bemutatójára. Csúcsot döntött az idei szemle, a vetítések nézőszáma átlépte a bűvös félszázezret, sőt a külföldi vendégeket és az újságírókat is számolva ez a szám túlhaladta az 51…
febr. 4
13:15
Berlini múzeuma lesz Dalínak (HVG)
Kizárólag Salvador Dalí műveinek szentelt múzeum nyitja meg kapuit Berlinben. Több száz rajz, grafika, szobor és könyvillusztráció - mind eredeti - várja a látogatókat csütörtöktől.
febr. 4
14:09
Armani-bojkottra szólítanak állatvédők az Oscar-gálán (HVG)
Az Armani ruhák bojkottjára szólítottak fel az Oscar-díj átadásának estéjére állatvédők. A PETA képviselői Pinokkióként ábrázolták a divatcézárt, amiért az ígéretei ellenére nem mondott le a prémek használatáról.
febr. 4
14:27
Egy szadai passzív ház nemzetközi sikert aratott (HVG)
A Pest megyei Szadán, Szekér László tervei alapján elkészült az első olyan passzív családi ház, amely megkapta a darmstadti Passivhaus Institut minősítését - hangzott el a bemutató sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.
febr. 4
14:27
Mark nem énekel lopott dalt (Népszava)
Egy nappal azután, hogy a Magyar Televízió (MTV) zsűrije úgy döntött, idén Mark képviseli hazánkat a moszkvai Eurovíziós Dalversenyen, az énekes kiadója arról tájékoztatta az MTI-t: Mark visszalép a jelöléstől.
febr. 4
21:03
A magyar Jerry Lee Lewis és a nyolcvanéves csecsemő (Startlap)
Luc Besson beleszeretett az autós forgatókönyvekbe, Jason Statham viszont már nagyon unja a melót. Vászonra kerül egy festő és egy csókkirály élete, valamint a kuszkusz és a fiatalodás titkát is megismerhetjük. Heti filmpremierek.

Keresés