2009. február 19. csütörtök

febr. 19
5:15
Tolvajűző vonalkódok (Spa Trend Online)
Rá kell hangolódni a Magyar Televízió Géniusz című magazinjára. A fiatal magyar kutatók találmányait bemutató műsor elején igencsak figyelnem kellett, hogy a sok, számomra ismeretlen kifejezést mégis megpróbáljam valahogy értelmezni. Aztán ahogy telt az idő, vagy én lettem edzettebb, vagy a riportok lettek közérthetőbbek és fogyaszthatóbbak.
febr. 19
10:03
Mozikban a tíz Oscar-díjra jelölt Gettó milliomos (Infostart)
Február 19-én mutatják be a mozik Danny Boyle, a Trainspotting és a Sekély sírhant rendezőjének indiai koprodukcióban készült, Gettó milliomos című filmjét. Az alkotás korábban minden jelölését díjra váltotta a Golden Globe-gálán, és a film készítői jó esélyekkel várhatják a február 22-i Oscar-díjkiosztót.
febr. 19
10:04
Millió rúpiás utcagyerek (Metropol)
Pénz, de elképzelhetetlenül sok? Hírnév, tizenöt másodpercnél valamivel több? A siker édes, semmivel össze nem hasonlítható íze?
febr. 19
10:22
A bravúr elmaradt (Metropol)
A Valkűr kellemes meglepetést okoz a szkeptikusoknak: nem csupán nézhető, hanem jó film, bár az igazi átütő erő hiányzik belőle.
febr. 19
10:57
Hithű kommunista, avantgárd forradalmár (Infostart)
Hincz Gyula a szocializmus idején ünnepelt művész volt annak ellenére, hogy forradalmian formabontó alkotásaival eltért a kor hivatalos, a realista művészetet támogató irányzatától. Manapság tán pont ezért - és hithű kommunista mivoltáért - méltánytalanul ritkán rendeznek műveiből kiállítást. A nemrégiben nyílt 20'21 Galéria ezen változtat most.
febr. 19
11:52
Bocelli nem kapott virágot (Metropol)
Andrea Bocelli lépett fel a minap a Moszkva legelőkelőbb Rubljovka negyedében lévő Barvikha Luxury Village koncerttermében, és bár a többszáz ezer forintos jegyárak ellenére felvonultak a moszkvai gazdagok és szépek, az orosz szokások ellenére virágot senki nem vitt az olasz dalnoksztárnak.
febr. 19
13:57
Mindig nehéz az embernek önmagát látnia - Scherer Péterrel beszélgettünk (Spa Trend Online)
Gyöngyössy Bence legújabb vígjátéka mától látható a mozikban: a sikerről a jó szereplőgárda gondoskodik, élen a Jancsó-filmekből is ismert Kapával és Pepével, vagyis Mucsi Zoltánnal és Scherer Péterrel, akik Kuplungként és Csumpiként immár harmadszor hozzák megszokottan szórakoztató formájukat. Scherer Péter a filmmel elégedett volt, lapunknak pedig elmondta, régóta dédelgetett filmötlet valósult…
febr. 19
14:34
Öt magyar alkotás az Európai rövidfilmek fesztiválján Párizsban (Metropol)
Öt magyar rövidfilm kapott helyet a Párizsi Magyar Intézet (PMI) által szervezett EuShorts - Európai rövidfilmek fesztiválján.
febr. 19
15:46
Hatvan éves Schwarzenegger magyar hangja (Spa Trend Online)
A Szomszédok és az Életképek című tévésorozatban ismerhette meg a szélesebb közönség Gáti Oszkár Jászai Mari-díjas színművészt, aki február 21-én ünnepli 60. születésnapját.
febr. 19
16:22
Tarr Béla hamarosan elkezdi új filmje forgatását (Metropol)
Hamarosan, akár napokon belül elkezdődhet Tarr Béla új filmjének, A torinói ló című alkotásnak a forgatása.
