2009. február 19. csütörtök

febr. 19
5:15
Tolvajűző vonalkódok (Népszava)
Rá kell hangolódni a Magyar Televízió Géniusz című magazinjára. A fiatal magyar kutatók találmányait bemutató műsor elején igencsak figyelnem kellett, hogy a sok, számomra ismeretlen kifejezést mégis megpróbáljam valahogy értelmezni. Aztán ahogy telt az idő, vagy én lettem edzettebb, vagy a riportok lettek közérthetőbbek és fogyaszthatóbbak.
febr. 19
7:39
Háromszoros győztes Duffy (Startlap)
Duffy három díjat is elvitt szerdán este Londonban, a Brit Awards zenei díjkiosztón. Életműdíjat kapott a Pet Shop Boys. A 24 éves szőke énekesnő Rockferry című lemezével elnyerte az év brit albumáért járó trófeát, emellett őt...
febr. 19
9:09
Lestoppolná Oscarjait a filmakadémia (HVG)
Szerződésben kötelezné az Oscar-díjra jelölteket az amerikai filmakadémia arra, hogy nem bocsátják áruba szobrocskájukat anélkül, hogy először fel ne ajánlanák megvételre egy dollárért az akadémiának.
febr. 19
10:03
Mozikban a tíz Oscar-díjra jelölt Gettó milliomos (Infostart)
Február 19-én mutatják be a mozik Danny Boyle, a Trainspotting és a Sekély sírhant rendezőjének indiai koprodukcióban készült, Gettó milliomos című filmjét. Az alkotás korábban minden jelölését díjra váltotta a Golden Globe-gálán, és a film készítői jó esélyekkel várhatják a február 22-i Oscar-díjkiosztót.
febr. 19
10:57
Hithű kommunista, avantgárd forradalmár (Infostart)
Hincz Gyula a szocializmus idején ünnepelt művész volt annak ellenére, hogy forradalmian formabontó alkotásaival eltért a kor hivatalos, a realista művészetet támogató irányzatától. Manapság tán pont ezért - és hithű kommunista mivoltáért - méltánytalanul ritkán rendeznek műveiből kiállítást. A nemrégiben nyílt 20'21 Galéria ezen változtat most.
febr. 19
11:51
Csaló a Legyen Ön is milliomosban (Startlap)
Szőkével és Badárral karöltve visszatér és nevettet a Mucsi-Scherer páros, a gettókölyök orvosokat gyűr le az indiai Legyen Ön is milliomosban egy lány miatt, Tom Cruise pedig Hitler ellen szervez merényletet. Heti mozipremierek.
febr. 19
13:03
The Pirate Bay: rosszul áll a szerzői jogvédők szénája? (HVG)
Nem tudták még sarokbaszorítani a világ legnagyobb torrentoldalát a jelenleg is zajló stockholmi perben. A tárgyalás második napján elejtették a vádak felét, a harmadik napon pedig elhangzott: lehet, hogy valaki meglopta a torrentoldal adminisztrátorát, valamint lehet, hogy a King Kong nevű felhasználó tényleg a kambodzsai dzsungelekből tölti le magának kedvenc tévésorozatait, írja a TorrentFreak.
febr. 19
13:57
Náci pornónak tartják az egyik Oscar jelölt filmet (HVG)
Holokauszt filmet készíteni nem könnyű feladat, különösen, ha az alkotóknak komoly ambícióik is vannak, vagy a szereplők nem kizárólag feketék és fehérek. Azok a mozinézők, akik kényelmetlenül érezték magukat A felolvasó című film alatt, nemtetszésüket kampánnyá változtatták, amely úgy tűnik, megingathatja a a vasárnapi Oscarr-díj bírálóit.
febr. 19
13:57
Mindig nehéz az embernek önmagát látnia - Scherer Péterrel beszélgettünk (Népszava)
Gyöngyössy Bence legújabb vígjátéka mától látható a mozikban: a sikerről a jó szereplőgárda gondoskodik, élen a Jancsó-filmekből is ismert Kapával és Pepével, vagyis Mucsi Zoltánnal és Scherer Péterrel, akik Kuplungként és Csumpiként immár harmadszor hozzák megszokottan szórakoztató formájukat. Scherer Péter a filmmel elégedett volt, lapunknak pedig elmondta, régóta dédelgetett filmötlet valósult…
febr. 19
14:51
Államosították az operabált 180 millióért (HVG)
Saját kezébe veszi a Magyar Állami Operaház az operabált az eddigi szervezőtől, egy családi cégtől, amelynek lelépti díjként 180 millió forintot fizet.
febr. 19
15:46
Hatvan éves Schwarzenegger magyar hangja (Népszava)
A Szomszédok és az Életképek című tévésorozatban ismerhette meg a szélesebb közönség Gáti Oszkár Jászai Mari-díjas színművészt, aki február 21-én ünnepli 60. születésnapját.
febr. 19
17:34
Levetkőztették Mona Lisát (Startlap)
A legkorszerűbb technikával, évek munkájával fejtették meg Leonardo da Vinci titkait – köztük Mona Lisáét is. A végeredményből vándorkiállítás lett, amely most a Budapesti VAM Design Centerben várja, hogy a látogatók kipróbálják a mester találmányait.
febr. 19
18:27
A magyar Zuhanórepülés az Európai Független Film Fesztiválon (Népszava)
Novák Erik Zuhanórepülés című játékfilmje képviseli idén Magyarországot a március 13-15. között Párizsban megrendezendő Európai Független Film Fesztiválon (ÉCU) - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a filmet forgalmazó Hungaricom Kft.
febr. 19
18:46
Kate Winsletnek végre meg lehet a hőn áhjtott Oscar díja (Népszava)
Öt díjra nem váltott Oscar-jelölés után Kate Winslet azt állítja, már tökéletesre csiszolta "vesztes mosolyát", idén mégis sok bennfentes várja, hogy végre a Titanic egykori sztárja vegye át a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat.
febr. 19
20:51
20 millió forint végkielégítés a távozó szjnházigazgatónak (Népszava)
Összességében 20 milliós nagyságrendű összeggel távozott a napokban a Thália Színháztól a társulatot sok évben át irányító Megyeri László - tudta meg az MTI csütörtökön fővárosi politikusoktól.
febr. 19
22:03
Tom Cruise-nak majdnem sikerült (Startlap)
Spielberg óta tudjuk, hogy nem minden náci volt rossz ember. Claus von Stauffenberg ezredes és társai is ezt akarják bebizonyítani a világnak, de legfőképpen Amerikának. Valkűr – kritika.
febr. 19
22:21
Új könyv a hangszeres népzenéről (Népszava)
A magyar hangszeres népzenei hagyomány címmel jelent meg Sárosi Bálint Széchenyi-díjas kutató új könyve, amelyben a Zenei anyanyelvünk című egykori rádióműsor szerkesztője a népzenekutatásban kissé háttérbe szorult hangszeres népzene és népi hangszerek új szellemű kutatásainak eredményeit adja közre.
febr. 19
22:57
INTRODUCTION (Startlap)
Február 28., szombat A Carbonfools és Karányi egy laza, finom, mámorittas este keretén belül megajándékoznak minket egy fejvesztős partyval.

Keresés