2009. február 4. szerda

febr. 4
5:45
Az MTV legunalmasabb műsora... (Spa Trend Online)
Nem igazán értem, hogyan fér el a a magyar Music Television (MTV) kínálatában Erdélyi Zsolt – művésznevén Superman – egyórás műsora, a Swung. Merthogy olyan tempójú és információgazdagságú műsort sikerült produkálni a dj.-nek, hogy hozzá képest a Duna Televízió közéleti magazinjai is őrült pörgősnek tűnnek. Talán csak a díszlet érdekes és fiatalos, de lehet, hogy átok van rajta, mert mindenki…
febr. 4
8:09
Magyar zenésszel dolgozik a világhírű rendező (Infostart)
Peter Greenaway világhírű angol rendező és a fiatal magyar zenei producer, Yonderboi közösen készített audiovizuális show-ja nyitja meg a berlini Cinema Total Second Edition című rendezvénysorozatot. A Berlinaléval párhuzamosan futó esemény fő célja, hogy megismertesse a magyar filmművészetet a nemzetközi nagyközönséggel.
febr. 4
8:09
Ismét jön a tatár (Spa Trend Online)
Tatárjárásra készülnek a Csíki Székely Múzeumban, legalábbis virtuálisan abba a korba kerül vissza az, aki meglátogatja az erről szóló, Csíkszeredában hamarosan megnyíló kiállítást.
febr. 4
9:03
Újabb botrány a jubileumi filmszemlén (Infostart)
Ahogy a 30. jubileumi filmszemle eredményhirdetése felkavarta az állóvizet, úgy a 40. sem múlt el botrány nélkül. Igaz, idén a játékfilmes zsűri kiosztotta a fődíjat, a szemlével párhuzamosan folyó Magyar Filmplakát 2009 című kiállítás zsűrije döntött úgy, hogy egyetlen pályamunkának sem ítél díjat. Indoklásuk lesújtó: a magyar filmplakátok szürkék, jellegtelenek, lehangolóak.
febr. 4
9:21
Mátyássy Áron: "Nem azt érzem, amit kellene" (Infostart)
Három évig készült az Utolsó idő forgatókönyve - árulta el az elsőfilmes Mátyássy Áron az InfoRádiónak, miután megnyerte a 40. Magyar Filmszemle játékfilmes fődíjának számító Arany Orsó-díjat. A film az 1990-es évek végén egy, az ukrán határ közelében élő fiatal fiúnak és megerőszakolt, fogyatékos húgának történetét dolgozza fel.
febr. 4
10:33
Rekordáron kelt el egy Degas-szobor (Metropol)
Átszámítva mintegy 4,4 milliárd forintért kelt el Edgar Degas egyik bronzszobra, az impresszionizmus egyik legjelentősebbnek tartott alkotása Londonban.
febr. 4
10:51
Két hét múlva újra itt a The Rasmus (Metropol)
Február 18-án visszatér hozzánk a The Rasmus. Az együttes nem először jön hazánkba, azonban most egy jóval bensőségesebb hangulatú koncerttel várják a közönséget. A koncert kapcsán Eero nyilatkozott lapunknak.
febr. 4
12:39
A debütáns Pater Sparrow rendező 1 című alkotása kapta a zsűritől a legtöbb elismerést (Spa Trend Online)
Véget ért a jubileumi 40. Magyar Filmszemle, s a szervezők fontosnak tartották, hogy a záróünnepséget egy vadonatúj magyar film vetítésével zárják, így került sor Fonyó Gergely Made in Hungária című zenés rendezésének bemutatójára. Csúcsot döntött az idei szemle, a vetítések nézőszáma átlépte a bűvös félszázezret, sőt a külföldi vendégeket és az újságírókat is számolva ez a szám túlhaladta az 51…
febr. 4
13:15
Nézőrekord a szemlén (Metropol)
Nézőcsúcs született a 40. Magyar Filmszemlén: nyolc nap alatt összesen 56906 néző ült be a fesztivál vetítéseire a fő és mellékhelyszínek összesített adatai szerint
febr. 4
14:27
Mark nem énekel lopott dalt (Spa Trend Online)
Egy nappal azután, hogy a Magyar Televízió (MTV) zsűrije úgy döntött, idén Mark képviseli hazánkat a moszkvai Eurovíziós Dalversenyen, az énekes kiadója arról tájékoztatta az MTI-t: Mark visszalép a jelöléstől.

Keresés