febr. 19
16:40
Márciusban kerül a mozikba a Puskás Ferencről szóló film (Metropol)
Puskás, Hungary címmel március 12-én kerül a mozikba a minden idők legnagyobb magyar labdarúgójáról szóló dokumentumfilm, amelyet Almási Tamás rendezett.
febr. 19
17:34
Egy magyar polgár: húsz éve halt meg Márai Sándor (Metropol)
„Mindig Nyugatra tarts. De ne feledd el soha, hogy Keletről jöttél” - írta Márai Sándor, a múlt századi magyar próza mestere, aki húsz éve, 1989. február 21-én halt meg.
febr. 19
17:36
Magyar táj, magyar ecsettel (Metropol)
Mától vetítik a mozik a Papírkutyák című filmet: Gyöngyössy Bence új alkotása sikerfilmek ígéretét hordozza.
febr. 19
18:10
Lauri a Szigetet ígérte (Metropol)
Rasmus-koncert nem először volt tegnap este Budapesten, de ez volt az első alkalom, hogy klubhangulatot hozott Budapestre a finn banda. Tegnap este a Dürer-kertben tartották meg a Black Roses-albumhoz kapcsolódó turné keretében megrendezett koncertet: a néhány száz fős befogadóképességű helyszín jó döntésnek bizonyult, mivel azt teljesen megtöltötték a rajongók.
febr. 19
18:27
A magyar Zuhanórepülés az Európai Független Film Fesztiválon (Spa Trend Online)
Novák Erik Zuhanórepülés című játékfilmje képviseli idén Magyarországot a március 13-15. között Párizsban megrendezendő Európai Független Film Fesztiválon (ÉCU) - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a filmet forgalmazó Hungaricom Kft.
febr. 19
18:46
Kate Winsletnek végre meg lehet a hőn áhjtott Oscar díja (Spa Trend Online)
Öt díjra nem váltott Oscar-jelölés után Kate Winslet azt állítja, már tökéletesre csiszolta "vesztes mosolyát", idén mégis sok bennfentes várja, hogy végre a Titanic egykori sztárja vegye át a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat.
febr. 19
19:22
A Zuhanórepülés az Európai Független Film Fesztiválon (Metropol)
Novák Erik Zuhanórepülés című játékfilmje képviseli idén Magyarországot a március 13-15. között Párizsban megrendezendő Európai Független Film Fesztiválon (ÉCU) - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a filmet forgalmazó Hungaricom Kft.
febr. 19
19:58
Nincs baj Guy Ritchie Sherlock-filmjével (Metropol)
Nem igaz, hogy a Warner Bros. stúdió a Sherlock Holmes bizonyos jeleneteinek újraforgatását kezdeményezte volna – cáfolta a korábbi híresztelést a stúdió.
febr. 19
20:51
20 millió forint végkielégítés a távozó szjnházigazgatónak (Spa Trend Online)
Összességében 20 milliós nagyságrendű összeggel távozott a napokban a Thália Színháztól a társulatot sok évben át irányító Megyeri László - tudta meg az MTI csütörtökön fővárosi politikusoktól.
febr. 19
20:52
Zenével meditál a Franz Ferdinand (Metropol)
Különleges hipnózist is bevetettek a Franz Ferdinand tagjai annak érdekében, hogy új albumuk igazán jól sikerüljön: kis szünet után a glasgow-i indie-banda most újra teljes sebességre kapcsolt.
febr. 19
20:54
Film a Vörös Hadsereg Frakcióról (Metropol)
A Baader–Meinhof csoport című, Oscar-díjra jelölt film rendezőjével a Vörös Hadsereg Frakcióról és magáról a filmről beszélgettünk.
febr. 19
22:21
Új könyv a hangszeres népzenéről (Spa Trend Online)
A magyar hangszeres népzenei hagyomány címmel jelent meg Sárosi Bálint Széchenyi-díjas kutató új könyve, amelyben a Zenei anyanyelvünk című egykori rádióműsor szerkesztője a népzenekutatásban kissé háttérbe szorult hangszeres népzene és népi hangszerek új szellemű kutatásainak eredményeit adja közre.

Keresés